valpperi

Kaikki blogit puheenaiheesta Markka

Suomi on euroloukussa.

SUOMI ON EUROLOUKUSSA. MILLÄ PERUSTEILLA PÄÄTÖS EUROON LIITTYMISESTÄ TEHTIIN JA KETKÄ SUOMEN VEIVÄT EUROON?

 

Suomi vietiin varkain euroon – uutta tietoa puhalluksesta

Elokuvana Puhallus [1 oli merkkitapaus. Nyt EY-kansanäänestys, Maastrichtin sopimus, euro ja markka olivat draaman pääosissa – syntyi puhallus, jossa kansakuntaamme huijattiin ja niin meidät vietiin suomalaisten pääosan tietämättä euroon – hyläten perustuslakiin liittyvät markka ja itsenäinen Suomen Pankki ---

 

Markka palaa maksuvälineeksi

Kansalaispuolue julkaisee tänään, Snellmanin päivänä ja suomalaisuuden päivänä, Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi 10 markan juhlarahakkeen. Sitä myydään 10 euron hintaan. Tuotot käytetään puolueen toiminnan rahoittamiseen.

Juhlarahaketta myydään Kansalaispuolueen järjestämissä tilaisuuksissa ja Pohjanrannan verkkokaupan (www.pohjanranta.com) kautta. Pohjanranta Oy hyväksyy kokeilumielessä rahakkeen maksuvälineenä 10 euron nimellishintaan. Muut yritykset voivat halutessaan tehdä samoin.

Kenestä kansallismielisten yhteinen presidenttiehdokas?

Talvella 2018 pidetään seuraava presidentinvaali, jossa on ehdokkaana sekalainen joukko politiikan kärkinimiä. Mutta ei kansallismielisten ehdokasta, jolla olisi karsimaa kerätä kansallismieliset yhteen ja saada sitä kautta äänemme kuuluviin. Tällä hetkellä maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuva Jussi Halla-aho miettii tällä hetkellä, asettuuko hän perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi.

 

Lait, jotka Suomessa mahdollistivat eurovaluutan käyttöönoton

Eräässä toisessa keskustelussa esitettiin kysymys, mikä oli se laki, jolla eurovaluutta on Suomessa otettu käyttöön. Koska asiasta lienee laajemminkin epäselvyyttä, postaan vastauksen myös tänne.

Euro on kuollut

Euro on kuollut. Miten niin ? Voiko raha elää ?  Kyllä voi, mutta euron elämän merkit ovat heikot. No, millä elämän merkit olisivat vahvemmat ? Etkö tiedä, minäpä kerron.

Suomen painoarvo eurokorissa on prosentin luokkaa. Siksipä euro ei reagoi mitenkään Suomen kansantaloudellisiin päätöksiin, kuten on Saksan laita. Vaikka päätökset olisivat hyviä tai heikompiakin, niin valuutan arvoviisari ei värähdä, tai jos värähtää, niín sitä tuskin huomaa.

Islanti on esimerkki oman valuutan avulla tapahtuneesta talousihmeestä

Euron kannattajat tuovat esiin, että pienen maan kuten Suomen, oma valuutta ei voi toimia nykymaailmassa. Kyllä voi toimia ja vieläpä hyvin, kuten Islannin esimerkki todistaa. Islanti putosi yhdessä yössä syvään kriisiin yksityisten pankkien ajauduttua konkurssiin. IMF tuli hätiin ja antoi lainaa 2,1 mrd taalaa (Suomen kokoon suhteutettuna n. 31 mrd euroa, ei ihan vähän). Islanti ei suostunut maksamaan ulkomaisten sijoittajien tappioita pankkisijoituksissa ja Islanti sai tälle toiminnalleen tuen ETA:n tuomioistuimen päätöksellä.

Pohjolan banaanitasavallan euroero

Kun täällä Uuden Suomen Puheenvuorossa lähes päivittäin spekuloidaan Suomen euroeron hyödyistä, niin olisi mielenkiintoista kuulla lukijoiden ratkaisuehdotukset mm. seuraaviin seikkoihin.

 

Miten pääomien pakeneminen euroeron yhteydessä padotaan? Kun pienikin epäilys herää siitä, että Suomi todella olisi eroamassa eurovaluutasta, pääomat häipyisivät kiireen vilkkaa Suomesta. Tämä tapahtuu varmasti. Lainsäädännöllä pääomapakoa ei pystytä patoamaan.

 

Suomalaisten mielestä ilman euroa pärjäisimme paremmin

Suomalaisista 44 % on sitä mieltä, että ilman euroa Suomi pärjäisi paremmin. Vain 20 % on päinvastaista mieltä. Nämä paljon puhuvat luvut selviävät tutkimuksesta, jonka Taloustutkimus teki Ylelle. http://yle.fi/uutiset/tutkimus_euroa_ei_hylata_vaikka_se_haittaisikin_taloutta/8545489

SIlti suomalaisten enemmistö uskoo edelleen eurojäsenyyteen, vaikka siitä on vahinkoa Suomen taloudelle. Eurojäsenyyttä kannattaa 54 prosenttia suomalaisista, eurosta eroa haluaa 31 prosenttia.

Turhia pelkoja

Uudella Suomella on jälleen tärkeä tehtävä avoimen yhteiskunnallisen keskustelun käynnistäjänä. Kun valtamedia vaikenee siitä, että leikkauslinjalle on todellinen ja edullinen vaihtoehto, Uuden Suomen puheenvuoropalsta antaa mahdollisuuden käydä avointa kansalaiskeskustelua. Kun panin vielä Helsingin Sanomiin ja Iltalehteen tänään pienen ilmoituksen, näiden lehtien lukijoilla on mahdollisuus löytää totuuden lähteelle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä