valpperi

Kaikki blogit puheenaiheesta Viktor Janukovitš

Länsi tuki väärää miestä Ukrainassa?

Länsi tuki väärää miestä Ukrainassa
Presidentti Petro Poroshenko uhraa länsimaistamisen (Westernization) henkilökohtaisen poliittiseen agendansa vuoksi.
Näin kirjoittaa Bloombergin sivuilla 5. joulukuuta 2017 ilmestyneessä artikkelissa Leonid Bershidsky.  Nähtäväksi jää minkälaisia siirtoja tämä amerikkalainen artikkeli ennakoi, vai jatkuuko kaikki kuin ennenkin.

Pääsyyttäjä on kuulustellut 6 tuntia presidentti Porosenkoa

Ukrainan pääsyyttäjä on kuulustellut 6 tunnin ajan presidentti Porosenkoa Maidanin tapahtumista ja Berkutista, tietää kertoa Gazeta.ua.

Samoin on kuulustellaan muita vallankaappaukseen osallistuneita johtajia.

Lehti kertoo myöskin, että pääsyyttäjä on lähettänyt viestin Venäjän hallinnolle, että Ukrainan pääsyyttäjä voisi videokuulustella entistä presidenttiä Janukovitsia Kiovan tapahtumista ja paosta Venäjälle.

Protestit Kiovassa etenevät kohti loppunäytöstä

Tämän hetkisten tietojen mukaan Venäjän lupaaman useiden miljardien eurojen tukipaketin ensimmäiset 2 miljardia tavoittivat Ukrainan hallinnon alkuviikosta, jonka avulla maan presidentti Viktor Janukovits aloitti marraskuusta asti Itsenäisyysaukiota miehittäneiden mellakoitsijoiden hajaanuttamisen.

Ukrainan presidentin sukunimen translitteraatiosta

Ukrainan "и" on venäjän "ы", "taka-ii", jonka suomenkielinen translitteraatio on "y" SFS 4900 standardin nojalla. Eli ukrainankielinen sukunimi Януко́вич translitteroidaan suomeksi Janukovytš.

Toisaalta venäjäksi on tapana kirjoittaa ukrainan "и" tavalliseksi venäjänkielen i-kirjaimeksi joka on samannäköinen. Presidentin äidinkieli on venäjä, ja voisi arvata että hän itse pitää sukunimeään venäläisenä, jolloin translitteraatio olisi Janukovitš. Nimen ulkoasusta ei voi päätellä onko kyseessä venäjän vai ukrainan kieli, mutta ääntämys vaihtelee kielen mukaan. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä