valpperi

Kaikki blogit puheenaiheesta Tuntematon sotilas 2017

Amerikkalaislehti: Suomalaiset eivät ole ylpeitä jatkosodasta (?!)

Verkkouutiset 6.1.2018: "The Christian Science Monitorin mukaan yksi syy Tuntamattoman sotilaan hurjaan suosioon on suomalaisten halu kohdata historiansa. Lehti kuvailee suomalaisten olevan erittäin ylpeitä talvisodasta, mutta löytävän vain vähän ylpeydenaiheita jatkosodasta, jossa suomalaisjoukot ylittivät talvisotaa edeltäneen rajan ja miehittävät aiemmin Neuvostoliitolle kuuluneita alueita. Lehti mainitsee myös Suomen taistelleen jatkosodassa yhdessä natsi-Saksan kanssa.

Uusi Tuntematon sotilas toistaa patriarkaatin harhoja

Aku Louhimiehen ohjaama sukupolviversio Väinö Linnan sotaromaanista "Tuntematon sotilas" jatkaa sodanjälkeiselle ajalle tyypillistä proosallisen mieskerronnan perinnettä - uudessa "Tuntemattomassa" päähenkilöt on jo suurelta osin toki riisuttu Linnan romaanista hahmottuvista alunperin suomalaisten heimopuuta kuvastavista lavasteistaan ja heidän olemuksiinsa on uudessa filmatisoinnissa  löytynyt muutenkin arkirealistisempi puoli.

Jätä silmälaput kotiin, kun menet katsomaan Tuntemattoman

On se hyvä elokuva. Tällaisin miettein lähdin Kinopalatsista.

En lähde ilveilyyn, jossa keskustellaan siitä, miksi klassikosta ”pitää tehdä” uusi sovitus. En siihen, missä pohditaan naisten osuutta etulinjan montuissa  tai että miksi Koskela ei hakkaa natsia tarpeeksi.

Sota ei ole poliittisesti korrekti. Sota on yksinomaan pyllystä. Sen Aku Louhimiehen ohjaustyö ja hänen näyttelijänsä onnistuvat näyttämään harvinaisen hyvin. Elokuva löytää Väinö Linnan paremmin kuin odotin. Se on tasan siellä, missä Linna, Erich Maria Remarque ja Norman Mailer ovat.

Lyhyesti Tuntemattomasta

He kysyvät, miksi piti tehdä taas uusi versio Tuntemattomasta. Kun elokuvan on nähnyt, tietää siihen vastauksen.

***

Tuntematon sotilas puolusti Suomen luomurajoja, NL aloitti talvi- ja jatkosodan

Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen sekä 1939 että 1941 aloittaen sekä talvi- että jatkosodan. Antti Rokka puolusti kotiseutuaan. 'Välirauhan' aikana 1940-41 neuvostojoukot miehittivät Viipurin lääniä ja Hankoniemeä ja valmistelivat tynkä-Suomen miehitystä 15 kuukautta. Jatkosodan Stalin aloitti 22.-25.6.1941: 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä