valpperi

Kaikki blogit puheenaiheesta Petro Poroshenko

Länsi tuki väärää miestä Ukrainassa?

Länsi tuki väärää miestä Ukrainassa
Presidentti Petro Poroshenko uhraa länsimaistamisen (Westernization) henkilökohtaisen poliittiseen agendansa vuoksi.
Näin kirjoittaa Bloombergin sivuilla 5. joulukuuta 2017 ilmestyneessä artikkelissa Leonid Bershidsky.  Nähtäväksi jää minkälaisia siirtoja tämä amerikkalainen artikkeli ennakoi, vai jatkuuko kaikki kuin ennenkin.

Käänne Ukrainan kriisissä?

– Rintamalla ei ole ammuttu viikkoon, ilmoitti Ukrainan presidentti Petro Porošenko eilisessä televisiopuheessaan YLE Uutisten mukaan.

Mistä presidentit keskustelivat?

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko ja Suomen presidentti Sauli Niinistö keskustelivat rauhanturvaajien lähettämisestä Donbassin alueelle, kertoo otsikossaan ukrainalainen uutistoimisto Unian. Lisäksi Niinistö vakuutti Unianin mukaan, että Suomen uusi hallitus tulee jatkossakin Ukrainan alueellista koskemattomuutta, Minskin neuvotteluprosessia ja Venäjän-vastaisia pakotteita sen takia, ettei Venäjä noudata Minskin sopimuksia.

Unianin mukaan Poroshenko ja Niinistö korostivat 40 vuotta täyttävien Helsingin ETY-päätösasiakirjojen tärkeyttä.

Debaltseven rintamakuvat - molemmalta puolelta

Valokuvaaja Max Avdejev (27) on Kiovassa asuva venäläisukrainalainen. Hän pääsi kuvaamaan Debaltseven rintaman molemmilla puolilla siten, että kertoo olevansa Ukrainan puolella amerikkalainen valokuvaaja ja kapinallisille vastaavasti olevansa venäläismielinen. "Kerron kuitenkin kaikille osapuolille, etten ole propagandisti ja näytän heille työni tulokset internetissä. On tärkeätä, että yleisesti tiedetään mitä tapahtuu".

Röllipeikkoja ja russofiliaa

Muutama päivä sitten uutisoitiin, kuinka Venäjän presidentin Vladimir Putinin Eurooppaan kohdistetut varoitukset olisivat muuttuneet entistä uhkaavimmiksi. Lähteiden mukaan Putin olisi uhannut Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon kanssa käymässään puhelinkeskustelussa useiden Euroopan unionin jäsenmaiden turvallisuutta.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä saksalainen Süddeutsch Zeitung.

Ajatuksia Ukrainasta

Joskus elämässä tulee tilanteeseen jossa kokee tunteen, että jotakin on pakko tehdä. Tämän tunteen koin aikalailla tasan viikko sitten. Olen seurannut Ukrainan tilannetta erittäin huolestuneena. Viime sunnuntaina minuun otti yhteyttä herrasmies nimeltään Dimitri Halby. Keskustelimme Ranskan Mistral sota-alusten kauppaamisesta Putinin hallinnolle. Koin sydämessäni, että tämä ei vain ole oikein. Ja silloin päätin, että jotakin on pakko tehdä.

Tyhjät avustusrekat

Sota Itä-Ukrainassa jatkuu, eivätkä presidentit saa Minskissä tiistaina sovittua yhtään mistään. Tätä mieltä on yli 50 prosenttia Novyi Region –verkkosivun mielipidetiedusteluun vastanneista.  Toiseksi eniten vastaajat uskovat, että viime hetkellä koko tapaaminen perutaan.

Odotukset Valko-Venäjän kokouksesta eivät ole suuret, mutta rauhaa Ukrainaan on syytä toivoa. Venäjää ymmärtävien mielestä Venäjä on jo voittanut: Krimistä se ei luovu, eikä Ukrainalla ole varaa jatkaa sotaa loputtomiin.

Läpinäkyvä uurna ei todista vaalien rehellisyyttä – usein päinvastoin

Oligarkki Petro Poroshenko valittiin Ukrainan presidentiksi. Se oli monille suuri pettymys. Se osoittaa, että talouden perusongelmia eli sosiaalista epäoikeudenmukaisuutta, rikkaiden ja köyhien karmeaa eriarvoisuutta ei ole aikomus ryhtyä oikomaan Ukrainassa.

   Siitä ei siis muka ollut lainkaan kysymys Kiovan Maidanin aukiolla. Oligarkkien haltuunsa lurjustelemaa omaisuutta ei siis aiota palauttaa kansalle edes Ukrainassa. Tässä kapinassa ei näköjään ole kyse ainakaan reilumman yhteiskunnan ja tasaisemman tulonjaon turvaamisesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä