valpperi

Kaikki blogit puheenaiheesta Otsonikato

Ilmastonmuutos - jo 30 tuhlattua vuotta

Henkilökohtainen perspektiivi ilmastonmuutokseen ja muutamiin muihin huolenaiheisiin.

Ilmastonmuutoksen uhkakuvista on puhuttu jo 30 vuotta, mutta käytännön toiminta muutoksen ehkäisemiseksi on jäänyt vähäiseksi. Tämän päivän nuoriin ilmastolakkolaisiin liittyen on keskusteltu siitä, kuinka toivottomalta aikuisten maailma näyttää nykynuorten silmissä. Yhteiskunta vaikuttaa kaavoihinsa kangistuneelta ja kyvyttömältä toimimaan ilmastokriisin estämiseksi.

Kansainvälinen "tiedeyhteisö"

Kaikkihan me olemme kuulleet väitteen, että enhän minä lähde kansainvälistä tiedeyhteisön kantaa kyseenalaistamaan. Tätä tarjotaan jo argumenttina ennen kuin on mitään kysytty tai väitetty vastaan, kansainvälinen "tiedeyhteisö". Siihen vedotaan, kun halutaan kannatusta ratkaisuehdotuksille. Melkoinen taikasana siis.

Ilmastonmuutoksesta keskustelu on tuonut lisäksi uusia keinoja vaimentaa keskustelua itse tieteestä. Käytetään "denialisti" sanaa ja että tiede olisi asettunut, "science is settled", kun halutaan vaimentaa keskustelija tai keskustelu aiheesta.

5G voi olla ekologisesti kestämätöntä

Televiestinnässä ollaan siirtymässä uuteen 5G-teknologiaan, joka käyttää hyvin lyhyitä radioaaltoja eli millimetriaaltoja. Nämä aallot läpäisevät huonosti kiinteää ainetta, joten teknologia edellyttää tiuhaan rakennettuja tukiasemia kaupunkialueille ja satelliittien määrän merkittävää lisäämistä. Eri alojen tutkijat ja kansalaisjärjestöt ovat huolissaan 5G-teknologian mahdollisista haittavaikutuksista terveydelle ja yleensä maapallon elämälle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä