valpperi

Kaikki blogit puheenaiheesta EU-talouspolitiikka

EU on suuri uhka suomalaisille veronmaksajille

Mitä tarkoitan tuolla otsikolla? Otsikko pohjautuu YLEn tuottamaan CNN:n julkaisemaan uutiskirjoitukseen, jossa Euroopan komission puheenjohtaja Junckerin kerrotaan sanoneen "Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker pitää populistipuolueita uhkana Euroopan solidaarisuudelle, mikä on hänen mukaansa EU:n tärkein tavoite." (lihavointi kirjoittajan)

Tutustu EU-tietopakettiin ja huomaa, että myös Sinä voit vaikuttaa EU:ssa!

 

Euroopan unioni vaikuttaa toimillaan miljoonien eurooppalaisten elämään. Demokratian varmistamiseksi EU:n toimielinten on oltava yhteydessä kansalaisiin ja tehtävä päätöksensä mahdollisimman avoimesti.

 

Siksi on tärkeää, että kansalaiset voivat saada säännöllisesti tietoa valmisteilla olevista EU-aloitteista.

 

Euroopan historiallinen tulevaisuus

Euroopan komissio ennusti vielä tämän vuoden keväällä koko unionin alueen talouskasvun nousevan ensi vuonna uudelle prosenttiluvulle. Ulkoiset uhat kasvulle nähtiin talousennusteessa suurempina kuin sisäiset. Toisin kävi. Britannian kansanäänestys EU-jäsenyydestä näyttää muodostuvan käänteentekeväksi kansanvallan voimannäytöksi myös Euroopan kipeästi kaipaaman kasvun osalta.

Lainavuoren alta puoleen miljoonaan uuteen työpaikkaan

Kreikan tilanteeseen ja sen pohjalta vedetään johtopäätöksiä milloin euroalueen, milloin koko EU:n alamäestä ja hajoamisesta. Uskallan kuitenkin väittää, että seuraavan vuoden aikana Euroopan taloustilanteessa tullaan näkemään käänne parempaan. Miksi näin?

Retorinen välikysymys - taas kerran

Välikysymyskeskustelussa tänään oli sekä hienoa, että masentavaa kuultavaa. Hienoa kuultavaa oli se, että Soini, Arhinmäki ja oikeastaan Sipiläkin sanoivat suoraan, että Kreikkaa ei ole autettu. Soini upeana reetorina maalaili ihan oikein Kreikan köyhät ja työttömät sekä totesi, että sentin senttiä he eivät ole saaneet, vaan joutuneet jopa maksamaan. Soini sanoi suoraan, että sadat miljardit ovat menneet Saksan ja Ranskan pankkien tukemiseen ja sijoittajille. Saman sanoivat Arhinmäki ja Sipiläkin hieman nukkavierummalla tavalla.

Suomi kuristaa itseään

Suomi sai taas negatiivisella korolla lainaa. Toisin sanoen sijoittajat maksavat meille siitä, että säilytämme heidän rahojaan.

 

Maailmassa on rahaa enemmän kuin ikinä. Yhdysvaltain ja Japanin keskuspankit ovat puskeneet sitä ulos käsittämättömiä määriä ja Euroopan keskuspankkikin päätti alkaa tehdä samaa. Jos joku haluaisi investoida johonkin järkevään ja tuottavaan, saisi nyt varmasti rahaa.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä