valpperi

Kaikki blogit puheenaiheesta AY liike

Lakko kansanvaltaa vastaan

 

Kysymyksessä on periaatteellinen lakko ja se kumpuaa poliittisten lakkojen kulta-ajalta 1970-luvulta, mutta heijastelee myös tulevaisuuteen. Yksinkertaistettuna poliittisella lakolla osoitetaan mieltä eduskuntaa, Suomen parlamenttia kohtaan joka on valtion lainsäädäntövaltaa sekä budjettivaltaa käyttävä ainoa laillinen elin. Nyt lakolla ajetaan poliittisia päämääriä, ulkoparlamentarismin voimin suoran toiminnan kautta, ulkoparlamentarismi on vaarallinen ismi ja lukeutuu muiden ismien joukkoon.

Miksi olla työehtojen heikentämisen puolella?

Kuhina käy hurjana.

Miksi AY - liike on valmis polkemaan viimeisetkin kasvun rippeet omien vaatimustensa alle, vaikka kaikki markkinatalouden nimiin vannovat tahot osaisivat varsin hyvinkin perustellen kertoa, ettei tämä nyt kannata. 

AY liikkeen toiset kasvot

SKDL:n ex-puheenjohtaja Ele Alenius paljastaa, että Neuvostoliitto painosti ja uhkasi häntä sekä vaati muuttamaan mielipiteensä vuoden -68 Tsekkoslovakian miehityksen jälkeen. Aleniuksen mielestä oli toimittu väärin miehittämällä itsenäinen maa. Tästä Aleniuksen mielipiteestä johtuen, Neuvostoliiton silloinen suurlähettiläs Kovalev kutsui Aleniuksen lähetystöön kurinpalautusneuvotteluun, jossa vaadittiin Aleniusta muuttamaan lausuntoaan. Tämän keskustelun Alenius salasi suomalaisilta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä