valpperi

Husu vs. Tapiolinna

Aamu tv:n lähetyksessä keskutelivat Husu ja hänestä rikosilmoitksen tehnyt Tapiolinna.

 

Siellä se Tapiolinna ehdotti, että jos sinun Husu on paha olla Suomessa, miksi et mene takaisin Somaliaan.

 

Persuthan eivät ole rasisteja eihän?

 

Husu kysyi, eikö hänellä ole sananvapautta, eikö saa sanoa mielipidettään?

 

Tapiolinna osoitti esiintymisellään, että Husu on täysin oikeassa, ja Tapiolinna teki itsestään täysin pellen.

 

Ulkomaalaisten pitää olla Tapiolinnan mukaan kiitollisia, ja Husu oksentaa meidän sosiaaliturvan päälle.

 

Perussuomalainen puolue on todella rasistinen puolue.

 

Hävettävää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (179 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Rasismi on nyt Suomessa kovassa nosteessa, sen kannatus kasvaa päivä päivältä.

Rasistipuolue on nyt Suomen suurin puolue.

Rasisteja on muissakin puolueissa, myös demareissa, vaikka siellä on myös Husu.

.........

Rasismin vastustajia on myös melkein kaikissa puolueissa, paitsi tietenkin persuissa, siellä sitä ei sallita, persuissa pärjää vain jos vihapuheet on iskeviä.

Demareissakin ainakin Husu uskaltaa vastustaa rasismia, vaikka hänen puolueensa puheenjohtajan kannat taitavatkin olla enemmän rasistisia kuin antirasistisia, enemmän persumyönteisiä kuin Husumyönteisiä.

Näin pitkälle rasismi on siis edennyt suomalaisessa yhteiskunnassa.
Jopa demarien johto, joka taitaa muuten olla Suomen pääministeri, antaa rasistisia lausuntoja.

Antti Rinne on ottanut kantaa persuja myötäillen. Hänen mielestään Husulla ei ole tavallisille suomalaisille kuuluvaa sananvapautta, koska hän on somalitaustainen,
eikä hänellä näinollen ole oikeutta sanoa että persut ovat kaikki rasisteja.

Rasismi on siis edennyt pitkälle myös Husun omassa puolueessa, demareissa.

..............

Aika aikaa kutakin.

ensin oli Suo Kuokka Ja Jussi, eli koti uskonto ja isänmaa.
sitten tulivat hipit
sitten tulivat jupit
jossain välissä oli ne stalinistit
nyt on nämä rasistit

mitähän seuraavaksi?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Hänen (Rinteen) mielestään Husulla ei ole tavallisille suomalaisille kuuluvaa sananvapautta"

- Husulla kyllä on ja kuuluu olla samanlainen sananvapaus kuin suomalaisillakin on, mutta sekä Rinteelle että Husulle tulisi muistuttaa käsitteiden tahallisen sekoittamisen riskeistä. Rinne sekoittanee niitä populistipoliittisin perustein, mutta Husulla syy voi olla äidinkielen erilaisuudesta:

"- Miksi en voi olla suomalainen?" kysyy fiksuna pidetty Husu Hussein Uuden Suomen otsikossa. Vajavaisesta kielitaidostakohan tuo epäjohdonmukainen kysymys johtunee vai ihan vaan väärinkäsityksestä?

Kuka kertoisi mudane Husseinille tämän hänen äidinkielellään eli af somaali: "finish" ei voi olla "soomaali" eikä "soomaali" voi olla "finish". Suomalaisesta ei voi tulla somalia eikä somalista voi tulla suomalaista. Sinä Husu voit sanoa olevasi "reer helsinki" eli helsinkiläinen koska asut Helsingissä, mutta Suomen kansalaisuus ei tee sinusta kansallisuudeltasi suomalaista eli "finish", vaan olet "soomaali" eli somali. Jos siis suomalainen muuttaa Mogadishuun ja saa Somalian kansalaisuuden, ei hänestä tule somalia, vaan hän pysyy suomalaisena loppuikänsä. - Ks Kielitoimiston ohje: Kansallisuus ja kansalaisuus: Somali vai somalialainen http://www.kielitoimistonohjepankki.fi/ohje/583

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minusta Husu voi olla suomalainen ja somali yhtä aikaa, mutta se on tietysti vain minun mielipiteeni.

Voi olla etteivät suomalaiset, eikä Veikko Savolainen, hyväksy somalia suomalaiseksi ja se on heidän oikeutensa, mutta minä hyväksyn ja se on minun oikeuteni.

Minunkin, kuten kaikkien muidenkin suomalaisten esi-isät ovat tulleet muualta ja Afrikan sarven kautta, tai läheltä sitä, kuten Husu, punaisen meren yli, kuten juutalaiset kerran Egyptistä, joten, jos kiellämme Husun suomalaisuuden, meidän pitäisi kieltää myös oma suomalaisuutemme.

Persutkin hyväksyvät Husun persuksi, heti kun hän liittyy persupuolueeseen ja naksaa jäsenmaksun.

Husu olisi suulaana veikkona, vaikkakin vähän hapuillen suomea puhuvana, hyvä persu, vaikka persut eivät häntä suomalaiseksi hyväksyisikään.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #109

Kyllä minä hyväksyn Husun ihan yhtä hyvin kuin sinut tai itseni, mutta hyvä ystävämme Husu vaan ei ole suomalainen, ihan meistä riippumatta. Husu on somali enkä minä ole persu. Ja me Arto emme ole somaleja, vaikka saisimme Somalian kansalaisuuden hyväksyttiinpä meitä joidenkin yksittäisten somalien mielessä somaleiksi tai ei. Kansalaisuus ja kansallisuus ovat eri asioita, hyväksymmepä sitä tai emme.

PS. Suomen ja somalin kielten kirjoitusasuissa on jänniä yhtäläisyyspiirteitä kuten kaksoisvkaalit ja konsonantit. Esimerkiksi somali on somaliksi 'soomaali' kahdella o:lla ja a:lla ja suomalainen on somaliksi 'finish' yhdellä n:llä
http://kaino.kotus.fi/somali/?p=article&word=suoma...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #127

"Husu vaan ei ole suomalainen, ihan meistä riippumatta."

Riippuu siitä miten suomalaisuus määritellään ja mehän emme tarvitse siinä asiassa wikipediaa, vaan voimme itse määritellä mitäsuomalaisuus tarkoittaa.

Minusta sinun määritelmäsi suomalaisuudesta on turhan ahdas ja sinun mielestäsi minun mielipiteeni on liian väljä. Nämä on mielipidekysymyksiä.

Minun mielestäni eurooppalaiset kelpaavat suomalaisiksi sellaisenaan, samoin pohjoisamerikkalaiset, australialaiset, venäläiset ja japanilaiset. Jotkut muut, kuten somalit, tarvitsevat pientä koulutusta tullakseen suomalaisiksi.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #129

Arto Vihavainen kirjoitti: "Minun mielestäni eurooppalaiset kelpaavat suomalaisiksi sellaisenaan, samoin pohjoisamerikkalaiset, australialaiset, venäläiset ja japanilaiset. Jotkut muut, kuten somalit, tarvitsevat pientä koulutusta tullakseen suomalaisiksi."

- Onpas rasistisenoloinen näkemys. Korrektimmalta kuulostaisi jos muotoilisit mahdollisesti komppauskelpoisen ajatuksesi jotenkin näin: ...jotkut ulkomaalaiset maahanmuuttajat tarvitsevat lähtökulttuuritaustansa suuremman toiseuden/haasteellisuuden vuoksi muita vaativampaa täsmäkotoutusta tullakseen suomalaisen yhteiskunnan arvot sisäistäviksi kansalaisiksi ja sen luontevaksi ulkomaalaistaustaiseksi ei-suomalaiseksi osaksi. (Suomalaistahan ei ulkomaalaisesta voi tulla eikä päinvastoin ihan riippumatta kansalaisuuksien saamisista.)

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #109

Itse asiassa jokainen Suomen kansalainen on hyväksyttävä suomalaiseksi , oli ns "mielipide" asiasta mikä hyvänsä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #156

Haluan uskoa Helena, että tuossa Sinulle tuli lapsus ja tarkoitit ihan järkeenkäyvästi, että Suomen kansalaisuuden saaneet on hyväksyttävä täysivaltaisiksi Suomen kansalaisiksi, mutta heiltä ei siten voi muuttaa tai riistää aiempaa kansallisuutta, joka säilyy muuttumattomana loppuiän eikä niitä voi tulla lisää, oli mielipide mikä hyvänsä.

Somalian kansalaisuuden saanut suomalainen ei ole somali eikä Suomen kansalaisuuden saanut somali ole suomalainen. Olisi sinänsä surullista, jos joku häpeäisi omaa kansallisuuttaan tai etnisyyttään niin paljon, että haluaisi väittää olevansa jotain muuta kuin on ennenkin ollut. Jokaisen tulee olla ylpeä itsestään eikä valehdeltava muuttuvansa kansallisuudeltaan mahdollisesti uuden kansalaisuutensa mukaan tai muuten vaan. Onhan valelääkäreitäkin toki olemassa, mutta kyllä valesuomalaiset tai valesomalit ym. ovat niitäkin pimeämpiä identiteettivääristelijöitä.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen Vastaus kommenttiin #156

Jussi ja persut ovat rajanneet mm. somalit poistettavaksi, haitta-ja vieraslajiksi-ja roduksi...?!?
- kansalaisuuden jo saaneetkin.

Petri Pirskanen

Ei tuollainen ole rasismia!

jos muutan vaikka Jyväskylään ja haukun julkisesti sen ihmiset ja paikan, tai osan ihmisiä sieltä, niin varmasti saan lähtökehoitukset ja takaisin muutto huutoja!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tervetuloa vain tänne Jyväskylään,
täällä on paljon kritisoitavaa ja haukuttavaa.

Toki täällä on myös paljon hyvää,
mutta kritiikki on silti aina paikallaan.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Nyt on sinne tulossa paljon hyvää viikonlopulle, eikun parhauttapa! Aion katsella to-su Jyväskylän seudun maisemia WRC+ palvelun kautta n 30h, kun ei pääse paikan päälle täältä toiselta puolelta eurooppaa.
Maailman nopein ralli siis alkaa huomenna!

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen Vastaus kommenttiin #6

Jyväskylä herää ruususen unestaan hetkeksi rallien aikaan. Yhtenä iltana vuodessa kävelykadulla ja baareissa on väkeä - aivan kuin hyönteisten paritteluaikaan. Kun siellä asuin, niin perustin rallivapaan vyöhykkeen kotini alueelle.

Tosin kun sattumoisin toissa vuonna palasin autolla Oulusta Jyväskylän kautta kotiin, niin sain Suomiliputetun yleisön tieni varrelle, kun olivat ojan varressa valmistautumassa hyvissä ajoin rallien seuraamiseen.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #87

Kyllä siellä on huomisesta sunnuntaille joku neljännesmiljoona ihmistä (viime vuonna 270 000). Paikalliset yrittäjät varmaan iloissaan.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #6

Me kaikki Jyväskylään pakkoliitetyt emme suinkaan ole kanssasi yhtä riemuissamme.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #134

Ainahan se jostain pitää valittaa, sopii muutenkin sinulle tuo rooli.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #143

Käännä se leimakirves vaan ettet lyö vahingossa hamarapuolella.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Jos olet kirjoilla Jyväskylässä , olet jyväskyläläinen ja äänestät siellä kaupunginvaltuustoon ihmisiä.
Sinulla on siis oikeus ottaa kantaa.

Jos asiat kaupungissa ovat päin hemmettiä -esim sinne muuttaneilta vaaditaan ihastunutta kiitollisuutta-
saat kertoa tilanteesta niin julkisesti kuin ikinä pystyt.

Jos sinua solvataan ja uhkaillaan ja ajetaan ulos tämän perusteella, se vain osoittaa, että olet ollut oikeassa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mikähän siinä on, että USA:n Minnesotassa somaleiden työllisyysaste on 80 % tasolla, mutta Suomessa se on mitä on ?

Suomihan on maahanmuuttajien silmin Maailman paras maa asua ja samalla Maailman onnellisin maakin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sitä sopii miettiä, ehkä se johtuu siitä, että meidän toimissa on jotain vikaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Totta.

Miksi ei edes Suomen valtio palkkaa somaleja valtionyhtiöiden johtoon tai muihin merkittäviin tehtäviin yhteiskunnassamme ?

Ei tätä surkeaa työllistymistä rasismin piikkiin voi laittaa.

Suomeen somaleja on muuttanut jo 1990-luvun alusta alkaen eli lähes 30 vuotta on kulunut ensimmäisten somalien kotouttamisessa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Usa:ssa ei ole suomalaista avokätistä ja ymmärtävää sosiaalitoimistoa.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen Vastaus kommenttiin #75

USA:ssa ei ole minkäälaista sosiaaliturvaa- köyhät kyykkyyn. USA on varsinainen rasismin paratiisi tältä näkökulmalta katsottuna. AynRandin paratiisi.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #75

Pitäisikö Suomen sosiaaliturvaa siis heikentää?

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Kannattaisiko myös miettiä sitä, että kenties osaa tai jopa huomattavaa osaa somaleista ei kiinnosta tehdä töitä, koska rahaa saa ilmaiseksi. Tämän asian eräs rohkea tulkkina toimiva somalinainen sanoi aikoinaan Ruotsissa, että eihän maanhiehiäni kiinnosta työnteko, koska tukirahoja tulee ovista ja ikkunoista(kuten Suomessa). Sen lisäksi ongelmana oli naisen mukaan myös somalien keskuudessa yleinen khat-huumeen käyttö, joka passivoittaa entisestään. Muuten asia josta myös vaietaan täällä täysin.

Kannattaisiko siis näiden "suvaitsevaisten" jotka rasismista jatkuvasti huutavat, tulla alas sieltä lasitornistaan tänne katutasolle ja miettiä olisiko somalien omissa asenteissa myös jotain vikaa. Vai onko se mahdotonta?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #86

"Kannattaisiko siis näiden "suvaitsevaisten" jotka rasismista jatkuvasti huutavat, tulla alas sieltä lasitornistaan tänne katutasolle ja miettiä olisiko somalien omissa asenteissa myös jotain vikaa. Vai onko se mahdotonta?"

Jos Suomalainen työelämä houkuttaa jäämään kotisohvalle, niin onko se somalin vika että Suomessa on tällainen järjestelmä. Se systeemi passivoi kyllä sekä somalin että suomalaisen että kenet vain. Systeemi kaipaa uudistamista mutta siihen vain ei olla Suomessa valmiita. Vika ei välttämättä ole edes politikoissa, ei oikeistossa eikä vasemmistossa, vaan äänestäjissä, jotka pelkäävät uudistamista ja äänestävät uudistajat ulos eduskunnasta.

Tottakai somaleissa on vikoja, kuten suomalaisissa ja perussuomalaisissa. Kyllä niitä oikeita vikojakin löytyy ihan varmasti, niin ettei somaleita tarvitse syyttää suomalaisten ihan itse keksimästä ja haluamasta passivoivasta työelämän systeemistä, mihin somalit on viattomia kuin pulmuset.

Jokaista Suomen passivoivaa systeemiä hyväksi käyttävää somalia kohti löytyy varmasti kymmeniä suomalaisia ja muunmaalaisia systeemin hyväksukäyttäjiä.

Systeemiä hyväksikäyttäviä persujakin on varmasti kymmenkertainen määrä systeemiä hyväkseen käyttäviin somaleihin nähden. Niin se vain on, turha tulla lässyttämään mistään tilastoista ja prosenteista. Lukumääräisesti systeemiä hyväksi käyttäviä persuja löytyy varmaan enemmän kuin mitä löytyy somaleita yhteensä, työllisiä, työttömiä, eläkeläisiä, tai lapsia.

Me eläkeläisetkin olemme kaikki systeemin hyväksikäyttäjiä ja meitä on paljon, puolitoista miljoonaa. Somaleita Suomessa on vain noin 20 000, siis somalin kieltä osaavia. Niistä vajaa puolet on Somalian kansalaisia, loput ovat siis teknisesti ja käytännössä suomalaisia.

Eläkeläisten määrään nähden somaleita on noin prosentti. Perussuomalaisten eläkeläisten määrään nähden Suomen somalinkielisten määrä on noin kymmenesosa.

Jos kaikki somalit olisivat systeemin hyväksikäyttäjiä, niin heidän aiheuttamansa ongelma Suomelle olisi kymmenesosa pelkästään persueläkeläisten aiheittamasta ongelmasta.

Onko ongelma niin iso että sitä ratkaisemaan tarvitaan perustaa puolue? Suomalaisten mielestä näköjään on, koska sen puolueen kannatus on suurempi kuin yhdenkään muun puolueen.

Mitä siitä voisi päätellä?

Että suomalaiset ovat sekä rasisteja että elävät omissa harhoissaan, harhaluuloissaan, eivätkä todellisuudessa.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #99

Vedit sitten tähän persut ja eläkeläisetkin mukaan...heh heh. Mutta se on ainakin varmaa että osa naiiveista mukamassuvaitsevaisista, ei elä ihan todellisuudessa. Osalle heistä se todellisuus on onneksi jo valjennut, pari sellaista olen tavannutkin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #115

"Osalle heistä se todellisuus on onneksi jo valjennut, pari sellaista olen tavannutkin."

Onhan tuo persujen trollaus ja aivopesu tosiaan aika uuvuttavaa, voi olla että jotkut aiemmin suvaitsevaiset ovat lakanneet ajattelemasta, eivät enää jaksa, kun persut tarjoaa vaihtoehtoista mallia, jossa ei tarvitse ajatella.

Mutta luultavinta on että nuo persujen "käännyttämät" ovat koko ajan olleet piilorasosteja, kaappirasisteja, pitäneet sitä rasismiaan kaapissa piilossa, odotellen vain sopivaa hetkeä jolloin voivat julkaista rasisminsa. Nythän se tilaisuus on tullut, kun persupuolueen julistama rasismi ja persujen kannatuksen kasvu on tehnyt rasismista taas salonkikelpoisen uskonnon.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #99

Ensinnäkin Arto, kirjoitat hyvin karkeasti muunnettua totuutta.
Eläkeläiset ovat itse ansainneet eläkkeensä, Ne jotka tänne tulevat ja alkavat elämään sosiaalituilla, eivät oile ansainneet siitä lanttiakaan. Ja monet heistä eivät koskaan tule ansaitsemaankaan.
Perussuomalaisten määrä on jotain luokkaa alle kaksikymmentätuhatta, (20 000), eli suunnillen sama määrä kuin mainitsemasi somaliankielisten määrä. Näistä, uskoisin tietämättä asiaa, ehkä 5000 on eläkeläsiä.

Mitä tuostakin kirjoituksestasi voi päätellä, rasisteja ovat aivan jotkut muut kuin perussuomalaiset. Voit päätellä itse ketkä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #86

Siis huonoon työpaikan saantiin on syynä Suomen liian hyvä sosiaaliturva ?
Rahaa tulee "ovista ja ikkunoista " ?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #159

#159

Yksi syy kyllä.

Ei kaikilla, ei koko ongelman ydin, mutta osasyy joissain tilanteissa.

Miksi somali menisi leikkaamaan nurmikoita, jos saman saa sossusta... eihän moni suomalainenkaan mene.
Tuskin somalit tässä eroaa suomalaisesta.

Kannustinloukut ovat samanlainen ongelma somalille kuin suomalaisellekin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mikähän siinä on, että USA:n Minnesotassa somaleiden työllisyysaste on 80 % tasolla, mutta Suomessa se on mitä on ?"

Mahtaakohan johtua suomalaisten rasismista?
Pelkästään persujen rasismilla tämä ei selity.
Rasismia on Suomessa paljon enemmän kuin mitä persujen kannatus osoittaa.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Minnesotassa asuneena voin ainakin sen verran sanoa, että siellä oli usein 5 kaveria leikkaamassa samanaikaisesti muutaman neliön kokoista nurmikkoa. Sillähän ne tilastot kaunistuu, mutta ei varmasti juurikaan helpota yksittäisen nurmikonleikkaajan arkea. Asiasta on varmasti vähän pätevämpää ja luotettavanpaakin tietoa kuin omat kokemukseni.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Noin äkkiseltään heittäisin, että johtuu erosta suhtautumisessa maahanmuuttajiin. Siinä missä USA:n systeemi tuuppaa maahanmuuttajan mahdollisimman nopeasti työmarkkinoille hakemaan paikkansa osana yhteiskuntaa, meillä pidetään maahanmuuttajat mahdollisimman pitkään kotouttamiskoneiston paapottavana.

Ja sitten kun tulokset ovat juuri tuonlaisia, ehdotetaan lääkkeeksi että laitettaisiin vielä lisää paukkuja sinne koneistoon.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Yle Radiosta kuultua. Maahanmuuttajalle tarjotaan muutaman kuukauden koulutus ja asunto puoleksi vuodeksi. Koulutuksessa todetaan, että sen jälkeen olet omillasi ja lopuksi huudetaan yes i can... Näin ainakin jossain päin usaa. En tosin muista missä.

Luulen kaikkiaan korkeamman työllisyys asteen johtuvan tästä.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #26

Yhdysvaltoihin on myös valikoitunut koulutustaustaltaa korkeammalla olevia kuin Suomeen tulleet somalit keskimäärin. Toisaalta kielen oppiminen ei ole siellä niin ison vaivan takana.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #130

#130

Eikös meillekin tullut pääosin insinöörejä, lääkäreitä, opettajia...
Mitä ne USA:laiset sitten saivat jos ovat vielä noita paremmin koulutettuja?

" Toisaalta kielen oppiminen ei ole siellä niin ison vaivan takana."

Tarkoitatko että avainsanana juuri se "vaiva"?
Liikaa vaivaa opetella Suomi, joten antaa olla....pärjätään me omassa porukassa omalla kielellä?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#5
Kun vierailin siellä, niin yksi meille kerrottu syy on sosiaaliturva tai siis tarkemmin ottaen sen puuttuminen. On pakko tehdä jotain elääkseen. Jokaisen on pakko auttaa itseään auttamaan itseään.

http://jarilindstrom.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2372...

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Toinen puoli yhtälöä on työmarkkinoiden vapaudessa. Meillä on valittu niin maahanmuuttajien, kuin kantaväestön osalta sellainen lähestymistapa, että puutteellisella koulutuksella/ työkyvyllä varustetut on parempi pitää kokonaan poissa töistä muiden elätettävänä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #37

"Meillä on valittu niin maahanmuuttajien, kuin kantaväestön osalta sellainen lähestymistapa, että puutteellisella koulutuksella/ työkyvyllä varustetut on parempi pitää kokonaan poissa töistä muiden elätettävänä."

Joo, tässä on se ongelma.

Vasemmisto ja työväenliike on saanut paljon hyvää aikaan Suomessa, mutta kun siellä vasemmistossa ja työväenliikkeen parissa vaalitaan liian tarkasti sitä periaatetta että kaikkien työ on saman arvoista ja että työstä pitää saada niin paljon rahaa että sillä elää.

Se on niin ihana ja idealistinen aate ettei siitä näköjään voi luopua, vaikka se ei ole todellisuutta, eikä voi olla. Sen takia asiat eivät ole kehittyneet siihen suuntaan että hekommin työelämässä pärjäävätkin voisivat työllistyä, vaan päinvastaiseen suuntaan.

Pitäisi ensin hyväksyä se tosiasia että ihmiset suoriutuvat työtehtävistään eri tavalla ja sen takia jokaisen ihmisen työpanos on vähän erilainen ja eri arvoinen tässä yhteiskunnassa jossa kaikki mitataan rahassa.

Kaikkien meidän työkyky ja työpanos ei ole niin hyvä että sen rahallinen arvo vastaa siedettävää toimeentuloa, mutta se voi vastata vaikka puolta siedettävästä toimeentulosta, mikä on arvokas asia sekin.

Mutta tällainen ihminen ei voi työllistyä kun yhteiskunta on järjestetty niin että kaikkien työssä käyvien kaikkien pitäisi pystyä tienaamaan se minimipalkka ja jos ei pysty, minimipalkkaa pitäisi kuitenkin maksaa, mihin taas työnantaja ei suostu.

Siispä tällaiset tapaukset jäävät sinne sohviensa nurkkiin ja yhteiskunta elättää heidät kokonaan, vaikka he hyvin pystyisivät hankkimaan osan omasta toimeentulostaan, jos se vain olisi mahdollista, mutta kun se ei ole.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Totta varmasti tuokin, mutta se jotain saattaa olla sitten osan ajasta tai kokoaikaisesti ihan jotain muuta kuin rehellistä työtä.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #43

Olikos jotain muutakin sanottavaa kuin epämääräinen vihjailu? Tähän mennessä kun kommenteistasi on saanut sellaisen käsityksen, että eivät ne tulokset oikeasti ole Minnesotassa paremmat, vaan siellä ollaan vain tempputöissä leikkaamassa isolla porukalla pientä nurmiplänttiä, tai vaihtoehtoisesti tekemässä rikoksia.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso Vastaus kommenttiin #47

Eipä oikeastaan kun ei sen enempää ole asiasta tietoa. Kiitos kysymästä kuitenkin! Kiva kun täällä joku on kiinnostunut mielipiteistäni.

Tehdään siellä varmasti monia asioita oikeinkin josta voisi ottaa myös täällä oppia. Yleisesti itseäni kuitenkin hirvitti siellä yhteiskunnan eriarvoisuus ja se on yksi syy miksi Suomi on huomattavasti hienompi paikka elää.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #53

Olisi Suomessakin enemmän "nurmikonleikkaajia", ellei olisi verotuksella varmistettu, että kirurgin ja asianajajan kannattaa leikata itse. Arvovalintahan tuo on. Palvelujen tuottaminen markkinaehtoisesti yksityisille kun on Suomessa paheksuttua piikayhteiskuntaa, pitäisi mieluiten olla subjektiivinen nurmikonleikkuupalveluoikeus.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #64

"Olisi Suomessakin enemmän "nurmikonleikkaajia", ellei olisi verotuksella varmistettu,........."

Nyt kun tulee se negatiivisen tuloveron kokeilu, niin ehkä nurmikonleikkaajillekin on Suomessa enemmän töitä tulevaisuudessa. Onhan se Suomessa sesonkiluonteista työtä, mutta onhan syksyllä lehtien haravointia ja talvella lumen luontia. Rännitkin pitäisi joskus putsata ja kukkia istuttaa ja kastella, aitapensas leikata, voikukat hävittää, nurmikko ilmastoida, piha lakaista ja muuta sellaista. Kyllä sitä työtä aina riittää.

Freddy Van Vonterghem

Terve Jari, näin omakohtaisesta kokemuksesta, jos saa suurin piirtein €2000,- ansiosidonnaista ei oikein työ kiinnostaa, aktiivivelvollisuus sai minut työelämään ja täytin juuri tänään eläkeiän asti tuon velvoitteen.
Eli ansiosidonnainen + €300,- eli nettona n € 1700 kuukaudessa, velkoja ei ole, miksi yrittäisin edes täyspäivätyöhön?

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Suomessa somaleilla on suo, kuokka ja Jussi, jenkeissä vain se suo ja kuokka.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Varmaan siksi koska USA:ssa ei ilmaista rahaa tule, kuten Suomessa, vaan se raha pitää ansaita työllä.

Freddy Van Vonterghem

Piti oikein katsoa tuolta areenalta, Husu ei ole enää Somalialainen hänestä on tullut Demari.

Kamalla mitä näillä kotouttamistoimilla saa aikaan, riistetään identiteetti ja niistä tehdään Demareita, kauhea.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kamalla mitä näillä kotouttamistoimilla saa aikaan, niistä tule Demareita, kauhea."

Persut väittää että osasta niistä on tullut jopa persuja.

Kummallinen juttu että somalista tulee persun mielestä hyväksyttävä jos siitä tulee persu.

Vihjeeksi vain Husulle, kannattaa tulla persuksi ja rasitiksi ja ryhtyä haukkumaan mamuja ja suvakkeja, sillä tavalla saa persuilta ystävyyttä ja hyväksyntää ja voi olla että syytteistäkin luovutaan ja oikeudenkäynnit perutaan.

Freddy Van Vonterghem

Haha, vaikea se on varmasti uskoa, mutta Suomessa on sellaisia Somalialaisia jotka haukkuvat Husun kaltaisia valittajia, pilaavat heidän maine.

Ei tuollaiset sopii suvakien agendaan, maahanmuuttaja täyttyy olla uhri.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #31

"Haha, vaikea se on varmasti uskoa, mutta Suomessa on sellaisia Somalialaisia jotka haukkuvat Husun kaltaisia valittajia, pilaavat heidän maine."

Kaipa somalit saa haukkua toinen toisiaankin. Ei ole pakko laumaantua kuten persut, jotka aina vain puolustavat toinen toisiaan, ihan riippumatta siitä miten tyhmästi joku persu on puhunut tai käyttäytynyt.

Persut on malliesimerkki laumaantumisesta, onneksi somalit eivät ole, jos tuo mitä sanoit pitää paikkansa.

"Ei tuollaiset sopii suvakien agendaan, maahanmuuttaja täyttyy olla uhri."

Uhreja ovat persut, ainakin uhriutujia, väittävät olevansa alistettu ja syrjitty kansanryhmä, kun suvakit ja mamut vainoo.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Pitäisiköhän valittaa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, vai kannattaako se?

https://yle.fi/uutiset/3-6797931

Freddy Van Vonterghem

Itse asiassa en valittanut, luin ne säännöt ja vallitusoikeus oli jos tämä €420 sakko olisi tuonut minulle kohtuutonta haitta, ei tuonut, möin yhden auto ja se oli provisiolla hoidettu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tapiolinnassa on kyllä ainesta ihan persujen johtotehtäviin, älykkyys ja ulosanti, ja ymmärrys ihmisten kotimaasta, riittää täydellisesti persujen johtotasolle.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Joo, kielenkäyttö on paljon terävämpää ja toimet räväkämpiä kuin Arto Luukkasella, varmasti hyvää meppiainesta, toisin kuin Luukkanen, joka ei osannut vetää oikeista naruista, eikä tullut valituksi.

Freddy Van Vonterghem

Husu voisi olla teidän porukan kunkku, saisi loputkin vassarit siirtymään pressuihin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Verrattuna Tapiolinnaan, Husu vei keskutelua kuin litran mittaa.

Se on kyllä ihan yleistä, että persut eivät pärjää, kun eteen tulee tosipaikka.

''Mene kotiin somaliaan'' Siinä Tapiolinnan anti keskustelulle.

Nyt vain odotellaan, että hän haastaa ylen oikeuteen. :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #18

Keskustelujen häviäminen on aina ennenkin ollut persuille pelkkää meriittiä ja seurauksena kannatuksen nousu.

Pitäisi joskus kokeilla toista taktiikkaa ja antaa persun voittaa keskustelun. Ehkä se toimisi juuri päinvastaisella tavalla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #18

"Nyt vain odotellaan että hän haastaa ylen oikeuteen." Tai haastaa itsensä kuten Kiemunki.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #18

Ei Somaliaan kenenkään sellaisen somalin kannata mennä rakentamaan isänmaataan, joka ei ole saanut hankittua hyvää ammattia Suomesta.

Trump neuvoi näitä ulkomaalaistaustaisia hyvän ammatin USA:ssa hankkineita poliitikkoja menemään takaisin rakentamaan isänmaataan ja palaamaan takaisin USA:an ja kertomaan sitten miten he onnistuivat.

Tämä Tapiolinnakaan ei ilmeisesti ollut jaksanut/osannut lukea tuota Trumpin twiittiä kokonaan loppuun asti.

Eivät tosin suomalaisen valtamedian toimittajatkaan.

P.S. USA:n edustajainhuoneessakin vasta seuraavana päivänä oli ihan itse luettu koko twiitti ja edellisen päivän
älämölö muuttui alistuneeksi äänestyskäyttäytymiseksi murskaäänin Trumpin hyväksi.

Tuokin uutinen puolestaan taisi suomalaisessa valtamediassa jäädä ilman lööppejä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #27

Omia kansalaisiaan aika harva presidentti käskee poistumaan maastaan.

Trumpin tietäen se ei yllätä, eikä se yllätä Tapiolinnan tapauksessakaan.

Tapiolinnan ja Trumpi yhtäläisyydet älykkyydessä ovat verrattavissa selvästi toisiinsa.

Tämän voi ottaa varauksettomana kehuna. :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #29

Petteri,

Et sinäkään tainnut Trumpin twiittiä kokonaisuudessaan lukea ja olla tietoinen edustajainhuoneen äänestyksestä.

P.S. Kannattaa seurata mediaa myös ulkomaisista tietolähteistä.

Et kai sinä Petteri halua olla litran mitta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #27

"edellisen päivän älämölö muuttui alistuneeksi äänestyskäyttäytymiseksi murskaäänin Trumpin hyväksi."

Ei kannattaisi yrittää vääristellä totuutta:

The House voted on Tuesday to condemn President Trump’s attacks against four congresswomen of color as racist. The measure passed 240 to 187, with votes largely falling along party lines.

https://www.nytimes.com/2019/07/16/us/politics/tru...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #33

Tarkoitin luonnollisesti merkittävää virkasyytettä koskevaa äänestystä, en suinkaan kosmeettista rasismi- äänestystä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #36
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #39

332-95 edustajainhuone päätti jättää pöydälle virkarikossyytteen Trumpia vastaan samana päivänä kun oli rasismiäänestys.

Mielestäni kyseessä on murskaluvut.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #46

Mutta selitäpä miten se äänestys sopisi kirjoittamiisi kommentteihin, eihän sillä ole mitään yhteyttä.

- USA:n istuva presidentti on virkarikossyytteiltä niin suojassa, että niitä voi yleisesti ottaen nostaa vasta presidenttikauden jälkeen.

PS. Eivät olleet samana päivänä:

The House on Wednesday easily defeated an effort from a Texas Democrat to impeach President Donald Trump in a vote that highlighted the Democratic fissures when it comes to impeachment.

The House voted on Tuesday to condemn as racist President Trump’s attacks against four congresswomen of color

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #46

Niinkö? Vai olisiko niin, että myös demokraateissa enemmistö haluaa katsoa kuuden komitean työn tuloksen aiheeseen liittyen, eikä hötkyillä yhden Teksasilaisen hätähousun mukana?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #33

Pekka taisi laskea Trumpin voitoksi, että melkein kaikki republikaanit noudattivat ryhmäkuria.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #41

Taisi sekoittaa johonkin toiseen äänestykseen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #45

Suurissa asioissa Trump näyttää jyräävän.

Koirat haukkuu, karavaani kulkee.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #51

Kyynikko voisi todeta, että suurissa asioissa "due process" jyrää yksittäisen edustajan spontaaniuden.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #51

En tiennytkään, että Toivonen on Trump-fani.

No olisihan se pitänyt arvata, Huhtasaaren seuraaja on tietysti myös Trump-fani.

Olen iloinen, että sinä ja Huhtasaari pidätte huolta dementoituneesta vanhuksesta, tosin olisi niitä täällä kotosuomessakin, ettei tarvitsisi Amerikasta etsiä.

Joka tapauksessa hienoa toimintaa, alentuneen käsityskyvyn omaavia vanhuksia pitääkin fanittaa.

Hienoa!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #136

Petterin medialukutaito petti jälleen kerran.

Trumpia pidän katastrofina USA:n johdossa kuten olen pitänyt monien muidenkin valtioiden johtajia vuosien saatossa.

Huhtasaarta olen aina pitänyt yksinkertaisena ja suulaana naisena, jonka aatemaailma on minulle täysin vieras.

Petteri Ritalan mustavalkoinen maailmankuva puolestaan edustaa minulle fasismia ja suvaitsemattomuutta, jonka kasvualustana toimivat epä-älylliset ennakkoluulot ja henkilökohtainen narsismi.

P.S. Mitä tarkoittaa ”Huhtasaaren seuraaja” ?

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Jos sanoisi, että kaikki Husun äänestäjät ovat tyhmiä, olisiko se kansanryhmää vastaan kiihottamista tai kunnianloukkausta?
Varsinkin kun on vaalisalaisuus.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Se on vain sananvapautta ja sallittua vihapuhetta.

Vihapuheet suvakeista ja mamuista on toistauseksi sallittuja, mutta voi olla että vihapuheet persuista kielletään, sekä kaikenlainen kritiikki, kunhan persut saavat päätäntävallan asioista

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei se ole mitään erikoista. Tuollaista kuulee koko ajan. Mutta auta armias jos sanoo persujen äänestäjistä jotain.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Se ei ehkä ole mitään erikoista siellä omassa kuplassasi.

Esim. "I'll kill you!" vaikuttaa jenkeissä olevan painoarvoltaan aika paljon vähäisempi kuin vastaava Suomessa. Kaikki puhuvat sieltä omasta kuplastaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #48

Minun kuplani on minimaalinen mutta kaikki tietää että pelimestari Halla-aho on sanonut demareista paljon pahemmin eikä kukaan edes ole uhannut syytettä nostaa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ainoa mielenkiintoinen kulma tässä on news cycle eli miten ihmeessä tätä voidaan yhä jauhaa medioissa (Ritala tietysti kirjoittaa tästä blogin vielä vuonna 2048 : kin)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, ihan sinua viihdyttääskeni.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

# 30 Mikä tahansa persuihin liittyvä pääsee nykyään median vakiaihekokoelmaan. Teidän kiltti koiranneko nyt lähti väärän kepakon perään?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tuollaisia husuja ja tapiolinnoja kun kuuntelee, niin voi todeta, ettei Suomesta kannata kenenkään sanoa, että se olisi "kansainvälinen".

Jos Tapiolinna edustaa "suomalaisia" ja Hussein "maahanmuuttajien parhaimmistoa" niin toivoa kansainvälistymisestä ei juuri ole.

Vertailu on helppoa: Chilestä Ruotsi sai muutaman huippukirurgin ja ainakin yhden huippukardiologin (Salvador Allenden henkilääkäri), Suomeen tuli samoihin aikoihin vastahakoisesti pari pan-huilun soittajaa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#32

Hienosti kiteytetty.

Keskustelua halutaan, mutta keskustelemaan kaivetaan tyhmimmät vaihtoehdot...tulos on sitten tämä.

Ehkä vaan pitäisi myöntää, että Suomi on ikuinen takapajula idän ja lännen välissä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Arman Alizad on ihan huippujätkä.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Joseph Mengelelillä oli sairaala Chilessä. Jos ruotsalaiset saivat sen laitoksen kirurgeja, niin minulle kelpaa paremmin ne pan-huilun soittajat.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Enpä ole koskaan kuullut tuosta "Mengelelistä", ilmeisesti Pertun tuttavia

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #61

Mengele ja suomen kieli sopivat huonosti yhteen ja nimi taipui ymmärryskelvottomaan muotoon. Ruotsin kielellä olisi ollut helpompi sanoa "Mengele hade..." Tässä yksi syy lisää miksi kansainvälistyminen sopii paremmin ruotsalaisille.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #72

Minäpä opetan, se on helppoa: "Mengelellä oli..."

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #74

Nyt kun sukunimi tuli korjatuksi, niin korjataan vielä etunimikin. Oletan että tarkoitus oli viitata Josef Mengeleen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #81

En tiedä, sopiiko vanha suomalainen sananlasku Mengeleen:

"Ei nimi miestä pahenna, jos ei mies nimeä".

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #81

Jos yksi asia menee pieleen, miksei voisi toinenkin. Onnekseen Perttu ei yrittänyt enää kirjoittaa Mengelen Etelä-Amerikassa käyttämiä nimiä:
Wolfgang Gerhard
José Mengele
Helmut Gregor
Fausto Rindón
Josi Alvers Aspiazu

Tuskin yksikään olisi niistäkään tullut kirjoitetuksi oikein.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ei kai mengelen kirurgit sieltä Pinotsettia karkuun lähteneet, ei ainakaan olisi tarvinnut, mutta ehkä ne Aliende- mieliset kirurgit lähtivät.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Josef Mengele asui, paettuaan Saksasta, ensin Buenos Airesin ulkopuolella muutta kun Mossadin agentit nappasivat Eichmanin hän pakeni Paraguayhin. Sieltä hän muutti Brasiliaan jossa hän asui Sao Paolon lähellä. Hän hukkui saatuaan aivohalvauskohtauksen uintiretkellä. Chilessä saksalaisen Paul Schäferin perustamassa Colonia Dignidadissa jotkut väittävät nähneensä Mengelen mutta mitään sairaalaa hänellä ei ollut siellä. Mengelen CV veti Mossadin puoleensa eikä hän varmaan halunnut näkyä paikassa jossa oli paljon entisiä natseja, kuten Gestapon ja SS:n miehiä, jotka auttoivat Augusto Pinochetin salaista poliisia neuvomalla miten saadaan poliittiset vangit puhumaan mitä vaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Onneksi Hakkarainen ja Huhtasaari on lähetetty ulkomaille "kansainvälistymään" ja rikastuttamaan ulkomaita suomalaisella kulttuurilla, ehkä he sieltä palattuaan rikastuttavat suomalaisten ajatusmaailmaa ja auttavat meitä muita suomalaisia kansainvälistymään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Hakkarainen on jo todennut että ulkomailla kieroillaan.

– Suomalaiset ovat huutolaispoikina tässä sakissa. Täällä nää kieroilee. Kyllähän ne kusettaa meitä sen kun kerkiää. Täällä on joka paikassa oltava silmät selässä.

Kysyttäessä konkreettista esimerkkiä kieroilusta, Hakkarainen kertoo, että viime viikolla Strasbourgiin mentäessä hän ei saanut lentonsa jälkeen matkalaukkuaan takaisin. Se tuli hänelle vasta siinä vaiheessa, kun hän oli jo lähdössä takaisin Suomeen.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006176764.html

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #70

Onneksi Hakkarainen ymmärtää keskittyä olennaiseen. Silmien selässä pitäminen käy työstä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #70

Hakkaraiselta taas laukku kadoksissa :D

Jos Hakkaraisella pitää mielestään olla silmät selässä, niin myös naispuolisilla euroedustajilla ja parlamentin työntekijöillä tulisi kyllä nyt olla. Koskaanhan ei voi tietää, milloin maanteiden kuningas Teuvo taas iskee kuristusotteella tai tukasta repimällä ... :D

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persutahan ovat pitkään meille kertoneet, että Somalit ovat loisia, Irakilaiset ja Afganistanialaiset ovat raiskaajia, ja viimeisempänä sen, että kaikki leireillä olevat isis-naiset ovat terroristeja.

Tuota yleistämistä kutsutaan juuri sellaiseksi, josta monet persut ovat käräjäoikeudessa istuneet, ei se silti perille tunnu menevän, sillä jos ideologia on syvällä, niin minkäs teet.

Kyllä tällaista puoluetta voi ihan puhtain mielin sanoa rasistiseksi, se on totuus.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Kun somalit ovat kaikkein heikoimmin työllistyvä ihmisryhmä, niin kyllähän siellä tiettyä loismentaliteettia silloin esiintyy.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Ihan kohteliaasti Maiju kysyi että jos sinulla Husu on paha olla täällä Suomessa niin miksi et palaisi johonkin toiseen parempaan paikkaan...

Käsitykseni mukaan Suomessa ei ole pakko olla eikä perussuomalaisissa..

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomalainen kysyy suomalaiselta onko paha olla?

Voisiko hän myös käydä leipäjonoissa kysymässä, että jos on paha olla, voisitteko häipyä?

Kommenttisi on vakiopersukamaa.

Otan osaa.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Somali ei ole suomalainen. Kaikki hienot maahanmuuttajat, jotka tunnen ymmärtävät oman etnisen taustansa. Miksi sen ymmärtäminen on joillekin suomaisille ylivoimaisen vaikeaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #65

Suomalainen, Suomen passi ja Suomen kansalaisuus.

Ymmärryksessäsi on kyllä pahasti vikaa, jollet noin yksinkertaista asiaa tajua.

Vai voiko mielestäsi ulkomaalainen olla vaaleissa ehdolla?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #76

Etnisyys ja kansalaisuus ovat eri asioita.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #79

Mitä merkitystä on etnisellä taustalla, ei kai sillä ole merkitystä kuin rasisteille.

Etninen tausta voi olla monella ihmisellä ihan mitä vaan, se ei vaikuta mitään mihinkään, eikä se lain mukaan saakaan vaikuttaa.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #82

Onhan sillä esim. mamuille itselleen paljon merkitystä, tietäisit asiasta jos omaisit mamuista kokemusta.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #76

Silti somali on etnisyydeltään somali. Ei suomalainen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #83

Mitä se etnisyys merkitsee?

Ei etnisyys vaikuta mihinkään, eikä se saa lain mukaankaan vaikuttaa.

Persujen tapauksessahan tietysti riittää, että on vääränvärinen.

Rasistinen puolue kun on.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #84
Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #83

Oletan että et kirjoittanut tautologiaa, jolloin väitteesi on väärä. Ei Somalian kansalaisuus tee kenestäkään etnistä somalia yhtään sen enempää, kuin Suomen kansalaisuus etnistä suomalaista. Miten ikinä tuo sitten määritelläänkään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #76

Toisaalta ulkomaalaisilla on tietyin edellytyksin oikeus äänestää Suomen europarlamenttivaaleissa ja kunnallisvaaleissa .

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #65

Suomailla kun asuu vähän hidasta porukkaa, niin voisit vääntää rautalangasta. Miten monen sukupolven pitää Suomessa asustella, että jälkeläinen lasketaan suomalaiseksi. Entä minkä verran voi olla "ulkomaista" DNA:ta, että vielä lasketaan suomalaiseksi?

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki Vastaus kommenttiin #77

Jaa, no jos otetaan esimerkiksi suomen romanit, niin ovatko he suomalaisia vai suomessa asuvia romaneja? Niin kuin omasta mielestään?

"Romanit ovat pohjoisen Intian alueelta joskus vuosien 400–1100 välillä lähtenyt kansa, joka on levittäytynyt eri puolille maapalloa. Kaakkois-Eurooppaan romanit tulivat 1300-luvulla, ja 1400-luvulla heitä alkoi siirtyä Länsi-Eurooppaan ja myöhemmin myös Suomeen."

Romanit tuskin muuttuvat etnisiksi suomalaisiksi vielä muutamassakaan sadassa vuodessa, ovat sen verran ... introverttejä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #65

Onko Somaliassa suota vai mistä tuo suomainen? Keitä ovat tarkoittamasi suomaiset?

Onko suomalaiseksi itsensä identifioiva maahanmuuttaja siis epähieno?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #65

Somali ei automaattisesti suomalainen. Mutta Suomeen asettautunut somali on uussuomalainen ja hänen jälkikasvunsa suomalaisia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #161

Totta.

Olisihan se vähintäänkin erikoista, jos Somaliassa elämänsä asuneita ja edelleen asuvia somaleita kutsuttaisiin suomalaisiksi.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #161

Mielestäni Sini kiteytti hyvin. Esim. Husu ja Freddy ovat Suomen kansalaisia, tänne muuttaneita ns. uussuomalaisia ja heidän Suomessa syntyneet ja kasvaneet lapsensa suomalaisia.

Esim. ihonvärillä ei ole tässä asiassa mitään merkitystä. Muuta väittävä persujen etnonationalistisiiven porukka on hörhöjä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Käsitykseni mukaan Suomessa ei ole pakko olla eikä perussuomalaisissa."

Persutkin voisivat etsiä itselleen parempaa paikkaa, sellaista missä ei ole mamuja eikä suvakkeja eikä petteri ritalaa.

Freddy Van Vonterghem

Onko Somalialaset väkisin tuotu Suomeen, vapaaehtoisesti tänä tulivat, muistan edelleen kun nämä Viipurin asemalla seisoivat Somalialaispakolaiset Finland Help us kyltti kädessään pyrkivät väkisin tänä.

Kari sai Hesarista potkut koska länsimaisuuta tavoittelevasta Suomesta kiellettiin huumori vääristä asioista samaan aikaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Hiukka eri asia lähteä Suomesta kuin persussuomalaisista.

Ne ovat nimittäin eri asioita, mikä on aika monelle persulle vaikea ymmärtää.

Freddy Van Vonterghem

Niin jos tuo Markin kommentti oli minulla, pressujen jäsenyys loppuu kun jättää jäsenmaksu maksamatta, Suomeen on jotain siteet, lapsia kuusi ja lapsenlapsia seitsemän.
Me Maahanmuuttajat, toisin kun kantikset, lisäännytään samaan tahtiin kun rotat ja hiiret.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Julkisia puheiden soveliaisuutta arvioimaan tarvittaisiin julkisen puheen neuvosto tai vastaava. Silloin voisi vähentää oikeuslaitosten kuormitusta näillä asioilla.
Neuvosto voisi antaa ohjeet ja arvioida tapauskohtaisesti kunnianloukkaukset ja kiihoitukset.
Neuvosto voisi suosittaa sovintoratkaisuja ja korvauksia, joilla vältettäisiin oikeuteen meneminen.
Jos neuvoston ratkaisu ei kelpaisi, voisi mennä oikeuteen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... jos sinun Husu on paha olla Suomessa, miksi et mene takaisin Somaliaan."

- Tässä kiteytyy yksi ihmiselämän peruskysymyksistä: yritänkö tehdä olosuhteista mieleiseni, vai hakeudunko muualle? Tai toisin sanoin: tartunko toimeen vai katsonko tilanteen toivottomaksi?

Husulla - kuten meillä kaikilla - todellakin on mahdollisuus jäädä tai lähteä. Valinta on periaatteessa vapaa, mutta erilaiset sidokset tekevät siitä joskus hyvin vaikean.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Koetat nyt filosoida teemasta jonka alku on loukkaus.
Jos minä kolmannen polven pääkaunkilaisena kehottaisin, kun sille päälle tulisin, junantuomia painumaan takaisin se olisi vaan ja yksinomaan loukkaavaa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Mielestäni vähemmässä määrin loukkaavaa, mutta varmasti säälittävää.

Freddy Van Vonterghem

Minä taas ensimmäisen polven edustajana voin sanoa jos ei kelpaa, mitä täällä marmattaa 90 luvun Somalialaiset olivat Venäläisten ihmissalakuljettajien Bisness.

Ainoana yhtiönä Aeroflot lennätti rikkaampia ihmisparkoja Mogadishusta Moskovaan, Venäjä ei tietysti kelvannut näillä rikkaimmille uhreille, vaan Moskovassa tehtailtiin passeja jolla pääsivät pääasiassa Suomeen ja Hollantiin, ne Minnesotassa asuvat Somalialaiset eivät menneet Moskovan kautta, Aeroflot ei tuolloin vielä ollut niin kehittynyt.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #89

Ai siis sun kertomuksessasi Suomen somaleiden vika on että ensimmäinen aalto koostui rikkaista somaleista. Kaikkea sä jaksat.

Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #97

Eihän Somalialaisissa mitään vika, Kari ainoastaan vittuili suomen wanabee länsimaalaisille suvaitsevaisille, ei Sanoma oy:n tuon kestänyt 90 luvulla.

Kekkonen kyllä kesti 70 luvulla Karin vittuilu.

Aeroflot taisi olla ihmisoikeusorganisaatio.

Mentaliteetti oli, meille on pako saada väriä katukuvaan koska se on länsimaista eli mitä tahansa, kapitalismiin siirtynyt Venäjä ei enää toimitanut Suomeen viisivuotissuunnitelman mukaan Vainikkalaan Mosseja ja Ladoja, Somalilaiset tuottivat paremmin.

Täältä ne vaihdetiin Oltermanniin ja vanhoihin Ladoihin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #120

En tiedä kenen mentaliteetista puhut. Muistelen että parinsadan ensimmäisen somalin jälkeen oli lähes kansallinen hätätila ja tasavallan presidentti väläytteli itärajan sulkemista.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #89

En usko loukkaavani sinua Freddy, kun totean, että sinä et ole suomalainen vaan olet Suomessa asuva muistaakseni hollantilainen. Sinulla ei taida olla suurta vimmaakaan väittää olevasi suomalainen. Miksiköhän jotkut silmäätekevät Suomen kansalaisuuden saaneet somalit uskottelevat ilmeisesti jopa itselleen olevansa suomalaisia ihan tv-kameroidenkin edessä - ks. http://valpperi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/278963-hu...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #106

En usko loukkaavani sinua Freddy, kun totean, että sinä et ole suomalainen vaan olet Suomessa asuva muistaakseni hollantilainen.

Taidat uskoa väärin. Hollantilaiseksi nimitteleminen ei liene helposti anteeksi annettava tölväisy.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #108

Varsinkin, jos henkilö on syntynyt Belgiassa...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #106

Minun mielestäni Freddy on kyllä ihan suomalainen, voi olla myös hollantilainen, mutta siitä minä en päätä. Hän on hyvä suomalainen ja hyväksyisin myös muut hollantilaiset mielellään suomalaisiksi, jos he itse haluavat olla suomalaisia.

Suomalaiset ja hollantilaiset näkisin mieluusti samassa liittovaltiossa yhdessä muun Euroopan kanssa. Englantilaiset olisivat kanssa hyviä liittovaltion kansalaisia, tai suomalaisia. Minä hyväksyisin suomalaiseksi heti jokaisen britin, Ellua myöten, eikä tarvitsisi edes suomea opetella.

Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #106

Niin no on pahemaksikin haukuttu, kun Belgian Flaami epäillään Hollantilaiseksi se on kutakuinkin sama kun Suomalainen haukutaan Ryssäksi.

Toisaalla varsinaiseen asiaan, sinänsä minulla on aivan yhdentekevä pidetäänkö minua Belgialaisena, Hollantilaisena tai Suomalaisena, kuitenkin toivon että minua ei pidetäisin Somalialaisena, se olisi varmasti kamala loukkaus niitten oikeiden Somalialaisten kohtaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #123

Okei joo Freddy, jos olisin muistanut että olet flaami olisin tietysti muistellutkin niin. Mutta kun ei ollut tarkoitus loukata, ei se ollut loukkaus. Kerran soitin jollekin lääkärille Belgiaan ja aloitninpuhumalla ranskaa. Koko juttelu oli loppua siihen paikkaan kun tohtori alkoi tiuskia jotain Vlaamsche blokista ja homma korjaantui vasta kun minä olin pyytnyt englanniksi anteeksi ja vakuuttanut että hyvä että pidätte kielestänne huolen ja onhan se eri kielikin kuin hollantilaisten hollanti ja buurien afrikaans tms.

Kerran sanoin yhtä työkaveriani somaliksi kun oletin niin, mutta hän loukkaantui ehkä hiukkasen ja korjasi olevansa algerialainen vaikkakin tummemmasta päästä. Ei ollut tarkoitus loukata, ja hän uskoi sen koska asiaan ei palattu eikä suhtautuminen mitenkään muuttunut ystävällisyydestä muuksi.

Mutta Freddy, siis ethän sinä suomalainen ole siis sinäkään kuten ei Husukaan m.o.t.

Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #128

Suomesta katsottuna Belgia ja Hollanti ovat samassa suunnassa ja en todellakaan loukkaannu tuosta, Belgian suunasta katsottuna Suomi on samassa suunnassa Skandinavian ja Venäjän kanssa.
Joskus kävin Belgiassa omalla autolla, ja siellä kysyttiin kansalisuustunnus SF, oli helpompi ja uskottavampi sanoa Sovjet Finand, Suomi Finland meni liiaksi selitellyksi.

Tšekkoslovakian ystävä kertoi CS tunnus tarkoittavan Canton Suisse.

Itseironia oli joskus sallittu.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #128

MOT? Millä ihmeen logiikalla nyt muka todistit jotain? Tuolla ylempänä juuri vakuuttelit, ettei kansallisuus määrity henkilön oman kokemuksen tai kolmannen osapuolen mielipiteen perusteella. Nyt yhtäkkiä se olikin mielipideasia. Päättäisit kummin päin haluat argumentoida.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #133

"Päättäisit kummin päin haluat argumentoida."

- Mikä tuossa meni Maxin ymmärryskyvyn yli? Faktoista puhuttiin eikä 'mielipiteistä' tai 'kokemuksesta' tai 'kolmannen osapuolen mielipiteistä'. Husun tiedetään olevan somali, ja Freddy vahvisti olevansa jokin muu kuin suomalainen, ei siinä ole kokemuksilla tai mielipiteillä tekemistä. MOT.

Vaikka kansalaisuuksia olisi jollakulla useitakin, ei useita kansallisuuksia voi olla eikä kansallisuus ole vaihdettavissa. Kansallisuudeltaan voi toki olla suomalainen, vaikkei olisi Suomen kansalainen, kuten monet amerikansuomalaiset ja inkerinsuomalaiset ovat. Samaten saattaa olla paljonkin esimerkiksi somaleja, joilla ei ole Somalian kansalaisuutta. He ovat somaleja minkä maan kansalaisina tahansa samaten kuin suomalaiset ovat suomalaisia minkä maan kansalaisina tahansa jne.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #163

Sinun mielestäsi Husu ei ole suomalainen ja Freddy ei koe olevansa suomalainen. Mikä tuossa oli faktaa eikä tuntemuksia ja miten sinä osoitit ne faktat?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #163

Olet väärässä.

Kaikki kansalaisuudet ovat vain ihmisen päälle tai otsaan liimattavia kylttejä, ihminen siellä sisällä voi olla mitä tahansa, eikä kyltti kerro siitä ihmisestä mitään muuta kuin että hän nyt jonkin sattuman oikusta on sen kyltin saanut kantaakseen.

Suomalaisia ei ole, on vain eri puolilta Eurooppaa ja Aasiaa aikoinaan nykyisen Suomen alueelle kulkeutuneiden ihmisten jälkeläisiä ja muita tänne kulkeutuneita, sellaisia jotka eivät ole tänne kulkeutuneiden jälkeläisiä, vaan itse tänne kulkeutuneet.

Sama koskee muitakin ns. kansoja.

Taru kansoisoista on pelkkä tarina, myytti, samantapainen kuin kreikkalaiset jumaltarinat, Iilias ja Odysseija, Nibelungen laulu, pohjoismaiset saagat ja kalevala. No, joissain noissa taruissa voi olla jotain historiallista totuutta mausteena, mutta taru kansoista on pelkkä sepite.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

USAn ja Suomen välillä on yksi ero, kieli. Jos maahanmuuttaja päättää opetella ruotsia, hänellä on (keskimäärin) edessään nopeampi sopeutumispolku kuin suomen valitsevilla. Työllistymisyritykset parin kuukauden oloutuksen jälkeen vertauttaisivat tulokkaan näkö- ja kuulovammaisiin (ei pysty lukemaan suomalaisia tekstejä, eikä puhumaan). Markkinoilla on joitakin tehtäviä, joissa pärjää mallioppimisella ja hyvällä tilannetajulla, mutta ne ovat kovin vähässä.

Suomi on yksi vaikeimpia kieliä oppia. Tyylikäs mittari vaikeudelle on keskimääräinen aikuisen henkilön vaatima oppimisaika. Suomi on oheisessa taulukossa kategoriasssa III, englanti kategoriassa I (helpoimpien joukossa). Suomea vaikeampia ovat vain baski, arabia ja mm. mandariinikiina.

Tämä oppimisinvestointi on jonkun tehtävä, jos halutaan suomenkielistä työväestöä.

https://www.effectivelanguagelearning.com/language...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Linkistä:

The Foreign Service Institute (FSI) has created a list to show the approximate time you need to learn a specific language as an English speaker.

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela

Demarit - tuo moninaisten jihadistien ja kaikenlaisten väärinkäyttäjien oma linnake.

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela

On "lelusalakuljettajaa", vihapuhuja-rauhanneuvottelijaa, Oulun insesti-isää, khatin salakuljetuksesta tuomion saanutta,....

Näitä riittää :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mitähän tämäkin kommentti liittyy aiheeseen?

Kirjoita oma blogi, noista aiheista, jos se tuo tyydytystä.

Perussuomalaisen ei kannata kauheasti toisten puolueiden tuomioilla julhia, sillä olette jo hävinneet tämän pelin.

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela Vastaus kommenttiin #98

Miten tässä nyt peli on hävitty, kun reilussa gallup-johdossa puolue porskuttaa?

Kannattaisi antikvariaattorin pyyhiä pölyt kirjojen lisäksi myös omista aivoistaan :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #110

Ilmeisesti antikvariaatti ei ole sinua varten, sillä melko heikoissa kantimissa on lukemisen ymmärtäminen, Tämä keskustelu nyt koski Husun ja Tapiolinnan keskustelua, mutta jollei auennut, niin ei voi mitään.

Gallupit eivät tietääksen Suome kuitenkaan hallitse, vaan hallitus.

No, kun ei ymmärrä, niin ei ymmärrä, mutta iloista kesäpäivää kuitenkin. :)

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela Vastaus kommenttiin #113

Sinulle luulisi olevan tuttua huttua aiheen ohi kommentoinnin. Mestari siinä :)

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Juuri tuollaisesta yleistämisestä persut Husua syyttävät.

Syyttääkö joku sinua, vaikka puheesi ei edes pidä paikkansa, toisin kuin Husun?

Ei. Saat levittää kuonaasi kenenkään estämättä tai tutkintapyyntöön viemättä, valkoihoinen suomalainen kun olet, kenties jopa persu.

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela

Miten niin yleistän?
Tuntuuhan tuo demarit olevan melkoinen turvasatama kaikelle rikolliselle ainekselle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #111

Hyvä vitsi ;)

Katsoppa käräjäoikeuden päytäkirjoja, siellä se perussuomalaisuus asuu :)

Teillä on jopa seksuaalisesta ahdistelusta ja pahoipitelystä tuomittu mies meppinä

Korkealla tasolla on persussuomalainen rikollisuus.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #111

Näyttää näitä tuomittuja "rikollisia" olevan muissakin puolueissa. Yksi "rikollinen" johtaa persupuoluetta, toinen pyrkii keskustan puh.joht. yksi istuu persu-edustajana EU-parlamentissa, toinen johtaa pormestarina pääkaupunkiamme. al-Taeeta taas ei ole tuomittu mistään. Näyttäisi kyllä siltä, että se turvasatama on persupuolueessa jopa sen eduskuntaryhmässä ja toisin kuin muissa puolueissa tuomio oikeudessa on persupuolueessa kuin kirsikka kakun päällä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Se on muuten kumma että vaikka Tapionlinna oli kovin sanavalmis niin Husu tuntui enemmän ankkuroituneelta ja turvalliselta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Omaan korvaani särähti Tapiolinnan vaatimus, että Husun ja muiden turvapaikanhakijoiden olisi syytä olla kiitollisia meille suomalaisille siitä, että saivat turvapaikan täältä Suomesta. Jos hyväntekijä vaatii itselleen teostaan kiitollisuutta niin tälläista ihmistä nimitetään yleensä itsekkääksi. Husu tai yksikän turvapaikan hakija ei ole ainakaan minulle minkäälaisessa kiitollisuusvelassa. Tapiolinna haki Husun kautta julkisuutta ja sitä myös sai, mutta hyvää vai huonoa, minunun silmissäni huonoa, antoi itsestään ahdasmielisen ja tympeän kuvan tuossa aamu-tv:n keskustelussa jota seurasin.

Risto Laine

Husu valittelee, että Suomi on rasistinen maa. Itse muuttaisin pois ja miksi itseään kiusaa.

2000 luvun ilmiö on lisääntyvä rasismi, mutta EU ja Suomen päättäjät ovat halukkaita lisäämään rasismia ja sehän onnistuu ottamalla väkeä lisää. Ei ole enään hörhö suvakkien käsissä tämä kupla. Se on kaunis päivä kun etniset yhteenotot ovat arkipäivää. Sitähän ne haluavat.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Just juu tuli taas normaali Laineen tähtikommentti.

Se on siis turvapaikanhakijoiden ja hallituksen vika, jos rasismi lisääntyy. :)

Eihän tässä ole kuin pienellä osalla kansasta ongelmia, ja kaikki liittyy persuihin, pitää ottaa kuitenkin huomioon, että joka tapauksessa persuja on koko väestöön nähden vähän.

Minusta voidaan ottaa lisää pakolaisia, sillä siedätyshoito on ainoa oikea hoito persurasisteille.

Persut pitää myös laittaa matkustuskieltoon, sillä ulkomailla liikkuu erivärisiä ihmisiä paljon, ja silloinhan on vaara, että rasismi edelleen lisääntyy.

On kyllä huvittavia kommentteja, no nauru pidentää ikää- :)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Laine, mikset muuttaisi?

Olet täällä itkemässä päivästä päivään suvaitsevaistosta ja kaikesta liberaalista. Somaliassa sinullakin olisi paljon mukavampaa?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Minua on useita kertoja kehotettu olemaan kommentoimatta täällä, koska en asu Suomessa.

Suomen ulkoministeri ei toistaiseksi ole kehottanut minua palaamaan Suomeen "rakentamaan maata", vaikka eräistä kommenteista päätellen sitä rakennusurakkaa näyttäisi olevan erityisen paljon.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jälkikasvuni asui työnsä vuoksi pari vuotta Kiinan Sanghaissa ja sieltä katsoen Suomi näyttäytyi erilaiselta. Jokaiselle tekisi hyvää, vaikkakin se on meille suurimmalle osalle mahdotonta, asua jonkin ajan Suomen rajojen ulkopuolella, no matkailemalla suppeaa maailmankuvaansa voi kyllä avartaa. Suomesta turvapaikan saanut katsoo Suomea ja meitä suomalaisia eri näkövinkkelistä kuin me itse, eikä se mitähän näkee tai kokee ole välttämättä virheellinen, omituisiahan me suomalaiset olemme, yhtä omituisia kuin ovat somalit.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Minimaalisella vaivalla voi selvittää vaikka perusasiat Minnesotan somaleista jottei tarvitsisi keksiä väitteitään. Kun USA :ssa on yhä liki täysityöllisyys koska harva haluaa elää ruokakupongeilla ja hanttitöitä on jokaiselle kieli- ja ammattitaidottomallekin. Saa nähdä kuinka kauan tilanne jatkuu samanlaisena kun samalla meillä puhutaan, syystä, juristienkin korvaamista roboilla eli jossei työt häviä ne muuttuvat. Niin erilainen maa kuin Suomi joten vertaaminen keskenään aika turhaa. Noin yleisemmin voi puhua osana isompaa kehitystä joista malliesimerkkinä vaikka Saksaan aikoinaan duunarinhommiin siirtyneen turkkilaiset joilta on nyt työt kadonneet alta.

http://www.startribune.com/how-did-the-twin-cities...

Ihan ongelmatonta meno ei Minnesotassakaan ole mikä selviää osittain jo siitä mitä esim hakukone google tarjoaa kolmanneksi sanaksi sanojen Minnesota somali jälkeen ...

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Haittamaahanmuuton ja islamin omituisen halaamisen tuotoksia, hyvin opetettuja
helmiä, niin Husu kuin Rauhan-Taekin. Mihin Suomen veronmaksajat tarvitsevat
minkäänlaista maahanmuuttoa islamilaisista maista ? Todella törkeää hintaa
kyyristelystä vieraan kulttuurin kynnysmattona maksamme lähes päivittäin.

Jäisimmekö jotain erityistä hyvää vaille, jos terveen itsesuojeluvaiston
pelisäännöillä valitsisimme tänne Onnelaan sellaista porukkaa, joka ei
olisi jo huomenna valmis puremaan auttajan kättä, valehtelemaan itsensä
Suomen eduskuntaan, jotka eivät joukolla olettaisi, että naapuri 12-vuotias
Inkeri on yleinen jakorasia, joiden tekemisiä ei Demareidenkaan tarvitsisi
limaa nieleskellen lakaista punaisen maton alle maailman parantamisen tuskan
välissä? Mitä hyvää islamilaisista maista pyytämättämme, saatika sinisilmäisen
omasta vapaasta halusta roudattu maahanmuutto moniongelmineen on lopultakin
meille suomalaisille veronmaksajille tarjonnut esim. viimeisen vuoden aikana ?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Taas tällainen mukaviisas kirjoitus.

Eipä tuota kannata sen enempää kommentoida, kaatopaikkakamaa.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

No kerro Ritala, sinä AO-mestaroitsija, mitä hyvää islamilainen
maahanmuutto on Suomeen mukanaan tuonut ? Saatika EU-maihin ?
Voit kirjoittaa ihan kioskikirjallisuustyyliisi, kuten yleensä ?
Toisaalta, en pyydä sulta kommentteja omiin mielipiteisiini.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kysyit ritalalta ritalan blogissa kommenttia omaan mielipiteeseesi ja sitten toteat, ettet toisaalta sellaista pyydä? Päättäisit, hyvä mies!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tapiolinna oli tyyppipersu: yksinkertainen ja selkeä. Ainoa epäselväksi jäänyt asia oli hänen väitteensä, ettei hän ole rasisti. Kuitenkin monet hänen ulostulonsa antoivat ymmärtää, ettei käsite ollut hänen ymmärrykselleen kovinkaan selkeä eikä hän osannut perustella väitettään millään tavoin.

Husu oli hyvin valmistautunut ja argumentoi Tapiolinnan aidan- tai lattianrakoon kerta toisensa jälkeen. Tapiolinnalle jäi vain nuo satunnaiset heitot, jotka eivät vakuuttaneet siitä, etteikö hän voisi olla myös rasisti.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Petteri Ritala avaa keskusteluja, joiden kautta puhetta puolesta ja vastaan riittää.

Itse olen täysin kyllästynyt edes käymään läpi, mitä kukakin on mieltä.

Jumittuminen ja oikeassa oleminen on vaarallista.

Ihmisistä saa sen mielikuvan, että he ovat putoamassa laiturilta kylmään veteen.

Sen välttääkseen, pelkoaan voi purkaa täällä Puheenvuorossa.

Elämä ei ole vain puolueuskollisuuttaa, se voi olla myös vastaantuloja.

Parasta on, että vastapuolien mollaaminen loppuu ja jokaiselle mahdollistuu oman ajattelunsa eldorado.

Puheenvuoro -saitti on juuri sitä varten.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Parasta on, että vastapuolien mollaaminen loppuu ja jokaiselle mahdollistuu oman ajattelunsa eldorado."

Kuulostaa tylsältä. Kyllä nämä keskustelupalstat olisivat todella tylsiä, ellei olisi persuja hauskuttamassa.

Käyttäjän TiinaTeittinen kuva
Tiina Teittinen

Oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että monia hyviä ja asiansa perustelevia keskustelijoita on poistunut tältä alustalta. Kirjoittamisessa kannattaisi ehkä uskoa että laatu korvaa määrän.
Toisin kuin A. Vihavainen toteaa, "Kyllä nämä keskustelupalstat olisivat todella tylsiä", usari ei ole ollut perinteinen keskustelupalsta eikä trollialusta. Kun itse loin profiilini tänne, keskustelua oli monipuolisesti, osaavia kirjoittajia ja asiantuntemusta ja perusteluja. Itse kirjoitin työttömyydestä ja siihen liittyvistä havainnoista omakohtaisesti. Poistuin sittemmin ja poistin kaikki blogini, koska kyllästyin yhden asian työttömienvihaajakommentaattoriin.
Hän on poistunut, mutta jo tuolloin alustalla ollut aloittaja oli vaatimaton kommentaattori. Mielipideagitoijia ei olut montaa mutta itkijämiehiä muutamia. Vakiokirjoittajia joiden takia luin usaria, oli useita. Yhden asian miehistä vain yksi on edelleen bloggaamassa uskollisena aiheelleen. Yllättäen hän on ottanut ulostuloja muihinkin aiheisiin.
Olen poissaollessani kuitenkin lukenut paljon täällä blogeja ja kommentteja eri aiheista. Väsyttävän surullista on, että tästä palstasta on tullut suomi24 alusta. Kun bloggaaja arvioi julkisesti muiden ihmisten älykkyyttä (millä kompetenssilla?) ja toteaa mukailtuna että "tulen toimeen ilman teitä, mutta tuletteko toimeen ilman minua?"ollaan jo "onko keisarilla vaatteita" tilanteessa.
Ilmiönä tällainen näyttäytyy siten että kun keisari ilman vaatteita saa riittävästi kannustusta ja huomiota, oman tilanteen ja itsensä vääjäämisen tunnistaminen katoaa. Huonokin huomio on palkitsevaa kun saa huomiota ylipäätään. Ja puhun siis nyt tunnistamastani ilmiöstä. En kenestäkään henkilökohtaisesti.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Asiasta riippuen ja kun katsoo kommentoijan nimen / kuvan niin tietää jo mitä tulee. Ei edes tarvitse lukea.
Sitten on joitakin joilla on oikeasti sanottavaa.
On ilmeisesti niin että joillakin koko elämä on täällä puheenvuorossa. Muuta elämää ei ole.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Olet varmasti sitten tervetullut kerhoon.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"On ilmeisesti niin että joillakin koko elämä on täällä puheenvuorossa. Muuta elämää ei ole."

:)

Parempi sekin kuin ei mitään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #172

"On ilmeisesti niin että joillakin koko elämä on täällä puheenvuorossa. Muuta elämää ei ole."

On niitäkin joilla ei ole muuta tekemistä kuin vihapuhuminen netissä. :)

Voisin kuvitella että se on myös jokin korvike elämälle, mutta en tiedä onko se hyvä korvike elämälle, tai onko se ylipäätänsä hauskaa.

Pitäisi kai joskus kokeilla sitäkin. :)

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #176
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #177

"Taisi osua?"

:)

Kerro minulle mitä se muu elämä on, se joka ei ole nettielämää, niin minä kerron sinulle onko minulla sitä vai eikö ole, ja jos minulla ei sitä ole niin kerron haluanko sitä muuta elämää, vai enkö halua.

Se on nimittäin niin että teen mitä itse haluan, jos vain voin sitä tehdä ja mielestäni voin tehdä melkein kaikkea mitä minä itse haluan tehdä.

-----------------

No, en sentään ihan kaikkea voi tehdä mitä itse haluan. Suomen lakikin rajoittaa elämää.

Ei voi ajaa ylinopeutta kun on ne kirotut tolpat ja turvavyötä pitää käyttää, eikä saisi puhua puhelimeen ajaessa.

Roskia ei saa heitellä minne sattuu ja pitäisi yrittää kierrättää.

Lihaa ei saisi syödä. No ei niin kovasti tee kyllä mielikään.

------------------------

Kaikkia tällaisia rajoitteita on, mutta myös muunlaisia, sellaisia jotka eivät liity lakiin, vaan enemmänkin ikään.

Kaikkia ei voi tehdä mitä haluaisi, kun ikä loppuu varmasti kesken. :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset