valpperi

Rakastan Pride-viikkoa

Tämä Pride-viikko on hieno tapahtuma, ja on hienoa, että ihmisten yhdevertaisuutta tuodaan tällä tavalla esille.

Yksi, hieman erilainen syy siihen, että pidän pride-viikosta on tämä puheenvuoro.

Parasta tekstiä tulee usein juuri tällä viikolla, kun raamatturäyhääjät, ja seli, seli-selittäjät ovat tuskaisina paikalla.

Joka kerta samat tyhmät vetoomukset raamattuun, jonka nyt jokainen tietää satukirjaksi, ja samat selitykset siitä, miksi pitää marssia, miksei heterot voisi marssia.

Nyt kun monet isot yrityksetkin ovat mukana, ja monet kaupungitkin liputtavat sateenkaarilipuilla, niin pahastujilla on entistä vaikemapaa.

Hauskaa seurata sulkeutuneiden ihmisten selittelyä, prideen sillä ei kyllä ole mitään vaikutusta, iloinen tapahtuma, ja vieläkin erittäin tarpeellinen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kerrankin Ritala jättää persut rauhaan, ja miksi ei jättäisi. Onhan Persujen terävin Suomessa oleva kärki homoja tai sivareita, eli Pride-kansaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä se persujen äänekkäin joukko on ihan jotain muuta, he kärsivät tästä pride touhusta valtavasti.

Mikä terävin kärki, kyllä se terävin kärki on Hakkarainen ja Huhtasaari, ja jokainen tietää heidän mielipiteet homoista.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Hakkarainen ja Huhtasaari ovat meppinä Brysselissä. Suomeen jäi Sebastian Tynkkynen, joka on homo ja persujen nouseva tähti.

Ja kannattaa vielä muistaa, että persut ehdottivat Tom of Finland patsasta. Lähinnä siksi, että se olisi opettanut muslimeille suvaitsevuutta.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Luulen, että aika moni suomalainen ihmettelee tätä sateenkaaritouhua. Sinä et voisi mielestäni sitä rakastaa, koska et ole suvaitsevainen mm. persujen suhteen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ihmisten kutsuminen iljettäviksi heidän hourupäisyytensä vuoksi on rumaa. Mutta toisaalta... eihän rumuus ole rikollista, joten anna mennä vain!

Toisaalta... jos pride-juttuja saa kannattaa, on niitä saatava myös vastustaa. Ja tietysti vastustamista saa arvostella, ja niin edelleen.

Käyttäjän SusannaKoivula kuva
Susanna Koivula

Tuo on jo syrjivää, kutsua kristittyjä iljettäviksi hourupäiksi
Kokeile vaihtaa sana kristitty muslimiksi.

Kumpaakaan en tosin hyväksy.

Röyhkeää kommentointia. Priden kannattamisella ja rakkaudella ei ole oikeasti mitään tekemistä toistensa kanssa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #16

En todellakaan nimittäisi noissa piireissä pyöriviä kristityiksi.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #17

Hyvä pointti.

Siihen vissiin tarvitaan ISIS terroristit paiskaamaan homoja talon katolta havainnollistamaan asiaa, että mikä siinä raamatussa on pielessä!

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #16

#16. Hyvää Pride-viikkoa Koivulalle! Osallistuuko teidän seurakuntanne Pride-tapahtumiin?

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #16

Ikävää että ihminen joka väittää olevansa kristinuskon asialla on menettänyt yhden tärkeimmistä asioista...eli armon. Susannan kannattaisi mennä takaisin kammioonsa ja miettiä mitä on rakkaus.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #16

Jos muslimit tekevät samaa kuin iljettävät kristityt hourupäät, niin he ovat iljettäviä hourupäitä. Kas, eipä tuo missään tuntunut.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #32

Juuri näin. On se muuten kummallista, miten joillakin junnaavat mielessä koko ajan muslimit ja homot.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #35

Ja kuinka syvässä on usko (pun intended) siihen, että muslimit saavat jonkinlaista erityiskohtelua tai -suojelua tai että homoja suosittaisiin jollain erityisellä tavalla.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren Vastaus kommenttiin #16

Itse itse asiassa varasin aikaa mennäkseni katsomaan tuotakin maailmanihmettä. Pridethän ei muuten kiinnosta mutta onhan nämä fringeajattelijat aina edes kiinnostavia.

Mainonnassaan mainittiin tuskasta valittaminen ja Sodoma ynnä muuriin kahliutuminen joten tavoitteenani oli kysyä että missä täällä pääsee muuriin kahlittuna harrastamaan sodomiaa. Että sodomia, valitus ja muuriin kahlitseminen I am your Guy!

Mutta sitten kun tulin paikalle, niin eihän siinä ollut ihmisiä. Oli sen verran säälittävän suosioton että minua oikeasti kävi sääliksi eikä sillä tavallisella etäisellä säälittävyydellä. Ts. tämä oli säälittävää aivan uusissa mittakaavoissa. Eihän heille voinut mitään sanoa. Jätin vinoilematta. Hukkaan meni junalippu eikä tälläisin perustein saa edes rahojaan takaisin.

Tosin kun kuuntelin sinun vainoparanoidisen "kirjeen tulevaisuudesta" niin opin siitäkin, että siinä AA:ssakaan selvästi olla rakkauden asialla. Mutta toki jos samaan tilaisuuteen sallitaan Piankan vainoihin osallistunut Tapio Puolimatka nin on selvää että rakkaus ja asiallinen kritiikki eivät kuulu kuvioon.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #16

#16. Koivula, voisit olla kiltti ja vastata kommentissa 22 esittämääni kysymykseen, vaikka vihoitteletkin minulle, koska olen sanonut sinusta ilkeästi. Minua kiinnostaisi myös ihan aidosti tietää, onko seurakuntanne mukana Pridessa tai onko asiasta siellä keskusteltu.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kannattaako heidän viestiään levittää?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Petteri.

Rakastan sinua US:n Puheenvuoron blogistina olet sitten transu, homo, pedofiili, hetero, muunsukupuolinen, zoofiilikko, frotteristi, koprofiilikko, nekrofiilikko, voyeristi tai jokin muu tasa-arvoista ja ihmisoikeuksien takaamaa seksuaalista suuntautumista harjoittava kantasuomalainen miesoletettu puhumattakaan siitä, että olet aikoinaan vaaleissa antanut ainokaisen äänesi persujen äänipottiin.

Minäkin osaan olla suvaitsevainen.

P.S. Tuskin maltan odottaa, että lauantaina bongaan sinut kulkueesta marssimassa piispojemme perässä :)

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Pitääkö kokovartalomul..ja myös rakastaa? En kaipaa ollenkaan siihen maailmaan jota toivonen haikailee. Historia kertoo miksi.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Minusta koko h…..n ”pride” on saanut suhteettoman julkisuuden.

Tuntuu kuin valtaosa väestöstä olisi homoja, jos uutisointia pridestä tulkitsee. Mediassa on uutisköyhyyttä, kun muuta ei keksitä. On samaa uutisten tasoa kuin, että kohta sää lämpenee tai huomenna sataa, mutta kuitenkaan ei.

Homouutisia ylläpitävät julkkikset kuten supersuositut Jarit, Saarat, Almat, nyt puoliksi kuoliaaksi ammuttu poliisi Heidi ja muut ”kaappinaivat” kun mediassa ei ole muuta niin kiinnostavaa.

Menköön koko sakki ruotsinlaivoille viikoksi ja elämöikööt siellä ja muut pysykööt maissa. Sitten tapit pois…, ai niin, ei kun housuihin.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Vastaat kyllä ihan itse tulkinnoistasi, kun käytät mediaa. Ihan noin villeihin fantasioihin ei tarvitsisi päätyä, hillitse itsesi.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Vaikea on hillitä marginaalin höyrytessä päivästä toiseen.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Suhtesi sananvapauteen ja ihmisten Pridestä kiinnostumiseen on siis se, että haluat rajoittaa sitä. Kiinnostavaa. Tämän vuoden muotisananvapausdissaus näyttää olevan että käytetään sanaa "liiallinen". Että pitää näyttää vähemmän. Pitää osallistua vähemmän. Muiden ihmisten kuin sinun. Sinä päätät menetkö sinä Prideen mutta jos sanot että jonkun muun osallistuminen tai kiinnostus on "liiallista" niin elät kyllä jossain teokratiassa etkä edes ymmärrä mielipiteenvapautta.

Sinä siis määräät mikä on "liiallista" mihin muut ihmiset saavat mennä mukaan? Näkisin että Pride on vähemmistöjen oikeuksia juhliva liike jossa ei tarvitse olla homo ollakseen Priden asialla. Tapahtuman suosio ja jopa taloudellinen etu joka tulee erilaisista Pridetuotejutuista demonstroivat sellaista asiaa kuin "kansan tahto" ja "ajan henki". (Ja muuta Hegeliläistä hölynpölyä.)

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Laitapa palstalle näkemystäsi koraanista a la satukirja!

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Mene Arto peilin ääreen ja mieti, miksi mielessäsi jylläävät homot ja muslimit koko ajan.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Miksi näitä "kirjoitappa sen sijaan jostain ihan toisesta aiheesta" -heittoja tulee?

Itse olen nähnyt että rationaalinen ja järkevä keskustelu tapahtuu yleensä siten että (1) valitaan yksi aihe tai teema jota käsitellään (2) tämä aihe voi olla spesifi koska tähän on panostettu ja kirjoittajalla on tähän kontribuutioita (3) Aihevalinnat ovat henkilön omaa valintaa. Ja usein ainut jossa on aitoa valintaa. Koska logiikka ja tiede rajoittaa sitä mikä on järkevää, on aiheen ja näkökulman valinta lähes ainut oikea ja merkittävä sananvapauden ilmenemisen konteksti.

Kritiikissä taas (1) pysytään aiheessa ja (2) tartutaan vain arugmentteihin jotka ovat joko esitetty toisen tekstissä tai jotka oleellisesti käsittelevät juuri sitä esillenostettu aihetta - eikä esim sitä että aihe siirretään jonkin yhden sanan kautta johonkin mikä on ihan reunamilla.

Itse näen että derailaus on aina arvotonta. Sen tulisi esiintyä aina vähintään siten että ensin falsifioidaan vastapuolen näkemys ja sen jälkeen pyydetään häneltä jotain. Mutta hyvin usein ne ovat esillä vain "sellaisenaan". Eli jos aiheena on miten suomessa joku oikesti piinaa homoja niin joku ohittaa tämän Suomen politiikassa olevaan relevanttiin ongelmaan heittelemällä jostain "mutta muualla on huonommin" -juttua miten muissa maissa muslimit. (True but irrelevant.)

Vai että sinua pelottaa joku maahanmuutto? No muualla tämäkin ongelma on pahempi joten se muka irrelevantisoituu jotenkin? Minusta ei. Homojen vainot globaalisti kertovat että monoteismi laajassa mielessä vaikuttaa olevan tosi kova ja iso ongelma, josta poikkeaminen ei ole mikään "ansio" vaan todennäköisesti jokin "lyhytaikainen poikkeus". Pro-väkivalta onkin sävyissä selvästi mukana. Prideen tehtyä kaasuiskuahan vähäteltiin jo heti tuoreesti eikä siitä välitetä. Koska se oli "parempaa väkivaltaa" sinunlaisille ihmisille. Kenties toivoisit sellaisia lisääkin?

Oma suhtautumiseni on se, että teen tilauksesta tietyistä aiheista juttuja. Mutta ne maksavat 3000 euroa/työtunti. Alkaen aina ensimmäisestä minuutista.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kun lapsellinen vassari/höpsö liberaali kertoo, että hihhulit ottavat raamattunsa tosissaan mitä siellä lukee.

Entä olisko Raamatussa "Älä tapa" myös äärifundisjihadistioikeistoradikalismia, joka polkee tappajien ihmisoikeuksia ja jonkinlaista fobiaa esiintyisi?.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Äärifundisjihadismi perustuu samaan Moosekseen lakiin missä tappaminen on ok ja siihen kuuluu samat kymmenen käskyä.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Lapsellinen kommentti Ristolta, mikä ei yllätä enää yhtään. Onko sinusta tosiaan homous murhaan verrattava asia? Niin paljonko jonkun toisen seksuaalisuus sinua haittaa?

Raamatussa on säädetty myös monia juttuja liittyen orjuuteen, onko niiden noudattamatta jättämiselle jokin parempi syy kuin homouden kauhistelulle?

Se, että jonkun toisen seksuaalisuus tai sen esille tuominen saa olosi epämukavaksi, kertoo mielestäni siitä että et ole täysin sujut oman seksuaalisuutesi kanssa. Minä esimerkiksi olen niin umpihetero että en usko "kääntyväni" homoksi vaikka tuijottaisin tuntikausia homopornoa. Toiset ovat niin herkkiä että jo aiheesta puhuminen saa nousemaan takajaloilleen. Ehkä se onkin vain yhteiskunnan ansiota kun media on tuputtanut minulle koko elämäni heterosaatiota joka tuutista? Mene ja tiedä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Petteri, Pride tekee tehtäväänsä. Suvaitsevaisuus lisääntyy ja ne jotka eivät Priden aatteita kestä, repeävät liitoksistaan.

Itse lähden tänä vuonna, ensimmäistä kertaa, mukaan. Iloitsemaan iloitsevien kanssa. Ihan vaan kiusallani.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Onko islamilaisille seurakunnille ja imaameille lähetetty kutsu marssille? Islamin naisviha kielii homofiliasta enemmänkin kuin heterofiliasta. Homoseksuaalisuus on yhtä yleistä, jollei yleisempää islamilaisessa maailmassa kuin lännessä. Miksi siellä ei järjestetä pride-viikkoja? Kysymys on tietysti retorinen.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kaukollakin jyskyttää otsaluun takana ja ehkä jossain muuallakin koko ajan: ”homomuslimihomomuslimihomomusliimi...”

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #37

”homomuslimihomomuslimihomomusliimi...” Ei jyskytä otsaluun takana, eikä minkään muunkaan luun takana, sinullehan se näyttää ongelma olevan.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #46

No jostain kumman syystä sinulla on polttava tarve puhua ihan muusta kuin blogin aiheesta. Tuomo Gren yllä kommentoi tätä de-railingiä hyvin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Islamin naisviha kielii homofiliasta enemmänkin kuin heterofiliasta."

Islamilaisessa kulttuurissa on pitkät perinteet homostelulle. Kalifien mieshaaremit ja ihan kielestä löytyvät lukemattomat ilmaisut ja sanat kuvaamaan jotain perspanoa.

Paavali oli myös ihme veijari naisten suhteen kun totesi että "HILJAA ÄMMÄT!".

Nyt sitten löytyy mahdoton määrä jotain fundamentalisteja jotka lukeneet pyhistä kirjoistaan ne alkusivut missä joku Mooses nimimerkkillä kirjoittava trolli kiihottelee tappamaan homoja.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Jees, itse en siedä tekopyhää "suvaitsevaa" ihmistyyppiä, joka on suvaitsevaa vain kun se edistää imagoa tai toimii korottajana paremmaksi ihmiseksi yli muiden. Tätä lajityyppiä kun kritisoi niin tulee leimatuksi hyvin nopeasti rasistiksi tai milloin miksikin vihaajaksi, ehkä jopa persuksi.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Ei ole sinullakaan helppoa. Suvakit vaan imagon takia suvaitsee. Onhan siinä paljon sietämistä...heh. Ei ole elämä helppoa valkoisella lihaa syövällä heteromiehellä nykyään, pitäisi kaikenlaista viherpiiperöintiä ja homokonstailua kestää. No otappa se haulikko asekaapistasi ja kiillottele sitä niin helpottaa.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Leimakirves heilahti välittömästi "suvaitsevalta", oikeasti vapaamielisellä henkilöllä ei ole mitään tarvetta lyödä leimaa kenenkään otsaan mistään syystä, tästä tunnistaa suvaitsevan henkilön ja heillä ei ole tarvetta mainostaa suvaitsevaisuuttaan erikseen.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

No noo, homojen pitää hävetä, selkeää syntiä tekevät. Juuri tällainen typeryys, Paavalin paskapuheet, jumalan sanaa eh? Missä muualla ? Mikko Engren tms varmaan keksii jonkun aivan uskomattoman tyhmän selityksen. Kuten, kummalla puolella Jeesus olisi tässä kiistassa? Olen täysin varma että ei räsäsen puolella.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

”Kuten, kummalla puolella Jeesus olisi tässä kiistassa?” Jeesus ei hyväksynyt homoseksuaalisuutta, kai siitä muussa tapauksessa olisi ollut maininta uudessa testamentissa. Se kaikki toistemme rakastamisesta puhuminen tarkoitti juutalaisia, ei se ollut universaali julistus. ”Rakkauden filosofian Jeesuksen sanomaan on lisännyt kirkko omien tarkoitusperiensä vuoksi.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Kenen tarkoitusperien takia on tämä vihan filosofia muka raamatun perusteella?

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #26

En ole puhunut sanallakaan vihan filosofiasta. Mutta jos lukee raamattua huomaa varsin nopeasti, että vanhassa testamentissa kylvetään vihaa jumalaan uskomattomia vastaan, joten jumalan tarkoitusperistä siinä on kysymys. Todennäköisesti siinä oli kuitenkin joidenkin ryhmien maallisista intresseistä kysymys. Uutta-testamenttia taas ”markkinoidaan” rakkauden, sovinnollisuuden ja syntien anteeksi antamisen julistuksena, tämän otti kirkko ohjenuorakseen kun ihmiset sivistyivät sen verran, että vanha-testamentti kaipasi päivitystä.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Jeesus ei puhunut halaistua sanaa homoudesta. Vain Paavali joka ei ollut koskaan tavannut Jeesusta. Vain nähnyt unta...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tää blogi allekirjoitti juuri sen mitä kirjoitin.

Raamatturäyhääjät on hermostuneita.

Ja muuten, ei kannata pelätä, ei se tartu :)

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Pelkään että fundamentalismi tarttuu.

Pitää ehkä mennä ateistien strippibaariin eheytymään.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Helsingin Sanomat 26.6.19:
"Itä-Suomen poliisi selvittää Suviseuroihin liittyvää seuranhakuvideota, jossa ilmeisesti täysi-ikäinen mies hakee Youtubeen ladatulla videolla seuraa alaikäisistä.

Nyt jo Youtubesta poistetulla videolla mies kertoo olevansa Kuopiosta kotoisin oleva mukava, rauhallinen ja Jumalaan uskova naimaton herrasmies.

Videolla mies kertoo etsivänsä 12–20-vuotiaita tyttöjä seuraksi Suviseuroihin. Videolla mies muun muassa kuvailee, kuinka tytöistä ”yksi tai kaksi kerrallaan olisi hänen vieressään aina kun he kävelisivät, istuisivat tai olisivat muuten yhdessä”.

Mies kertoo ostavansa tytöille ”jäätelöä, pitsaa ja kaikkea, mitä nämä haluaisivat”."

Tyttäreni karkasi kuusi vuotta sitten, 14-vuotiaana, Pride-kulkueeseen kaverinsa kanssa junalla. Onneksi lähtivät Prideihin, eivätkä Suviseuroihin....

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Saattoihan tämä Kuopiosta kotoisin oleva mukava , rauhallinen ja Jumalaan uskova naimaton herrasmies silloin kuusi vuotta sitten olla mukana siellä Pride-kulkueessa.

Nuoret ovat usein lapsellisen hyväuskoisia, mutta niin taitavat olla jotkut aikuisetkin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset