valpperi

EU ja ilmastomuutos kieltää juhannuksen vieton - perussuomalaista logiikkaa

Viittaan otsikolla tuohon kunnianarvoisan dosentin mainioon blogiin.

http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277648-kokko-kieltolaki-ei-sytyta

 

Minä luulin, että Hakkarsiasen, Turtiaisen ja Tynkkysen touhut ovat niitä perussuomalaisia pohjanoteerauksia, mutta myönnän olleeni väärässä.

Ymmärtäkää nyt rahvas, että metsäpalovaroitukset ja kokonpolton kiellot johtuvat pitkälti EU:sta ja ilmastomuutosvouhotuksesta.

Tämä dosentin blogi menee kyllä perussuomalaisten kirjoitusten top kolmoseen, että heilahti.

Kannattaa ottaa kirjoitus talteen, sillä katumus voi iskeä.

Kauhean paljon alemmas ei enää kyllä pääse, mutta toisaalta pohjalta on hyvä ponnistaa puoluesihteerikisaan, kykyjä siihen kyllä näyttää olevan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Metsäpalovaroitus, entinen kulohälytys, on ollut voimassa kaikkina kuivina kuumina kesäpäivinä niin kauan kuin minä olen tiedotusvälineitä seurannut.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Pari päivää ennen juhannusta katselimme parvekkeen ikkunasta, kun vajaan sadan metrin päähän tuli kahdeksan paloautoa sammuttamaan metsäpaloa; ja varmuuden vuoksi pari ambulanssiakin, joita ei onneksi tarvittu.

Nyt ei dosentti Luukkasen avaus naurata yhtään. Panu Rajalan toiminta on suorastaan halveksittavaa.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Metsäpalovaroitus on ollut voimassa aina kun tarve vaatii, jo hyvin kauan. Juhannuskokkoa on kuitenkin voinut polttaa valvotuissa olosuhteissa, jos asiasta on etukäteen sovittu pelastuslaitoksen kanssa ja paikalla on kokon polttamisen ajan riittävä määrä sammutuskalustoa. Kenellä tahansa ei siis mitään yleistä kokonpoltto-oikeutta ole koskaan ollut.
Nyt tällaista poikkeuslupaakaan ei ole enää ollut mahdollista saada, vaikka kokko olisi järvessä/meressä ja valvonta hyvinkin tarkkaa (esim Seurasaari). Juuri tuo on aiheuttanut porua. Ei siis se, ettei kuka tahansa saa humalassa kulottaa metsäpalovaroituksen aikana.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Uusi pelastuslaki on kiitettävän yksiselitteinen.

"Aiempina juhannuksina metsäpalovaroitusten aikana viranomaiset ovat saattaneet katsoa tilannetta niin sanotusti läpi sormien ja kokkoja on poltettu myös omalla vastuulla."

https://yle.fi/uutiset/3-10842936

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@3. Minulla onneksi on kesämökissä ja sukulaisia naapureina, niin siellä on täydellinen juhannuskokon paikka ollut vuosikymmeniä, se on sellainen kallion pläntti avomaassa ja siten, että sen ympärillä on meri ja pieni polkutie sinne.

Vaikka olisi kuinka kuivaa ja kuumaa ilmaa, niin siellä juhannuskokkoa voi huoletta poltella ihan miten sielu sietää. Sieltä sai kokon polton jälkeen hyviä leipäkiviä ja muita tarpeita puutarhalaatoiksi. Metsääkään ei ole niin lähellä vaan sopivan kaukana.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Jussina sitä laitettiin koivuklapia grilliin ja kun ruuat oli valmistettu, sammutin vedellä hiilikekäleet ja hautasin ne maahan ettei vapaudu ilmaan :))

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Näyttää nyt Uuden Suomen etusivu kieltäytyvän yhteistyöstä ja ei avaa sivua, pari tuntia sitten oli sama homma Puheenvuorossa.

Toivottavasti se kotisivun uudistus ei aiheuta ongelmia, jollaista muistan eräällä konkurssiin menneellä keskustelualueella on ollut vuoden ajan ongelmineen ja valtaosa häipyivät muille maisemille ja silloin se oli sinetti sille kotisivulle.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Isäni vielä eläessä 80-luvun alkupuolella, kävimme metsäpalovaroituksen aikana kysymässä palomestarilta, saammeko polttaa kokon kallioluodolla keskellä Saimaata. Palomestari ei antanut lupaa sillä perusteella, ettei vastarannalla kokkoa katselevat erota, palaako kokko luodolla vai rannalla ja sytyttävät oman kokkonsa kokkomme nähtyään.

Muistan isän katselleen kaihoisasti juhannusaattoiltana, kun vastarannalla loimusi useita kokkoja. Omaa kokkoamme isä ei uskaltanut sytyttää, kun vartavasten olimme käyneet kysymässä ja lupa oli evätty.

Ei kokottomuus pilannut tuota Juhannustamme eikä tätäkään. Mutta per...een EU! Se vaikutti jo 80-luvulla pahuudellaan. Miksei dosenttimme varoittanut tästä, kun olisi ollut mahdollisuus??!!

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Luukkanen joutuu jatkamaan kampanjointiaan, koska jostain on leipä revittävä... Nyt on tähtäimessä suojatyöpaikka puoluetoimistolla.

Läntisessä yhteiskunnassa tutkijan on pyrittävä etsimään tietoa ja totuutta. Luukkanen on viimeisen kahden vuoden aikana levittänyt niin runsaasti epätotuutta, valheita ja pelkoja, että hänen uskottavuutensa tutkijana on mennyttä.

Niinpä suojatyöpaikka olisi saatava...vaikka miten härskeillä valheilla. Persuihin ne uppoaa kyllä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

En vietä tänä vuonna enää yhtään juhannusta, kun on niin hillittömäksi mennyt tämä meno.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset