valpperi

Anter Yasa ja pelko sensuurista

Anter Yasa on saanut kirjoitusoikeutensa takaisin, mutta on huolissaan, josko taas ne menettää.

Toivottavasti näin ei käy, sillä kyseessähän erittäin asiantunteva ja tarkasti faktoihin perehtynyt kirjoittaja.

Anter Yasa puolustaa sananvapautta, tosin jos on eri mieltä hänen kanssaan, hän poistaa kommentit ja antaa bannit.

 

Ottakaamme jokainen mallia tällaisesta sananvapaudesta, sillä sehän on esimerkillistä, ja jokainen varmasti on juuri tällaisen sananvapauden kannalla.

 

Keskustelu on kivaa, kun sitä sa käydä samanmielisten kanssa.(vanha perussuomalainen sananlasku)

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Kerrankin Petterin kanssa samaa mieltä. Yasa poisti myös minun seuraavan kommenttini:

"Kurdeja, jotka ovat 25% naistaistelijoita, feministejä ja demokraattisia ihmisiä?"
Sen sijaan Kurdeista, jotka osoittivat Suomessa väkivaltaisesti mieltään 75 prosensenttia on taisteluikäisiä miehiä, miksi eivät menneet kurdistaniin auttamaan omaa kansaansa? Väkivallasta päätelleen eivät vaikuta miltään kiihkeimmiltä demokratian kannattajilta.
Kurdiväkivaltaa ja rettelöintiä:

https://www.youtube.com/watch?v=7_EDDzfZqk0
https://www.youtube.com/watch?v=jm26GgWzpP4&t=212s
https://www.youtube.com/watch?v=Y3snT3o9I40"

Jos valittaa muiden harjoittamasta sensuurista, ei kannata silloin sensuroida muidenkaan kommentteja. Itse en ole ikinä sensuroinut erimielisten kirjoituksia, vaikka ne ovat menneet täysin ohi aiheenkin johonkin kirjoitusvirheisiin.

Yasa on tehnyt paljon hyvää työtä paljattettuaan eri islamisteja, mutta vaikuttaa siltä, ettei hän pysty suhtautumaan kriittisesti omaan kansaansa. Nimittäin kaikki viittaa siihen, etteivät kurdit sopeudu yhtään sen paremmin länsimaihin, kuin muutkaan lähi-idästä tulevat.

Esim. tässä kurdinuoret ovat suurimmassa syrjäytyisvaarassa heti somalien jälkeen. 34 prossaa kurdinuorista on syrjäytymisvaarassa.

https://yle.fi/uutiset/3-6052206

"Mistä on kyse?
Tilastokeskuksen mukaan syrjätynyt nuori on 15 - 29 -vuotias, eikä hänellä ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa, koulutus- tai työpaikkaa
Kaikista Suomen nuorista 4,6 % on syrjäytyneitä"

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

Se on jotenkin mielenkiintoista tuo niin sanottu "sopeutuminen". Miksi tai mistä johtuu, että esimerkiksi työllisyystilastojen valossa Vietnamista tulleet ovat sapeutuneet lähes poikkeuksetta hyvin, kun taas esimerkiksi Somaliasta tulevat ei? Tietenkään ei saa sanoa, että ihmisissä on eroja, mutta joku syy ja selitys tässäkin on oltava. Halutaanko siitä sitten puhua, onkin jo toinen juttu!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Asioista voi olla kovastikin eri mieltä, mutta toisten kommenttien poisto on lapsellista. Ei tuo sinunkaan kommenttisi ole millään lailla sellainen, että se pitäisi poistaa.

Aika paljon kertoo kaverista, kun lähtee tuollaiselle linjalle.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Yasa kertoo kommenttiosiassaan, että leimaan hänen koko etnisen ryhmänsä väkivaltaiseksi, vaikka jokainen näkee tuosta viestistäni, että korkeintaan kyse on kurdimielenosoittajista.

Yasa myös kirjoittaan:

"Mitkä ovat Suomen lehdistön ohjeistukset näiden uutisten suhteen? Miksi yksikään suomalainen lehdistö ei ole haastatellut näitä isis-lapsia, vaimoja ja taistelijoita pakolaisleireillä pitäviä kurdeja? Kurdeja, jotka ovat 25% naistaistelijoita, feministejä ja demokraattisia ihmisiä? Kurdeja, jotka päihittivät isis:n koko maailman puolesta? Eikö heillä ole ääntä?"

Tämä on vähintäänkin liioittelua. Jenkit ja Venäjä antoivat ilmatukea kurdeille. Lisäksi ISISI:ä vastaan taistelivat myös Irakin ja Syyrian hallituksen joukot. Koska Yasa ei kestä omaan kansaansa kohdistunut kritiikkiä komentoidaan sitä sitten tässä keskusteluketjussa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minä olen myös Yasan bännissä.

Markku Huuskolla on Yasan suhteen pitkä pinna. Yasa yritti joku viikko sitten Twitterissä kiristää Huuskoa jollain tiedolla, jota Yasalla muka oli Huuskon asioista.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Yasa sanoo olevansa sekulaari muslimi, mutta kun kurdimielenosoittajat pahoipitelivät Panu Huhtasen hän oli hurraamassa pahoipitelylle. Ilmeisesti kurdistaniassa asiat selvitetään tuolla tavalla, ei mikään ihme, että kurdien asuttamilla aluilla on jatkuvasti konfikteja. Länsimaihin kurdit maalataan uhreina, mutta kun katsoo heidän toimintaansa Suomessa herää suuri epäilys ovatko kurdit täysin syytön osapuoli noissa konflikteissa.

Muutenkin maahanmuuttokriitikot näkevät liikaa sopeutumattomuuden koskevan vain muslimeita. Esim. tutkimusten mukaan Intia on naisille kaikkein pahin paikka elää. Etelä-Afrikassa joka kolmas nainen on syyllistynyt raiskaukseen. Lisäksi optulan tilastojenkin mukaan muualta Afrikasta tuleet ovat yliedustettuina raiskausrikoksista lähes yhtä paljon kuin lähi-idästä tulleet. Afrikassa on lisäksi paljon kammottavia taikauskoon perustuvia uskomuksia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kurdeilla on oma synkkä historiansa. He panivat käytännössä toimeen ns. pyöveleinä Turkissa reilut 100 vuotta sitten tapahtuneen armenialaisten kansanmurhan.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Pertti tämäpä mielenkiintoista, vaikka en kyllä ole yhtään yllättänyt tuosta tiedosta. Olisiko sulla jokin linkki tuohon juttuun?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #9

En löytänyt parempia linkkejä kuin seuraavat, joista tämä tulee epäsuorasti ilmi:

https://annelinkirjoissa.wordpress.com/2016/02/16/...

https://agricolaverkko.fi/review/armenian-kansan-m...

Selvempääkin materiaalia löytyy muistaakseni ihan suomeksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

” Etelä-Afrikassa joka kolmas nainen on syyllistynyt raiskaukseen.”

En usko.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

En kannattakkaan uskoa, sillä kirjoitin vahingossa väärin. Tarkoitin tietysti, että joka kolmas mies on syyllistynyt raiskaukseen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #12

Fake news- maailmassamme tällaiset lapsukset syövät uskottavuutta muustakin tekstistä.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #13

Kaikki ketä lukee ton viestini ymmärtää kyllä, että kyseessä on huolimattomuusvirhe, eikä tahallista väärän tiedon levittämistä. Kaikille tulee asiavirheita. Oleellista on korjataanko niitä. Nyt tuota alkuperäistä viestiäni ei saa enää edes muokata.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #13

Paraskin puhumaan uskottavuudesta...

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Pienenä huumorina näin lauantai-iltana?

"Etelä-Afrikassa joka kolmas nainen on syyllistynyt raiskaukseen."
Tarkoittanet että joka kolmas nainen on raiskattu vai että joka kolmas mies on syyl......?

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Turha blogistin on murehtia. Kyllä Isis-vaimot ja uusperheensä saavat kuitenkin ihan kiitettävästi myötäsukaista palstatilaa ainakin Suomessa.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Linkkasin Petterin blogin Yasan FB-sivulle ja esitin kysymyksen: Jos valitat itseesi kohdistuvasta sensuurista, miksi sensuroit osan komentoijista blogissasi? Yasa bloggasi mut siten, etten voi enää edes nähdä hänen FB-sivujaan.

Yasa on)ihan aiheellisesti) kritisoinut itseensä kohdistuneesta sitä taustaa vasten hänen oma sensurointi näytää kyllä todella oudossa valossa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on sitä sananvapautta hänen tyylinsä, laittaa kyllä hänen ketomuksensa outoon valoon.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Katsotaanpa. Miten Petterin blogin lähestymiskulma tuntuu niin kovin tutulta?

Ai niin.

http://myyrylainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277318...

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005413696.html

Paljon parjattu Irakin armeija valloitti siis parissa päivässä lähes taisteluitta valtavan alueen kurdeilta. Tämäkin viittaa siihen ettei kurdit ole niin erinomaisia taistelijoita kuin Yasa antaa ymmärtää..

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Näinä aikoina 75 vuotta sitten oli menossa suomalaisten sotilaiden suorittamana tunnettu Kannaksen läpijuoksu.

Tästä huolimatta pidän suomalaisia sotilaita erinomaisina taistelijoina toisen maailmansodan aikana.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

No ei sitä nyt ihan voi sanoa läpijuoksuksi, sillä ennen hyökkäystä puna-armeija suoritti massiivisia tykistökeskityksiä suomalaisten asemiin. Lisäks suurhyökkäys saatiin varsin nopeasti pysähtymään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suurhyökkäykseen voima oli todella massiivinen ja suomalaisten joukot saatiin ryhmittymään tehokkaaseen puolustukseen vasta runsaan viikon päästä vanhalle rajalle.

Hyökkäys alkoi 9.6.1944 ja esimerkiksi Viipuri menetettiin käytännössä taistelutta 20.6.1944.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Pekka Aysa antaa ymmärtää että kurdit olisivat ihan yksin voittaneet ISISI:n siks tuon tämän näkökulman esiin. Se on vähän sama jos väittäisi, että Suomi yksin pysäytti puna-armeijan suurhyökkäyksen. Kaikkihan Suomessa myöntää, että saimme massiivista materialiapua Saksasta. Ja Neuvostoliitolla oli suurhyökkäys menossa myös Saksaa vastaan ja se halusi keskittää joukkojaan sinne, jos ne olisivat vain tarpeeksi satsanneet Suomen rintamalle puolustuslinjat olisivat täällä pettäneet.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset