valpperi

Populistin hätä

Nyt alkaa olla Euroopan populisteilla hätä kädessä, jos näistä EU-vaaleista ei tulekaan sitä mannerta järisyttävää jytkyä.

Suomen pölhöpopulistit, eli persut sitten keksivätkin jo Itävallan pölhöpopulistien venäjäsympatioista ties mitä salaliittoja.

Vaikka olisi ansoitettu tuo Itävallan oman maansa myyvän populistin video, se osoittaa kuitenkin sen, että isänmaallisuutta ei ole näissä populisteissa lainkaan, kaikki on myytävänä kunhan valtaa jotenkin saisi.

Suomessa ei tarvitse edes erikseen ketään ansoittaa, sillä kaikki tietävät jo persujen suunnan, se on puolueen linja tulevaisuudessa, Salvinin kanssa lähdetään ajamaan pakotteiden poistamista rakkaalat ystävältämme Venäjltä.

Huvittavia, tai oikemmin naurettavia ovat nämä persujen hölötykset, vielä kun kirsikaksi kakun päälle laittaa persunuorten rasistisen mainoksen, silloin ollaan asian ytimessä.

Kannattaa lukea uusin Alma-kysely, siitä saa selvän kuvan minkälaisen EU:n suomalaiset haluavat.

Se EU ei ole lainkaan sellainen, jota persut tavoittelevat.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/e0fc810e-e56f-4e0d-b158-6a8f7c717320?ref=ampparit:dab0

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kyseessä on jäsenvaltioiden yhteistyöstä, lisätäänkö niitä vai miten toimia. Kyseessä ei ollut gallub kannatatko liittovaltiota.

Itse olen sitä mieltä että yhteistyötä tarvitaan ja sitä on lisättävä, että etsiä toimintamalleja miten eurooppalaisilla olisi tulevaisuus, jonka varaan jokainen yksilö kumminkin rakentaa koko elämänsä. Liittovaltio ei ole ralistinen jota te sosialistit haaveilette.

Mitä tulee EU vaaleihin, meidän omilla gallupeilla ja mitä mieltä me ollaan, ei ole vaikutusta siihen, miten Euroopan maissa äänestetään. Jos siellä äänestetään Ritalan kommunistisen maailmankuvan vastaisesti, on sinun vain taivuttava ja hyväksyttävä tilanne. Jaxuhaleja vaan trollille.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä tykkään EU:sta ja mulle kelpaa kehittyminen vieläkin syvempään yhteistyöhön, ja vaikka sotilaallisen yhteistyön tiivistämiseen.

Ei taida olla kommunistien tavoite?

Ohi meni taas kerran, mutta se on muodostunut jo tavaksi kommenteissasi. :)

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Yleensä sinulla meneekin kaikki ohi, ei siis mitään uutta.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #4

Ristolla hätä kasvaa jo, jaxuhaleja populistipissikselle <3

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Laine, mistä tuo "sosialistit" taas tuli? Huomaathan, että meistä yhteistyön lisäämistä haluavat Kokoomuksen, RKP:n ja Vihreiden kannattajat. Nimitätkö sinä näitä sosialistisiksi?

Jaxuhaleja vaan trollille!

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Virolaiset ovat fiksuja. Heitä ehdittiin venäläistämään, myös väestönsiirroilla kommunistien ollessa vallassa 50 vuotta mutta säilyttivät virolaisuutensa. Ehkä juuri siksi että eivät halunneet venäläisiksi ja vielä vähemmän kommunisteiksi.
Näin pitäisi kaikkien kansojen tehdä. Tulkit ovat sitä varten että tulkkaavat tekstit.
Miksi esim. suomalaisten täytyy puhua englantia kun ovat "ulkomailla" samoin kuin silloin kun tänne tule "ulkomaalainen"? Eiväthän englantilaiset puhu suomea kun tulevat tänne? Tiuo on vain sitä nuoleskelua ja oman alemmuuden tunteen osoitus.

Tulee mieleen se totena kerrottu, taisi peräti olla TV-haastattelu, kun jonkun oliko nyt vaikka Manchester Cityn futisjoukkue oli pelaamassa Helsingissä ja mukana tuli tietenkin joukko brittifutishuligaaneja.
Toimittaja kysyi poliisilta, kadulla, että "Kuinka te pärjäätte kielen kanssa, eikö ole ongelmia" johon poliisi vastasi että "Ei meillä."

Kummallista muuten että meillä meuhkataan "pakkoruotsin" takia mutta pakkoenglanti käy hyvin?

(Muuten kone hyväksyy "pakkoruotsin" ilman virheilmoitusta mutta ei "pakkoenglantia".

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Niin no hyvähän se on, että Rantasen teksti on vain suomeksi.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #7

Vill du ha den på svenska?

Och vi är ju i Finland?

Rätta mig om jag har fel.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

”Miksi esim. suomalaisen täytyy puhua englantia kun ovat ”ulkomailla” samoin kuin silloin kun tänne tulee ”ulkomaalainen”?” Miksiköhän?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #11
Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

"Näin pitäisi kaikkien kansojen tehdä. Tulkit ovat sitä varten että tulkkaavat tekstit."

No mietipä nyt hetki. Olet menossa bisnestapaamiseen ulkomaalaisen kanssa. Voitte molemmat puhua englantia tai muuta yhteistä kieltä, jolloin tulkkeja ei juuri tarvita ja voitte keskustella paljon vapaammin ja luontevammin keskenänne. Tai sitten voitte käyttää tulkkeja, jolloin keskusteluihin menee vähintään kaksinkertainen aika kun puheet tulkataan. Mikä on se hyöty mitä jälkimmäisessä saavutetaan? Kansallinen ylpeys?

"Miksi esim. suomalaisten täytyy puhua englantia kun ovat "ulkomailla" samoin kuin silloin kun tänne tule "ulkomaalainen"? Eiväthän englantilaiset puhu suomea kun tulevat tänne? Tiuo on vain sitä nuoleskelua ja oman alemmuuden tunteen osoitus."

Suapihan sitä huastella vaikka savvoo ulukomailla, silloin vastuu ymmärtämisestä siirtyy kuulijalle. Kyllä yleensä ulkomaalaiset opettelevat vähintään ne tervehdykset ja kiitokset paikallisella kielellä, onko se sitten nuoleskelua vai kunnioituksenosoitus toisen kieltä kohtaan? Kyllä minun elämäni ainakin olisi huomattavasti kurjempaa jos suomi olisi ainoa kieli jota osaisin käyttää. Ja ulkomailla turistikohteissakin kyllä monesti kuulee että paikalliset ovat opetelleet suomea jotta on helpompi myydä tavaraa heille.

"Kummallista muuten että meillä meuhkataan "pakkoruotsin" takia mutta pakkoenglanti käy hyvin?"

No aika pieni porukka pakkoruotsistakaan "meuhkaa", lisäksi useamman kielen osaaminen suojaa mm. Alzheimerin taudilta. Tosin täällä idässä ei ruotsista noin muuten ole kauheasti hyötyä, siksi pitäisi mielestäni voida valita esim ruotsin ja venäjän välillä. Englanti nyt on muuten niin merkittävä kieli maailmalla ja sitä oppii ja kuulee väkisinkin, joten miksi siitä kannattaisi edes meuhkata? Ei mulla ainakaan tulisi esim. tietokoneen käytöstä juuri mitään ilman englannin kieltä, koska suurin osa ohjelmista sattuu olemaan englanniksi. Myös googlen käyttäminen pelkästään suomeksi rajoittaa aika paljon mitä tietoa voit esim. hakea tai lukea. Ajatus siitä, että joku olisi tulkannut kaikki ohjelmistot suomeksi ei myöskään ole kovin hyvä, ihan vain jos katsoo nykyisiäkin suomennoksia. Kyllä englanniksi nuo asiat vain avautuvat myös paremmin kuin koittaa ymmärtää mitä kääntäjä on yrittänyt avata.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #12

Kysymys ei ole ollenkaan tällaisesta mitä kirjoitat.
Kysymys on siitä miksi meidän täytyy olla se joka opettelee ja muiden ei?

Ihan vaan tiedoksi että olen ollut "menossa bisnesstapaamiseen" kenties satoja kertoja, milloin vastapuoli on ollut venäläinen, ruotsallainen, tanskalainen, norjalainen, saksalainen, hollantilainen, belgialainen, sveitsiläinen, italialainen, olikohan siinä kaikki, ja no jenkit jäi pois ja britit.
Että olen miettinyt.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #17

"Kysymys on siitä miksi meidän täytyy olla se joka opettelee ja muiden ei?"

Toiset kielet ovat vain helpommin opittavissa kuin toiset, lisäksi englannin sukulaiskieletkin on helpompi oppia koska kielten rakenteet ovat samankaltaisempia. Lisäksi kulttuurihegemonia joka on tällä hetkellä USA:lla vaikuttaa.

Kyllähän kysymys on juuri siitä mitä kirjoitin, toki useamman kielen osaaminen on kaikille hyödyksi ihan äidinkieleen katsomatta. Suomen kieltä kun ei tunnu kovin moni kantasuomalainenkaan juuri osaavan niin on mielestäni kohtuutonta vaatia sen opettelemista.

"Ihan vaan tiedoksi että olen ollut "menossa bisnesstapaamiseen" kenties satoja kertoja, milloin vastapuoli on ollut venäläinen, ruotsallainen, tanskalainen, norjalainen, saksalainen, hollantilainen, belgialainen, sveitsiläinen, italialainen, olikohan siinä kaikki, ja no jenkit jäi pois ja britit.
Että olen miettinyt."

No mihin lopputulokseen päädyit? Kai vaadit että keskustelut käydään suomeksi ja ellei käydä, ei kauppojakaan synny? Vai päädyitkö nuoleskelemaan ja osoittamaan oman alemmuudentunteesi?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Juu, se on juurikin se kaikkein todennäköisin skenaario, että näiden vaalien jälkeen kaikki ne epäkohdat ja haasteet jotka ruokkivat populistien kannatusta, korjaantuvat välittömästi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei ne varmasti heti korjaannu, mutta vielä varmempi asia on se, että populistit eivät korjaa yhtään mitään. Rikkoa ja sekoittaa ne osaa, ei muuta

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kyllä näin on! Jos Petteri Ritalaa on uskominen, niitä ongelmia ei ole ollut edes koskaan olemassa! Uskokaamme Petteri Ritalaa!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #13

Kiitoksesi saattoi olla ennen aikainen!

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Totta. Ongelmat ovat tulleet Perussuomalaisten myötä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #18

Ainakin oikeuslaitokselle on tullut töitä persujen myötä.

Vihapuhetta riittää, ja varmasti oikeudenkäyntejä on lisääkin tulossa, kunhan vaalikausi etenee.

Jotkut puolueet tekee politiikkaa, jotkut sitten istuvat oikeudessa.

Äänestämään :)

Marjatta Marttila

Suomessa ei eroteta VIHAPUHETTA, rasismia ja analyyttisen kriittisesti, kiihkottomasti esitettyä eriävää mielipidettä toisistaan.
Silläkö me luodaan keskinäisiä, rakentavia vuoropuheluita?
En hyväksy missään nimessä väkivaltaa en sanallista enkä fyysistä, mutta sivistynyt debatti ei olisi pahitteeksi.
Olen joutunut ala-arvoisen arvostelun kohteeksi kun seurassani on ollut ulkomaalaistaustaisia ystäviä. Suunsoittajajien hämmästykseksi heille vastattiin heidän kielellään, joten kyseenalaistan vihapuheen vain yksipuoliseksi ilmaisuksi. Vastapuolta kun et voi ojentaa saattavat pahoittaa mielensä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset