valpperi

Saamme kansanrintamahallituksen

Sdp+kesk+vihr+vas+rkp

Nyt saamme hyvän ja vasemmistohenkisen hallituksen, oikeisto saa nyt nauttia neljä vuotta oppositiossa.

Harmitus on varmasti oikeistossa kova, ja ensimmäisten kommenttien mukaan koville ottaa.

Suomeen on selvästi muodostumassa blokit, oikeistoblokki, ja vasemmistoblokki, keskusta seilaa sitten siinä välissä.

Nyt ei tule aktiivimalleja, eikä kikyjä, ja köyhä, työttömät ja eläkeläiset kiittävät.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Varmasti saamme ne maakunnatkin.
Muuten keskusta ei olisi lähtenyt mukaan.

Minun mielestä kokoomuksen olisi pitänyt antaa enemmän periksi Antille.
Olisimme säästyneet siltä maakuntahallinnolta.

Sanoisin että Kokoomus menetteli tyhmästi ja petti äänestäjänsä, ainakin minut.

Lisäksi olen sitä mieltä että persut olisi jokatapauksessa pitänyt ottaa hallitukseen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Minut kokoomus olisi pettänyt antamalla liikaa periksi vasemmistolle, mikä ilmeisesti oli edellytys hallitusneuvottelujen jatkolle.

Neljän vuoden päästä meillä voi olla kaksi puoluetta yli 25 prosentin kannatuksella, eikä kumpikaan niistä näyttäisi nyt menevän hallitukseen. Harmi vain että Suomi ei taida kestää sitä neljää vuotta.

Jos jotain positiivista niin se, että Orpo saa kenkää.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Neljän vuoden päästä meillä voi olla kaksi puoluetta yli 25 prosentin kannatuksella, eikä kumpikaan niistä näyttäisi nyt menevän hallitukseen. Harmi vain että Suomi ei taida kestää sitä neljää vuotta."

Tulevaisuus pelottaa.

Toki kokoomus on saanut jo niin monta hallituskautta kyykyttää köyhiä että kyllä Suomi nyt kestää sen neljä vuotta kansanrintamaa. Pitää niitä tuloeroja välillä koittaa vähän tasoittaa.

Keskustassa kyllä ainakin ymmärretään kilpailukyvyn tärkeyden päälle ja minä toivon että keskusta ei antaisi siinä varsinkaan demareille periksi, mieluimmin antaisivat periksi siinä maakuntauudistuksessa, mitä ei tarvita ollenkaan.

Pienten eläkkeiden nostamisessa keskusta ja demarit päässevät helposti sovintoon keskenään, eihän niissä vaalilupauksissa niin paljon eroa ollut.

Se ennustamasi persujen suosion kasvu kyllä hirvittää.
Se luo synkän varjon ja pakkaa masennuttamaan.

................

Sekin kyllä hirvittää että maakuntauudistuksen läpiviemiseksi pitäisi taas tehdä hirvittäviä lehmänkauppoja.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Parahin Janne, teflonista tehty Kokoomus sai kuin saikin viimein maksaa omista synneistään, mutta ei vielä toisten. Toiset (Keskusta useampaan otteeseen ja SDP edellisellä kerralla) ovat kannatuspudotuksellaan maksaneet siitä, että hallitukset, joissa ne ovat olleet ykkösenä tai kakkosena, ovat tehneet perin kokoomuslaista politiikkaa, ja maksiimi toteutuu:

Se, jonka näköistä tehdään, se voittaa.

Kauniita ja rohkeita - eikä varsinkaan tyhmiä - ei ole niin paljon, että Kokoomus milloinkaan nousisi noin. Kokoomus on EK:n, Suomen Yrittäjien ja vauraiden kansalaisten sekä libertaarien toive. Se toive on kuin saippuakupla, jolla - onneksi - on kasvun rajat.

UKK:n ajaton viisaus toteutuu: Kokoomus oppositioon. Ei tosin pelkästään ulkopoliittisista syistä, kuten UKK:n aikana, vaan etenkin sisäpoliittisista syistä.

PS:n kannatus on kysymysmerkki, tuon kaltaiset puolueet sekä nostavat että pudottavat kannatuksensa hyvinkin nopeasti, jos olosuhteet ovat sellaiset.

Tänään on aihetta kuohuviinilasilliselle!

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Katsotaan kovasti nyt saavatko edes sitä "aktiivimallia" peruttua. Se ei meinaan tuollaisenaan toimi lainkaan hyvin. Olisi edes jotain hyötyä tuon kaltaisesta hallituksesta. Muutoin en kamalasti odota positiivista kehitystä, mutta mieluusti yllätyn mikäli jotain hyvääkin tulee.

Maakuntahimmeleitäkään en kaipaisi, mutta ehkä kepu osaisi torpata joitain vihervasemmiston hölmöimmistä ajatuksista vastapainona... ehkä ei.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Aktiivimalli on yksi niistä kaikkein pienimmistä murheista.
Jotain pitäisi tehdä alhaisimman tuloluokan ihmisten aktivoimiseksi työnhakuun.
Ehkä aktiivimalli on tosiaan susi, tai ainakin tehoton.

Ei kai siihen auta muu kuin luoda työpaikkoja joissa pärjää pienemmällälin tehokkuudella ja tehdä työttömänä oleminen kannattamattomaksi niille joille olisi tarjota edes jotain työtä tehtäväksi.

Siinä tapauksessa ettei työtä ole todellakaan tarjolla, ei työtöntä pitäisi rangaista työttömyydestä, mutta jos on edes jotain helppoa työtä tarjolla niin kyllä sen pitäisi kelvata ja valtio voi auttaa toimeentulossa jos palkka ei riitä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Aktiivimalli on yksi niistä kaikkein pienimmistä murheista.
"

Väärin. Ei se nyt suurin ongelma ole, muttei pienimpienkään joukossa.
+++++

"
Ehkä aktiivimalli on tosiaan susi, tai ainakin tehoton.
"
Oikein.
Se on - TE-toimiston omienkin asiantuntijoiden ja esimiestenkin enemmistön mielestä saati sitten useimpien muiden. En sanoisi ihan pienimmäksi murheeksi. Kaiken lisäksi lisää toimeentulotukihakemusten määrää, työllistää höpölöpö kurssien pitäjiä usein valtion rahoilla ynnä muuta sutta, sekundaa ja lisää byrokratiaa. Lisää myös kurjuutta kaikkein heikoimmissa asemissa jo valmiiksi olevien elämään entisestään. Taas suurempi osa joka ei hakene edes niitä tukia, joihin olisivat oikeutettuja, mutta sillähän valtio "säästää" eli niin se lienee suunniteltukin (aidosti ei säästä, koska moni tippuu entistä kurjempaan jamaan eikä enää palaa työelämään siitä tilasta).

En oikein keksi montaa muuta hyvää asiaa mitä tuo hallitus onnistuisi tekemään mahdollisesti oikein. Mutta eivätköhän jätä aktiivimallinkin paikalleen minimaalisin uudistuksin eli en luota että onnistuvat tuossakaan. No koulutukseen ehkä osannevat panostaa osin järkevästi.. tai sitten eivät.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Hyvä, että vaihteeksi on hallitus joka ajaa tavallisen ihmisen etua eikä keskity ottamaan lisää velkaa rikkaille annettavien veronkevennysten, järjettömien suuryrityksille annettavien yritystukien ja veronkierron aiheuttaman kansan omaisuuden hävittämisen vuoksi. Isänmaallisena ihmisenä se tuntuu hyvältä. Toivottavasti hallitus saadaan kasaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"...järjettömien suuryrityksille annettavien yritystukien..."

Rinne taisi jo luvata infran uudelle sellutehtaalle ja raaka-ainehankinnoille valtion piikkiin. Suurin yksittäinen suora maksettava yritystuki taas menee Tuuliwatille enkä odota että ennakoitu hallituspohja sitä leikkaisi.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Totta. Ikävää kun muistutit, että tulevakin hallitus todennäköisesti jatkaa järjettömien yritystukien jakamista suuryrityksille heikentäen näin Suomen kokonaiskilpailukykyä. No, muuten kuitenkin vaikuttaa paremmalta kuin pari edellistä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Suomen demokratian katastrofaalinen halveksunta. Häiväjät hallitukseen ja voittajat ulos hallituksesta. Näinhän se kansa äänesti? Kepulipuolue vaalien suurin rökälehäviäjä ja taas sitten kekkuloi hallituksessa! Perussuomalaiset nyt kyselyjen mukaan suurin puolue ja halltuksesta ulkona. Miksi kannataa enää äänestää ollenkaan?

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Joriseni, joriset: SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreät sinusta menettivät kannatustaan ja hävisivät paikkoja edelliseen parlamenttikauteen nähden?

JK: "Näinhän se kansa äänesti?"

Kolme suurinta kukin jokseenkin samankokoisia, jokainen keskikokoisia tänä aikana. Vaaleissa (jotka siis on käyty) suurin aloittaa hallitustunnustelut ja päättää myös, keiden kanssa hallitus muodostetaan. Tämä kaikki perustuu yhteisen linjan löytämiseen eli kompromisseihin ja sovitteluun.

Abba: The winner takes it all.

Niin yksinkertaista se on.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Tarkoitin nimenonaan Keskustaa tässä. Suuri häviäjä ja taas hallituksessa. Tässä tapahtui, että Looser Takes it All. Ja Perussuomalaisille kansa antoi nyt mandaatin, mutta eipä päässyt hallitukseen. Ihmeellistä demokratiaa.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Toivottavasti persut jäävät jatkossa kotiin vaalipäivänä. Puolue on asemoinut itsensä niin omaan nurkkaan/kuoppaan, ettei oppositioon päätyminen ole ihme.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Lähinnä päinvastoin käynee jatkossa. Lienee suurin puolue ensi eduskuntavaaleissa ja selvästikin muiden "arvopohjat" olivat huumoria kuten ounasteltiin. Orpokin olisi nyt kelpuuttanut persut eli kääntänyt takkinsa täysin, ja sama tilanne lienee jatkossa useiden muiden puolueiden kanssa. On lähinnä mielenkiintoista seurata kuinka paljon SDP ja kepu onnistuvat suosiotaan tuhoamaan tulevassa hallituksessa.

No toivon että hallitus onnistuisi parantamaan suomalaisten asioita, mutta en oikein näe kunnon mahdollisuuksia siihen tuolla porukalla. Voipi olla ettei hallitus edes kestä kauaa - kunhan nyt saavat sen muodostettuakin ensin.
Onnittelen toki hallituspuolueita mikäli aikanaan osoittautuu että epäilyni ovatkin olleet turhia.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Oli muuten helppo arvata että Ritala oli ensimmäisenä tästä blogin väsäämässä. Mutta sikäli ikävä juttu hänen kannaltaan kun persut ei ole hallituksessa mukana, niin onko enää järkeä niistä täällä päivittäin kälättää?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Voi, kuule, eduskunnassa nähdään vielä hupaisia näytelmiä, sen verran sekopäinen joukko persuedustajista sinne on koottu.

Ei lopu uutisaiheet, kun tuo lauma pääsee irti.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Kappas vaan. Mikael Jungner taisi sittenkin ennustaa oikein: http://mikaeljungner.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2744... Itse en oli lyönyt senttiäkään vetoa kansanrintamahallituksen puolesta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Aika nappiin meni ennuste, ainakin tähän asti toteutuneen osalta.
Junger saa minulta tästä hyvästä yhden arvostuspisteen ja papukaijamerkin.

Toivottavasti suhdanteet kehittyvät suotuisasti,
sillä muuten on piru merrassa.

Suomi tarvitsisi lisää työpaikkoja ja lisää Suomessa työtä tekeviä ulkomaalaisia, mutta demareiden ja keskustan eväillä niitä ei saada. Lepomäkeä kyllä tarvittaisiin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Taantuman kynnyksellä hallituspohja joka ottaa paitsi lisää velkaa, kiristää veroja ja rakentaa lisää hallintoa. Kansanrintama ei oikein ole hyvä nimi, miten olisi "Sokka irti"?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Sipilän hallitus otti lisää velkaa, kevensi veroja hyvätuloisilta ja helpotti veronkiertoa. Sekö sitten olisi parempi?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

No en voi sanoa että se hallitus oli parempi, puhumattakaan sitä edellisestä sateenkaaresta. Annetaan toki mahdollisuus mutta tämä hallituspohja on sellainen että keskusta saattaa todella taantua ruotsalaisen veljespuolueensa kokoiseksi.

Ja Sipilän hallitushan otti velkaa siksi että elämme yli varojemme kaiken aikaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #22

"Ja Sipilän hallitushan otti velkaa siksi että elämme yli varojemme kaiken aikaa."

Väärä selitys. Ei me yli varojemme eletä.

Velkaa otettiin isotuloisten veronkevennysten rahoittamiseksi.
Jos niitä veronkevennyksiä ei oltaisi tehty, budjetti olisi ylijäämäinen.

Kaikke se populismi teettää.
Kun pitää vaan saada niitä ääniä.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #28

"Velkaa otettiin isotuloisten veronkevennysten rahoittamiseksi.
Jos niitä veronkevennyksiä ei oltaisi tehty, budjetti olisi ylijäämäinen."

Ja sitä herkkua saataisiin lisää runsain mitoin jos Kokoomus olisi tulevassa hallituksessa: miljardin euron tuloveron kevennykset, auto- ja perintöveron poisto, kuten Orpo lupaili ennen vaaleja.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Toivotaan, että kansanrintamahallitus saadaan mahdollisimman nopeasti kasaan.

Sitä nopeammin se nimittäin myös kaatuu.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Veikkauksena jos vassurit kävelee nytten liikaa rajat kiinni tyyppien yli . Turvamiehiä yms joutuvat palkata lisää . Villi veikkaus. Rinteen ei kantsis liikaa sikailla välttämättä .

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Vain kiinassa,vietnamissa,p-koreassa ja kuubassa on tätä vasemmistolaisempi hallitus !
-kyllä nyt on syytä olla ylpeä vaalituloksesta !

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Melkoista horinaa.
Esim Ruotsin hallituspohja demarit+vihreät
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Löfvenin_II_hallitus

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joku hurskastelija ehti jo väittää että tämä on "huonoin mahdollinen hallitus". Siihen voi todeta Haavikkoa lainaten: "verrattomasti parempi kuin paras mahdoton".

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tuleva hallitus voi olla huonoista mahdollisuuksista se kaikkein huonoin, tai huonoista vaihtoehdoista se kaikkein paras.

Luultavasti tämä on kuitenkin jostain siltä väliltä,
huono jokatapauksessa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kaikkihan on aina joka tapauksessa huonoa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kovasti tuskalliselta tuntuvat oikeistolaisten mielipiteet, kun niitä lueskelee.

Elämä on.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Toivottavasti hallitusneuvotteluissa sitten tämä hallitus syntyy! Satakunnassakin on tehty paljon laadukasta työtä ( ja kulutettu rahaa) Satasoten synnytystyöhön. Kokoomuksen valinnanvapaus joutaa roskakoriin! Näitä vanhushoidon ongelmia on jo nähty tarpeeksi! Olen konservatiivi olematta porvari tai oikeistolainen. Käsitteetkin pitää olla itse kullakin selvillä. Meitä on moneksi. Vasemmistopuolueista löytyy porvareita nykyään yhtä paljon kuin oikeistopuolueistakin!

Tärkeintä on, että muistetaan juuri niitä kansalaisia, lapsia ja vanhuksia, jotka sitä yhteiskunnan tukea eniten tarvitsevat. Halla-ahollakin on neljä vuotta aikaa tarkemmin paneutua eduskuntatyöhön, joten seuraavassa hallituksessa on takuuvarmasti!

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Jos uusi hallitus nykyasetelmalla syntyy, ja se ryhtyy korjaamaan keskiluokkaa alemman kansanosan elinoloja (pienituloiset, työttömät, köyhät, eläkeläiset ja hoitokodeissa olijat) niin mielenkiintoista on nähdä, miten perussuomalaiset suhtautuvat hallituksen esityksiin niiltä osin?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"miten perussuomalaiset suhtautuvat hallituksen esityksiin niiltä osin?"

On olemassa vain yksi mahdollisuus.
Persut tulevat suhtautumaan kriittisesti paitsi mamuihin, suvakkeihin, euroon ja EU:hun, niin myös kaikkeen siihen mitä hallitus tekee.

Kriittisyys on se homma minkä persut osaa parhaiten,
jos vihapuheita ei oteta huomioon.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, ei persut hyväksy mitään, mitä hallitus tekee, sillä se ei kuulu puolueen tapoihin.

Paitsi jos samassa lauseessa joku sanoo haittamaahanmuutto, niin silloin asiaa kannatetaan.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

En kyllä vielä ihan tältä istumalta osta SDP vetoista hallitusta, missä keskusta olisi mukana. Mikäli näin kuitenkin tapahtuu, niin silloin sekä keskustalla että vasemmiston edustajilla pyörii bleiserit siihen malliin, että niitä voitaisiin käyttää tuulivoimaloina.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset