valpperi

Halla-ahonkin hermo alkaa jo mennä

Huomaa se Halla-ahokin pikkuhiljaa, millaisen kakaralauman sai johtaakseen.

https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2528887

Ehkäpä hän nyt pikkuhiljaa alkaa ymmärtää Soiniakin, millaista tuota persulaumaa on ohjata.

Kaikenmoista älykääpiötä ja ulostuloa tulee viikottain, ja etunenässä tietysti persujen omatunto Hakkarainen.

Vielä on vaaleihin aikaa, ja kyllä nämä persuehdokkaat ehtivät vielä paljon saada aikaiseksi.

Jäämme jännityksellä odottamaan seuraava tapahtumaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (56 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Halla-ahon ei kannattaisi ärsyttää Hakkaraista ja hänen uskollisia viitasaarelaisia kannattajiaan liikaa.

Voi tulla perämetsien miesten kapina kaupunkilaista ja herraskaista puoluejohtoa vastaan, joka edistää eliitin etuja ja nuoleskelee valtaapitäviä hillotolppavirkojen toivossa.

Tämä voi johtaa puolueen hajoamiseen.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tuo on todellinen vaara. Halla-aho on niin täydellisesti kaupunkilainen ja helsinkiläinen että jo täällä Orimattilassa hän alkaa maistua monille vieraalta.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Halla-aho oli Orimattilassa ainakin viime elokuussa ja tänään mm. Salossa. Mies kiertää maata ristiin rastiin, loputtomiin, satamääräisen yleisön edesssä joten jospa Pekka Siikala (ps.) ei ihan täyttä tuubaa Tampereen miehestä selittäisi vaikka tämä kuinka olisi Ritalan spesiaaliblogi.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Juu, jos harvenevien tosiäijien purukat yhdistää voimansa Hakkaraista kannattavien helluntailaisten kanssa, niin ateistinen agnostikko Halla-aho saa päälleen vielä jumalan kirouksenkin, niin silloin persulassa ei ole enää kellään kivaa...?!

- Luomisopin kannattaja, varapuheenjohtaja Huhtasaarikaan pysty pelstamaan...?!ei

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Halla-aho on huomannut tuon jo aikoja sitten. Näin hän luonnehti aikoinaan perussuomalaisten risteilyä:

"Roikkupöksyisiä, isomahaisia ja perskännisiä, seuraavissa eduskuntavaaleissa oman ilmoituksensa mukaan ziljoona ääntä kokoavia varavaltuutettuja oli häiriöksi asti"

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Aika pahasti lausuttu. En usko, että tuollaiseen sanankäytöön kykenisi kukaan vasemmistolainensuvakkihuorakommunistiviheriökokoomuskokkarefillaristi, voin tietysti olla väärässäkin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Jussilla on "seuraajia" kyllä aika yllättävässä "suunnassa".

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pakko seurata paniikkia ja tyhmyyttä. :)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Halla-aho ei ota kantaa siihen, mitä Hakkarainen tarkoitti ”matulla”. Jos Hakkaraisen selitys olisi totta, niin mitä hän tarkoitti, ”Maaseudun tulevaisuus, mistä tulit, sinne menet”? Itselleni tuo ei kyllä aukea. Ehkä yksi älyttömimmistä vaalilauseista Suomen poliittisessa historiassa.y

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ja sitten Halla-aho toivoo, että Hakkarainen ottaisi opikseen tuomiosta. :)

Siltä näyttää juu.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"
Halla-aho ei ota kantaa siihen, mitä Hakkarainen on sananvalinnallaan tarkoittanut, mutta toteaa:

– Kyllä sanalla "matu" on perinteisesti tarkoitettu maahantunkeutujaa eli turvapaikkaturistia. Vastustamme toki puolueena turvapaikkaturismia, eli turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttöä, elintasosiirtolaisuuden kanavana.
"

Kyllä sen kaikki tietää mitä Hakkarainen tarkoitti. Kai tuokin voi tuoda ääniä. Ei ole Hakkaraiselle erityisen kunniaksi leikkiä typerämpää kuin onkaan. Etenkin kun ei tuo nyt kamalan nerokas temppu ollut. Mutta tuskin tarvitsee ollakaan eli mennee läpi ja eduskuntaan.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 5

Jos herra Hakkarainen todella tarkoitti maaseutua, on se aika huonoa mainontaa noille seuduille joista muutenkin muutetaan pois. Eikä se varsinaisesti kehota suomalaista kun kaupassa tekee ostopäätöksiä kotimaisen, maaseudulla tuotetun ja ulkomaisen välillä.

Toinen vaihtoehto tietysti on että herra Hakkarainen ei tuossa ihan totta puhunutkaan ja silloinhan sloganinsa on harvinaisen huonoa mainosta ja Suomi-kuvaa maaseudun lisäksi koko maasta ja meistä kaikista.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ahdistus kasvaa Ritalalla ja muilla sosialistisedillä. Mitä lähemmäksi vaalipäivä lähestyy, sitä ahdistuneimpia olette.

Se suunnaton ahdistus alkoi, kun muissa Puolueissa turvapaikka keskustelu ja toimet alkoivat noudattaa perussuomalaisten ideaa.

Myöskin Perussuomalaisten ilmastopolitiikka on aiheuttanut ahdistusta Vasemmistossa ja Vihreissä, että SDP on alkanut pakittaa ja kääntää takkiaan.

Ei ihme, että nk. vihervaslib ovat ahdistuneita. Nämä blogit ja oksennukset todistavat sen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eikös se ahdistus tunnu olevan Halla-aholla. :)

Ottaako jo koville.

Odotellaan vaalitulos ja katsotaan kuka asioista päättää.

Toiset on oppositiossa itkemässä ja parhaat hallituksessa. :)

Odotetaan seuraavia töppäyksiä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

En erityisesti ole ylenmääräistä ahdistusta havainnut ainakaan vielä (ehkä Ritalalta on parempi psykologinen silmä). Puoluehan on ollut nousussa ja Soinin hörhöjen mukana lähti kiitettävästi ikävää/lipevää sakkia. Sellaiset tosin lienevät uudistuva luonnonvara. Onhan tuo nyt kuitenkin selvä parannus Soinin aikaiseen.

Teuvo toki on alkoholisti ja sen kautta ainakin vähän hörhö (ehkä selvin päin on ok, enpäs tiedä). Kokonaisuutena vähän niin ja näin onko ps puolueelle enemmän hyötyä vai haittaa hänestä. No ainakin miehelle annetaan kiitettävästi mahdollisuuksia muuttumiseen. Voi tosin olla tuossakin että lopulta raja pitää/pitäisi olla kaikessa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #19

R.O:"Teuvo toki on alkoholisti.."

Ihan noin sivujuonteena, montako kertaa tiedät Teuvon ottaneen tämän vuoden aikana, entä viime vuonna?

Ja ihan sitten asiasta, niin en itsekään ole huomannut mitenkään yletöntä ahdistusta Halla-ahon esiintymisissä, tahi että kovasti huolissaan pitäisi olla. Kohtuullisen hyvään suuntaan gallupeissa menee puolue, joten senkin suhteen asiat kunnossa.
Ritalat sun muut toki ahdistuvat kun ps-puolue ei häviäkään kartalta.
Itsekin olen alkanut harkita uudemman kerran tuota aikoinaan vannomaani, "ei ikinä enää persuja äänestetä", mutta se oli vielä tätä sinisten hillotolppaministerien aikaa. Nyt tilanne siis sen myötä ihan toinen. Jotain "mokia" omasta mielestäni kuitenkin vielä, eli setä joulupukin olisi voinut jättää sinne korvatunturille, työmiehen työsopimuksen olisin purkanut jo 2017 jne.
Positiivista sitten vielä esim. se, että näille hillotolppailijoille kerrottu suoraan ettei enää puolueeseen asiaa vaikka mieli tekisikin. Hyvä Jussi.

PS petteri, älä enää lue mustanaamiota, tahi muitakaan väkivaltajulkaisuja. Voi tulla kummia mielihaluja, varsinkin huhtikuun vaalituloksen selvittyä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #30

"Ihan noin sivujuonteena, montako kertaa tiedät Teuvon ottaneen tämän vuoden aikana, entä viime vuonna?
"

Tietenkin toivon olevani väärässä. Mutta joillekin alkoholi vain ei sovi. Alkoholisti voi olla aivan hyvin vuosiakin ottamatta, ja kun taas ottaa, niin lähtee lapasesta hyvin herkästi. Harvemmin siitä parantuu niin että muuttuu kohtuukäyttäjäksi. Mutta miten vain. Enhän minä pahaa Hakkaraiselle toivo. Luultavasti keskimäärin siitä enemmän hyvää seuraa mikäli pysyy alkoholista erossa - mikäli on selvästi lukuisia huonoja kokemuksia eli mahdollisesti taipumuksia alkoholismiin. Kaikille se aine ei todellakaan sovi.
Ei tarvitse uskoa jos ei halua.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #31

R.O:"Kaikille se aine ei todellakaan sovi."

Tässä asiassa ollaan samaa mieltä. Itseäni kuitenkin on suuresti aina mietityttänyt tämä "alkoholisti"-titteli, mikä herkästi jollekin annetaan kun julkisuudessa törttöilee. Jos nyt tästä Hakkaraisesta, niin itselleni tulee mieleen kenties joku 4 kertaa kun uutisoitu mediassa sekoiluistaan. Kuitenkin kyse monen vuoden ajanjaksosta, joten jos ei ikinä muulloin, niin ei tuosta kait vielä alkoholiksi tulla.
Enkä nyt yritä mitenkään käyttäytymisiään puolustella, tahi ottamisiaan, kunhan vaan takerrun tähän "alkoholisti"-nimitykseen.

PS vaikkei ehkä tähän kuulukaan, niin en ole ikinä yrittänyt selitellä/puolustella omaa ottamistani. Totuus kuitenkin se, että jokunen sammiollinen tullut itsekin kulutetuksi, eikä ne saamiot ole olutta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #32
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #30

Halla-ahon " alkoholi ei sovi Hakkaraiselle" on tyypillistä superikävää puhetta, tyypillinen sananparsi jolla kiusaajayksilöiden kiusausta kieltäydytään näkemään p-skamaisuutena josta yksilö on itse vastuussa. Pistää melkein vihaksi että Halla-aho auktoriteettiasemasta käsin vahvistaa nimenomaan Suomeen pesiytynyttä monien monien elämää huonontavaa asennetta missä viinan avulla maalataan pahuus vähemmän raskauttavsksi. On se kumma että tekeydytään kansallismieliseksi mutta vahvistetaan aina vaan jalähes systemaattisesti kansaa kiusaavia piirteitä omassa kulttuurissa. Minusta vihollisvaltion lähetit voivat toimia noin mutta että oman maan poliitikko Halla-aho.
Alkoholi ei erota ketään omista teoista. Joka muuta väittää EI ole suomalaisten puolella.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Tässä vaiheessa vaalivuotta kalastellaan ääniä lähinnä itseään lähellä olevista puolueista.Ja tietenkin kohotetaan omaa profiilia oman puolueen muita ehdokkaita vastaan.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Blogistin liittämässä linkissä, oli eräs kommentti, joka hyvin kuvasi sitä kuinka perussuomalaiset joko lisäävät tai menettävät kannatustaan. Suosittelen linkin lukemista.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Päivä ilman Ritalan perussuomalaisaiheista blogia on teeskentelyä.

Keijo Kakkonen

Petteri Ritala, jos sulla on IQ yli 95 niin katsoppa tämä ja jatka sitten Halla-ahon pilkkaamista
https://www.youtube.com/watch?v=by3vFVOjOyk

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Halla-aho on älykäs, mutta ei viisas.

Halla-aho ei yksinään ole perussuomalaiset

Perussuomalainen puolue on äärioikestolainen puolue.

Keijo Kakkonen

Ai älykkyys ja viisaus kulkee eri teitä? selvä, siinä tapauksessa sinussa ei esiinny kumpaakaan, koska väität perussuomalaisia äärioikeistolaisiksi, vaikka virallinen käsitys on seuraava.

Perussuomalaiset on suomalainen kansallismielinen ja EU-kriittinen puolue, joka tukeutuu kristillis-sosiaaliseen arvopohjaan.
Nykyinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho on puolestaan korostanut, että Perussuomalaisille oma kansa tulee ensin. Halla-ahon pyrkimys on, että Perussuomalaiset on mahdollisimman paljon asiapuolue ja mahdollisimman vähän slogan-puolue. Perussuomalaiset kannattaa kansan suosioon perustuvaa demokratiakäsitystä, jossa äänestäjä voi aidosti saattaa päättäjät poliittiseen vastuuseen. Perussuomalaiset edustaa kristillissosiaalista arvokonservatismia.

Halla-Aho ei ole niinkuin kukaan muukaan ei ole ikinä väittänytkään että Halla-Aho olisi yksinään perussuomalaiset, mutta Timo Soini sen sijaan on väittänyt ja antanut ymmärtää olevansa perussuomalaiset, mutta senkin on Soini yksinään tehnyt, ja luojan kiitos Soini ei enää edusta puoluetta.

Sinäkin kun osaisit ymmärtää mitä politiikka on, niin et haukkuisi persuja. Kerroppas yksikin puolue missä ei ole oikeudessa/poliisin toimesta tuomittuja jäseniä tai edustajia?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #17

Äärioikestolainen ja rasistinen puolue.

Esimerkkejä riittää, ei tarvtse kuin katsoa oikeuden pöytäkirjoja. :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Meille suvakeille ns. mitattu älykkyys on yhdentekevä asia. eli Halla-ahon älykkyydellä ei ole merkitystä meille.

Toisaata, jos Halla-aho on niin älykäs kuin väitetään, niin se ei ole hyväksi hänen uralleen puoluejohtajana, varsinkin perussuomalaisten puolueessa.

Sanotaan ettei hyvä johtaja saa olla liian älykäs, tai hän menettää kosketuksen johdettaviinsa. Johdettavat eivät ymmärrä johtajaansa, eikä johtaja johdettaviaan. Siitä seuraa luottamuspula.

Perussuomalaisille hyvä johtaja olisi sellainen jonka älykkyysosamäärä olisi suurinpiirtein samaa tasoa kuin sen väen jota hän johtaa, eli perussuomalaisten, eikä se ole kovin paljon se.

Jos Halla-aho on niin älykäs kuin väitetään, niin siitä seuraa vaikeuksia puolueen sisällä, vuorenvarmasti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Todennäköiseltä myös näyttää se että Halla-aho on puolueväelle aivan liian älykäs. Julkisuudessa esitetyistä Halla-ahon kannanotoista huomaa selvästi että Halla.aho on älynnyt sellaisia asioita mitä puolueessa ei ole vielä yleisemmin älytty

Ne hoksaamiset ovat ihan selkeästi sen linjan vastiaisia mitä perussuomalaise ovat esimerkiksi näissä blogiteksteissään ja kommentoinneissaan edustaneet.

Jostain syystä niistä lausunnoista ei kuitenkaan synny puolueen jäsenten tai kannattajien välistä sisäistä keskustelua. Ihmettelen sitä kovasti. Puolueen kannattajat joko ovat kyseisestä asiasta vaiti, tai jatkavat entisellä linjalla. Puoluejohtajan näkemystä ei kiistetä, eikä sitä kannateta, siitä ollaan hiljaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #21

Arto Vihavainen,

Onko mielestäsi älykästä vai viisasta vastata omaan kommenttiin, jossa ei ole edes esittänyt mitään kysymystä ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #36

"Onko mielestäsi älykästä vai viisasta vastata omaan kommenttiin, jossa ei ole edes esittänyt mitään kysymystä ?"

Onko mielestäsi älykästä kysyä tällaista henkilöltä joka ei arvosta älyä pätkänkään vertaa ja jolle on täysin samantekevää miten älykkäänä tai älyttömämä häntä pidetään,

:)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #38
Keijo Kakkonen

Sinun logiikkasi mukaan persut on älykkäitä, koska luottamus Halla-Ahoon on 100%

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jos teatraaliset kysyt riittävät on mahdollista tyhmistää itsensä omille kannattajilleen. Kaksinaamaisuus on politikassa hyve, olen kuullut.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #26

Noin päin se tosiaan vielä voi onnistua. Mutta tyhmän on jo vaikea näytellä vakuuttavasti älykästä.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Onko Halla-ahon joukoissa kytemässä punavihreä vallankumous? :P Persujen Teemu Torssonen kiertää Kelsun* nimissä mm. pilkkijöitä valistamassa: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6ee1a0da-eb55-4...

*Kansallismieliset eläin- ja luonnonsuojelijat

Keijo Kakkonen

Niin, eläin tai luonnonsuojeluakaan ei persut saa harrastaa kun se on väärää koska sen tekee persu. Perussuomalaisissa ei syrjitä ketään, ei edes luontoaktivisteja.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Väri, syntymämaa ja uskonto ratkaisee persuille sen, onko kelvollinen elämään Suomessa.

Keijo Kakkonen Vastaus kommenttiin #27

" Väri, syntymämaa ja uskonto ratkaisee persuille sen, onko kelvollinen elämään Suomessa. "

missä muualla kuin sinun päässäsi noin sanotaan?

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

No totta Mooses Persutkin saavat harrastaa eläinten- ja luonnonsuojelua! Onko joku väittänyt jotain muuta?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Mikseivät persut saisi olla esim. luonnonsuojelijoita? Hyvähän sen luulisi olevan. Tuo Torssonen on tuolla linjalla ollut ennenkin eikä taida olla ihan täysin yksin.

Keijo Kakkonen

johan ton jutun otsikko kertoo että vääränlaista aktivismia? joten kun oot persu, niin et saa suojella kun se on vääränlaista suojelua koska oot persu.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6ee1a0da-eb55-4...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Petteri,

Kirjoitat, että "Halla-ahonkin hermo alkaa jo mennä".

Nämä freudilaiset ulostulosi paljastavat sinusta enemmän kuin varmaan tahtoisitkaan.

Sinunkin hermosi ovat ilmeisesti jo nyt tosi kovilla ennen tulevia eduskuntavaaleja ja tunnet luonnollisesti sielujen sympatiaa Halla-ahoa kohtaan, koska olet ex-persuäänestäjä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

– Kyllä sanalla "matu" on perinteisesti tarkoitettu maahantunkeutujaa eli turvapaikkaturistia. Vastustamme toki puolueena turvapaikkaturismia, eli turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttöä, elintasosiirtolaisuuden kanavana. Se on eri asia, millä lailla tämä kannattaa ilmaista, mutta tämä on puolueen kanta tähän kysymykseen, Halla-aho kuittaa.

Tuossa olisi jotain järkeä jos se puhuisi maahantunkeutujista Ukrainassa. Siellä niitä on. Tuollainen puhe Suomessa on kyllä sellaista kuraa että edes kännissä ja läpällä ei kenenkään luulisi sellaista suoltavan.

Käyttäjän HarriLeinonen kuva
Harri Leinonen

Miten kun vuonna 2015 maaliskuussa olitte haluamassa laittomasti maassa-oleville laajennettua terveydenhuoltoa ja se jäi silloin kesken.

Miten nyt, kun todennäkösesti pääsette hallitukseen, niin haluatteko edelleen laittomasti maassa oleville laajennettua terveydenhuoltoa?
Mikä on puolueenne virallinen kanta?

Jos haluatte, niin miten se rahoitetaan?

Lisaätäänkö veroja?

Otetaanko velkaa?

Säästetäänkö jostain, niinkuin silloin kun olitte yhdessä Kataisen hallituksessa siunaamassa säästöistä vanhusten laitoshoidosta 300 miljoonaa?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Yrititkö vaihtaa puheenaihetta?

Käyttäjän HarriLeinonen kuva
Harri Leinonen Vastaus kommenttiin #51

En.

Yritin saada selvyyttä sinusta ja mielipiteistäsi.

Jo aiemmin kysyin samaa asiaa sinulta mutta et vastannut. Sinulle silloin vanhuksia tärkeämpiä asioita olivat hömötiaiset. Niille piti rahaa lötää heti. Löytyy muistaakseni Lukkalan blogista. Voin linkata jos et muista.

Nyt en oikeasti kaipaa mitään sinusta. Olet juuri sellainen kuin olen oletin aiempien kirjoitustesi perusteella. Oikeastaan olisin yllättynyt jos profilointini olisi mennyt vikaan.

Vihreillä on ihan oikeasti omasta yhteisöstään välittäviä upeita ehdokkaita jotka eivät ole ylimielisiä besseswissereitä:
http://riikka1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/272117-lap...

Minua kiinnostavat ihmiset, jotka välittävät muista ihmisistä.

Sinä et näköjään kuulu joukkoon. Se tuli selväksi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #53

Mitä sinulla on hömötiaisia vastaan? Ja mitä luulet minulla olevan vanhuksia vastaan? Ei minun mielipiteistäni pitäisi olla niin vaikea ottaa selvää. Lue vaikka jokin oma puheenvuoroni, niitä on täällä aika montakin. Ei joudu tekemään liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä pelkkien kommenttien perusteella (niin kuin sinun tapauksessasi joutuisi, jos tuntisi siihen tarvetta; sinä kun et ole kirjoittanut ensimmäistäkään omaa puheenvuoroa tänne mistään).

Käyttäjän HarriLeinonen kuva
Harri Leinonen Vastaus kommenttiin #54

Minä en kirjoita tänne omaa puheenvuoroa mistään koska en ole pyrkimässä mihinkään. Olen jo siellä, mihin olen pyrkinyt ja se riittää.

Olen niin sanottu liikkuva äänestäjä joka seuraa mitä eri puolueiden ihmiset haluavat.

Nämä kommentointisi ja aiemmat puheenvuorosi, joita olen kyllä lukenut, ovat tavallaan sinun vaalimainoksesi. Persujen Arto Luukanen edustaa samaa tasoa. Enempi omalle puolueelle vahingoksi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #55

En minäkään ole pyrkimässä mihinkään. Paitsi lisäämään tietoa. Oikeasti se vähentää tuskaa. Tiesitkö, että maailma on parempi paikka kuin usein kuvitellaan? Sotia ja väkivaltaa on tällä hetkellä ehkä vähemmän kuin milloinkaan ihmiskunnan historiassa. Valtioiden väliset konfiktit ovat vähentyneet voimakkaasti 1950-luvun jälkeen. Sisällissotien kuolonuhreista kerrotaan ahkerasti, mutta nekin ovat vähentyneet sitten kylmän sodan. Terrorismiin liittyvät kuolemat lisääntyivät ensin viime vuosikymmenn aikana, mutta nyt nekin ovat alkaneet vähentyä. Myös murhat ja tapot ovat vähentyneet suuressa osassa maailmaa. 1900-luvulla koettiin kaksi maailmansotaa, mutta niiden jälkeen sodisssa tapahtuvien kuolemien määrä on tasaisesti vähentynyt. Vuonna 2017 valtioiden välisissä tai sisällissodisssa kuoli yhteensä noin 90 000 ihmistä. Terrorismia harjoitetaan hyvin vähän länsimaissa. Esimerkiksi vuoden 2017 ensimmäisellä puoliskolla vain noin kaksi prosenttia terrori-iskuista ja vain noin yksi prosentti terrorismiin liittyvistä kuolemista tapahtui Euroopassaa. Euroopassa voi kuolla terrori-iskussa suunnilleen yhtä todennäköisesti kuin salamaniskusta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Halla-ahon hermo voi vähitellen mennä siitä että toimintansa ja lausuntonsa on niin räikeässä ristiriidassa ihan tavallisen suomalaisen normiston kanssa. Esim että valitsee mennä mistä aita on matalin hakkaraiskeississä vaikka hyvin tietää että viina+kusipäisyys on niin monessa suomalaisessa yhteisössä, suvussa, naapuristossa ja työyhteisössä riesa johon ei todellakaan pitäisi alistua. Nyt hän levittää viina+kusipäisyysilmiön silottelua ja ratkaisematta jättämistä (eli suomalaisten alistamista) pidentävää sanonta kulttuuria : viina ei sovi hänelle". Se sanonta poistaa vastuuta kiusaaja ja häirikkötyypiltä ja vihjaa että eihän se muuten hyvä ihminen mitään tehnyt; viina teki.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

persut ja h-a on sitä ja persut on tätä,,mutta niin on kaikki muutkin,ota tai jätä !

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Huh.....

Hitto jos se Jussi loikkaa vihreisiin

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

On se kun Jörn Donnerkin tuntuu inhimmillisemmältä lastensa kieltäjältä kuin Halla-aho. Aikoinaan Halla-aho kutsui omaa lastaan "kyseiseksi lapseksi" ottaen sanamuodolla etäisyyttä omasta lapsestaan. Nyt hän kieltäytyi kommentoimasta kysymyksiä lapsesta. Kysymykset olivat kuinka hän ja vaimonsa ovat päässeet eteenpäin kohun jälkeen ja että huolehtiiko hän viidennestä lapsestaan. Olisi ollut ihan ok kieltäytyä yksityiselämään liittyvistä kysymyksistä. Kuitenkin kun haastattelija heti eteni kysymyksiin avioliiton sisäisistä lapsista niin Halla-aho ei enää kieltäytynytkään vastaamisesta vaan kertoi yhtä ja toista.
Minusta Jörn Donnerkin on inhimmillisempi lastensa outtaaja. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/4ccf248d-67a... video kohdalla n 12,20.

Jukka Ryhänen

Kannabis korvannee koskenkorvan piakkoin poliitikkojen toilailujen käyttövoimana?

Jukka Ryhänen

Rauhaa ja Marian ilmestyspäivää. Missähän päin Jussi mahtaa tällä hetkellä mennä? Itse lähden Agricolan kirkkoon ns. vanhan kaavan messuun klo 12. Tervetuloa, hieno saarna luvassa. Pappina Ermo Äikää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset