valpperi

Osa perussuomalaisten kannattajista on kiusaajia

  • Ääliöt vauhdissa
    Ääliöt vauhdissa

Osa persujen kannattajista ovat totaalisia kiusaajia ja ääliöitä.

Niinkuin tuosta kuvakaappauksesta näkyy, pari viimeaikaista ''arvostelua'', jotka ovat tulleet tänne kirjoittelun jälkeen.

Se siinä on huvittavinta, että noistakaan kumpikaan ei ole yhtään tuotetta liikkeestäni ostanut. :)

Tosin en sitä odottanutkaan, sillä uskoisin, että nämä ääliöt eivät osaa edes lukea.

Tämä ei ole ainutkertainen tapahtuma, sillä aikaisemmin joku ääliö tilaili minun firman nimelllä lehtiä minulle, siitä nyt ei mitään varsinaista haittaa ollut, kunhan oli kiusaamista.

http://valpperi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264166-rikosilmoitus-identiteet...

 

En vain lakkaa ihmettelemästä, että tällaisiakin hiekkalaatikkoikäisiä ääliöitä on olemassa, se ei kyllä ihmetytä, että ovat persujen kannattajia, ja ottavat siitä siipensä, kun persuista kirjoitan.

Osoittaa melkoista munattomuutta, että ei pysty keskustelussa argumentoimaan, vaan pitää ruveta häiritsemään henkilökohtaisesti.

On myös puhelinsoittoja, joissa joku känniääliö örisee ja höpöttää persujen paremmuudesta.

En ole kuullut minkään muun puolueen kannattajien syyllistyvän tällaiseen toimintaan, persuille se on näemmä ominaista.

Tällaisen puolueen kannattajissa näkyy juuri se, miksi tuota puoluetta ei kannata äänestää, se on sekasotkuisten rasistien kyhäelmä.

En tietenkään tarkoita, että kaikki kannattajat ovat tuollaisia, mutta noita on paljon, ja se piirtää selkeän kuvan, mikä on puolueen tarkoitus ja linja.

Eräs tuttavani sanoi, että kannattaisiko lopettaa kirjoittelu, vastasin, että ei varmasti tapahdu, mua ei millään vittuilulla hiljennetä, sillä mulla on oikeus sanoa mielipiteeni, jos se jonkun känniääliöpersun päähän sattuu, niin siitä sitten vaan.

Tuntuisi varmasti näistä ääliöistä kivalta, jos menisin heidän työpaikalleen örisemään ja meluamaan. 

Ymmärrän joka päivä paremmin, millaista postia saavat esim. vihreiden ja vasemmiston kannattajat ja edustajat, ja jos olisin nainen, paskaposti olisi varmasti moninkertaista.

 

Ei muutakuin muutama arvostelu lisää, kyllä sinne vielä mahtuu, mutta koettakaa edes yrittää hallita oikeinkirjoitus, tosin ne arvostelut yleensä tulevat yöaikaan, jolloin se persujen kerma on hereillä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (131 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Harmillista ja ärsyttävää kun tuollaista tapahtuu! Idiootteja riittää myös Suomessa!

Mutta tiedoksi että tuota tapahtuu jokaisessa puolueen kannattajissa, ja jokaiselle joka on julkisesti jotain mieltä! Mitä enemän kirjoittaa sitä enemmän saa paskaa niskaa.. Mutta tuo lehtien tilauset ynm. On jo minusta liikaa!!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, voihan täälläkin olla rajustikin eri mieltä, ja se on normaalia, että jonkun kommentit ärsyttää, mutta sen pitäsi aina pysyä siellä, missä asiasta väännetään. :)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kyllähän se on niin että sitä saa mitä tilaa ja sitten kun tilaukset tulee perille niin tullaan tänne itkemään.
Haiskahtaa siltä että nyt pikku petteri uhriutuu ;) .

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Niin, kukahan sen kiusaamisen on aloittanut? Kiusaaja kiusaa kiusaajaa. Ja sitten kiusaajalta pääsi itku, kun sitä kiusattiin.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Persuissa ja persumielisissäkin näyttää olevan eroja. Osa, esim. Petri Pirskanen, väittelee itse asioista, vaikka sitten tiukastikin, mutta katsoo, että "vihollisuuksien" pitää pysyä sanallisella tasolla. Osa, vaikkapa Matti Lehtinen kommenttinsa perusteella, näyttää olevan niin lapsellisia, että on haljeta innosta, kun eri mieltä olevalle on saatu aiheutettua jotain vahinkoa. Voi vain sääliä ...

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

No kyllä tämä on kusipäistä meininkiä.

Mutta toisenlainen näkökulma.

Tämä on se ongelma joka tule kun on pakko kirjoittaa omalla nimellä, eikä kelpaa nimimerkki.

Nyt on vähän sellainen tilanne, että esimerkiksi ritalalla on sellainen ongelma että kirjoittamalla mielipiteensä hän riskeeraa elinkeinonsa....koska tällaiset "en suosittele" kirjoitukset voivat hyvinkin siirtää ostajan toiseen kauppaan.

Ymmärrän nimimerkkikirjoittelun toisen ongelmat, mutta mikä sitten on vaakakupissa painavampaa.
Ainakaan ratkaisu ei saisi olla se, että ritalan pitäisi jättää mielipide sanomatta sen vuoksi että joutuu pelkäämään elinkeinonsa puolesta.

Sillä ei pitäisi olla mitään merkitystä vaikka ritalan tyyli onkin yliprovosoiva... silti mitään sellaista ei kirjoiteta joka oikeuttaisi tuollaisen eikä mitään lakia rikota.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on kaksipiippuinen juttu, omalla nimellä kirjoittaminen on tietysti silloin riski, jos kirjoittaa niinkuin minä :)

Kyllä se toisaalta on parempi näin, yllätyinkö sitten noista kaikista jutuista, niin ehkä hiukan, en odottanut, että joihinkin asia ottaa noin kovin tunteisiin.

Käyttäjän tervoneneduskuntaan kuva
Janne Tervonen

Sellaista se on, mulle käy välillä samoin, joku ottaa porot sieraimeen mun kirjoituksista tai verkkokaupasta ja soittaa keskellä yötä tai laittaa moskaa firman sähköpostin täyteen ja on noita välillä ollut satoja feikki-ostoskoreja varaamassa tuotteita ja palvelunestohyökkäyskin, kaikki johtuu sanomisista ja tekemisistä.

Sananvapaus pitää olla ja sillä on ja voi olla seurauksia, eipä niiden sanomisten ja kirjoitusten seuraamusten kanssa voi kuin elää. Jos menee liian pitkäksi niin ei kun poliisin juttusille. Kuitenkin sananvapaus on paljon sitä toista vaihtoehtoa parempi juttu.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Eihän tänne ole mikään pakko elinkeinoaan ilmoittaa, jos sen kuitenkin tekee vaikka sen takia että sillä voi tienata niin samalla ottaa riskin että käy päinvastoin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No nimellähän kaiken löytää, vaikka mitään ei ilmottaisi.

Tuskinpa minun tänne kirjoitteluni on tienaamistarkoituksessa tehty. :)

En uhriudu, kunhan tuon esille, millaisia ääliöitä tiettyyn kannattajakerhoon kuuluu.

Tiesin ja odotinkin kommenttiasi, se oli täydellinen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Muistatko sitä kun kerroit persujen olevan apinalauma? Tollasia kun päästelee suustaan niin ei paljon kannattaisi muita ääliöiksi kutsua, eikä ihmetellä jos saa pikkasen palautetta.

Ja pelkällä nimellä ei kyllä löydä yhtään mitään muuta kuin monta saman nimistä mutta kun kertoo asuinpaikan niin se avittaa hieman.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #9

Ai, no jos kirjoittaa täällä jotain, niin sun mielestä sekin olisi oikein, että menisin persujen työpaikalle haukkumaan ja mesoamaan, tai soitteleisin ihmisten kotiin ja haukkuisin?

Tai tekisin kiusaa ja tilaisin toisen nimiin tavaraa?

On sulla omituinen käsitys asiasta, ja se toisaalta osoittaa tämänkin kirjoitukseni täysin oikeaksi.

Kiitos.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #12

Huomaatko että keksit ite omasta päästäsi hassun olettaman ja sitten keuhkoot mulle siitä sun ite keksimästäsi oletuksesta.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#5

Ei se ihan noin yksinkertaista ole.

Kun nimen kerrot...ja täällä se on pakko kertoa jos haluaa osallistua keskusteluun... niin kyllä häirikkö löytää elinkeinon jos se on yrittäjä.

Mielestäni missään nimessä ratkaisu ei saa olla "no älä kirjoita"
Eikä se oikein saisi olla sekään että "kirjoita sellaista mistä kukaan ei suutu"

Antaa petterin kirjoittaa mitä haluaa ja missä muodossa haluaa.
Jokainen tehkööt itsekseen päätöksen mitä siitä ajattelee.
Jos jutut on "vääriä" niin oikaiskoon paremmilla.

Kyllä silloin joku raja ylitetään, jos tällaisilla palstoilla olevien kommenttien takia aletaan elinkeinoa häiritä.

Jatka petteri valitsemallasi tiellä.... niin minäkin jatkan :)

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Ikävää tuollainen. Komppaan Ritalaa täysillä tässä asiassa.

Kävin hetki sitten naamakirjan sivulla katselemassa ja näkyi siellä antikvariaatin sivuilla kuitenkin olevan myös 608 tykkäystä, joten ei parin negatiivisen arvostelun vuoksi kannata ehkä heittää kirvestä kaivoon.

Jos käyt esimerkiksi Amazonin sivuilla, niin ihan ok myyjien ja tuotteiden (5 tähden) arvosteluiden joukosta löytyy aina joku 1 tähden arvostelu, jossa arvostelija on herännyt ylös väärällä jalalla.

Ei kannata ottaa itteensä, ehkä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei kannata ottaa, ei tämä niin haudanvakvaa ole, sitä vaan ihmettelen, että joku voi oikeasti hermostua näistä kirjoituksista.

Ehkäpä se on todellakin sitten niin, että olen piikki persujen lihassa, ja vaikutusvaltani onkin paljon suurempi kuin oletinkaan. :)

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hyvin sanottu, etten sanoisi päivän paras kommentti sisällöltään.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Eikös Iines Loka ole syyttämässä erästä oikeaa toimittajaa kunnianloukkauksesta? Natsipelleksi oli mennyt Facebook-päivityksessä Iines-poloa haukkumaan, hui kauhistus. Älä itke Iines.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

On juu, ja ihme, että tuosta nostettiin syyte, sillä kohteenahan on nimenomaan natsipelle ja raisisti.

Minkä sille voi, jos joku kertoo totuuden.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Valitat ihan aiheellisesti toisten huonosta käytöksestä. Nuo edeltävät kommentit kuitenkin vähän syövät pohjaa tuolta hyvältä tarkoitukselta, sillä ne voi kai tulkita vastaavaksi loanheitoksi toiseen suuntaan.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #23

Mielestäni näillä keskustelupalstoilla voi kirjoittaa joskus epäkorrektistikin, puolin ja toisin. Mutta kuten Mikko Raatikainen aivan oikein totesi, sitten mennään rajan yli, kun ryhdytään toimimaan tämän palstan ulkopuolella esim. pyrkimällä haittaamaan toisen elinkeinoa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #106

"kun ryhdytään toimimaan tämän palstan ulkopuolella esim. pyrkimällä haittaamaan toisen elinkeinoa."

Niinkuin erään jazztoimitusjohtajan vainot jossa vihervasemmisto onnistui järjestämään potkut vanhasta mielipiteestä.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #106

Kannatan sitä, että keskustelupalstalla kirjoitellaan suorasanaisesti, vaikeitakaan asioita kaihtamatta. Se pitää kuitenkin muistaa, että Suomen laissa on tuo kunnianloukkauspykälä (https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/188900...), ja oikeuslaitos on viime aikoina joutunut pohtimaan useinkin näitä kirjoittelun sallittavuuteen liittyviä kysymyksiä. Tavanomainen herjanheitto sallittakoon, mutta tarkoitukselista loukkaamista olisi joka tapauksessa hyvä välttää.

Vaikka natsiksi ja rasistiksi haukkumisesta on Suomessa tullut viime aikoina lähes kansanhuvia, nuo sanat ovat molemmat kuitenkin niin loukkaavia, että toivoisin tuolaisten loukkausten häviävän normaalista nettikielenkäytöstä. Mieluummin toki palstojen sisäisen kontrollin avustamana kuin oikeuslaitoksen kautta. Ihmisten mainetta tahraavien valheiden ja vihjausten levittäminen ei ole hyvä tapa keskustella, eikä tuota yhteiskunnan tai vainon uhrien kannalta positiivisia tuloksia.

Elinkeinon haittaaminen on myös ei-toivottu juttu. Mutta tässä pitää huomata, että lakikirjan kunnianloukkauspykälä on kirjoitettu niin, että vain ihmisten kunnian loukkaaminen on laitonta. Yrityksillä ei ole laissa vastaavaa kunnian suojaa. Osin tuo lain käytätntö perustuu varmaankin siihen, että sata vuotta sitten ihmisten kunnia ja maine oli herkempi asia kuin tänään. Yritysten maineenpilaamiskampanjoidenkin säätelyä voisi silti pohtia. Nykyään on järjestetty useita yritysten maineenpilaamiskampanjoita (esim. Nestle, tai vaikkapa se suomalaisen omistama oluttupa Saksassa, joka on joutunut viime aikoina kampanjoinnin kohteeksi), jotka ovat tuottaneet joitain tuloksia, sekä hyvässä että pahassa. Lakia voisi siis tarkentaakin, mutta ehkä ihmiset ansaitsevat edelleen hieman enemmän suojelua kuin yritykset.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Sitä minä en ymmärrä miksi Iines Loka itkee sitä että häntä muka vainotaan ja mustamaalataan. Aina on itse mustamaalaamassa ja haukkumassa kaikkia, ja kutsuu itsekin itseään rasistiksi ja natsipelleksi. Sitten kun joku tekee sen saman omalla Facebook-sivullaan niin KÄÄK! Pyrstöön sattuu! Mikä minuun osui mistä se tuli minne se meni? Ei näy ketään höyhen vain leijuu ilmassa.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Olen seurannut yhtenä monista myös Ritalan kirjoituksia etenkin perussuomalaisista. On todettava, että kyllä Ritala olet kaivanut verta nenästäsi. Kielenkäyttösi perussuomalaisista on kyllä ollut sivistymätöntä. Sinun sanontaasi lainaten, sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ok, eli sinäkin olet sitä mieltä, että kun kirjoittaa mielipiteitään julkisesti, se oikeuttaa kiusaamaan ja häiritsemään yrityksen toimintaa ja tekemään toisen nimellä ostoksia netistä.

Hyvä tietää, että sinulla on tuollainen sananvapauskäsitys ja käsitys miten ihmisiä kohdellaan.

Kiitos.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #61

Kiitos tiedosta. Luulin että se on kärpäsen kakka tai hiiren peräaukko.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Niin, millä perusteella leimaat perussuomalaisia? Kirjoittiko joku sinne palautteeseen, että "Hei, olen persu, ja xxx" ?

Ai niin, perustelet sitä oletustasi "kirjoitustyylilläsi" :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ai sori, ne on sittenkin varmaan olleet vihreiden tai vasemmiston edustajia.

Herätys!

If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

Ja juu, mulle on soittanutkin pari vihaista persukannattajaa, joiden promillemäärä taisi olla hieman yli 3 ‰

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Vihreät ja vasemmistolaiset on niin kahjoja ilmastouskonlahkolaisia, että en yhtään ihmettelisi :)

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

18# Ritala. Väärä tulkinta. En hyväksy mitään mitä sinun yritystäsi kohtaan on tapahtunut. Mielipiteitä voi kirjoittaa julkisesti, mutta sen voi tehdä vähän sivistyneemmästi, kuin mitä ole viime aikoina kirjoitellut.

Toistan, en hyväksy missään tapauksessa kiusaamista ja häirintää yritystäsi kohtaan.
Mutta nimitteleminen ääliöiksi ym muiksi ei vaan ole sivistynyttä kielenkäyttöä.

Siis kielenkäytöstäsi on kyse, joka on johtanut tuollaisiin tekoihin yritystäsi kohtaa. Siis sitä saa mitä tilaa, niin se vaan on. Aivan turhaan nyt sitä sitten syyttelet taas ääliöiksi perussuomalaisia.

Käännetään osat toisin päin. Miltä tuntuu, jos joku perussuomalainen täällä jatkuvasti nimittelisi sinua ja yritystäsi ääliöksi ymm ymm. miten mahtaisit reakoida.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Minä en ole koskaan nimittänyt tääällä ketään henkilökohtaisesti, vai väitätkö muuta?

Kansanedustajia saa arvostella kovemmin kuin tavallista tallaajaa, heidän kuuluu se kestää ja siitä on oikeuden päätöksiäkin.

Kerroppa ketä olen haukkunut?

Puhun perussuomalaisesta puolueesta, ja samalla lailla haukutaan, että kepu pettää aina, kokoomus on riistäjä jne.

Puolueen jäsenet menevät siinä mukana, mutta en ole henkiläkohtaisesti ketään haukkunut.

Sinä sanoit, että ''sitä saa mitä tilaa'' kyllä sen käsittää juuri niin, että hyväksyt sen miten minua ja yritystäni on kommentoitu.

Selittelyllä ei pitkälle pääse.

Sitä paitsi näillä sivuilla on ylläpitäjät, ja ne kyllä poistavat, jos on kyseessä vääränlainen kirjoitus tai haukkuminen.

Sinä et ole ylläpitäjä, joten noilla puheillasi ei ole pohjaa.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

En ole väittänyt, että olisit jotain yksilöä haukkunut, mutta olet nimitellyt osaa perussuomalaisista ääliöiksi.
Enkä nyt tarkoita kansanedustajia. Sinä toki kirjoittelet sen tasoista tekstiä, mihin pystyt, ei muuta.
Ps en ole Perussuomalainen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #28

Niin, no sitä varten täällä on valvonta, ettei kukaan kirjoita kiellettyä.

Jokainen toimii niillä mitä on annettu, se ei varmaan ole mikään selitys.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #29
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä se ikäväkyllä on niin että puolueesi hyödyntää huonoa käytöstä ja siten aiheuttaa käytöksen ja ilmapiirin huonontumista Suomen poliittisessa keskustelussa.
Tarkoitus on loukata kunnollisia ja tunnollisia suomalaisia.
Mikään muu puolue ei olisi antanut Teuvo Hskkaraisen jäädä puolueeseen sen jälkeen että pahoinpiteli kahta kolleegaansa Eduskuntatalossa ja sen yhteydessä olevassa rakennuksessa!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persujen mielestä ei ole olemassa vihapuhetta ja kaikenlainen kommentointi ja kirjoittaminen pitää olla sallittua, sillä sananvapus pitää olla rajoittamatonta.

MUTTA

Jos kirjoitat persuista, silloin sananvapautta ei ole, ja silloin on hyvksyttävää hyökätä ihmistä kohtaan, niinkuin parhaaksi näkee.

Siinä teille oikein kaksinaismoralistisen puolueen perikuva.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Millainen huonotapaisuus on sallittua ja millainen ei? Edellä hakuit jotakuta natsipelleksi ja rasistiksi. Jos oletetaan, että kyseinen hekilö ei ole tunnustuksellinen natsi, kyse on kai hyökkäyksestä tätä henkilöä kohtaan. Vaaditko saman tasoista käytöstä itseltäsi ja muilta, vai pätevätkö eri suuntiin eri säännöt?

Se että joku haukkuu yritystäsi, ei ole ehkä mikään suuri ongelma. Yksilön maineen pilaamisen voi nähdä olevan pahempikin rikos kuin yrityksen maineen pilaaminen. Eivätkä nuo kuvakaappauksesi haukut olleet edes mitään natsittelun tasoista halveksuntaa.

Näyttäisi siltä, että olet kieltämässä persuilta "vihapuheen", mutta et itseltäsi. Kumpi osapuoli tässä on enemmän kaksinaismoralistinen?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

"Osa persujen kannattajista ovat totaalisia kiusaajia ja ääliöitä."
------------
Osa minkä tahansa puolueen kannattajista (ml. "nukkuvat") ovat totaalisia kiusaajia ja ääliöitä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Voi olla, mutta tällaiset tapaukset vaan kummasti liittyvät aina persujen kannattajiin.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Liittyvätkö todella? Ethän sinäkään kannata persuja.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Niin, millä perusteella leimaat perussuomalaisia? Kirjoittiko joku sinne palautteeseen, että "Hei, olen persu, ja xxx" ?

-Ai sori, ne on sittenkin varmaan olleet vihreiden tai vasemmiston edustajia.

Herätys!

If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

*************************************************************************************

Osa Ritaloista ei trollaa. Todistettavasti. Sen sijaan tämä blogi rikkoo valitettavasti ties mitä yhteisönormeja kun Ritala itsekin toteaa, että
kiusaaja on toki kiusaaja mutta sen että kiusaaja olisi kiusaajapersu tuli
hihasta.

Erilaiset nettikiusaamiset ovat nykypäivää ja se somen pimeä puoli ja näissä tapauksissa kohteiden ja tekijöiden tuntomerkkien vetely on melko mahdotonta.
Kohde on yleensä kai (ei aina) joku jollain tavalla julkkis kun taas kiusaaja
voi olla oikeastaan kuka vain.

lisäys:

tuore uutinen hesarista

https://www.hs.fi/teknologia/art-2000006042721.html

KESKUSRIKOSPOLIISI SELVITTÄÄ verkkoon viime viikolla avattua sivua, jossa luvataan rahaa tiedustelulainsäädäntöä kannattaneiden kansanedustajien yksityisistä tiedoista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä olen näitä ''mistä sä tiedät että kyseessä oli persu'' kommentteja odottanutkin. Ihmeen vähän niitä on tullut.

Hihasta ne ei tule, sillä tältäkin palstalta poistettu persujen kannattaja on mulle soittanut kännissä ja selitellyt tekemisiään. Näitä on nyt jo kaksi poistettua, niillä on mennyt mun kirjoitukset sitten niin kovasti hermoon, että sieltä tuli sitten sellaista tekstiä, jotka ylläpito poisti ja samalla kirjoittajan.

Sä voit luulla ihan mitä tahansa, kaikki muut kuin persumieleiset kyllä ymmärtävät mistä on kyse, mutta pitäähän sitä puolustaa viimeiseen asti viiteryhmäänsä, sehän on selvä. :)

Tämä on ihan mitätöntä, mutta muisteleppa Rebecca Härköstä, nekin kaikki häntä kohtaan hyökkäävät lähtivät liikkeelle Halla-ahon ansiosta, varmaan ihan muuten vaan, ei tietenkään persujen kannattajia.

Kuka vain juu, sellaista se on, kun usko voittaa. :)

Kummallista on se, että ennekuin aloin kirjoittamaan persuista, ei tullut mitään viestejä ja kommentteja, mutta sen jälkeen kyllä.

Sattumaa tietysti. :)

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Tämä on ihan mitätöntä, mutta muisteleppa Rebecca Härköstä, nekin kaikki häntä kohtaan hyökkäävät lähtivät liikkeelle Halla-ahon ansiosta, varmaan ihan muuten vaan, ei tietenkään persujen kannattajia."

Mitä minä muistelen, niin Härköstä kohtaan on hyökitty molemmilta laidoilta. Ensin tuli tuulettimeen Turun puukotustapauksen yhteydessä, kun Härkönen erehtyi raportoimaan tapahtumista varttinatsien narratiivista poikkeavalla tavalla.

Sitten tuli rapaa ihan päinvastaisesta suunnasta, kun Härkönen erehtyi kertomaan mitä näki erään "vahingossa" toisen jalkoihin kaatuneen tapauksessa.

Ikävää, että olet joutunut asiattomuuksien kohteeksi. Enkä yhtään epäile, etteikö sinun tapauksessasi suunta ole selvä. Ääliöitä tuntuu kuitenkin olevan nykyään joka suunnassa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #49

Se on kyllä hauskaa että nämä Mustamaalauksen Vimman kaverit yrittivät tehdä desantti Bäckmanista ja "MV-lehden" päätyhjäntoimittajasta jonkinlaisia sananvapauden marttyyreja, mutta onnistuivat heittämään sen viitan vai Rebekka Härkösen ja Jessikka Aron harteille.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Hiukan kyllä ihmettelen tätä Ritalan touhua, sillä sen aikaa kun itse olen täällä pyörinyt eli vajaan vuoden, niin Ritalan lähes ainoa agenda on ollut persujen haukkuminen ja kieltämättä usein aika ala-arvoista kieltä käyttäen. En vaan ymmärrä sitä että joku jaksaa paasata yhdestä ja samasta puolueesta päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen, en minä vaan viitsisi, tyhmäähän se on.

Kyllähän Ritalan olisi varmasti myös syytä katsoa sinne peiliin, kuten näiden hänen kiusaajiensakkin. Eli ei hirveästi kannattaisi nyt uhriutua kun on ensin itse sen haukkumislinjansa valinnut, ja sitten tuleekin kuraa niskaan.

Ja mistä hän muuten tietää että kiusaajat ovat juuri persuja, vai onko se vaan olettamus?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eikä sananvapus koskekaan minua, eli en saa kirjoittaa mielipiteitäni julkiseksi, koska siitä seuraa älykääpiöiden hyökkäys?

Minä saan kirjoittaa persuista, mutta niinkuin sanoin, persujen kohdalla silloin ylittyy sananvapauden rajat, persumafia on pyhä.

En minä uhriudu, kerron vain minkälaisia kullannuppuja persujen kannattajissa on, sellaisia äidin pikku sydänkäpysiä :)

Eli jos arvostelet persuja, olet syyllinen ja oikeutettu saamaan paskaa niskaan.

Tämä on eräiden ''viisaiden'' mielipide.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Näin ulkopuolisen silmin kannattaisi kuitenkin olla johdonmukainen niin vaikuttaa uskottavammalta.

#16. "On juu, ja ihme, että tuosta nostettiin syyte, sillä kohteenahan on nimenomaan natsipelle ja raisisti."

#22. "Minä en ole koskaan nimittänyt tääällä ketään henkilökohtaisesti, vai väitätkö muuta?"

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Iines Loka?

Kannattaa hallita kirjoittamisen taito, se auttaa ymmärtämään, mikä on sallittua ja mikä ei. :)

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Kunhan vain totean, että omasta katsantokannasta riippumatta mustamaalaus tai valheelliset syytökset eivät ole koskaan kuuluneet sananvapauteen. Sitä en tiedä, onko Lokka todellisuudessa rasisti tai pelleksi pukeutunut kansallissosialisti, mutta olisin kuitenkin kohtuullisen varovainen tällaisten käsitteiden julistamisessa.

Jos ei muuten, niin hyvien tapojen puolesta. Milloinkaan ei kannata alentua vastapuolen tasolle.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Onko Iines Lokan haukkuminen mielestäsi hyväksyttävää?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #43
Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #46

Miksi tuollainen haukkuminen on mielestäsi muka hyväksyttävää?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #48

Siks koska Aku Ankan hahmojen haukkuminen on hyvää terapiaa.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #50

Iines Loka ei ole mikään Aku Ankan hahmo. Ja silti näköjään kannatat hänen haukkumstaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #53

Jaa, kerro sinä sitten kuka hän on.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #57

En tunne häntä. Mika Lamminpää otti hänet keskustelun kohteeksi, en minä. Kerro sinä (tai Mika Lamminpää) minulle, mikä hänen tarinansa on, kun näytätte hänen tarinansa tuntevan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #58

Niin ajattelinkin, hän on meidän suvakkien oma pikku mielikuvitusolento, ei häntä tunne muut. :)

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #59

Googlasin häntä, enkä löytänyt yhtään osumaa. Näyttää siltä, että hän ei ole mikään tunnettu suvakkien mielikuvitusolento.

Tunnetko hänet, vai et? Jos et, niin onko mielestäsi aasiallista haukkua tuntemattomia ihmisiä natsipelleiksi ja rasisteiksi?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #60

Siinä sulle purtavaa, kun mietit tätä asiaa.

Kyllä se joskus sulle selviää.

Sellaista ihmistä ei ole, niinkuin näit.

Hyvää ajankulua, kun asiaa pähkäilet. :)

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #62

Mistä tiedät, että Mika Lamminpään mainitsemaa henkilöä ei muka olisi olemassa? Onko sinulla jotain sellaista salattua tietoa hänestä, jota minulla ei ole? Haukuit häntä natsipelleksi ja rasistiksi. Haukuitoko tuntematonta vai tuntemaasi? Kirjoituksesi suoran haukkumisen perusteella voi päätellä, että todennäköisesti tunnet hänet (koska oletan positiivisesti, ettet haukuisi noin tökerösti itsellesi täysin tuntemattomia henkilöitä). Miten luulet Iineksen suhtautuvan haukkumisiisi? Onko tuollainen haukkuminen ok samassa blogauksessa, jossa itse valitat toisten käyttäytyvän luokattomasti sinua kohtaan?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #63

Joskus asia ei vaan aukea, mutta sille ei voi mitään. :)

Tämän parempia vastauksia et saa.

Vitsejäkään ei joku koskaan ymmärrä, vaikka kuinka selittäisi

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #69

En ole kiinnostunut noista veistämistäsi vitseistä. En kaipaa niihin mitään lisäselityksiä.

Olen sen sijaan kiinnostunut siitä, miksi haukuit tuota henkilöä. Tunnetko hänet? Miksi katsot noin raskaan haukkumisen olevan ok? Natsipelleksi ja rasistiksi haukkuminen ei ole mikään kevyt juttu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #71

Entä Petsinalle? Semmoinen pastilliautomaatti jolla on nallen pää.
Missä sinä muuten Juho luurasit kun keskusteltiin NZ terroriteosta. Tekijä on ottanut selfien sen Jordan Petterssonin kanssa jolla sinusta on niin hyvä vaikutus ihmisiin. Selfie oli siis otettu noin kuukausi ennen iskua.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #73

En huomannut mitään sellaista keskustelua aiheesta, johon olisi voinut jollain järkevällä tavalla osallistua.

Tai tietenkin voi olla niinkin, että en halua antautua keskusteluun sellaisten ihmisten kanssa, jotka haluavat keskittyä terroristien ja Petersonien selfieihin. ;-D

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #76

Petersonin terroristin bondausselfie on kuitenkin fatka. Ja sinä olit kovin myönteinen ja kunniottava tämän Petersonin suhteen. Taisi olla se äärioikeistolaisuus mikä edistyi Petersonin kautta. Agendapsykologia.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #84

Se että Peterson on ollut selfiessä satojen ihmisten kanssa, ja mahdollisesti jopa sellaisten terroristien kanssa, jotka ovat hänen kanssaan kuvaan halunneet, ei muuta suhtautumistani Petersoniin. Minusta hän on jokseenkin pätevä psykologi ja julkinen keskustelija.

Uusen-Seelannin terroristi on tietääkseni selitellyt syitä teolleen aika avoimesti. En ole hänen manifestejaan lukenut, mutta sen perusteella, mitä olen kuullut, hän ei ole luullakseni syytellyt (tai kiitellyt) Petersonia teostaan.

Petersonhan on muuten tunnetusti kaikkien radikaalien aatesuuntien vastustaja (myös "äärioikeistolaisten"), joiden kritisoimisessa hänellä on pitkä historia. Hän on sis fanaattisen radikalismin vastustaja, ei puolustaja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #87
Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #96

Ilman peruseluita tuo on vähän vastuutonta vihjailua ja syyllistämistä, varsinkin kun ottaa huomioon, että Peterson jos kuka tuomitsee kaiken suuntaiset radikaalit väkivaltaiset ryhmät. Olet itsekin todennäköisesti saanut kirjoituksillasi aikaiseksi joidenkin ihmisten aivoissa erilaisia hyvän- ja pahansuuntaisia reaktioita, useammassa kuin yhdessä poliittisessa leirissä. Tuollaisessa syyttelyssä olemme mielikuvituksen armoilla. Mikä tahansa (hyväntahtoinenkin) kommentti voi johtaa toisten päissä positiivisiin tai negatiivisiin reaktoihin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #71

On se.

Katos se nimi on se vitsi.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #75

En ymmärrä miksi jonkun tuntemattoman haukkuminen natsipelleksi ja rasistiksi olisi hyväksyttävää. Miten oikeutat tuollaisen?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #77

Mä nauran ihan vääränä täällä, sun täytyy ilmoittaa kyseiselle "henkilölle" että häntä täällä haukutaan.

Harmi vaan jos tällaista henkilöä ei ole olemassakaan. :)

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #80

Vitsailet kovasti. Minusta näyttää siltä, että yrität piiloutua vitsien taa, ja vältellä vastaamista alkuperäiseen kysymykseen. Tuo kysymyshän kuului: tunnetko tuon henkilön, ja miksi katsot oikeutetuksi haukkua häntä natsipelleksi ja rasistiksi?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #81

Joo tunnen ja hän pyysi haukkumaan, hänellä oli sellainen toivomus asiasta.

Joko nyt helpottaa.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #82

Tuo ei auttanut vielä mitään. En nimittäin usko selitystäsi. Uskon että viittaatte johonkin muuhun henkilöön tuolla ilmeisen keksityllä nimellä. Ja keinotekoisen nimen takana piilottelu tarkoittaa ehkä sitä, että et halua kertoa, ketä oikeasti haukut. Ehkä pelkäät jo kunnianloukkaussyytettä tai muuta suuttumusta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #86

Juu, sen mä olen ainakin huomannut, etten pärjää jankkaamisessa kaikille.

Elämä on kovaa, mutta koeta kestää, ettet saa vastauksia kysymyksiisi.

Eikä mun tarvii kertoo mitään, mitä en halua, ainakaan sulle. :)

Ärsyttäminen on taidetta.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #94

Tulkitsen tuon niin, että et uskalla kertoa, kuka kohde oli, koska ymmärrät menneesi hieman liian pitkälle haukkumisessa. Myönnä pois, niin pääset kyselyistäni eroon.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #95

Mä tykkään, että sä jatkat, se on huvittavaa, siksipä en kerro, en piruuttanikaan.

Jatka vaan, tää on mukavaa.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #100

Kiinnostukseni pallottelun jatkamiseen saattaa hyytyä nopeastikin, sillä näyttää siltä, että aiot tietoisesti ja kategorisesti kieltäytyä vastaamasta kysymykseeni. Ymmärrän kyllä, että et halua kaivella asiaa sen enempää.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #81

Petteri Ritalan kommentointi ei yleensä edes liity blogien aiheisiin samat öyhötykset ja pitää vain päästä toistamaan. Ei siinä mitään järkeä ole. Hän hakuu ihmisiä mennen tullen. Itselleen hän toivoo tietenkin eri kohtelua.

Onhan tällä palstalla aktiivit osallistuneet monien ihmisten irtisanomisyrityksiin. Ilmeisesti ainakin erään polisiimiehen työnantajalle on jostain lapsellisesta kommentoinneista ilmoiteltu sekä muutamien muidenkin. Ne eivät ilemeisesti ole olleet persuja. Joten ei tässä Ritalan tapauksessa mitään ihmeellistä ole. Eikä jostain en tykkää napin painamisesta muutenkaan mitään erikoista ole. Monille yrittäjille moinen kiusa valekomuksin on oikeasti kovakin vaiva. Jonkin typerän mielipiteen ilmaisun takia monien ihmisten työt ja urat ovat oikeasti katkenneet, kun asialla ovat oikeamieliset. Kun oikeamieliset ovat asialla se on tietenkin ok.

Sini taas on täysin salaliittohörhö ja näkee yhteyden missä haluaa ja mihin haluaa. Hän kuitenkin itse melkoinen öyhö hiukan näppärämmin sanoin vain. Hän ihailee väkivaltaa fantasioivia tahoja. Oikein fantsuttaa. Vihan kohde vain välillä vaihtuu.

Eihän näiltä palstoilta pitäisi siivota kuin kymmenkunta ihmistä, niin keskustelu olisi edes hiukan sellaista oikeata keskustelua. Eivätkä ne öyhöt yleensä näytä olevan persuja. Monet niistä käyvät näköjään öyhöämässä useammalla alustallakin, joten kyllä heille tehtävää riittää.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #118

Leikkimielinen nokittelu on aivan jees silloin, kun keskustelijat sellaista haluavat harrastaa. Mutta tarkoitukselliset loukkaamiset ja ammatin harjoittamisen sabotoinnit olisi hyvä unohtaa. Jos ihmisten oma ymmärrys ei tähän riitä, on hyvä jos kanssaihmiset, blogialustojen ylläpitäjät ja muut vastaavat puuttuvat asiaan. Ja jos ei tuokaan auta, laissa on tietyt kohdat, joiden luulisi saavan pahimmat rellestäjät järjestykseen. Usein käy tosiaan niin, että toisten käytöstä haukutaan, ja oman käytöksen ongelmia ei nähdä. Olen kyllä kiinnittänyt huomiota siihen, että usein "suvaitsevimpien" puolella ylilyönnit voivat olla räikeimpiä. Ehkä jonkinlainen "uhrin" asema "antaa oikeudet" millaiseen tahansa käytökseen. Systemaattiset vihakampanjat ja työpaikasta ulos savustamiset eivät ole olleet vime aikoina Suomessa täysin tuntematon ilmiö.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #75

#75

Täh... siis TÄH?... eikai se vitsi ole tuossa nimessä?

Eihän noin tyhmiä vitsejä voi keksiä kuin joku himovihreä, jolla hiukset kasvaa pään sisäpuolella.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #78

Juu, makuasia.

Toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä, ei makuasioista voi kiistellä.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #79

En ole myöskään varma, että parin kirjaimen vaihtaminen vapauttaisi vastuusta jos assosiaatio on selvä. Mutta koska en ole oikeusoppinut en osaa sanoa varmasti.

Epäilen kuitenkin, että Vatti Manhasen, Etteri Porpon tai Johanna Vehmuun solvaaminen johtaisi tarvittaessa käräjille.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #83

Eihän nämä raukat kuoliaaksinaurattajat uskalla noita solvauksiaan heittää suoraan. Ihmetyttää että omasta mielestään ihan terveillä aikuisilla on tarve vääntää jonkun nimi ja sitten heittää noita solvauksiaan, mies sanoo suoraan päin "naamaa" ne.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #83
Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #92

Aikanaan Rosa Läppä -sarjis johti.

https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/1074009299/Rosa+...

"Meriläisen asianajajan Matti Wuoren mukaan hahmo yhdistyy selvästi Meriläiseen, ja lehti syyllistyy kunnianloukkaukseen ja julkiseen seksuaaliseen häirintää.
...
...
Wuoren mukaan Hustlerin kustantajaan Timo Korppiin on otettu yhteyttä jo lokakuussa, kun sarjakuvasta tihkui julkisuuteen ennakkotietoja. Yhteydenoton perusteella tehdyt muutokset olivat asianajajan mukaan kosmeettisia. Esimerkiksi päähenkilön sukunimi muutettiin Periläisestä Läpäksi."

Joten, olisin varovainen huutelemasta edes Iines Lokkaa ottaen huomioon, että ko. henkilöllä tuntuu olevan alhainen kynnys oikeustoimiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #97

Mä menisin mielelläni käräjille, siittä saisi tässä tapauksessa sitä hyvää julkisuutta.

Odotellaan kuitenkin, mitä oikeus päättää, ties vaikka saisimme luvan oikeudenmukaiseen nimittelyyn. :)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #79

Joo tuo on kyllä totta.

Tosi kovat jätkät tykkää muuten varmuuden vuoksi molemmista... ihan vaan jos toinen sattuu olemaan vaikka reissussa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Onhan näitä. Aikanaan täällä muuan herra levitti minusta ihan uskomattomia valheita, väittäen minua jopa pedofiiliksi ja nimeämällä uhrini.

Osa paikallisesta vähä-älymystöstä ryhtyi sitten täällä naputtelemaan sähkötolppiin ja ilmoitustauluilla lappuja, jossa varoitettiin minusta ja kehotettiin vahtimaan lapsia huolella.

Sama tyyppi kertoi että omistan suuren kartanon, minkä lisäksi olin kuulemma toiminut Uuden Suomen perustajan Niklas Herlinin isän kartanossa tilanhoitajana. Kahdeksanvuotiaana.

Ja kyllä, kyllä niitä puhelinsoittoja ja sähköposteja persuilta tulee vieläkin. Tiedän, kun eivät alkuunkaan peittele puoluekantaansa, vaan suorastaan ylpeilevät sillä.

Monenlaista muutakin kiusaamista ja häiriköintiä ovat harjoittaneet. Muuan persu ylpeili minulle sillä että hän pääsee koska tahansa tietokoneelleni kotoaan. Kai pääsikin, koska vahinkoa alkoi syntyä.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Mää oon niin mukava ja herrasmies ollut aina ihan kaikille. Jotta oon saanut olla rauhassa .

Yleensä valtavasti kehuja ja ylistyksiä vaan tulee älykkäistä kirjoituksistani .

Kannattaa opetella hienotunteinen ja ystävällinen ja Siisti kirjoitus tyyli niin saa olla rauhassa .

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ok, mä oon vielä harjoitteluvaiheessa, eikä hyvältä näytä. :)

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Petterillä on kamalan vaikeaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eikä oo, helppoo ja ihanaa. Mun mielestä noilla muilla on paljon synkempi elämä :)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Onneksi vasureilla on ritala ja virheillä Lamminpää tekemässä arvokasta antivaalityötä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Pahoittelut siitä että osa porukkaa ei osaa käyttäytyä. Valitettavasti täytyy todeta että 5,5 miljoonaan mahtuu jo luonnonvalintana heikkoälyisiä joille jo aapisen tavaaminen tuottaa suunnattomia vaikeuksia. Silloin kun lähdetään hyökkäämään henkilöä ja tämän elinkeinoa vastaan, kyse alkaa olla imbesillitasoisesta toiminnasta.

Jos pete tarvitset jossain kohtaa apuja, jelppaan mielelläni vaikka eri mieltä aina välillä ollaankin.

Parisen vuotta sitten kun olin kirjoittanut kommareista suhteellisen kärkevän kirjoituksen, joku Kotkan entisistä taistolaisista uhosi nimettömässä kirjeessään että jos en lopeta kommarien ja Venäjän hallinnon arvostelua, hän perustaa pornokaupan toimistoni viereen.

Hehheh, olipa pellervolta surkea esitys. Mikäs sen hienompaa kuin päästä joka päivä tsekkaamaan mitä uutta on pornorintamalla keksitty. Viime kesänä jouduttiin käymään Lahdessa asti kun emännän kanssa lähdettiin mopedilla etsimään kunnon kauppaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei mua haittaa, vaikka täällä haukutaan ja vaikka viesteillä, se kuuluu asiaan, ja joskus menee hermo, se on ymmärrettävää.

Mutta suoranainen häirintä on sitten jo hiukan liikaa.

Olen sun kanssa joistain asioista samaa mieltä, ja joistan eri mieltä, mutta siihen se jää.

Pornokauppa naapurissa olisikin miellyttävä yllätys. :)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Se on kyllä kurjaa että 99 % persuista pilaa koko porukan maineen. Johanna Vehkoo kirjoitti Facebookissa näin: "Vähän asiaa suomalaisista natsipelleistä. Minun piti tänään esiintyä Rosan ja Saaran kanssa Rovaniemellä kirjakaupassa ja sitten vetää Hatun Feministinen kiroiluiltama paikallisessa baarissa. No, tulin kipeäksi enkä päässyt lähtemään, joten Rosa ja Saara joutuivat ottamaan vastaan minulle tarkoitetun vastaanoton. Tunnettu rasisti Junes Lokka ja Suomen Sisun pohjoissuomalainen aktivisti saivat tietää minun olevan tulossa Rovaniemelle, joten he päättivät väijyttää minut." Tämä on yksityinen Facebook-päivitys, joten käräjöinti sellaisen takia on hiukan erikoista. Ilmeisesti Junes Lokka on herkkänahkaista ja pikkumaista sorttia. Rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen pitää tapausta vihapuheen määrittelyn kannalta ennakkkotapauksena. Tapauksessa on kyse siitä, onko Vehkoo ottanut kantaa siihen mitä Lokka on kirjoittanut vai onko hänellä ollut tarkoitus loukata Lokkaa ihmisenä. "Saako varasta nimittää varkaaksi? Tämä on erittäin merkittävä tapaus, kun mietitään rajanvetoa vihapuheelle. Mitä saa kirjoittaa niistä jotka ovat itse kirjoittaneet sopimattomia?" Tolvanen pohti Ylen haastattelussa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mielenkiintoinen ennakkotapaus tulee, mielenkiinnolla odotan.

Tuo oli kyllä päivän paras tuo 99% :)

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Se on vähän 50/60, itselleen saa vittuilla mutta muille vittuillessa kannattaa olla varovainen. Myöskään vanha kunnon "two wrongs don't make a right", oikeudessahan ei käsitellä Lokan tekemisiä vaan Vehkoon.

Jos Lokka puhkoo minun autosta renkaat se ei oikeuta minua puhkomaan Lokan autosta renkaita tai tee teosta vähemmän rangaistavia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #89

Niin, koska Lokka halusi viedä asian käräjille. Se on vähän kummallista, koska kyseessä oli yksityinen Facebook-päivitys ja Vehkoon oma Facebook-sivu. Omalla seinällään kai saa sanoa mitä huvittaa. Minä ainakin sanon. Mun seinä, mun säännöt.

Viestintäoikeuden dosentti Riku Neuvonen Helsingin yliopistosta sanoi tänään Turun Sanomissa, että uhrin näkökulmasta tämän tyyppiset ilmaukset ovat loukkaavia, koska jokaisella ihmisellä pitää olla jonkinnäköinen suoja riippumatta hänen taustoistaan. "Ongelmallista on se, kun sosiaalisessa mediassa käytetään voimakkaita ilmaisuja. Kun joku niistä osuu omalle kohdalle, ollaankin sitten heti haastamassa oikeuteen", Nenonen sanoi.

Tämä on vasta ensimmäinen näytös. En yllättyisi, vaikka tapauksen käsittely tuomiosta riippumatta etenisi hovioikeuteen ja korkeimpaan oikeuteen.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #107

Asiahan ei ole ihan noin yksioikoinen, että omalla seinällä saa porsastella miten haluaa. Kannattaa käyttää vaan kynää ja paperia ja syödä paperi jälkikäteen :)

"Selkeät tapaukset, kuten omalla Facebook-seinällä tehdyn valheellisen tiedon tai vihjauksen sisältävän viestin julkaiseminen, voidaan selvittää suhteellisen pienellä vaivalla ja tekijä joutuu kunnianloukkauksesta vastuuseen."

Kunnianloukkaus internetissä ja sosiaalisessa mediassa – selvittämisvelvollisuus ja toimivaltuudet

http://epublications.uef.fi/pub/urn_nbn_fi_uef-201...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #110

"Selkeät tapaukset, kuten omalla Facebook-seinällä tehdyn valheellisen tiedon tai vihjauksen sisältävän viestin julkaiseminen, voidaan selvittää suhteellisen pienellä vaivalla ja tekijä joutuu kunnianloukkauksesta vastuuseen."

Tämä on toki itsestään selvää. Kyllä minä tiedän, ettei Facebookissa kannata sanoa mitään, mitä ei voisi sanoa megafoniin kauppatorilla. Minulla ei ole tarvetta porsasteluun. Sen homman (sic!) jätän natsisioille.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #119

En usko, että meillä Suomessa on yhtään natsia. 30-luvun kansallissosialistit olivat kuitenkin hieman eri porukkaa kuin nämä meidän syrjäytyneet some-mölyäjät.

Tällaisella assosiaatiolla melkein loukataan aitojen, suurimmaksi osaksi jo kauan sitten kuopattujen, natsien kunniaa ;)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #120

Voi hyvänen aika, kyllä heitä on. Tiedätkö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen? Sehän kiellettiin viime syksynä mutta niin vain ulkoiluttivat rumia rättejään Turussa keskellä kirkasta kävelykatua jaellen väärennettyjä vaalimainoksia muun muassa vihreitten, kokoomuksen ja keskustan logoilla. Lupaa mielenosoitukseen ei ollut haettu, mutta poliisi ei kuitenkaan puuttunut toimintaan, koska tällä kertaa eivät sentään menneet potkimaan ketään niin kuin Helsingin asema-aukiolla pari vuotta sitten. Toistaiseksi poliisi ei heidän ulkoiluunsa puutu, koska natsipellet valittivat tuomiosta korkeimpaan oikeuteen. Käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa he ovat jo ehtineet tulla tuomituiksi, mutta natsihan ei vähällä usko. Luulin joskus ettei natsi kypsy kuin keittämällä, mutta olin kerrankin väärässä; tämän järjestön Suomeen tuonut Holappa tuli sittemmin järkiinsä ja erosi porukasta. Kuka Holappa? Ei, ei se pari vuotta sitten edesmennyt suuri kirjailija, vaan tämä nuorempi kaveri joka perusti uusnatsijärjestö SVL:n, nyk. PVL.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #122

Vaikeaa poliisin on tietysti puuttua sellaiseen asiaan, mikä on laillista toimintaa. Miten te vihreissä olisitte toimineet?

Toisekseen, on tietysti hyvien tapojen mukaista tehdä ennakkoilmoitus mielenosoituksista, mutta pakollista se ei ole. Ilmoituksen voi jättää vaikka vasta mielenosoituksen alettua paikalla olevalle poliisimiehelle. Harvinaistahan tuo ennakkoilmoittaminen ääriryhmiltä on, vai oletko esim kuullut joskus anarkistien tehneen ennakkoilmoituksen?

Kolmanneksi, oli erittäin lutuista kun TS:n toimittaja hyökkäsi poliisia vastaan ko. tapauksesta syyttäen poliisia vaikka mistä PVL:ään liittyen. Olisiko hänen kuitenkin kannattanut ensin hetki miettiä, että mikä taho/instanssi hakee ko ryhmittymää laittomaksi organisaatioksi, ennen kuin teki itsestään täyden pellen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #123

Ei se hyökännyt poliisia vastaan. Se kysyi että ihanko ulkoilumielessä ne olivat liikkeellä ja poliisi naurahti että ihan ulkoilumielessä. Lukijat tästä suutahtivat, ja toimittaja pyysi anteeksi että oli kirjoituksellaan saattanut poliisin hiukan outoon valoon.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #124

" Se kysyi että ihanko ulkoilumielessä ne olivat liikkeellä ja poliisi naurahti että ihan ulkoilumielessä. "

Eipä tainnut sittenkään mennä ihan noin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #125

No taisipa mennä. Minä luin molemmat Turun sanomien jutut.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #126

No eipä mennyt. Kysypä toimittajaltasi uudestaan, että mitä hän poliisin yleisjohtajalta kysyi? Ja kysy sen jälkeen, laittoiko hän kysymyksensä sellaisenaan lehteen, vai oikoiko hän hieman?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #127

En minä kysynyt toimittajalta mitään, luin lehtijutut. Luitko sinä?

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #128

Sanotaanko näin, että tässä tapauksessa minun ei tarvi turvautua lehtiin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #129

Jos nyt jotain saisit sanottua ilmankin, niin hyvä olisi.

Lehdistä puheen ollen, Turun Sanomien pakinoitsija Roope Lipasti kommentoi päivän lehdessä (TS 23.3.2019) kipakasti Junes Lokan käräjöintiä: "Oulussa pohdittiin oikeudessa, loukkasiko Junes Lokan kunniaa, kun häntä kutsuttiin natsiksi. Käräjäoikeudesta käsittely siirtyy poikkeuksellisesti hovioikeuden sijaan Oulun yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan, jossa koeteteaan selvittää, missä kohtaa Junes Lokan kunnia mahdollisesti sijaitsisi."

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

No sehän on sitten sama prossa kuin vihreillä, jossa 99% on fanaattisia ilmastouskovaisia ja monikultturisteja vailla maalaisjärkeä, se 1% on sitten niitä joilla järkeä on ja osaavat ajatellakkin omilla aivoillaan.

Kumpaan ryhmään mahtaa ääripäätä edustava Lamminpää kuulua?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Vihreiden kannattajat ovat normaaleja, jotka eivät syöksy kiusaamaan arvostelijoitaan.

Persut ovat sitten ihan oma lukunsa.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #98

"Vihreiden kannattajat ovat normaaleja, jotka eivät syöksy kiusaamaan arvostelijoitaan."

Tuohan ei tietenkään pidä paikkaansa. Varsin innokkaita ovat kertomaan "vääristä " mielipiteistä mm työnantajalle.

Hyvät nauruthan niistä saa, mutta aika säälittävää toimintaa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Toimittajat hakevat legimiteettiä itselleen kuka saa "tuhmapuhua". Mediahan on tunnettu siitä, että sillä on oikeus nostaa henkilö positiivisessa mielessä tai tuhota henkilö.

Tämä on länsimaisen median toiminta tapa ja viimeksi media tuhosi / pilasi maineen eräältä pariskunnalta, kyseessä oli Drone jupakka Englannissa.

Ihan mielenkiintoinen jupakka nousi Vehkoon kirjoituksesta joka oli vuodettu hänen suljetusta ryhmästä. Omien sanojensa mukaan hänen elämä meni pilalle monelta kantilta, tosin muistan samanlaisen tapauksen eräästä suljetusta poliisiryhmästä, jota kyseiset toimittajat revittelivät julkisuudessa ja "pilasivat monen elämän".

Toimittajat ovat "kirjoituksillaan" hankkineet tässä lähi historiassa monelle ihmisille potkut "vääristä mielipiteistä".

He myös korostavat ja vaativat ihmisiltä "vastuusta" kirjoituksistaan sosiaaliseen mediaan. Nyt Vehkoo joutui itse kantamaan sitä vastuuta ja toivon että se ennakkotapaus koskee, ettei ne toimittajakaan saa kirjoittaa ihmisiä halvetamalla äärioikeistoksi, taantumukselliseksi jne. Ne vain alentuvat Junes Lokan tasolle.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Innokkaan vaalityöntekijän otsikko on varmaan totta. Siitä vain unohtuu, että osa kokoomuslaisista on kiusaajia, osa keskustalaisista on kiusaajia, osa nukkuvien puolueesta on kiusaajia jne. Eli osa ihmisistä on kiusaajia.

Toivon, ettei blogisti Ritala lopeta ennen vaaleja.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näinhän ne persut aina sanovat, mutta hyvin vähän löytyy esimerkkejä.

Sellaista normaalia persutodellisuutta.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Kun tässä nyt on persuista ja kiusaamisesta kyse niin tuli mieleen, että myös tätä Halla-ahoa on "kiusattu" ainakin aiemmin, eli häntähän on uhkailtu suoraan. Mutta Halla-aho ei ole tainnut lähteä mediaan noista juuri uhriutumaan, kuten eräät poliitikot ovat välillä tehneet. Eli kaveri ottaa paskan niskaan joka tulee tietysti vasemmiston taholta, hyväksyy sen eikä lähde siitä itkemään. Ihan miehekästä, eli joka leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sekoitat taas poliitikota ja tavalliset tallaajat.

Eipä taida olla yhtään kärkipoliitikkoa, joka ei saisi päivittäin uhkailuja ja paskapostia.

Se ei ole mikään Halla-ahon asia, koskee ihan kaikkia poliitikkoja.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #108

Halla-aho on saanut kaunaretoriikan takia sakkotuomion syksyllä 2009. Hän on kova poika uhriutumaan ja on mielellään vienyt käräjille milloin ketäkin. Hänen omat loukkaantumisensa, kantelunsa ja tutkintapyyntönsä eivät vain ole olleet kovin hedelmällisiä, mikä tietenkin on kaikille hänen kannattajilleen vahvaa todistusta siitä että heidän rakasta mestariaan saa kyllä pilkata mutta Suomen somaleja, homoja ja vihreitä naisia ei. Ai kauhia kun lihaa syövää valkoista heteromiestä sorretaan vaikka hän ei ole muuta halunnut kuin kahvin mustana ja Suomen valkoisena.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Twitterissä on julkaistu video, jossa Lokka ystävineen puhelee tuiskeessa Lokan mustahipiäisestä valtuustokollegasta tyyliin "sirkuseläin", "apina" "retardi" "afrikkalaislaji joka toivottavasti kuolee pian sukupuuttoon" "uuniin" jne, kaikkea mahdollista rasistista herjaa. Jostain syystä hän ei halua että Vehkoo sanoo kuitenkaan hänestä sitä sanaa, mitä hän itse käyttää ylpeillen itsestään. En sano sitä sanaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ei persuilta voi oikeasti odottaa. Kaikenlaista saa, vaikkei odottaisikaan.

Lamminpää totesi osuvasti, että 99% persuista pilaa koko porukan maineen. Prosentti joutuu aina kärsimään.

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala

Kirjoitan tänne kommentin persuintellektuelli Arto Luukkasen Roni Back-blogiin, koska olen estetty siellä.

Kiinnittää huomioni, että @Helsinkiuni n palkkaama "tiedemies" Luukkanen torpedoi mainion AP Hiltusen kommentin säälittävästi pelkkänä lapsellisena ulostulona. Tokko Luukkanen tietää, vai eikö vain ole tietävinään, attä AP Hiltunen on FB-profiilinsa mukaan Itä-Suomen yliopiston nuorempi tutkija. Ei siis mikään teinipoika enää, vaan aikuinen ihminen samasta tiedemaailmasta kuin Luukkanenkin.

En ihmettelisi, jos Luukkanen olisi keplotellut "vääryyvellä ja viekkauvella" yhteisen videopätkän Roni Bäckiltä. Varhaisessa vaiheessa valittiin ek-ehdokkaaksi persujen Uudenmaan piirin kokouksessa. Ja tiesi varmadti asettuvansa toistamiseen ehdokkaaksi.

Ymmärrän, että yliopistomiehenä haluaa profiloitua koulutuksen puolesta puhujaksi. Ja ajaa nuorison asiaa, kun on Järvenpään valtuutettuna kiivennyt jo nuorisolautakunnan jäseneksikin.

Mutta turha mielestäni selitellä "narahtaneena" tekoaan. Kyllä tuon tason miehen pitäisi ymmärtää pyytää lupa videon liittämiseen fb:hensä, oli nyt minkä tahansa poliittisen puolueen ehdokkaana.

Mutta, mutta. Ei vain tunnu Luukkanen nuorisoa oikein arvostavan. Viittaa kintaalla! Kuittaa AP Hiltusen perehtyneisyyttä ilmentävän kommentin lapsellisena ajatteluna. Ja ilmastomielenosoituksen lyttäsi myös blogissaan täysin. Jopa niin, että puhui jo otsikossa lapsista, vaikka kyseessä oli koululaiset ja opiskelijat, siis nuoret. Ne, joiden asiaa ajaa siellä Järvenpään kunnallishallinnossa.

Anteeksi, blogisti, tämä kirjoitukseni osin asian vierestä!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset