valpperi

Soten kuolema

Nyt on koko ajan lähempänä koko soten kaatuminen, ja se on lopulta hyvä asia.

Lohelan loikkaus liike nyttiin laittoi hallituksen jo todella lähelle sitä totuutta, että sotea ei saada läpi. 

Orpon eiliset puheet, että ei kokoomuksessa ole tätä asiaa käsiteltäessä ryhmäkuria, viimeistään selvensi tilannetta.

Tottakai koko sotea pitäisi kehittää, mutta tämä homma lähti hallituksen käsistä jo pari vuotta sitten, Sipilän himo maakuntiin ja Orpon himo vapaavalintaan jätti koko pääasian, eli palvelujen parantamisen taka-alalle.

Viimeksi muutettiin tätä henkilökohtaista rajaa asiakamaksujen katosta, ja hallituksen esityksen mukaan katto aleni, mutta ei ole kattoa yksittäisille lääkärikäynneille.

Tällainen on tuhoisaa paljon sairastaville, eläkeläisille ja pitkäaikaissairaille, ja tämä on vaan yksi esimerkki, siitä, että soten alkuperäinen tarkoitus on kokonaan hävinnyt.

Olen itse syöpäpotilas ja diabeetikko, ja tiedän mihin tällaiset päätökset voivat johtaa.

Jo diabeetikoiden lääkkeiden siirto pois täydestä korvauksesta on johtanut, siihen, että kaikkia lääkkeitä ei haeta. Se ei säästä mitään, sillä tämän jälkeen potilaita voi olla pitkäaikaisessa sairaalahoidossa.

Itse olen saanu aina huippuhoitoa, ja syöpäsairauksien hoito on Suomessa kyllä huippuluokkaa.

Itse en näe mitään suurta ongelmaa koko terveydenhoidossa, ainoa ongelma on resurssien puute, eli lääkäreiden vähyys.

Voiko kukaan kokoomuslainen ja keskustalainen nyt kirkkain silmin sanoa, että kyllä tämä nyt on niin hyvä, että kannattaa hyväksyä?

Raha ei korvaa terveyttä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kuntatasolta katsottuna sote-valmistelu on ollut täysi katastrofi. Hirvittävä määrä työtunteja ja energiaa, kaikenmaailman konsultteja vakuuttamassa että maailmanloppu on peruttu kun vaan sote syntyy, yksityisiä terveysjättejä rakentamassa nyt tyhjillään seisovia hoivakoteja pelloille ja heiluttelemassa miljooniaan päättäjien nenän edessä ostoaikeissa jne. Työryhmiä, iltakouluja, seminaareja, selvityksiä selvityksen perään. Lopputuloksena työntekijöiden väsyminen jatkuvassa epävarmuudessa, äkillisiä irtisanoutumisia ja hirveä riita ja epäluulo.

Tämänkin ajan, rahan ja energian olisi voinut käyttää myös hyödyksi. Vaikka menemällä onkimaan jos ei muuta keksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mahdetaanko joskus saada selville, kuinka paljon rahaa tuohon kaikkeen kohkaamiseen, selvityksiin ja muihin epäolennaisuuksiin on rahaa laitettu.

Epäilen suuresti, sillä kaipa ne ovat olleet tärkeitä ja välttämättömiä selvityksiä. :)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Pelkästään Varsinas-Suomessa "muutosorganisaatiossa" työskentelee täysipäiväisesti yli 50 henkeä, on työskennellyt jo ainakin pari vuotta. Heille tietenkin palveluitaan kauppaavat sankka konsulttien joukko.
https://kimpassa-allihopa.fi/yhteys/muutosorganisa...

Sen lisäksi kuntakohtaiset kustannukset, pelkästään meidän pikkukunnassamme puhutaan vähintään kyppitonneista jos ei sadasta vaikka ei virkamiesjohdon työaikaa ja palkkaa laskisikaan mukaan. Kun valtuusto ja muut kokoontuvat yhteen sote-iltakouluun, kokouspalkkioilla maksaisi sarisairaanhoitajan kuukauden palkan.

Olisi mielenkiintoisa tosiaan tietää mitä tämä valtakunnantasolla on maksanut. Veikkaan että rahalla olisi voinut muutaman lääkärin palkata.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #4

Janne, pelkästään paperien monistus maksaa maltaita täällä kuntatasollakin. Vein juuri hiljattain monta isoa pumaskaa sotepapereita muiden esityslistojen ohella kunnan paperisilppuriin. Turhauttaa, kun on lukenut ison kasan papereita jotka ovat vanhentuneet sisällöltään heti kohta koska asiat ovat valiokuntien käsittelyissä muuttuneet.

Hallitus on sotekuvioineen onnistunut työllistämään kuntien virkamiehiä ja luottamushenkilöitä kuntien vastatessa kustannuksista. Väkisinyksityistäminen on kallista jo synnytysprosessissa.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Jospa se on yrittäjä/yksityistämis-miljonääri-pääministerin ja Petteri Orpon "sijoituspanostus" niihin miljardisäästöihin, joita sote, maakuntauudistuksineen ja "valinnanvapauksineen" tulevaisuudessa tuo sotekuluihimme...?!
- Terveyspalvelujen tason noususta puhumattakaan!

( Maakuntauudistus ja palvelujen yksityistämisen lisääminen lienee todellinen agenda?)

...Toisaalta, uutinen tuolla toisaalla kertoi, että Petteri Orpo ja kokoomus olisi antanut kokoomus-edustajille vapaat kädet äänestää sotesta omantuntonsa-ja järkensä mukaisesti...?!

(...Toisin kuin esim. Suuri-Visiiri Soini aikanaan tasa-arvoisesta avioliittolaista äänestettäessä, jolloin Soini käskytti "seuraamuksilla" uhkailemalla silloisten persujen lammaslauman johtajansa uskonnollisen vakaumuksen taakse?!)

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

"Mahdetaanko joskus saada selville, kuinka paljon rahaa tuohon kaikkeen kohkaamiseen, selvityksiin ja muihin epäolennaisuuksiin on rahaa laitettu."

Maakuntauudistukseen ainakin miljardi €: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201802052200...

"Uudistuksen etenemiseen on varattu maakuntauudistuksen muutosjohtajan, hallintotieteiden tohtori Kari Hakarin mukaan pelkästään tänä vuonna yli 300 miljoonaa euroa.

Hakari arvioi, että ensi vuonna maakuntauudistuksen valmisteluun kuluu rahaa vieläkin enemmän, noin puoli miljardia euroa.

- Se on heitto, sehän on budjettikysymys, Hakari kommentoi Iltalehdelle.

Maakunnille on tarkoitus siirtää järjestämisvastuu 1.1.2020. Onko uudistuksen valmisteluun kulunut siis siihen mennessä vajaat miljardi euroa?

- Näin voi sanoa, eikä ehkä vajaakaan, kun otetaan huomioon vuodet 2016 ja 2017."

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Huonosti valmisteltu, kiire ja omien etujen ajaminen ovat olleet Soten ja maakuntauudistuksen isoina kulmakivinä. Sellaisila eväillä ei voi syntyä kuin sutta ja sekundaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nimenomaan se sulle-mulle toiminta pilasi koko projektin. Pitää toivoa, että vielä jollain kokoomuksesta tai keskustasta on selkärankaa sanoa ei.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Kyllä tuo Petteri Orpon "vapaat kädet" kokoomuslaisille edustajille lienee todella "viimeinen naula soten arkkuun", vaikka esim. sotesoturisankari Rehula näyttää vielä(entisen virkansa puolestakin) toppuuttelevan annenaikaisia sote-hautajaisia?

- Vaalit ratkaistaan lähinnä Helsingissä ja Uudellamaalla ja Orpo joutuu sen takia ajelemaan sote-asiassa "kaksilla rattailla...kieli keskellä suuta..."

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mun mielestä tää asia on melko yksinkertainen, miksi koko sote uudistetaan alunperin, siksi, että ihmiset pääsisivät ajoissa ja helposti hoitoon.

No mistä ihmiset ovat valittaneet, no siitä, että ei pääse lääkäriin, joten yksinkertainen asia olisi listätä lääkäreitä ja samalla kehittää nettivastaanottoja ym.

Miksi siis pitää koko helvetin järjestelmä kääntää ympäri ja sekoittaa koko systeemi totaalisesti.

Nyt sitten tietysti kokoomuslaiset ja keskustalaiset sanovat, että tää maksaa liikaa, kun väestö vanhenee.

No miten Suomen terveydenhoitojärjestelmä sijoittuu kansainvälisessä vertailussa kustannuksiltaan? Ai ei ookkaan niin kallista.

No miksi sitten?

Koska kokoomus, keskusta ja siniset eli täysin oikeistolainen politiikkaa, jossa ihminen on kuluerä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kukaan ei kai väitä etteikö erityiseti kunnallisessa terveydenhoidossa olisi myös tehottomuutta ja tyhjäkäyntiä. Ja totta se on että väki vanhenee ja tarvitsee enemmän palveluita kuin ennen, tosin suuret ikäluokat eivät enää kovin kauaa ole "riesanamme".

Mutta toiminnan fiiraukseen ei tosiaan tarvitse räjäyttää kaikkia rakenteita vaan esimerkiksi kopioida parhaat käytännöt yksityiseltä puolelta, ei niitä huonoja. Karsimisen pitäisi aloittaa hallintoa sujuvoittamalla eläköitymisen kautta, ei suorittavasta portaasta.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Taas ollaan Ritalan kanssa samaa mieltä.

Toivottavasti saat jatkossakin hyvää hoitoa joka myös tehoaisi.
Tuleepa sotea tai ei.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Joo, tää on voiton puolella jo, ei tässä mitään hätää ole.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Hyvä niin. Itsellänikin on pelkästään positiivisia kokemuksia sairaanhoidon laadusta Turussa. Kaksi leikkausta joista toinen Tyksissä ja toinen päiväleikkaus Loimaan aluesairaalassa jossa oli poikkeuksellisen hyvä palvelu.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Ei sote kuole. Vain Kepun maakuntahimohanke ja Kokoomuksen markkinaintoiluhanke kaatuvat.

Seuraava eduskunta ja hallitus tekee soten ja käyttää nyt tehdyn työn osia hyödyksi.

Näin on hyvä.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Näin varmasti tapahtuu. Suomen kanslaisten hyödyksi eikä kahden puolueen omien intressien ja taustaryhmien hyödyksi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jos kokoomus on seuraavassa hallituksessa, niin näinköhän markkinamallista luopuminen onnistuu? Siellä ovat kansainvälisten pääomapiirien isot pojat takana joita kokoomus kuuntelee.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, ja näyttää siltä, että kokoomus on seuraavassakin hallituksessa, tuskin luopuu lempilapsestaan helpolla.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Orpo ja Sipilä vaihtavat työhuoneita ja vievät soten ja maakuntamallin päätyyn asti. Ovat tehneet niin suuren työn noiden eteen, että eivät anna sitä muiden vesittää.
Näin siinä tulee käymään.

Kokoomus on suurin vaalien jälkeen, eivätkä ne ala demareiden kanssa leikkimään.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Toivottavasti näin, sillä onhan Sipilän ja Orpon "todellisten agendojen" takia hankeen ympärille saatu, mm. alan asiantuntijoiden ja alalla työskentelevien toimesta paljon ja monipuolista tietoa ja faktaa minkä pohjalta on hyvä edetä ilman hankeeseen kätkettyjä,"salaisia agendojakin!"

- Toivottavasti hävittäjäkeskustelun yhteydessä avataan ja päivitetään samanlailla kansantajuiseksi koko sotilaallisen turvallisuutemme tilanne ja tarpeetkin...?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

#11. Orpo ja Sipilä vievät hankkeensa loppuun saakka. Siis jatkavat vaalienkin jälkeen.Osat vain vaihtuvat.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Millähän lihaksilla se tapahtuu? Kepu-Kok gallupkannatus viimeisimmän Ellun kanojen selvityksen mukaan 76 eduskuntapaikkaa, sinisten nolla. RKP ja KD eivät riitä apupuolueiksi ilman vihreitä tai persuja, eikä ainakaan vihreistä tiedä lähtevätkö tukemaan nykyistä menoa.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #27

Tietääkseni vaalit ovat vielä pitämättä. Ellun kanojen selvitys yhtä tyhjän kanssa. Tämänkin päivän uutiset positiivisestä kehityksestä valtakunnassa antavat pontta hallituksen jatkokaudelle.
Niin paljon on turhaan mustamaalattu Sipilän Orpon hallitusta. Tulokset puhuvat puolestaan.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #29

Vaalit ovat pitämättä, mutta on yltiöoptimistista uskoa että Keskusta ja Kokoomus saavat kahdestaan enemmistön eduskuntaan.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #31

Kuka niin on sanonut, että Kokoomus ja Keskusta saavat kahdestaan enemmistön eduskuntaan.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Vaalin tuloksesta riippuen Orpo jatkaa vv-ministerinä, tai pääministerinä ja Sipilä kilpailee Halla-ahon kanssa opposition johtajuudesta ja jatkaa Pekkarisen kuuluvia, teräviä perinteitä välihuudoillaan, joissa syyttää kokoomusta mm. soten kaadosta.
- Politiikasta ulosmarssista hän ei enää puhu.

Suomen hallitus on melko varmasti punavihreänsininen...?

Käyttäjän aveollila kuva
Antero Ollila

Petteri, Petteri, et kai vai hätiköinyt oman mielipiteesi esiintuonnissa? Olen saanut sen käsityksen, että mielestäsi kenenkään mielipiteillä ei ole mitään arvoa, jos ne ovat hallituksen politiikan vastaisia, koska hallitus se on joka hallitsee ja muista viis. Oletko haistanut veren ja vaihtamassa leiriä?

Ymmärrän kyllä henkilökohtaisen sairautesi tilanteen ja toivon kaikkea hyvää siitä paranemisessa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä ymmärrän täysin, että ne jotka vaaleissa voittaa, ne myös päättävät, ei siitä ole kyse.

Mä vaan ennakoin ja toivottavasti ihmset ymmärtävät, etteivät toista kertaa tee äänestäessä tällaista virhettä. :)

Vaalit ratkaisee, ja jos haluaa eriarvoistavaa ja sairaita päähänpotkivaa hallitusta, niin sitten tietysti kannattaa äänestää näitä uudestaankin.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Parasta tässä eilisessä Petteri Orpon ilmoituksessa oli se että kannunvalanta Lepomäki, Harkimo,Koski, väyrynen ja Lohela käpykaartilaisilta putosi pohja pois. Ei kansa arvosta ryhmästä aisan yli hyppijöitä vaan kansa arvostaa vakaan talouden yhteiskuntaa ilman poukkoulua.
Sosiaalidemokraatit, Vihreä ja Vasemmisto saa nyt näyttää demokraattisuurensa olla vaatimatta ryhmäkuvia sote/maakunta äänestyksissä muutoin se katsotaan ylhäältä johdetuksi pakkovallaksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sisällön pitäisi ratkaista näin suurissa asioissa, eikä puoluepolitiikan.

Tämä esitys asiakasmaksulain uudistamiseksi uhkaa nostaa paljon palveluita käyttävien terveyskeskusmaksuja valtavasti, sekö on tämän soten tarkoitus?

Kermakuorinta lisääntyy vapaavalinnan myötä, koska niinkuin monet asiantuntijat ovat sanoneet, maakunnat eivät periaatteessa ole vastuussa mistään.

Mulle on ihan sama, kuka tuon soten saa valmiiksi, ei mulle ole tärkeää sen puolueen nimi, mutta jos tämä koko asia on tehty rahan säästämiseksi, eikä ajatella lainkaan sitä potilasta, niin silloin tällaista paskaa ei voi hyväksyä.

Poiitikon selkäranka on tunnetusti erittän notkea, mutta miten mahtaa Annika Saarikko nukkua yönsä, jos pitäisi kertoa päin naamaa köyhälle sairaalle ihmiselle, että kyllä sun nyt vaan pitää maksaa terveyskeskusmaksuja joka kerta kun sairaalassa käyt, koska se säästää valtion rahoja :)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Minä taas luulen että Kokoomuksen ryhmäkurista luopumisen tarkoituksena oli estää uudet loikat. Voi pysytellä ryhmässä ja silti äänestää järkevästi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset