valpperi

Suomen kansa ensin puoluekokous

Tämän parempaa huumoria ei saisi edes käsikirjoittamalla, tässä on oiva esimerkki siitä, että suomalaiset ovat hauskaa kansaa.

https://

 

Oli kova meininki, mutta viihdyttävä video, jossa jo kahteen leiriin jakaantunut puolue yrittää tehdä päätöksiä.

De Wittin porukka ja pohjoisen porukka tappelee.

Ei oikein onnistu. :)

Ei muuta kuin äänestämään. :) 

 

Äänet hävisivät välillä, en tiedä toimii video kauaa ;) 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

No vähemmän nuo saavat pahaa aikaan kuin esim.tämä poliitikko
https://www.is.fi/politiikka/art-2000005948927.html

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Ville on parantumaton maailmanparantaja ja Villestä kuulemme ja näemme vielä, vaikka ei kansanedustajuudesta eläkevirkaa halunnutkaan,kuten mm. eräs turkulainen iki-ikoni?
- Turusta on noussut toinenkin parantumaton maailmanparantaja, Li Andersson, joka toivottavasti ei ihan pian karkaa Villen lailla suurempiin ympyröihin...?

- Ville Niinistön ja Li Anderssonin kaltaisia, fiksuja, älykköjä ja maailmanparantajia tarvitaan koto-Suomessa ja EU-parlamentissa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Siinä meni noin 2,5h aikaa kokouksen puheenjohtajan, äänten laskijoiden ja sihteerin valinnassa.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Vedet silmissä saa nauraa!!!!

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

SKE eduskuntaan ja Odinin soturit ja uus-natsit kaduille...JA Suomi TURVALLISESTI uuteen nousuun ja kukoistukseen...eik va...?!

...Ja pian olemme taas jossain kansainvälisessä mittauksessa YKKÖSIÄ!

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Näitä kannattaa seurailla.

Nyt ollaan jonkun sellaisen äärellä, joka hakee vertaistaan jostain, jota kukaan ei voi edes kuvitella.

SUMEN... eiku SUOMEN KANA EN.... ääh, eiku.... SUMEN KANSA ENSIN.... äh, no kuitenkii... ELÄKÖÖT????.... eiku....!!!!!

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Video näyttää millaista olisi Suomen eduskunnan toiminta ja päätöksenteko mikäli persut, Kansalaispuolue, 7 toopen liike ja SKE saisivat merkittävän määrän edustajiaan läpi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, siinä sitä olisi ''Suomen pelastajat'' koolla :)

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Vilkaisin SKE:n webbisivuja... Puoluehallituksen jäsenistä kolme suosittelee MV-lehteä venäläisissä VK-profiileissaan...

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Mika, minä en sinuna sotkisi tuohon listaasi muita puolueita.

Persut, Kansalaispuolue ja 7 Tähden liike ovat vastuullisia puolueita SKE: hen verrattuna.

En tiedä, mitä Marco de Wit ajattelee mutta tuolla tyylillään hän on jo onnistunut sotkemaan omat ja toistenkin asiat.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Minä näin jo SKE:n touhuista tarpeeksi entisen kotikaupunkini Fosrssan "nurkilla" jo aikoja sitten ja taitaa löytyä heidän lataaminaan YouTubesta vieläkin...?

Helsingin Rautatietorillakin tais "mainosteltta" olla pitkään?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

SKE ilmoittaa puolueohjelmassaan kannattavansa suoraa demokratiaa.

Puolueen linjana on siis vuoden 1918 kapinaan nousseen vasemmiston perinteet, jolloin huutoäänestyksellä valittiin punakaartin plutoonanpäälliköt.

Jälki oli jo tuolloin karmeaa. Ei jatkoon.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Kannattaisi Pekka Toivonen lukea ensin kirja "Kapina tehtailla".

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jälki oli Kuusankoskellakin tuolloin karmeaa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Ensin kansa suomittava.
Tämä oli kyllä lutuista.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Tämä on tosi hauska. Tuollaista poliittista teatteria ei maamme historiasta löydy. Oikea porukka, joka muistuttaa erityisesti persuja ja heidän puoluekokoustaan. Ei muuta kuin hei hulinaa!

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Juu, vaikea "kaikkeen" toimintaan ja politikointiin on löytää todellista linjaa, agendaa-mistään "puolueohjelmasta" puhumattakaan?

Tulee mieleen kunnanpamppu elokuvasta "Onnellinen mies", jossa "siltainsinööri Jaatinen" sekotti pienen kunnan pasmat niin pahasti, että kunnanpamppu harppoi "Jaatisen" turhaan rakennuttamaa pistoraidetta pitkin ja raivosi että: "Rullalle vaan rulle, perkele!"

...Mutta onhan siinä "vaaliohjelmaa" siinäkin, että: "Rullalle vaan rullalle...

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

SKE tuntuisi etenevät vetäjänsä Marco de Wittin persoonan, näkemyksien ja "geniuksen" varassa. Marco de Witt ei ole henkilö, jota tulisi aliarvioida. Suomen politiikka on tällä hetkellä tukkoisessa tilassa ja Suomea yritetään ikäänkuin väkisin pitää konsensus-tilassa. On selvää, että hyvin tarmokkaasti ja räiskyvästi tätä tukkoa avaamaan pyrkivä henkilö ydinryhmineen saa kuraa niskaansa jopa omiltaan. Suomalaisille olisi aina luonteenomaisempaa tehdä asioita hillityssä ja harmaassa moodissa. Suomalainen suuttuu, kun hänen hiljaista ponnisteluaan ei huomata ja se lienee tuon ryhmän hajoamisen taustalla, kun Suuri Persoona vie aina päähuomion.

SKE on myös oire siitä, etteivät perinteiset ja hyvin organisoidut vasemmistopuolueet tai AY-liike tunnista maahanmuuttoon liittyviä uhkakuvia, jotka huolestuttavat erityisesti heikossa työmarkkina-asemassa olevia suomalaisia. Liike ei ole puhtaan sosialistinen, vaan siellä on aineksia USA:n libertaarien esittämästä kritiikistä nykyistä keskuspankkivetoista velkarahajärjestelmää kohtaan. Teemat ovat vain liian isoja piskuiselle ja homssuiselle puolueviritelmälle.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Siinä on vain se ero että esim. Ville Niinistö puhuu leikkiä tosissaan,kun vastustaa kaivoslakia jota oli ympäristöministerinä toteuttamassa

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Kaivoslaki astui voimaan 10.6.2011, eli hieman ennen kuin Niinistöstä tuli ympäristöministeri. Vihreät toki sitä eduskunnassa kannattivat, mutta ympäristöministerinä lain valmistelusta vastasi kepun Paula Lehtomäki.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Lakien valmistelusta vastaavan nimi löytyy itse laista allekirjoitusten kohdalta. Tämän lain valmistelusta vastasi Pekkarinen. kaivoslain tapaiset asiat ovat elinkeinoministerin ministeriössä valmisteltavia asioita ei ympäristöministeriön.
Itse lakiin on tehty tuon jälkeen muutoksia eri ministerien toimesta mm. Ville Niinistön toimesta.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #41

Niinpä muuten onkin, kiitos korjauksesta.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Minusta video oli lähinnä säälittävä :) Vaikea ymmärtää, mitä hauskaa tuostakaan ihmisyyden alennustilasta pystyy kaivamaan.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Ei tässä kukaan ulkopuolinen heitä pilkkaa. Kyllä nuo kokoustajat sen tekevät aivan omin voimin

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

#15

Ihan varmasti, joo. Kaikkea kivaa, kunnes siitä tulee todellisuutta.

Dokumentit Nürnbergin puoluepäiviltä naurattavat varmasti myös ihan kamalasti kuin myös natsit hakkaamassa juutalaisia (:

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kyllä Hitler on koominen hahmo siinä kuin Stalinkin, ja natsien puoluekokoukset nyt katsottuina saavat minut ainakin naurahtelemaan. Sen verran pönäkkää pelleilyä se on.

Natsit hakkaamassa juutalaisia tuskin huvittaa muita kuin Suomen Kansa Ekstaasissa -puolueen jäsenistöä.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Jaksoittepa kattoa pari tuntisen? Itse en jaksanut ja seuraava on vain arvio tilanteesta: eipä ainakaan ole etukäteen sävellettyä kabinetti-jargonia, kuten on laita monien muiden politbyroiden kokoontumisissa taputuksineen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kuka noista pelleistä on Suomen Baldur von Schirach?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Itse en laskisi tuon porukan varaan mitään, varsinkin tuon mölytoosan jolla jokin pakkomoodi päällä "poliisit on sikoja" jne.

Katselin pitkästä aikaa Eurooppalaista uutistarjontaa Ranskasta, jossa mellakat vain jatkuvat. Poliisit pakenevat, EU lippuja vedetty saloista, Haagissa kansalaiset mätkivät toisiaan turpaan, siispä melko kliffaa tulevaisuutta odotettavissa, varsinkin tuleva vuosi varmaan tulee olemaan sellainen.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

En jaksanut katsoa loppuun. Missä vaiheessa ne rupesivat jakamaan toisilleen ilmamarsalkan ja generalissimuksen titteleitä?

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Tuo puoluekokous on hyvä esimerkki siitä, ettei niin perustavaa laatua olevia ja kauaskantoisia tavoitteita kuin itsenäisyys voida toteuttaa ilman yhteistä arvomaailmaa.

"Toisekseen edellistäkin suurempana esteenä on ettei näiden itsenäistymispyrkimysten taustalla ole mitään yhteistä arvomaailmaa joka olisi kyllin kestävä yhteiseksi perustaksi. Kansakunta on voimaton ilman yhteistä tahtoa... ...Näiden pyrkimysten takana olevat arvomaailmat ovat liian ohuita ja keskenään liian ristiriitaisia kantamaan sitä kuormaa, mitä itsenäisyyden säilyttäminen edellyttää. Jotkut tunnustautuvat pakanoiksi, jotkut kristityiksi, jotkut ei miksikään. Sellainen velli ei tule kantamaan." (Jättiläinen 9.12.2018)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tuo saattaa olla riittävä selitys, kun SKE:n taivallus takertelee. Itse tosin olen epäillyt, että joku jatkuvasti mukana oleva henkilö ei oikeasti olekaan ajamassa asiaa, vaan sekottamassa. Ja voisihan meillä perussuomalaisillakin olla haluja kampittaa juuri tätä kilpailijaa, vaan en ole kuullut huhujakaan soluttautumisesta itse organisaatioon. Mitä olen kuullut, niin joidenkin perussuomalaisten mielestä mukanaolo mielenosoituksissa vie ääniä pois näiltä kilpailijoilta. Voi pitää paikkansakin.

Pienpuolueella on usein ongelmaa ylittää uskottavuuskynnystä. Monikin voi olla samaa mieltä, mutta kun ei sitten usko ehdokkaiden läpipääsyyn, äänestää suuremman puolueen riittävän hyvää ehdokasta. Tässä erityisesti tulee mieleen IPU, joka ei ole päässyt kynnyksen yli pitkän ajan kuluessakaan. Onhan EU-vastaisuus Suomessa sentään kymmenissä prosenteissa, mutta IPU:n kannatus promilleissa.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Kun ei ole sitä yhteistä arvomaailmaa, nousee omien intressien ajaminen merkittävimmäksi motiiviksi. Itsenäisyys itsetarkoituksena ei olekaan päämäärä, vaan sen tavoittelun tai saavuttamisen tuoma henkilökohtainen hyöty. Koska ei ole yhteisen arvomaailman luomaa henkistä yhteenkuluuvuutta, ei ole keinoa osoittaa lojaaliutta, eikä ole yhteistä kokemusta kuka kuuluu joukkoon ja kuka kuuluu ulkopuolelle. Tämä mahdollistaa valtauksen.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Noi kokoukset lähtevät käsistä yleensä siinä vaiheessa, kun ei pyydetä puheenvuoroja ja huudetaan suoraan.

Toinen mikä siinä on niin, olisi voinut pyytää puheenvuoron ja todeta, että tarvitaan lista näytöksi onko vaadittava koollekutsujamäärä saatu kokoukselle. Jos ei ole niin sitten esittää toisessa puheenvuorossa kokouksen keskeyttämistä kunnes lista esitetään kokoukselle.

Ei voi noin vain huudella jotenkin väliin ilman puheenvuorojen pyytämistä. Kun tyypillisesti noissa on kaksi leiriä ja tiedetään, että on suuri riski, että toinen leiri on toista kaatamassa, niin silloin pitää jo aikataulullisesti varautua pitkään kokoukseen suljettujen lippuäänestysten vuoksi. Totahan toi olemattomasta vallasta ja olemattomista paikoista taistelu on.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Huh, huh! Olipahan näytelmä!

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Pojjaat päättivät perustaa puoleen :D

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Ei kyllä tuommoista häseltämistä nähnyt ikinä ainejärjestöjen kokouksissa joissa osanottajat ovat kuitenkin paljon nuorempia eikä järjestötoiminnastakaan tarvitse muilla olla käryä kuin hallituksen jäsenillä. Ei voi kyllä kuin ihmetellä miten alhaalla noilla tyypeillä on luottamus toisiinsa kun jatkuvasti takerrutaan kaikkeen mahdolliseen ja ääntenlaskijoitakin tarvittiin kokonainen lauma vaikka kokouksessa tuskin on edes sataa henkeä.

Toivotaan että kys. tyypit jatkavat viihdyttämistämme ensi vuonnakin, tätä aidompaa komediaa kun ei saa mistään muualta :)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kommenteissa 26 ja 12 huvittavaa mutku, mutku -selittelyä. Borgman ja ja Jääskeläinen taitavat myötätuntoisesti kokea olevansa samassa rintamassa? Monelle mutkalle pitää näköjään vääntyä, että saa noita hörhöjä jotenkin puolusteltua. SKE yms EI ole mikään oire jostain yhteiskunnan viasta, jota sitten vähän viisaammat koettavat korjata. Ei, nämä ihmiset oireilisivat myös ilman nettiä ja Wittiä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Suon tuon pienen ilon mielelläni kommentoija Esa Mäkiselle.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Muistaakseni jonkin Ranskan vallankumouksen jäkeen sekavassa kokouksessa hallitukseen valittiin ne,jotka ehtivät hypätä pöydän toiselle puolelle kirjoittamaan nimensä ministerilistaan.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

#33

Niinpä, ja Ranskan suurta vallankumousta edelsi Amerikan vallankumous, joka alkoi verokapinana ja johti Amerikan Yhdysvaltojen perustamiseen.

Historia varmaan toistaa itseään parhaillaan Ranskassa, jossa keltaliivit kapinoivat polttoaineverotusta vastaan, muiden asioiden ohella. Ehkä uusi verokapina johtaa toiseen, suureen vallankumoukseen :D

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Elavaista porukkaa.Ovat ainakin isanmaan asialla!

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Kiitos Petteri. Tämä on melkein yhtä hulvattoman hauska kuin Jacques Tatin Monsieur Hulot elokuvat. Hyvää uutta vuotta kaikille!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos innoituksesta Petteri.

Tonttulakki vai maastolippis..? ;-)

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2666...

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Vasemmiston kannattaa itse asiassa toivottaa kaikki tällaiset "kansallismieliset" liikkeet tervetulleiksi, sillä ne ainoastaan hajottavat oikeiston kenttää entisestään yhä pienempiin osiin. Vasemmiston äänestäjät eivät lähde noita Väyrysten, De Wittien ja muiden sumuttajien puolueita äänestämään sillä ne ovat arvoiltaan useimmille vasemmistohenkisille ihan liian taantumuksellisia.

Vasemmisto ei halua viedä Suomea takaisin Kekkosen aikaan, toisin kuin oikeisto joka tosiasiassa hyvin laajalti ihailee noita aikoja, jolloin ammattiliittoja potkittiin ja Suomea rakennettiin orjatyöllä. Ainoastaan oikeisto haluaa Suomeen sellaisen stalinismin kaltaisen järjestelmän, jossa kansalaisilla ei ole muuta virkaa kuin olla voittojen tuottajia valtiolle ja korporaatioilla.

Sen enempää "kansallismielisillä" kuin uusliberaaleilla oikeistoliikkeillä ei ole muutenkaan tulevaisuutta, sillä ne edustavat vanhan ajan rappeutuneita arvoja. "Kansallismieliset" liikkeet ovat rasistien, sovinistien, homofoobikkojen ja militaristien saastuttamia, ja uusliberaalia oikeistoa ei kiinnosta muu kuin suurkorporaatioiden ja poliittisen eliitin etujen ajaminen. Minkäänlaista yhtenäisyyttä oikeistoliikkeillä ei ole eikä tule olemaan ilman radikaaleja muutoksia, eivätkä ne pysty säilyttämään valtaa muuta kuin autoritaarisella politiikalla.

Oikeistolaiset haluavat että valtiota johdetaan niin kuin yritystä minkä tulokset on nähty Sipilän tuhotöissä. Tarpeen tullen oikeistopoliitikot yksiselitteisesti valehtelevat (esim. koulutuslupaukset) ja vääristelevät tilastoja oman agendansa mukaiseksi. Kannattaa olla vasemmiston puolella jos haluaa Suomen kansalaisten ja työntekijöiden etuja aidosti ajavaa politiikkaa.

Tuota "kansallismielisten" puoluekokousta voi halutessaan verrata vasemmiston puoluekokoukseen ja miettiä kummalla on enemmän uskottavuutta:
https://www.youtube.com/watch?v=qzjzS_E99nM

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset