valpperi

Malliesimerkki, miten poliitikko upottaa itsensä yhä syvemmälle suohon

Laura Huhtasaari on malliesimerkki poliitikosta, joka ei ymmärrä miten tuollainen jatkuva selittely upottaa poliitikon yhä syvemmälle suohon.

Hän selittelee monessa blogissaan tapahtumaa, ja vierittää koko ajan syytä koululaitokselle ja opettajille.

Opetusministerikin jo toivoi, että Huhtasaari jättäisi koulut rauhaan, mutta taitaa olla turha toivo.

Gradu-katastrofiakaan hän ei ole koskaan myöntänyt, selittelyä riitti siinäkin ja nyt kohteena on koulu.

Kouuluun on nyt palkattu vartija, koska persuhäiriköt ovat tietenkin varapuheenjohtajan puolesta loukkaantuneet ja alkaneet sitten pommittaa koulu ja opettajia törkypostilla.

Onpa asiallisia kannattajia tällä puolueella :) No ei tämä ole ensimmäinen kerta, kun persulaumat vauhkoontuvat, ja tuskinpa edes viimeinen.

Yksi hyvä puoli asiassa on, se että ainakin hetken saavat olla turvapaikanhakijat poissa Lauran tähtäimestä, kauan se ei varmaan kestä ,mutta hyvä juttu, että hetkenkin.

Kuinkahan monta selittelykirjoitusta vielä saamme lukea, mielenkiinnolla odotan.

Tuntuu siltä että Huhtasaarella on nyt paniikki taas päällä, tai sitten hän tuntee piston sydämmessään, no tuskimpa tuntee, eihän hän ole koskaan väärässä.

Säälittäisi, jos olis joku jota sääliä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Vain yksi kysymys ritalalle, kuka laittoi sen kuvan näkyville eli julkaisi. Turha kierrellä ja kaarrella vaan vastaa vain tohon kysymykseen. Samalla ehkä ymmärrät että kenellä on vastuu siitä että kuva on julkisuudessa nimineen ja luokkineen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Yksi vstaus, koulun sivuilla esillä.

Kuka alkoi haukkua koulua ja oppilaita ja tekee politiikkaa lapsien avulla?

Kuka levittelee valheellista tietoa julisteesta, joka on sitä paitsi totuudenmukainen ja oppilaiden näkemys?

Kuka tai ketkä hyökkävät koulu ja oppilaita vastaan, niin, että sinne pitää palkata vartija?

Kaikkea voi tehdä, mutta minä häpeäsin, jos pitäisi käyttää politiikan välineenä oppilaita ja kouluja, niinkuin muka yläasteikäiset eivät tietäisi, kuinka ala-arvoisia persut ovat.

Sen tietävät kaikki, ja tämä myötä yhä useampi. :)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Eikö olekkin mielenkiintoista että jos opettaja olisi pikkasen harkinnut mitä julkaisee niin koko myrskyä ei olisi? No se on ihan sama kun ei teiltä toi räksytys tule ikinä loppumaan.
Ymmärrän hyvin että se kuva on vasemmiston totuus vaikka te kutsuinenne saatte niitä ihmisiä hukkumaan välimereen. Räksytyksellänne koitatte siirtää huomion pois itsestänne syyttämällä niitä ketkä haluaa ne hukkumiset estää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #5

Pitäisikö pilakuviinkin ja poliitikkojen kritiikkiin pyytää aina ensin persuilta lupa, ettei vaan pikkuiset hermostu.

Laurahan tässä on koko koululaitoksen laittanut syytteeseen, tuntuu siltä, että koko Suomessa ei ymmärretä pikkupersujen herkkkää mieltä.

Se totuus löytyy sieltä Laurankin peilistä, mutta hänhän on virheetön, gradukin oli oikeesti ihan kiva. :)

Jos tekee politiikkaa, niin sopii jättää lapset rauhaan ja keskittyä vain niihin esteettisiin haittoihin kylän raitilla, niissä riittää persuilla sarkaa.

Ja kansa nauraa.

Käyttäjän HeikkiMkinen1 kuva
Heikki Mäkinen Vastaus kommenttiin #5

Korjaus harhaluuloosi. Ei opettaja eikä koulu sitä posteria julkaissut vaan Taidekaari. Älä siis levitä disinformaatiota asiasta, josta et ole vaivautunut ottamaan selvää.

Jarkko Mynttinen Vastaus kommenttiin #35

Nyt syyllistyt kyllä saivarteluun eli epäoleellisuuksiin pääasian kannalta. Tätä kutsutaan myös nimellä tahallinen väärinymmärtäminen tai ainakin toivottavasti tahallinen, muussa tapauksessahan ei olisi enää toivoakaan oikeasta ymmärtämisestä.
Saman logiikkasi mukaan auton valmistaja/myyjä syyllistyy liikennerikokseen jos kuljettaja ajaa sillä autolla ylinopeutta.

Jarkko Mynttinen

No äläpä nyt kiertele, vaan vastaa kenellä on se vastuu siitä, että kuva oli esillä koulun sivulla? Yrität nyt ampua sanansaattajaa, et sanan ilmaisijaa. Niin, ja kuka tekee politiikkaa lapsien avulla, koulussa opettajien ohjauksessahan se kuva oli tehty ja vielä julkaistu ja edelleen yritätä siirtää vastuun sanansaattajalle siitäkin. Selitäppä nyt vähän tuota logiikkaasi? Ymmärryksesi on nyt ilmeisesti johdattanut sinut sellaiseen sokkeloon ettet löydä sieltä ulospääsyä yksin?

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Olet sitten sitä mieltä, että koululla on oikeus aivopestä lapsia. Monelta vanhemmalta oli tullut viestiä mitä opettajat olivat lapsille kertoneet perussuomalaisista ja siitä ,että he ovat rasisteja. Tässä ei ole enää kyse vain Laurasta ja Halla-ahosta, vaan kaikista perussuomalaisista ihmisistä, joita loukataan samalla, kutsumalla heitä rasisteiksi. Tämähän menee ihan entisen neukkumaan kaavan mukaan. Lapsille kerrotaan satuja oman poliittisen kannan mukaan ja suorastaan valehdellaan asioista. Noin pienet lapset eivät itse pysty kehittelemään tuollaisia "kannanottoja" ilman aikuisen apua.
Koulun tehtävänä on opettaa lapsia itsenäisesti hankkimaan myöhemmällä iällä tietoa asioista ja tekemään omat päätelmänsä. Heillä ei ole noin pieninä edes ymmärrystä kokonaisuudesta, siitä mitä koko maahanmuuttoasia pitää sisällään. Olihan jo pääministeri Sipiläkin todennut, että suurin osa heistä on elintasopakolaisia.
Mielestäni perussuomalaisten pitäisi tehdä kirjelmä / kysely / kantelu, opetushallitukselle ja vaatia ko rehtoria vastuuseen, hänet, joka itse julkaisi kuvan ensin ja pani levitykseen ja kun jäi kiinni, niin johan alkoivat vuolaat puolustuspuheet ja Lauran mollaamiset. Samoin pitää antaa asia edelleen tutkittavaksi, täyttyvätkö kunnianloukkauksen ja vihapuheen merkit siinä julisteessa. Me kaikki, perussuomalaiset, voimme panna nimemme joukkokanteeseen, jos tarvis vaatii. Meidät on nyt mustamaalattu ja lapsia on hävyttömästi käytetty välikappaleina siinä asiassa.
Tuollaista hevosenleikkiä ei enää kestä kukaan ja nyt olisi jo korkea aika saada kannanotto ja päätös siihen asiaan, että kokonaisen puolueen ihmiset leimataan joksikin, mitä he eivät ole. Minä olen perussuomalainen ja tohdin sen myöntääkin, mutta en ole rasisti ,vaan realisti ja ne ovat kaksi ihan erilaista sanaa ja merkitystä.Rehdillä pelillä pitäisi pelata ilman mustamaalaamisia. Minä ainakin koen tulleen loukatuksi saadessani rasistileiman otsaani.
Samoin koululaisten vanhempien pitäisi nyt älähtää, jos eivät vastakaan halua, että koulu / opettajat käyttävät lapsia omien tarkoitusperiensä välikappaleina.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Suo siellä, vetelä täällä. Ihminen on inhimillinen olento, joka pakkaa silloin tällöin tekemään virheitä. Toiset enemmän, toiset vähemmän. Huhtasaari teki virheen, provosoitui, menetti itsehillinnän, loogisen ajattelukyvyn ja suhteellisuudentajun.

Jos pari päivää sitten hän olisi vain uhriutumisen sijaan tyytynyt ilmoittamaan, että "sorry, tuli vähän ylireagoitua, anteeksi", niin nyt ei tässä käytäisi jo parissakymmenessä blogissa samaa juupas-eipäs vänkyytä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Huhtasaari ei myönnä koskaan virheitään, gradukin oli täysin ohjeiden mukaan tehty :)

Ei tuollaisia ihmisiä saa päästää eduskuntaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minusta Huhtasaari on vähemmän vahingoksi kansanedustajana. Ajattelepa, Petteri, että vaihtoehtona olisi, että tuo henkilö toimisi opettajana kyseenalaistaen evoluution ja pumppaamassa nuorisoamme täyteen ulkomaalaisvihaa ja Perussuomalaista totuutta.

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mikäli kouluun on todellakin menty palkkaamaan vartija niin tämän juliste-kohun aiheuttama työllistävä vaikutus on ollut positiivinen.

P.S. Rohkenen epäillä vahvasti tätä blogistin levittämää tietoa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kannattaa lukea uutisia, ilmeisesti sitten yle ja aamulehti asiasta valehtelevat.

Tottakai tosipersu epäilee kaikkea, mitä valtamedia kertoo.

https://yle.fi/uutiset/3-10436021

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Petterin medialukutaito ei ole taaskaan kohdallaan.

Kun lukija ei ymmärrä lukemaansa, se ei tarkoita, että tässä tapauksessa Yle tai Aamulehti valehtelisivat:

” Kaupunki on katsonut, että parempi on, että vartija on paikalla.”

” Vartija on paikalla kaupungin ohjeistuksesta.”

Uutta vartijaa ei ole palkattu vaan yksi kaupungin jo olemassa olevista nykyisistä vartijoista on sijoitettu väliaikaisesti koululle.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #15

No ei sitten mitään hätää. Se että palkattiinko olikin tässä se avainasia. Ei tietenkään että arvioitiin vartijaa tarvittavan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #29

#11

Max, avainasia tässä ja aivan kaikessa on totuuden puhuminen ja suosittelen sitä kaikille, myös Petterille.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Sinun kutsumasi valtamedia on suorastaan valehdellut erilaisista asioista päin lukijoitten näköä Vai onko se vaan kertonut asioista niin totta kun on voinut / uskaltanut? Sinulla on jo putkinäkö ja kuulokin on aika heikko, koska se on selektiivinen ja kuulee vaan mitä itse haluaa kuulla.
Hyvä niin, sillä silloinhan ihminen taitaa olla onnellisimmillaan, kun kuulee ja näkee vain mitä itse haluaa?

Tommi Mäkinen

Ritilä nillittää itsellee tyypillisesti paskaa.

"Opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok) mielestä on vastuutonta lietsoa vihapuhetta oppilaita kohtaan." https://www.is.fi/politiikka/art-2000005850389.html

Tämänkin valeuutisen suosituimmissa kommenteista näkee että kansa tietää missä mennään. Aika perus persu-jahtia:

" Luetun ymmärtäminen?
3.10. 10:53
2032
Arvoisa Ministeri
Jos yhtään olette lukeneet Huhtasaaren kommentteja, on hän perännyt opettajilta poliittisten mielipiteiden esiintuomisen lopettamista. Samalla hän on vaatinut laillisesti toimivien puolueiden tahallaan väärin ymmärtämisen lopettamista.
Missään vaiheessa hän ei ole syyttänyt lapsia.
Mutta julkisuudessa on kiva ymmärtää tahallaan väärin.
EEHOH
3.10. 10:55
1423
Sanni Grahn-Laasonen vääristelee joko tietämättömyyttään tai tahallaan tosiasioita. Huhtasaari ei lietsonut mitään vihapuhetta oppilaita kohtaan vaan kritisoi koulun opettajien toimintaa.
Hei Haloo!
3.10. 10:54
1380
Kukaan ei näytä huolestuvan siitä, että Huhtasaarta ja Halla-ahoa saa julkisesti (sanallisesti ja kuvallisesti) loukata. Siihen näköjään on suotavaa jopa yllyttää lapsia ja aikuisia? Onko tämä totta ja tasa-arvoista? Ps:Onko Sanni vaalit lähellä?
KK
3.10. 10:55
1255
Kyllä Huhtasaaren esittämä kritiikki oli suunnattu opettajiin ja opetuksen värittyneeseen ja epätasapuoliseen sisältöön, ei oppilaisiin. Opetusministeri ymmärtää nyt tahallaan väärin.
Koneinsinööri
3.10. 10:53
1161
Vihapuhe on nykyään sitä, että yllytetään väkivaltaan. Huhtasaari nosti ison ongelman esille. Monella tutullani on ollut noita tietyn aatteen ihmisiä opettajina ja moni lapsi oikeasti kiinnostui asiasta. Olisikohan Sannin mielestä Pirkkalan monisteestakin pitänyt olla hiljaa?
MattijaTeppo
3.10. 10:56
1156
Ministeri ei tiedä vihapuheesta mitään. Laura toimi täysin oikein, lasten aivopesua ei voida sallia.
Esaijas Ranstakka
3.10. 10:53
1061
En kannata PS lainkaan mutta tasapuolisuuden nimissä ja kahden lasen isänä:

Opetusministerin tulisi myös puuttua siihen että opetaajilta kielletään suora tai epäsuora oman poliittisen agendan ajaminen kouluissa lapsille jotka ei edes oiekasti osaa arvioida onko kyseessä totuuden vai asenteen tai mielipiteen opettaminen. Ja - sitä tapahtuu. Mutta tietenkin "emme ole kuulleet että tällaista tapahtuisi" - no eipä tietenkään....

Tosin lasten manipulointia kotona vanhempien toimesta onkin sitten vaikeampi välttää. "

Ritala, te suvakit alatte olla todella yksin pöyristelyjenne kanssa :D
Laura ainoo kenellä syytä kohkata että miten tämmöistä vammaista persufobista paskaa sallitaan kouluissa...

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Tommi Mäkisen kommentit eri blogeista voisi koota kollaasiksi kouluihin otsikolla: Lapset, haluaisitteko todella tulla persuiksi isona?

Tommi Mäkinen

mut on maalitettu muunmuassa piffillä, jakavat mun kuvaa ja nimeä, että näköjään jotain teen oikein..

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #10

Kun seuraavaksi joku tekee pilaa persuista, niin pitää soitella ja kysyä lupa ensin :)

Nää persut on yksiä itkupillejä, joiden arvo Suomen politiikkaan on nolla.

Kannatus laskee, ja oppositio kutsuu, sitten voikin taas blogeissa kauhistella asioita ja että on se kamalaa kun kiltttejä persuja kiusataan.

Koko ajan ovat kohuissa, eikä kukaan ota enää noita tosissaan, ja mitä enemmän ne tännekin kirjoittavat, sen onnettomamman kuvan he itsestään antavat.

Toivotaan vaan lisää persujen itkuvirsiä, niin lukijoilla on hauskaa. :)

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Niin, että pääsemme vielä lasten pelotteiksikin? Oletko nyt itsekään kovin fiksu?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tämä kohu on ajoitettu kokoamaan rivejä kun radikkaaliporukat pahastuvat persujen tuesta kiireiselle tai kiirehditylle tiedustelulaille.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kyllähän tämä lopppujen lopuksi on aika älykäs propagandakampanja. Tappio on tulossa, joten rivit täytyy koota, avuksi lahkolämmitin: kaikkialla yhteiskunnassa hyökätään meitä vastaan, koulu aivopesee oppilaat. Jos vaaleissa tulee takkiin, se johtuu aivopesusta. Rivit kokoon ja nukkuvat äänestämään, olemme sotatilassa koko muuta yhteiskuntaa vastaan, rivit kokoon.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Toisaalta noin äärimmäisten keinojen käyttö heikentää persuja heidän omissa silmissään ja se voi aiheuttaa rapautumista puolueessa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä se ydin on tiukasti mestarissa kiinni, mutta sillä ydinjoukolla ei ihmeellisiä äänimääriä kerätä.

Paniikki iskee näemmä koko ajan kovemmin.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #18

Onkohan Mestari muuten liian fiksu osallistuakseen tähän propagandaiskuun?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #22

Ei näköjään ole.

–  Vähän ihmettelen, mikä Huhtasaaren synti tässä asiassa on ollut. Luulen, että tässä pyritään nyt vain siirtämään huomio pois siitä varsinaisesta asiasta eli että kouluissa ilmeisesti lietsotaan pelkoa ja inhoa yhtä demokraattisesti toimivaa puoluetta kohtaan. En oikein muutakaan keksi, että mikä tämän kohun pihvi on, Halla-aho sanoi STT:lle.

Näyttöä Halla-aholla ei ole siitä, että tällaista pelkoa ja inhoa olisi lietsottu juuri tamperelaiskoululaisten julistetta laadittaessa.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/huhta...

Eihän tästä puutu enää juuri muuta kuin työmies Putkonen.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Höpöhöpö. Taitanee olla juurikin päinvastoin. Muilla on pelko ahterissa ja löysät housuissa. En usko alkuunkaan, että ihmiset eivät tietäisi totuutta tykönänsä. He päättävät sitten keväällä siitä, mikä asia on totta ja mikä ei.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen
Laura Huhtasaari

Kuinkas mones juttu tämä jo minusta on? Olet ahkera kirjoittaja.

Pusihali.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pakkohan se on kommentoida, kun blogisi ovat yhä kauempana totuudesta päivä päivältä.

Suomalainen koululaitos ja opetus on kansainvälisesti palkittua, mutta ilmeisesti se on teidän mielestänne taas valeuutisia.

Sinulla ja Halla-aholla on vastuu myös niistä persuääliöistä, jotka tuonne kouluun nyt laittoivat uhkailuviestejä ja häirintää, niin, että koulu joutui palkkaamaan vartijan.

Toivottavasti olet nyt tyytyväinen, vaikka persuhyökkäyksen takia olette saanut jotkut ihmiset ehkä pelkäämään ja tuntemaan olonsa tukalaksi tuolla koulussa.

Ei ihmisellä mitään väliä, kunhan ei pilkkaa persuja.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Petteri, älä keksi valeuutisia.

Yhtään uutta vartijaa ei valtamediassa jaetun tiedon perusteella ole palkattu kyseisen koulun vartioinnin vuoksi.

Tampereen kaupungin palkkalistalla olevista vartijoista on yksi vartija ohjeistettu olemaan paikalla eli koululla päivä kerrallaan, toistaiseksi.

Juliste- kohu ei työllistänyt ketään edes pätkätöihin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #25

Miksi sinne nyt sitten on vartija laitettu?

Turhaa saivartelua taas tuo kommenttisi, asia varmaan on kuitenkin selvä.

Persuhyökkäyksen takia piti vartija koululle laittaa.

Se nyt ei varmaan ollut homman ydin, onko palkattu vai siirretty.

Persut yrittävät kaikkensa, että saisivat mustan muutettua valkoiseksi.

Se nyt vaan ei onnistu, persumöyhääjät olivat taas vauhdissa.

Kyllä se kohta taas siellä rauhoittuu, persuille tulee varmasti uusi kohu pian, ja sitten voi suunnata vihansa turvapaikanhakijoihin taas. :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #26

Petteri , toistuvasti syytät persuja valeuutisista. Itse niitä kuitenkin levittelet ja röyhkeästi puolustat ja selittelet.

P.S. Sitä en kuitenkaan usko valheeksi kun täällä kerran avauduit poliittisesta menneisyydestäsi ja kerroit olleesi takavuosina persujen äänestäjä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #30

Oletteko persut ylpeitä kannattajienne tai jäsentenne käytöksestä?

Tämäkään ei ollut ensimmäinen kerta.

Miksi muissa puolueissa ei esiinny tällaista vihaa, jos sinä tai Halla-aho arvostelette jotain kohdetta.

Teillä on kannattajissanne vaarallista ja ala-arvoista sakkia, teillä eturivin poliitikoilla pitäisi olla jonkunlainen vastuu toimistanne.

Voi arvostella kohteita, mutt tavallisten ihmisten julkituominen teidän puolueenne toimesta voi olla näille ihmisille todella raskasta.

Teille kelpaa kaikki ääripään ihmnisetkin kannattajaksi, ja te ruokitte sitä vihaa, joita nämä älykääpiöt sitten käyttävät hyväkseen.

On varmasti kiusallista, että hyökkäykset tavallisia ihmisiä kohtaan seuraa omista toimistanne johtuen.

Tai sitten se on nautinto, siltä se alkaa vaikuttaa.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Onko sinulla joku ääliöntunnistamislaite kun noin varmasti tiedät persujen tekoset?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minut oletkin sitten bannannut. Kerran vuosia sitten pistin sinut tiukoille ja vieläkin sinua harmittaa. Olen ylpeä siitä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se kuuluu persujen uuteen normaaliin, ja rajoittamattomaan sananvapauden kannattamiseen.

Jos vain on samaa mieltä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Luulen että Ritalalle on tärkeää kirjoittaa persuista, koska sillä saa huomiota ja pysyy merkityksellisenä maailman silmissä.

Vakavasti ottaen menee jo maanisuuden puolelle, mutta jatka Petteri jatka, tekee hyvää meidän kannatukselle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nä olen milelläni maaninen, mutta onko Huhtasaari myös yhtä maaninen, kun on kirjoittanut samasta aiheesta peräkkäin monta blogia :)

Ilemeisesti minä ja Huhtasaari ollaan maanisia sitten Kokon mielestä, hups.

Se vaan, että minä puhun asiaa, ja Huhtasaari pa**aa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kysyppä edustamaltasi kansanedustajalta, onko hän ylpeä persukannattajien toimista koulua, opettajia ja oppilaita kohtaan.

Vastaus on persutyyliin varmaan, että tottakai, sääli on sairautta.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Vai ei kouluissa muka harrasteta aivopesua?

https://www.verkkouutiset.fi/ohje-rasismin-kitkemi...

"Oppaassa ensin todetaan, että ”ennakkoluuloihin ei voi vaikuttaa järkeilyllä tai faktoilla, ennakkoluuloinen tietää kuitenkin olevansa oikeassa”. Teksti jatkuu seuraavasti:

”Eri tutkimusten mukaan toimivin keino on vaihtoehtoisten toimintamallien luominen. Ellei se enää ole mahdollista, on koulun tehtävä lopettaa rasistinen toiminta interventiolla. Tässä kuten muussakin pätee sääntö: positiiviset kokemukset luovat positiivisia asenteita, negatiiviset kokemukset ja esimerkit luovat vihaa"

"nostetaan esille positiivisia esimerkkejä ja kertomuksia, kaikki negatiiviset kertomukset sivuutetaan ilman huomiota"

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 33

Rasismin vastustamisella ei ole mitään tekemistä moni- tai monokulttuurisuuden (mikä se sitten onkaan) kanssa. Se on itsestäänselvyys osana suomalaisuutta ihan kulttuurieroista riippumatta.

Se on kuitenkin hatunnoston arvoinen asia että joku persu rasismin vastustamisen sellaisena kokee ja sen julkisesti myöntää. Aina kannattaa tulla kaapista.

Varsinkin vaaalien lähestyessä olisi ehdokkaiden taholta äänestäjiä kohtaan rehellisempää kertoa asia suoraan eikä pelkästään antaa ymmärtää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaikki keinot esää rasismi ovat ok.

Eikä toi mitään aivopesua ole.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Eli, jos rasismia torjutaan väkivallalla, niin hyväksyt myös sen. Tämä on hyvä tietää.

Oppaan mukaan negatiiviset kertomukset kannattaa vain jättää vain huomiotta, mutta miksi ihmeessä? Jos ihmistä ei edes kuunnella, niin eikö tälläinen toiminta vain lisää entisestään vihaa?

Oppaassa puhutaan myös ennakkoluuloista. Mutta eikö ennakkoluulot ole välillä ihan paikallaan. Jos olisin nainen, niin olisin taatusti ennakkoluuloinen Lähi-Idästä ja Afrikasta tulleita miehiä kohtaan, jotka raiskaavat yli kymmenen kertaa todennäköisemmin, kuin kantasuomalainen mies.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Jos olet sitä mieltä, että Huhtaari on upottanut itsensä suohon, miks sun täytyy kommentoida aihetta kokoajan:)?

Olisihan asia vakava, jos oppilaat olisivat saaneet törkypostia. Mutta oppilaista ei tiedetä kuin etunimet ja vaikka koko nimet tiedettäisiinkiin, niin tuskin kukaan lapsille viitsisi tälläisen takia laittaa viestiä. Se on ihan ymmärrettävää jos opettaja on saanut palautetta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset