valpperi

Laura Huhtasaari uhriutuu taas kerran

Tässä on meillä valtakunnan poliitikko, joka hermostuu, kun koulussa tehdään yhteiskunnallista julistetta.

Tottakai se hermostuttaa, kun taas kerran joutuu pieni Laura pilkan kohteeksi ja persut esitetään tietenkin väärässä valossa.

Laura lähti tietysti tätä levittämään, kun asiasta loukkaantui, ja se tieää noille oppilaille paljon vihapostia, sillä niinkuin tiedämme sen taidon persut osaavat.

Itse juliste on erittäin totuudenmukainen, en ymmärrä, miksi siitä pitäisi hermostua, siinähän kerrotaan asiat niinkuin ne persujen mielessä ovat, ihmeellisen hyvin on homma saatu toimimaan.

Useasti on nähty esim. vihreistäkin tehtyä pilkkaa kouluissa, ja lehdissä, eikä siitä ole niin kauheasti melua noussut, kaikki tietää, että on kyse mielipiteistä.

Tietysti tuolla nyt Laura blogissaan on huolestunut koulujen politisoitumisesta, sen nyt on vaan tyhmää puhetta, mutta normaali persupotaskaa.

Eikä siinä ole mitään pahaa, että koulussa opetetaan, että rasismi ja välinpitämättömyys ei ole kannatettavaa, se on jokaisen koulun hyvä opettaa.

 

Mutta persujen uhriutuminen ja Lauran loukkantuminen on tässä huvittavaa, sillä miten totuus voi satuttaa noin paljon. :)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (58 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Perussuomalaiset ovat aivan itse, omin pikku kätösin ja aatoksin tarjoilleet tarjottimella tämän kuvan lapsille ja nuorille, oikeastaan koko kansalle puolueestaan.

Nykynuoret ovat fiksuja, ajattelevat kyllä omilla aivoillaan.

Ei kannata Lauran itkeä vaan katsoa peilikuvaansa mikä siellä sitten onkaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se taitaa olla niin, että peilejä ei persujen puoluetoimistossa sallita, se voi olla suuri järkytys, jos joku niihin joskus vilkaisisi. :)

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Se taitaa olla niin, että peilejä ei persujen puoluetoimistossa sallita, se voi olla suuri järkytys, jos joku niihin joskus vilkaisisi. :)»

Olen vakuuttunut, että Laura Huhtasaarella on kotonaan iso peili, jonka kanssa hän keskustelee joka ilta. Mitä se sitten näyttää on eri asia.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Aivan. Voin kyllä ymmärtää perussuomalaisten huolen, että näin heidät koetaan koululaistenkin keskuudessa. Huhtasaarelta emämunausten äiti (engl. mother-of-all-fuck-ups), mutta emme varmasti ole nähneet vielä kaikkia jatko-osia.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

päivän petterit))) kuinka niitä ilman voida oisin...kun aina tätä kuulla soisin...vihapuheen masteroisin

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Runosuoni onkin hyvä pitää vireessä, sillä tuntuu siltä, että aiheita tulee koko ajan, kun on persusta kyse.

Tulisipa joskus joku sellainen aihe, minkä voisi hyväksyä, mutta, taitaa olla toiveunta. :)

Olen pikku-Laura
Ethän aina mulle naura

oon oikeesti kiltti
enkä mikään pikku piltti

En pidä mustasta väristä
Sillon alan kovasti täristä

mulle rakas on vaan isänmaa
eikä mikään ihme ambomaa

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Paskaa tulee tuonne koulun niskaan, kun persut villiintyvät taas kerran.

https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/psn-huhtasaa...

Eikä sitä tietenkään persut tai Laura usko, että jotkut oppilaat muka olisivat itse asian kehittänyt, vaikka niin tuossa sanotaan.

Tottakai takana on paha vihervasemmisto, joka ei ymmärrä piikupersujen hyvyyttä.

Hieno juliste, joka on kokonaan totta, mitäs sitä häpeämään, sehän kuin persujen vaalikampanjan avaus.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

Postasin tämän jo Lauran blogin kommentteihin, mutta liitän se myös tähän, koska tuolla koulun oppilailla on pitkät perinteet yhteiskuntakritiikin saralla. Siis tässä:

Sammon koulu Tampreelta tunnettiin ennen (peruskoulu-uudistusta) nimellä Sammon Yhteislyseo. Jo 1970-luvulla oppilaissa oli paljon valvetuneita nuoria. Sieltä ponnisti sellainen legendaarinen punk-bändi kuin Kollaa Kestää, jonka biisejä olivat mm. "Jäähyväiset aseille" ja "Sotakoira Musti". Se oli aika kantaaottavaa musiikkia. Sitä koulua kävi myös mm. yksi nykyisen Popedan hepuista, jonka silloinen bändi Sensuuri oli pienimuotoinen kultti-bändi Tampereella.

Koulun lähellä oli kuppila nimeltä Hippos-baari (nykyään siinä on pizzeria), jonka tupakansavuisessa karuudessa otettiin välitunneilla paljon rankemmin kantaa yhteiskunnallisiinkin kysymyksiin kuin tuo kuva, josta Laura poltti päreensä.

Hyvin nämä nykyiset oppilaat pitävät yhteiskuntakritiikin perinnettä yllä. Eikös perussomalaisille perinteet ole sitten enää tärkeitä?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä taas en jostain syystä voi kirjoittaa Lauran blogeihin, varmaan joku virhe, koska persuthan ovat aina sananvapauden puolella :)

Perinteet kunniaan, mutta vain perussuomalaiset perinteet.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ne ovat tärkeitä mutta vain kun he itse kontrolloivat niitä sataprosenttisesti. Kontrolli on tärkeä asia persuille.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Median mökän kohteena oleva Instagram-kuva on julkaistu Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusohjelmaksi kerrotun taidekaaren julkisella sivulla jo 1.2.2018. Siis kahdeksan kuukautta sitten.
Kuvan lähteeksi on mainittu Sammon koulu.

Lainaus:

”Taidekaari on Tampereen kaupungin omaperäinen kulttuurikasvatusohjelma, jossa lapset ja nuoret tutustuvat eri taiteenlajeihin.
Kaikki Tampereen kaupungin koulut osallistuvat Taidekaaren toimintaan! Toimintaa organisoi Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusyksikkö TAITE.”

https://www.tampere.fi/taidekaari.html

Alla olevat taidekaaren ja palefaceofficialin kommentit löytyvät julkiselta instagram-sivulta, jossa on sama kuva, jonka Laura Huhtasaari julkaisi.Sammon koulu tai taidekaari on asettanut kuvan julkisesti nähtäväksi tekijöiden nimien ollessa näkyvillä, mutta Sammon koulun rehtori toteaa Ylen artikkelissa, että oppilaiden nimiä ei saa julkaista ilman lupaa.

Eli petteri hyvä...nyt kannattaa pyytää anteeksi ja sanoa, että kävipäs säkä. )) Sitten voit kirjoittaa nimesi isolla Peellä. ))

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ai no sittenhän asia on ok, Laura vain kopio. Tapansa mukaan.

Kumma että hullut eivät olleet kiljumassa jihadismia ja marxismia ennen kuin Laura yllytti. Ja dosentit kannustaa.

Harri Mulari

#10 kopioin nyt tapojeni vastaisesti itse itseäni:

Luvat varmasti kunnossa eli sinänsä nimien näkyminen ei ongelma kunhan asiayhteys selviää. Nyt ei selviä.

https://www.instagram.com/taidekaari/

Kuva tosiaan on tämän vuoden helmikuulta. Ilmeisesti se on tullut vasta nyt Huhtasaaren tietoisuuteen, johon valemaisteri kehitti kivan pienen kehystarinan huolestuneista yhteydenotoista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mistä mä pyydän anteeksi, sitäkö että Laura esittää lasten julisteita ja haukkuu samalla politisoimistesta ja saa aikaan valtavan paskamyrskkyn ja vietittelyn koululle?

Vai sitä, että Laura ei ajattele lainkaan lapsia, eikä mittasuhteita, oppia on otettu Halla-aholta, joka linkkaa suoraan MV-lehden uutisiin.

Jos koulu omalla instagram-tilillään esittää koulun julkaisuja, on se hieman eri jtuut, kuin, se, että kansanedustaja lähtee levittelemään ja haukkumaan julkisesti oppilaiden, siis alaikäisten oppilaiden tekosia.

Jos jonkun pitää pyytää anteeksi, niin se on Laura, mutta eihän hän edes myönnä gradunsa vääristelyä.

Te olette valheellinen ja vihamielinen puolue, säälin sinua ja säälin kaikkia, jotka ovat sekaantuneet tuollaisen läjään.

Otan osaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Median mökän kohteena oleva Instagram-kuva on julkaistu Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusohjelmaksi kerrotun taidekaaren julkisella sivulla jo 1.2.2018. Siis kahdeksan kuukautta sitten."

Ja pienehkön piirin tiedossa kahdeksan kuukautta pysynyt, kunnes Huhtasaari alkoi tehdä sillä politiikkaa.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Niin, ja siinä yhteydessä maalittamaan lapsia, minkä asian hän varmasti tiesi tapahtuvan.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Lapsille ei pitäisi ruveta päsmäröimään mitään ideologista kamaa. Ettei tule teiniliittoa ja uudestaan sitä sukupolvea poliitikkoja jotka pilasivat tämän maan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Pilasi tämän maan luomalla peruskoulun, luomalla ilmaisen toisen asteen koulutuksen, rakentamalla pois asuntopulan, luomalla hyvinvointivaltion? Pilasi kyllä valitsemalla yksityisautoilun joukkoliikenteen sijaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Yhteiskunnallisina asioita seurataan nykyään nuorempina kuin teiniliiton aikoina, eikä siinä ole koulu keskeisessä roolissa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Tottakai se hermostuttaa, kun taas kerran joutuu pieni Laura pilkan kohteeksi"

Sinustako on ihan ok että laitetaan Laura tai joku muu pilkan kohteeksi, ihan vain pilkan kohteeksi? Ja opetetaan sitä koulussa.
Jos vastaat niin ole tarkkana.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Täytyyhän Lauran tekoihin reagoida. Koulu ei ole mikään alue josta saa tulla oikeistopopulistien rähinän kohde.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Et kuitenkaan rakas Sini vastannut tuohon että saako ihmisiä ottaa pilkan kohteeksi julkisuudessa, muutenhan kommenttisi oli ylivertainen jos verrataan johonkin huonompaan kommenttiin. Reagointi on eri juttu kuin pilkkaaminen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ei ketä tahansa saa ottaa pilkan kohteeksi, ei tosiaankaan ole ok.

Poliitikot ovat sitä varten. Sitä kutsutaan demokratiaksi.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Jaa poliitikot.
No mikäs se on se poliitikko.
Kansanedustaja,no se varmaan on.
Kunnallispoliitikko, sekin taitaa olla.
Entäs sitten ay-yhdistysten pj:t , nehän valitaan poliittisin perustein,sano saako pilkata minen tiedä.
Kaupunginosayhdistysten jäsenet ,miten on ,saako pilkata?
Koulun vanhempainyhdistyksen jäsen, kasvatuspolitiikkaan saattaa hyvinkin olla puoluepainotteisia mielipiteitä, mutta onko lupa pilkata?

Otetaanko nämä nyt ensin käsittelyyn ja mennään sitten vaikeampiin ryhmiin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #27

Suomen laissa sanotaan aika selvästi:

"Kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa ja joka ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä."

Eli siis litteroituna selkeämmin: Poliitikot ovat sitä varten että niille voidaan naureskella ja niiden törttöilystä voidaan pilkata vähän enemmän, se pitää kestää ja se on sen vallankahvassa olemisen hinta.

Kreikkalaiset sandaalikaverit tämän keksi ja sitä varten mentiin teatteriin naureskelemaan sen ajan persuille vaikka. Tämä on se demokratian ydin ja sitä tämä uusisuomi keskustelupalstat myös nykypäivänä toteuttaa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #40

"Kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn politiikassa, "

Jos tuonkin lukee niin kuin se on kirjoitettu niin arvostelu saa kohdistua vain menettelyyn politiikassa jne mutta poliitikkoa ei silti saisi pilkata, sehän on hieman eikä niin hiemankaan eri juttu.

Nykyisinhän on kyllä tullut tavaksi ettei tekstejä enää lueta vaan vain silmäillään ja haetaan sisällöstä avainsanoja joista muodostetaan mielikuva koko kirjoituksesta. Sitten aletaan myllyttämään sitä mielikuvaa somessa ja eikä aikaakaan kuin kukaan ei enää viitsi tarkistaa sitä alkuperäistä tekstiä ja hirmuinen meteli on valmis. Tästähän on esimerkki ihan lähimenneisyydessä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #52

"Jos tuonkin lukee niin kuin se on kirjoitettu niin arvostelu saa kohdistua vain menettelyyn politiikassa"

Niin esimerkiksi tässä tapauksessa perussuomalainen agenda mitä täällä oleville turvapaikanhakijoille pitäisi tehdä. Mutta mitä se nyt sitten on niin on sen verran hajanaisia mielipiteitä että en nyt sitten siitä sen enempää sano.

Meillä nyt on laki ja sitten lakia tulkitaan, ja näkisin tämän perustuvan demokratiaan. Vallankäytön hintana on se että vähän pitää kestää.

Tommi Mäkinen

Meni sun aikasemmat todella maaniset pöyristelyt kyl huti kun kouluhan sen kuvan oli julkassut ekana :( I feel you. Kyl sä joskus onnistut.
Lauralle ja persuille nää on vaa ilmaista mainosta..

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei menny, jos tekee lapsilla politiikkaa se vielä iljettävämpää, levittää koulun tietoja, jossa suoraan haukkuu oppilaita ja koulua politikoimisesta.

Niinkuin linkin laitoin, niin persut jo ovat aloittaneet paskapostinlähettelyn koululle.

Se on se persujen tapa arvostella, iljettävää sekin.

Kyllä se persujen mainoskamapanja alkaa näyttämääänkin tosi hienolta, kun Hakkaraiset ja Huhtasaaret laitetaan yhteen.

Toinen pahoinpitelee naisia, toinen varastaa gradun ja tekee lapsien kustannuksella politiikkaa.

Jos nuo mainokset sulle kelpaa ole hyvä vaan. se voi vaan olla, että mainosten vaikutus on negatiivinen, niinkuin gallupeista näkyy.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tuntuu siltä, että epätoivo on vallannut persukentän, sillä enää kohteena ei ole vihreät tai vasemmisto, nyt kohteena on sitten koulut ja oppilaat.

Selitetään sitten jotain politikointia, kun kyseessä on yhden koulun yksi työ.

Ja sitäpaitsi mikä siinä työssä on vikana, sehän on ajankohtainen ja totuudenmukainen.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Kas, ruksia seinään sen johdosta, että olen samaa mieltä Petterin kanssa siitä, että tuollaisia teoksia voi tehdä, eikä niiden tekemiseen mitään lupia tarvitse persuilta tai keltään.

Teoksen sisällöstä olen hieman erimieltä.

Teos itsessään ei myöskään kerro mitään aivopesusta ja jos tuollaista väitetään, niin olisi hyvä olla jotain todistetta väitteen tueksikin.

Harri Mulari

#26 no tällaista soopaa on tiedossa, kun Huhtasaari päätyy itse tekemään aineistosta johtopäätöksiä. Gradunsa johtopäätökset pölli toiselta ja laatu oli heti parempaa.

Laura hei, lopeta ajattelu kun se ei oikein sulta onnistu.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Jos se oli lapsen tai lasten tekemä niin se aivopesu oli jo tehty koulussa tai kotona ja teos oli sen seuraus.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Muuten hyvä, mutta vanhempien poliittiset mielipiteet eivät periydy. Itse asiassa on suurempi mahdollisuus, että kyseinen teos on joidenkin persuperheissä elävien lapsien tekemä.

"In that sample, 53.5 percent of children
misperceived or rejected their mothers’ political party affiliation, and 54.2 percent did so for their fathers’
identification."

http://www.asanet.org/documents/press/pdfs/ASR_Dec...

Koulun aivopesusta ei myöskään ole mitään todisteita.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #39

Tuo oli ainoastaan mielipide ei todiste mutta se kyllä perustuu pitkään elämänkokemukseen ja asioiden syy/seurauksien tarkkailuun.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Ritala täällä taas kiimoissaan huutelee suu vaahdoten, vaikkei tiedä edes, että kouluhan itse noi kuvat ja nimet on someen laittanut!

Jännä, ettei KOULUN KUVAA saa kuvassa oleva asianomainen jakaa! Koulu itse jakaa OMAA KUVAA mediaan, mutta jos joku muu jakaa SAMAA KUVAA syyttäen koulua, niin jo alkaa itkuvirret pauhata. Ei jatkoon.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Huomaa taas kerran, että persu ei ole edes lukenut, mitä on kirjoitettu, suu vaahdossa mennään ilman järjen häivää.

Sopii kyllä persulle.

Laura tekee lapsine teoilla politiikkaa ja levittää sitä oman vihansa välineenä, siitä on kyse, ei siitä, että joku on julkaistu jo aikaisemmin.

Nyt sitten koulu saa koko ajan paskapostia iteään parempana pitäviltä persuilta, se varmaan tuntuu lapsilta hyvätltä.

Teillä persuilla ei ole mitään inhimillisyyttä, maahanmuuttajat ja koululaiset nyt sitten kohteena.

Kannattaisi hävetä, mutta ettehän te osaa

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Heh. Tuota en tiennytkään mutta hyvin tuntuu omaksuminen onnistuneen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Täällä kristityksi itseään kutsuva dosenttimies adhominoi ja mataloittaa keskustelun tasoa.
Persujen pitäisi joskus miettiä että tätäkin palstaa vielä tutkitaan ja huomataan esin että persut paljon herkemmin turvautuvat henkilöön käymiseen kuin muut.
Persuilun syvin tarkoitus on kai isänmaan huonontaminen.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

S.L:"ja mataloittaa keskustelun tasoa."

Tuskin mahdollista näissä "petterin pläjäyksissä". Saattaa myös olla, ettei petteri+fanklubi pysy mukana, jos jotain hieman korkeatasoisempaa yrittää. Pysytellään vaan näissä "laura uhriutuu", "persut on rasisteja" yms. otsikoissa, niin pääsee kaikki mukaan.

S.L.:"että persut paljon herkemmin turvautuvat henkilöön käymiseen kuin muut."

Ja tämä "blogi"(kuten ne "muutamat" muut) oli siis osoitus niistä muista(kö)?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

En ole koskaan Pirkkalassa asunut.

Mutta ennemmin olen ylpeä vasemmistolainen, kun lähden hyökkäämään lapsia ja kouluja kohtaan.

Persuille ei enää riitä kohteeksi toimittajat ja turvapaikanhakijat, nyt pitää sitten koululaitoksesta ja lapsista hakea vastustajia.

Hävettävää toimintaa, joka kylläkin on puolueellenne ominaista.

Minä en kehtaisi edes huumorilla leikkiä, kun politiikkaa tehdään lapsilla.

Persuille se ei tunnu olevan lainkaan vastenmielistä.

Ja tällaiset sitten pitäisi päästää eduskuntaan, luojan kiitos kannatus laskee, ja näiden ansiosta laskee vielä lisää.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Kiinnostaisi myös tietää mistä Luukkanen on saanut akateemisen koulutuksensa kun ei tunnista dosenttinakaan opiskelijan härskisti tekemään plagiaattia, päinvastoin Luukkanen puolustelee tätä vääryyttä. Ehkä tarkoituksena on tieteen tilan alentaminen jotta Lauran kannattamat luomisopit olisi helpompi sujauttaa opetussuunnitelmaan, tätähän Mika Niikko on jo ehdottanut.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mikähän tota punavihersakkia pelottaa kun pitää käsin kaivaa lietesäiliöt ja paskahuusit tyhjiksi jotta saavat Lauran päälle tarpeeksi paskaa lentämään?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kukahan tämänkin aloitti, Lauralle lapsien työ oli paha juttu, ja sitten sitä piti pilkata ja esittää ties mitä politikointia.

Sitä saa mitä tilaa

Copy/paste-kuningatar ei oikein hallitse itseään.

Ja se oppilaiden työ oli ihan totuudenmukainen, sellainen persujen omaatuntoa hyvin kuvaava.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Pisa- nuoremme ovat vetäneet mutkat suoriksi ja unohtaneet pääministeri Juha Sipilän, joka profiloitui lupaamalla turvapaikanhakijoiden käyttöön jopa oman kotinsa mikäli he tulevat Suomeen.

Samoin on unohtunut Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistön maahanmuuttokriittinen asylum-kannanotto.

Samoin on unohtunut eettinen normisto, jonka puuttuessa kuolemankylväjiksi on profiloitunut kaksi perin vaikutusvallatonta oppositiopoliitikkoa.

Ehkä opettajan olisi kannattanut jo hieman ennen julisteen valmistumista ja sen julkaisua kerrata oppilaidensa kanssa perusasiat demokraattisesta päätöksenteosta Suomessa.

Mutta suotakoon näillekin nuorille omat ylilyöntinsä ja rimanalituksena, joista he elämänkokemuksen karttuessa aikanaan pyrkivät vaikenemaan samoin kuin 1960-luvun taistolaisnuoriso vartuttuaan vastuunkantajiksi.

Aikansa kutakin.

P.S. Toivottavasti 2010-luvun nuorisokaan ei saa mitä tilaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sehän oli täysin perussuomalaisten politiikan mukainen juliste, eihän siinä ollut mitään pahaa.

Nimenomaan demokratiassa vaaleilla valitut poliitikot tekevät päätöksiä, eivät koulut, joten on melko lapsellista hermostua yhdestä julisteesta.

Toisaalta persut nyt hermostuvat viikottain ties mistä, joten siinä mielessä tämä ei yllätä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ennen kaikkea se on vihreiden politiikan mukainen juliste, vaikka Pekka Haavisto ( vihr.) vihreänä poliitikkona oli tämän kannanotoista tietämättömille nuorille väärä valinta.

Haavistohan on kannattanut nimenomaan pakolaisleireiltä otettavien kiintiöpakolaisten määrän lisäämistä eikä suinkaan Välimereltä pelastettujen turvapaikanhakijoiden siirtoa suoraan Suomeen.

Vihreä liitto kannattajineen on puolestaan molempien vaihtoehtojen tinkimätön kannattaja.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Julisteessa kai annettiin ymmärtää, että perussuomalaiset tai Huhtasaari joko kannattaa tai on jotenkin muuten vastuussa kumilautalla seilaavien kuolemista. Eikö tuo ole ihan riittävä syy, jonka persteella Huhtasaari voi valittaa asiasta? Tässä oletan siis, että Huhtasaari katsoo, ettei hänellä (tai puolueella) ole tuollaista mielipidettä, eikä hän ole vastuussa kuolemista.

(Lapsia kinaan ei tietenkään kannata sotkea enempää kuin on pakko. Ja minun mielestäni provosoiviakin julisteita voi tehdä, mutta ne olisi hyvä esittää provokatiivisina julisteina eikä totuuksina.)

Ihmettelit sitä, "miten totuus voi satuttaa noin paljon". Katson että Huhtasaarella on aika hyvät perusteet olla sitä mieltä, että kyse on väärstelystä eikä totuudesta. "Totuutta" tuossa voivat olla muiden mielikuvat perussuomalaisista (uskovat todellakin perussuomalaisten haluavan tai olevan syypäitä kuolemiin), mutta se on kai aika kaukaa haettu ajatus, että perussuomalaiset olisivat oikeasti muita puolueita syyllisempiä Välimeren hukkumiskuolemiin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ai että Huhtasaari saa sorkkia lasten ryhmätyön tulkintoja. Laatu! Mieti vähän. Tai vaihda Suomi Unkariin. Me muut jäädään tänne lapsinemme. Vapaaseen maahan.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Jos jotakuta henkilöä syytetään ihmisten kuolemasta (tai niiden hyväksymisestä tms.), hänellä on oikeus puolustautua. Se että tapahtumassa on osallisena alaikäisiä, ei poista tätä ilmeistä oikeutta. Lasten vuoksi tilanteessa vaaditaan tietenkin varovaisuutta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kansanedustaja hermostuu koulun oppilastyöstä?

Voiko enää lapsellisempaa perustelua olla, oikein täydellinen esimerkki persujen herkkänahkaisuudesta.

Kansanedustaja itkee foorumeilla tällaisesta asiasta.

Onnetonta toimintaa, osoittaa, ettei tuollaiset mielensäpahoittajat ansaitse kansan luottamusta.

Eikä edes käsitä millainen vaikutus tästä jää, kunhan uhrituu ja syyttää koulua ja lapsia.

Iljettävää

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Jos syytetään ihmisten kuolemasta tai kuolemine hyväksymisestä tms., on ihan perusteltua puuttua asiaan. Näin siis, jos katsoo, että väite ei ole tosi. Annoit itse kirjoituksessasi epäsuorasti ymmärtää, että julisteen väite on tosi (ks. myös edellinen viestini). Oletko todella tuota mieltä? Jos olet, voit ehkä olla aidosti sitä mieltä, että Huhtasaaren pitäisi tyytyä tosiasioiden julkaisemiseen julisteissa. Mutta jos pidät tuota kysymystä avoimena, Huhtasaarella on varmaankin sinunkin mielestäsi oikeus puuttua syytöksiin.

En ole havainnut Huhtasaaren syyttävän lapsia. Hän taisi kohdistaa moitteensa lähinnä mukana olleisiin aikuisiin. Anna linkki, jos sinulla on jotain tuollaista tiedossa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #49

Suomeen tai kuoleen on drastinen kielikuva kahdesta eri linjasta. Ei se ole syytös.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #50

Ainakin toisen noista kielikuvista voi väittää olevan valheellinen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #50

Sini Lappalainen,

Suomeen vai kuoleen

Koetetaan olla tarkkoja vaikka affektit näyttävätkin valtaavan mielen.

Nuorten tekemän julisteen tekstiä tulee kunnioittaa ja toistaa se sanatarkasti oikein, sillä sanoilla vai ja tai on eri merkitys.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #53

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset