valpperi

Perussuomalaiset on tyhjää täynnä

Tänään se taas nähtiin, kuinka valta sokaisee, ja omat arvot eivät paljon paina.

Se näkyy kokoomuslaisten äänestämisessä, pelko perseessä ei sitten uskallettu äänestää, niinkuin oma kanta on.

Persut sitten taas eivät ole mitään mieltä, sekään ei toisaalta tullut yllätyksenä, taitaa olla liika vaikea asia, kun tähän ei liittynyt maahanmuuttoa.

Sen serran luulisi olevan sentään munaa, että uskaltaisi sanoa oman mielipiteensä, mutta persuilla ei ole ilmeisesti mitään mielipidettä asiasta.

Ne, ketkä kannattivat tai vastustivat, sentään ovat rohkeasti jotain mieltä, mutta nämä persuedustajat istuvat siellä aivan turhaan.

Jos tuollaisia olisi asioista hallituksessa päättämässä, niin tyhjäähän sieltä tulisi, kun ei uskaltaisi suutaan avata.

Onnettomia edustajia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (89 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Laula mitä laulat, mutta odotettu mahalasku siitä tuli...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se näytti juuri sen, mitä äänestäjän pitää tietää.

Laulellaa nsitten vaalien jälkeen, ja katsotaan kenen hymy hyytyy.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Olisi tosiaan odottanut kyllä/ei vaihtoehtoa kaikilta kansanedustajilta.

Koko tyhjää-vaihtoehto pitäisi poistaa ja tärkeissä äänestyksissä poissa saisi olla vain jos on sairaana, oikeasti , ei leikisti pipinä

tana kele prkl

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tässä tapauksessa osa edustajista päätti olla äänestämättä edes tyhjää ja olla "poissa" vaikka he istuivat palleillaan salissa. He siis pyrkivät minimoimaan minkäänlaisen kannan ottamista, ei edes tyhjän sellaisen.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

jep- siitä tulee sellainen "katsokaa minut on alistettu" mieleen

kaipa heidät on alistettu =)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Teknisesti nuo kaksi kokoomuslaista naista olivat poissa täysistunnosta, jos eivät olleet ennen täysistuntoa painaneet läsnäolonappia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mikäli olivat painaneet läsnäolonappia ennen täysistuntoa niin ulkoministeri Soinin luottamuksesta äänestettäessä ilmeisesti eivät osanneet tehdä minkäänlaista päätöstä asiassa, koska eivät painaneet edes tyhjää-nappia. Päätettävä asia lienee näille kahdelle naiselle ollut aivan liian monimutkainen.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #9

Myös Juhana Vartiaiselle nappeja on ihan liikaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #12

Hän ei olekaan mikään napeilla pelaaja.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #12

Vartiainen oli paikalla tuplana kun taas Pelkonen ja Siren abortoivat itsensä pois.

Todellista nollasummapeliä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #9

Kyllä he osasivat tehdä päätöksen. He valitsivat asettua ehdolle 2019 eduskuntavaaleissa kokoomuksen listalla. Selkärangatonta touhua Orpolta, ellei joko erota puolueesta, tai luovu eduskuntaryhmän ryhmäkurista. Joko tai, pitää osata päättää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tyhjän äänestäminen on jotenkin noloa, jos on kerran tuonne valittu, niin luulisi, että uskaltaisi myös sitten kertoa, mitä mieltä mistäkin asiasta on.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyllä tyhjän äänestäminenkin usein on hyvä olla sallittuna vaihtoehtona, sillä jos pakotetaan ottamaan kantaa asioissa, joiden suhteen todellisuudessa on välinpitämätön tai epäröivä, niin voi leimautua tarpeettomasti.

Koska tässä tapauksessa kyse oli Soinin luottamuksesta tai epäluottamuksesta, niin juuri nyt ei tyhjän äänestäminen tunnu kovin perustellulta. Jos kyse olisi ollut itsestään abortista, niin sitten ymmärtäisin sen hiukan paremmin.

Harri Mulari

Pelkonen ja Sirén selittivät Ylen lähetyksessä ääni väristen "rohkeaa" kannanottoaan naisten ja tyttöjen oikeuksien puolesta. Eli rohkeaa uudessa normaalissa on se, että istutaan salissa painamatta nappia tuloksen ollessa jo etukäteen selvä. Pian ruutuun marssitetaan Petteri Orpo, joka vakavalla naamalla kertoo ymmärtävänäsä tämän "protestin". Kuvottava näytelmä.

Persut on persuja, pelkkää identiteettipolitiikkaa koko pelleily.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Aivan varmasti Orpo ”ymmärtää”, mutta antaako anteeksi?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ei tuo sirkus käsittääkseni liittynyt oikein mitenkään naisten ja tyttöjen oikeuksiin. Lähinnä niistä puhumista käytettiin pelinappuloina valtapeleissä. Kokoomus taas lieventää tästä tapauksesta saamaansa huonoa imagoa menemällä osin kaksilla rattailla ja sallien muutaman jäsenistään livetä linjasta. Saattaapi toki olla että olen osin liiankin kyyninen jo - tai sitten en.

Harri Mulari

#28 et ole yhtään liian kyyninen. Orpon kanssa oli sovittu, että muutaman naisedustajan "istumalakko" sallitaan, koska lopputuloksen kannalta äänestämättä jättämisellä ei mitään väliä. Imagokampanjaa koko "protesti", vaikka sinänsä uskon asian olleen vaikea näille muutamalle naisedustajalle.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #30

Mutta miksi Orpo haluaisi näyttäytyä heikkona johtajana, joka ei saa joukkojaan ruotuun?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #40

"Mutta miksi Orpo haluaisi näyttäytyä heikkona johtajana, joka ei saa joukkojaan ruotuun?"

**** ****

Hänhän haluaa näyttäytyä jalomielisenä ja omia hairahtuvaisia jäseniäänkin armahtavana johtajana :D Liian vahvana näyttäytyminenkin on joskus vaarallista... etenkin jos se ei oikein toimi vakuuttavasti muutenkaan.

Samalla Kokoomuksen äänestäjillä (jotka pätkänkin tuosta teatterista välittävät) säilyy usko puolueeseen samaistuvat sitten enemmän tyhjää äänestäneisiin "kapinallisiin" tai samassa linjassa äänestäneeseen enemmistöön. Kepuhan tuossa aina Kokoomuksen rinnalla tuntuu näyttävän heikolta tekevät sitten miten tahansa.... niin käy usein, kun lähtee Kokoomuksen kanssa kalaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #48

Lähinnä ajattelin sitä kun Orpo eilen isotteli, että äänestämättä jättäminen tulkitaan samoin kuin tyhjän. Sanoin toki jo eilen ettei siitä mitään seuraa, vaikka arvasinkin kolmen jättävän äänestämättä. Viesti kokoomuksen kansanedustajille on kuitenkin selvä. Jos ryhmäpäätös ei miellytä voit aina jättää äänestämättä. Ei tarvitse edes olla olevinaan vahingossa poissa, vaan voi mielenosoituksellisesti tapittaa paikallaan. Orpo voisi yhtä hyvin luopua ryhmäkurista, niin ei tarvitsisi joutua noloon tilanteeseen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #52

"Orpo voisi yhtä hyvin luopua ryhmäkurista, niin ei tarvitsisi joutua noloon tilanteeseen."

Eipä tuo sama asia olisi. Enkä usko valtaosan kokoomuslaisista nähneen tuota edes nolona. Ryhmäkuri -päätökset eivät ole mihinkään Kokoomuksesta (tai muistakaan puolueista) lähdössä.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #40

#40 ei ollut mitään tarvetta saada kaikkia edustajia painamaan vihreää Soinin luottamuksen puolesta. Hiljainen "protesti" oli helppo hyväksyä ja samalla markkinointitempaus suunnattuna potentiaalisille naisäänestäjille tulevia eduskuntavaaleja varten. Säälimätön junttaus, jossa jokainen olisi pakotettu painamaan luottamuksen puolesta olisi ollut tässä tapauksessa imagotappio. Samalla päästiin syyttämään hallituskumppaneita junttaamisesta.

Asia on jopa Orpolle itselleen tiettyyn pisteeseen asti vaikea. Siis se, että avoimen naisvihamielinen Soini edustaa Suomea maailmalla ulkoministerinä. Ei kuitenkaan niin tärkeä, että veronmaksajien rahojen kuppaaminen valinnanvapauden varjolla veroparatiiseihin olisi haluttu vaarantaa ja tähän tarvitaan sinisiä.

Sinisten uhkaus oli, että tyhjänkin äänestäminen tulkitaan epäluottamukseksi ja siihen kaatuisi hallitus. Poliittisesti sinisille puolestaan käy ihan mikä tahansa, joten sikäli täydellinen hallituskumppani josta nyt ei ole varaa luopua.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #50

Orpo on nyt rampa ankka eduskuntaryhmänsä silmissä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #53

No enpä usko. Sehän olisi ihan kiva jos olisi, mutta ei.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #53

Hänen asemansa varmasti hivenen heikentyi, mutta ehkei niin paljoa, että häntä voisi vielä kutsua rammaksi ankaksi. Mutta kovin suureen hapuiluun hänellä tuskin on enää varaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #59

En näe ensimmäistäkään syytä kenenkään kokoomusedustajan enää kunnioittaa ryhmäpäätöstä, ellei Orpo rankaise niskottelijoita kunnolla. Olisi jättänyt eilen uhoamatta, niin voisi olla kuin ei mitään olisi tapahtunut. Nyt se ei enää käy.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Samaa mieltä Ramin kanssa, kyse ei ollut kenenkään oikeuksista. Oppositio valtapeliä.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Lilliputtiasioita on aikaisemmin tuotu ministerin luottamuksen esteeksi, kuten kuititta remontointi tai seksitekstiviestit...

Nyt samalle viivalle tuli elämän kunnioitus - O tempora, o mores!

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Elämän kunnioittamista voi tässä tapauksessa käyttää kumman tahansa kannan perusteluna. Kyse on vain siitä, haluaako kunnioittaa sikiön vai äidin elämää.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Elämän kunnioittamista voi tässä tapauksessa käyttää kumman tahansa kannan perusteluna. "

Toki. Jenkeissä nuo väittelyt asiasta menevät usein varsin rankoiksi. Kummallakin puolella aivan lukkoon lyöty kanta eikä jätä kamalasti halua kompromisseihin.

Suomessa onneksi ei ole tuollaista ongelmaa abortin vastustajien (kieltolinjalle saakka) ollessa häviävän pieni joukko verrattuna nykylinjan säilyttäjien määrään.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Tuohan meni ihan odotetusti tuo äänestys. Myös perussuomalaisten tyhjän äänestämisen todennäköisyys oli osattu jo eilen arvioida Uuden Suomen puolella. Ainut mitä ei osannut odottaa oli tuo Vartiaisen "kanta".

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Väyrynenkin äänesti tyhjää, mutta ei päässyt uutisiin. Ainakaan vielä.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/fe6b8317-9958-...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No voi Paavoa. Mediakin hylkää, vaikka kuinka erottuisi muista.
Sinällään, noin kelvottomasti perustellun ja läpinäkyvän vaalimainos-epäluottamuslauseen ja toisaalta Soinin yleisen kelvottomuuden ymmärtäen, ei tyhjän painaminen erityisen perustelematon/huono valinta ole.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Persut - tyhjää parempi puolue. Siitä uusi vaalislogan.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Aihe on hankala. Itsekin olisin varmaan joutunut äänestämään tyhjää. Kunnioitan sitä, että jos kerran ei ole selkeää perusteltua kantaa, niin ei sitten lähde kevyillä perusteilla tai muiden painostuksesta sellaista väkisin muodostamaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Sitä mietin itsekin, että tuossa tilanteessa olisin luultavasti sen tyhjän valinnut. Soini on kelvoton, mutta epäluottamuslauseen perustelut olivat typeriä ja siitä paistoi epäluottamuslauseen käyttö lähinnä vaalimainoksena (ottaen vielä tarkoituksella tunteita nostattava aihe perusteluksi).

"Oppositiopuolueiden SDP:n, vasemmistoliiton, vihreiden ja RKP:n ulkoministeri Timo Soinille (sin) esittämä epäluottamus tämän aborttikannanottojen vuoksi "

Ei mennyt kyllä itselleni ainakaan läpi tuo perustelu epäluottamukselle. Soinin höperöt ja vuosikausia hyvin tiedetyt kannat abortista muka... olkoot vaikka kuinka ministerismies (joilla myös on oma sananvapautensa/uskonnonvapautensa). No tuosta on täällä eri blogeissa jankattu jo useamman päivän, ja mielipiteet selvästikin eroavat.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ovaskaisen ja Korhosen kannan tiesivät kaikki sillä hetkellä, kun Mestari äänesti tyhjää. Nuo pitkät pohdiskelut eivät vakuuta ketään ; )

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei oo kantaa?

Sellasta se joillain on, ja ihan jokaisella persujen edustajalla sitten ei ollut kantaa :)

Sitten kun pitäisi äänestää vaikka pakolaispolitiikasta, mahtaako sitten löytyä kantaa, vai onko liian hankalaa :)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Saattoihan tuo perussuomalaisten "ei kantaa" olla myös poliittisen korrektiuden tulos. Soini kavereineen teki sen verran hävyttömän tempun perussuomalaisille, että Soinia vastaan äänestäminen olisi luultavasti monelta taholta tulkittu kostonhimoksi. Soinin puolesta äänestäminen taas olisi vaatinut yli-inhimillistä anteeksiantavaisuutta. Tyhjä oli siten diplomaattinen valinta. Taustat huomioiden se oli lähes sama kuin ääni Soinin puolesta.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #42

Totta. Tuo muuten on todennäköisesti ollut heidän pohdintansa asiassa

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mitä hankalaa oli aiheessa. Jatkuvasti protokollavirheitä tekevä ja epäasiallinen ja epäedustava UM tsi hänen vaihtonsa kehen tahansa toiseen seriöösiin ministeriin

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Blogistihan on meidän suosiomme takaajana tehnyt pitää päivää, kiitos siitä.
Mitä sitten tyhjän äänestämiseen tulee, niin ei se minustakaan ollut ihan tyyllikkäin ratkaisu, varsinkin kun se näytettiin tehdyn ryhmäpäätöksellä. Toisaalta tämä Soini-luottmusäänestys oli varsin taitavasti miinoitettu. Jos PeSu olisi äänestänyt yksimielisesti luottamuksen puolesta, sekin olisi ollut joidenkin mielestä väärin, kuten olisi ollut päinvastainekin ryhmäpäätös.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin, että asia ei ratkaise, minkä persuteella persut tekee päätökset?

Eli jos on väärä ihminen tai väärä puolue joka ajaa teidän mielestänne oikeata asiaa, niin sitä ei silloin voi kannattaa?

Teidän puolueenne on kyllä naurettavuuden huipentuma, ja uskottavuus on nollassa.

Älä nyt enempää upota teitä suohon, sen verran naurettavaa juttua tulee taas.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mihin ihmeeseen oppositiopuolue tarvitsee ryhmäpäätöstä enemmistöhallituksen ollessa vallassa? (Ellei ole tiedossa merkittävää lipsumista hallituksen riveissä)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persut aina haukkuu kehitysmaan touhuja, joissa ei naisella ole mitään oikeuksia, samoin muslimit on aina silmätikkuna.

Sitten kun olisi paikka kertoa mitä mieltä on naisten oikeuksista, niin nämä lahopäät äänestää tyhjää.

Voiko naurettavampaa puoluetta enää olla.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Älkää nyt. Kyllähän perussuomalaiset rinta rottingilla äänestivät arvojensa puolesta, mikä on enemmän kuin monesta muusta voi sanoa. Valitettavasti vain heidän arvonsa ovat aika lailla tyhjää kaiken muun paitsi maahanmuuton suhteen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Olkoon Soini mitä mieltä tahansa, naisten oikeus omaan kehoon on ja pysyy. Joten pitäköön Timppa mielipiteensä tai tunkekoon ne, no en sano minne. Teatterinäytös, jolle voi buuata!

Arvot, ne arvot. Äänestämisen paikka olisi ollut reilu vuosi sitten, jos demokratiaa ajatellaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No persut ei kuitenkaan teinneet mitä tehdä, eli kaikilla 17 edustajalla ei ollut kantaa asiaan?

Ryhmäkuri ei kai koske persuja, eikä kenelläkään ollut mielipidettä asiaan ?

Mitän tällaisen puolueen voisi päästää päättämään asioista, kun ei kukaan uskalla edes mielipidettään kertoa, paitsi tietysti maahanmuutosta.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

En nyt kyllä itsekään käsitä mitä järkeä olisi ollut tukea Soinia tai toisaalta mennä mukaan vih/vas/demari/RKP:n typerästi perusteltuun epäluottamuksen esittämiseen (jossa käytetyt perusteet jo sivusivat sananvapautta/uskonnonvapautta ikävällä tavalla). Surkea näytelmä.

Aborttilait eivät olleet missään vaiheessa vaarassa. Naisten ja tyttöjen oikeudet eivät olleet kyseessä. Hallitus ei ollut missään vaiheessa vaarassa kaatua. Ja tuollaiseen saivat tuhlattua noinkin paljon aikaa.... kelvotonta meininkiä eduskunnassa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Länkyti, länkyti.... Tällä ei ollut mitään tekemistä naisten oikeuksien kanssa. Urpohan (anteeksi urpot) Soini on naisvastaisine mielipiteineen, mutta jos oppositio ei keksi muuta vikaa hallituksessa, syytön minä siihen olen. Arvoton näytelmä....

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #37

Kyllä Ritala sen tietää :D Sillä vain on tuollainen tyyli.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #37

Selittele vielä lisää, ja tuota tapahtumaa saa 17 tyhjää persua selitellä vielä pitkään.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Persut tiesi ihan yhtä hyvin mitä teki niin kuin kaikki muutkin puolueet. He laskivat, että tyhjän äänestäminen hyödyttää heitä eniten. Äänestämällä kyllä tai ei, olisi ollut enemmän hävittävää kuin voitettavaa. Monille äänestäjille ja puolueen jäsenille sanan- ja ilmaisunvapaus on todella tärkeä asia. Toisalta Soinia vihataan ihan yhtälailla. Ei oikein voinut ottaa kantaa suuntaan tai toiseen.

Toinen vaihtoehto olisi ollut antaa edustajille vapaat kädet, mutta se olisi nähdäkseni voinut aiheuttaa paljon eripuraa puolueen sisällä. Ikäänkuin tuonut vanhoja soinilaisjakolinjoja esiin.

Ei ehkä tullut monille mieleen, mutta tuo oli tosi hankala paikka puolueelle, että miten tuohon suhtaudutaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #41

Eihön persut ryhmäkurista piittaa, eihän :)

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Ei siinä ollut kuin huono, huono ja vähemmän huono vaihtoehto valittavana, ja Ritalan kommentit eivät olisi olleet persuja ylistäviä missään tapauksessa :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin eli persuilla merkitsee se kuka asian esittää, ei itse asia.

Selittelyä, ei ryhmäkuria ja muuta soopaa

17 tyhjää persua oli sitten samaa mieltä, että emme ole mitään mieltä.

Persut ovat onnettomia, eikä heistä ole päätöksentekoon.

Munattomia, vailla minkäänlaista järkeä.

Miksi Soinista äänestettiin, eihän siinä henkilöstä äänestetty pelkästään, vaan siitä, mitä hän on puhunut ja mitkä ovat kannat naiste oikeuksiin.

Eli turha selittää, ettei siitä ja siitä äänestetty, persut eivät siis ole naisten itsemääräämisen kannalla, ja ovat samaa mieltä naisen asemasta kuin äärimuslimit.

No tulipahan tämäkin päivä nähtyä, ja äänestäjää naurattaa.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Luulen että aika montaa ei naurata hallituksen ja eduskunnan nykymeno....

Onneksi on tärkeitäkin asioita ja tämä hömppäteatteri unohtuu pian

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Perussuomalaiset tekivät viisaan siirron, he eivät lähteneet vihervasemmiston itkudraama kohtauksiin mukaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niimpä, itse asiaanhan tyhjät ei osaakaan ottaa kantaa, parempi vaan olla ihan hiljaa siellä nurkassa, ettei kukaan kysy mitään liian vaikeaa.

Huhtasaarelta olisi mehukasta saada nyt joku viiltävä analyysi, meinaan hyvät viikonloppunaurut tekisi terää :)

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ritala sai tästäkin perussuomalaisen kysymyksen. Oot sie sissi. Jatka hyvää työtäsi vaalivoiton eteen.

On aivan oikein että on äänestyksissä demokraattisissa järjestelmissä on kohta "tyhjä". Ei se siellä sattumalta ole.

Jos vaakakupissa painavat toisaalta oikeus sananvapauteen, ja toisaalta vihervasemmiston keppihevosena käyttämä kynttiläkulkueeseen osallistuminen Kanadassa ja plogikirijoitus ministerin erottamisen perusteena, niin itsekin olisin äänestänyt tyhjää. Tyhjää siksi, että jopa Soinilla on oikeus sananvapauteen, mutta toisaalta Soini on tehnyt myös virheen. Perussuomalaiset eivät olleet mukana tässä "luottamusäänestyksen" järjestämisessä. Se olisi ollut virhe, että olisi ollut mukana ja sitten äänestänyt tyhjää.

Jos yhtään haluaa pohtia syytä siihen että miksi persut äänesti tyhjää, niin ei tarvitse olla edes kovin älykäs yksilö todetakseen, että persut eivät toisaalta halunneet lähteä kovin ohuella keppihevosella hyökkäämään ministerinkään sananvapautta kohtaan, mutta luottamusta perussuomalaisissa Soinia kohtaan ei varmasti ole.

Omana kantana totean että luottamusta Soiniin ei ole, mutta ei ministereitä nyt plokikirjoituksen ja kulkueeseen osallistumisen perusteella pidä erottamaan käydä. Moitteet ehkä olisi olleet paikallaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kukaan tai mikään taho ei ole vaatimassa Soinilta hänen vakaumuksensa esilletuomista, mutta kun hän edustaa Suomea ministerinä Suomen rajojen ulkopuolella niin silloin henkilökohtaiset vakaumukset on laitettava syrjään, sillä hän, ministerinä, edustaa Suomea ja Suomen virallista kantaa mm. naisten oikeudesta omaan kehonsa ja tässä kohtaa Soinin harkintakyky on pettänyt ja useamman kerran. Sanan-tai uskonnonvapuden kanssa tällä äänestyksellä ei ollut mitään tekemistä .Maarit Feld-ranta totesi yle:n haastattelussa, että mikäli Soini eduskunnan edessä olisi lupautunut pidättäytymään tulevaisuudessa naisia halveeravista kannanotoista, välikysymystä ei olisi tehty.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Kuten toimittaja Haapala totesi, olisi ihan sama vaikka Soini olisi tanssinut ripaskaa ja rukoillut anteeksiantoa, luottamusäänestys olisi tehty.

Välikysymyksestähän ei ollut kyse.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005836571.html

"Vaikka Soini olisi rukoillut anteeksiantoa (mitä oli tietenkin turha odottaa), epäluottamusponsi olisi tullut pomminvarmasti, sillä siitä oli sovittu Sdp:n, vasemmistoliiton, vihreiden ja Rkp:n kesken. Ei siitä Feldt-Ranta olisi kesken puheensa voinut yksin päättää."

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persut on selittelyn mestareita, tyhjää äänestäminen on vastuun siirtämistä muille, siitä ei pääse selittelemällä mihinkään.

Tyhjille sopii tyhjän äänestäminen, mitenkään se ei varmasti ketään yllättänyt.

Kannattaa kuitenkin miettiä tarkkaan, että meneekö junalla vai bussilla, ettei jää taas tyhjän päälle.

Tuollaisia vätyksiä ei eduskunnassa tarvita.

Mites se ryhmäkuri?

Ai sori, eihän sitä tarvita, koska 17 tyhjää on tietysti kaikki tyhjiä.

Ei kannata ihmetellä, jos monet teitä harkinneista äänestäjistä äänestäkin tällä kerralla tyhjää.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #60

Voi Petteri, voi Petteri, meitä ei ole kaikkia siunattu ymmärryksen lahjalla. Tai sitten on, mutta viha ja antipatia sokaisee silmämme tai vääntää kielemme solmuun.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

No, eipä tässä voi muuta sanoa kuin, että harvinaisen yksimielisiä ovat persut olleet. Toivottavasti saivat tästä lehmänkaupasta edes lupauksen "pakkoruotsi pois".

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mielestäni tämä on hyvin loogista. Jos tukea ei haluta antaa Soinille, mutta vihervasemmiston "hiukan köykäistä" erovaatimusta ei haluta tukea, niin eikö "tyhjä" ole juuri tälläisiä tilanteita varten?

Äänestyksen lopputuloksen kannalta perussuomalaisten äänestyskäytöksellä ei olisi ollut merkitystä, mutta kieltämättä olisi ollut ironista jos Soini olisi saanut armon persujen äänten tai tyhjien, ääniä nekin koska vaikuttavat lopputulokseen, perusteella.

Nolointa kaikesta on hallituspuolueen edustajat jotka istuivat salissa mutta eivät äänestäneet mitään.

Hauskinta kaikista on kokoomuslainen Vartiainen joka ei äänestänyt jaa, ei tai tyhjää VAAN "läsnä"

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Mielestäni tämä oli lyönti vasten kasvoja suomalaiselle naiselle ja sen tekivät persut, joten pitää olla erittäin hyvät perustelut tälle käytökselle. Jos ei parempaa selitystä tule, niin perussuomalaista naista, enkä miestäkään tule äänestämään seuraavissa vaaleissa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #65

Oh, no jo kova heitto :o

Eihän tässä naisten oikeuksista tai abortista äänestetty, vaan hallituksen luottamuksesta koska siitä tehtiin hallituskysymys poliittisella pelillä. Haapala kirjoitti ihan nasevasti tästä ja kyllä vihervasemmisto sai pisteet kotiin jos sai fiksujakin ihmisiä kuten sinä tällä tavoin hämättyä.

Soinin kannat eivät tule tai ole kenellekään yllätyksiä, mutta siitä huolimatta hän kelpasi hallituksen arvopohjaan.

Ja pieni virkistys poliittiseen lähihistoriaan:

"Vihreät, SDP, Vas, RKP halusivat selvittää aborttioikeuden rajoittamista osana Kataisen hallitusohjelmaa muutama vuosi sitten. Silloin hallitushinku vei voiton, eikä asiaan kiinnitetty mitään huomiota."

http://maanselka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261336-v...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #67

Ei tässä äänestetty hallituksen luottamuksesta vaan Soinin luottamuksesta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #68

Lue ihmeessä tuo toimittaja Haapalan juttu jonka linkkasin. Todellakin tehtiin äänestys hallituksen luottamuksesta, vaikka teknisesti kyse olikin yhden ministerin luottamusäänestyksestä. Kokkareilla ja kepulla on liikaa menetettävää eivätkä halunneet ottaa riskiä.

Ei liian naivi pidä olla.

"Koko näytelmä oli sinänsä surkuhupaisa. Eduskunnassakin monet taisivat luulla, että nyt äänestettiin Suomen aborttilinjasta. Ei äänestetty, vaikka oppositio yritti sellaisen mielikuvan luoda.

Joka tapauksessa Soini ja siniset ajoivat muun hallituksen eli keskustan ja kokoomuksen enemmän kuin kiusalliseen, ellei jopa naurettavaan asemaan tekemällä asiasta koko hallitusta koskevan luottamusäänestyksen.

Kohti poliittista kuolemaa marssivilla lilliputti-sinisillä oli siihen varaa, sillä kepu ja kokoomus eivät voi päästää hallitusta kaatumaan, sillä monet keskeiset asiat ovat vielä kesken."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005836571.html

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #69

Olen kyllä lukenut toimittaja Haapalan jutun, mutta minä ihan itse ajattelen omilla aivoillani, eikä Haapala ajattele minun puolestani koskaan.

On siis hyvin epämiellyttävää, että sinä jo toistamiseen käyt henkilööni, jos en mielestäsi osaa ajatella oikein.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #72

Suo anteeksi jos olen käynyt henkilöösi.

Olen vilpittömästi sitä mieltä että et ajattele tätä niin kuin minä, mutta voihan se aivan hyvin olla että sinä ajattet oikein ja minä väärin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #73

Miksi sinä sanot jos, kun kommenteissasi näkyy kun? Anteeksipyyntö kuitenkin vastaanotettu ja anteeksi annettu.

Omasta mielestäni persut tekivät nyt kardinaalivirheen. Vain ja ainoastaan, jos saivat jonkin tosi hyvän diilin neuvoteltua, niin sitten ehkä tekivät oikein, mutten ole varma sittenkään, koska kuitenkin kannatan suoraa demokratiaa ja silloin lehmänkaupoille ei ole sijaa ja varsinkin näin tärkeässä asiassa.

Ovatko persujen arvot suhteessa naisten oikeuksiin kauppatavaraa?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #74

Toinen vilpitön kommentti, sanoin "jos" koska en kokenut asiaa ongelmana vaan tavanomaisena blogistanin tyylinä käydä keskustelua ja vuoropuhelua. Tarkoitukseni ei siis ollut "hyökätä" henkilöösi, mutta joskus sitä loukkaa ihmistä ymmärtämättömyyttään ja annoit anteeksi ja se siitä.

Tiedän asiasta jotain ja en missään tapauksessa koe että tyhjää äänestäneiden arvot ovat suhteessa naisten oikeuksiin kauppatavaraa. Ihan jo persujen lakialoitteet eduskunnassa tämän kertovat.

Niin ikään olen vilpittömästi sitä mieltä, että tässä ei äänestetty naisten oikeuksista vaan jostain muusta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #76

Miksi ei sitten äänestetty naisten oikeuksista, vaan jostain muusta? Nyt olisi persuilla ollut tuhannen taalan paikka näyttää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persut ei enää uskalla ajaa pakkoruotsiteemaa kun pelkäävät NMRrää, eli SVLn katto-organisaatiota.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Miksi ei? Vapaa kielivalinta (pakkoruotsi pois) ei ole minkään järjestön omaisuutta, vaan ihan jokainen Suomen kansalainen voi ajaa vapaata kielivalintaa, joka siis olisi jokaisen kansalaisen etu.

Mielestäni tässä olisi persuille riittävän iso lehmänkauppa, jonka takia äänestivät tyhjää ja antavat Soinin sooloilla ensi kevääseen.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

"Ryhmäkuri" on muuten termi joka sisältää jonkinlaisen ukaasin tai pakottamisen tiettyyn äänestyskäyttäytymiseen. Onko teoreettisessa tilanteessa ryhmäkuria sellainen, että ryhmän kesken yhteisymmärryksessä päädytään tekemään joku ratkaisu mutta joka kukaan ei päätä ja mistä ei äänestetä porukan kesken?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Suorastaan liikuttavan yksimielisiä ovat persut olleet nyt ilman ryhmäkuria.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

17 tyhjää niinkuin sanoin.

Hävettävää edes yrittää kertoa, että ei muka ollut ryhmäkuria.

Kyllä te olette ihan omanlaisianne, eikä voi kuin ihmetellä, että suuri sananvapauden julistajapuolue pistää omat äänestämään käskyttämällä.

No täälläkin persut ovat niitä ahkerampia bannaajia.

Sananvapaudesta te ette tiedä mitään, käräjäoikeudesta teillä sen sijaan on paljon asiantuntemusta.

Kuka teitä enää ottaa tosissaan, ja kuka teitä äänestää, no baaritiskin rasisti-Rane, muita teillä ei ole tarjolla.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Minäkin rakastan sinua Petteri.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #71

Tulit sitten viimein kaapista ulos!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #77

Sellaisia ne persut on, puhuvat toista ja kuitenkin vain tyhjä jälki jää. :)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kysymyksenasettelu oli hieman kuin kysymys, hakkaatko vielä vaimoasi, johon pitäisi vastata kyllä tai ei. Mikäli perussuomalaiset olisivat äänestäneet Soinin luottamuksen puolesta, he olisivat antaneet luottamuslauseen hallitukselle ja jos olisivat äänestäneet vastaan, he olisivat äänestäneet sananvapautta vastaan.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Persut antoi siunauksensa hallituksen kaikille toimille persujen erottamisesta lähtien.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Perussuomalaiset äänestivät fiksusti. Ei kannata ärsyttää sinisiä kannattavia koska sieltä suunnalta on ensi keväänä ääniä tarjolla. Ja toisaalta, tyhjää äänestämällä perussuomalaiset eivät myöskään ole sitoutunut vihervasemmiston oppositiopolitiikkaan.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Tyhjää äänestämällä täältä lähti ääni persuilta.

Siinäpähän kalastelevat 1 % kannatuksen ääniä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset