valpperi

Me tarvitsemme paremman median, me tatrvitsemme luotettavan median

Tuo otsikko on perussuomalainen aamu, päivä, - ja iltarukous. Kuuluu tuohan vaatijoihin myös muutamia muita, mutta pääasiassa valtamedia/valemediasta itkevät juuri persut.

Rasittavaa, pitkästyttävää ja yleisesti aiheetontakin rutinaa.

Voisiko joku persu nyt sitten kertoa, millaisia konsteja olisi saada se ''luotettava media''

Valtaosa mediasta ovat yksityisiä, joten he toimivat aivan niin kuin he haluavat, lukijamäärät ja katsojamäärät sitten kertovat, ovatko he oikealla linjalla, vai ovatko he tehneet kamalia vääristelyitä, jolloin maksavat asiakkaat häipyvät.

Ei kuitenkaan näytä siltä, että valtaosa kansasta olisi kauhean huolissaan median toimista, tai ainakaan se ei näy juuri missään, lehtitalot porskuttavat ja yleä pidetään luotettavana.

Tämä Touko Aallon ja Pennasen tapauskin on käsitelty monessa mediassa perinpohjin, eli ihme kyllä vihreääkin on siellä käsitelty, eikä silkkihansikkain.

Vai oliko tuo sitten persutyyliin yksittäistapaus, ja se ei ole tietenkään mikään pysyvä linja.

Persuille se luotettava media taitaa olla Halla-ahon facebook, MV-lehti ja oikeamedia, jos miettii koko lukijakuntaa, niin kyllä silloin puhutaan aivan pikkiriikkisestä kuplasta, ehkä sitten siellä kuplan sisällä ihan oikeat uutiset tuntuvatkin vierailta.

Kertokaa siis, miten se luotettava media nyt luodaan, sillä kilpailuhan on vapaa, ja rahaakin on persuilla taskut täynnä, eikö suomen uutiset oiken vedä, ehkä se johtuukin siitä, että se, jos mikä on valemedia. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (57 kommenttia)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Olen hyvin huolissani Suomen uutisten tasosta. Ymmärtääkseni tätä julkaisua pyöritetään puoluetuilla, eli meidän veronmaksajien varoilla. Lukemani mukaan siellä ei ole kuitenkaan ainuttakaan ammattitaitoista toimittajaa, vaan ainoastaan persujen aatelistoa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei siellä toimittajia ole, sehän on puolueen äänitorvi, Turkkila taitaa siellä valtaosan jutuista kopsata persutyyliin jostain :)

Fox-kanava, Halla-ahon facebook, ja tietysti Trumpin twiitit taitavat olla ne tärkeimmät uutislähteet.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Jos Suomen uutiset tai yleensä perussuomalaiset eivät tarvitsisi kertoa omaa näkemystään tai selvittää median uutisten taustoja, mediasta voisi tulla luotettavampi.

Esimerkkinä vaikka kaikki tapaukset, joissa Suomen uutiset pääsevät kertomaan median esittelemän asiantuntijan olevan aktivisti.

Mistä Korkman tietää Suomen uutisten rahoituksen?

Rahoitus voi tulla jäsenmaksuistakin, kun mediat ovat uutisoineet perussuomalaisten jäsenmäärän olevan kasvussa.

Yleensä kuulee etteivät verorahat ole "meidän verorahoja", kun ehdotetaan Ylen rahoituksen vähentämistä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kaikkihan puoluelehtituista tietävät. Mutta mihin se raha persuista käytetään on mysteeri. Mitään journalistiikkaa ei kansa saa takaisin. Suomen Uutiset on bannonilaisen francisizing. Vähän kuin Suomen valtio alkaisi antaa muotoilun edistämisrahaa Ikealle tai kansanterveyden parantamisrahaa McDonald'sille tai ympäristöministeriö tukia Teboillille.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Se on Saksa,missä puolueet rahoittavat toimintansa jäsenmaksuilla.Silloin puhutaan kolminumeroisista luvuista ja ensimmäinen numero ei ole aina edes ykkönen tai kakkonen.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

Itse tulee luettua hieman myös vasemmalle kallellaan olevaa vaihtoehtomediaa, vaikka pyrinkin ottamaan sen, kuten myös esimerkiksi puoluelehdet, terveellisen suola-annoksen kera. Viime aikoina olen "oppinut" esimerkiksi sen, että Trump on saanut Venäjän mafialta rahoitusta jo 2000-luvun alun kieppeillä amerikkalaispankkien rahahanojen mentyä kiinni lukuisten konkurssien myötä. Ja tästä arvatenkin voi ymmärtää että Trump on Putinin puristusotteessa arvattavasta paikasta.

Kai minäkin voisin tuon perusteella sanoa, että valtamedia on epäuskottavaa kun ei tuosta ole uutisoinut, ja ovat selkeästi kallellaan Persuihin koska eivät suostu uutisoimaan siitä kuinka näiden fanittama Trump on kytköksissä Venäjän mafiaan. Onko se uskottavaa tai millään tavalla järkevää, niin...

Huvittaa tietysti vielä sekin, että valtamediaa syytetään siitä ettei se uutisoi jokaisesta samasta tarinasta tai uutisesta jonka vaihtoehtomedia kaivaa esiin, mutta enpä toisaalta ole nähnyt Suomen Uutistenkaan julkaisevan jokaista uutista, jonka Yle Tai Helsingin Sanomat julkaisee. Ilmeisesti säännöt ja vaatimukset siitä miten eri tahojen pitää toimia muuttuvat aina sen mukaan miten se itselle on parhaaksi.

Pekka Iiskonmaki

Ritalointia, Ritalan torvesta, joka on totuus.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kiitos, niin on.

Mikä se on Vironmiehen mielestä se luotettava media, kysyn vaikka vastauksen tiedän.

Pekka Iiskonmaki

#6
Neue Zürcher Zeitung ja Süddeutsche Zeitung.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #41

Jokainen meistä voi väittää lukevansa vaikka kuinka monia kv,julkaisuja, mutta Pekka se on osoittanut omilla blogeillaan mistä hän on sivistyksensä saanut, hän on saanut sen kadulta.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Kertokaa siis, miten se luotettava media nyt luodaan..."

Sehän luodaan juurikin niin, että tiedotusvälineet otetaan demokraattisesti valitun poliittisen johdon haltuun. Pohjois-Korean malli siis. Tai jos se ei kelpaa, niin voimme jäädä muhimaan tähän nykyiseen rahanvaltaiseen versioon.

”Länsimainen vapaus” tarkoittaa rahanvaltaa

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No mä nyt tarkoitin kuitenkin ihan realistista toimintaa, en mitään taru sormusten herrasta ehdotuksia.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kuten sanoin, vaihtoehto tuolle Pohjois-Korean mallille on olemassa: jätetään kaikki ennalleen. Jos joku keksii muita vaihtoehtoja, niin senkuin esittää ne. Jos vaikka vedottaisiin mediatalojen omistajien herkkään omatuntoon kansan parhaaksi? Eivätköhän he silloin herkistyisi, varmasti...

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Janne, onhan tämä huumoria, onhan?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kerro toki, Raimo, mitä vaihtoehtoja sinun mielessäsi on.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #13

Vaihtoehto on nykyinen järjestelmä, ei sillä ole mitään suurta vastarintaa, kansalaiset ovat olleet pitkään tyytyväisiä nykytilanteeseen.

Ainoastaan pieni porukka jaksaa tästä pitää ääntä, mutta se on tosi pientä.

Jos kansa on tyytyväinen nykytilanteeseen, miksi sitä pitäisi muuttaa, varsinkaan minkään diktaattorimaan, jossa ei ole edes ihmisoikeuksia malliin.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #13

En minäkään kaipaa mitään vaihtoehtoa. Tämä nykyinen, monimuotoinen mediakenttä sopii minulle oikein hyvin. Yksipuoluejärjestelmän yksipuolista uutisointia kammoksun.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #16

"Yksipuoluejärjestelmän yksipuolista uutisointia kammoksun."

Monipuoluejärjestelmän yksipuolinen uutisointi on vielä kammottavampaa. Kansa kuvittelee, että meillä on toimiva monipuoluejärjestelmä vain sen takia, että Suomen Kapitalistinen Talouskasvupuolue esiintyy eduskunnassa 9 eri piilonimellä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"tiedotusvälineet otetaan demokraattisesti valitun poliittisen johdon haltuun. Pohjois-Korean malli siis."

*****?*
Eli jätetään tiedottaminen diktatuurille - nerokas vaihtoehto.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Mieluummin enemmistön diktatuurille kuin vähemmistön diktatuurille.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #32

Edustaakin se typerästi hymyilevä lihava pikkupoika Pyongyangissa enemmistöä?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #45

Max, mene itse peilin eteen ja yritä hymyillä kauniimmin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #46

Vastaisitte vaikka tuohon kysymykseeni. Olen käynyt tuossa ihannevaltiossasi, ja voin sanoa, että ainoastaan täydellisessä harhassa elävä ihminen kykenee sanomaan siitä mitään hyvää.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #48

Mutta avainkysymyshän oli se, pystytkö hymyilemään kauniisti tuon sanoessasi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #50

Kun sinulla ei ole vastausta, kannattaa olla vaikka kirjoittamatta yhtään mitään. Ei vaikuta aivan otteensa menettäneellä, kun osaa luovuttaa. Vai eikö tieteellinen sosialismi neuvo näin, tai juche?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #51

Sinähän tässä olet se, jolla ei ole vastausta, Max.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #52

Ainoastaan kaltaisesi propagandan uhri kykenee kääntämään asioita tuolla tavalla.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Suomi tarvitsee monipuolisemman median. Nyt uutiset ovat paljolti samoja ja ne esitetään joka mediassa samalta kantilta.

http://asfalttikukka.blogspot.com/2017/09/viimeine...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Luotettava media tarkoittaa sitä, että valehtelu olisi minimissä. Media itse siis saa toki valita linjansa mutta jos esittää ja väittää olevansa vaikka puolueeton ja ei sitä ole niin valehtelee eikä ole luotettava. Esim.

https://www.suomenuutiset.fi/yle-kutsui-oikeus-ela...

"Keskiviikon A-studiossa käsiteltiin vihreiden lainsäädäntösihteerin Aino Pennasen toimintaa palautuslennolla. Ohjelman asiantuntijavalinnat ovat ihmetyttäneet verkkokeskustelijoita. On kysytty, miksi poliittisesti herkkää aihetta kommentoimaan otettiin kaksi niin samanmielistä henkilöä. Vielä enemmän on kummeksuttanut se, miksi Yle jätti tyystin mainitsematta toisen keskustelijan aktivistitaustan ja esitteli hänet neutraalina tutkijana."

Eli mikäs siinä jos pidetään a-studio aiheesta kuka vihaa eniten perussuomalaisia mutta jos paikalla on Ritala ei titteli voi olla puolueeton someaktiivi vaan jotain vähän muuta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin ja ylen toimintaa valvoo eduskunta, ja sen mittasuhteet käsitellään vaaleissa. Joten jos kansa on älyttömän pöyristynyt, niin kaipa se sitten vaikuttaa puolueiden kannatukseenkin. :)

Paljon on Suomessa eri meidioita, eikä kansa tunnu kauheasti niiden uutisoinnista hermostuvan, persut kyllä näkevät tässä asiassa lähes tuomiopäivän elkeitä.

Mutta niinkuin sanoin, pikkuriikkinen pieni piiri näkee ongelman, mutta miten he sitten aikovat asiaa muuttaa, itkemällä lisää netissä vai?

Persut on niin hauskoja valittajia, että ei niitä voi olla kommentoimatta, jokaisella meistä on oma ristinsä kannettavana :)

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ennen oli luotettava media kenttä ja johtui siitä, että oli pieniä toimijoita mm. puoluelehdet, maakuntalehdet jne. Nykyään on vain kaksi isoa Yle ja Alma Media.

En tiedä mitä haet, etkö yhtään lue kansainvälisistä asioista muista kuin Ylestä ja Almasta? Saa nimittäin perspektiiviä asioihin, totuuteen jne.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä puhun nyt kotimaisesta mediasta, kyllä minä luen paljonkin ulkomaista mediaa, mutta se nyt ei ollut homman nimi.

Minulla ei ole mitään ongelmaa median suhteen.

Kyse on siitä pienen piirin alituisesta huudosta, että ei ole tasapuolista jne, valemedia jne.

Suurin osa kansasta ei ongelmaa näe,eli kysyin mitä sitten nämä valittajat haluavat tehdä?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Perheemme kuopus lähti pari vuotta siiten, kymmenen työvuoden jälkeen, uudestaan opintielle, opiskelemaan journalismia. Sivusta seuraan kuinka vakavasti hän opintoihinsa suhtautuu ja kuinka paljon erilaista tietoa on omaksuttava voidakseen toimia toimittajan ammatissa. Siksi ihmettelen, että Suomen Uutisten, persujen puoluelehden päätoimittajana häärii henkilö jolta alan koulutus puuttuu kokonaan. Insinöörin koulutuksen saaneet henkilöt voivat olla ja usein ovatkin erinomaisia kirjoittajia, mutta uskottavan lehden toimittaminen vaatii kyllä alan opintoja jotka ymmärtääkseni Turkkilalta puuttuu kokonaan,mutta voi olla, että olen väärässäkin.

Tommi Mäkinen

Ritalahan se on paras puhumaan :D Jätkä uskoo sukkana joka ikisen valtamedian jutun pätkääkään suodattamatta. Valtamedia jää jatkuvalla syötöllä kiinni vääristelystä ja liioittelusta ja jättää olennaisia asioita sanomatta. Siis jos koskee maahanmuuttoa tai ilmastonmuutosta tai Trumppia tai Venäjää tai Putinia tai sotia. Tuntuu että suvakit on kaikkein kovimpia neuvomaan mediakriittisyyttä mut ite uskovat reikä päässä jokaikisen paskajutun valtamediasta :D Eilen törmäsin johonkin juttuun että Trumppi ois myöhästynyt kuningattaren tapaamisesta. Ei myöhästynyt. Naurettavan pieni juttu tiedän, mut sekin piti ylen väärentää :D
Lähtökohtaisesti jos yle tai hesarinpaska kertoo jotain noista ylläolevista aiheista, ni defaulttina en usko sanaakaan. Toimittelijat lainaa jotai virheellistä jenkkivaltamedia"uutista" ja hyväl säkäl viel senkin onnistunut suomentaa väärin. Älkää nyt olko niin v*itun helppoja että uskotte kaikki valtamediasta..

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Heh, se, että yksi ihminen laukoo niitä ''totuuksia'' ei paljon kansankuntaa heilauta.

Suomalaiset ovat kuitenkin tyytyväisiä median luotettavuuteen, kyse ei nyt ole yhdestä Ritalasta, vaikka tuonkin sinulle tuskaa :)

Kerro nyt meille kaikille muille, mikä on se jumalmedia, josta arvon kommentoija niitä ''oikeita'' uutisia lukee, siis kotimaisia kiitos.

Tommi Mäkinen

"Kerro nyt meille kaikille muille, mikä on se jumalmedia, josta arvon kommentoija niitä ''oikeita'' uutisia lukee, siis kotimaisia kiitos."

Etkö sä pahvi vieläkään tajua että yhteenkään mediaan ei voi luottaa 100% :D
Semmoista mediaa ei olekkaan mikä ei ois pashaa joskus julkaissut.
Ja suomalaiset ei todellakaan ole tyytyväisiä median luotettavuuteen, ehkä sun suvakkikuplassasi ollaan mut ketkään normaalit ei..

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #26

No sä oot taas kerran väärässä, suomalaiset nimenomaan luottavat mediaan, ja yle on luotetuin.

Jos joku on kuplassa, niin se olet ikävä kyllä sinä, ja pientä vähemmistöä.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/06/14/suomalais...

Kerro nyt kuitenkin niitä vaihtoehtoisia medioita, vai oletko salalukija kuitenkin.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #27

p.r:"No sä oot taas kerran väärässä, suomalaiset nimenomaan luottavat mediaan, ja yle on luotetuin".

Esim. juuri tuosta linkkaamastasi näkee hyvin meidän nykyisen median tason ja "luotettavuuden". Tehdään ihan omia johtopäätöksiä jostain tutkimuksesta ja korjataan sitten parin viikon päästä, kun "ritaloita" on jo pissitty silmään mennen tullen. Ehkäpä MV-media ja vastaavat voisivat tämänkin kertoa ihan totuudenmukaisesti, kun yle ei siihen pysty. (ei edes korjattunakaan)

Linkin takaa korjaus;
"Tiedotetta on korjattu 28.6.2018. Medioiden vertailussa kyse on _käytöstä_, ei _luotettavuudesta_."

PS Aku Ankka on aika hyvä. Lassi ja Leevi kuitenkin vie voiton.

Tommi Mäkinen

Sekin sun ylistämä naistoimittaja joka sai "kauhean vihapuheryöpyn" niskaansa kun uutisoi sen valeuutisen että se yks mamu muka auttoi puukotettuja silloin Turussa, ei ole tähän päivään mennessä julkaissut sitä kuvaa minkä vannoi nähneensä ja julkistavansa, missä mamuparka auttaa uhreja vaatteet veressä. Parissa kuvassa mamu kattelee vieressä kun muut auttaa.
Ja sit menee viel tekee rikosilmoituksen maalittamisesta :D
Ei tietenkään oikein ketään uhkailla, mutta jos ois kirjoittanut totta niin ei kukaan olisi mitää paskaa sille köynyt kirjoitteleekkaan. Halla-aho veti sen linkin siihin juttuu pois ainoastaan sen takia että tää naistoimittaja sanoi että kyllä joo kuva löytyy. Ja tähän päivään mennessä EI ole löytynyt mut eihän se ritaloita haittaa, kaunis suvakki-tarina, mamut verissä päin auttaa :D

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #28

Rasistinen mv-lehti ei ole uutismedia vaan rasistien kotipesä, joka varastaa juttuja, ja siksipä Janitskin saa myös tuomion.

Vieläkään et kerro mitä uutissivuja käytät, joten juttusi on pelkkää ilmaa

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #30

En pahemmin Janitskinia fanita, mutta Janitskin oli jo 11kk vankilassa rikoksista joista ei voi ees ehdotonta tulla.
Saapi kauhean kasan, tuhansia euroja koppikorvauksia.
Voin vain kuvitella Ritalan vitutuksen määrän :D

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #33

Taitaa pojalle tulla melkoiset maksut ennemminkin. Ihan oikein hänelle, sitä sitten saa kun valheita levittelee ja uhkailee ihmisiä.

Mä luulen, että jotain muuta kohta harmittaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tommi Mäkinen, jokaisen uutisjutun takana on toimittaja, etkö ymmärrä sitä, että mikäli toimittaja tietoisesti päästää julkisuuteen tietoisesti virheellisen tai vääristellyn uutisen on hän kohta entinen toimittaja. Yhdelläkään lehtitalolla, eikä edes yle:ä ole varaa menettää uskottavuuttaan tiedonvälittäjänä hutiloivan toimittajan vuoksi.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kuvasit hyvin tätäkin bloggaustasi.

"Rasittavaa, pitkästyttävää ja yleisesti aiheetontakin rutinaa."

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Aina kuitenkin luet, kiitos kannatuksesta.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Itse arvostan eniten Ylen tarjontaa. Laadun suhteen ei tarvitse tehdä yhtä paljon kompromisseja kuin kaupallisten toimijoiden. Kaikkiaan meillä on hyvä mediatarjonta, eikä mikään estä katsomasta mitä muualla maailmalla samoista asioista kirjoitellaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Luotettavaa mediaa edustaa Petteri Ritalan blogit US:n Puheenvuorossa.

Voi luottaa jopa lukematta, että persuista puhutaan ja hymiöitä käytetään ihan varmasti.

P.S. Tämä kommentti on kirjoitettu lukematta blogia tai kommentteja.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kiitos kuitenkin, että lähes aina olet mukana kommentoimassa, se on mukavaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siinä taas yksi "uutissivusto"

No nyt tiedän mistä haet tietosi.

Kuulu edelleen pikkuporukkaan, jolla ei nyt ole merkitystä, nä oikeamediat ja kansalaissivut ovat täysiä valeuutissivustoja, joita lukee vain persuta ja pari muuta öyhääjää.

Tommi Mäkinen

Joo varmaa tuolta haen kaikki tietoni :D
Mut ei siinä mitään, sinä uskot jokaisen valtamedian jutun eka lukaisulla pätkääkään kritisoimatta tai funtsimatta ja sen kyllä huomaa :) Aina hyvää viihdettä kun suvakit vauhkoo jotain feikkiuutista, kiitos siitä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #42

Ketkähän noista valtamedioista koko ajan valittaa, Huhtasaarikin omassa blogissaan ja persut lähes aina.

Minä ja valtaosa suomalaisista on tyytyväisiä, te pienet pikkukuplassa olevat ovat niitä valittajia.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Yhden asian Ritala taas vauhdissa :)

Käyttäjän mikanter kuva
Mika Keränen

Minä kaipaisin Suomeen ranskalaisen Le Figaron tasoista julkaisua. Figaro on perinteikäs, jo 1800-luvulla perustettu laatulehti. Oikeistolainen sen linja toki pääsääntöisesti on, jos nyt välttämättä tahdotaan takertua vasemmisto-oikeisto -vastakkainasettelun kaltaisiin aikansa eläneisiin dikotomioihin.

Figaro onkin viime vuosina ja vuosikymmeninä antanut tilaa paikka paikoin hyvin nuiville maahanmuutto- ja monikulttuurisuusnäkökannoille, itse asiassa niin nuiville että Suomen mediasta (ainakin perinteisestä paperiformaatista puhuttaessa) sellaisia löytyy vain perussuomalaisten Suomen uutisten sivuilta. Toki myös somesta.

Muutama viikko sitten Figaron verkkoversio julkaisi kanadanranskalaisen sosiologin Mathieu Bock-Côtén haastattelun. Bock-Côté on tiukka monikulttuurisuuskriitikko ja joka suhteessa lähellä Jussi Halla-ahon aatemaailmaa. En oikein jaksa uskoa, että Suomessa yksikään itseään laatulehtenä kovaäänisesti mainostava media olisi suostunut kyseistä haastattelua julkaisemaan. Ranskassa on vielä sananvapautta jäljellä.

Arvioikaa itse; minä näet suomensin jutun verkkolehti Sarastukseen. Ohessa myös linkki alkutekstiin kielitaitoisia varten.

https://sarastuslehti.com/2018/07/17/poliittinen-k...

http://www.lefigaro.fr/vox/societe/2018/06/29/3100...

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Kait ihmisillä polla keskimäärin säteilee sen verta, että osaavat arvioida lukemansa median luotettavuuden. Sitten ovat nämä, joita ei totuus miellytä, vaan lukevat omia salaliittoteorioita tukevaa kuonaa.

Mika Keräsen Sarastus-käännösjuttukin...No onhan se näin oltava, kun on löytnyt yksi toisinajattelija. Pitäisikö nyt kumartaa häntä, kun on "oikeammassa" kuin valtaosa ranskalaisista?

Käyttäjän mikanter kuva
Mika Keränen

"Mika Keräsen Sarastus-käännösjuttukin...No onhan se näin oltava, kun on löytnyt yksi toisinajattelija."

Ei tuossa minun kommentissani ollut kyse ”yhdestä toisinajattelijasta”. Tarkoitus oli yhden konkreettisen esimerkin kautta demonstroida suurilevikkisen ranskalaisen laatulehden ja sikäläiseen valtamediaan kuuluvan julkaisun toimituksellisen linjan moniäänisyyttä, jollaista ei meikäläisestä valtamediasta löydy. Tuo Bock-Côtén haastatteluhan ei ole Figarossa mitenkään ainutkertainen tapaus, vaan vastaavia juttuja sieltä löytyy tämän tästä. Lisäksi lehden toimittajissa tai sitä säännöllisesti esim. kolumnisteina avustavissa on paljon sellaista väkeä, jonka olisi turha yrittäkään töihin vaikkapa johonkin Hesariin, tuskin edes ns. maakunta- tai puoluelehtiin (Suomen Uutiset tietysti pois lukien). Joku Jussi Halla-aho saattaa satunnaisesti meillä päästä julkaisemaan kolumnin vaikkapa MTV.fi -saitilla, ja silloinkin siitä nousee saatanallinen meteli oikeinajattelevan mölymystön keskuudessa; Figaroon puolestaan kirjoittaa säännöllisesti kolumnia herra nimeltä Ivan Rioufol, jonka mielipiteet ovat omine paikallisine erityispiirteineenkin täysin ”halla-aholaisia”.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

"persut sitä ja persut tätä" Ritala....väsynyt on kyllä antikvariaattimoguli Näissä jutuissaan

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset