valpperi

Maailman suurin viisivuotias - Trump

Trumpin puhe kannattajilleen Montanassa antaa kyllä taas tukea otsikon väitteelle. Niin sekopäistä juttua, mutta taitaa tukijajoukkokin olla paljolti samalla tasolla.

https://www.verkkouutiset.fi/donald-trump-nato-maille-maksakaa-laskunne-...

 

Mielenkiintoista on varmasti Trumpin joukoilla odotella mitä tämä kaveri tulee luvanneeksi tai sopineeksi Putinin kanssa neuvotteluissa.

Suomessa ylen tutkimuksen mukaan suomalaisista enemmistö ei usko Trumpin puheisiin ja touhuihin lainkaan. Tiettyjen puolueiden kannattajat pitävät sitten Trumppia hyvänä, persut, siniset ja kristilliset.

Noiden puolueiden kuuluminen tuohon vähemmistöön ei yllätä, sillä ne ovat kaikki konservatiivisia ja uusia asioita pelkääviä pikkupuolueita.

 

https://yle.fi/uutiset/3-10277828

 

https://yle.fi/uutiset/3-10290304

 

Ainakin voi mielenkiinnolla odottaa, mitä Trump Putinin kanssa sopii, veikkaisin, että Amerikassa tapaamista jännitetään paljon enemmän. :)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (103 kommenttia)

Toni Rintala

"Suomessa ylen tutkimuksen mukaan suomalaisista enemmistö ei usko Trumpin puheisiin ja touhuihin lainkaan."

Mihin tutkimukseen viittaat?

Tuosta linkkaamastasi uutisesta löytyy kyllä tällainen: "Pieni osa suomalaisista oli sitä mieltä, ettei Trump ole vaikuttanut mihinkään edellä mainituista."

Eli vain pieni osa ei usko Trumpin puheisiin ja touhuihin lainkaan. Eli kun siellä on tuo kohta mukana, jossa Trump on heikentänyt sitoutumista ympäristönsuojeluun, niin sehän tuo seille sen, että suurin osa uskoo, ettei hän ole edistänyt..

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jo otsikkotekstissä todetaan:

"vain ani harva uskoo Trumpin tehneen maailmasta turvallisemman"

Tuo lause: "Pieni osa suomalaisista oli sitä mieltä, ettei Trump ole vaikuttanut mihinkään edellä mainituista." viittaa sarjaan erilaisia kysymyksiä, mm: "Donald Trump on tehnyt maailmasta entistä turvallisemman";
"Vahvistanut Yhdysvaltojen asemaa maailmassa" j.n.e.

Toni Rintala

Mutta siellä ei ole sellaista päätelmää, että enemmistö suomalaisista ei usko Trumpin puheisiin ja touhuihin LAINKAAN.

Mutta melkein kaikki (88%) suomalaiset uskovat, että Trump on saanut aikaan muutoksia keskusteluun.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #25

Ne "edellä mainitut asiat" ovat juuri sellaisia, joihin Trump on puheissaan väittänyt tekojensa kautta vaikuttaneen, joten tuon päätelmän voi jokainen tehdä tutkimustuloksista, vaikka sitä ei erikseen juuri noilla sanoilla kyseisen uutisoinnin yhteydessä ollut kirjoitettukaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #25

Se, että saa aikaan muutoksia keskusteluun, on aivan eri asia kuin se, että uskoo kyseisen henkilön puheisiin ja touhuihin. Ne muutokset keskusteluun ovat pikemminkin seuranneet juuri siitä, että mies puhuu puutä heinää.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #28

"mies puhuu puutä heinää."

Trump puhuu samaa mitä muutkin. Miten hän mielestäsi poikkeaa muista?
EU valvoo rajojaan ja pitää yllä tullimaksuja.
EU pommittaa muita maita.
EU myy aseita sota-alueille.
EU ei pidä kiinni päästösopimuksista.
Jne.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #30

Viimeisimpiä "muutoksia keskusteluun" on Pohjois-Korean ei niin kovin yllättävä täyskäännös ydiaseasiassaan. Mike Pompeo sai lähteä tyhjin toimin kotimatkalle ja P-Korean uutisissa käytettiin taas äärimmäisen kovaa kieltä Yhdysvalloista ja sen pyrkimyksistä.

Neropatti D. Trump teki juuri niin kuin Pohjois-Korea häneltä odotti. Nyt tämän neropatin hallinto yrittää paikkailla tilannetta, mutta turhaan lienee. Eivät erityisen eteviä ole nämä korkeimmat virkamiehetkään. Joku voisi sanoa että rupusakkia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #49

"Eivät erityisen eteviä ole nämä korkeimmat virkamiehetkään. Joku voisi sanoa että rupusakkia."

Trump on potkinut ahkerasti pois virkamiehiä parhaasta päästä. New York Times kirjoitti parisen viikkoa sitten, että USA:lla on vaikeat ajat edessä kun "viimeisetkin aikuiset" ovat saaneet potkut presidentin lähipiiristä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kirjoitukset kertovat usein enemmän kirjoittajasta kuin kirjoituiksen kohteesta. Josku jopa otsikkoa myöten.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Trumpin synkkä tajunnanvirta on tosiaan pahasti häiriintyneen viisivuotiaan tasolla. Suuressa Amerikassa voi näköjään kuka tahansa päästä presidentiksi.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

"Suuressa Amerikassa voi näköjään kuka tahansa päästä presidentiksi."

Edesmennyt valtakunnan virallinen "Yrmy" Paavo Haavikko - jos oikein muistan- on joskus murjaissut:

" Suomessa kuka tahansa voi hoitaa presidentin virkaa. Martti Ahtisaari on sen meille osoittanut. Se on kai sitä demokratiaa."

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Kuulkaapas pojat.

Mikä tuossa petteri ritalan klinkkaamassa linkissä josa Trump puhui Montanalaisille, on sellaista mikä ritalan ja Snellmannin mukaan on häiriintyneen viisivuotiaan houretta. Yksilöikää väitteenne.

En ole Trumpin kannattaja mutta Trump on siinä oikeassa, nettä EU maat eivät ole hoitaneet osuuttaan Natossa. Jos Putin hyökkää johonkin EU maahan esim Baltiassa niin, Eurooppalainen eikä USA tule apuun Nato, hajoaa kuin heinäsirkkaparvi.

Risto Koivula

Ihan asiallista juttua Donaldilta.

Muut vaikuttavat kekkuleilta.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Oli viisivuotias tai ei, niin silti hän on suurin niin kauan kuin pysyy presidenttinä.

Sille ei edes Petteri Ritala mahda mitään.

Tahallaan väärin ymmärtäjille (Esa Mäkinen, Petteri Ritala, Janne Salonen ym.) mainittakoon, että maailmasta ei löydy toista yhtä vaikutusvaltaista valtionpäämiestä kuin mitä Yhdysvaltain presidentti on, muutamaa elossa olevaa diktaattoria lukuun ottamatta, joilla heilläkin vaikutusvalta riittää vain omassa maassaan.

Trumpilla on valta päästää myös heidät päiviltä halutessaan.

Samaan eivät yllä edes Venäjän tai Kiinan presidentit, joiden mandaatti riittää toki valtion päämiehiä vähäisempien yksilöiden likvidoimiseen.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ihan järkevästi ajattelee Usan kannalta katsottuna.. Eihän se meille hyväksi ole.. Eikä se tee hänestä 5-Vuotiasta!

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

NATO:n omien sivujen mukaan USA maksaa NATO:n budjetista vähän noin 22 %, Saksa noin 14 %, Ranska noin 10 % ja Britannia noin 10 %.

Lähde: https://www.nato.int/cps/ie/natohq/topics_67655.htm (Direct Funding of NATO)

Ainoa asia, jossa Trump on oikeassa, on se, että eurooppalaisten NATO-maiden pitäisi kasvattaa omia kansallisia puolustusbudjettejaan jos ne haluavat saavuttaa NATO:n suositellun puolustusbudjettitason eli 2% BKT:stä.

On syytä muistaa, että Yhdysvallat ensisijassa rakentaa omaa sotilaallista voimaansa, jota se käyttää oman tahtonsa mukaan. Varsinaisesti eurooppalaiset NATO-maat eivät ole USA:lle tai NATO:lle rahallisesti velkaa mitään, vaan kyseiset eurooppalaiset valtiot ovat laiminlyöneet omaa puolustustaan. USA:lla tai NATO:lla ei ole velkakirjoja todistaa Trumpin väitteitä laskujen maksamisesta.

Jos Trump väittää, että Yhdysvallat maksaa vähintään 70% eurooppalaisten NATO-maiden puolustuksesta, niin hänen olisi syytä todistaa tuo väite. Vaikka Trump on USA:n presidentti, niin hän on samaan aikaan populistinen poliitikko, joka pyrkii lietsomaan omia kannattajiaan uhoon, jotta hänet valittaisiin toiselle kaudelle.

Toni Rintala

"hän on samaan aikaan populistinen poliitikko, joka pyrkii lietsomaan omia kannattajiaan uhoon, jotta hänet valittaisiin toiselle kaudelle."

Ei siis eroa meidän poliitikoista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Paitsi ehkä sikäli, että meidän poliitikkojen ei tarvitse hakea kannatusta Putinilta.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Olisi mielenkiintoista tietää kuinka monta Trumppia käsittelevää kirjaa täällä kirjoittavat ovat lukeneet?

Itse olen lukenut Saarikoskien, Trump – mies kuin Amerikka -kirjan ennen syksyn 2016 vaaleja. Nyt on meneillään kirja nimeltään, Kun mikään ei riitä, kirjoittanut Michael D'Antonio.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minä luin Fire and Furyn, joka näkyi muutaman päivän ajan piraattilinkistä. Korutonta kertomaa!

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ihan ekaksi petteri vois lyödä pöytään ÄO:nsa kun lähes joka bloggauksessa arvostelee muiden älykkyyttä. Naureskellaan sitä sitten yhdessä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mut mä en oo presidentti, ja kun tuo vauva on presidenttinä, niin on siinä omillakin kestämistä :)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Silmissäni täällä on moni muu enemmän vauvan näköinen kuin Trump.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ne joilla on omia lapsia tietävät että viisivuotias ei ole mikään vauva. 5-vuotiaat ovat yleensä hyvin nokkelia eivätkä ne käytä vaippoja. Viiden vuoden ikä ei ole mikään synonyymi typeryydelle.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2018070622010577...

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #21

Siis pakko ihmetellä brittejen asennetta.. Varsinkin kun he tarvitsisivat ystäviä kun lähtivät Eu:sta.. Kansalaisia ymmärrän, voi olla että muutamalla ihmisellä ei ole pelisilmää ja antaa mennä tunteet ohi järjen. Ja tekevät tälläistä mutta pormestari sallii tälläisen ja sitä isommat tahot..

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ikävä kyllä ÄO ei kerro ihmisestä mitään muuta kuin sen, että se on neuvokas kuviopäättelytehtävissä, eikä koulutuskaan kaikkea. Halla-ahokin on tohtori.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä luulen, että Trump tekee maailmanennätyksen paskanpuhumisessa ja valehtelussa, taitaa mennä pitkä aika ennenkuin tähän tasolle päästään. :)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä jotenkin ymmärrän, että joku suomalainen fanittaa space girlsiä, cheekkiä, tai Kimi Räikköstä.

Mutta, että Trumppia, se osoittaa juuri sen, mihin tuo tutkimuskin viittasi, pieni älämölöporukka, jonka ÄO on ilmeisesti juuri samalla tasolla ihastuksen kohteensa kanssa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tiedätkö mikä trumputtimen IQ on? Kerro se rohkeasti muillekin.

Toni Rintala

Eihän sitä kukaan tiedä. Mistäs sen sais tietää?

"Mr Trump has never revealed his own IQ"
"Several articles have estimated his IQ at around 156"

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #44

Mensan jäsenyys kertoo, että olet näppärä kuviopäättelytehtävissä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Venäjä ja Israel ovat Trumpin kavereita, kumpikin miehittää kiistanalaisia alueita.

Aivan hiljattain Trump heitti ilmaan ajatuksen Venezuelan valtaamisesta. Jos tämä toteutuu, niin asettaako Suomi USA:n kaupalle rajoitteita kuten teki Venäjän kanssa Krimin vuoksi? Epäilen että ei.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

JOS jotain, niin TAPAHTUISIKO jotain ... on sellainen toisen potenssin hypoteettinen kysymys, ettei sellaista ole syytä esittääkään tässä yhteydessä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

On kai täällä kummallisempiakin spekulaatioita nähty.

Toni Rintala

"Aivan hiljattain Trump heitti ilmaan ajatuksen Venezuelan valtaamisesta. "

Trump kysyi avustajaltaan voisiko Yhdysvallat vallata sen.
Trump lieneekin siellä ainoa presidentti joka ei vielä ole vallannut yhtään maata ;)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Höpöti.

USA on osallistunut sotiin eri puolilla maailmaa ja aikaan saanut lsänäolollaan hallitusten vaihdoksia tai vallankumouksia, mutta ei ole toisen maailmansodan jälkeen vallannut kuin Grenadan saaren.

Nixon veti joukot pois Vietnamista, Ford ja Carter eivät juuri ede sotineet missään, George Bush Sr. hääti Irakin pois valtaamasta Kuwaitia ja niin edelleen. Vielä se Trump voi ehtiä jotain valtaamaan, kun on sen verran nopea liikkeissään.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #31

"Nixon veti joukot pois Vietnamista, Ford ja Carter eivät juuri ede sotineet missään, George Bush Sr. hääti Irakin pois valtaamasta Kuwaitia ja niin edelleen. "

Korjaan lausuntoani. Edelliset pressat ovat hyökänneet moniin maihin, mutta eivät ole yleensä onnistuneet valtaamaan niitä.

Carterin oppi (23.1.1980) oli pitää NL poissa Persianlahdelta sotavoimin. Carter avustikin aseellisesti kapinallisia. CIA koulutti kymmeniä tuhansia taistelijoita sissisodankäyntiin Afganistanissa. Pakistanille annettiin F 16-hävittäjien kaltaista uusinta aseistusta. Että kyllä Carterkin oli sodassa mukana, vaikka virallisesti jenkit eivät olleet mukana.

Trump olisikin harvinainen presidentti, jos hän ei ylläpitäisi sotatoimia missään..

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #40

"Carterin oppi (23.1.1980) oli pitää NL poissa Persianlahdelta sotavoimin."

Päivämäärä oli siis tasan kuukausi sen jälkeen, kun Neuvostoliitto hyökkäsi Afganistaniin ja tappoi ensimmäiseksi maan presidentin, jonka kertoi pyytäneen sotilaallista apua. YK:n yleiskokous tuomitsi jyrkästi Neuvostoliiton aggression ja olisi ollut täydellistä piittaamattomuutta, jos USA ei asiaan mitenkään olisi reagoinut. Suurin osa maista myös boikotoi Olympialaisia Moskovassa saman vuoden kesällä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

USA on tehnyt aseellisilla puuttumisillaan lähinnä toimintatilaa amerikkalaisille yrityksille. Usein siihen on liittynyt vallanvaihdoksen tukeminen kohdemaassa, tai mieluisten vallanpitäjien tukeminen.

Trump näyttää näkevän EU:n vihollisenaan, tulevaisuus näyttää millaista vallanvaihtoa hän Eurooppaan haluaa. Kauppasota on tuskin riittävä pakote sen toteuttamiseksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #35

Tätä menoa se Trumpin toivoma vallanvaihdos Euroopassa toteutetaan Putinin toimesta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Lapsia ja eläimiä ei saa loukata vertailemalla Donald Trumpiin.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

E.M:"Lapsia ja eläimiä ei saa loukata vertailemalla Donald Trumpiin."

Häikäistyn vitsikkyydestäsi. Tunnutte olevan muutenkin petterin kanssa samalla tasolla.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Jos vertaa USA edelliseen kukkahattu presidentti Barack Obamaan niin Donald Trump on oikea voima presidentti. Mitä tulee Natoon ja USA-n voimatukeen ilman sitä Nato olisi kuoropoika.
Ja nyt noin ohimennen Donald Trump sopii Vladimir Putinin kansa että Suomelle palautetaan Petsamo, Salla, Karjala sekä Suomelle kuuluneet saaret suomenlahdelta lukuun ottamatta Pietarin edustan saaria.

Trump on myös oikeassa kauppapolitiikassa ja on outoa jos jokin tuote ja lait sallivat myynnin USA-ssa se on kielletty EU-ssa esim. lisäravinteet, ja yleensä viljatuotteet.

Juha Hämäläinen

Trump on näköiskuva puolesta USAn väestöä eli äänestäjistään. Trumpilla on vakava persoonallisuushäiriö. Hänen maailmankuvansa on sivistymätön. Hänen politiikkansa on sattumanvaraista eli ailahtelevaa.

Trump kuitenkin puhuu asioista, joista käy selväksi, että hän ajaa ensisijaisesti kansansa etua. Hän vastustaa massamuuttoa, hän ei pidä vapaakaupasta ilman tarpeellisia rajoitteita eikä hän ole ainakaan vielä ollut edeltäjiensä tapaan innokas sotimaan puheistaan huolimatta. Trump haluaa myös vähentää maansa osuutta mm EUn puolustuksessa kuten oikein onkin.

EUn johtajista ei voi sanoa samaa. He tuhoavat eurooppalaisen yhteistyön tekemällä kaiken väärin aasta ööhön.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

"Ei ne sanat vaan teot"
Suomessa se menee toisinpäin.. "Ei ne teot vaan sanat"

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mitkä teot?

Ei taida lähihistoria tuntea toista presidenttiä, joka olisi puhunut noin paljon paskaa kuin Trump, valheiden määrä on holtiton. Sen voi ihan jokainen fani tarkastaa hänen puheistaan, jotka löytyvät netistä.

Onhan noita listattukkin, aika upea saavutus tosin sekin, jos tarkoitit teoilla tuota ennätysmäistä valehtelua. :)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #52

"Mitkä teot?"

Esimerkiksi Pariisin ilmastosopimuksen hylkääminen, joka osoitti harvinaista selväpäisyyttä ja kansainvaellusten kaikkinainen vastustaminen osoittavat Trumpissa olevan valtiomiesainesta. Myös globalisaation estäminen on USAn etu.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #54

Pariisin ilmastosopimuksen hylkääminen osoitti kolossaalista järjettömyyttä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #61

Lamminpää ei näytä tuntevan Pariisin sopimustakaan, keskustelua asiasta viereisessä blokissa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #65

Pariisin sopimuksen tunnen auttavasti, keskustelua siitä asian viereisessä blogissa en.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #52

p.r:"Ei taida lähihistoria tuntea toista presidenttiä, joka olisi puhunut noin paljon paskaa kuin Trump, valheiden määrä on holtiton. Sen voi ihan jokainen fani tarkastaa hänen puheistaan.."

Kuten P.V kommentissaan #38, niin itsekin kysyisin samaa..eli mikä tuossa linkkaamassasi tekstissä oli sellaista "viisivuotiaan houretta", vai miksi sitä nyt sitten nimitätkään.
Kun sitä paskaa löytyy niin paljon, niin olisi suotavaa että edes jotain esimerkkejä laitettaisiin, mutta kun ei.
Siis aloita nyt vaikka tuosta linkittämästäsi..

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #62

Ilmeisesti et ole paljon netissä pyörinyt, sillä noista Trumpin valheista ja puheista on pidetty kirjaa monella sivustolla, ettei voi väittää kaikkia ihan Trumpin tyyliin valesivustoiksi. Aloita vaikka tuosta.

http://www.politifact.com/personalities/donald-tru...

Ja google kertoo kyllä lisää, ja Trumpin puheitakin on youtube pullollaan, joissa hän niitä valheita levittelee.

Kannattaa herätä. :)

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #66

Ei petteri ritala pysty vastaamaan todellisiin kysymyksiin. petteri ritala on antikvariaatti kauppias, hän asioi vanhojen homeisten tavaroiden kanssa. Kannattaisi kiinnittää huomiota terveyteensä sillä home on vaarallista hengittää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #88

Hengitä vielä syvempään :)

Mulla on ilmastointi :)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sepä se, puheisiin kiinnitetään enemmän huomiota kuin tekoihin. Suomessakin näyttää puheet ja lupaukset merkitsevän enemmän kuin teot hallituksessa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Suositeltavaa lukemista: Kirurgin lopputili, mikä kertoo dementoituvasta professori Sauerbruchista. Lukekaapa kuvaus hänestä; kukahan tulee mieleen?

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Länsiblokkiin kuuluvien maiden politiikassa on ajauduttu hyvin monimutkaisten ongelmien äärelle ja nyt on tullut tilaus suoraviivaiselle politiikalle, jolla ongelmat ikäänkuin räjäytetään pois alta. Pulmat on usein aiheutunut liian idealistinen, usein jonkin akateemisen koulukunnan tai ajatuspajan kehittelemään oppiin nojaava uudistusmielinen ja jääräpäisesti toteutettava politiikka. Esimerkiksi Merkel on yltiöidealistisella maahanmuuttopolitiikallaan sotkenut Euroopan asiat perinpohjaisesti. Tai sitten on Macron, joka vannoutuneena pankkiekonomistina tuputtaa ranskalaisille heidän kansanluonteelleen vierasta uusliberaalia talouspolitiikkaa, vaikka koko ajan nähdään, kuinka se kylvää tuhoa pitkin Eurooppaa.

On Euroopan päättäjille tyypillistä, että he lähes sokeasti toteuttavat joko omia tai taustaryhmiensä ihanteita ja ajavat lähes pakkomielteisesti uudistuksia tilanteista välittämättä ja kansan aitoja tuntoja kuulematta. Pitkään jatkuessaan tämä tilanne luo ihanteellisen kasvualustan populismille, koska päättäjien itsepäisyys alkaa vaikuttaa maaniselta. Vaikutelma pelkästään pienen sisäpiirin tahtotilan toteuttamisesta on ilmeinen. Yksinkertaisten, kansanomaisten ja suoraviivaisten poliitikkohahmojen arvo nousee, ei välttämättä absoluuttisesti, vaan suhteessa ideologioihinsa hirttäytyneisiin poliitikkoihin. Myös perinteiden arvostus kasvaa eikä peruutusvaihteen käyttö tunnu enää niin hassulta ajatukselta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ritala,

Fake news!

P.S. USA:n presidenttinä Trump on vasta yksivuotias.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Sota Venäjän kanssa on naurettavaa kun Saksalainen haluaa tehdä kaasubisnestä ja myydä Mersuja.

Trump kinuaa rahaa jo valmiiksi pöhötaudista kärsivälle NATO:lle.

NATO pitää purkaa ja sen tilalle jotain muuta vähemmän provosoivaa Venäjän suuntaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mitäs muuten ne Trumpin suuret maineteot on, joista moni nyt sitten on tohkeissaan?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mainetekoinahan jo jotkut pärssut, ettei vaan Laura, esittelivät kaikkinaista maailmanrauhaa Pohjois-Korean johtajan kanssa, josta olisi pitänyt saada Nobelin rauhanpalkinto ja ties mitä suitsutusta kyybelin päälle.

Kuitenkin puhkesi tämä gangsterikeskustelu myöhemmin, ja se että Pohjois-Korea on kiihdyttänyt uraanihommeleitaan entisestään, eli hyvin hoitanut rauhanasiat tämä Trump..

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Trump on ansainnut Nobelin rauhanpalkinnon siinä missä Barak Obama!

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Kertoisitko Petteri mitä mokia Tpump on tehnyt

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Valheita, uhkailuja ja rasistista kohtelua maahanmuuttajia kohtaan.

Valhekasa: http://www.politifact.com/personalities/donald-tru...

Toisaalta parempi, mitä enemmän hän mokailee, sen selvemmin ihmiset näkevät hänen ''lupaustensa'' läpi.

Kaipa ne kovimmat kannattajat kohta siellä huomaavat, mihin maa on menossa, kun tullien takia lähtee työpaikkoja, Chrysler on ilmoittanut, mikäli autotullit tulevat häviää tuhansia työpaikkoja, soijanviljelijät ovat paniikissa Kiinan tullien takia.

Niitä hyviä ja toimeenpantuja päätöksiäkin olisi mukava kuulla. :)

Sitten täällä vielä jotkut ''isänmaalliseksi'' itseään tituleeraavat ihalevat Trumppia, joka tulleilla vahingoittaa Suomen taloutta, ilmeisesti se oman maan talous ei olekaan kaikille tärkeää, Huhtasaarikin silmät kiiluen ihailee miestä, joka heikentää Suomen taloutta, siinä meillä oikein ''isänmaallinen'' persu.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

On muuten hassua, että jotkut ovat pahoittaneet mielensä siitä että jossain Hesarissa verrattiin Trumpia sikaan. Ainakin Päivi Räsänen, joka Ilta-Sanomissa 30.6. jeesusteli näin: "Varmasti menee Trumpin esikuntaan tiedoksi tällainen suhtautuminen." Ja toinen jeesustelija, kokoomuslinen kunnanvaltuutettu Dani Niskanen laukoi Twitterissä 29.6. näin: "Voi miettiä millainen poru olisi syntynyt, jos naispoliitikkoa olisi verrattu lehmään." Trump itse kuitenkin vertasi Yhdysvaltoihin pyrkiviä siirtolaisia eläimiin: "He eivät ole ihmisiä. He ovat eläimiä", sanoi Trump valkoisen talon tiedotustilaisuudessa 17.5. Tasan se meni. Paitsi että HS:lla ei valitettavasti ole mitään valtaa Trumpiin, kun taas Trumpilla on paljonkin valtaa maahanmuuttokysymyksissä, niin ikävää kuin se onkin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #64

Näinpäin Trumpin puheet hyväksytään tietyissä piireissä, onhan tässäkin blogissa noita ihalilijjoita, jotka eivät näe itään virheitä Trumpin puheissa.

Pistää oikeasti miettimään, millainen on sivistystaso ihmisellä, joka tuota rasistista älykääpiötä hehkuttaa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kun kattelee petterin ja Lamminpään kuvia niin kyllä sika näyttää kauniilta. Äö testiäkin moittii yleensä ne jotka ei siinä ole koskaan "onnistuneet" . Ja sian äö on isompi kuin näiden ikuisten ruikuttajien yhteensä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Toistan itseäni, mutta toistan kuitenkin:

Jotenkin myös tää Trumppiin kohdistuva antipatia on käsittämätöntä, kun objektiivisesti ottaen Bush nuoremman ja hänen kotkahallinnon sekä PNAC projektin aikakausi oli melkoista hulabaloota kun halusivat laittaa lähi-idän uuteen uskoon.

Obama sitten jatkoi kylväen pommeja jopa enemmän kuin edeltäjänsä, mutta että Trump ja hänen pari vuottaan on muka sitten pahinta ollut ikinä. Särkee aivoja tämä epäloogisuus, mutta toisaalta ajat ovat muuttuneet ja Trumppi varmaan on tälle #metoo ja pöyristymisen ajalle ihan sokea piste.

Mutta ilmeisesti sodat ja tappaminen ei ole niin paha juttu enää nykyaikana kuin osin räävitön käytös somessa tai muualla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaikki jenkit sotivat, odotappa vaan.

Onko sinunkin mielestäsi Trumpin politiikkaa hyvää Suomen taloudelle?

Eli kannatatko Trumpin toimia, jotka vahingoittavat talouttamme?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

"Onko sinunkin mielestäsi Trumpin politiikkaa hyvää Suomen taloudelle?"

Paljon vähemmän vahingollista kuin Saksan talouspolitiikka. Mutta absurdi kysymys, oli tai ei, siihen meillä ei ole keinoja vaikuttaa. Muuten kuin toki yrittää sopeutua tilanteeseen, sillä Trump valittaneen toisellekin kaudelle.

"Eli kannatatko Trumpin toimia, jotka vahingoittavat talouttamme?"

Ei se minun kannatuksestani ole kiinni mihinkään suuntaan, mutta onhan se selvää että sopeutua pitää yrittää. Ei se auta jos julistaa kovaan ääneen että Trump on sika ja kakkapää kun miehen vallassaolo ei ole meistä kiinni.

Mutta jos haluat ratakiskosta väännetyn vastauksen; en kannata mitään sellaista politiikkaa kenenkään toimesta joka vahingoittaa Suomen taloutta. Mutta tässä asiassa Trump ei ole vielä kovin korkealla listalla mitä politiikan tekijöihin tulee.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #73

Kannattaa asettua ehdokkaaksi vaaleihin, sillä tuo vastaus oli juuri aloittelevalle poliitikolle sopiva.

Eli juu, muttaku muut on pahempii.

Väsynyttä, niin väsynyttä persuilua.

Eli jollei voi vaikuttaa, ei kannata välittää? No persut ei voi vaikuttaa maahanmuttoon, nii antaa sitten vaan olla.

Ei jatkoon.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #77

"
Kannattaa asettua ehdokkaaksi vaaleihin, sillä tuo vastaus oli juuri aloittelevalle poliitikolle sopiva.
Eli juu, muttaku muut on pahempii.
Väsynyttä, niin väsynyttä persuilua.
Eli jollei voi vaikuttaa, ei kannata välittää? No persut ei voi vaikuttaa maahanmuttoon, nii antaa sitten vaan olla.
Ei jatkoon."

Nyt en ymmärtänyt.

Vastasitko viestiini vai kävitkö jotain muuta keskustelua mielikuvitusystäväsi kanssa?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

EU vahingoittaa Suomen taloutta sata kertaa enemmän kuin mitkään Trumpin toimet.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #75

Ei, ku miljoona kertaa enemmän! Mä oon aina sata kertaa enemmän oikeessa ku sä!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #75

Niimutku muutkin, itku, itku.

Sulla ei kans oo koskaan munaa vastata suoraan kysymykseen, vaan aina tulee vastukseksi mutku muutkin.

Onnetonta höpötystä taas kerran

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #78

Ja sinä Petteri vastasit minulle kommenttiini:

"Kannattaa asettua ehdokkaaksi vaaleihin, sillä tuo vastaus oli juuri aloittelevalle poliitikolle sopiva."

Miksi ja mitä ihmettä?

"Eli juu, muttaku muut on pahempii."

Niin, jos Trump tosiaan on pahin kaikista jo kahden vuoden aikaan, niin sitten meillä on ongelma. Mutta omiensa joukossa ilmeisesti ei ole ja mitä todennäköisemmin tulee valituksi toiselle kaudelle.

Joten, mitä pieni Eurooppalainen maa tekee tälle asialle?

"Väsynyttä, niin väsynyttä persuilua."

Selvä.

"Eli jollei voi vaikuttaa, ei kannata välittää? No persut ei voi vaikuttaa maahanmuttoon, nii antaa sitten vaan olla"

Vakavastikin ottaen "perusuilu" ei ole Euroopassa saanut suosiota maahanmuuton itsensä takia, vaan kaikkien mahdollisten kerrannaisvaikutuksien takia. Mutta vaikka ei olisi, niin mitäpä sitä täällä puheenvuorossa itkemään. Paitsi toki nälvimään persuja, se kantaa.

"Ei jatkoon."

Ei sitten.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Trumppi varmaan on tälle #metoo ja pöyristymisen ajalle ihan sokea piste."

Tämä on vihervasemmistolle oleellista eikä sodat ja tappamiset.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kannattaako Makkonen Trumpin toimia, jotka vahingoittavat suomalaisten taloutta?

Et siis halua, että Suomella menee hyvin, pääasia, että Trump haukkuu ihmisiä saastaksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei saastaksi, vaan paskareikävaltiosta tuleviksi. (Shithole countries).

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mitä väliä on sillä kannattaako vaiko eikö?

Ja oikeesti, kuka kannattaa Trumpin toimia jotka vahingoittavat suomalaisten taloutta?

Mutta Petteri varmaan tajuaa, että mikään Trumpin tekemä ei suoraan vaikuta Suomeen, vaan Suomi kelluu sitten seurauksien aalloilla. Saksan ylijäämäinen kauppa jenkkeihinhän Trumppia kiukuttaa, kuuntele joskus vaikka politiikkaradiota yleltä. Löytyy myös areenasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #81

"Mitä sillä on väliä kannattaako vaiko ei?"
Juu altright haluaa nimenomaan murtaa länsimaisen logoksen missä asiat suhteutetaan toisiinsa ja johdonmukaisuuden kautta luodaan yhteistä kieltä.
Tämä on tyyppiesimerkki. Olet ollut tovin ketjussa missä keskustellaan Trumpista ja yhtäkkiä lausut ettei ole väliä kannattatko Trumpia vai et.
No sinulta voi kysyä onko millään väliä mitä suomalaisessa demokratiassa on saavutettu. Sitä nimittäin pidetään yllä vain sitä kautta että sanoilla ja lauseilla on väliä ja puhe pysyy ymmärrettävänä.
Altrightin ajattelukaaos on turvattomuutta. Se tähtää vain autoritääristen venäjämielisten johtajien vallan pönkittämiseen. Kaikki hyvä mitä Suomessa on on uhattuna. Altright luo turvattomuutta rikkomalla länsimaisen logoksen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Lisättäköön tähän vielä tarkennukseksi, että se oli Halla-aho, joka nimitti turvapaikanhakijota ihmissaastaksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei tämä vihervasemmisto ainakaan asiapitoiseen keskusteluun alennu, jatkuvaa tyhjän räksytystä kaikki kommentit.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

En ota kantaa vihervasemmistoon terminä sen enemmän, mutta mitä esmes perussuomalaisten kannatuksen nousuun tulee niin he (Ritalat ja muut vastustajat) tekevät sen ihan itse.

Käy minulle.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tämä Petteri on todellinen persujen mainosmies!

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #85

Sepä se. Vaan kun ilmeisesti ei ole tarkoituksella.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #87

Mä olen mielelläni mainosmies, jos joku luuleevielä, että puheenvuoro jonkun mielipiteisiin vaikuttaa, persuilla se luulo on, sillä täällähän ne lähes kaikki höpöttävät omituisia juttujaan.

Periaatteessa perdujen mainostamisella ei ole mitään merkitystä, koska pääasia on, että ne pysy ät ulkona päätöksenteosta, ja se on se merkittävä ja hieno asia.

Persuja on kiva kommentoida, koska ne ovat niin herkkiä ja uhrautuminen on heidän päätoimenkuvansa.

Pitkään aikaan ei olekaan Laura käynyt uhrautumassa, onko hänen blovinkirjoittajansa lomalla :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mitä sillä kannatuksella tehdään oppositiossa?

Onko persut tietoinen, että on olemassa sellainen termi, kuin virhemarginaali?

Vai onko yhden gallupin tulos jo voitto?

No tottakai se on persujen harhaisessa uudessa normaalissa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tää oli Makkoselta taas kuukauden hauskin kommentti. :)

Puheenvuoron kuuluisin tyhjänräksyttäjä haukkuu muita tyhjänräksyttäjiksi.

Mahtavaa huumoria taas kerran.

Heitäs pari hauskaa vielä turvapaikanhakijoista tai EU:sta, sitten on homma täysin hanskassa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

En ota kantaa vihervasemmistoon terminä vaan heidän käyttämään asiattomuuspitoiseen keskusteluun.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Siis kuka hvetin älykääpiö on niin idiootti(petteri?), että kuvittelee Trumpin suurimpana tarkoituksena olevan pyrkiä edesauttamaan maamme talouden kasvua ja kansalaistemme hyvinvoinnin olevan tärkeimpänä päämääränään?
Myöskin tämä typerä vinkuminen jostain "faneista" ja "ihailuista" yms. on täysin älytöntä ja lapsellista lässytystä, kun tuntuu itkettävän hieman kun Trumpista sitten tulikin pressa, vaikkei pitänyt.
Ainakin itse olen todennut sen, että minun näkemykseni mukaan DTn tarkoituksena ollut amerikkalaisten hyvinvointi ja politiikkana Usa ensin. Ei siis Suomi, eikä sen kansalaiset. Olen myöskin todennut sen, että kaltaisiaan poliitikkoja(sellaisia jotka ajavat oma kansa edellä) tarvittaisiin maahamme, mutta heitä ei tunnu löytyvän.

Samaan aikaan kun vauvoja paistetaan, homoja heitetään katoilta ja pikkulapset ammuskelevat aseilla ihmisiä, niin maassamme pöyristytään, kun joku uskaltaa sanoa sanan "hottentotti", tahi pistää väärän värisen päähineen päähänsä, vai oliko siinä kuitenkin liian vähän sulkia tjms.
ttu, kun tulis joku ja räjäyttäisi koko pallon palasiksi ja tehtäisi uusi ihan kokonaan toisella muotilla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Helpottiko, hengitä rauhallisesti vaan.

Kysyppä siitä fanituksesta vaikka Huhtasaarelta, sieltä se totuus löytyy.

Kysehän on siitä, että miksi kannattaa jotain presidenttiä, jos hänen toimensa ovat meille suomalaisille vahingollisia? Tästä on kysymys, ei muusta.

Mulle on taivaan sama, onko presidentti Obama tai Clinton, samalla lailla haukkuisin, jos he olisivat toimineet tulliasioissa kuin Trump.

Trumppia kannattavat monet persut, siniset ja kristilliset, kaikki tuollaiset konservatiivit, joille oman maan etu ei merkitse, kunhan Trumppi vaan haukkuu maahanmuuttajia.

Omituisia isänmaanystäviä

Idiootin tunnistaa aina helposti, siihen ei tarvita kuin peili, kurkkaappa sinne. :)

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Oot nää Ritala sekasin. Ei mulla muuta.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Sillä ei ole mitään väliä millaisia tutkimuksia yle tekee. Se on täys mädätysmedia, kun kyse Trumpista. Trump on todella isossa suosiossa jenkeissä, joten silläkään ei oo vitunkaa merkitystä mitä jotku vihervassarit Suomessa on Trumpista mieltä.

Kävin jenkeissä reilu kuukausi sitten ja kaikki oli onnellisia Trumpin hallinnosta, keiden kaa ny poliitiikasta juttelin. Ne kauhistelivat meidän median vääriä tietoja ja Trump vastaisuutta sekä kuinka ihmisiä huijataan median välityksellä.
Siellä ihmiset tietää, että tietyt mediat keksii juttuja. Ne mediat siellä ovat verrannollisia esimerkiksi yleen.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

https://www.suomenuutiset.fi/mita-donald-trump-saa...

Kyseltiin muuten Trumpin saavutuksia. Tässähän niitä. Lisäksi pääsi tapaamaan E-Korean johtajaa.

Täältä selviää myös nämä ylen valehtelut Trumpin suosiosta. Löytyy myös googlella tarkemmin. Kun seuraa vain Trump vastaisia medioita Suomessa, niin silloin blogin teksteissäkin on useita asiavirheitä. Ei yllättänyt silti kun ajattelee kuka tämän on kirjoittanut.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

"Lisäksi pääsi tapaamaan E-Korean johtajaa."

Varmaan tarkoitit P-Korean? Etelä-Korean johtajia ei ole vaikea päästä tapaamaan, kun ovat ainakin viime vuosikymmeninä olleet demokraattisesti valittuja.

Toinen asia: Miten tyhmä olet?

Kyse ei ole koskaan ollut siitä, etteivätkö USA:n presidentti ja _P-Korean_ diktaattori (et kai ole eri mieltä tästä nimityksestä?) olisi voineet tavata toisensa. Kyse on ollut siitä, että edelliset USA:n presidentit ovat edellyttäneet jotain P-Korealta ennen tapaamista.

Olet niin uskomattoman tietämätön maailman asioista, että oikeastaan sinun kannattaisi lopettaa kommentointi niistä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomalaisten poliitikojen pitäisi ottaa oppia Trumpilta ja alkaa ajamaan Suomen etua nythän tuota ei tee kukaan ja se näkyy taloudessa, työttömyydessä ja velkaantumisessa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vapaa maailmankauppa hyödyttää pitkällä tähtäimellä enemmän kaikkia maita (siis yksittäisiäkin sellaisia) olipa sitten kyse USA:sta tai Suomesta. Trumpilla on kapeakatseinen näkemys ja virheellisen suppea ajatusmaailma. Vähän sama kuin jos Uusimaa alkaisi suojautua muita Suomen alueita vastaan kaupan estein ja helsinkiläinen poliitikko pönkittäisi asiaa huutamalla "Stadi First!".

Sitä paitsi jos kehotetaan ottamaan oppia Trumpista, niin eihän hän eurooppalaisia maita opeta suojautumaan kaupankäynniltä. Päinvastoin, hän on suuttunut eurooppalaisten maiden tullimuureista. Hänen oppiensa mukaan Eurooppaan pitää saada tuoda tavaraa rajattomasti ilman tulleja. Tätäkö tarkoitit sillä opin ottamisella?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kuikka nyt ei varmaan ymmärtäisi edes rautalangasta vääntämällä mitä oman talouden suojeleminen tarkoittaa. Vihjeenä voisin kuitenkin esittää ettei muiden maiden rahoittaminen ja heidän velkojensa maksaminen sitä ainakaan ole.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset