valpperi

Pori Jazz pelastui ja uskovaiset hermostuivat

Onpa täälläkin jo pahastuineita, kun yksi keskiaikaa elävä toimari saa potkut. Se ei yllätä, että Huhtasaari pahastui, ja että Räsänen on kauhuissaan. Se on katsokaas hyvät pahastujat niin, että jos ei ymmärrä erilaisuudesta ja ihmisoikeuksista mitään, niin silloin ei ole kauhean järkevää laukoa ajatuksiaan julkisuuteen. Irtisanominen oli täysin oikein ja jollei toimitusjohtaja nauti hallituksen luottamusta, niin silloin toimari saa mennä. Huhtasaari ja muut uskovat voisivat herätä tähän päivään ja ymmärtää, että homoja on ja se ei ole sairaus, eikä homoudesta voi siis parantua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän JarmoPulkkinen kuva
Jarmo Pulkkinen

Juuri näin! Yhtä keskiaikaista kommentointia kuten nainen vaietkoon seurakunnassa tai neekereistä puhuminen.

Kristityt ovat kyllä ammattilaisia uhriutumisessa.

Hesarissa joku kommentoi hyvin: ’Sananvapaus on tässäkin tapauksessa toteutunut esimerkillisesti; toimitusjohtaja on päässyt sanomaan sanottavansa ilman ennakkosensuuria. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei sanomisilla olisi seurauksia.’

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

’Sananvapaus on tässäkin tapauksessa toteutunut esimerkillisesti; toimitusjohtaja on päässyt sanomaan sanottavansa ilman ennakkosensuuria. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei sanomisilla olisi seurauksia.’

Tämä on ns pohjoiskorealainen malli sanavapaudesta. Seuraukset toistaseksi eivät ole ihan yhtä kovia. Kyllä sananvapauden pitäisi tarkoittaa, että saa esittää mielipiteensä ilman pelkoa, syrjinnästä, työpaikkansa menettämisestä jne..

Rikoslaista on jo nevrajoitukset löytyneet. Kunnianloukkaus, rikokseen yllyttäminen jne.. nyt epämääräisiä rajoituksia tulee lisää.

Kyseessä on toimitusjohtaja ja heillähän on hieman erilaiset vaatimukset ja siksi sellainen voidaan potkaista pois, jos näin hyväksi nähdään. Sanavapauteen tämä siis ei liity. Mutta esittämäsi viite ei ole sananvapautta lainkaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

"Konservatiivit" pilaava kaikki brändit. Ensin Suomibrändin Soinin puolelta ja sitten meinas mennä koko Porin kaupungin tärkein tapahtuma.
Minulle on jäänyt epäselväksi miten tämä Porijazzkämmi pääsi tapahtumsan alun alkujaan. Kuka junttasi tämän Ruotsilan sisään?

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Ja voi tuota Susanna Koivulan vaikerointia omassa blogissaan!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tuntuu siltä, että osa elää jossain keskiajalla, kyllä mä jotenkin noiden himouskovaisten tuskan ymmärrän, mutta silti, luulisi jotenkin pienen järjen valon kuitenkin kajastavan läpi uskon.

Huhtasaarikin on niin maansa myynyt, siinä sitä on Soinille olkapäätä. :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Huhtasaaren otsikko on kyllä hyvä, sillä voitonjuhlien aika on oikeasti. :)

Ihmisvihaajat ja mukauskovaiset sai kunnolla turpiinsa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Nyt ei ollut festarin ja toimarin imagot synkassa. Uskonnon vapauttaan hän voi edelleen toteuttaa vapaana miehenä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Hienoa, ettei vähemmistön loukkaamista eikä vähemmistöjen ihmisoikeuksien polkemista enää sallita. Sellainen toiminta ei voi nauttia uskonvapauden suojaa.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Miten se kristilliset arvot omaava mies on edes hakenut moisen tapahtuman vetäjäksi? Tsäässi ja kaikenlainen irstailu viinan kera on aina saarnattu synniksi ja on peräsin ittestänsä perkelheestä. Samoten ko haitarinsoitto. Isossa kirjassaki kertomus oliko se nyt Sodomasta ja Porimasta. Saatto mies voittaa taivasossuutensa ko sai kenkää. Saattas Pietari portilla katella tutkivasti ja helisytellä avvainnippua tuumaten "Vai jatsimiehiä sitä on oltu". Kattelis samalla nokkaa kaivellen helvettiin päin. Tukala paikka kelle tahansa. Aatelhaan positiivisen kautta. Kirkkaampi kruunu saattaa oottaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"6.6.2018 23:03
Miten se kristilliset arvot omaava mies on edes hakenut moisen tapahtuman vetäjäksi? "

Ei ollut itse hakenut. Pääkallonmetsästäjät olivat onnistuneet houkuttelemaan hänet hommaan.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Joo, tätä meitsikin vähän ihmetellyt kun tietää free- ja happojatsin aatteelliset taustat.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #14

Pori-Jazz -tapahtumalla ja oikealla jazzilla on viimeisen 30 vuoden aikana ollut hyvin vähän tekemistä keskenään.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Uskovaisten on aivan turha loukkaantua tästä. Toimitusjohtaja ei ole ymmärtänyt tehtäväänsä, jos lähtee kommentoimaan yhtikäs mitään seksuaalisuuteen liittyvää. Jos ei ymmärrä omaa asemaansa, kuten ei Timo Soinikaan ulkoministerinä, niin ei ole tehtäviensä tasalla ja kenkänkuva persuuksiin on aivan oikea toimenpide työnantajalta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Koivula, Huhtasaari Räsenen ja kumppanit vievät keskustelun, aivan kuten veivät ulkoministeri Soinin tapaukseesa väärille urille, keskustelu vietiin oikeudesta abortiin vaikka kysymys oli ulkoministerin toiminnasta Kanadassa. Yrityksen tj:n on nautittava yrityksen hallituksen luottamusta ja tuon luottamuksen Ruotsala menetti lausumalla käsityksiään homoudesta jotka poikkeavat Porin Jazzin yrityskuvasta ja arvoista. Mikäli Ruotsala olisi lausunut näkemyksiänsä ateistina, kommarina tai vaikkapa vihreänä, niin lähtö olisi tullut samantien kuten nytkin tapahtui. Puheet kristityiden vainoista on höpö, höpö juttuja. Tälläiset ulostulot joita Räsänen, Essayah, Huhtasaari, kansanedustajia kaikki kolme, ovat omiaan kiihdyttämään kirkosta eroamista.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tämän nyt ymmärtää jokainen, joka ei uskontoa pukkaa tähän asiaan. Pori Jazzin toimitusjohtajan tehtävä on kertoa, miten kehittää Pori Jazz -tapahtumaa, miten saada yleisöä sinne paikalle, miten taata perinteen jatkuvuus jne. Nämä seksuaalisuuteen liittyvät asiat eivät mitenkään edesauta Pori Jazzin toimintaa, koska tapahtumasta kiinnostuneet tulevat sinne, oli seksuaalinen suuntaus mikä tahansa.

Käyttäjän MKujala kuva
Markus Kujala

Kysessähän oli jotkut kymmenen vuoden takaa kaivetut jutut ja niitäkin media oli vielä soveltanut mieleisekseen.
Kyllä tää mun mielestä vähän kristillisestä vakaumuksesta johtuvasta ajojahdilta haiskahtaa.

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen Vastaus kommenttiin #16

Käsittääkseni toimitusjohtajasopimuksen irtisanominen perustuu aivan äskettäin tehtyyn Ruotsalan haastatteluun, jonka hän itsensä kannalta aivan täysin munasi. Tyhmästä päästä kärsii koko kroppa!

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Tuli jatseista pelastusjuhlat. Ehkä hihhulitkin voivat pelastua ja eheytyä vielä täysiksi ihmisiksi. Tosin ei ainakaan täällä blogistanissa hyvältä näytä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

On kyllä melko surullista, että kansanedustajakin sekoaa tällaisen asian takia, eikä ymmärrä, miten yritys toimii, jos työntekijä vahingoittaa yrityksen toimintaa puheillaan tai teoillaan.

Rahan mentykset ja maineen menetykset ovat yritykselle kohtalokasta, jos työntekijä vahingoittaa toimintaa, niin silloin saa potkut.

Kivaahan se tämäkin asia vetää kristinuskon taakse, ja itkeä sanavapauden puolesta ja syrjimisestä.

Osioittaa Huhtasaarestakin sen, että hän ei ole lainkaan tehtäviensä tasalla, eikä käsityskyky ole kansanedustajan toimien vaatimalla tasolla.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ruotsalaa ei erotettu kristillisen vakaumuksen takia. Tehdäänpä ajatuskoe: Jos hän olisi sanonut Satakunnan kansalle olevansa uskovainen ja rukoilevansa joka päivä tai että kristillinen lähimmäisenrakkaus on hänelle tärkeää jnpp, niin olisiko Porin Jazzin hallitus toiminut samoin? No ei varmasti.

Eli tässä ei ole syrjitty muita kuin homoseksuaaleja, kun tunnetun kulttuuribrändin keulakuva meni julkisesti möläyttelemään mitä möläytteli.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

jokaisella on oikeus mielipiteeseensä...kunhan se on oikea

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Niinhän se teillä Persuissa tosiaan menee ja olet siitä hyvä esimerkki. Teillä lienee geneettisenä erityispiirteenä sensuroida ikävät kommentit omasta blogista ja sitten uhriutua perään siitä että teitä estetään sanomasta mitä sylki suuhun tuo. Ja teidän sanomisianne ei saisi kritisida kuten te muita kritisoitte. Olet tosiaan itse varsinainen ulkokultaisuuden mallikappale.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Jazztapahtuma on erittäin merkittävä Porin kaupungille ja seudulle taloudellisesti. Sen järjestämiseen liittyy myös valtavat taloudelliset riskit ja festivaalien jatkuvuus on ollut vaakalaudalla useasti.

Tällä kertaa tapahtuman hallitus haki toimitusjohtajaksi nimenomaan organisaattoria ja sellaisen ilmeisesti myös saivat. On jo syntynyt monelle taholle vahinkoa siitä, että haku pitää aloittaa uudestaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset