valpperi

Hitlerin rikokset vain linnunpaska Saksan historiassa

Tällaisia mukavia lausuntoja saa kuulla AfD-puolueen johdolta Saksassa. http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/saksalainen-oikeistopopulistijohta... Tämä puoluehan on ollut pitkää persujen esikuva, jota Halla-ahokin on hehkuttanut. Saksassa puheista on noussut kohu, eikä se nyt ihme ole, kun vähättelee juutalaisten kansanmurhaa ja sodan uhreja. Tällaiselle puolueelle sitten jotkut antavat äänensä, ja persutkin pitävät puoluetta ja sen menestystä hienona asiana. No eipä asiasta tarvitse enempää sanoa, jokainen tervejärkinen ymmärtää, millainen on kyseisen puolueen agenda.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (62 kommenttia)

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Eikös persujen esikuva ole nykyisin Unkari?

Siis valtio, jossa ei ole lehdistönvapautta, riippumatonta oikeuslaitosta eikä todellista demokratiaa, ja jossa on törkeästi korruptoitunut ökyrikas ELIITTI, joka rikastuu valtion rahoista?

Kyllä Unkari on poikaa! Tulee vaan mieleen, että voisiko Unkarin eliitin olot olla se insentiivi, joka ajaa persujemme kellokkaita eteen päin?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, taitaa Unkari olla nykyään se ihannemaa, mutta heti perässä tulee tää AfD ja sitten ruotsidemokraatit. Toisaalta nyt on Italian äärioikeisto myös persujen suosikkilistalla.

Harri Mulari

Tässä ei ole mitään uutta. Halla-aho paheksui "holohölinää" jo viime vuosikymmenellä näin tyylikkäästi: "Holokaustin takautuva vastustaminen on tietysti kivempaa ja helpompaa kuin mihinkään käynnissä olevaan puuttuminen. Saksalaisia on kiva syytellä, koska cosi fan tutti. Armenialaiset eivät kiinnosta ketään, koska armenialaiset eivät omista Hollywoodia ja Yhdysvaltain mediaa."
http://www.halla-aho.com/scripta/kansanmurhista_ja...

Samassa kirjoituksessa Halla-aho nimeää holokaustin historialliseksi kurisioteetiksi. Kannattaa lukea muutenkin koko teksti kokonaan. Poimin ton pätkän ihan siitä syystä, että Halla-aho edusti jo tuolloin tuota juutalaista mediakontrollia painottavana tyyppinä. Ja Unkariin liittyen joku Huhtasaari sönköttää jostain Soroksen pahuudesta ja kuinka Örbään laittaa tälle juutalaiselle luun kurkkuun.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Aika lohdutonta tekstiä persujen puheenjohtajalta. Asia ei taida korjaantua aktiivisella kaatumisella. Siis tyhmyys.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

”Tällaiselle puolueelle sitten jotkut antavat äänensä.”

Äänensä AfD:lle antoi 5 316 095 saksalaista äänestäjää. Meitä suomalaisia taitaa sentään olla hitusen enemmän , äänioikeutettuja kylläkin huomattavasti vähemmän.

Joskus liikaa innostuessa saattaa toki suhteellisuudentaju kadota vaikka etäisyyttä arviointikohteeseen olisi enemmänkin.( P.R. )

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

"Hän sanoi kuitenkin, että saksalaisten on tunnustettava vastuunsa Hitlerin 12-vuotisesta valtakaudesta."

Ensin sanoo Saksan tuhatvuotisesta historiasta olleen verisempi ja vertaamalla Hitlerin tekoihin, mutta tunnustaa niiden olleen hirvitys.

missä piffi?

Olli Utriainen

Monen kommentoijan Saksan historian tuntemus vaikuttaa olevan ammennettu elokuvista ja neuvostopropagandasta.

Juha Hämäläinen

Korkeajännitys jäi mainitsematta.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Kiinnostaisi onko oikeasti vähätellyt natseja vai aikaa.

Olisiko jollain linkkiä, jossa puhe olisi saksaksi? Merkelkö tuossa on alkanut holokaustilla politikoimaan?

Ainakin voinee sanoa, että yleisesti 12 vuotta 1000 vuodesta on linnunpaska.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Jos asettaa tuon ajan vuosituhansien skaalaan, pienenee sen merkitys tarkoituksellisesti jo sillä. Toinen vääristävä vaikutus syntyy siitä, että aiempina aikoina ihmiskäsitys ja toimintatapa Saksan alueella ei poikennut ympäröivästä maailmasta. 1930-40-luvuilla länsimaihin oli jo ehtinyt muodostua melko vakiintunut käsitys ihmisoikeuksista, joihin nähden toiminta Saksassa oli räikeässä ristiriidassa - rikottiin tietoisesti jo kansvainväliseksi normiksi muodostuneita eettisiä sääntöjä.

Toki on muistettava, että juuri samaan aikaan eettisistä periaatteista ottivat etäisyyttä monen muunkin maan hirmuhallinnot kansallisen ja poliittisen yksipuolisen kiihkon noustua kansainväliseksi trendiksi. Tämä on syytä muistaa nyt, kun 1990-luvulta lähtien on noussut lukuisia samaa trendiä identiteettinsä hakevia poliittisia liikkeitä ja jotka ovat saaneet myös todellista valtaa, esimerkiksi monissa Itä-Euroopan maassa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Eihän Saksaa edes ollut olemassa ennen kuin Preussi alkoi luoda Saksan valtiota.
Kyllä synkkiä " natsihenkisiä" lukuja löytyy siitäkin aikakaudesta - ja jopa muinaisista germaaneista.

Tässä AfDn propagandassa kuitenkin sivuutetaan k a i k k i synkät luvut kansakunnan historiassa puolueelle tyypillisellä silmänkääntötempulla.

Tässäkin suhteessa se kopioi natsien nousutaktiikan 1920- luvulta.
Sehän perustui itsesääliseen uhoon, että "on oikeus olla ylpeästi saksalainen !"

Tästä seuranneet edelleenkehitelmätkin alkavat olla päivä päivältä yhä identtisempiä.
Primittiiviseksi lietsottu viha Merkeliä kohtaan - vrt silloinen asenne valtionjohtoon.
Suhde ay- liikkeeseen ja vasemmistoon.
Mystisen saksalaisen veren yhä avoimempi korostaminen.
Kristillisen kirkon julistaminen heikoksi ja " vihollista " myötäileväksi kansallisessa projektissa.
Sukupuolieron ylikorostaminen .
Sotatilatunnelman lietsominen.
Jne.

AfDn viestittely esim Twitterissä on kuvottavaa seurattavaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kulttuurimarxsilaiset julistaa: Ikuinen syyllisyys kaikille saksalaisille, poljettakoon jokainen saksalainen loputtomaan syyllisyyteen isiensä teoista.

Harri Mulari

@9 saksalaisilla ei todellakaan ole mitään ikuista syyllisyyttä. Ovat toki nykyään moderni oikeusvaltio, jossa historiansa vuoksi ovat erityisen herkillä ja tosissaan jakamattoman ihmisarvon kanssa.

Silleen hyvää projisointia islamfoobikko Makkoselta, joka pitää tyyliin jokaista muslimitaustaista turvapaikanhakijaa potentiaalisena raiskaajana.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Blogisti fanittaakin Stalinia ja Putinia, joten sitä taustaa vasten.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ai jaa, mä oon kyllä haukkunu Putinia ja Trumpia tasapuolisesti, ja Stalin oli yhtä sairas kuin Hitler.

Etkö muuta enää keksi, taitaa olla persuilla argumentit loppu.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Oudoksun antikvariaatti Ritalan puusilmäistä näkemystä Saksan lähihistoriaan, joka on täysin toisen maailmansodan voittajavaltioiden kirjoittamaa.

Ritalan linkittämässä uutisessa on selkeästi kontekstista irrotettu lauseenpätkä, jota voidaan tulkita ihan miten vain.

Historiallisesta näkökulmasta katsottuna natsien valtakausi on todellakin vain linnunpaska, jota korostetaan aivan liikaa.

Saksalaisten ei kerta kaikkiaan anneta unohtaa isoisiensä ja heidän isiensä tekosia.

Vaan siitäpä ei juurikaan kerrota, kenen syytä toinen maailmansota ja Hitlerin valtaan nousu tosiasiassa olivat. Syyllisiä olivat yksinomaan Ranska ja Iso-Britannia, Ranskan roolin ollessa korostunut.

Saksa ei faktisesti hävinnyt ensimmäistä maailmansotaa. Sotaa ei käyty Saksan maaperällä eikä sitä miehitetty. Sen sijaan sen kotirintama petti.

Historia haluaa aktiivisesti unohtaa se, että Saksan kotirintamalla myyräntyötä tehneet kommunistit, joista merkittävimmät olivat yllättäen juutalaisia, vaikuttivat suuresti Saksan kykyyn jatkaa sotaponnisteluita.

Toissijaista on se, että koko sodassa ei ollut mitään järkeä.

Lopputuleman keisarillinen armeija kuitenkin antautui ja voittajavaltiot kuristivat Saksan miltei hengiltä vaatimuksillaan. Suunnaton määrä saksalaisia kuoli silkkaan nälkään ja tauteihin sodan jälkeisinä vuosina, siis rauhan vallitessa.

Sodassa rintamalla taistellut Hitler, yksi harvoista teollisen Euroopan johtajista, jolla oli oikeaa etulinjan rintamakokemusta, ei tätä unohtanut ja vääryyksien korjaamisesta tulikin hänen politiikkansa keskeinen teema.

Teema upposi kansaan, koska enemmistö saksalaisista oli Hitlerin kannalla siitä, että Saksaa kohdeltiin ensimmäisen maailmansodan rauhanteossa epäoikeudenmukaisesti.

Saksa alkoikin palauttaa Hitlerin johdolla sodassa menettämiään alueita takaisin hallintaansa pala kerrallaan. Ritala valehtelee, jos rohkenee väittää, ettei saksalaisia tai saksaa puhuvia vainottu toisen maailmansodan alla esim. Puolassa, jossa tapahtui lukuisia saksalaisiin kohdistuneita murhia.

Tästä eteenpäin alkaa liittoutuneitten historiankirjoitus. Meille tarjotaan vain yksi näkemys tapahtumista. Saksalaiset asiakirjat ovat joko tuhoutuneet tai brittien halussa ja sadaksi vuodeksi salattuina.

Jotkut historiaa tutkivat ovatkin kysyneet, mitä niissä papereissa oikein luki, kun ne tuli salata usean sukupolven ajaksi?

Natsit syyllistyivät julmiin tekoihin, joita ei käy kiistäminen.

Alexander Gauland tuo esille vain miljoonien saksalaisten ajatusmaailman. Nykysaksalaisia on turha syyllistää liki sadan vuoden takaisista tapahtumista.

"Muun muassa liittokansleri Angela Merkelin kristillisdemokraattien pääsihteeri kommentoi Gaulandin sanoja.

–  50 miljoonaa sodan uhria, juutalaisten kansamurha ja totaalinen sota eivät ole AfD:lle sen enempää kuin "linnunpaska". Tältä näyttävät AfD:n todelliset kasvot puolueen porvarillisen fasadin takana."

Lainaus on vain yhden nimettömän ihmisen poliittista jargonia, jolla pyritään vähättelemään Afd:n nousua poliittisella kentällä.

Saksalaiset eivät tappaneet 50 miljoonaa ihmistä, eikä totaalinen sota ollut yksinomaan Saksan syytä, vaikka liittoutuneiden historiankirjoitus näin väittää.

Holokaust on kiistämätön tosiseikka, mutta siihen syyllistyneet on jo tuomittu ja suurin osa manan majoilla.

Saksa on edelleen miehitetty maa, jonka johtajat puhuvat isännän äänellä.

https://www.verkkouutiset.fi/usan-armeija-ilmoitti...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tätä ei tarvitse mitenkään kommentoida, kuin lukisi Kärkkäisen magneettimediaa tai MV-lehteä.

Juha Hämäläinen

Kenties kuitenkin toisen kaikkienvälisen lyhennettyä historiaa! Luulisi kirjakasojen keskellä istuvan joskus myös lukevan.

Käyttäjän lahtipe1 kuva
Petri Lahtinen

Kyllä se on ihan historiaa. Taidat lukee liikaa korkkareita siellä antikvariaatissasi. Niissähän on aina paha natsi ja hyviä brittejä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Nyt tuli kyllä historiallinen kommentti USn arkistoon.
Tarkennetaan vielä:

1. Sota oli oikeasti Saksan kommunistien ja liittoutuneiden syytä?
2. Saksan sodanpäämäärät ja niiden täytäntöönpano jo ennen sotaa olivat oikeutettuja ? Samoin tapa, jolla se tehtiin?
3. Saksan kansa oli Hitlerin takana?
4. Natsikauden ja Saksan armeijan sotarikokset ja kansanmurhat, mielivaltaiset teloitukset ja systemaattinen vaino ja kidutus ovat suuresti liioiteltuja ja tähdätty vain Saksan nykyisen miehityksen puolusteluun?
5. AfDn kannanotot heijastelevat aitoa Saksan kansan ääntä ?

Huh.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Luokittelisin Solinin kommentin historiallisen typeräksi.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #39

Jahah, typeräksi toista haukkuu mies, joka juuri kirjoitti:

"Vaan siitäpä ei juurikaan kerrota, kenen syytä toinen maailmansota ja Hitlerin valtaan nousu tosiasiassa olivat. Syyllisiä olivat yksinomaan Ranska ja Iso-Britannia, Ranskan roolin ollessa korostunut."

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #39

Olen tehnyt sellaisen tilastollisen huomion, että siinä vaiheessa kun tässä piirissä tuon näkemyksen edustajat alkavat käyttää toisesta pelkkää sukunimeä, odotettavissa on juuri tuon tyylinen kommentti.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #41

Lukekaa nyt hyvät ihmiset historiaa ennen kuin avaatte sanaisen arkkunne, tai lukekaa edes kommentti pieteetillä. Molempi parempi.

Tyydyin toistaiseksi moittimaan ainoastaan Solinin kommentin typeräksi.

Keskusteluketjun jatkuessa saatan joutua laajentamaan näkemystäni henkilöön käyvään suuntaan.

Ilman Ranskan ja Ison-Britannian Versaillesissa vaatimia kohtuuttomia rauhanehtoja ja laman aiheuttamaa hyperinflaatiota

https://fi.wikipedia.org/wiki/Versailles%E2%80%99n...

https://fi.wikipedia.org/wiki/Weimarin_tasavalta

ei olisi koskaan syntynyt natsipuoluetta eikä Hitlerillä olisi ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia valtaan.

Mikäli tätä asiaa ei ymmärrä, ansaitsee typeräksi nimittämisen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #50

Aivan. Mikäli tiktaalikia ei olisi ollut, ei olisi ollut sen maalla käveleviä nelijalkaisia jälkeläisiäkään.

Mikään maininnan arvoinen länsieurooppalainen tai amerikkalainen historiankirjoitus ei ole väittänyt, että totaalinen sota olisi jotenkin yksinomaan saksalaisten syytä. Jotkut meistä ovat kuulleet esimerkiksi Guernicasta ja Nanjingista. Kosonen sen sijaan sanoo ehdottoman täsmällisesti toisesta maailmansodasta:

"Syyllisiä olivat yksinomaan Ranska ja Iso-Britannia, Ranskan roolin ollessa korostunut."

Tällaisen väittäjä ansaitsisi kaikenlaisia nimityksiä, mutta tyydytään rauhallisesti väliaikaiseen banniin.

Käyttäjän lahtipe1 kuva
Petri Lahtinen

Toisen maailmansodan siemen kylvettiin Versaillesin rauhassa. Saksa ajautui pääosin sen vuoksi sekasortoon ja kaaokseen, joka mahdollisti Hitlerin nousun valtaan.

USA:n presidentti Wilson yritti toisenlaista lähestymistapaa, mutta tämä ei kelvannut. Erityisesti Ranska janosi verta ja kostorauha saatiin luotua Versaillesissa. Myöhemmin se sitten sai, mitä tilasi.

Ensimmäisessä maailmansodassa liittoutuneiden länsirintama huojui Marnejoen taistelussa. Ilman USA:n mukaan liittymistä lopputulema olisi voinut olla toinen.

Olisi hyvin mielenkiintoista päästä lukemaan salaisia arkistoja. Voisi olla, että nykyisten hyvisten maine tahrautuisi hyvin pahasti.

Ensimmäisen maailmansodan syyt taitavat olla ahneudessa: yhdistynyt Saksa muutti Euroopan tasapainoa. Perinteisesti itseään Mannereuroopan johtavana valtiona pitämä Ranska koki asemansa olevan uhattuna Saksan vuoksi. Samoin Englannin maailmanherruus ei ollutkaan enää itsestäänselvyys. Saksa oli siis lyötävä, hinnalla millä hyvänsä

Euroopan kuninkaalliset olivat keskenään sukulaisia. Saksan keisari Vilhelm II suhteet serkkuihinsa eivät olleet ongelmattomat. Tälläkin oli osansa, kun Saksa ympäröitiin sille vihamielisellä liittoumalla.

Ensimmäinen maailmansota sai Saksassa(kin) aikaan vallankumouksen, jossa Saksasta tuli hetkeksi tasavalta. Juuri tämä Weimarin tasavalta joutui allekirjoittamaan rauhansopimuksen, mikä osaltaan johti sen lyhytikäisyyteen.

Juha Hämäläinen

Yksi yksittäinen huomio herra Gaulandiin henkilönä ja häne poliittiseen uraan joka alkoi CDU-puolueessa, jossa ehti vaikuttaa siellä hyväksytyllä ajatusmaailmallaan yli 40 (NELJÄKYMMENTÄ) siis 40 vuotta!

Tästä uraputkesta voisi kehtittää monta teoriaa miehen tarkoitusperistä. Vai mitä hähä?

Juha Hämäläinen

Tuossa uutisessa mainitulla "Merkelin pääsihteerillä" on oikein nimikin ja tuo kommentti mistä siin äpuhutaan tehtiin poliittisesti erittäin arvokkaalla alustalla, jota käyttää myös Valperin kovin arvostama Trump!

Alusta oli Twitter ja alustajan nimi on Annegret Kramp-Karrenbauer, jota tietysti kukaa ei tunne Suomessa, joten neito tungettiin suomimedian toimesta Angelan selän taakse, vaikka tässä ei selvästikään ole kyse puolueen ulostulosta vaan yksittäisen puoluetoimijan mielipiteestä....... Huisia, mutta näin nämä asiat voidaan sekoittaa!

Juha Hämäläinen

"Nur wer sich zur Geschichte bekennt, hat die Kraft, die Zukunft zu gestalten. Ja, wir bekennen uns zur Verantwortung für die 12 Jahre."

"Wir haben eine ruhmreiche Geschichte - und die, liebe Freunde, dauerte länger als die verdammten zwölf Jahre."

"Hitler und die Nazis sind nur ein Vogelschiss in über 1000 Jahren erfolgreicher deutscher Geschichte."

Siinä Gaulandia koko rahalla, eikä vaan pätkissä, joita tavis pystyy poliittisesti esiarvosteltuna nielemään toisenkäden arvioina!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Musta ei tuu valkoiseksi, vaikka tietyillä tyypeillä yritys on erittäin kova.

Mutku, mutku, mutku, mutku.

AfD, ruotsidemokraatit, persut, siinä se on sellainan sakki, jonka tarkoitusperät, ajatukset ja suunnitelmat ovat kaikkien tiedossa, paha EU, paha turvapaikanhakija, valemedia, valtamedia ja väärä historia.

Mutku, mutku

Juha Hämäläinen

Sinulla tässä näyttää olevan tarve muuttaa värejä itsellesi sopivaksi yhteydestä irrotetuilla heitoilla.

Totuus ei pala tulessakaan ja puhe on kokonaisuudessaan luettavissa jos sitä totuutta haluaa muodostaa ITSE, eikä olla vain MITLÄUFER ja niellä annettu totuus, kuten NS-ajan ihmiset......

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sellaista se elämä on, kovaa, varsinkin vähemmistölle.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #21

Mihin vähemmistöön sinä kuulut?

Ja koska sinä olet itsesi korottanut muiden yläpuolelle?

Juha Hämäläinen

Lue Petsku, lue ja opi tuntemaan vihollisesi, näin saat lisää syvyyttä näihin hyvinkin ohuiksi jääviin heittoihisi. Perehdy aiheeseen ja keskustelukin saa uusia muotoja ja jotain sisältöä pitsinohuiksi ohennettujen heittojesi verhoksi.

Tästä pääset alkuun herra Gaulandin tapauksessa: https://www.zeit.de/2016/17/alexander-gauland-afd-...

Juha Hämäläinen

Otetaan pieni lainaus tuosta haastattelusta:

DIE ZEIT: Herr Gauland, Sie waren 40 Jahre lang in der CDU, in einem respektierten konservativen Umfeld, jetzt stehen Sie am Rand des politischen Spektrums. Wie haben Sie sich radikalisiert?

Alexander Gauland: Was ich heute sage, habe ich auch schon früher vertreten. Ich stehe weiterhin in der Mitte, anders als die heutige CDU.

Z: Herra Gauland te olitte 40 vuotta CDU:ssa, jota pidetään arvostettuna konservatiivisenä ympäristönä. Nyt te olette siirtyneet poliittisen spektrumin laidalle. Oletteko radikalisoituneet?

G: Se mitä sanon tänään on mielipiteeni jo pitkään. Olen edelleenkin keskellä toisin, kuin nykyinen CDU.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Onpan sulla paineita, kun tekstiä pukkaa :)

Mua ei nyt erityisesti yksi Gauland kiinnosta niin paljon, että siitä nyt romaanin kirjottaisin, mua kiinnostaa yleisesti nämä turvapaikanhakijoita vihaavat liikkeet, kuten AfD, persut ja ruotsidemokraatit.

Lahopäitä liikkuu jokaisessa puolueessa, eräissä niitä vain on paljon enemmän kuin on normaalia, ja kummasti niitä isoimpia aivopieruja tulee aina näiden liikkeiden jäseniltä tai kannattajilta.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #26

Voisi olla parempi, kun et oleta mitään toisten puolesta, koska en näe sinun persoonassasi kykyjä moisiin oletuksiin ja muutenkin ne ovat aivottomien räkättäjien toimia.

Minä olen etsimässä totuutta tämän "kohun" tiimolta. Enkä vaan leukailemassa muka vitsikkäitä, kuten arvon blogisti.

Jos huutaa metsään on oltava valmis vastaukseen, jos näin ei ole on huutaja täysi idiootti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #28

No sinähän se olet hyvä puhumaan arvostelusta, minähän olen ''aivoton räkättäjä'' ja ''idiootti''

Siinä sitä tulikin jo aiheeseen sopivaa dialogia valtavasti.

Etsi totuutta, se on kunnioitettaavaa, mutta kun kyseessä AfD, niin se totuus onkin ihan jotain muuta.

Mulla on oikeus huutaa sinne metsään vaikka joka päivä, ja jos oikein kauheasti ottaa tämä huutamiseni hermon päällee, niin eihän näihin ole pakko vastailla.

Sananvapaus on sitten ihanaa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #26

Näissä puolueissa on kaikissa brutalistiosasto ja älyosasto.
Saksassa tätä pidettiin aluksi " professorien" liikkeenä , joka vain käytti äärinationalistista terminologiaa ja rakennelmaa.
Sellaisena se ei kuitenkaan kantanut.
Nyt se pelaa Suomen persujen tapaan kahdella profiililla .
Älyosasto on yhä enemmän kulissien takana ja brutaaliosasto kerää ihmisiä vihansa ja kaunansa ympärille , oli teema mikä hyvänsä.
Kaikki kanavoidaan sitten Merkelin, vihervasemmiston ja ennen kaikkea " islamin" vihaamiseen.
J a uhriutumiseen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"mua kiinnostaa yleisesti nämä turvapaikanhakijoita vihaavat liikkeet"

Sitä näkee mitä haluaa nähdä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Just niin Makkonen, sinunhan mielestä vastarintaliikekin on vain kaunis maahanmuuttoa arvosteleva järjestö. :)

Sitä näkee asiat niin eri lailla, toiset ei näe tietyn kansanryhmän solvauksessakaan mitään pahaa, kunhan vaan saa itse rauhassa laulaa suvivirttä.

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Jokaisella on kiinnostuksensa kohteet. Jotkut ovat huolestuneita Suvivirren veisaamisestakin, se kertoo jo jotain henkilön tarkoitusperistä. Tai ei välttämättä sittenkään, mutta kristitty henkilö ei ainakaan ole, joka tällaisista on huolestunut, että turvapaikanhakijat jotenkin loukkaantuisivat kristillisistä virrenveisuista.

Tietenkin Ritalassa on se hyvä puoli, että hän on huolestunut vihaavista ihmisistä yleensä. Mutta pelkkää huolestumistahan se ei näytä olevan, kun seuraa hänen kommentointiaan. Siellä on alitajuntaista ahdistuneisuutta taustalla, joka sitten purkautuu välillä vihankin ulos. Mutta ei nämä nyt aivan turhia ketjuja sentään ole, kun luin näitä kommentointeja juuri vähän tarkemmin. Ei Ritalakaan siis ihan "turha jätkä" ole, vaan hänen olemassa olollaan on myös jonkunlaista tarkoitusta.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Saksassa ja oikeastaan koko euroopassa on menossa uusi holokausti muslimien toimesta ja taas juutalaiset uhreina. Se taitaa olla ritalankin mielestä ihan hyväksyttävää kun vainoojina ovat muslimit.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juhuuu, sieltä tuli taas oikein päivän papukaijamerkillä palkittava ulostulo.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ei niin et lue valemedioita kuten mtv3 jossa oli tollanen otsikko uutisessa.
"Juutalaisviha kasvaa Saksassa: "

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Kevyelläkin media - ja sometutkimuksella näkee, mitkä kansanryhmät ovat suurimman vainon ja tuohoamisuhon kohteina nykyisin Euroopassa.

1. Muslimit / arabit/ afrikkalaisperäiset muslimit
2. Seksuaaliset vähemmistöt
3. Näiden puolustajat
4. Poliitikot
5. Juutalaiset.

Yllättäen karmeinta antisemitismitekstiä saa lukea niiltä, jotka vihaavat myös " islamia" pahuuden ytimenä.
Se yhdistetään jonkinlaiseksi Soroksen rahoittamaksi salaliitoksi, johon saadaan yhdistettyä nämä kaikki vihan ja hävitysvimman kohteet.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Kiinnostavaa huomata, että vaikka romanikerjäläiset / romanit yleensä ovat edelleen syrjinnän ja syljeskelyn kohteina, heillä ei ole vastaavaa roolia tässä suuressa salaliitossa .

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

En aikaisemmin ollut pitänyt tilastollisesti edes mahdollisena, että Solin näkee ympärillään suuria salaliittoja.

Pakko tämä kuitenkin on uskoa, kun salaliittoteoria näinkin arvostetussa paikassa julkistetaan ( Petteri Rikalan blogin kommenttiosio).

P.S. Paljastus lienee sovittu yhteistyössä blogistin kanssa ja uutinen päätynee vielä iltapäivälehtien etusivuille.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ritala, kiitos :)

Mutta mä olenkin ottanut elämäntehtäväkseni vastustaa ja olla erimieltä kaikkien nykyajan populistikoohottajien kanssa.

Persut ja muiden maiden vastaavat ihmisvihaajat tulevat saaman musta ainaisen tikun persuuksiin :) Tikku se on pienikin tikku ja kiusallinen kun pistää koko ajan.

Nykyajan Halla-aholaiset ovat hieman lieventäneet puheitaan, kun ei varmaan aika riitä istua käräjäoikeudessa, se ei kuitenkaan tarkoita, että heidän milipiteensä olisivat muuttuneet. Halla-ahokin on edelleen ylpeä vanhoista kirjoituksistaan, ja se osoittaa juuri sen millainen on hänen ja opetuslastensa ajatusmaailma.

Iloksen olen kuitenkin saanut huomata, että suomalaiset ovat sittenkin viisastumassa, sillä persujenkin kannatus laskee koko ajan, se tarkoittaa sitä, että muutaman vuoden kuluessa me pääsemme lopullisesti ehkä eroon näistä änkyröistä.

Seuraava hallituksin näyttää turvapaikanhakijoiden silmin paljon paremmalta, täällä blogeissa sitä persujen ääntä vielä kuuluu, mutta muualla se tarina alkaa olla jo loppu.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Joskus arvostan Toivosen huumoria, toisinaan en, mutta yleensä ymmärrän hänen kommenttiensa sisällön. Nyt en.

Solin ei näe ympärillään suuria salaliittoja. Sen sijaan hän mainitsee eräistä Keski-Euroopassa yleisistä paranoidisista teorioista, joita avoimesti kannattaa esimerkiksi Unkarin hallitus. Niiden mukaan muuan Soros käyttää juutalaista pääomaa salakuljettaakseen Eurooppaan mahdollisimman paljon muslimeja.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #51

Tuollaisia salaliittoteorioita on aivan turha ja itse asiassa edesvastuutonta levitellä eteenpäin vaikka sananvapaus nyt meillä täällä Suomessa onkin.

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Romaneista ei ole minulla mitään positiivista sanottavaa tällä hetkellä. Olen kuullut, että romaneita joutui Hitlerin keskitysleireille ja jopa kaasukammioihin. Rasismia sekin tietysti on. Tänä vuonna romanimies on uhannut lyödä minua turpaan, pitäisikö tästäkin olla mielissään ?. Sekin jäi tietysti peläksi puheeksi, niinhän se romaneilla usein on, ei uskaltanut romani lyödäkään, olisi saanut itse siinä tilanteessa turpaansa.

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Turha ketju jälleen kerran. Esitetään joku väittämä ja sanotaan sen olevan "persujen" puhetta. Sitten aloitetaan turhanpäiväinen keskustelu. Persuja lyödään kuin virasta sikaa mistään välittämättä, siis keskusteluketjussa. Ehkä kadullakin näytetään sitten keskaria ja ollaan olevinaan kovin sivistynyttä ihmistä. Persu sentään käy saunassa ja huolehtii hygieniastaan toisella tavalla kuin nämä kulttuurimarksilaiset, ituhipit ja muut sontasittiäiset.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niinkuin yläpuolella kirjoitin ,persut ovat samaa kastia kuin nuo muut mainitsemani puolueet, ei persuilla ole mitään muuta annettavaa kuin viha toista ihmistä kohtaan.

Onneksi kannatus alenee, ja persut ovat menettämässä kannatuksensa kokonaan.

Persuus on katoava luonnonvara, ja saakin kuolla sukupuuttoon. :)

Kannattaa itse kirjoittaa niitä hyviä ja merkityksellisiä blogeja, jos kerran taitoa on, tai sitten voi täälläkin itkeä, jos tuntuu pahalta.

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Tämä menee oikeasti huvittavaksi. Kyllä kannattaisi katsoa peiliin, kun tällaisia keskusteluja aloittaa. Tässä on viime aikoina monta vastaavaa ollut. Sitten, kun ihmiset kommentoivat, niin ei osata kohteliaasti vastata ollenkaan. En väitä, että omat kommenttini mitään täydellisiä olisivat, mutta kovaa katkeruutta näillä joillakin tuntuu vaan olevan. Sitten, kun seuravaa ketju josku alkaa tai aloitetaan, niin sitäkään ei sitten osata aloittaa puhtaalta pöydältä, vaan muistetaan kaikki "persujen" kommentit monen vuoden ajalta. Varmasti perussuomalaiset eivät ole katoava puolue millään lailla, sekin väite ei perustu edes mihinkään järjelliseen ajatteluun.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Siis persut puolueena ei katoa jos vain kukaan ei muista mitään heidän tekemisistään tai sanomisistaan. Pitäisi vain unohtaa, antaa anteeksi ja aloittaa puhtaalta pöydältä uudestaan ja uudestaan...

Koskeeko tämä periaate kaikkia puolueita vai vain persuja?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Puolue muistetaan tekemisistään, niinkuin poliitikotkin, mitäs ihmeellistä tuossa nyt on.

Sä voisit kysyä persuilta samaa, että koska ne aloittaa puhtaalta pöydältä suhteessa sinisiin :)

Tämä onkin mun blogikirjoitus, jossa esittelen niitä ainoita oikeita mielipiteitäni. :)

Omituista on se, että niin moni aina näistä hermostuu, ihan kuin olisi joku pakko lukea ja kommentoida, taidan kuitenkin olla oikealla tiellä, kun niin kovasti moneen kolahtaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Saulus vainosi ja kiusasi kuolleen Jeesuksen seuraajia.

Kristittyjen mielestä Saulus olikin oikealla tiellä vasta kävellessään pitkin Damaskon tietä , jolloin hänestä yllättäen tuli aivan eri mies eli apostoli Paavali.

Suuresta kritisoijasta ja vainoojasta kehkeytyi hetkellisen oivalluksen ja ymmärryksen myötä kristinuskon peruspilari.

Kaikki on elämässä mahdollista ja ehkä jonain päivänä Petteri Ritala ottaa persujen riemuksi ensimmäisen askeleensa omalla poliittisella Damaskon tiellään.

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen Vastaus kommenttiin #57

Persuissa on paljon kristittyjä. Sen takia olen usein äänestänyt persuja. Persukristityt ovat isänmaallisia, joten ovat ns. peruskristittyjä. Eivät ole kovinkaan paljon ns. lahkokristittyjä, mutta hyvin tervejärkistä porukaa ovat. Kannattaa muistaa, että helluntalaisissa ja muissa lahkouskovaisissa on paljon ns. "rajat auki"-porukkaa, joita ainakin minun vaikea mieltää tosiuskovaisiksi. Petteri ei enää taida jaksaa vastata näihin kommentteihin, joten persut ovat näköjään voittaneet tämän keskusteluketjun. Jumalan myötävaikutuksella kuitenkin, eikä kunniaa voi siitä kukaan yksittäinen persu itselleen ottaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #57

Kuten Toivonen tietää ja Heinonen ei, Ritala erehtyi joskus äänestämään persuja. Valaistuminen on jo tapahtunut.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #60

Persujen äänestäjänä Petteri onkin minua merkittävästi kokeneempi ja valaistuneempi.

Itselläni on vielä niin sanotusti kuparinen rikkomatta :)

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen Vastaus kommenttiin #61

Minä olen äänestänyt persuja jo monessa vaalissa, viimeksi äänestin Laura Huhtasaarta, mutta kysymys oli presidentinvaalista, eikä siinä puolueella ollut niin suurta vaikutusta. Minä provosoiduin tässä ketjussa melko tiukkaan kommentointiin. Mutta koetan aina pysyä tosiasioissa. Lähtökohtahan oli joku natsien rikoksia viime sodissa käsittelevä lausunto, jonka todellisuuspohja taitaa olla vähän epäselvä. Mutta ei yhdestä lausunnosta kannata vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Kyllä Jyväskylän Lyseossakin aikanaa opetettiin historiaa siten, että Saksalle lankesivat liian kovat sotakorvaukset ensimmäisestä maailmansodasta ja sen takia Hitler nousi valtaan.

Minä olen tavannut monia fiksuja persuja Jyväskylässä viime presidentin vaalien yhteydessä. Ja tietysti myös Laura Huhtasaaren, joka oli elämänäni kohokohtia. Laura Huhtasaaren vaalijulisteita oli paljon revitty niihin aikoihin ja ilmoitin siitä perussuomalaisille sähköpostitse, kun niitä oli revitty täällä minun asuinalueellani. Sain siitä kiitokset tietysti. Ensi vaalissa äänestän taas perussuomalaista ehdokasta, siis en niitä sinisiä kuitenkaan. Pyrin vähentämään aggressiivista kommentointia ja koetan aina pysyä hillityllä asialinjalla tästä lähtien.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset