valpperi

Suomen turvapaikkapolitiikka on syvältä - Lisää maahanmuuttoa

Suomessa aina pienet piirit ovat huolesteuneita turvapaikanhakijoiden työllistymisestä tai sopeutumisesta suomalaiseen järjestelmään.

Halla-aho ja persut esittelevät aika ajoin listoja, joissa todetaan kuinka huonosti turvapaikanhakijat työllistyvät.

Tämä hesarin esimerkki kertoo yleisen suhtautumisen yrittäjiin ja turvapaikanhakijoihin.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005702575.html

Siiinä naapurit valittavat valkosipulin kärystä ja vihannesten leikkaamisen äänistä.

Tässä tulee ilmi se yleinen suhtautuminen uusiin asioihin, toisella kädellä taas toivotaan erilaisia pieniä yrityksiä vilkastuttamaan kaupunkielämää, mutta kun se sitten tapahtuu, niin ylimääräiset äänet ja hajut häiritsevät.

Kyse ei ole varmasti pelkästään siitä, että turvapaikanhakijoista on kyse, vaan kyse on perisuomalaisesta jäykkyydestä ja vieraiden asioiden pelosta.

Suomalainen on metsästä tullut ja sinne se taitaa edelleen kuulua, perussuomalainen impivaara on joillekin täydellinen paikka.

 

Ainoa lääke tällaiseen on siedätys, pitää ottaa enemmän maahanmuuttajia, ja pitää antaa yrittäjille enemmän vapauksia, kaikki nämä lisäävät toimeliaisuutta, työntekoa ja sitä kautta yhteiskunta voi paremmin.

Ne ihmiset, jotka eivät kestä erivärisiä ihmisiä kylän raitilla voisivat sitten muuttaa vaikka omiin kolhooseihin sinne metsän kätköihin. :)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Ne ihmiset, jotka eivät kestä erivärisiä ihmisiä kylän raitilla voisivat sitten muuttaa vaikka omiin kolhooseihin sinne metsän kätköihin."

Niinhän he tekevätkin. White flight.

"Ainoa lääke tällaiseen on siedätys, pitää ottaa enemmän maahanmuuttajia"

Paljonkohan olet itseäsi maahanmuuttajilla siedättänyt? Paljonko maahanmuuttajia on asuinalueellasi?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Todella paljon, täällä Lammilla oli keskus, johon tuli paljon turvapaikanhakijoita, kylän raitilla oli välillä enemmän ulkomaalaisia, kuin kantaväestöä :)

Ei ongelmia, ihan normaaleja ihmisiä, monta kertaa kaupan kassalla autoin ostoksissa aluksi, kun kassa ei osannut englantia.

Suomalaisille tekee todella hyvää nähdä muutakin kuin naapurin juoppo kalsareissaan :)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Tilastokeskuksen mukaan Hämeenlinnassa ulkomaalaistaustaisten osuus 2016 oli 4,9%. Sekö on "todella paljon"? Sinun pitäisi pitäisi kokeilla jotain lähiötä, jossa on 90% maahanmuuttajia.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #9

Lammin kouluissa maahanmuuttajataustaisten osuus on alle 4% ja 4,4%. Turun Varissuolla se on 70,3%. Elät ritala jossain käänteismaailmassa.

https://yle.fi/uutiset/3-8494270

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #27

#27. Ritala elääkin silteen itse puhaltamassaan kuplassa vailla omaa kokemusta muuttajien massoista. Ritala oppii iän ja kokemuksen kautta miten asiat oikeasti ovat, ettei massamuutto ole siunaus eikä monikulttuurisuus toimi missään.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #38

En usko että oppii. Helppo huudella maahanmuuton ihanuutta paikasta, jossa sitä on vain 4-5%. Enkä usko että ritalalla on halua vaihtaa asuinpaikkaansa monikulttuurisuuden rikkauden pariin - hyvin harva maahanmuuton kannattaja kun on lopulta valmis pistämään itseään likoon.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #38

Hitaasti näyttää oppivan, koska ei halua oppia!!

Älyttömiä populistisia heittoja. Mutta persuthan voi haukkua aina. Se pelastaa Ritalan elämän. Entäs jos persut häviävät puoluekartalta? Ketäs sitten alat haukkua? Vai vaivutko synkkään hiljaisuuteen?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #38

#38:
Ei taida lukea ulkomaisia lehtiäkään kun ei tiedä mitään Ruotsin, Saksan, Ranskan, Britannian, Itävallan, .... jne. kokemuksista.

Toni Rintala

"kuinka huonosti turvapaikanhakijat työllistyvät."

Tarkoittanet niitä, jotka ovat saaneet luvan jäädä, eli eivät ole enää turvapaikanhakijoita. Laittomasti maassa olevilla tuskin on lupaa pitää kahviloita?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Suomi tarvitsee maahanmuuttajia ja maahanmuuttoa mutta ei nyt nähtyä elintason perässä tehtyä hallitsematonta maahantunkua, jossa turvapaikkajärjestelmää käytetään perusteettomasti hyväksi.

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

Näinhän se on, mutta kerro se blogistille ja yritäppä korjata hänen vääristynyttä käsitystä siitä mitä muut näistä asioista ajattelee.

Esimerkiksi itse hyväksyn jokaisen itsensä/perheensä elättävän, ja sellaisen ei syyllisty rikoksiin. Ihan jokaisen.

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

Ritalalla on vain yksi asia elämässä, persujen moittiminen vaikka on itse täydellinen kuva nurkakuntaisesta suomalaisesta metsäläisestä. Vaikka keittiöpsykologilta kuulostankin niin totean ettei kenenkään kannattaisi itseään inhota noin paljoa.

Ja mitä tulee aiheeseen, helsinkihän on täynnä mamuja ja suvaitsevaisia niin kuin aivan varmaan tuossakin talossa. Mutta se teidän suvaitsevaisuus kantaa vain siihen asti kun ongelmat tulee lähelle, humaania porukkaa juu.

Yhdessä asiassa olet jopa oikeassa, sokeakin kana joskus jyvän löytää. Suomi on byrokratian ihannemaa ja yrittäjyyttäkin torpataan joka käänteessä, mutta taas tapasi mukaan teit tästä persuongelman vaikka olen 100% varma että valittajat ovat valtaosin kaltaisiasi.

Mutta mitäpä todennäköisyyksistä, totuuksista yms. Kunhan saa omaa itsekästä ideologiaansa ajaa niin kaikki on sallittua..

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persujen politiikka ja muukalaisviha on sellaista, että pakko niiden touhuja on kritisoida, muuten tälläkin palstalla olisi vain persujen hehkutusta.

Kukas sitten persuja haukkuisi, jollen minä?

Silloin kun ihminen 100% varma, niin hän on tietenkin muiden yläpuolella, onnea siitä.

Keittiöpsykologia on hauskaa, siitä tulee varmasti itselle tärkeä olo. :)

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Työllisyystilastot ovat yhtälailla surkeita kaikissa länsimaissa, kun tarkastellaan tietyistä maista tulleita humanitäärisiä maahanmuuttajia. Missään ei olla onnistuttu kotouttamaan näitä tulijoita. Kaikkea on varmaan jo kokeiltu.

Jos sinulla oikeasti Ritala on ratkaisu näiden huonosti työllistyvien ja kotoutuvien ryhmien ongelmiin, niin kerro se ihmeessä. Länsimaiden johtajat maksaisivat tiedosta miljardeja.

Syynä ei tosiaan ole kantaväestön rasismi, vaan aivan jotain muuta. Sinäkin haluat sokeana toistaa muualla tehdyt virheet. No lopulta se johtaa persujen tapaisen puolueen valtaan pääsyyn, kuten muuallakin. Ehkä sitten olet onnellinen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persujen aika on auttamatta ohi, se tekee ihan hyvää kaikille maille kokeilla noita populistipuolueita, sitten se totuus pikkuhiljaa paljastuu, kun huomataan, että paljon puhetta, tekoja ei yhtään.

Tämä populistinen aikakausi loppuu muutaman vuoden kuluessa, kun huomataankin, että kaikki oli vain puhetta ilman tekoja.

Kaikkia ei koskaan kotouteta, eikä edes kaikki suomalaisia saa kotoutettua, syrääntyneitä on aina kantaväestössäkin.

Kyse onkin tässäkin tapauksessa toimeliaista ihmisistä, joilla olisi annettavaa yhteiskunnalle, mutta kun maahanmuuttopilitiikka on perseestä, niin siinä sitten menee lapset pesuveden mukana.

En minäkään koko maailmalle ole turvapaikkaa tarjoamassa, mutta nykyinen systeemi on eriarvoistava, esim. perheenyhdistämistä tulisi vapauttaa, sillä kun perhe on koossa kotiutuu paljon paremmin.

Persujen linja on tietysti toinen, mutta se linja ei enää kansalta saa kannatusta.

Mä olen iloinen, että gallupeissa ovat vasemmisto ja vihreät nousussa, tulee pitkästä aikaa parempaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Toni Rintala

"kun perhe on koossa kotiutuu paljon paremmin."

Tietysti. Mutta kuuluuko serkut ja pikkuserkutkin "perheeseen"? Jossainhan se perheeseen kuulumisen raja menee.
Kaikki saavat vaimonsa ja lapsensa yhdistettyä, vai eikö muka saa?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Ruotsissa, tuossa humanistisessa supervallassa, demarien teesit vaaleihin maahanmuuton osalta, ovat paljon tiukemmat, kuin meidän persuilla. Tilanne joka tähän on johtanut, on politiikka, jota meillä vihervasemmisto vielä ajaa. Sitten, kun olemme toistaneet mm. Ruotsin tekemät virheet, ovat Vihreät kutistuneet muutaman prosentin ääriliikkeeksi ja demarit ajavat nykyisiä persuja tiukempaa mamupolitiikkaa. Näin tulee valitettavasti tapahtumaan, koska meillä unelmahöttöporukka ei osaa oppia muiden tekemistä virheistä.

Toni Rintala

Nyt täytyy tunnustaa, että en edes tiedä miten nuo asiat menee. Ilmeisesti siis laittomasti maassa oleva saa tehdä työtä? Siis jos hänellä on työlupa, joita on kymmenille myönnetty.

"Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneen ei tarvitse lähteä Suomesta, jos hänellä on työpaikka."
https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Kielteinen-tur...

Entä jos laittomasti maassa oleva on yrittäjä?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

En tiiä myöskään, lisää saisi joustoa olla juuri tällaisissa tapauksissa, nimittäin jos uskaltaa yrityksen perustaa, niin helppoa ei elämä ole, nimimerkillä kokemusta on. :)

Toni Rintala

Ihan älyttömiä yritysideoita ei kannata hyväksyä. Suomessa menee konkurssiin (kymmeniä) tuhansia yrityksiä joka vuosi.

Toni Rintala

Maahanmuuttoahan meillä on paljon ja lisää tulee koko ajan. Ei kai sitä persutkaan ole estämässä?

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Onko sinun mielestäsi terve tilanne, että keski-euroopassa monessa maassa jopa kolmannes väestöstä kokee, että heidän elintilansa on kaventunut muslimien suuren määrän vuoksi, niin kuin PEW tutkimuksessa todettiin? Tuleeko siitä sitten hyvä yhteiskunta?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Pienestä sivuvaikutuksista huolimatta maahanmuutto on ainoa toimiva lääke jos yritetään pitää yhteiskunta pyörimässä täällä Suomessa. Mitä paremmin tuo kotouttamisprosessi pelaa sitä vähemmän haittoja. Rasistien parkua ei ole kiva kuunnella ja maahanmuuttajien syrjiminen tietysti vain lisää ongelmia. Aidon rasistin siedättäminen on silti aika haastava haave. Hiukan epäluuloiset pääsevät kyllä ennekkoluuloistaan ja lopettavat persujen äänestämisen. Ek-vaaleissa ennustan persujen kisaavan tasapäisesti RKP:n kanssa.

Toni Rintala

"Mitä paremmin tuo kotouttamisprosessi pelaa sitä vähemmän haittoja."

Toistaiseksi Suomi on ollut Euroopan surkein kotouttaja. Ja tuskin se tästä millään paranee? Liekö syynä kotoutettavien haluttomuus kotoutua vai mitä itse epäilet syyksi?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ei tuo vielä toimi edes hyvin, joten kehittämistä riittää. Voisit tietysti kertoa mihin perustat väitteen Euroopan surkeimmasta kotouttajasta. Meillä on Euroopassa valtioita, jotka eivät edes yritä kokouttamista.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #20

Itse olen sitä mieltä, että paljon parempi tapa kotouttaa ihmisiä on olla kotouttamatta heitä ollenkaan. Etenkin tulkkipalvelut ovat myrkkyä kotoutumiselle.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #20

"Voisit tietysti kertoa mihin perustat väitteen Euroopan surkeimmasta kotouttajasta."

Joku uutinen siitä oli. En nyt löydä. Suomi laittaa eniten rahaa kotouttamiseen per kotoutettava. Silti Suomi on huonoin kotouttaja. Syy onkin juuri se, että hyysäämällä ei kotouteta.

Me ollaan tehty samat virheet kuin Ruotsi. Kun jotkut virheellisesti mainosti, että pitää ottaa oppia Ruotsista. Ruotsi oli aiemmin se huonoin ;)
https://yle.fi/uutiset/3-7313549

"Meillä on Euroopassa valtioita, jotka eivät edes yritä kokouttamista."

Se voisikin olla se paras keino kotouttaa ;)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

" maahanmuutto on ainoa toimiva lääke jos yritetään pitää yhteiskunta pyörimässä"
---------------------------

Tietenkin noin on ainoastaan mikäli maahanmuuton hyötyvaikutukset ovat suuremmat kuin haittavaikutukset. Sen pitäisi olla itsestään selvää. Lopputuloksen tulisi olla maahanmuuton kautta positiivinen tai ellei, niin se vain haittaa yhteiskunnan pyörimistä. Mikäli kaikenlainen maahanmuutto olisi positiivista, niin sehän olisi oikein kiva juttu. Maahanmuuttajiakin on hyvin erilaisia eli pitäisi tutkia millaisesta maahanmuutosta on Suomelle enemmän hyötyä ja millaisesta enemmän haittaa. Se että maahan päästettäisiin aivan kuka tahansa joka tulee esim. elintason perässä, ei ole Suomen taloudelle kestävää.

Kotouttamisen onnistumisesta tietenkin samaa mieltä. Sen onnistuminen tuntuu olevan monilta osin vain varsin haasteellista, ja tulokset ovat olleet melko huonoja Euroopassa. Olisi hyvin ylimielistä uskoa että siinä missä muut epäonnistuvat, niin Suomi on vain niin erinomainen paikka että täällä kyllä onnistutaan (perustuen mihin ?).

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Uimonenkin voisi kertoa, missä tuossa keississä olikaan se maahanmuuttajien syrjiminen? Kevytkahvilan luvilla pidetään ravintolatoimintaan sopimattomassa kiinteistössä ravintolaa. Löytänet esimerkkejä joissa siitä ei ole valitettu, ja joissa suomalainen viranomainen on jättänyt paikan sulkematta?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Ainoa lääke tällaiseen on siedätys, pitää ottaa enemmän maahanmuuttajia,"
---------------------------------------------------

Tuo on yleisesti länsimaissa johtanut "white flight" -ilmiöön koskien pääosin myös niitä, jotka väittävät olevansa hyvin suvaitsevia (realiteetteihin törmätessään teot eivät useimmilla vastaa sanojaan). Lääkkeesi johtaa negatiiviseen segregaatioon kuten muissakin länsimaissa, joihin on tullut enemmän maahanmuuttajia (kuin mikä on ollut realistinen kantokyky).

Jos uskot segregaation, "white flight" -ilmiön ja monen muun seurauksen olevan positiivinen tekijä yhteiskunnalle, niin mikäs siinä sitten. Ennen kuin on kunnon todisteita että tällainen esittämäsi "siedätyshoito" toimii suurien ihmisryhmien kohdalla (liittyen maahanmuuttoon), niin joudun suhtautumaan kantoihisi melko kriittisesti. Länsimaat eivät ole onnistuneet kotouttamaan edes nykyisiä maahanmuuttajia erityisen tehokkaasti. Ja kun lukujen noustessa ongelmat ovat myös nousseet, niin oma lääkkeesi on ottaa vain lisää maahanmuuttajia uskoen että kyllä se sitten tilanne paranee lukujen kasvaessa ennestään - etkä oletettavasti huomaa edes logiikassasi mitään väärää...

En usko mielipiteesi perustuvan tosiasioihin, tutkimuksiin tahi tilastoihin, vaan jonkinlaiseen naiiviin ideologiaan ja toivekuvitelmiin.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Ritalan puollustukseksi nuo kannat ovat ihan valtavirtaa, valitettavasti.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ovat valtavirtaa tahi eivät, mutta kantojen tulisi perustua enemmän tutkimustuloksiin kuin haavekuviin. Mikäli kannat perustuvat epärealistisiin odotusarvoihin ja siihen miten haluaisi asioiden olevan, niin seuraukset eivät todennäköisesti ole ruusuisia.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Täällä käy ihan samalla tavalla pikkuhiljaa kuin muissakin maissa joihin turvapaikkaturistit on päästetty. Ensiksi muuttavat samalle alueelle ja sitten sen alueen sisällä vielä muuttavat omiin porukoihin. Sitten alkaakin taistelu reviireistä ja aina on joku sakki joka koittaa vallata koko alueen vallan.
Ruotsissa esimerkiksi Södertälje on syyrialaisten rikollisten hallussa. Muissa kaupungeissa "valloitussota" on täydessä käynnissä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eihän meillä ole tällä hetkellä oikein mitään kriisiä meneillään turvapaikanhakijoiden suhteen, tulijoita on vähän ja ainoa ongelma on palautukset, ja niistäkin osa on liian tiukalla seulalla arvioitu.

Kenen elämä on nyt oleellisesti muuttunut, kun meillä on enemmän turvapaikanhakijoita, jotka ovat oleskeluluvan saaneet?

Kenen elämä on muuttunut niiden paperittomien suhteen, joita ei vielä ole palautettu?

Jotkut puhuvat kaaoksesta ja kamalista asioista, mutta missä ne sitten on?

Taitaa olla sitä ''uutta normaalia'' perussuomalaista retoriikkaa, joka ei perustu mihinkään.

Toni Rintala

"niistäkin osa on liian tiukalla seulalla arvioitu."

Onhan sinulla oikeus mielipiteeseesi vaikket asiasta mitään tiedäkään.

"Kenen elämä on nyt oleellisesti muuttunut"

Parisataa raiskattua, joista lähes puolet lapsia, ja pari murhattua. Kuinka monta niitä pitää olla, että saa huolestua?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Saa huolestua, sillä rikollinen toiminta on perseestä, mutta yhtään kaunistelematta, niin puhutaan tilastoissa n 5% osuudesta rikoksiin, sekin on tietysti liikaa, mutta ei se siitä mihinkään muuta, että valtaosa turvapaikanhakijoista on ihan tavallisia ihmisiä, ei rikollisia.

Nyt kun tilanne on rauhoittunut, niin samalla on myös ongelmat kääntyneet laskuun.

En puolusta rikollisia, mutta en myöskään yleistä, että muslimit raiskaa, turvapaikanhakijat raiskaa, niin kuin eräät kommentoijat täällä.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Meillä on enimmillään ollut nelisen sataa maahanmuuttajaa. "Tapahtumia" ei niin hirveästi ole ollut, vähemmän kuin on pelätty.

Toisaalta en ulkomuistista tiedä yhtään, joka olisi ansiotyöhön sekaantunut.Siinä suhteessa "kotouttamista" ei ole tapahtunut. Minusta "kotouttamisen" perustarkoituksen tulisi olla saada maahanmuuttajista työelämään kelvollisia.

Alueella on kylläkin ulkolaisia työntekijöitä, mutta he kyllä ovat lähinnä
entisen itäblogin alueelta. Enkä ole kenenkään kuullut moittivan ulkolaisia, jotka tulevat tänne työtä tekemään. Muista on kyllä kritiikkiä esiintynyt

Minusta kaaoksena voi pitää sitä, että Suomi ei kykene vanhuksiaan kunnolla hoitamaan, mutta rahaa riittää muualta tulleiden työikäisten elättämiseen.

Peruslähtökohtana tulisi olla, että sitten kun oman maan kansalaisten asiat ovat kunnossa, voidaan elättää muualtakin tulleita.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Vastaanotetaan kaikki maailman turvapaikanhakijat.

Lakkautetaan samalla sosiaaliturva ja hyvinvointivaltio.

Vahvimmat pärjätköön.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sulla on omituinen idea, no omituisetkin ideat on ihan kivoja

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Kenen elämä on nyt oleellisesti muuttunut, kun meillä on enemmän turvapaikanhakijoita, jotka ovat oleskeluluvan saaneet?

Kenen elämä on muuttunut niiden paperittomien suhteen, joita ei vielä ole palautettu?"

Luulen että jokaisen jota on ahdisteltu, pahoinpidelty, raiskattu ja varsin pysyvästi niiden jotka on tapettu. Yksin liikkuvia naisia ahdistellaan ihan joka päivä ja kaikki eivät enää uskalla liikkua yksin varsinkaan iltaisin.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Muuten hyvä, mutta kun tuolla viittaamallasi keissillä ei ole mitään tekemistä maahanmuuttajiin suhtautumisen kanssa. Samanlaista runtua saa jokainen suomalainenkin, joka erehtyy jotain tuon tapaista yrittämään. Vai heitätkö muutaman esimerkin, jossa kantasuomalainen pitää lupien vastaisesti ravintolaa jossain, eikä saa ympäriltä valituksia?

Eikä muuten tarvitse olla edes luvatonta ravintolatoimintaa. Jokainen jossain taloyhtiössä joskus asunut tietää, että valitusta tulee niin äänestä, hajuista kuin vääränlaisesta aurasta, ihan riippumatta taustasta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin, se jää arvailujen varaan se, kirjoitinkin tuossa, että ei koske pelkästään turvapaikanhakijoita, vaan yleistä suomalaista toimintaa.

Suomessa aina haaveillaan pienistä kivoista kauppakujista, joita on ulkomailla, sitten kun täällä jotain yrittää, niin haisee valkosipuli.

Suomalaiset ovat täysin yrittäjävihamielistä, kusipäistä naapurikyttääjäkansaa :)

Ja sitten jos sattuu, että joku kehtaa turvapaikanhakijana jotain yrittää, niin pahemmaksi menee, karkotukseen vaan.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

No tuon kommentin sisällön voin kyllä pääosin allekirjoittaa. Viimeisestä kohdasta tosin sen verran, että siinä (ainakin tässä tapauksessa) lienee ongelmana se, millä perusteella on oleskelulupaa hakenut. Turvapaikka- ja työperusteet kun ovat eri asia. Ja se menee sitten enemmänkin sille puolelle, millaiset kriteerit noille on kirjoitettu.

Vaikea juttu. Toisaalta ymmärrän hyvin (ja olen itsekin sitä mieltä), että Suomi ei voi elättää koko maailmaa, ja siksi työperusteiseen oleskeluun on oltava kriteerit. Toisaalta taas en ymmärrä ko. kriteereitä, joiden perusteella heitellään maasta ulos porukkaa joka työllistää itsensä ja osallistuu siten täysillä suomalaisen yhteiskunnan pyörittämiseen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Suomalaiset ovat täysin yrittäjävihamielistä, kusipäistä naapurikyttääjäkansaa :)"
Onneksi muutamiin evoluutio on vaikuttanut senverran että ovat muuttuneet kusipäiseksi persukyttääjiksi.

Antero Koski

Nyt on tainnut Jussi ja Persut menneet kunnolla ihon alle, uniin ja haaveisiin.

Kunpa kaikki turvapaikka politiikka olisikin persujen hallinnassa, niin siinä olisikin jotain järkeä. Mutta siitä pojot Petterille, että sen verran kuitenkin asioista ollaan perillä ettei sentään turvapaikanhakijat ole sama asia kuin maahanmuutto.
Mutta mikä mahtaa olla perussuomalainen impivaara?
Olisiko se mitä persut tavoitteleekin, missä kantikset elävät sulassa sovussa töihin tai opiskelemaan tulleiden ulkomaalaisten kanssa ( ja luonnollisesti turistienkin) ja missä Suomi käy erittäin vilkasta ulkomaan kauppaa ilman eu:n rahastusta. Työllisyystilanne olisi hyvä ja vanhuksista pidettäisiin huolta, eikä leipä jonoja olisi ja rahaa lisättäisiin myös koulutukseen sekä tutkimustyöhön. Oikeita pakolaisia autettaisiin lähempänä kotipaikkaa, eikä heitä laitettaisi siten myöskään ihmiskaupan ja salakuljettajien armoille.
Myös poliisien esittämät raiskaus ja muut rikostilastot ( etenkin huumeiden salakuljetus ja terroristi iskut ) näyttäisivät ulkomaalaisten osalta lähes nollaa ja suomalaistenkin osalta huomattavaa vähennystä, varsinkin kun poliittinen poliisi olisi siirretty oikeisiin työtehtäviin ( vaikka sitten puuttuvaan rajavartiostoon ).
Sellainen olisi perussuomalainen impivaara.
Olisiko Petterillä jonkin muunlainen impivaara toiveissa?

Mutta tuo esimerkki HS propakandasta ei kyllä kerro oikeastaan muusta kuin ruuan kärystä, mikä sekin on Suomalaisten vika kun sellainen häiritsee. Mutta johtopäätös, että ruuan käry olisi uusi ja peloittava asia, menee kyllä Lammin perämetsään ja pitkälle ;)

Nuo Petterin manitsemat persujen ja Halla-ahon levittämät listat varmaankin tarkoittavat tilastoja mitä sisäministeriö tekee ja media levittää. Jos hesarin kirjoitus oli esimerkki suomalaisista, niin Petterin listaväite voisi yhtä hyvin olla esimerkki Petteristä itsestään.
Mutta kun ne "listat" kuitenkin kertovat totuuden. Miksi ihmeessä esim. Somali perheestä lähtee kukaan töihin kun avutuksilla elää leveästi muutenkin. Jopa niin leveästi, että on rahaa käydä kotimaassa lomailemassa tai lähettää tytär sinne ympärileikattavaksi. Ja jos tarvetta ilmenee, niin myös ajokortti ja autokin tulee Kelalta avustuksina. Ei myöskään yli 90 Somali yhdistystä avustuksineen jätä heitä pulaan ja puutteeseen.

Kun Petteri kirjoittaa; täällä Lammilla, niin silloin on ymmärrettävissä nuo harhaluulot pelkäämisestä tai perisuomalaisesta jäykkyydestä. Jos ja kun kuitenkin Lammilla sen kaltaista esiintyy, niin se taitaa myös koskea sitten politiikkaakin. Kerran omaksutusta puolueesta pidetään kynsin hampain kiinni, vaikka se politiikka veisi Suomen ojasta allikkoon.
Mutta terve pelko omasta terveydestä tai koskemattomuudesta on aina hyvästä. Kun nuoret tytöt ja naiset ovat jatkuvasti ahdisteluiden kohteena ja raiskaustilastot ulkomaalaistekijöiden kohdalla kasvavat koko ajan, niin ei varoitukset yksinkulkemisesta ja turvalaitteiden mukana kuljettamisesta ole turhaa.
Kun n.200 muslimia tappelee keskenään ja mukana on entisiä sotilaita, poliiseja sekä vankeja, niin mielestäni on tervettä pelkoa olla puuttumatta asiaan. Antaa virkavallan hoitaa ja ottakoon vastuun siitä ketkä ovat siihen mahdollisuuden luoneetkin.

Kun olen Petterin tekstejä lukenut, niin olen sangen vakuuttunut muutamasta seikasta Petterissä itsessään. Jos nyt tämänkaltainen kommentti sallitaan. Ja voihan Petteri aina oikaista mikäli olen väärässä.
Eli, Petteri ei oikeasti tiedä ongelmia mitä turvapaikanhakijoiden mukana tulleet laittomat/paperittomat/valehtelevat aiheuttaa. Eihän siinä mitään jos ne olisivat vähemmistö, mutta kun ne ovat reilu enemmistö. ( se selviää listoista )
Petteri ei myöskään tiedä PerusSuomalaisten politiikasta juurikaan mitään. Sekin on sinällään ymmärrettävää kun ei media tai muut puolueetkaan halua tietää. Toki silloin jää ilman perehtymistä vain luulojen varaan.
Lähinnä luulojen varassa olin itsekkin, mutta kun alkoi ongelmat tulemaan silmille ja yhteiskunnan varojen käyttö kohdistui aivan muualle kuin omiin kansalaisiin, niin oli asioihin perehdyttävä hieman laajemmin kuin vain kotipaikkakunnan kohdalle.
Asiat voivat aina muuttua, kuten euroopassa ja jopa umpisuvaitsevassa Ruotsissakin on tapahtumassa, niin kenties voi eurooppa ja Suomi siinä mukana alkaa tervehtyä ja samalla eri puolueiden politiikkakin voi muuttua.
Mutta paljon pitää tapahtua, että muut puolueet alkaisivat ajamaan yhtä reilusti Suomen ja suomalaisten (Petterinkin ) etua kuin PerusSuomalaiset nyt tekevät.

ps. kuvakin on kyllä laitettu, mutta jos sitä ei näy, niin vika ei ole minussa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No tuolla ei mitään kuvaa sulla näy, eli laita uudestaan, en mä jaksa näitä erikseen aina hyväksyä, seuraava kommentti jääköön sitten julkasematta.

Persujen politiikka ei vaan näytä vetävän, alaspäin on suunta, sinä voit sitä hehkuttaa, mutta kansa ei hehkuta.

Antero Koski

Luitko viestini vai jäikö kuvan puuttumisen takia lukematta?
Minä kerroin minkä kaltainen on perussuomalainen impivaara. Kerro sinä mikä siinä on vikana.
Olet oikeassa, että persujen kannatus on alhainen. Gallupeissa. Kuitenkin suurin osa suomalaisista ajattelee asioista aivan samoin. Mutta jospa kansa on sinun kanssa samanlaisessa tilassa, ettei vain tiedä tai ei halua tietää mikä on persujen politiikka aidosti. Mutta siitä olen varma, että gallupit ja vaalitulos ovat eri asia.

Ja Petteri hyvä, se mitä kuvailet kritisoinniksi on täsmälleen samaa kun maahanmuutto kriittinen kirjoittaa; matut hlvettiin Suomesta. Minun mielestä se ei ole kritisointia.
Kertoisit kerrankin mikä on missäkin mielessä väärin persujen politiikassa. Onko esim. väärin estää ne tphakijat ketkä vaihtavat maata ja henkilöllisyyttä samalla? Hakeneet jo turvapaikkaa muusta maasta, valehdelleet tietoja hakemuksissa, karannut armeijasta tai perheestä, jne. ?
Onko väärin ottaa vanhuksilta ja sairailta avustukset ja antaa ne em. väelle?
Ts. mikä oikein mättää persu politiikassa?, avaudu hieman siitä, niin saamme tietää kritisointisi syyn. Mikään rasismi persu politiikassa se ei ole, sen tiedät aikuisena ihmisenä itsekkin.

Kun kirjoitit tphakijoiden määrästä, niin tällä hetkellä ei ole tulijoita kuin satoja kuukaudessa, mutta Italiassa ja Kreikassa sekä Turkissa on satoja tuhansia ja tulijoita olisi kymmeniä miljoonia.
Meillä kuitenkin on yli 40tuhatta tphakijaa jo nyt, eli vastaa jo keskikokoista kaupunkia. Se on paljon näin pieneen maahan. Maahanmuuttajia sen sijaan voisi tulla enemmänkin.

Kuva on profiilissa, pyydän katsomaan sieltä jos ei moderaattori saa liitettyä sitä tekstiini.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Tylsä, kylmä, ahdasmielinen" – Ulkomailla opiskelevat suomalaiset eivät aio palata -

https://www.talouselama.fi/uutiset/tylsa-kylma-ahd...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tuo kuvaus pitää täysin paikkansa, täällä pitää olla hiljainen, valkoihoinen, totinen ja syrjäänvetätyvä, silloin tuntee olonsa kotoisaksi.

Sitten kun vielä oikeassa kohtaa osaa haukkua postia, verottajaa ja hallitusta, niin silloin on jo lähellä päästä oikeaksi suomalaiseksi.

Kirsikka kakun päälle vielä tulee siitä, jos tietää naapurin asiat paremmin kuin omansa. :)

Toni Rintala

"Ulkomailla opiskelevat suomalaiset eivät aio palata"

Suuri osa kuitenkin palaa ;)
Muuttavat mieltään. Ruoho aluksi näyttää vihreämmältä siellä aidan toisella puolella..

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

En löisi vetoa. Aivovuoto on suomalaiselle yhteiskunnalle muuten paljon kalliimpaa kuin pakolaisten kotouttaminen.

Seppo Virkkula

Petteri esittää kommenttiin sosiaaliturvan ja hyvinvointivaltion lakkauttamista omituiseksi ajatukseksi. Häneltä on jäänyt ilmeisesti lukematta se kuinka sekä oikeistolaiset ekonomistit, kuten Nobel-palkittu Milton Friedman että myös Nobel-palkittu vasemmistolainen Paul Krugman ovat todenneet vapaan maahanmuuton ja hyvinvointivaltion olevan keskenään yhteensopimattomia, koska rahat eivät tule riittämään tällöin hyvinvointivaltion ylläpitämiseen. Saman on todennus Suomessa esimerkiksi professori Matti Viren. Suosittelisin jokaisen vapaan maahanmuuton puolesta puhuvan miettivän sitä, että onko silloin tosiaan valmis hyväksymään siitä seuraavan hyvinvointivaltion alasajon rahojen yksinkertaisesti loppuessa sen ylläpitoon.

Tommi Mäkinen

kommentti jutusta:

"Jos olisit lukenut jutusta muutakin kuin otsikon olisit huomannut, että asukkaiden valitusten keskeinen syy oli huoli paloturvallisuudesta puutteellisen ilmanvaihdon ja rasvahormin puuttumisen vuoksi. Otsikon laatija oli sen sijaan poiminut jutusta pari varsin epäolennaista pointtia click baiteiksi, ansa johon itsekin taas kerran lankesin. "

Oisko pitänyt olla välittämättä paloturvallisuudesta koska mamuja?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nuo asiat ovat ratkaistavissa, ja olisi varmasti ollut haluja, mutta meidän byrokratia on elintarvikealalla sellainen, ettei kukaan voi niitä ymmärtää.

Paloturvallisuus on tietysti tärkeää, mutta kaikki huoli alkoi kuitenkin vasta sen jälkeen, kun tästä paikasta ja ihmisistä oli tehty positiivinen juttu aikaisemmin.

Me olemme suvaitsevainen kansa, siihen asti kun voimme katsoa erilaisuutta televisiosta, mutta jos se erilaisuus tulee porraskäytävään, niin silloin se on liian lähellä.

Paloturvallisuuteen kun vetoaa, niin siihen loppuu lihapullan paisto 100km säteellä asutuksista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset