valpperi

Pitäisikö Suomen erota EU:sta tai ainakin eurosta?

Tämä kysymys on muutamalla ihmisellä aina pinnalla, erota pitäisi jommastakummasta tai molemmista, sillä molemmat ovat pahasta Suomelle.

Perussuomalaisten agendahan on ollut alunperinkin EU:n pahuus ja haitallisuus suomalaisille, varsinkin euro on saanut monet pillastumaan.

Vastoin monen käsitystä, niin minulla ei ole oikein mitään intohimoja EU:ta tai euro kohtaan, eikä riitä millään kyky punnita, eri tilanteita, jotka eroista aiheutuisi.

Lähes kaikki yritykset kuitenkin pitävät EU:ta ja euroa todella tärkeänä, eivätkä missään tapauksessa halua kummastakaan erota, tavalliset kansalaisetkin enemmistönä pitävät EU:ta hyödyllisenä, eivätkä halua erota.

Miksi sitten tästä useissa blogeissa väännetään, ja kuka on se viisas, joka sanoo, mikä on oikeasti Suomelle parempi, vertailukohtia muista maista on turha ottaa, sillä jokaisen maan talous on kuitenkin aina erilainen.

Tuntuu siltä, että muut poiittiset puolueet, ja äänestäjät eivät tätä aihetta kauheasti arvosta, sillä seuraavienkin vaalien suurin keskustelunaihe taitaa olla Sote ja muut sisäpolitiikkaan liittyvät asiat.

Perussuomalaisille tämä on heidän toinen tärkeä asia maahanmuuton ohella, ja sitä pidetään esillä, mutta kun tuntuu, että ketään muuta asia ei kauheasti kiinnosta, niin miten sitten asiassa ajatellaan edettävän.

Vaaleissa sitten annetaan tuomio, ja jos persut nostavat EU:n, euron ja maahanmuuton kärkiteemakseen, niin sittenpähän se nähdään, onko kansa valmis antamaan tälle linjalle äänensä.

Italia on se maa, joka nyt on pinnalla, tosin siellä hallitukset ovat todella lyhytaikaisia, ja tämän tekeillä olleenkin hallituksen ohjelmasta oli poistettu euroero, ja muitakin suhteita EU:hun oli lievennetty. Jos maalla on velkaa 130% bruttokansantuotteesta, niin se hiukan hiljentää suurempia touhuja. :)

Niinkuin sanoin, mulle asia ei ole merkityksellinen, en tunne mitään intohimoja EU:ta kohtaan, mulle riittää se, että mennään eteenpäin niinkuin kansa päättää, mulle on sama myynkö kirjan eruolla vai markoilla :) 

 

Niin, eli mitäs nyt sitten tehdää, jos ei kansa haluakaan erota, vaikka joidenkin mielestä EU on lähellä saatanaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Pitäisi ja pitäisi. Erota molemmista. Kansan mielipiteen ainoastaan vaalit voivat kertoa, kuten Unkarissa ja Italiassa..
En ole Perssu, halla-aholainen olin. Nyt olen mieron tiellä kun Halla-ahokin teki smurffit.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Vaalit kertovat, eikä se tällä hetkellä näytä ollenkaan siltä, että eroaminen kummastakaan saisi kannatusta.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

En usko minäkään euro- tai EU-eron keräävän äänestäjiä. Ihan hyvä näin.

Vielä kun saataisiin Ruotsi ja Tanska mukaan euroon. Perin hankalaa kun niiden läpi matkatessa ei oikea raha kelpaa ja hinnat ovat mitä sattuu.

Sain noista omista valuutoista ihan tarpeekseni aikaan, kun piti yhdellä reissulla olla seitsemän maan valuuttoja lompakossa. Vielä kamalampia olivat rajatarkastukset, etenkin jos kuljetti tavaraa.

Joten hyvä näin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #4

"Sain noista omista valuutoista ihan tarpeekseni aikaan, kun piti yhdellä reissulla olla seitsemän maan valuuttoja lompakossa."

Minulla on selainen ihmekortti joka käy Intiassa, Espanjassa, Suomessa ja käytännössä kaikissa maissa, näitä jaetaan pankeista jos tilillä on rahaa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #7

Puhuinkin ajoista menneistä.

Ne kortit muten eivät aina toimi. Eivät edes Vikingin laivoilla. Huhtikuussa Ranskassa käydessäni Malmön ja Köpiksen välillä olevalla sillalla yksikään korttini ei toiminut. Onneksi pääsin ilmaiseksi. Tanskassa hotellin automaattisessa kirjautumisessa ei toiminut mikään kortti. En saanut huoneen avainta, mutta korttia kyllä veloitettiin, ja myöhemmin tuli vielä paperilasku.

Ei tominut Amex, ei vihreä eikä se parempi, eikä yksikään Visa.

Sama yhdellä Peagella Ranskassa.

Täällä Orimattilassa ja lähialueilla ei niin kauan sitten mitkään kortit eivät toiminen pariin päivään. Kyä oli seteliraha arvossaan.

Toki käytän enimmäkseen kortteja minäkin. Ikävä kyllä niissä ei ole realiaikaista valuutanmuunninta, joten joskus tuotteen tai palvelun hinta saattaapi yllättä jälkeenpäin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #4

Itse tarvitsen käteistä lähinnä vain lasten viikkorahaa varten. Muuten maksan pankki-, tai luottokortilla, lähimaksulla, nettimaksulla, jne.

Kannattaa varmaan päivittää itsensä 2000-luvulle. Typerin argumentti euron puolesta on tuo käteisen valuutan vaihtaminen eri maissa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #12

Kuten totesin niin puhuin menneistä ajoista.

Vaikka kuinka maksaisi vain korteilla niin eri valuutat sotkevat asioita esimerkiksi kaupankäynnissä. Turistikohteissa ramppaaville nyt sitten on ihan sama millä maksavat.

Korttipetosten lisäännyttyä noiden korttinen kanssa tapahtuu joskus yllättäviä; ellet ole etukäteen ilmoittanut minne olet matkalla niin saattavat sulkea kortin, kun huomavat että sitä on käytetty oudossa maassa. Näin on minulle käynyt Amexin kanssa. Mitä nopeammin liikut sen herkemmin kortti suljetaan. Minä saatan yhden päivän aikana käyttää kortiia neljässäkin eri maassa.

Hirveä puhelinrumba siihen sitten, että avaavat kortin.

Aloitin muuten korttimaksamisen 1970-luvulla.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #4

"Vielä kamalampia olivat rajatarkastukset, etenkin jos kuljetti tavaraa."

Tästä saa käsityksen, että uskot EUsta eroamisen tuovan tullit takaisin?
Asia ei ole näin, van Suomi teki ETA-sopimuksen ennenkuin liittyi EY:öön, eli tavaran vapaa liikkuvuus jää voimaan, vaikka eroaisimme EUsta.
Katso vaikka wikipediasta ETA.

Henry

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #36

# 36

Oikeastiko kehtaat kertoa että unionin ulkopuolella poliitikoillamme ei olisi avaimia paljon suurempaan mielivaltaan päättää ja rajoittaa kansalaisten mahdollisuuksia hyödyntää tavaroiden, työvoiman, palvelujen ja pääoman vapaasta liikkuvuudesta yli rajojen?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #49

Lukutaito hoi!
Puhun tavaroiden kulusta EUn sisällä.

Henry

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Petteri, hyvä, että otat asiat puheeksi. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että EU-integraation syventäminen Suomea koskien täytyy macronisoida eli suomalaisia tulee kuulla aidosti asiassa. Ks. aiheesta Suomenmaan artikkeli 10.3.2018:

"Suomi osti kohte­li­ai­suut­taan Macronin idean kansalaisten kuulemisesta. EU-kes­kus­te­lua ei ai­o­ta ”mac­ro­ni­soi­da”:

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/suomi-osti-kohtel...

Olen myös sitä mieltä, että se puolue, joka aidosti nyt lähtee macronisoinnin tielle, pärjää seuraavissa vaaleissa. Olivatpa vaalit sitten ennenaikaiset tai ajallaan pidettävät, kansalaisten kuuleminen eli macronisointi tulee aloittaa heti.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minä puolestani annan ääneni puolueelle, joka lupaa toimia EU-integraation syventämiseksi ennenkaikkea kauppa-, talous-, ulko- ja puolustuspolitiikan saralla.

Suomalaisten kuuleminen on juupas-eipäs -kinaamista. Integraation syventäminen jo sanana saa makkoset huutamaan liittovaltiokehitystä, jonka jokainen poliitikko joutuu sitten pikaisesti itsestään poispesemään.

Kun emme kykene keskusteluun ja vuoropuheluun, on paras mennä parlamentaarisen demokratian välinein: äänestetään puoluetta ja toimijaa, joka ajaa omaa kannattamaansa poliittista linjaa. Macronisointi voi toimia Ranskassa. Suomessa päädymme kahteen vastakkain asetettavaan kantaan ja juupas-eipäs -sanailuun.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tajusin jo vuosia sitten että Suomi on pelkkä ajopuu EU:ssa ja ratkaisut EU:n suhteen tapahtuvat Euroopan demokraattisissa valtioissa joissa kansalaisten mielipiteellä on merkitystä.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Ei välttämättä, mutta pitää lopettaa olemasta se Saksan sylikoira ja ajaa enemmän omaa etuaan.

Pitää kuitenkin seurata tarkasti mihin suuntaan EU on matkalla.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Mitä voi seurata, kun kansalaisille ei tiedoteta EU-asioista kuin jälkeenpäin niin, että juuri joku laki, yhteistyöprojekti tai hanke on harmonisoitu EU:n kanssa? Miten siihen enää voi vaikuttaa? EU-päätökset tehdään pienessä piirissä, 2-3 hengen voimin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Omaa etuaan? Poliitikonko itsensä vai minun? Vai Suomen?

Voisiko vahva Eurooppa olla muuta kuin Suomen etu?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ainakaan demokratia ei kuulu EU:n arvoihin.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

EU:ssa ei ole mitään järkeä, että maksetaan EU:lle jäsenmaksuja, että saadaan päätöksiä muilta.

Eurossa taas ei tunnu olevan mitään järkeä, kun siinä on liian erilaisia valtiontalouksia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

NIin no muutama kommetoija pitää eroamista hyvänä ideana, ilman kylläkään mitään vankkoja perusteluja, aika vähäinen on kuitenkin se määrä, joka erota haluaisi.

Musta tuntuu, että EU:lla on kaksi vaihtoehtoa, joko vielä tiiviimpi yhteistyö, ja ehkä vähemmän maita, tai sitten palaaminen hieaman löysempään liittoon.

Kokonaista irtautumista tuskin tapahtuu, ja suomalisille yrityksile EU on tärkeä.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Näin lähellä samaa mielipidettä ei tässä asiassa olla vielä koskaan oltu.

Rakentava keskustelu nähtävästi toimii ja auttaa ymmärtämään keskustelun osapuolia toisiaan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

"... ja suomalisille yrityksile EU on tärkeä."

Millä tavalla?

Henry

Antero Koski

Petteri on niin mustavalkoinen, että kuvittelee muidenkin olevan.
Halla-aho kiteytti hyvin PS:n suhteen eu:hun. Ei eroa. Nyt. Mutta jos tämä suunta eu:ssa jatkuu niin se on vahingollinen Suomelle ja eroon pitää pyrkiä.
Parasta tietenkin olisi jos eu palaisi juurilleen.
Sillä ei se ole kaikessa epäonnistunut. Kauppaliittona, yhteiset säännöt ja standartit jne on hyviä puolia.
Vaikka joku muuta väittää, niin vapaa liikkuvuus ei ole eu:n etu saati edes keksintö. 80 luvullakin sai liikkua euroopassa eri maiden välillä ilman passia, tavaroiden kanssaja ilman.
Sitäpaitsi passin tarkastus on ihan hyvä tehdäkkin, ainakin ajoittain.

Euron hyvyys onkin toinen asia. En täysin ymmärrä miksi se on ollut Saksalle hyvä ja Suomelle huono, kuten taloustieteilijät kertoo, mutta sen ymmärrän ( ja luulisin, että sinäkin ) jos yhteisvastuut paukkuu päälle ja alamme sen takia maksamaan muiden maiden velkoja, niin silloin euro on ollut hlvetin kallis virhe.
Jos joku höpäjää, että se on hyvä kun ei tarvitse valuuttaa vaihtaa, niin silloin on parempi pysyä kotimaassa. Eipähän tarvitse valuuttaa vaihtaa.
Onhan omassa valuutassa myös omat hyvät ja huonot puolet, mutta hyvin on omilla valuutoilla eläneet maat pärjänneet. Paremmin kuin Suomi eurossa.

Mutta se on varmaa ettei näiden ystävät ja viholliset ole puolue rajoihin sidottu.
Jokainen ihminen on yksilönsä PS:säkin.
En tiedä mistä saat informaatiosi PS:stä, mutta kovin on rajoittunut näkemyksesi.
Kyllä he ottavat kantaa ja ajavat kansalaisten etuja kaikissa muissakin asioissa.
Hyvä esimerkki on seksuaalirikosten rangaistusten koventaminen. Eipä se vuosi sitten kokoomusta kiinnostanut kunnes Heinonen esitteli sen kuin omana asianaan eduskunnalle.
On PS:llä vanhukset, veteraanit ja sote, mistä onkin yksi parhaimmista kommenteista PS:n edustajalta kuultukin. Ja se maahanmuutto! Ei PS normaalia maahanmuuttoa ole millään tavoin rajoittamassa. Siirtolaisten ja turvapaikanhakijoiden kohdalla ei pitäisi maahanmuutosta puhua lainkaan.
Mutta paljon on siis asioita listoilla muutakin kuin vain em. asiat.
Jos informaatio lähteinäsi on media, niin ymmärrän suppean näkemyksesi. Media esittää PS:n myöskin yhden asian puolueena, mutta se ei tee siitä totta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Laitappa kuva, muuten nää menee erikseen hyväksyttäväksi

Antero Koski

Tarkoitatko profiili kuvaa? Se on kyllä laitettu, mutta ei jostain syystä näy. Sinällään kuvassa ei ole häpeämistä, aikalailla yhtä komeita ollaan.
Koitetaanpa saada se näkyviin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #31

Siksipä nää sun kommentit menee hyväksyttäväksi, vaihda sitten kuvaa, kun ei näitä aina huomaa

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persuilla on tietysti tavoitteensa, mutta kaksi asiaa on kuitenkin aina kärjessä, turvapaikanhakijat ja EU.

Kansa sitten antaa vaaleissa äänensä, jos ne tavoitteet ovat mieleen, ja siltä ei nyt näytä.

Juha Hämäläinen

Asiassa on monta sävyä Petteri. Eivät kaikki näe tätä joko-tai- juttuna.

Moni on kyllästynyt EUn ehtojen saneluun. On hyvä muistaa, että EU ei ole suomalaisen kannalta mikään demokraattinen järjestelmä. Meitä koskevissa asioissa meillä on 2% äänivallasta, jolla vaikuttaa itseämmekin koskeviin päätöksiin.

EU on pitkään ollut näköharha poliittisesti. Se esitetään itsenäisten valtioiden liittona, mutta se on jo pitkään ollut valtio itse ja me Suomessa maakunta.

Tästä on seurannut paljon päätöksiä, jotka me olemme kiltisti vain nielleet kuten maakunnan kuuluu. Esimerkkinä on järjettömän kansainvaelluksen hyväksyminen Merkelin vaatimuksesta. Totuushan on, ettei meidän kuuluisi tuota hyväksyä.

EU riittää mainiosti löyhempänä valtioliittona. Suomalaiset yritykset voivat hyvin toimia ilmankin EUta, jos tarve on. Niin tehtiin aiemminkin ilman merkittäviä ongelmia. Tulliunioni riittää.

On harhaa luulla, että tarvitsemme kaiken nykyisestä EUsta ja lisäksi yhä enemmän keskusjohtoa. Se on valhetta.

Euro sotkee meidät vakaussitoumuksiin ja eteläisen Euroopan tukiin. Se on väärä tie. Heikossa hapessa olevat EUn maat pitää erottaa eurosta ja ne voivat palata siihen hoidettuaan taloutensa kuntoon.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

''Moni on kyllästynyt EUn ehtojen saneluun.''

Missä tämä näkyy?

Ei ainakaan siinä, miten kansa äänestää, ehkä täällä palstoilla, mutta se on kyllä pieni piiri.

Voisi kai ilmankin toimia, mutta eipä sitä halua kansa, yritykset, eivätkä puolueet.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Itse aikoinani kannatin EU:hun liittymistä. Kannatin myös euroon liittymistä.

Myöhemmin on tullut karvaasti selväksi, että euro ei toimi.

EU:ta en sen alkuperäisessä muodossa vastusta, eli valtioiden välistä talousliittoa. Nykyinen EU muistuttaa kuitenkin enemmän Neuvostoliittoa, kuin sitä johon liittymisen puolesta aikoinaan äänestimme. Tätä liittovaltio kehitystä vastustan. Hyväksyn sen kuitenkin, jos siihen liittymisen puolesta vaaleissa äänestettäisiin. Tälläistä äänestystä ei kuitenkaan koskaan järjestetä, vaan liittovaltioon hivuttaudutaan pikkuhiljaa, kuin varkain, kunnes se on vallitseva tosiasia. Se on demokratian halveksuntaa, eikä sitä voi hyväksyä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kannatan liittovaltiokehitystä. En ole oikein koskaan ymmärtänyt kansallisvaltioiden päälle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mulle kelpaa kansan tahto, jos vaaleissa äänestetään eroamisen kannattajia, ja niille tulee enemmistö, niin siitä vaan.

Mulle sopii kyllä tiiviimpikin yhteistyö, en näe sitä minään kauheana vaihtoehtona.

Antero Koski

Ja toisessa viestissä sanoit jotain muuta, mutta taitaa tuo Petteri olla poliittinen mentori kenen mielipiteiden mukaan menet ja muutat mielipiteitäsi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

EU:sta, ei jatkossa enää Britannian jälkeen pääse eroamaan. Se tehdään mahdottomaksi. Joten asia ei ole enää edes pohtimisen arvoinen. Miten ihmeessä neuvostotasavalta olisi voinut erota Neuvostoliitosta?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Länsi-Euroopan liittovaltio olisi kiva. Suomi tietysti mukana. Nää Puolat ja Unkarit oli iso virhe ottaa mukaan. Persuista ja muista nationalisteista olisi myös kiva päästä eroon. Saahan sitä toivoa, mutta yritetään mennä eteenpäin noista jarruhenkilöistä huolimatta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Itseäni hämmästyttää aina tuo fraasi Suomen olevan Saksan "sylikoira" Olisi joskus kiva kuulla perustelut miksi Suomen ja Saksan edut olisivat vastakkaisia, ristiriidassa. Harhaa on myös kuvitella, että viisimiljonaisen kansan painoarvo kv.politiikassa lisääntyisi jos eroaisimme EU:a, kun tosiasiassa kävisi juuri päinvastoin, toiset tekisivät meitä koskevia päätöksiä meitä kuulematta. Pres. Ahtisaari joka varmasti tuntee suomalaisista parhaiten kv. politiikan on oikeassa todetetessaan , että suomalaisten on syytä istua niissä pöydissä joissa meitä koskevia päätöksiä tehdään.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Vähän turhaa Suomessa keskustella EU erosta.

Mutta EU:n puolustajilta haluaisin kysyä, että miten EU:n kilpailukyvyn suuri ongelma eli hitaus ja kankeus voidaan poistaa, muuten kun liittovaltiolla tai EU:n jakamisella osiin?

Esimerkiksi vaikka maahanmuutto. Eli Sipilä on toistuvasti sanonut, että odotetaan EU tason ratkaisua asiaan ja siksi asialle ei ole tapahtunut mitään kolmeen vuoteen. Jos nyt mietitään vaikka Unkarin ja Italian ja monen muun EU maan suhtautumista maahanmuuttoon, niin millaisella aikataululla näiden maiden kanssa saadaan yksimielinen päätös, joka on siis edellytys Sipilän odottamalle EU tason ratkaisulle ongelmaan?

EU:n puolustajilla on tähän varmasti heittää tyhjentävä vastaus tai sitten on sitä mieltä, että tuo ei ole mikään ongelma?

Euro gallupien tuloksen ymmärtää hyvin, kun lukee näitä kommentteja. Kyse on yhteisvaluutan toimimisesta itsenäisten valtioiden valuuttana ja kommentoijat pohtii rahanvaihtoa...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Euro olisi saatava mitä pikimmin koko maailman valuutaksi, jotta maailmanympärimatkailijat säästyisivät valuutanvaihdoilta ja sen aiheuttamilta lisäkustannuksilta.

Suomen EU:ssa pysymisen ehdoksi tulisi laatia vaatimus, että EU liittyy kaikkiin maailman valtioihin.

Totaalisen globalisaation kautta ihmiskunta saavuttaa ikuisen rauhan ja vaurauden.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ai sä olet muuttanu suuntaa, kiva tietää.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ja samaan pakettiin vielä yksi rauhanuskonto kaikille ettei tarvitse pelätä vastaantulijoita :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #34

Se onkin hankalaa monelle tulevaisuudessa, kun bussikuskina, kaupan kassana ja muissakin töissä on muslimeja, sitä pitää persupersunkin harkita tarkaan missä kaupassa käy, tai mihin bussiin astuu, sillä siellä voi tartunnan saa islamiin.

Voi jäädä saunakaljat ostamatta, sillä persupersu ei islaminuskoisen kanssa keskustele, se on vaarallista.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #45

Islamia en tarkoita, sillä siitä ei yhteiseksi rauhanuskonnoksi terrorististen näyttöjensä perusteella ole.

Jokin vallan uusi uskonto pitäisi yhteistuumin luoda.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ei tarvitse kunhan vain otetaan oma valtion kokoinen paikallisvaluutta käyttöön euron rinnalle.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 32

Aiotko sopia tuntipalkkasi euroissa vai paikallisvaluutassa?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Vaikka kummassakin..onko suurikin ongelma?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Sellanen ajatusleikki tuli mieleen, että kuinka euroalueella olisi sujunut viimeisin finanssikriisi jos euroa ei olisi ollutkaan.

Ehkä kriisi ei olisi ollut niin syvä etelän maissa, sillä liiroilla ja drakhmoilla ei olisi saanut niin paljon luottoa korruptiomenoihin ja Espanjassakin olisi jäänyt jokunen tyhjä lentokenttä ja luotijunarata rakentamatta.

Suomi olisi devalvoinut heti Nokian ensimmäisten ongelmien ilmaannuttua ja täällä koottaisiin kännyköitä samaan malliin kuin ennesvanhaan sukkahousuja itä-vientiin.

No, se on sitten vähän monimutkaisempi juttu erota yhteisvaluutasta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näinhän se on, se on aina niin helppoa sanoa, että erotaan, mutta lopulta ne seuraukset voivat olla tavalliselle tallaajalle synkät.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

EU on yhdistänyt Eurooppaa. Tuskin edes Churchill, joka oli EU:ta ideoimassa, olisi uskonut sen olevan tällainen menestystarina.

Milloinkaan ennen emme ole olleet yhtä kiinnostuneita EU-kumppaniemme kansallisista vaaleista. Nyt niitä seurataan herkeämättä.

Lista EU:n tuomista eduista on pitkä. Ainoa yllätys on se, että vain 60% kannattaa sitä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"EU on yhdistänyt Eurooppaa."

EU on hajottanut Eurooppaa, komissio yrittää väkisin saada Puolaa, Unkaria ja Italiaa ruotuun, mutta demokratianpuute jatkaa hajottamista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Noille maille kelpaa kyllä EU:n rahat :)

Unkari on ihana maa, sitä Makkonen ihailee, ja haluaa Suomeenkin yksipuoluejärjestelmän, kunhan se puolue on persut. :)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Noille maille kelpaa kyllä EU:n rahat"

Tottakai kelpaa, kukapa kieltäytyisi jos rahaa tarjotaan, ihmettelen vain miksi Suomi haluaa nämä rahat maksaa.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Petteri ja co, katsokaapa viimeisin puheenvuoroni, joka koskee STT:n 29.5. uutista, jossa kerrotaan mm., että "Euroopan parlamentti hyväksyi tiistaina säännöt, joiden myötä väliaikaisesti toisessa EU-maassa työskentelevät työntekijät saavat jatkossa samaa palkkaa kuin paikalliset työntekijät." - -

http://kirsiomp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256130-mi...

Ottakaapa kantaa siellä esittämiini kysymyksiin! :)

PS. Ko. laki astuu jo kahden vuoden päästä voimaan Suomessakin!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset