valpperi

Halla-aho - Kiristäkää köyhät vyötä vaan

Jussi Halla-ahon mukaan Suomi voisi hyvin harmaantua japanilaiseen tyyliin, ja jos rahat vähenevät, niin sitten vaan pitää kiristää vyötä.

https://yle.fi/uutiset/3-10209953

 

Kaiken syyllinenhän on perssuomalaiseen logikkaan perustuen maahanmuutto ja pakolaiset.

 

Mitään sanottavaa persuilla ei ole mihinkään muuhun kuin maahanmuuttopolitiikkaan, sosiaalipolitiikka, veropolitiikka, aluepolitiikka tai työmarkkinapolitiikka ovat persuille vaikea pala, kun ei osaa, niin ei osaa.

Jokainenhan ymmärtää, että jos säästämään joudutaan ja vyötä kiristetään, niin ketkä siitä ensin kärsivät, on populistista ja valheellista puhua, että vain rikkailta otettaisiin.

Suomi ja oma kansa ensin sanoo Halla-aho.

Turhaa höpötystä taas kerran.

Soinin aikaan sentään politiikassa oli jotain suuntaa ja mielipiteitä talous- ja työllisyyspolitiikasta, mutta Halla-ahon aikana ei niistä juuri puhuta

 

Toisaalta on hyvä asia, että persujen oikea asema on tullut selväksi, mikään ei ole enää verhottuna, vaan esillä on pelkkä muukalaisviha.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (139 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Turhaa höpötystä taas kerran.

Soinin aikaan sentään politiikassa oli jotain suuntaa ja se suunta oli hillotolppa mielipiteet talous- ja työllisyyspolitiikasta oli möläytyksiä, joita muut keksi.

Halla-ahon aikana ei niistä juuri puhuta ja miksi pitäisikään!

Toisaalta on hyvä asia, että petskujen oikea asema on tullut selväksi, mikään ei ole enää verhottuna, vaan esillä on pelkkä perusviha.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Parempi kuitenkin olla edes jotain mieltä niistä asioista, joiden persuteella kansa antaa ääniä, ja saa vaikuttaa asioihin.

Halla-aholla on yksi suuunta, ja sillä ei kannatusta kauheasti tule, ja vaikutusvalta jää tänne somemaailmaan.

Juha Hämäläinen

Olisiko aika höllätä, vaikka sillä "Persuteella" että "Persu" puskee joka sanaan jonka kirjoitat?

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Halla-ahon pyöräilykypärässä lukee ”I love my brain”. Täällä on joitakin ahkeria blogisteja, jotka voisivat kirjoittaa kypäräänsä Homer Simpsonin kuolemattoman lauseen ”I brained my damage”.

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila

Tämä oli hauska, suorastaan kuoliaaksinaurattava.

Silti, minä pidän Ritalasta. Ihan siksi, että hän varmistaa asemansa. Kukaan ei jälkeenpäin pääse sanomaan, että Ritala olisi ollut mitläufer.

Pekka Pylkkönen

Eikös tuo juuri tuossa linkkaamassasi jutussa sanonut että maahanmuutto ei aiheuta huoltosuhdeongelmaa mutta pahentaa sitä? Tuskin olet itsekään eri mieltä?

Muutenkin jutussa lähinnä sivuttiin maahanmuuttoa. Tuo oli ihan realistin rauhallista analyysiä.

Sinulla on kyllä joku melko vakava neuroosi persujen suhteen. Itsellänikin kyllä on neuroosi, räplään usein hiuksiani, joten tiedän miltä sinusta tuntuu.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ainakin pääkaupunkiseudulla maahanmuuttajat tekevät paljon juuri niitä kaikkein tärkeimpiä töitä sairaaloissa, rakennuksilla ja liikenteessä. Halla-aholla on varaa ostaa itselleen kotirobotti ja seurustella sen kanssa, mutta kyllä suuri enemmistö suomalaisista haluaa pitää Suomen pyörät pyörimässä.

Pekka Pylkkönen

No tekevät toki, mutta keskimäärin maahanmuutto nykyisellään tulee kovin kalliiksi. Sehän olisi mahtavaa jos voisi valita porukasta vain duunarit ja passittaa muut kotimaihinsa, mutta taitaisi olla jotain syrjintää ja rasismia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #24

Mitä vähemmän tuota työleirin vartijan asennetta maassa esiintyy, sitä paremmin meillä kaikilla menee.

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila Vastaus kommenttiin #60

Hyvin sanottu. Saksan olisi voinut ottaa esimerkiksi siitä, miten ulkomaisen työvoiman avulla noustaan takaisin valta-asemaan. Halla-aho valitsi tietysti Japanin.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola Vastaus kommenttiin #64

Aivan totta. Gastarbeitterit tekivät työt, jotka eivät oikein saksalaisille kelvanneet. He olivat jo kotimaissaan oppineet elämään pienin kuluin ja Saksassa se tiesi kyllä melkoista lisäarvoa kun asuttiin ahtaasti ja vaatimattomasti, säästäen kaikesta mahdollisesta.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #60

Joskus sivistyneinä aikoina ajatus itsensä elättämisestä oli vielä ihan normaali. Nyt sillä saa mitä ihmeellisimpiä leimoja. Ei se niinkään voi mennä että ihmisillä olisi joku subjektiivinen oikeus valita kenen pöydässä syö.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #69

Ei 2000-luvulla kannata haaveilla mistään herrakansan asemasta, vaikka passissa lukisi mitä. Päinvastoin kannattaisi olla nöyrempi sitä sukupolvea kohtaan, joka meidät joskus hautaa.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Ritalan logiikkaa :

Kaikkeen pahaan syyllisiä on Persut ja heidän demoni-johtajansa

LoL

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Eipä maahanmuutto ole meidän taloutta pelastanut ja ketä oikeasti kiinnostaa muuttaa tänne työnperässä? Puhutaan muutamista tuhansista jotka ovat tulleet työperässä ja meidän ongelmat on viennissä ja yli suurissa rakenteissa. Jos maahanmuutto olisi tuonut hyvinvointia, tuskin helvetinmoiseen leikkaus rumbaan oltaisiin lähdetty. Mutta Ritalalle on käynyt kaikki mitä puhuvat päät on viisastelleet "me tienataan tällä".

Argumentit "muuttivathan ne suomalaisetkin ruotsiin" ontuu, siitä syystä että 70 luvulla läntinen teollisuus eli huimaa nousukautta, varsinkin Ruotsi ja tarvittiin työvoimaa. Nyt ei eletä hiumaa teollista aikakautta, vaan selviytymis/turvaamis aikakautta jotta voidaan säädyllisellä tasolla turvata hyvinvointi valtiomme palvelut.

Ei sen puoleen, jos nämä selittelyt on humpuukia, niin minun puolestani tänne voidaan ottaa vaikka koko lähi-itä ja afrikka, että saadaan kaikenmaailman ihmisoikeus vinettäjät tyytyväiseksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Onko tällä hetkellä kauhea ryntäys Suomeen, en oo huomannu, että Afrikka ja lähi-itä olisi tänne tulossa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

En minäkään, mutta näyttää olevan joillekin henki ja elämä, kun niitä ei oteta ja sitten vinetetään rasismista, muukalaisvihasta ja ties mistä pelkotiloista. Ei tämä maailma hyvällä hengellä toimi, vaan rahalla. Melko kylmä fakta.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

”en oo huomannu,” [sic] Jostain syystä tämä asiantila ei minua hämmästytä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Risto Laine

Tähän täytynee nyt vastata. Suomessa asuvien ulkomaan kansalaisten määrä on lähes 250 000.

Yli 100 000 heistä tekee työtä Suomessa, maksaa veronsa Suomeen.

Joku tietysti ajattelee, että he ovat vieneet suomalaisten työttömien työpaikat. Minä ajattelen, että he tekevät työtään Suomessa joka ei suomalaiselle ole ollut houkuttelevaa tai suomalaisen koulutus, taito, motivaatio tai soveltuvuus ei ole riittänyt! Muitakin syitä tietysti on.

Mahdatko muuten tietää, että 25-65 vuotiaiden määrä laskee seuraavan kymmenen vuoden aikana 50 000 tuhannella. Siis juuri ne jotka pitävät verovaroin hyvinvointiyhteiskuntaa pystyssä. Vastaavasti samalla ajanjaksolla muut ikäluokat kasvavat 265 000 henkilöllä, lapset, eläköityvät, sairaat ja työkyvyttömät. Siis se osa yhteiskunnasta jotka lisäävät kansantalouden taakkaa.

Esimerkkinä Helsingin Kaupungin liikenne ei pyöri tuntiakaan ilman ulkomaalaisperäisen työvoiman apua, eivät sairaalat eivätkä vanhainkodit ja hoitolaitokset.

Ennustukseni on, että useamman meidän täällä sanailevan vaipat ja paskat tulee siivoamaan ulkomaalaistaustainen työntekijä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Yli 100 000 heistä tekee työtä Suomessa, maksaa veronsa Suomeen."

Tässä Varsio näyttää ettei hänellä ole mitään tietoa kansainvaelluksen aiheuttamasta haittamaahanmuuton kustannusvaikutuksista ja sekoittaa samaan liemeen työperäisen maahanmuuton. Näin toimii vahvalla ideologialla aivopesty kansalainen kun luulee että muut ovat yhtä tyhmiä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Varmaan luvut on oikeat, ehkä enemmänkin, mutta suurin ja ylivoimaisin määrän muodostaa Virolaiset, toisena pällistelee Venäläiset ja kolmanneksi Irakilaiset. Huomattava osa kantaa palkkansa viroon ja venäjälle, tietysti Virolaiset nauttivat tietyistä tuista jotka me maksamme, sen päälle.

Joo, esimerkkinä voisin kertoa melko mukavasta miehestä, joka sattumoisin on siivoja ja kaiken lisäksi Afrikkalainen. Tekee järkyttäviä työvuoroja, saa paskaa niskaansa ja sen lisäksi huono palkka. Erotuksen maksaa yhteiskunta, jos ei muuten pärjää. Olen yrittänyt jeesata kaveria, josko saisi parempaa työpaikkaa. Ehkä onnistun.

Suomalaisvoimin kyllä pyörisi komiasti eikä se siitä ole kiinni, etteikö kiinnosta, vaan siitä, mitä siitä maksetaan. Olen ollut yksityisyrittäjä reipas 30 vuotta ja tiedän tasan tarkkaan mikä olisi edullisin vaihtoehto ja mikä kallein vaihtoehto, että saako halvalla hyvää.

Käyttäjän lahtipe1 kuva
Petri Lahtinen

Varmaankin totta. Venäläisiä ja virolaisia on vajaat 90 000, loput 10 000 veronmaksajaa löytynee ruotsalaisista, thaimaalaisista ja kiinalaisista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hih, kalikka kalahti taas muutamaan. oli kyllä arvattavissa.

Oma kansa ensin, mitään muuta se ei tarkoita kuin maahanmuuttopolitiikkaa, muita keinojahan ei kauheasti esitellä, kun ei niitä ole vielä keksitty.

Uskooko joku oikeasti, että kaikki muuttuu ruusuiseksi, jos ei ole yhtään turvapakanhakijaa?

Ilmeisesti persuilla se usko on kova, mutta kansan kannatus kuitenkin koko ajan laskee, siitä sen sitten huomaa kuinka realistinen on persun maailmankuva.

Höttöä täynnä, yksi asia ei kanna, ja se näkyy koko ajan alenevana kannatuksena.

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila

"Oma kansa ensin" on kärpäsen surinaa korvissani.

Vanhustenhoito oli ala-arvoista jo 1990-luvulla. Veteraaneille on kerätty pää märkänä rahaa ja mihin ovat rahat menneet? Ei ainakaan veteraaneille. Kansalaisten kunniavelan hoitamisen halusta ei ole ollut kiinni.

Varojen jakamista odottavat tahot teputtavat jo paikallaan, vaikka veteraanit eivät ole vielä edes haudoissaan. Mitään tekemistä ei ole maahanmuuttajilla sen kanssa, etteivät suomalaiset ole hoitaneet omiaan ensin. Eikä asia sillä muutu, vaikka ajaisitte perikatoon kaikki ulkomaalaiset.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Halla-aho - Kiristäkää köyhät vyötä vaan"

Katkeraa kalkkia. Tuskin kuitenkaan kerrot millä tavalla Halla-aho olisi kiristämässä köyhien elämistä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

''–Sitten täytyy kiristää vyötä, jos julkinen raha ja verotulot vähenevät.'' sanoo Halla-aho.

No eihän hän itsekään mitään mistään tiedä, kunhan höpöttää jotain Japanin mallia, joka tietysti on persuille sopiva, kun ei ole turvapaikanhakijoita häiritsemässä kylän raitilla.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Tuskin Ritalaa kiinnostaa muuta kuin räksyttää.

Yhden asian blogisti ?

=)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hyvät on oppi-isät :)

Toisaalta eipä Halla-aho ehdi paljon muita asioita miettiä, kun riittää selitettävää Hakkaraisissa ja Huhtasaarissa :)

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201805192200955...

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Blogisti haluaa taas maalata perussuomalaisia yhden asian liikneeksi.

"Halla-aho paikkaisi Japanin mallin mukaan väestön ikääntymistä teknologisella kehityksellä, robotisaatiolla ja toimintoja tehostamalla.

Japani on yksi maailman talousmahdeista. Maassa syntyvyys on alhainen ja väestön odotetaan vähenevän tulevaisuudessa."

https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-perussuomal...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaunis puhe, jossa juuri sanotaan, että ei ole oikein yhteistä linjaa edellä kirjoittamaani asioihin.

''Perusteellisempaa keskustelua tarvitaan, kun lähestytään sosiaalipolitiikkaa, veropolitiikkaa, Eurooppa-politiikkaa, aluepolitiikkaa tai työmarkkinapolitiikkaa''

Tyhjät paperit niillä aloilla, jotka kansaa kiinnostavat.

Japania saa ihailla, sekin on uusi ihaliun kohde persuille, Huhtasaari ja monet muut pitävät Trumppia täydellisenä, sitten taas on näitä Venjäjä-myötälijöitä.

Puhua voi omille mitä vaan, mutta maahnmuutto on se persujen ykkösaihe, kaikki viittaa siihen. Aleneva kannatus luulisi opettavan, että se ei johda yhtään mihinkään, mutta itseppä ovat johtajansa ja linjansa valinneet.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Yhden asian liikkeen sijasta pitäisi puhua yhden asiattomuuden liikkeestä. Muukalaisviha vie persuja yhä syvemmälle politiikan marginaaliin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Japani OLI yksi maailman talousmahdista, Kiina on jo mennyt ohitse ja muut Aasian tiikerit, Etelä-Korea etunenässä ovat jo rinnalla.

Pekka Pylkkönen

No joo mutta bkt asukasta kohden ei taida ikinä olla ollut Ruotsia isompi. Tai ehkä käväissyt 90-luvulla. Häviää Suomellekin tässä vertailussa.

Ei se mikään taikamaa siinä mielessä ole.

Käyttäjän lahtipe1 kuva
Petri Lahtinen

Korealla on sama ongelma, kuin Japanilla: väestönkasvu on olematonta. Kiinan yhden lapsen politiikka alkaa kantamaan yhä suurempaa mätää hedelmää.

Tulevaisuudessa kääntäisin katseeni Intiaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Missä on vaihtoehdot esimerkiksi pienituloisten eläkeläisten asemaan, eriarvoisuuteen ym. Eipä näy.

Demareiden verojuttuja voi tietysti haukkua nigerialaiskirjeeksi, mutta kun sitä omaa vaihtoehtoa ei vaan ole, niin aika ontolta kuulostaa arvostelu.

Ilman vaihtoehtoja ei synny päätöksiä, toisaalta persujen vaihtoehdot ovat maahanmuuton kiristäminen, se kelpaa kaikkiin asioihin. :)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

käy lukemassa heidän ohjelmat!! heillä on kaikki suunnitelmat tehty.. käy lukemassa niin ei tarvii valittaa/ihmetellä!!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ilman vaihtoehtoja ei synny päätöksiä, toisaalta persujen vaihtoehdot ovat maahanmuuton kiristäminen, se kelpaa kaikkiin asioihin. :)"

Ritalan mielikuvamaailmassa on taikaseinä mistä kaikki maksetaan. Samaa utopiaa tarjoilee vihreät ja sossut siinä missä kokoomus tarjoaa verovarat kepuleiden kanssa kavereille.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei ole taikaseinää, kuvitteleeko Makkonen, että jos ei oteta yhtään turvapaikanhakijaa, niin leipäjonot poistuvat?

Samaa persupuhetta, ei vaihtoehtoa, mutta tumma mies on vaarallinen. :)

Juha Hämäläinen

Mitkä lienee ne petskun "vaihtoehdot" kaikkien epäkohtien poistamiseen tästä roudanraiskaamasta maasta?

Kova poika olet muille räksyttämään ja vaatimaan "vaihtoehtoja", mutta missä on sinun esimerkki vai oletko sinäkin samaa tasoa, kuin moittimasi tahot?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #25

Mä en ole puolue mä olen äänestäjä, jos esittää olevansa puolue, niin luulisi, että silloin olisi jotain muutakin kuin ''''meistä maahanmuutto on kauhee asia''

Mä odotan eri puolueilta eri vaihtoehtoja, niistä asioista, jotka mua ja yleisesti kansaa kiinnostaa, verotus, sote, työllisyys, ym.

Oonko mä sun mielestä niin merkittävä tekijä, että munkin pitäisi tehdä oma ohjelma, kiitos kannatuksesta, mä voin ruveta suunnittelemaan sellaista. :)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ei ole taikaseinää, kuvitteleeko Makkonen, että jos ei oteta yhtään turvapaikanhakijaa, niin leipäjonot poistuvat?"

Lapsellista argumentointia Ritalalta, jos olisin noin väittänyt niin niin kysymyksesi olisi oikea, mutta kun en ole tuollaisia väittänyt. Kansainvaellusta 2015 seuranneessa turvapaikanhakurumbassa on palanut useampi miljardi veronmaksajien rahaa ja se on tietenkin muusta pois. Ainoastaan teillä unelmoijilla on taikaseinä josta nämä laskut maksetaan.

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila

Tuo nyt on vähän niin kuin syyttelisi sellaista juoppoa, joka istuu Alkon edessä, ei tee muuta kuin juo ja vie heti kaikki sossurahansa takaisin Alkoon veronmaksajien rahojen tuhlailusta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mikäli maahanmuutto pysyy näissä nykyisissä lukemissa sillä ei kansantalouden kannalta ole minkäänlaista merkitystä. Se, miten kykenemme viennin pohjaa laajentamaan ja nostamaan täällä tehtävien tuotteiden jalostusastetta, niillä on merkitystä ja siksi hallituksen koulutukseen ja tuotekehittelyyn kohdistetut leikkaukset ovat olleet lyhytnäköistä politiikkaa. Lopuksi, mikä on ollut aikoinaan suurin jarru tuotekehitykselle, no, oma valuutta ja mahdollisuudet hakea kilpailuetua devalvaatioiden kautta, kun sen, kilpailuedun olisi pitänyt tapahtua jalostusastetta nostamalla, ja tämä jalostusasteen nosto tapahtuu juuri tuotetekehittelyn kautta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mikäli maahanmuutto pysyy näissä nykyisissä lukemissa sillä ei kansantalouden kannalta ole minkäänlaista merkitystä."

Tarkoittaa kai ettei muutamalla miljardilla ole mitään merkitystä. Siinä saa viedä paljon sellua että maahanmuuttajien elatus maksetaan ja vielä enemmän maksaa se virkamieslauma joka saa elantonsa maahanmuuttajien ongelmienratkaisusta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Makkoselle maahanmuutto on kaikkeen syyllinen, turhaan sä sitä enää jauhtat, kyllä kaikki sen jo tietää.

Tämä nykyinen tilanne turvpaikanhakijoiden suhteen on ihan hyvällä mallilla, ei ole kansantaloutta juurikaan hetkauttanut.

Eikä sillä tipu enää persulle ääniä, vaikka Makkonen jauhaisi mitä, kärsi vaan tappiosi ja itke kurjuutta. :)

Omassa kuplassasi olet onnellinen, silloin kaikki on hyvin

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Makkonen, heitä nyt vaikka lonkalta kuinka paljon meidän veromarkkoja kuluu bruttona maahanmuuttoon ja kuinka paljon siitä palautuu takaisin valtion kassaan, palkoista ja yritysten maksemista veroista, ALV:a yms. Siis mikä on maahanmuuton aiheuttama nettomeno, vain sillä on kansantaloudellista merkitystä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #37

"Makkonen, heitä nyt vaikka lonkalta kuinka paljon meidän veromarkkoja kuluu bruttona maahanmuuttoon"

Ei yhtään markkaa, euroja sitäkin enemmän. VVM ei halunnut edes laskea kaikkia kustannuksia, mutta useampi miljardi menee 2015 alkaneeseen kansainvaellukseen. Ainoastaan sinunkaltaisesi sossu laskee kuinka tuhlatut verovarat tulee takaisin kiertoon, tämä voisi toimia jos emme ottaisi velkaa yksityisiltä liikepankeilta mutta kun emme EU:ssa voi toimia oman etumme puolesta.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #37

Tässä kiteytyy vaihtoehtoiskustannuksen käsitteen ymmärtämättömyys. Vaikka veroeurot sinänsä palautuvat tietysti kassaan, niillä tehty työpanos valuu niinsanotusti hukkaan. Samalla rahalla olisi voitu tehdä jotakin muuta, esimerkiksi korjata tiestöä, rakentaa kouluja tai hoitaa vanhuksia. Ja niistäkin veroja olisi palautunut valtion kassaan.

Jos poltamme kaikki koulut ja rupeamme rakentamaan niitä uusiksi, raha kiertää ja lopulta 'kaikki' palaa valtion kassaan. Näinhän meidän kannattaa tehdä kun emme ymmärrä vaihtoehtoiskustannuksen käsitettä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #52

Kuka meillä rakentaa koulut ja mille lapsille tulevaisuudessa, mietipä hetken sitä. Ja kuka hoitaa vanhukset? Ikääntyviä "kantasuomalaisia" ei nuo hommat kiinnosta, se on vain fakta.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #75

Paljon riippuu siitä minkä verran siitä tekemisestä on varaa maksaa.

Jos työstä on varaa maksaa järkevä kilpailukyinen palkka....ne työt tekee suomalaiset, kuten tähänkin asti.
Jos työt pitää tehdä nälkäpalkalla....silloin joudutaan etsimään tekijät kehitysmaista.
Aika simppeliä loppujen lopuksi.

Kyllä suomalaiset töitä tekevät varmasti siinä kuin ulkomaalaisetkin, mutta ero tulee siinä että suomalaiset haluavat vielä työlleen palkan.
Tosin sekin voi vielä muuuttua jos tämän maan vapaapudotus vielä jatkuu.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #89

Eivät suomalaiset tyhmiä ole. Halla-ahon Suomi olisi rapistuva vanhainkoti, josta kaikki kynnelle kykenevät pakenisivat työmahdollisuuksien perään.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #92

Maahanmuutto joka parantaa taloudellista huoltosuhdetta on toki tervetullutta. Korkeakoulutettujen muutto maasta ja tilalle virtaava sosiaalietuuksien varaan jäävien virta ei oikein nyt mahdu tähän ajatukseen.

Pekka Pylkkönen

Siis devalvaation vaihtoehto on sisäinen devalvaatio, eli palkkojen ja etuuksien leikkaus, ei jalostusasteen nosto. Koulutuspanostukset ja tk-panostukset ovat meillä edelleen aivan kärkikastia. Ne eivät kuitenkaan automaattisesti johda parempaan lopputulokseen etenkään sellaisella aikajänteellä mitä devalvaatiolla haettiin.

Kilpailuedun hakeminen katteita parantamalla on tietysti kaikkien etu. Sitä ei voi kuitenkaan kukaan mekaanisesti määrätä ylhäältä päin. Kaupallistettavia ideoita tulee jos on tullakseen. Siihen voi tietysti jokainen vaikuttaa! Montako keksintöä sinulla on markkinoilla myynnissä tällä hetkellä? Kai teetät työt Suomessa?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Pylkkönen, et tainnut tai halunnut ymmärtää mistä kirjoitin, niin antaa olla.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Persut lähtee uuteen nousuun heti kun Suomen rajojen yli vaeltaa puoli miljoonaa afrikkalaista ja arabia.

Silloin persujen äänestäjäkuntaan liittyvät myös nykyään vielä turvapaikanhakijoina vastaanottokeskuksissa majailevat maahanmuuttajat.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Heti kun, jos, kuinka, kuin, ellei.

Mihinkään muuhun ei presulaiset enää pystykään kuin pelottelemaan, ennustuksia riittää, ja puoli miljoonaahan tulee ihan heti just tänne. Ootko varmasti hereillä?

Nostradamusta suosittelen iltalukemisiksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ritala taitaa olla tosikko kun noin pahasti pelästyi :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #39

Ai pelästyin hupijutuista ja jutuista mitkä on satuja, no en nyt sentään. :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #42

Kyllä meillä täällä nyt vähän naurattaa Petterin primitiivireaktio kun taisi tulla yötä vasten ajattelemisen aihetta.

Voi tulla uniin:)

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila

Valtiollisissa vaaleissa ja kansanäänestyksissä äänestävät vain Suomen kansalaiset.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Väärin meni. Tutustu äänioikeuteen kuntavaaleissa.

P.S. Noista turvapaikanhakijoistakin merkittävä osa taitaa olla ajan oloon Suomen kansalaisia.

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila Vastaus kommenttiin #72

Mitä minä sanoin? Pitääkö se valtiollinen alleviivata? Älä riehu sen punakynän kanssa liian innolla, opetat pian ihmisiä väärin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #73

Suomen kuntavaalit ovat virallisesti ja lainsäädännöllisesti valtiolliset vaalit.

Kuntavaaleissa äänioikeus on rajoitetusti muillakin kuin Suomen kansalaisilla.

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila Vastaus kommenttiin #87

Mitä sitten? Älähän yritä kiemurrella.

Tässähän on kysymys siitä, että te yritätte luoda väärää mielikuvaa siitä, että ulkomaalaiset täällä kohta kaikki asiat määrää äänestämällä eduskuntaan mieleisensä kansanedustajat.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #104

Korjasin väärän tietosi Suomen kuntavaaleissa äänioikeutetuista ihmisistä ja kutsut sitä kiemurteluksi.

Sinun kannattaisi pitää tosiasiat ja omat mielikuvasi erillään toisistaan, sillä ”ulkomaalaiset” saavat jo nyt tietyin edellytyksin äänestää valtiollisiin vaaleihin kuuluvissa kuntavaaleissa.

Aiheetta enempään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #106

Yleensä puhutaan valtiollisista vaaleista erotuksena kunnallisvaaleihin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #108

Vuoden 1998 vaalilain mukaiset valtiolliset vaalit ovat eduskuntavaalit, kunnallisvaalit, europarlamenttivaalit ja presidentinvaalit.

P.S. ” Ulkomaalaiset” saavat tietyin edellytyksin osallistua itselleen merkittävään vaalitapahtumaan Suomessa kuten Helsingin kaupunginvaltuuston valitsemiseen.

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila Vastaus kommenttiin #108

Kunnallisvaaleissa saa persujen kannatus olla vaikka 100% ja sillä ei välttämättä ole merkitystä maahanmuuttopolitiikan kannalta, koska siitä ei päätetä kunnanvaltuustoissa.

Ulkomaalaiset saavat äänestää kunnallisvaaleissa vaikka 100%:n äänestysprosentilla eikä sillä edelleenkään ole mitään merkitystä ulkomaalaislainsäädännön kannalta, koska asiasta ei päätetä kunnanvaltuustoissa.

Ulkomaalaiset eivät siis pääse vaikuttamaan maahanmuuttopolitiikan suuriin linjauksiin, vaan se on suomen kansalaisten käsissä.

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila Vastaus kommenttiin #106

Kuulehan, Toivonen: Minä olisin aivan yhtä hyvin voinut alkaa saivarrella, etteivät turvapaikanhakijat äänestä missään vaaleissa. Olisitko siihen alkanut opettamaan, että kyllä ne kotimaidensa vaaleissa saa äänestää?

En saivartele, koska siinä tyylilajissa esiintyessään menettää helposti kaikenlaisen uskottavuutensa. Toiseksi, uskon, että tiedät turvapaikanhakijoiden äänioikeuden siinä, missä minäkin kunnallisvaalien.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #124

Vuonna 2015 Suomeen saapui yli 30000 turvapaikanhakijaa. Heidän joukossaan oli yli 3000 yksinmatkustavaa itsensä lapseksi eli alle 18-vuotiaaksi ilmoittamaa turvapaikanhakijaa.

Lisäksi huoltajansa kanssa saapui satoja lapsia.

Näistä lapsista ei yksikään voinut äänestää kotimaassaan.

P.S. Ei ole saivartelua vaan tosiasia, että lapsilla ei ole äänioikeutta esimerkiksi Irakissa, Afganistanissa tai Somaliassa ( eikä liioin Suomessa).

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila Vastaus kommenttiin #134

"Silloin persujen äänestäjäkuntaan liittyvät myös nykyään vielä turvapaikanhakijoina vastaanottokeskuksissa majailevat maahanmuuttajat."

Olen hienoisesti pettynyt, että putosit noin nopeasti kärryiltä. Odotin sinulta enemmän.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #136

Kärryiltä ovat toistaiseksi pudonneet turvapaikkaa hakevat lapset, jotka eivät saa ääntään kuuluviin edes kuntavaaleissa.

Vuosien myötä osasta heistä Suomen kansalaisina kuitenkin kehittyy omaa etuaan ajavia äänestäjiä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ja yllätys, ei sanaakaan eilisestä eduskunnan perseilystä. Mites se Petteri mielestäsi meni? On upeeta, että sopeutumiseläke poistettiin, mutta kultapossukerho piti etuuksistaan kiinni. Kuka oli selkärankainen....

Auts. Keskusteleehan ja puuttuu ne persut oikeisiin asioihin ja epäkohtiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No sillä sitä sitten saakin kannatusta varmaan :)

On se hyvä, että on yksi totuuden torvi, kansaa ei vaan niinpaljon asia kiinnosta, mutta mitäs siitä.

Politiikassa tehdään valintoja, ja kaikki muut puolueet uudistuksen hyväksyivät. Joten näillä mennään ja sillä siisti.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ai ei ihmisiä kiinnosta kansaedustajien edut? Älä jauha pas€@&. Oli tänään kuumin puheenaihe teltalla. Jos sinua ei kiinnosta, älä yleistä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #46

No teltalla juu, sitten varmaan persujen kannatus nousee vauhdilla :)

Kummallista, että te höpötätte aina kansan tahdosts ja kansan mielipiteistä, mutta omituista on se, että se kansan tahto ja äänestäjä ei sitten olekaan sama asia.

Persujen teltalla voin kuvitellakin olevan persuja, ja silloinhan se taas vääristyy se teidän luulonne.

Vaaleissa se sitten nähdään, se kansan tahto

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #49

Kansa tuntuu tästä asiasta kyllä sanovan toista, mutta omat edustajat tekee, miten itselle parhaaksi sopii.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #55
Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #49

Kyllä täällä muitakin kuin persuja v..tuttaa tuo kolmen vuoden sopeutumisraha ja sen määrän nosto ihan yhdenn vuoden kansanedustajuuden palkkioksi.

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila Vastaus kommenttiin #49

Teltalla voivat toki käydä myös Nukkuvat, mutta onhan se epätodennäköistä. Nukkuvat kun tietävät sen, ettei äänestäminenkään välttämättä mitään auta, niin miksi he teltalle vaivautuisivat? Paitsi tietysti, jos uskovat suoraan vaikuttamiseen.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola Vastaus kommenttiin #67

"Ilmaisien" tarjoilujen perässä suurin osa sinne teltalle tulee; ei se politiikka suuresti näytä kiinnostavan suomalaisia ja hukkaanhan monen persunkin äänet menivät viime äänestyksen jälkeisten tapahtumien valossa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Vieläkö persut vastustavat puoluetukea ja millä menestyksellä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Politiikassa tehdään valintoja, ja kaikki muut puolueet uudistuksen hyväksyivät. Joten näillä mennään ja sillä siisti."

Tätä antikvariaatin ajatusmaailmaa on vaikea ymmärtää, päätökset on hyväksyttävä niitä kyseenalaistamatta koska ovat varmasti järkeviä kun monet kannattavat. Natsi-Saksassa älyttömätkin päätökset saivat kannatusta petterin tapaisten laumasielujen takia, eivät kyseenalaistaneet selvästi vääriä ajatuksia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyseenalaista ihan vapaasti, ei se ketään haittaa, mutta demokraattisestitehdyt päätökset ovat kuitenkin aina voimassa

Sinä saat protestoida ihan vapaasti, mutta kestä myös demokratia :)

Tai sitten sun pitää muuttaa Unkariin, siellä on Putinin demokratia.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Minulla on parikin hyvää tuttavaperhettä Unkarissa, kyläillään vuosittain ja tavataan toisiamme.
Molempien perheiden yhteinen mielipide Unkarin nykyhallinnosta on selkeä; Neuvostoliiton valtakaudella asiat olivat paremmin ja poliitikot järkevämpiä.
Kumpaakaan perhettä politiikka, samoin kuin itseäni, ei kiinnosta alkuunkaan.
Unkarissa paljonkin 80-luvulla ja sitä ennen liikkuneena, voin omakokemuksenani sanoa, että Unkari oli omanlaatuisensa kommunistimaa samoin kuin silloinen Jugoslavia. Molemmista silloisista maista ei ole kuin positiivisia kokemuksia.
Kommunistimaista sai sitten hyvän vertailukohdan kun kävi Itä-Saksassa.

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila

Natsi-Saksa on kyllä minun mielestäni maa sieltä viimeisestä päästä, jos Ritalaa pitää alkaa jonnekin sijoittamaan. Hänhän on valmis pistämään kaikkensa likoon, etteivät perussuomalaiset pääse valtaan.

Hänellä on vastaus valmiina, jos joskus tiedusteltaisiin, mitä sinä teit estääksesi muukalaisvihan nousua ja aggressiivista nationalismia.

Ja oikeudenmaisuuden nimissä on todettava, että teillä muilla vastaus on valmiina siihen, jos joskus kysytään, mitä teitte estääksenne maahanmuuttoa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Natsi-Saksa on kyllä minun mielestäni maa sieltä viimeisestä päästä, jos Ritalaa pitää alkaa jonnekin sijoittamaan. Hänhän on valmis pistämään kaikkensa likoon"

Tämä Ritala on halukas laittamaan veronmaksajien rahat likoon unelmansa toteuttamiseksi. Itse en edes ymmärrä mikä se unelma olisi, Ruotsissa on kaaos tuon unelman toteutamisessa.

Pekka Pylkkönen

Hitler syytti propagandassaan juutalaisia siitä että saksalaisilla oli 'kurjaa'. Vasuri syyttävä aivan samalla retoriikalla rikkaita. Nykyvasemmisto vihreillä vahvistettuna on hyvin lähellä natseja.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Syntyvyys on laskenut ehkäpä hieman kauemmin kuin on ollut Sipilän hallitus.

Perussuomalaista totuutta ja uutta normaalia, eli ei mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

Tulee ihan mieleen Trumpin twiitit, huvittavia, mutta valhetta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Luin Luukkasen blogin, melko todellinen kuva suomesta, köyhyydestä, opiskelusta, synytyvyydestä, työstä, tilastoista, jne...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #53

Sellaista se teettää, kun persut ovat tekemässä hallitusohjelmaa :)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #54

Jota ei sitten noudateta...Persuja on aivan turha syyttää sipilöinnistä tai orpoilusta. Se kolmas ei oo edes maininnan arvoinen.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #54

Noh, katsoaan kun Vihreät ja SDP ovat mukana neuvottelemassa hallitusohjelmasta, kuinka venyvä käsite on lupausten pitäminen. Odotan innolla aikaa, kun täälläkin jutellaan taas mukavia :D

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Maahanmuuttajia täällä lounaisrannikolla on ollut vähintään viikinkiajoista lähtien ja olenpa itsekin maahanmuuttotaustainen lännestä, satojen vuosien takaa.

Nykyisin koko maahanmuuttotouhu on niin marginaalista joten eipä se meikäläisen arkeen vaikuta sitä tai tätä. Jälkipolvella on enemmän kokemusta maahanmuutosta joten kaveripiiristään vähintäänkin puolet,tyttö- tai poikaystäviä on maahanmuuttotaustaisia.

Samoin kuin omista duunikavereista. Jo yli kymmenen vuoden ajan on ollut nähtävillä miten energiateknologiapuolen osaajista on pulaa tai kilpailijat imee kaikki osaavat duunarit. Onneksi maahanmuuttajien ansiosta on saatu vajetta paikattua kun paikallisia ei kiinnosta vaikka palkka on ok.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persuille kelpas hallitusohjelmaa tehdessä sote, kiky ja kaikki muu mukava :)

Ainoa murhe persuille oli, että kun ei noudateta hallitusohjelmaan kirjoitettuja kiristyksiä maahanmuuton osalta.

Tämä on sellaista valkopesua taas, että heti kun oppositio kutsuu, niin vastustetaan jopa niitä aikanaan itse hyväksyttyjä päätöksiä.

Siinä on taas yksi ''rehellinen'' ja pienen ihmisen puolue. :)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Johan sen sanoo puolueen nimikin. Perussuomaliset vastaan kaikkea kansainvälistymistä muukalaiskammoisesti ja vasemmistolaisittain hapatettuna.

Muukalaiskammoisuudessaan perussuomalaiset ovat valmiita näköjään mihin vain. Puolueen ideologin Halla-Ahon mukaan niukkuuttakin voidaan lisätä syntyvyyden kustannuksella.

Eipä ole ihme, että korkeasti koulutetut muuttavat tästä ahdasmielisestä maasta pois nyt enemmän, kuin koskaan. Koulutettujen nettomuutto on n. 2.500 henkilöä maasta pois vuodessa, kuin mitä kuolutettuja maahan tulee. Maasta pois lähtevät koulutetut ovat juuri sitä parasta, mistä ei olisi vara missään nimessä luopua. Näiden lisäksi monet fiksut nuoret ( n. 2.000 kpl vuosittain ) päätyvät opiskelemään ulkomaille ja usein miten myös jäävät sinne pysyvästi.

Muukalaiskammoisen vasemmistolaisuuden esikuvia voi hakea fasistisesta Mussolinin Italiasta, Hitlerin Natsi-Saksasta ja Stalinin Neuvostoliitosta.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Tuo koulutettujen maastamuutto on ongelma, mutta se sama asiahan toimii joka paikassa.
Sitähän maailma nykyisin on, että ihmiset muuttavat työskentelemään ulkomaille.
Kyllähän suomeen myös tulee ulkomaisia koulutettuja ihmisiä....tuhansittain....joten onko se edes oikeasti ongelma, vaan normaalia kiertoa "yksi lähtee toinen tulee".

Isompi ongelma on, ettei niille koulutetuillle välttämättä ole suomessa koulutusta vastaavia töitä kilpailukykyisellä palkalla....tai sitten ovat niin patalaiskoja insinöörejä etteivät suostu jäämään suomeen siivoamaan metsiä 9€/pvä.
Tai vieelä kauheampaa...ovat niin ahneita että lähtevät ulkomaille paremman uran sekä palkat perässä...olisihan suomessakin töitä...ei tarvitse kun ajaa autolla ja kaatsella ikkunasta ulos ja ssiellä näkyy tekemätöntä työtä vaikka kuinka paljon.
Suomen työmarkkinoiden suurin ongelma on, ettei ollaan niin persaukisia ettei ole varaa maksaa työstä vastaavaa palkkaa ja siksi koulutetut lähtevät paremman elintason perässä ulkomaille....ja voiko heitä syyttää siitä.

Onko vuosia jatkunut koulutettujen ulkomaille töiden peräään muuttaminenkin perussuomalaisten vika...perussuomalaisten, jotka ehtivät olla vuoden verran päättämässä?
Eiköhän heidän vuosia kestäneeseen maastapakoon kuitenkkin löydy syylliset ihan muualta kuin vuoden hallituksessa istuneissa persuissa.

Ja hieman outoa tuo persujen vasemmistolaisiksi lokeroiminen....eikö ne olekaan äärioikeistoa?
Ainakin hallitusohjelma jossa he olivat mukana on niin oikealta kuin vaan olla voi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Suomesta muutti viime vuonna 2.500 korkeasti koulutettua ulos enemmän, mitä vastaavasti koulutettuja tuli ulkomailta Suomeen. Nettomuutto koulutettujen osin on siis pahasti negatiivinen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persut vahvistavat kansankunnan huonoimpia piirteitä koska hillotolppa.
Persuille matala syntyvyys, aivovuoto ja huono ilmapiiri ei merkitse mitään koska hillotolppa.
Vähän samanlaisia kuin pikavippifirmat mainoksineen. Kannustavat huonoihin valintoihin koska oma hyöty.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Kukas persu siellä hillotolpalla nojailee?
Eikös ne hillotolppalaiset olleet nimeenomaan niitä jotka eivät sopineet persujen ideologiaan ja perustivat "ruskean meenneisyyden"....eikun sinisen tulevaisuuden.

Vaikkei nuo persut sinällään kiinnnosta, niin on se vaan hienoa lukea teitä Sinit ja Ritalat ym ym ....millä innolla te aina lähdette mukaan kun persuja pääsee lyömään.
Siinä ei kommenteissa järki ole se avainasia vaan tunne..

Voisiko se olla kuitenkin niin että muut vahvistavat niiden kansalaisten heikompia piirteitä ja nämä heikommat yrittävät kanaavoidaa pahaa oloaan sitten perssujen kautta....tosin välillä vähän huonoin seurauksin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No mut hei. Täällä lähiössä kyllä näkee ketkä (vanhat demari- ja vassarijokapaikan aktivistit) tekevät asioita jengin kanssa ja keiden (persut) terveiset on kuin lokinpaskaa eli hyödytöntä nurinaa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #91

Kaikki ei ole demari-/vassarijokapaikan aktivisteja....ja luulisi sinun suvaitsevana suvaitsevan myös heitäkin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä alkaa Halla-ahollakin hiki pukkaamaan Hakkaraisten ja Huhtasaarten toimien selittelyssä, toinen on kohta käräjillä ja toisen tuotoksia yliopisto tutkii.

Sitten pitäisi vielä jollain tavalla saada sellaisia ehdokkaita, joilla olisi edes jonkinnäköinen uskottavuus äänestäjän silmissä, vaikeaa on puheenjohtajan elämä. :)

Kannatus alenee gallupeissa, kansa ei oikein enää millään syty siihen maahnmuutosta jauhamiseen, ja kun muihin poliittisiin kysmyksiin anti on onneton, niin eipä ole helppoa saada kannatusta.

Sinisiäkin pitää haukkua aina kun se on mahdollista, ja nekin ovat koko ajan piikkinä lihassa.

Ei nouse kannatus enää, auttaiskohan viagra :)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Ehkä se nimi "perussuomalaiset" kertovat hakkaraisineet ym ym siitä pullueen nimestä.
Johan nimikin sanoo että he yrittävät olla äänitorvi heidänlaisilleen kansalaisille, joita on heitäkinn tässä maassa paljon....viime vaalien mukaan n.20%

Sehän monipuoluejärjestelmässä on se hienous, että jokainen voi löytää itselleen sopivan puolueen ja perus "Teboilin kahvipöydän miehelle/naiselle" perussuomalaiset on se heidän äänitorvi.
Sitä voi olla vaikea ymmärtää että jonkinlainen osa kansasta on heidän kanssa samaa mieltä asioista...ja loput on toista mieltä

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jos et huomannut, niin yli puolet persujen kansanedustajista lähti vuosi sitten kävelemään rasismin takia.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #94

No kuka sen pystyi olemaan huomaamatta jos luki lehtiä edes kerran viikossa.

Mutta meillä ei ole tällä hetkellä persuille parempaa kannatuslukemaa kuin tuo viime vaalien 20%
Gallupit näyttää nyt alle 10%, mutta lopppukädessä se kannatus mitataan taas seuraavissa vaaleissa....joissa se tod.näk. tulee romahtamaan edellisestä.
Mutta ne vaalit taas kertovat kuinka paljon suomeessa on kannatusta juuri heidän ajamallleen asialla ja minkä verran muiden ajamallle.

Jotenkin on ihmisten aliarviomista...tai oman paremmuuden yliarvioimista....ajatella että ne jotka kannattaa jotain oman ideologian vastaista, niin he olisivat jotenkin huonompia tai väärässä.
Sama pätee myös heihin jotka tarjoavat kanavaa tälle ajattelulle (persut)

Ei heitä tarvitse kannattaa, mutta tekee itsestään tyhmän jos kuvittelee olevansa jotenkkin parempi ihminen kun osaa inhota heitä ja väheksyä heitä kannattavia ihmisiä.

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila Vastaus kommenttiin #96

Kyllä täällä kaikki oikeusvaltioperiaatteen ja demokratian kannattajat varmasti ovat valmiita henkeen ja vereen puolustamaan persujenkin oikeutta mielipiteeseensä ja poliittiseen vaikuttamiseen. Muutenhan ei voi väittää demokratian peruspilareita kannattavansa, vaan on enemmän niitä romuttamassa.

Valitettavasti siihen huonoon kohteluun keskustelupalstoilla voi olla osansa persujen omallakin provokaatiolla. Ei pitäisi niin helposti lipsahtaa henkilökohtaisuuksiin, jos ei tunne pärjäävänsä väittelyssä.

Ote saisi olla vähän rakentavampi ainakin, jos pyrkii johonkin luottamustehtävään. Siellä kun ei saa mitään aikaiseksi, jos yhteistyötaidot on nolla. Omien joukossa voi sitten päteä - mutta eihän se vie Suomea eteenpäin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ai mää vai, hiukan heikkoo ku teillä persuilla on tuo sananvapaus sen verran erikoinen uusi normaali, eli teidän suuri johtajanne esti mut facessa, kun hänen upeat seuraajansa alkoi pommittaa mua mailiin ja viesteillä, ja kun viime kerrasta Rebecca Härkönen sai Halla-ahon takia tappouhkauksia, niin nyt on pelko sitten persiissä.

Mua ne viestit ei haittais yhtään, siinä vaan huomaa yleisesti mikä on peruspersun ÄO

Sellaisia mukavia perussuomalaisa on face pullollaan, eikä mua toisaalta nuo samat Halla-ahon mantrat kiinnosta,kun vaalien lähestyessä on pakko alkaa keksiä muitakin aiheita varmaan, kun maahanmuuttoöyhäminen ei enää ketään kiinnosta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #101

Ahaa, itketkö sananvapautesi perään? Koeta ryhdistäytyä iso mies. Jos keskustelusi on ollut tätä tasoa, en ihmettele, että olet bannattu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #111

En itke, eikä Halla-aho bannanut mua kommenttien tähden, vaan sen tähden, että teidän suloiset pikkupersut aloittavat paskan suoltamisen ja uhkailun kun ei olekaan samaa mieltä.

Halla-aho pelkää, että Rebecca Härkösen tapaus taas toistuu, kun teidän porukoissanne on niin paljon sekopäitä.

Se Halla-ahon ilmoitus läytyy jostain täältä mun blogista, eli kyllä se persujen sananvapaus on ihan omaa luokkaa.

Persut puhuvat ylpeästi sananvapaudesta, mutta ovat itse sen suurimpia väärinkäyttäjiä.

Huvittavia tapauksia, niinkuin tästäkin kommentistasi näkee :)

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Jaahas, ei voi kuin ihailla Ritalan sanomattoman hienoa kerrontaa. Jälleen kerran hän onnistuu pureutumaan aiheeseen viiltävän analyyttisesti ja luomalla neroutta hipovalla tavalla siitä lähes maagisen mestariteoksen, joka saa lukijan transsin omaiseen tilaan. Noin suuria viisauksia tiivistettynä muutamaan kappaleeseen ei voi luoda, ellei jokin korkeampi voima olisi ohjaamassa kättä joka näitä virkkeitä kirjoittaa.

Jo nyt Ritalasta voi sanoa, että hän kuuluu samaan joukkoon kuin muutkin suuret ajattelijat. Pystypäin hän voi seurustella arvoistensa Sokrateen, Danten, Ganthin, Richeliöön ja muiden kanssa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Toisaalta Lauri Viita on todennut:

Ennen kun sanot ketään omaperäiseksi, käy hänen kanssaan siellä, mistä hän on tullut.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Olet Antti asian ytimessä.

Toisaalta...eikai tätä mainitsemaasi neroa kukaan tosissaan ota.
Hän menee hauskan viihteen tarjoajana muuten tylsässä keskustelussa, jos pitäydytään pelkästään oikeassa asiassa.

Aina kun näkee jonkun persuja koskevan uutisen (mistä tahansa aaviisista) tietää tulla puheenvuoroon lukemaan Ritalan viiltävä analyysi asiasta.

Ritala jatkoon...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kova kiinnostus tuntuu olevan näihin mun hauskoihin tarinoihin. :)

Ei mua tietenkään tarvitse vakavasti ottaa, suhtautuu ihan samalla lailla kuin persuihin, eli naurettavaa sakkia kaikki tyynni. :)

Mä en edes yritä olla vakava, mutta se vasta hauskaa on, kun esim. Hakkarainen lausuu jotain talouspolitiikasta, tai Halla-aho yrittää keksi painavaa sanottavaa verotuksesta.

Huumorimiehiä on jäänyt persuihin, joku piti Soinia hauskana miehenä, mutta Halla-ahon vakavuudessaan paljon hauskempi.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #102

Se on Petteri just näin.

Jatka samalla linjalla.
Annetaan kaikkien kukkien kukkia...eiks jeh...

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Kyllähän mielelläni lueskelen näitä Petteri Ritalan avauksia vielä enemmän kommentteja. Mies pitää linjansa, vaikka "maa kaatuisi", se on ihailtavaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Samanlaisella hyväntahtoisella myhäilyllä ja ymmärryksellä suhtaudutaan vaarattomiksi muuttuneisiin vanhoihin kommunisteihin, joiden palava internationaalinen aate ei ole sammunut vaikka Neuvostoliitto on jo kadonnut ja maailma peruuttamattomasti muuttunut :)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ritalan omia sanoja lainaten, kastemadon tasoista analyysia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, mutta matokin oppii, persu ei. :)

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Niin näistä Ritalan avauksista; koettakaahan itse kukin tehdä avaus, joka saa toistasataa kommenttia. Ihan tyhjänpäiväisestä sitä ei aikaiseksi saa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Nimenomaan tyhjänpäiväiset avaukset keräävät runsaasti kommentoijia ja tällaisia tyhjänpäiväisiä kommentteja kuten tämä tässä.

P.S. Tyyppiesimerkki on Lukkalan blogit, joiden aiheena on viimeisin gallup-kysely puolueiden kannatuksesta. Tuloksena on yleensä parisataa kommenttia.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

"Ihan tyhjänpäiväisestä sitä ei aikaiseksi saa"

Eikös populismi juuri sellaista ole, että se laajaan yleisöön vetoaa?

Useimmiten juurikin tyhjänpäiväistä jorinaa, puolitiehen jätettyä analyysiä ja sen sellasta. Jos sitten puolimatkaankaan on päästy. Joko tahattomasti tai tarkoituksella.

Ritalaa tietenkin mairittelee se, että hänen kohdallaan puhutaan tarkoituksellisuudesta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mua kyllä ei mairittele ainakaan se, että vielä löytyy muutama hyväuskoinen hölmö, joka aikoo persuja äänestää. :)

Se ääni on hukkaanheitetty ääni, sillä saa satavarman oppositiopaikan ja neljän vuoden somevalituskuurin, ei muuta.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #119

No ei se hukkaan mene.
Sillä ratkaistaan se, MONTAKO persua siellä oppositiossa on... 1 vai 10.

Toisaalta....onhan sekin ääni pois vaikka vihreiltä.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708232200346985...

"Iltalehden Taloustutkimus Oy:llä teettämän kyselytutkimuksen vastaajien enemmistö, 58 prosenttia, kaipaa pakolais- ja maahanmuuttopolitiikkaan kovia keinoja."

Ritalan olis kannattanut ensin tutustua yllä oleviin tutkimuksiin suomalaisten asenteista maahanmuuttoon ennen kuin lähtee tuomitsemaan Halla-aho ja perussuomalaiset.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu tästä tutkimuksesta juuri olen puhunut, osoittaa juuri sen, että äänestäjät eivät pidä tätä asiaa niin tärkeänä, että sen mukaan äänestäisivät.

Persujen kannatus alenee, joka osoittaa sen, että tämä maahanmuuttopolitiikka ei vaan enää kiinnosta äänestäjiä, senhän tuo tutkimus osoittaa, sillä muutenhan kannatus olisi nousussa.

Äänestäjä on jo kyllästynyt tuohon jauhamiseen, ja se ei ole olennainen kysymys kun valitaan puuoluetta jolle äänensä antaa.

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila

Saisiko teiltä, jotka vähättelette Suomen sitoutumista kansainvälisiin sopimuksiin (ihmisoikeudet, kansalais- ja poliittiset oikeudet, EU:n perusoikeuskirja etc.) vastauksen seuraavaan:

Eikö sopimuksien sitovuudesta luistaminen ole teidän mielestänne lainkaan ongelmallista Suomen kannalta? Lukuisat asiat, esim. Naton turvatakuut ja oma eläketurva ovat loppupeleissä vain sen varassa, pitääkö vastapuoli kiinni sitoumuksistaan.

Harvalla maalla ja ihmisellä on resursseja pistää pakkokeinoin sopimukset täytäntöön tarvittaessa.

Toiseksi, miksi em. sopimuksista poimitaan se sananvapaus ikään kuin superoikeudeksi. Sen varassa täällä somessa voi mellastaa ilman pelkoa Anna Politkovskayan kohtalosta. Muut samojen sopimusten, missä sananvapaus on taattu, pykälät eivät ikään kuin sitoisi ollenkaan? Rusinat vaan.

Pekka Pylkkönen

Kansainväliset sopimukset edellyttävät turvapaikan myöntämistä henkilökohtaisen vainon vuoksi. Ei siksi, että jossakin olisi yleisesti vaarallista. Eikä etenkään siksi että elintaso on heikko. Turvapaikkajärjestelmä on yksinkertaisesti aivan liian kallis järjestelmä laajojen kriisien ratkaisemiseksi. Sen lisäksi tuota käytetään surutta hyväksi. Suomen Afganistanin suurlähettilään arvion mukaan afgaanipakolaiset ovat nimenomaan elintasopakolaisia ja tätä tukevat myös erittäin matalat konfliktikuolleisuusluvut. Siitä huolimatta Ville Niinistö saattoi kirjoittaa HS:ssa Suomen lähettävän ihmisiä sinne todennäköiseen kuolemaan. Mitä nämä valehtelevat mölisijät tekevät politiikassa?

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila

Voiko tätä tulkita niin, ettet halua Suomen luistavan ratifioimistaan valtiosopimuksista ja ettet näe sellaista tapahtuneenkaan?

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #127

Todennäköisesti sopimukset pitäisi pohtia uusiksi. Ainakin itse koen moraaliseksi velvollisuudekseni osallistua sodan uhrien auttamiseen ja inhimillisen hädän vähentämiseen, mutta se täytyy kyetä tekemään kestävästi, rationaalisesti ja kustannustehokkaasti. Nähdäkseni ihmisten joukkosiirtyminen toiselle puolelle maailmaa työttömiksi ei täytä näitä kriteereitä. Erityisesti silloin kun kyse on elintasopakolaisista.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Mites ne kaikki moniosaajat, jotka ovat tänne jo 90-luvulla saapuneet? Miten työllistymisaste on edelleen noin 20%?

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila

Kansainvälisistä sopimukset pitää ymmärtää laajemmin kuin ainoastaan turvapaikanhakijoita, pakolaisia ja syrjinnän kieltoa koskevien oikeuksien osalta; yhdenvertaisuus lain edessä, kuolemanrangaistuksen kielto, henkilötietojen suoja, omantunnon, ajatusten ja uskonnon vapaus, omaisuuden suoja jne.

Niissä taataan jopa oikeuksia, joita ei ole edes Suomen perustuslaissa.

Sepä huolestuttaakin, jos ne nähdään vain sopimuksina, joissa taataan oikeus turvapaikkaan.

Pekka Pylkkönen

Tahallinen väärinymmärtäjä iskee.

Kansainväliset sopimukset eivät ole mitään Mooseksen kivitauluja vaan niitä pitää jatkuvasti tarkastella uudestaan. Todennäköisesti niiden laatijoilla ei ollut kaikkea maailman viisautta käytettävissään. Sama pätee perustuslakiin.

Sopimusten ja lakien takaamat positiiviset oikeudet ovat myös
riippuvaisia siitä että joku konkreettisesti tekee työtä oikeuksien nauttivan puolesta. Tässä tuleekin ongelmia, sillä positiivisille oikeuksille ei aina välttämättä löydy halukkaita maksajia.

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila

En väitä olevani asiantuntija, mutta käsitykseni on, ettei k.o. sopimuksissa mitään neuvotteluvaraa ole erityispoikkeamille. Niissä joko ollaan mukana tai sitten niistä irrottaudutaan. En soisi, että niistä irrottauduttaisiin vain sen tähden, että turvapaikkaoikeus ei miellytä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset