valpperi

Puolueiden vappupuheet

Puolueet ja puolueiden puheenjohtajat ovat pitäneet perinteisiä vappupuheita eri paikkakunnilla.

Normaali järjestys, että opposito syyttää hallitusta kaikesta ja hallitus kehuu omia saavutuksiaan.

Tasa-arvo, työntekijn asema, työttömän asema, pakkolait, kiky, aktiivimalli ym. vilahtelivat melkein kaikissa opposition puheissa.

Tuomiojan esitys oli kiinostava, sillä hän ehdotti, että demarit, vasemmistoliitto ja vihreät lähtisivät yhteisellä ohjelmalla vaaleihin, jolla saataisiin sitten kaadettua oikeiston valta.

 

Yksi puolue, eli persutkin pysyivät hyvin linjassaan, eli Halla-aho puhui maahanmuuton ongelmista, muita puolueita asia ei niin kiinnostanut, mutta persuillahan tämä asia on edellämainittuja kansalaisia koskevia asioita paljon tärkeämpi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Onnekas olikin tänä vappuna tasavallan presidentti, jonka ei tarvinnut ulkosalla kuunnella yhdenkään puolueen valheellista ja unettavaa vappupuhetta.

Tasavallan presidentillemme laulettiiin Presidentinlinnassa ihan rehellinen tuutulaulu, jonka jälkeen hän sai vilpittömin mielin mennä vaimonsa kanssa yläkertaan päiväunille vauvan seuraksi.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Puheet on usein painotettu kuulijoiden mukaan, vappu(vaali)puheet ovat paljolti äänten tai kannatuksen kalastelua.

Olen sitä ikäluokkaa jota ei enää aikuisiässä koskenut poliittinen idealismi tai ihanteet. Puolueet alkoivat harmonisoitua ja yleinen konsensus valtasi alaa 90-luvulta alkaen. Siksi poliittiselle radikalismille alkoi tulla tilaa, ikävä kyllä se tiivistyi persuihin, joiden agenda on melko monotoninen, mutta historiasta löytyy esimerkkejä miten suosita saa kun syyttää yhtä asiaa kaikesta. Timo Soinin perustama perussuomalaiset vastusti ensin EU:ta ja nykyään laittaa rajoja kiinni halliksen johdolla. Soini on ministerinä EU myönteisessä hallituksessa ja Halla-aho senaattorina ja mamuna Brysselissä

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näin se on minunkin kohdalla, toisaalata tuntuu siltä, että nyt oli pitkään aikaan hieman enemmän intoa puheissa, ehkä se johtuu siitä kun oppositio ja hallitus ovat niin eri linjoilla kaikesta ja on paljon isoja päätöksi tekeillä.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Sepä se onkin surkuhupaisaa. Hallitukseen päätyessään SDP kyllä tekee kokoomuksen tai keskustan kanssa yhteistyötä, vasemmistoliitto räksyttää demareiden apupuolueena kunnes ratkeaa taas yleiseen hallituskyvyttömyyteensä ja vihreät taas ovat valmiit miltei minkä tahansa hallituksen vihreäksi omaksitunnoksi.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin Vastaus kommenttiin #4

Toki politiikka on kirjaimellisesti sovittelua ja yhteistyötä, sitä ei kannata unohtaa.
Uskoisin että pettymys oli ja tulee olemaan persut/siniset, nämä nimenomaan ”myivät” itseään vaihtoehtona vanhoille. Mitä vielä, näille molemmille kelpasi hallituspaikka, omista linjauksista viis. Tämä koskee myös tynkäpersuja, hallikselle olisi viime kesänä hallituspaikka maistunut

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset