valpperi

Sdp:n lakialoite vs. perussuomalaisten lakialoite

Sdp tekee lakialoitteen subjektiivisesta päiväoikeudesta ja samalla virittelee välikysymystä hallituksen kehysriihessä suunnittelemista nuorten työllistämisestä.

https://www.verkkouutiset.fi/sdpsta-lakialoite-subjektiivisen-paivahoito...

 

Perussuomalaiset tekivät toimenpidealoitteen lasten huivikiellosta ja lakialoitteen kiihottamisesta kansanryhmään muuttamisesta

https://www.ksml.fi/kotimaa/Laura-Huhtasaari-vaatii-huivikieltoa-pikkuty...

 

Siinä sitä on äänestäjälle mietittävää kumpi koskettaa enemmän tavalista kansalaista ja kumpi puolue kerää enemmän kannatusta.

No kauan ei tarvitse miettiä, gallupitkin sen näyttävät.

 

Ps. yhden asian puolueko?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Eli siis perussuomalaiset vaativat palmusunnuntain trulliperinteen kieltämistä.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Subjektiivinen päivähoito-oikeus on järjetön esim. sellaisessa tilanteessa, jossa molemmat vanhemmat ovat kotona syystä tai toisesta.

Onhan siinä toki etunsa, että voi heittää "mukulan" tarhaan ja lähteä Esson baariin kaljalle. Kaikki eivät hyödynnä "vapaa-aikaansa" hakemalla työtä tai opiskelemalla.

Kunnallisen päivähoidon tulisi aina olla harkinnanvaraista. Silloin kullanarvoisia hoitopaikkoja riittää niitä oikeasti tarvitseville.

Kun ottaa huomioon, millä tahdilla Suomeen muuttaa ihmisiä muualta maailmasta, voi helposti tehdä laskelman, keiden lapset täyttävät pian myös päivähoitopaikat. Kaikki tulijat eivät ole intialaisia IT-guruja. Koneinsinööreille taas ei työmarkkinoilla ole juurikaan tarjottavaa.

Haapakangas taas vasiten unohtaa sen, että hyvin harvassa suomalaisperheessä tyttöjä määrätään laittamaan huivit päähänsä palmusunnuntaina.

Sen sijaan täällä asuu tuhansittain perheitä, joissa isä vahtii "haukkana" että se huivi on ja pysyykin tytön päässä vuoden jokaisena päivänä niin talossa kuin puutarhassa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No ei kommenttisi tule yllätyksenä, se nyt olikin selviö.

Valtaosa äänestäjistä vaan on hieman eri asioista kiinnostunut, tänäkin keväänä päätetään muistakin isoista asioista, ja sitten persut heittelevät tällaisia aloitteita ilmaan.

No siihen on oikeus, mutta kyllä se on myös varma tie pikkuriikkiseen kannatukseen.

Kaikki mikä on köyhälle, työttömälle ja tavalliselle työntekijälle merkittävää, on sitten taas persuille merkityksetöntä.

Sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Miksi tavallisella työntekijällä ja työttömällä olisi yhteisiä intressejä? Toinen kuppaa ja toinen tekee duunit. Ja kun siltä kuppaajalta joku yrittää vaatia mitä mitätöntä tahansa niin ai että mikä ruikutus lähtee käyntiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #6

Se on sun mielipiteesi, kaikki ei aina oo noin mustavalkoista, mutta jos kaikki työttömät on mielestäsi ruikuttajia ja kuppaajia, niin onnea elämään vaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #6

Työntekijän ja työttömän yhteinen intressi on lapsen etu. On lapsen etu, että työttömänkin lapsi on päivähoidossa.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Eivät suomalaiset niin vajukkeja ole että antaisivat tukensa kokopäiväiselle subjektiiviselle päivähoito-oikeudelle. Sehän olisi aivan helvetin typerää. Melkein kuin vihreiden juttuja.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eihän se järkevää ole, eikä edes millään lailla kannattavaa, mutta kyse onkin politiikasta, ja kummalla ehdotuksella ajattelit enemmän kannatusta olevan?

Äänestäjä on aina oikeassa

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Eli siis on hyvä tehdä typeriä lakiehdotuksia, jos niillä saa kannatusta?

Tuo persujen ehdotus tuskin lisää puolueen kannatusta, koska kyseessä on aika maginaalinen asia, mutta varmasti sitä ihmiset kannattavat enemmän, kuin subjektiivistä päivähoito-oikeutta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

SDP:n mielestä siis jakovaraa on.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Maan hallituksenkin mielestä (pääministerin suulla) on nykyisillä taloudellisilla suhdanteilla jonkin verran jakovaraa.

Juha Hämäläinen

Meidän isi on vahvempi, kuin teidän isi! Petterille tuo suhteeton päivähoitolaki voisi tehdä hyvääkin. Pääsisit kaltaisiesi seuraan ja wanhempana olisit kenteis jopa ajoittain oikeassa.

Tämä kenellä on ison nenä, pippeli tai isä on melko väsynyttä vääntöä.

Petsku, sinä pystyt parempaankin, kun öhöttelemään tälläisistä, mutta tämä öhötteleminen lienee nykyään tämän alustan muoti?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kysmyshän oli vain kumman puolueiden aloitteet ovat enemmän äänestäjien ja kansalaisten suosiossa, ja millainen on niiden kohtalo nyt juuri tänä keväänä.

Miten itse koet asian, vai onko merkittävämpää se, että minä kirjoitin blogin vai se mitä blogissa kirjoitetaan.

Politiikkaa kuitenkin tehdään juuri niillä ehdoilla, mitä äänestäjät kannattavat, vaikka se sitten joistakin olisikin vastenmielistä.

Ymmärrän täysin persujen aloitteet, sillä nen palvelevat heidän äänestäjiään, mutta se, jos haluaa lisää kannatusta ja ääniä, niin tuollaisilla aloitteilla ei niitä saa. Ehkä nyt heille onkin tärkeämpää pitää kynsin hampain kiinni niistä vähistä äänestäjistä.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Jos pitää nyt ottaa kantaa, niin PS:n aloite on tärkeämpi meille, ja todenäköisemmin menee läpi kuin SDP:n... Ja samalla tässä huomaa että SDP:llä ei ole taas mitään hajua taloudellisesta vastuusta!

Voi meitä parkoja jos SDP ja vihreät olisivat seuraavana hallituskautena hallituksessa... Uskomattomalta kuin tämä kuulostaa niin Sdp tekisi typerämpiä muutoksia kuin nykyinen hallitus...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #13

No haaveita saa olla :) Persujen aloitetta ei edes oteta käsittelyyn.

Demarit ovat seuraavassa hallituksessa, ja sitten nähdään, mikä on suunta.

Huivikieltoa ei tule.

Juha Hämäläinen

Aikalailla hyttysen ininää molemmat aloitteet. Ei vaikuta isoon kuvaan eikä poista ongelmia, jotka estävät positiivisen kehityksen.

Persujen aloite lienee halvempi, jos jotain on sanottava. Bemarit on niin tottuneita ostamaan äänensä äänestäjien rahoilla, ettei hämmästytä yhtään

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #15

No isossa kuvassa se menee kuitenkin niin, että mitä enemmän kannatusta, sitä enemmän ääniä, ja sitä enemmän valtaa.

Siinä mielessä aloitteilla on merkitystä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #21

Käsitit melkein oikein ajatukseni, mutta se siitä. Hauskaa jatkoa

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

"The concept and practice of the Islamic dress code is introduced to our children as early as three years of age in the preschool. All students are required to wear clean, neat, and well-pressed uniforms. The uniform must cover the body loosely, without being transparent, revealing, or tight. Girl’s uniform should not expose the legs. Boy’s shirts/tunics should be long enough to cover the private area and pants should not drag below the ankles. A hijab/head covering for girls is part of the Islamic dress uniform."

2015 The Islamic School of Columbia-Missouri. All Rights Reserved. 408 Locust Street Columbia, Missouri

Jenkeissä ne on jo noin edistyneitä!

Käyttäjän valtteriaaltonen kuva
Valtteri Aaltonen

Tässä yhteydessä on hyvä korjata yksi sitkeä väärinkäsitys, joka täälläkin näkyy joissain kommenteissa.

Subjektiivinen päivähoito-oikeus ei ole aikuista varten. Vaan lasta varten.

Vaikka kuinka joitakuita rieppoisi se, että se työtön vanhempi saa vapaata, niin se ei ole homman pointti. Homman pointti on se, että varhaiskasvatukseen osallistuminen ihan tutkitusti vaikuttaa merkittävästi lasten myöhempään pärjäämiseen ja menestykseen elämässä.

Sitä lasta ei siis pidä rankaista vanhempiensa työttömyydestä. Ja muistetaan myös kuinka pirun kallista lystiä julkiselle taloudelle nuoren syrjäytyminen on.

Erityisesti silloin jos kotona sattuu muutenkin olemaan vaikeampi tilanne, niin on tosi tärkeää, että lapsella on myös toisenlainen ympäristö, jossa oppii toimimaan toisten lasten kanssa ja luomaan turvallisia aikuisuhteita.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

"However, school uniforms were officially abolished on 27 November 2012, when the Turkish Ministry of Education suddenly abolished the nationwide uniform requirement in schools (international/foreign schools are excluded) and lifted the headscarf ban for religious imam-hatip schools, prompting fierce criticism from opposition parties, unions and educators. Opponents claim that economic differences cause pedagogical traumas for children and that permitting headscarves harms secular education. Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan defended the move, saying education in uniform has drawn complaints for many years. But students attending minority schools (Greeks, Jews and Armenians), which are also part of the Turkish Ministry of Education, have been excluded from this change, and are still required to wear school uniforms.[58]"

Turkissa myös Erdogan on todennut huivikiellon ihan huonoksi jutuksi ja se poistettiin vuonna 2012, Turkin islamisaation myötä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos nyt kuitenkin puhutaan vaan suomalaisten päätöksistä ja Suomen eduskunnan aloitteista.

Eihän me koskaan saadakaan niin upeaa presidenttiä kuin Trump on :) Siinä vasta miesten mies.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset