valpperi

Äiti, äiti, mä oon kiltti persu!

Äiti, äiti, enhän mä ollu väärässä

Äiti, äiti, eihän se haittaa jos vähän koulutyössä juksaa

Äiti, äiti, mua turhaan taas kiusattiin

Äiti, äiti enkös mä ookkin kiltti

 

Äiti, äiti, toimittaja pilkkaa

Äiti, äiti, enhän mä oo Putinin puolella

Äiti, äiti vaadin oikeutta

Äiti. äiti enkös mä ookkin kiltti

 

Äiti, äiti, meitä ei päästetä telsuun

Äiti, äiti, miks muka turvapaikanhakijat on kivoja

Äiti, äiti, meitä pikkupersuja aina kiusataan

Äiti, äiti, enkös mä ookkin kiltti

 

Kasvaminen aikuiseksi on joskus rankkaa, vai mItä Huhtasaari, Packalen ja Halla-aho?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (112 kommenttia)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Aika hyvä vastaveto kun Arto on yrittänyt omia puheenvuorojen pääröllin paikan niin mainiota, että Petteri ei palliaan suosiolla luovuta!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Isi, isi, miksi Petteri aina kiusaa Lauraa pihalla ja vetää sitä letistä ?

Se taitaa tykätä siitä.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

https://www.suomenuutiset.fi/jopas-laura-huhtasaar...

Yleensä pikku Petterit kiusaavat tyttöjä joista he oikeasti pitävät.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Harvinaisen lapsellinen blogi jopa ritalalta. Viekö persuus ihmisiltä jo ihmisoikeudetkin? Blogistin mukaan näyttää vievän.

Se, joka nosti esille Huhtasaaren plagiointiasian, ei varmastikaan ajatellut, että yliopisto on lopullisessa vastuussa sekä ohjauksesta että tarkastuksesta. Ei siis pitäisi päästää läpi graduja, jotka eivät ole valmiita. Tässä Lauraan kohdistuneella ajojahdilla sinänsä paljastettiin yliopiston itsensä virheet, tarkastajat eivät edes tienneet millä vuosituhannella ovat. Ei näitä voi lukea Lauran syyksi, joten tältä osin kritiikki pitäisi osoittaa oikeaan kohteeseen, eli yliopistoon.

Packalénin osalta on aivan oikeutettua kysyä kuinka pitkälle julkisuuden henkilön mainetta ja kunniaa voidaan loukata. Jos Packalén ottaa ohjeet Venäjältä, Tehtaankadun mies -sanontaa voi pitää osuvana. Jos taas hän ei ota ohjeita Venäjältä, Tehtaankadun mieheksi leimaaminen, on loukkaava ja tällä pyritään heikentämään Packalénin uskottavuutta isänmaallisena ihmisenä ja vaikuttamaan hänen äänestäjiensä käyttäytymiseen.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Onkos Puolakalla paljonkin kokemusta opinnäytetöiden ohjaamisesta ja tarkastamisesta?

Täytyy sanoa, että ihailen suuresti Puolakan kykyjä, mikäli hän kykenee omaksumaan kaiken kirjoitetun materiaalin, ja vieläpä muistamaan millaisia sanamuotoja yksittäiset kirjoittajat ovat tuottamassaan tekstissä käyttäneet.
Millään muulla tavalla kun ei ilman automaattisia plagiaatintunnistusjärjestelmiä voi olettaa että joku huomaa opinnäytetöistä lyhyitä yksittäisiä katkelmia, joiden lähdeviitteet ovat puutteelliset.

Saman logiikan pitäisi toki päteä myös toisin päin. Ennen automaattisia järjestelmiä tehtyjä töitä pitäisi käsitellä aikansa tuotteina.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ei ole kokemusta muuten, mitä aikoinaan Oulun yliopistolla näiden ohjaajien ja tarkastajien kanssa työskentelin. He valittivat sitä työtaakkaa, kun piti saada mahdollisimman lyhyessä ajassa opinnäytetyöt kansiin. Kritiikkini kohdistuu siis yliopistoihin, joissa työntekijöiltä vaadittiin enemmän, kuin mitä ehtivät laadukkaasti tehdä.

Laadunvalvonta on varmastikin parantunut niistä päivistä, kiitos näiden automaattisten plagiaatintunnistusjärjestelmien.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #15

Pöh Ritva. Huhtasaaren gradu joutui syyniin koska hän blogeissaan käytti muiden tekemää tekstiä antamatta mitään vihjettä siitä että eivät ole omasta päästä tuutattuja. Tottakai aasta seuraa bee.
Se että Huhtasaaren gradun pöllimiset katsottiin lieviksi on tietysti kaikille helpotus. Jos Vilenin jälkeen tulisi toinenkin poliitikko joka olisi hankkinut akateemisen arvon laajamittaisella vilpillä ei olisi ollut kiva.
Sen sijaan on tyhmää valkopestä pientäkään plagiointia. Huhtasaaren pitäisi huokaista helpotuksesta ja ottaa opikseen.
Hölmöä rummuttaa vielä tapausta ja tuoda noloutta suomalaiseen politiikkaan tai keskusteluun.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #35

Pöh vaan itsellesi Sini. Lopullinen vastuu on aina hyväksyjällä. Yliopistot ovat jo korjanneet käytäntöjään ja se on hyvä. Jos Huhtasaari on noudattanut senaikaisia ohjeita, niin turha häntä syyttää, vaan kohdistaa se syyttävä sormi oikeaan osoitteeseen.

Tietenkään yliopisto ei voinut muuta, kuin antaa helpottava päätös Huhtasaarelle, koska jos siitä olisi seurannut sanktioita, yliopiston oma toiminta olisi joutunut syyniin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #40

Pitää erottaa juridinen vastuu ja vastuu siitä mitä tyyliä ja toimintakulttuuria poliitikot levittävät.
Nyt Huhtasaari tai kaikin mokomin ovat saaneet virallisen lausunnon rikkeen lievyydestä.
Jäljelle jää kuitenkin kysymys siitä että Huhtasaari on porskuttanut asenteella " minä saan napsia muilta ja laittaa omalle rinnustalleni helyiksi ja kunniamerkeiksi. " Sen takia Huhtasaaren ei yhtään kannattaisi blogata koko aiheesta vaan pyrkiä ottamaan opikseen ja pyrkimään eteenpäin sisäistäen sen että häneltä edellytetään kirjoittamiseen liittyvän normiston seuraamista.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #44

Tietenkin yksilöllä itsellään on vastuu kaikista tekemisistään. Jos kuitenkin tämä yksilö on toiminut ohjeiden mukaan ja valvonnan alaisuudessa, vastuu siirtyy ravintoketjussa ylöspäin.

Mietipä tapausta, vaikkapa sodassa. Inhoat tappamista, mutta jos käsky käy, niin lähdet, koska jos kieltäydyt, niin niskuroit ja siitä tulee varmasti sanktioita.

Jos olet työpaikalla ja esimiehesi antaa sinulle epämiellyttävän tehtävän, sinun on pakko tehdä se, tai tulee lemput.

Huhtasaarella on täysi oikeus blogata aiheesta, varsinkin kun hänen maineensa ja kunniansa oli tässä kyseessä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #47

Niin siis Huhtasaarelle ei riittänyt selväsanainen jo lukiossa opetettu lause että omaan tekstiin sopii sisällyttää sitaatteja kunhan tekee siteeraamisen selväksi. Nyt sinä vaan faniuttasi olet siirtämässä vastuun kokonaan gradun ohjaajalle. Juuri tuollainen "tilaisuus tehköön varkaan"-ideologiako on aitoa persuutta?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #50

Älä nyt Sini viitsi laittaa sanoja suuhuni. Ymmärrät ihan varmasti itsekin mistä kirjoitan. Minä en ole persu, joten se ei vaikuta arvosteluuni tai fanittamiseeni.

Siihen vaikuttaa vain ja ainoastaan se, että yliopistojen on kannettava vastuu tekemisistään. Jos tieteellisiä lopputöitä tehdään vaan raha silmässä kiiluen, niin meidän tutkimuksen taso rappeutuu. Siksi onkin tärkeää, että yliopistot ottavat vastuuta tässä ja ovat jo ottaneetkin korjaamalla käytäntöjään.

En ole ketään yksittäistä ohjaajaa syyttänyt, vaan laitosta, siis yliopistoa, joka toiminnallaan on mahdollistanut moisen sormien läpi katsomisen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #54

Eihän mainittu laitos tai siis kyseessä oleva ole missään julkiuhriutunut että sitä nyt syytetään. Ei. Tietysti laitoskin joutuu nyt kärsimään ja gradun ohjaaja. Sehän ei kai ole mikään helpotus Huhtasaarelle. Hän oli täysikäinen kun opiskeli. Ei voi syyttää viimekädessä ketään. Opettajien löperyyttä voi syyttää kun on alaikäisistä kysymys.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #58

Jos kyseinen laitos olisi ollut fiksu, niin se olisi myöntänyt, että 2000-luvulla heillä on ollut tapansa ohjata opinnäytetöitä ja Lauran gradu pitää arvostella siinä kontekstissa. Nyt laitos halusi pitää tämän laitoksen sisäisenä, eikä alkaa enää ruotimaan tätä enempää, koska tiedä kuinka paljon vastaavia tapauksia olisi löytynyt. Laura ei varmasti olisi jättänyt asiaa tähän, jos hän olisi saanut asiassa sanktioita.

Laitos pesi nyt kätensä asiasta, mutta varmasti jatkossa kiinnittää tähän erityistä huomiota, kuten muutkin vastaavat laitokset.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #50

Ihan mielenkiinnosta, olisitko noin innolla heittelemässä kiviä, jos heittelyn kohde ei olisi juuri Huhtasaari?

Jonkin verran opinnäytetöitä ohjanneena uskallan väittää, että kivisateessa olisi tungosta, jos vanhoja graduja alettaisiin syynätä nykymenetelmin. Samalla kokemuksella uskallan väittää, että suurimmalla osalla niistä ei ole mitään tekemistä tahallisuuden kanssa, joten tekopyhyydellekin voisi ajatella jonkinlaista rajaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #63

Ihan mielenkiinnosta näkisin, jos pääsisitte vertailemaan Huhtasaaren ja Niinistön opinnäytetöitä keskenään.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #66

Niinistöä on ihan yhtä turha nostaa tikun nokkaan, kuin ketä tahansa muutakaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #68

Miksi ei, ollaanhan kuitenkin demokratiassa. Jos Lauran gradusta nousi moinen älämölö, niin miksi ei presidentti ansaitsi samaa huomioita?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #73

Niin, minun pointtini oli, että edellä kirjoittamistani syistä Huhtasaaren riepottelu oli ja on edelleen tarpeetonta. Tilanne ei varsinaisesti parane sillä, että otetaan sattumanvaraisesti tai poliittisen motiivin perusteella joku toinen ja tehdään sama uudelleen.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #76

Ymmärsin oikein hyvin pointtisi, mutta edelleen odotan mielenkiinnolla, että pääseekö Niinistön opinnäytetyötä kukaan koskaan tarkastamaan.;)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #79

Kyllä sen Niinistön paperin tarkasti edesmennyt professori Muukkonen jo 70-luvulla. Lähettipä jopa sen ainoan kappaleen Niinistölle arkistojaan siivotessaan. Niinistö taisi saada kahdeksikon lopputyöstään.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #89

Tietenkin olisi pitänyt laittaa, että pääseekö kukaan sitä Niinistön lopputyötä nykypäivänä tarkastamaan, jotta kaikki olisivat ymmärtäneet pointin. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000710187.html

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #63

Myönnän ihan auliisti että Huhtasaari oikeistopoliitikkona ja populistina eikä vähiten Puheenvuorobannaajana saa minulta tiukempaa palautetta kuin joku rivipinnari.
Vilen on tehnyt paljon törkeämpää plagiointia mutta eipä herraa missään näy eikä kuulu tämän Puheenvuoroon sijoittuneen näytelmän henkilöstöön.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kunnianloukkauksen raja julkisuuden henkilön osalta menee siinä, että voin sanoa ketä tahansa ammattipoliitikkoa ammattitaidottomaksi ja kyvyttömäksi hoitamaan yhteisiä asioita tai lehdissä puolialastomana kekkuloivaa missiä aivottomaksi kanaksi.

Näin lausuttuna kyseessä on lähinnä mielipide. Tämä julkisuuden henkilön tulee sietää.

Sen sijaan en voi samaista poliitikkoa kutsua rikolliseksi tai maanpetturiksi tai missiä maksulliseksi naiseksi ilman edesvastuuseen joutumisen pelkoa.

Ne eivät enää ole mielipiteitä vaan väittämiä.

Väittämä tulee osoittaa todeksi. Siltikin saattaa joutua tutkittavaksi yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

"Ei näitä voi lukea Lauran syyksi, joten tältä osin kritiikki pitäisi osoittaa oikeaan kohteeseen, eli yliopistoon."
Olet ilmeisesti myös sitä mieltä, että jokaisesta rikoksesta pitäisi aina syyttää poliisia, eikä rikollisia! Eivät ole saaneet estetyksi tehtyä. Oiva logiikka! Kyllä sen plagioinnin yleensä tekee joku toinen kuin se tarkastaja?
Packalenin osalta asia on toki herkempi. Kun hän on nyt vuosia hehkutellut olevansa Venäjän kavereita, niin joku tulkitsi hänellä olevan paremmatkin suhteet, joita ei sitten kai ollutkaan, jos uskomme poliisia itseään! Taisi siis poliisisetä meitä pahan kerran juksata! hyi.

Juha Hämäläinen

Ritalan kisällintyö. On jo suomalaisen valtamedian päätoimittajan tasoa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Ritalan antikvariaatti kaatuu siinä vaiheessa kun perussuomalaiset tai perussuomalaisesti ajattelevat ihmiset yksissä tuumin laittavat sen boikottiin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Pitäisikö mielestäsi Rintalan sananvapautta rajoittaa boikotoimalla hänen elinkeinoaaan?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

En esittänyt minkäänlaista henkilökohtaista mielipidettä tässä asiassa vaan spekuloin sitä, että kestäisikö antikvariaatin talous, jos jatkuvan solvauksen kohteena olevan puolueen jäsenet ja kannattajat jättäisivät sen oven avaamatta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #14

Eikö nimenomaan sananvapaus ole persuille yksi kaikkein tärkeimmistä asioista? Olisihan se outoa, jos persut toimisivat vastoin omia ihanteitaan. ( Ritala on tietenkin Ritala, eikä Rintala)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #17

Asia ei ole noin yksioikoinen, kuin miksi sen puet.

Sananvapaus on tärkein demokratian kulmakivi. Jos ei ole sananvapautta, ei ole demokratiaa. Rajoitukset sananvapauteen ovat rajoituksia demokratiaan.

Yrittäjät saavat olla mitä mieltä haluavat ja kirjoittaa mielipiteistään julkisesti. Se on sananvapautta.

Asiakkailla on sama vapaus valita paikka, josta ostoksensa tekevät.

Sillä ei ole mitään tekemistä sananvapauden tai sen rajoittamisen kanssa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #21

Tottakai asiakkailla on oikeus valita liikkeensä missä asioivat. Minusta kuitenkin mennään sanavapauden rajoittamisen puolelle, jos jonkin puolueen jäsenet lietsovat boikottia yksityistä yrittäjää kohtaan hänen mielipiteittensä johdosta. Minusta sekin on hyväksyttävää, mutta sen jälkeen on aivan turha esittää edustavansa sananvapauden puolustajaa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #28

Mikähän lauma lietsoi boikottia Kärkkäisen elinkeinoa kohtaan.
Jos ritala menettää asiakkaita tällä jatkuvalla ulinalla niin sekin on persujen vika.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #14

Miksi ovet ei aukene meille, onko rotumme syytä tää ?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #14

#14 Teet siis rohkean oletuksen, että PS-puolueessa olisikin useampi kuin kaksi, jotka ovat eläessään lukeneet ainakin yhden kirjan!
Rohkenen eppäillä! :)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Manu Korkman: - "Pitäisikö mielestäsi Rintalan sananvapautta rajoittaa boikotoimalla hänen elinkeinoaaan?"

Sananvapaus on siitä monipuolinen juttu, että se sallii Ritalan kirjoittaa pilkkakirjoituksia Huhtasaaresta ja Kososen kirjoitella Ritalan antikvariaatin boiktotista, eikä kumpikaan edellä mainittu rajoita sananvapautta. Sananvapautta ei myöskään rajoita se, jos joku oikeasti alkaa boikotoida Ritalan antikvariaattia.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #41

Minusta asia on niin, ettei voi puolustaa sananvapautta ja samaan aikaan uhata boikoteilla sellaista, joka sitä sananvapauttaan käyttää. Sitä voi yksinkertaisesti vain jättää käyttämättä Rintalan liikkeen palveluksia.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #51

Sananvapaus liittyy siihen, onko jonkin asian sanominen laitonta tai estävätkö viranomaiset jotakuta sanomasta jotain. Tietysti on epäjohdonmukaista ensin puolustaa sananvapautta ja sitten lietsoa boikottia sen perusteella, mitä joku on sanonut, mutta varsinaisesti sananvapauteen se ei liity.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Eiköhän Suomeen silti jää about 92% ei perussuomalaisesti ajattelevia ihmisiä vielä Ritalalle asiakaspohjaksi. Hienoahan se on kuitenkin Ritalalle jos persut jalosti ovat tukeneet hänen elinkeinoaan tähän asti.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Tulee vain mieleen kampanja, jota käytiin yrittäjä Kärkkaistä ja hänen sananvapauttaan vastaan.

Kunnioitan Ritalaa siitä, että hän uskaltaa sanoa mielipiteensä, vaikka tämä saattaa tarkoittaa tosiasiallisesti noin 15% vähemmän asiakkaita hänen yrityksessään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #19

Sä oot muuten niin väärässä, en voi asiakkaitten nimiä paljastaa, mutta tänne kirjoittaminen on lisännyt myyntiä varsinkin persujen kannattajissa, ja jopa jäsenissä.

Eli myynti kasvaa, kiitos persujen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #23
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #23

Raha ei haise:)

Tietysti natsi-Saksaa ja rasismia käsittelevä kirjallisuus kiinnostaa äärioikeistoa ja myös persuja.

Ostokset tehdään luonnollisesti sieltä missä kyseistä kirjallisuutta tiedetään olevan runsaasti tarjolla.

Kysynnän ja tarjonnan lainalaisuudet ohjailevat rahavirtoja myös antikvariaateissa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #72

Laidasta laitaan menee, eikä mua oikeesti kiinnosta kuka ostaa mitäkin, valikoimassa pidän paljon sotahistoriaa, ja nyt juhlavuotena on mennyt todella pajon sisällissodasta kertovaa kirjallisuutta.

Tänään muuten tuli komea nahkaselkäinen Hitlerin taisteluni v.1941, nämä ei yleensä kauan hyllyssä viihdy, vaikka mielestäni kirja on täysin lukukelvoton sisällöltään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #98

Jatkosodan jälkeinen sensuuri iski Hitlerin Taisteluni-teokseen, koska sen katsottiin olevan Neuvostoliiton vastainen kirja.

Neuvostoliittoa ei enää ole, mutta juutalaiset meillä on keskuudessamme. Ihmeteltävää onkin, että avoimen raju antisemiittinen kirja saa olla Suomessa vapaasti myynnissä.

Hitlerin sananvapaus lienee kuitenkin tärkeämpää kuin kirjan sisällön mahdollinen käyttö rasistisessa tarkoituksessa juutalaisia vastaan.

P.S. Olen samaa mieltä kirjan lukukelvottomuudesta, mutta sen propagandakelpoisuus on kylläkin väärissä käsissä ja valikoidusti suunnattuna edelleen korkeaa luokkaa.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #23

Mielenkiintoista! Silloinhan aktiivisuutesi täällä on pelkästään hyödyllistä ja pitää leivän lapsienkin suussa.
Mielestäni muita puolueita kyykytetään tiesmissä alinomaa; on sinänsä raikas tuulahdus, että joku "kyykyttää" joskus jotakin pienpuoluettakin.. ei kuitenkaan ilkeillen vaan hieman hurtti huumorikin silmäkulmassa. Näin minä ainakin Ritalaa aina luen. Ihminen jolla on huumorintajua ei voi olla paha eihän!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #103

Emmää oo paha :)

Mut mielipiteeni mä sanon.

Mä en kauheasti sensuroi mitään, kirjojakin menee niin paljon erilaisia, että kunhan ovat sallittuja Suomessa, niin minä myyn.

Antisemitismi on valtavasti lisääntynyt euroopassakin, ja se on tietysti huolestuttavaa, mutta jos esimerkiksi tuon taisteluni kirjan selaa, niin siitä ei kyllä voi mitään intoa saada, sehän on selvästi sairaan mielen tuotos.

Kyllä nykyään saa hullut ennemmin virikkeitä netisn syövereistä, ei nämä höyrypäät mitään kirjoja osta, sitä paitsi tuo kirja on sen verran hintava, että ei sitä ihan viikkorahoilla saa. :)

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki Vastaus kommenttiin #19

Kärkkäisen Magneettimediassa oli toistuvasti antisemitistisiä kirjoituksia, muistaakseni se jopa sai tuomion asiassa.

Että sellaisia holokaustin kieltäjiä.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #19

Saksassa holocaustin kieltäjät haastetaan oikeuteen. Eikös se Kärkkäinen ollut hieman samaa mieltä, ettei juutalaisia ole kukaan koskaan vainonnut. Olen käynyt Puolan juutalaismuseossa ja voin kertoa, että vainoilla on todella pitkä historia koko Euroopassa.

Onko Kososen mielestä holocaustin (kansanmurha) kieltäminen vain sananvapauskysymys, vai onko se ehkä jotakin muutakin?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #19

Aika mauttoman kognitiorajoitteista verrata natsijuttuja ilmaislehdessään julkaisevaa merkittävää liikemiestä ja blogistia, joka omaksi ja meidän muiden huviksi pilkkaa yhtä puoluetta.

Ja vielä pöllömpää kuvitella, että KIRJAkaupan liiketoiminta olisi jostain luiskaotsaisista persuista riippuvaista.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #105

#105 Hm, sananvapaus kuitenkin hinnoiteltiin Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa. Se langetti päätoimittaja J. Kärkkäiselle 90 päiväsakkoa kiihottamisesta kansanryhmää (juutalaiset)vastaan. Lisäksi lehden kustantaja tavarataloyhtiö J. Kärkkäinen Oy tuomittiin 45 000 euron yhteisösakkoon.
Ymmärsin niin, että pidit sitä "kognitiorajoitteisuutena" - piti katsoa sivistyssanakirjasta - siis vähä-älyisyytenä. Se noudatti kuitenkin samaa kaavaa,kuten miten Saksassa olisi sama ongelma ratkaistu. Vähä-älyisesti?

Jotenkin nyt tuntuu, että me puhumme ohi toisistamme. Ehkä nyt et ymmärrä tämän keskustelun punaista lankaa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #109

Palstan tutut natsimorsiamet puolustelivat - taas kerran - Kärkkäistä, tällä kertaa vertaamalla sitä tapausta Ritalan ärsyttävyyteen ja ideoivat boikottia. Et tainnut tätä tajuta?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #110

Kiitos tarkennuksesta! Minulla oli alitajuinen pärstuntuma, että nyt ei mätsää jokin.
Ritala on ihminen, joka suhtautuu kirjoituksiinsa huumorilla. Joka niistä hermostuu, ei ole silloin oikeassa paikassa täällä. Pitää aina silti muistaa, että satiiri on vaikea taiteenlaji. Se ei toimi, jollei näe ihmisen kasvoja, koska siinä se bodylanguage jää pois. Ruuminkieli 60 % vai kuinka se meni!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala
Käyttäjän YkiRikkl kuva
Yki Räikkälä

Ai, onko persut alkaneet lukea kirjoja?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Jos väittelee tohtoriksi, niin joku kirjakin pitää lukea.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Juha-Pekka Kosonen

Koska Persut ovat alkaneet kiinnostua kulttuurista ?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#10
Ritalan antikvariaatti kaatuu siinä vaiheessa kun perussuomalaiset tai perussuomalaisesti ajattelevat ihmiset yksissä tuumin laittavat sen boikottiin.
............

Lukevatko persut muka muutakin kuin MV lehteä?

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Mitä sitten, jos persumaisesti ajattelevat laittavat petterin poikottiin?
Ei haittaa tuon taivallista. Kunhan Usari ei pyyhi petteriä pois näiltä sanansuoltajien markkinoilta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin vaan on omituinen juttu, että aina persuja kohdellaan niiiiiiiiiiiin väärin :)

Puheenvuorostahan sitten saa eri päivinä lukea, kun taas on jotain persuja aivan väärin kohdeltu, aika vähän näkee muiden puolueiden itkuvirsiä täällä, joten joko tämä maailman pahin valtamedia on persujen ajojahdin taustalla, tai sitten vaan osa persuista ei oikeasti ole asemansa edellyttävällä tasolla.

Minä veikkaan jälkimmäistä, mutta moni persu varmaan pistää asian juuri valtamedian syyksi.

Sitten menee sellainen sanonta, että se koira.... jne.

Tuleepahan eroteltua taas kerran uskolliset kannattajat uskottomista. :)

Hjuumoria, hjuumoria, tää on vaan sanan säilää ja sananvapautta, sellaista sananvapautta, mitä moni persu ei ymmärrä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tulisikohan mieleesi, että tätä ei moni ei-persukaan ymmärrä. Kun on kysymys oikeista asioista, ei niitä voi noin vaan huumorilla kuitata.

Lauran tapauksessa on hyvä, että yliopistot vastedes ovat tarkempia. Toivoisin vaan, että se presidentti Niinistön opinnäytetyö saataisiin myös tarkastelun alle.

Samoin on hyvä, että määritellään rajat, onko persuilla oikeus kunniaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Lauran lisäksihän tuossa on Packalenin vuodatus, Halla-aho vuodatti, kun ei pääse persut esille.

itku itkun perään, naurettavaahan tuo on.

Isot ihmiset ruikuttaa viikosta toiseen, ja sitten taas viikosta toiseen kaikki on turvapaikanhakijoiden vika.

Huumoria isolla Hoolla.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #30

Otin tuossa kommentissani kantaa sekä Huhtasaaren että Packalénin blogeihin, jotka olivat aivan asiallisia.

Mihin Halla-ahon blogiin viittaat?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #31

Halla-ahon juttu oli facebookissa

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #32

Siihen en sitten voikaan ottaa kantaa, kun en ole siellä ja nähnyt alkuperäistä kirjoitusta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #36

Juu, onhan tämäkin aihe ollut persuilla koko ajan esillä, että ei saada tasapuolista kohtelua, minusta se on huvittavaa valitusta.

Toisaalta en minä mitään kruunua hae näillä kirjoituksilla, minun mielipiteeni persuista on mikä on, ja sen sitten tänne kirjoitan.

Ihmettelen sitä kauheaa pahastumista, joka näistä aiheutuu, mutta sillekään minä en voi mitään.

Sanon niinkuin asia mielestäni on ja jos se jotain ärsyttää, niin sillekään en voi mitään.

Aiheet antavat kyllä persut ihan itse, keksiä niitä ei tarvitse :)

Kovasti se tuntuu joka kerta joidenkin sieluun sattuvan, eli ainakin reaktioita tulee, ja se on ihan hyvä asia.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #45

Kyllä minun sieluun ainakin sattuu, kun aivan asiallisia ja aiheellisia blogeja nälvitään. Tekisitkö niin, jos samoista asioista kirjoittaisi joku muu, kuin persu?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #48

Tekisin ja olen tehnyt, olen haukkunut demareita, vihreitä ja kokoomuslaisia, sen nyt vain menee niin, että kaikkein naurettavimmat ulostulot tulevat persuilta.

Herkullista kommentoitavaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #56

Mitä naurettavaa on Huhtasaaren ja Packalénin blogeissa? Minusta molemmissa on erittäin vakavista asioista kysymys ja minua ei ainakaan naurata yhtään. Toisessa kerrotaan, minkälaiset käytännöt yliopistolla on ollut tarkastaessaan graduja ja toisessa perätään miehen kunniaa. Jos nämä ovat sinun mielestäsi naurettavia asioita, niin sitten meillä on kyllä täysin perustavaa laatua olevat erimielisyydet naurettavuudessa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #57

Packalén unohtaa olevansa poliitikko.

Kansanedustaja kaavailee rikosilmoitusta toimittajasta - Julkisoikeuden professori muistuttaa: ”Poliitikkojen kestettävä julkista arvostelua”

Rikoslain 24 luvun 9. pykälässä on säädetty kunnianloukkauksen tunnusmerkeistä.

- Mainitun pykälän 3 momentin mukaan toista halventavana tekona kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa ja joka ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä. Säännös käytännössä korostaa sitä, että muun muassa politiikkojen on kestettävä enemmän julkista arvostelua toimistaan kuin jonkun muun.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804162200882...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #80

Nimenomaan, kun lähtee ehdokkaaksi vaaleihin, ja tulee valituksi, ja sitten vielä on näkyvästi esillä, niin silloin pitää olla paksu nahka.

Perussuomalaisilla se nahka ei ole kyllä paksu, kun kaikesta mahdollisesta pahastutaan.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #30

Kaikkien eduskuntapuolueiden tulee päästä Ylen uutisvälityksessä esiin näkökulmineen. Ylen tulee toimillaan edistää eri poliittisia kantoja omaavien ihmisten yhdenvertaisuutta. Nykytilanteessa voimme osoittaa syyttävällä sormella Yleä siitä, että em. ei ole toteutunut, jonka myötävaikutuksella osa kansasta on jo menettänyt kiinnostuksensa esim. äänestämiseen. Kuinka suureksi apatian pitää kasvaa, että Yle herää muutokseen?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

"Lauran tapauksessa on hyvä, että yliopistot vastedes ovat tarkempia."
Ai et tiennyt? Mielestäni HY:ssa ja Aalto-yliopistossa kaikki gradut ajetaan "plagiaattori" - tunnistusohjelman läpi ja jokainen kopioitu (?) gradu periaatteessa jää nykyisin kiinni!

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Odotellaan Paavo Lipposen blogia, jossa hän itkee, miten väärin häntä on kohdeltu, kun Pertti J. Rosilan tänään julkaistavassa teoksessa Arkadianmäen kirstunvartija kerrotaan Lipposen sikailuista eduskunnan puhemiehenä.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Ritalan aikuistumisprosessi on näköjään kovin pitkässä juoksussa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä oon niin lapsellinen, että en ymmärrä mitä tarkoitat.

Mä oon kommentteissani ihan persujen tasolla, eikö?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

“The end may justify the means as long as there is something that justifies the end.”

― Leon Trotsky, Their Morals and Ours

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala
Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kiitos Petteri tästä. Yritä jaksaa edes seuraaviin vaaleihin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Toivotaan, mullahan vauhti vain selvästi kiihtyy, saa nähdä sitten kestääkö kunto loppuun asti.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Riippu siitä, kuinka lähellä loppusi on.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Enpä ole juuri seurannut näitä Ritalan persuhaukkumisblogeja, vaikka ne saavatkin aina runsaasti suosituksia määrätyltä porukalta, joka on helppo arvata aina jo etukäteen. Eniten ihmettelen kuitenkin kuinka suosittuja nämä jatkuvasti ovat, kun ne keikkuvat aina luetuimpien kärjessä?
Itse Uuden Suomen profiilille ne eivät kyllä mielestäni ole mitenkään eduksi, kun samat jatkuvat "haukkujaiset" toistuvat viikosta toiseen aina samalla kaavalla, - ainakin otsikoista päätellen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos ei pidä jostain, niin minusta se on hyvä ilmoittaa, jos ei arvosta jonkun puolueen toimintaa, niin senkin ilmoitan.

Minä en pidä siitä yleisestä korrektista muminasta, jota äänestäjät pitävät, senpä takia meillä on nyt sellainen hallitus kuin on.

Mikä sitten on sopivaa tänne tai ei ole, sen päättää toimitus.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

.... Minusta tämä jatkuva yksittäisiin henkilöihin kohdistuva vinoilu on vain lähinnä surullista koulukiusaamista.

Asiallinen kritiikki oikeista epäkohdista on ihan ok.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #53

Poliitikko tekee mitä poliitikko tekee, jos poliitikko tekee itsestään pellen, niin kyllä minä silloin siitä mielipiteen sanon.

Jos ne epäkohdat ovatkin juuri niitä poliitikon tekemiä epäkohtia?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #55

p.r:"jos poliitikko tekee itsestään pellen,.."

Mielestäni sinä olet tehnyt itsestäsi pellen ja kuten kaija kelhu tuolla aiempana esitti, esiintymisesi ei mitenkään eduksi koko tälle alustalle. Ihmettelen lisäksi miten aikuiset ihmiset voivat peukutella tällaisia lapsellisia ulostuloja.
Asiallisen kritiikin ymmärrän ja jos ei tykkää persuista, niin ei sekään mitenkään pakollista ole. Arvostelunsa varmasti pystyy esittämään asiallisemminkin, mutta ehkä sillä tavalla ei tule "suvisjengin" peukutuksia.
Alaspäin menee tämä foorumi kuin lehmän häntä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Surullista mihin jamaan tämä blogialusta on vajonnut.

Mutta eihän se blogistin vika ole että ylläpito sallii tälläisten kirjoitusten olemassaolon, blogisti tekee parhaansa ja kirjoittaa niin hyvin kuin osaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Toisaalta voi kyllä ajatella niinkin, että ritala toimii tässä keskustelun avaajana. Minäkin olen monta tuntia kirjoittanut, kun provosoiduin hänen kirjoituksestaan:)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala
Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ritva, voihan tätä blogistin avausta toki keskustelun avauksena pitää. Näen sen vähän samalaisena keskustelun avauksena kuin hiekkalaatikolla pikku-Karin kommentti kaverilleen pikku-Petelle; lällällää, läskipää, mun isi on voimakkaampi kun sun isi.

Mutta kommentoidaan nyt kuitenkin että tämä laadukas blogi pysyisi pitkään pinnalla ja kaikki pääsevät nauttimaan blogistin viiltävistä kirjoittajanlahjoista.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #65

Mikko, minä ajattelen niin, että kun ritala kuitenkin antaa kaikkien kommenttien näkyä, niin silloin voi itse tuoda ajatuksiaan esille. Onhan tämä puheenvuoro nykyisin aika hiekkalaatikko, mutta niinhän se on todellinen elämäkin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #65

Mutta kysymykseen kaksinaismoraalista onkin sitten varmaan mahdoton vastata?

Persujen haukkumisblogit Soinia ja muita sinisiä kohtaan ovatkin varmaan sitten kommentoijan mielestä ansiokkaita tuotoksia.

Sellaista se sokeus on.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eikös poliitiikoja ole syytä arvostella, jos ne tekevät älyttömyyksiä?

Jos ei kommentoi, niin aika äkkiä nämä häviävät pois silmistä. Jonkunlainen kiinnostus kuitenkin tuntuu olevan, eikä varmaan yksiselitteisesti kaikki ole kanssasi samaa mieltä.

Sananvapaus, siitä on kuultu persujen suusta kyllästymiseen asti, mutta kun kyseessä on persuja kritisoiva kirjoitus, niin heti se on blogialusta vika.

Etkö oikeasti nää tuota kaksinaismoralistista asennetta puheissasi? Teidän pitäisi saada meuhkata somessa ihan miten sattuu, ja sitten kun joku kirjoittaa kiusallista tekstiä persuista niin siitä sitten pöyristytään.

Kannattaa vilaista aina aika ajoin sinne peiliin ja vaikka tarkistaa käräjäoikeuden päätöksistä kuka kirjoittaa ja millä lailla.

Persut ovat yliherkkiä kaikkeen arvosteluun, ei se enää yllätä, pikemminikin huvittaa.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

#65 Onko vastineoikeuttasi täällä jotenkin rajoitettu? Jos Ritala lausuu jotakin virheellistä, ei muuta kuin oikomaan. Onko siinä jokin ongelma? Ylläpito puuttuu kai ensisijaisesti rumaan puheeseen ja silkkaan ilkeilyyn, jolla ei ole itse asian kanssa mitään yhteyttä. Huumori on toki laajempi käsite, ja vaatii sitä huumorintajua.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kuinka paljon on täälläkin alustalla nähty persujen suoraa vihaa Soinia, Eloa ja muita sinisiä kohtaan. On ollut paljon ihan suoraan henkilöön meneviä kommentteja, täällä hieman lievempänä, kuin esim. facebookissa ja twitterissä.

Se sitten on ilmeisesti jollain tavalla ''parempaa'' kommentoinita.

Minusta persujen kaksinaismoraali näissä asioissa on ala-arvoista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sinäpä sen sanoit. Viimeksi omaa verovaroin tuettua näennäismediaa hallinnoiva Turkkila levittäytyi tänne kirjoittamaan entisen padrensa viidestä virheestä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Poliitikkoja kuulunee arvostella paitsi persupoliitikkoja. Sellaista viestiä monet levittävät. Persut saavat tehdä solkenaan uhriutumisblogeja. Muiden palstalaisten pitäisi sitten vaan olla reagoimatta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kuka sinua on estänyt arvostelemasta tai reagoimasta? Jos sinulle huomauttaa, ettei teesisi pidä, älä turhaan uhriudu. Usein on kysymys paljon suuremmista yhteiskunnallisista asioista, kuten nyt yliopistojen käytännöistä jatkossa tai onko julkisuuden henkilöllä oikeutta puolustaa kunniaansa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä en ymmärrä tota yliopiston vetämistä tähän tapaukseen, sitäkään ei voi kiistää, että graduun ei voi kopioida suoraan toisten tekstejä.

Juu ei ollut iso asia, mutta ei se myöskään asiaa saa tekemättömäksi.

Jo ykkösluokkalainen tietää, että omaan vastaukseen ei saa kopioda kaverin vastausta.

Mitätön asia, josta sitten tulikin isompi kohu, mutta se oli ihan aiheellinen kohu, sillä täysin puhtaita jauhoja ei pussissa ollut.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, se nimenomaan ärsyttää, kaksinaismoraali kukoistaa.

Tää on pieni askel siihen, että mahdollisimman harva tuhlaisi äänensä persuille. :)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Mukavaa päivänjatkoa! Minusta alkaa tuntua, että olet oikeasti persujen palkkalistoilla, niin hyvin pidät heitä esillä;)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #81

Tuotakin mantraa saa aika ajoin lukea. Se nyt tuskin pitä paikkansa, mutta jos se jollekin saa hyvän mielen, niin silloinhan tämäkin blogi oli aiheellinen. :)

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Aika kiintoisaa. Onkohan niin, että Suomessa plagiaatteja on paljon, mutta niitä ei ole hoksattu edes tutkia, vai onko niitä vasta viime aikoina alettu tehtailla Venäjän malliin?
Moinen muoti pitäisi nitistää säälittä heti idulleen. Laajamittainen plagiointimuoti rappeuttaisi koko sivistyksen. Kuka enää viitsisi opiskella, jos plagioimalla tai maksamalla saa tuosta vaan tutkinnon valmiiksi ja isopalkkaisen työn päälle?

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Gradu ei ole mikään tieteellinen julkaisu, vaan osoitus kyvystä käyttää tiedonhankintaa, tietojen analysointia ja tulosten kirjallista esittämistä. On aivan yliampuvaa arvioida niitä tieteellisten julkaisujen arviointikriteerejä käyttäen. Kuitenkin tieteelliset julkaisutkin perustuvat lähes täysin aikaisemmin tehtyyn työhön, joka yleensä kerrotaan julkaisun johdannossa eikä mielestäni ole mikään kovin suuri virhe jättää lähde mainitsematta. Usein kyse on alalla yleisesti tunnetuista tuloksista, jotka löytyvät monista oppikirjoista usein samoilla sanoilla esitettynä.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Kyse oli kaiketi siitä, että lausuma, jolle ei ole lähdettä tulkitaan kirjoittajan omaksi, ja jos se ei olekaan - se on lainaus - ja silloin on tapahtunut tahallinen/tahaton virhe.
Sitä siinä juuri harjoitellaan - tieteellistä kirjoitustapaa. Katsokaapa Esko Valtaojan kirjoja; hän tekee niistä samalla hakuteoksia - hän viittaa usein joihinkin tiedemieskolleegoihinsa ja antaa niistä kreditit heille, eikä ota niitä itselleen, mutta Esko onkin hieno mies.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Halla-ahon fb-kirjoitukseen en ole tutustunut. Mutta Huhtasaari ei suinkaan saanut puhtaita papereita, vaan hänen todettiin plagioineen, joskin melko vähän. Hän olisi hyvinkin voinut svuuttaa asian toteamalla virheensä ja pahoittelemalla sitä, Tulevia vaaleja ajatellen ilmeisesti kaikki julkisuus on kuitenkin hyvää julkisuutta. Siksi tämä valittu taktiikka,

Packalen sensijaan poliisimiehenä lienee tietoinen siitä, että hänen tutkintapyyntönsä Haapalan kirjoituksesta tuskin tulee johtamaan muuhun, kuin muutaman poliisin työllistämiseen ja ilmoitukseen ”aiheetta enempään”. Taktiikka lienee sama, kuin Huhtasaarella, julkisuudentavoittelu.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

#53 ja 55
Petteri on mainio sanankäyttäjä terävine ja joskus ärsyttävine sanankäyttöineen. Ei tätä maailmaa ole hymistellen muutettu eikä tulla muuttamaan.
Minuun tyyli puree. Olen nuoruudessani paljon viettänyt aikaa "kartsalla" saman henkisten kanssa. Siellä ei hienosteltu. Samoin on työelämäni laita. Karskien hiomattomien "timanttien" työkaverina. Raksoilla ja tehdastyössä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Pikkasen jäi kaivelemaan että miten ritala tunnistaa mahdollisista asiakkaistaan kaikki persut.
Juu ei mistään ja väite että juuri persut käy enemmän ostoksilla on pikku hätävale, se taas todistaa että petteri valehtelee tietoisesti meille kaikille.
Salliiko petteri valehtelun itselleen vain persujen kohdalla vai turvautuuko valheisiin jatkuvasti?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Blogisti on lisäksi antanut ymmärtää antikvariaattinsa olevan lähinnä nettikaupan, jolloin varsinainen fyysinen kohtaaminen myyjän ja asiakkaan välillä jää erityisen heikoksi.

Ehkä olen ymmärtänyt väärin.

P.S. En toisaalta ole nähnyt kyseisen antikvariaatin mainosta, jossa kirjoista luvattaisiin esim. 33 % alennus ainoastaan persuille.

Tällaisella ehdolla tapahtuva ale-myynti saattaisi johtaa ostajan valheen tielle ja persujen määrä kauppiaan asiakastilastoissa nousisi todellista määräänsä huomattavasti suuremmaksi :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset