valpperi

Mehän saatiin kaikkea kivaa kehysriihestä

Hallituksen kehysriihessä annettiin kaikkea kivaa odottavalle kansalle. Opiskelijat ovat iloisia, ja taitaa pienyrittäjäkin hiukan sentään hymyillä. Vähimmäispäivärahoihinkin korotus. Kyllä meillä on hyvä ja kiltti hallitus https://yle.fi/uutiset/3-10154531

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Siltä näyttää, ja neljä vuotta saatiin hukattua:

Sipilä: Yritystukikeskustelua ei jatkettu enää kehysriihessä. Se siirtyy seuraavan hallituksen tehtäväksi. Työryhmä teki erittäin hyvän ja perusteellisen työn.

Niimpä teki - epic failure.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Vaalit lähenee, nyt alkaa tää murusten jako sinne tänne.

Pekka Iiskonmaki

#2
Suomeen on tulossa lisää maksullisia palveluja ja 200 uutta tolppaa jakaa työmatkalaisille sakkoja ympäri Suomea.

Hulevesimaksu taitaa olla viimeisin.

Ympäristömaksu kaikille. Esim. Aikuiset 500 euroa per vuosi ja lapset satasen.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Ei hätää, kyllä toveri Rinne, toveri Anderson ja vihreä Aalto kohta kertovat miten väärin ja liian vähän hallitus taas kerran päätti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä ne ilmoitti jo, että liian vähän ja liian myöhään.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Tover Li kyllä esitti melkoisen limbolausunnos syyttäessään tätä hallitusta elämisestä kädet tulevien sukupolvien taskussa. Lin ja Rinteen politiikalla hallitus ASUISI siellä taskussa.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #10

Ja vain toveri Li loihee lausumaan A-studiossa megapropagandaa hyvätuloisten verohelpotusten rohmuamisesta työttömien, opiskelijoiden, eläkeläisten ja lapsiperheiden yms selkänahasta. Toimuittaja Heikelin heikkoutta olla havaitsematta bullshitiä. Häkkänen oli liian herrasmiesmäinen, tosin ensimmäisen kerran näin hänenkin kyllästyneen kahden valehtelevan pään juputukseen vaatimalla vaihtoehtoa hallituksen toimille. Ei tullut vaihtoehtoja, mutta Rinteen ilmeestä päätellen, vatsahapot tuntuivat nousevan kurkkuun.

Suomessa on maailman kyvyttömin vasemmisto, ihan 1917:sta lähtien. Edes sodanjälkeisinä vaaran vuosina sillä ei onnistunut vallankumous itäisestä tuesta huolimatta. Eilinen A-studion näkymä Heikelistä oikealle (Li ja Rinne), KAKSI SURULLISEN HAHMON RITARIA, mot.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Noh, hallitus on tosiaan tehnyt kaiken väärin. Alkaen tarpeesta noudattaa kätilöiden ohjeita ihan heti alussa. Mutta onneksi hallitus saadaan vaihtoon, ja toivottavasti puheenjohtajatkin.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Hallitus luottaa kansan lyhyeen muistiin, eikä suotta. Ainoa poistuja poliittiselta näyttämöltä on sininen juudas. Hyvä niin.

Pekka Pylkkönen

Oppositio luottaa ihmisten loputtomaan typeryyteen ja ahneuteen. Ja tuskinpa tulee pettymään.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Oppositio luottaa ihmisten loputtomaan typeryyteen ja ahneuteen. Ja tuskinpa tulee pettymään."

------------------------------------------------------------

Hyi hyi sinua. Noin ihmisvihamielinen luonto. Ja vielä hyökkäävän agressiivisesti... kamalata härdelliä ihan sie muodostat. Projektoit omia ongelmiasi.. sellaista kai se elämä joskus.

Luotat siis joko kepuun tai kokkareisiin... tai olet seonnut sinisiin, joita kohta ei ole. No ei. Et ole seonnut sinisiin (koska juuri kukaan ei ole aivan niin tyhmä) eli Pekka on joko Kokoomuksen tai kepun leirissä (tahi vahvat sympatiat). Hyvä että voi vähän hahmottaa asioita sentään, vaikket ole puoluekannatustasi laittanut julki. Pitää se jostain päätellä ja aika hyvin se menee muottiin aikaisempien tekstejen kautta juuri noihin (reilusti enemmän kokoomukseen tosin).

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#7:
Ja oppositio luottaa myös ihmisten lyhyeen muistiin. Uskovat ja toivovat, että kenenkään päähän ei pälkähtäisi tehdä vertailua edellisen hallituksen saavutuksiin vastaavan toiminta-ajan jälkeen. Suunnilleen vastaavassa vaihessahan se alkoi hajota ja pääministerikin oli jo häippäsemässä. Talouden tilasta on tietysti parempi vaieta kokonaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tavallisen tallaajan politiikan ymmärrys antaa aina saman mahdollisuuden puolueille.

Kolme vuotta voit rauhassa rääkätä ja leikata, kunhan aloitat pienten almujen jaon vuosi ennen vaaleja.

Kansalle tulee lämmin olo, ja ajatukset taas muuttuvat suopeimmiksi.

Eikä tämä toiminta riipu siitä, mikä puolue on hallituksessa, vaan kaikki puolueet hallitsevat tämän taidon.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Nää ns. muka eri puolueet ja liian pitkät neljän vuoden syklit, ne on niin nähty. Mut jatkunee sekin toilailu viellä sata vuotta, kos ihmisen kärsimys on se juttu, ja kaikki muu on vaan hempeilyä ;-•

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ritalan logiikka toimii vain tiettyyn saakka. Se ei toimi mikäli asiat menevät liiaksi päin sitä itseään. Tämä myös on nähty ympäri Eurooppaa. Sen jälkeen poliittiset valtasuhteet menevät täysin uusiksi.

Ritala et ole katsellut miten tilanteet ovat ympäri Eurooppaa muuttuneet viimeisten 20-vuoden aikana. Tai luulet etteivät ne tuulet voi koskea Suomea. Uskot että Suomi on lempeä satama, missä ei myrskyjä nähdä. Olet kaikella todennäköisyydellä väärässä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Muistelen aikaa, kun eri keskustelu alustoilla käytiin debattia valtion velkaantumisesta ja vuosi tolkulla hallitukset ei uskaltanut toimiin.

Nyt kun saimme sellaisen Hallituksen, samaiset ihmiset jotka kannattivat jo vuosia sitten rakenneuudistuksia ja leikkauksia, ovatkin sydänjuuriaan myöten pettyneitä.

Itse pidän tätä Hallitusta, ehkä rehellisempänä kuin koskaan on ollut. Se lupasi leikkauksia, leikkauksia ja leikkauksia, siis todella vaikeita leikkauksia ja sitä saimme. Tokihan se hatuttaa, kuten minuakin jotkin leikkaukset mutta kokonaisuutta ajatellen ne olivat tarpeen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No alkuun, ne leikkaukset olivat vaalilupausten osalta valheellisia. Kaikki tietävät koulutusleikkaukset (jos eivät niin googlettakaa nykyhallituksen selvät valheet) jne, mutta toiminta ei ole ollut muutenkaan erityisen nerokasta. Mikäli vain valheellisilla lupauksilla olisi päästy valtaan ja silti olisi saatu suomalaisten hyväksi asioita kuntoon, niin valheet olisi (OSITTAIN, ei täysin) voinut antaa anteeksi.

Leikkaukset monin osin eivät ole olleet järkeviä tai auttavia, aktiivimalli on vähintäänkin täynnä valuvikoja ellei pahempaakin (leikkauksia voisi tehdä rehellisemminkin). Sote on kamalasti sekaisin (monta tietä katastrofiin), maakuntamalli on parhaimmillaankin turha ja resursseja/rahaa kuluttava. Kannustavia pointteja työttömille/yms. pahemmin ei ole, vaan pakkoja, joihin ei voi edes reagoida omilla toimillaan positiivisesti useinmiten.

Ja talous etenee maailmanmarkkinoiden suhteiden mukaan hyvin (nyt vielä, EI hallituksen ansiosta). Olemme noususuhdanteissa ja nyt menee näin päin hemmettiä. Kivasti taitaa kohta lässähtää..... Suomen ja suomalaisten tappioksi. Samaan aikaan velkaantuminen on jatkunut kuten about koko sen ajan mitä Kokoomus on ollut hallituksissa viime vuosikymmeninä (usein myös kepu höpön tuulivoimamyönteisen Pekkarisen taustoittamana.. omilla intresseillään). Edelleen tuo "kykypuolue" Kokoomus, joka moninkertaisti valtion velan päästyään valtaan. Oli Kataista ("vastuu" ja mies karkasi, kun ei onnistunut), oli Stubbia. Mieluusti tuollaista NATO-puoluetta muuten kannattaisin mikäli heillä olisi jotain kunnon näyttöjä muustakin kuin vain kiinnostuksesta Suomen puolustamiseen liittoumien kautta. Edes NATOn takia en voi Kokoomusta kannattaa, koska muu tulos on Suomea heikentävä etenkin taloudellisesti.

Juhana Vartiaisen kanssa itselläni on paljon erimielisyyksiä, mutta kun hän totesi että olisi voinut leikata koko yritystuen miljardit pois....... niin huomasin että on hänessä jotain, mistä voi pitääkin. Harkimollakin on joitakin hyviä pointteja, mutta eivät nekään Kokoomuksen valtavirrassa tahi päätöksenteossa näy. On muitakin Kokoomuksen edustajia, joilla on ok-ideoita, mutta mikäli ne eivät päätöksenteossa näy, niin so what ja miksi heitä pitäisi kannattaa. Ymmärrän oikein hyvin että Kokoomus ja monet muut puolueet mieluusti ratsastavat kaksilla tahi jopa kolmilla rattailla saadakseen maksimoitua äänensä. Nice, muttei auta suomalaisia - kivasti pelattu kuitenkin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Hallituksen riihitontut ovat taas käyneet riihessä puimassa säkkeihinsä talteen jyvät. Muutamia jyviä on näyttävästi esitelty julkisuudessa, koska ne aiotaan lahjoittaa kansalle tulevaisuudessa.

Nämä mauttomat show-esitykset tulisi lailla kieltää.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Itse olen oppinut jo nauttimaan showsta. Kaipaisin lisää yllätyksellisyyttä tosin.

Ikävä kansalaisille toki, mutta kai ovat jo tottuneet ja äänestysvalinnatkin lienevät pitkälti samat ;) Tosin jossain vaiheessa (kuten Euroopassa viime aikoina muutoinkin) homma kiehuu yli.... ja valtasuhteet muuttuvat. Eri asia meneekö tilanne senkään jälkeen paremmaksi.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Italian mallia olisin toivonut: 13 kk:n palkka ja pitkät lomat.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tuohan oli Kreikan malli julkisella sektorilla aina siihen asti, kunnes EKP vihelsi pelin poikki finanssikriisin jälkeen. Nyt sitten surkuttelevat kaameaa kohtaloaan reaalimaailmassa rajattoman velkarikkauden sijaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Onhan tossa paljon hyvää, ei sitä voi kieltää.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Etenkin kun ottaa huomioon, että päätösten takana on joukko entisiä persuja.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ai, sä fanitat nyt sinisiä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #23

Nyt blogisti väärinkäsittää tai herjaa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Alati niin lahjomaton linnanjuhlilla vakiovieraana käyvä journalisti Jan Hurri :

https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-...

Ilmeisesti jakovara on keksitty uudelleen taas kerran käyttöön sitten v. 2007 Matti Vanhasen ja Jyrki Karaisen katastrofiviritelmien ja Sari Sairaanhoitaja paketein.

Minkäs teet, kun SDP ja muut vasurit lupaavat kuun ja tähdet taivaalta tyhmille äänestäjätolvanoille alijäämäisin talouksin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pakko hallituksenkin on lähteä tälle jakolinjalle, kun on tullut niin paljon kuraa niskaan.

Nyt sitten voidaan hehkuttaa, että kyllä mekin osataan. :)

Äänestäjä ei ymmärrä mitään muuta kuin jakopolitiikkaa

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Onhan siellä sellaisiakin päätöksiä, että niitä ei kukaan varmaan vastusta.

Seksuaalirikollisten rangaistusten kiristäminen
Sakkojen muuntorangaistusten palautus
Vähimmäispäivärahojen korotus
Opiskelijoille hiukan rahaa kirjojen hankintaan
Lääkkeiden omavastuurajan aleneminen

Ollaan iloisia, kun meitä näin hellitään kaiken kurjuuden keskellä.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Kiitos Pekalle ja Laurille #7 ja #24 kannanotoistanne äänestäjäpersoonaani kohtaan. Aion siitä huolimatta antaa "tyhmän" ääneni jollekin vasemmistolaiselle ehdokkaalle. Onneksi "tyhmätkin" saavat vielä äänestää.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Vasemmistohan lupaa hilloa ja hunajaa veronkorotuksin ja velkarahoin, mutta yksityisrahoitteiseista työpaikoista vasemmisto on aina täysin mykkä.

Yksityisrahoitteiset työpaikat ovat kuitenkin se mesi ja hedelmä.

Vasemmistolainen siirappi on todellisuudessa vastuiden siirtämistä tuleville sukupolville verotuksen keinoin.

Ei ole hyvä, jos lapset ovat akateemisia ja viimeinenkin lapsista näyttää lähtevän opiskelemaan ja luomaan tulevaisuuttaan ulkomaille.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Kiltin hallituksemme kiltin Saarikon puhe siitä, että terveystietoja ei kerätä yksilökohtaisesti ei pidä paikkaansa. Tämän päivän (12.4.) Keskisuomalainen uutisoi, että "Kansantautien kartta hälyttää pohjoisessa":

Sairaanhoitopiiri tarkasteli kaikkien kuntien sairastavuustietoja - ja hämmästyi. Pohjoisen kunnissa väestö potee lääkehoitoa vaativia kansantauteja paljon enemmän kuin muualla Keski-Suomessa keskimäärin. Näin jyrkkiä eroja ei muissa maakunnissa ole, sanoo osastonylilääkäri Tiina Ahonen Keski-Suomen sairaanhoitopiiristä.

Artikkelissa todetaan, että Saarikka käy läpi asukkaidensa terveydenhoidon käyntitietoja ja yhdistää niitä valtakunnalliseen tietokantapalvelun eli Kanta-palvelun sisältämiin potilaiden terveystietoihin. Tätä voidaan kutsua "virtuaaliseksi terveystarkastukseksi":

- Tarkoitus on poimia henkilökohtaisia riskejä käymällä läpi väestön terveystietoja. Resursseja voidaan suunnata sen mukaisesti ja kutsua asukkaita terveystarkastuksiin. Näin voidaan löytää myös hoidoista pois tippuneita, sanoo palvelualueen johtaja, johtava lääkäri Sakari Ritala.

MOT.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Virossa kartoittavat kaikkien ihmisten ja koko kansan DNA-perimän ilman tyhjää mussutusta.

Rakensivat aikanaan maailmalla kovasti ylistetyn loistavan potilastieto - kansalaisjärjestelmänkin vain 10 miljoonalla eurolla. Suomessa on käytetty suden toimimattoman suden tekoon jo miljardeja euroja, eikä valmista ole tullut vieläkään.

Virossa on turhan mussuttamisen sijaan tekemisen meininki.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Voiko enää sotkea kahta asiaa enempää ymmärtämättä, mistä on kysymys.

Sairaanhoitopiiri toki voi katsella yksilökohtaisempia tietoja kuin THL. Kapitaatiolaskentaa, johon kohdistuen ministeri vastasi, varten riittää lukumäärätieto, ihan samalla tavalla kuin sairaanhoitopiirin kansantautilaskentaankin. Yksilökohtainen tieto on sellainen, jossa yksilön tieto on nimen tai muun kautta yksilöitävissä.

Jutussa mainittu virtuaalinen terveystarkastus voidaan suorittaa yksilölle tai yhteisölle. Jutun mukaan on käsitelty joukkoja, joista voidaan myöhemmin yksilöidä joukkoja kutsuttavaksi tarkastuksiin.

Terveystiedot ovat yksilön tietoina Kannassa. Kyllä sinäkin Kantaa käyttäneenä tiedät, että sieltä löytyvät yksilön terveystiedot. Ei ministeri ole koskaan väittänyt, etteikö yksilön terveystietoja kerättäisi. Jokainen lääkärikäynti kirjautuu johonkin rekisteriin, jatkossa Kantaan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Oma Kantakin kannattaa tarkastaa ja pitää ajan tasalla. Tuttavalla todettiin olleen toistuvia masennuskausia lääkityksineen , joista hän ei itse tiennyt mitään.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Minua edeltävä sukupolvi ja oma sukupolveni vasemmistolaisine ja oikeistolaisine päättäjineen (yhteistyössä vaikkakin joskus eripuraisina) on siirtänyt vastuita tuleville sukupolvilleen. Mitä on tapahtunut? Esim. omana elinaikanani -40 tähän päivään? Tarttee vaan vähän liikuskella ympäristössä ja katsella. Sekä verrata millaista oli esim. reilut puoli vuosisataa sitten?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Lippalakki pois silmiltä ja katselemaan, mitä kehitystä muissakin maissa on tapahtunut.

Kiinassakin on kovassa markkinataloudessa käytetty enemmän betonia 2000-luvulla, kun Euroopassa koko historiansa aikana.

Se, mitä nyt liikuskellessasi ympäristössä satut näkemään, on rakennettu pitkälti velkarahoin, jonka maksajat ovat vielä hämärän peitossa.

Tuleville sukupolville on lastattu veronmaksajina kasvavasti runsaasti julkista velkaa ja väitteiden mukaan eläkevastuitakin veroina n. 600 miljardin euron verran.

Voithan sinä toki laskea kaiken näkyvän kehityksen vasemmiston saavutuksiksi, mutta itse rohkenisin hieman kuitenkin epäillä tätä näkökantaa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mitä enemmistö sai vai päätyikö maksumieheksi?

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Jatkan vielä samaan aiheeseen. Tässä alla sosiaali- ja terveysministeriön 11.4.2018 julkaistu uutinen:

"EU:n jäsenmaat lisäävät yhteistyötä genomitiedon käytössä

EU-hankkeen tavoitteena on koota riittävän laaja tietopohja monitekijäisten sairauksien selvittämiseksi.

Tähän tarvittavaan EU:n laajuista yhteistyötä. On arvioitu, että yhteistyöstä hyötyisivät tutkimus, terveydenhuolto sekä eritoten yksilöt. Hanke myös parantaisi EU:n kilpailukykyä yksilöllistetyssä lääketieteessä, jonka yleisenä tavoitteena on ennustava, ennaltaehkäisevä ja osallistava terveydenhuolto.

Jäsenmaille vapaaehtoisessa hankkeessa kehitetään genomitiedolle perusrakenne, joka muodostetaan olemassa olevien kansallisten rakenteiden ja rekistereiden varaan. Tavoitteena on koota yhteensä miljoona genomia. Tietoja ei voi yksilöidä.

Genomitietoa tarvitaan modernissa terveydenhuollossa, koska useiden hoitojen tehokkuus riippuu myös genomista ja ottamalla genomitieto huomioon pystytään välttämään erilaisia hoitoon liittyviä haitallisia sivuvaikutuksia.

Suomessa genomitiedon käytöstä on tarkoitus säätää genomilailla, joka on parhaillaan valmistelussa. Sekä genomilain valmistelua että EU:n genomitiedon hanketta ohjaa EU:n tietosuojasääntely. " - -

http://stm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/eu-n-jas...

Tämä soten kansalaisten yksilöityjen terveystietojen kerääminen ja niiden hyödyntäminen on ihan linjassa sen kanssa, että Suomi on nyt liittynyt mukaan genomitiedon keräämiseen tusinan muun EU-maan kanssa.

Tähänkö suuntaan haluamme todellakin mennä?!

Jorma Lehmonen

Poliitikkojen lupaukset on kuin housuun kuseminen. Hetken lämmittää ja sitten.....

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Mikä on tämä trendi yrittää saada lakeja voimaan vastoin perustuslakia? Nyt on jo erittäin monta ihan hilkulla perustuslain mukaista lakiehdotusta tyrkyllä voimaansaatettaviksi laeiksi - ja niistä isoimmat tottakai nyt sote- ja maakuntauudistusta koskevia, mm. sotepisteytys.

Nyt on samaan aikaan eduskunnan käsittelyssä mm. biopankkia koskevat lait, joista olisi tarkoitus saada myös perustuslakiavaliokunnan lausunnot. Näistä biopankkiasioista ei olekaan meille kansalaisille kerrottu vielä mitään, vaikka nekin on kaavailtu saatettavan voimaan jo nyt kesällä?!

Ei ihme, että perustuslakivaliokunnassa tarvitaan jo korvatulppia, jos tällainen tykitys on siellä menossa!

Onko tässä taktiikkana saada perustuslakivaliokunta niin turvoksiin käsiteltävistä asioista, että kun ollaan juhannuksessa, niin kaikki käsittelyssä olevat lait hyväksytään ihan vain sitä syystä, että lopen väsyneinä päästään raahautumaan kesälomalle...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset