valpperi

Huhtasaari, Eerola ja Packalen - Venäjän ystävät

Meillä on uusi ystävyyssuhde muodostunut rakkaaseen naapuriimme, perussuomalaiset ovat ohittaneet kommunistit siinä, että enää ei yksi puolue omaa läheisiä suhteita idän ystäväämme.

Huhtasaari, Eerola ja Packalen yhdessä tuumin kertovat, millaista politiikkaa pitäisi Suomen tehdä, jos heillä olisi valta.

Tällaista politiikkaa sitten olisi tiedossa, jos kyseinen kolmikko saisi ulkopolitiikkaa ohjata.

Ei näitä puheita oikein voi yksityispuheeksi laittaa, sillä tuosta kolmikosta kaksi on puolueen johtotehtävissä, joten lienee kyseessä oikeasti puolueen linja.

On siinä Halla-aholla harjaamista Soinin tyyliin, kun tuota lapsilaumaa yrittää kaitsea.

Persujen koko kuva ja EU-vastaisuuskin alkaa pikkuhiljaa avautua kansalle, ymmärrettäväähän se on EU:ta vastustaa, kun se oikea ystävä sijaitseekin idässä. :)

Sillälailla se puolueen kuva muodostuu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (136 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eerola unohtaa, että toisen maailmansodan jälkeen Suomi joutui maksamaan sotakorvauksia Neuvostoliitolle . Tämä jos mikä oli todellinen talouspakote kun suurin osa raskaan teollisuutemme tuotannosta pakotettiin viemään vuosikausia ilmaiseksi itänaapuriin.

P.S. Korjaus : Eerola ei unohda, sillä sellaista mistä ei mitään tiedä ei voi unohtaa.

Toni Rintala

"Tämä jos mikä oli todellinen talouspakote kun suurin osa raskaan teollisuutemme tuotannosta pakotettiin viemään vuosikausia ilmaiseksi itänaapuriin"

Tämä jos mikä oli se, minkä seurauksena Suomi nousi maailman huipulle.

"Koskisen mukaan sotakorvaukset pakottivat Suomen suorituksiin, joista sittemmin hyötyi koko kansantalous."
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ei-ulos-sotakor...

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #8
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #10

Mielipiteitä aiheesta on monia.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #8

"Tämä jos mikä oli se, minkä seurauksena Suomi nousi maailman huipulle."
Kerrassaan uskomatonta näkemystä jälleen kerran.

Bilateerikaupalla sidottiin (pienehkö) Suomi Neuvostoliiton mukaiseen teollisuuspolitiikkaan. Kun energia ei riittänyt oli pakko ottaa muuta ...mosseja myöten. Suomi oli venäläisten kanava ja "propakandaväline" sisäpolitiikassa. "Meillä on erinomaiset tuotteet" kun kelpaavat länsimaille jne jne.

Raskas teollisuus pärjäsi kun ay-pomot ja vuorineuvokset yhdessä venäläisten hyväksymien poliitikkojen kanssa hoitivat asiat kohdalleen devalvaatiolla ja 5-vuotis sopimuksilla. Mikä kärsi eniten?? Mm. PK-yritysten kehittyminen jossa jäimme mm. Ruotsista jälkeen niin, että emme ole vieläkään saaneet kiinni. Toisekseen myös raskas savupiipputeollisuus, joka pääsi järkiperäistämään tuotantoaan vasta 90-luvulla.

Neuvostoliiton romahdus pelasti Suomen yrityselämän.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #17

"Kerrassaan uskomatonta näkemystä jälleen kerran."

Varsin uskottavaa johon moni asiantuntijakin uskoo. Koulussakin näin meille opetettiin.

"sotakorvaustuotannon vuoksi teollisuustuotannon laatu oli parantunut ja siksi vienti alkoi kasvaa myös länsimarkkinoilla."
https://www.stat.fi/tup/suomi90/toukokuu.html

Ymmärrän toki, että jollakin voi olla toisenlaisia näkemyksiä asiasta.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #17

Suomen lähihistoria on täynnä suomettuneisuuden tahraamia tulkintoja.

Sotakorvaukset seliteltiin Suomen voitoksi, Venäjän miehitysaika autonomian ajaksi eikä nälkävuosien joukkotuhoa ole mitenkään suhteutettu Venäjän täyteen passiivisuuteen suomalaisten auttamisessa.

Näitä esimerkkejä piisaa. Niissä Venäjän väärinkäytökset selitetään parhain päin ja jopa Suomen siunaukseksi. Tässä hetkessä valkopestään nyky-Venäjän imperialististen toimien tavoitteita ja vaikuttimia.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #8

"Tämä jos mikä oli se, minkä seurauksena Suomi nousi maailman huipulle." Tuota mantraahan on nyt laulettu läpi Kekkosen ajan ja pitkään sen jälkeenkin. Kukaan ei silti jatka sitä lausetta... että silti uuden teollisuuden tuotannon vieminen ilmaiseksi NL:oon vuosien ajan - SÖI kansataloutemme perustaa kuin jäytävä krooninen sairaus. Toipuminen alkoi vasta, kun viimeinen sotakorvausjuna lähti rajan yli. Tämä on totuus.
Tästä lähtöasetelmasta syntyi se "varallisuusero" esim Ruotsiin nähden, joka saattoi sijoittaa kauan koko vientitoiminnasta syntyneet voittonsa uusiin investointeihin! Niiden kerrannaisefektit ovat maavertailuissa juuri sitä surullista katsottavaa; ja syy miksi Suomi on Ruotsia niin paljon köyhempi ja miksi meillä on niin paljon vähemmän niitä ELINTÄRKEITÄ omia pääomia.

Kun tämän ymmärtää - ymmärtää paljon muutakin. NL:n tarkoitus ei SIIS ollutkaan Suomen nostaminen jaloilleen vaan juurikin päinvastoin - lyödä meidät kanveesiin! Toivottavasti T. Rintalan aateveljetkin ryhtyvät hieman analyyttisempään ajatteluun sen suhteen, miksi meille kävi niin kuin meille nyt kävi. Asioiden pinnallistaminen on tätä päivää, mutta se ei meille kaikille riitä.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Kas kun muut maat eivät ole käyttäneet tätä mahdollisuutta teollisuustuotantonsa kasvattamiseen: kuskataan miljarditolkulla tavaraa naapurin rajan yli vastikkeetta!??
Jotkut vuorineuvokset, ja joku teollisuudenala hommasta hetkiseksi hyötyivät, mutta ei kansantalous!

Ja asiasta on rakenneltu vuosikymmenten menestystarinaa ja laulettu ylistyslauluja!??

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #15

"Kas kun muut maat eivät ole käyttäneet tätä mahdollisuutta teollisuustuotantonsa kasvattamiseen"

Sotakorvauksia maksaneet maat ovat lähes kaikki nousseet teollisuusmaiden huipulle.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #22

Eivätkö ilman niitä olisi nousseet? Eikö Suomikaan??

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #23

"Eivätkö ilman niitä olisi nousseet? Eikö Suomikaan??"

Varmasti olis. Mutta olisiko yhtä paljon? Asiasta voi spekuloida suuntaan ja toiseen. Mutta se on vain spekulointia.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #24

Vuosikymmenten jankutus sotakorvausten kaikinpuolisesta siunauksellisuudesta maallemme näkyy menevän yhä nuoren sukupolven päähän kuin se tunnettu häkä!?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #27

"Vuosikymmenten jankutus sotakorvausten kaikinpuolisesta siunauksellisuudesta maallemme näkyy menevän yhä nuoren sukupolven päähän kuin se tunnettu häkä!?"

En sitä siunaukseksi kutsuisi, mutta miksi katkeruutta ja ryssävihaa pitäisi lietsoa? Eikös vihapuhe olekaan kiellettyä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #28

On siinä keskustelutekniikkaa taas. Syvältä Putinin trollausoppikirjoista. Mistä sinä ne ryssävihat tähän keksit- juu siitä että argumenttisi kumottiin.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #29

"Mistä sinä ne ryssävihat tähän keksit- juu siitä että argumenttisi kumottiin."

Argumenttiani ei ole kumottu.
Sanotaanpa sama asia uudestaan hiukan toisin: Jos Neuvostoliton asettamat sotakorvaukset eivät olleet nostamassa Suomen teollisuutta, niin silloinhan ne olivat enemmänkin kirous. Jos ne olivat kirous, on niistä puhuminen negatiivista ja katkeruutta nostattavaa.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #73

Ei sotakorvaukset mikään siunaus ollut, mutta se oli se hinta mikä piti maksaa kun hävisi sodan ja oli liittounut natsien kanssa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #73

Meidän kannattaa jatkossakin valmistaa ilman korvausta 50 miljardin arvosta tuotteita jollekin, esim. Venäjälle, niin saamme Suomen nousuun :)
Tuo sotakorvausten siunauksellisuus oli pelkkä kommunistien ja Neuvostoliittoa nuolleiden suomettuneiden myytti, jota nykypäivän venäjämieliset edelleen jatkavat!

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #78

"jota nykypäivän venäjämieliset edelleen jatkavat!"

Jaa, itse en mielestäni ole venäjämielinen. Mutta sinun mielestäsi siis Tilastokeskus on venäjämielinen?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #73

Se että puhuu tosiasioista ei ole vihanlietsontaa. Kysymys on siitä miten ja missä puhuu. Tässä ketjussa lähinnä oiotaan falskeja tarinoita.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #81

"Se että puhuu tosiasioista ei ole vihanlietsontaa."

Jos puhuu tosiasioista, eli kertoo kuinka uskonto X kehottaa lapsiaviolittoihin, niin oikeuden mielestä se on vihanlietsontaa.

Tilastokeskuksen mielestä sotakorvaukset hyödyttivät Suomen teollisuutta. Sehän on silloin tosiasia?

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #106

Sotakorvausvienti köyhdytti Suomea. Siitä ei pienintäkään epäselvyyttä ole.

Teollisuus hyötyi sen päästessä viemään ilman ponnisteluja itään tuotantoaan. Tilastokeskus ei sitä tiedä mikä määrä tuotantoa olisi saatu vietyä ilman sotakorvauksia tai paljonko kansantalous olisi hyötynyt siitä, että kapasiteettia olisi voitu käyttää länsivientiin. Suomi oli köyhä maa ja tarvitsi ulkomaan valuuttaa. Myös Suomi itse olisi tarvinnut vientiin menneitä tavaroita.

Mielestäni kyseessä oli tyypillinen kommunistipropagandistien kehittelemä ylistystarina, minkä tarkoitus oli vääristellä todellisuus, mikä liittyi Neuvostoliiton ja Suomen suhteisiin. Virallisesti Suomi eli parasta aikaan itäisen naapuriinsa kanssa vv. 1945-1991. Enemmistö suomalaisista edelleenkin elää tuon satukertomuksen huuruissa.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #131

"Enemmistö suomalaisista edelleenkin elää tuon satukertomuksen huuruissa."

Ehkä kuitenkin lähinnä vasemmistolaiset?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #131

Asian tekee mielenkiintoiseksi, että nyt tämä minunkin kouluaikoinani kerrottu YYA-ajan sotakorvaustarina on viime aikoina saanut suosiota myös äärioikeiston, lähinnä persujen piirissä. Saa nähdä missä vaiheessa persut lähtevät mukaan tähän vanhaan ja nyt itänaapurissa ja meidän äärivasemmistossa restauroituun tarinaan siitä, että Suomi oli syypää Talvisotaan. Jään mielenkiinnolla odottamaan persujen älykkökaartin avausta tässä asiassa.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #138

"YYA-ajan sotakorvaustarina on viime aikoina saanut suosiota myös äärioikeiston, lähinnä persujen piirissä."

Mihin tällaisen näkemyksen perustat?

"Saa nähdä missä vaiheessa persut lähtevät mukaan tähän vanhaan ja nyt itänaapurissa ja meidän äärivasemmistossa restauroituun tarinaan siitä, että Suomi oli syypää Talvisotaan."

Ei vielä ainakaan sataan vuoteen.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #140

Persujen kansanedustaja Eerola ja Eerolan näkemystä puolustava Toni Rintala ovat kovasti tämän aiemmin vasemmiston hellimän YYA-ajan sotakorvaustarinan puolesta puhujia. Siihen minä perustan näkemykseni.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #143

"Persujen kansanedustaja Eerola ja Eerolan näkemystä puolustava Toni Rintala "

Onko tämä jokin aivopieru? En ole Eerolasta puhunut sanaakaan. Tällaisiin itse keksittyihin näkemyksiin perustat näkemyksesi?
Enpä taida enää tähän osallistua. Minua haukut täysin aiheettomasti.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #145

En minä ole edes väittänyt, että sinä olet puhunut Eerolasta. Eerola puhuu kyllä ihan itse. YYA-ajan sotakorvauksien siunauksellisuutta puolustelet kommenteissasi #8 ja #22. Ehkä tilisi on kaapattu ja joku muu kirjoitti ne sinun sijastasi. Toinen vaihtoehto on tietenkin se, että kirjoittaminen sinulta sujuu auttavasti mutta sinulla on oman tekstisi ymmärtämisessä vielä kehitettävää.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #146

"En minä ole edes väittänyt, että sinä olet puhunut Eerolasta. "

Miten ihmeessä sitten mielestäsi olen puolustanut Eerolaa tai hänen näkemyksiään, jos en ole puhunut hänestä tai hänen näkemyksistään?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #148

Jos sinulla ja jollain toisella henkilöllä on sama näkemys jostain asiasta niin sitten teillä on. Riippumatta siitä puhutteko te toisistanne tahi ei. Jos sinä nyt pyörrät sanasi niin olkoon se sitten sinun nykyinen näkemyksesi. Jos et nyt sitten pidäkään sotakorvauksia siunauksena niin se osoittaa sinun tulleen järkiisi.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #163

"Jos sinulla ja jollain toisella henkilöllä on sama näkemys jostain asiasta niin sitten teillä on. "

Mutta eihän meillä ole!! Sinä keksit itse, että meillä olisi. Keksit olkiukon ja syytätä siitä minua. Teetkö useinkin niin?

"Jos et nyt sitten pidäkään sotakorvauksia siunauksena"

En ole väittänyt niiden olleen siunaus! Jo viestissä #28 sanoin niin. Kiva jos vihdoinkin ymmärrät.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #164

Muutan ilmaustani siten, että pidät kiinni YYA-ajan näkemyksestä, jonka mukaan sotakorvaukset olisivat olleet hyödyllisiä. Sitä ne eivät olleet, me kärsimme vuosikymmeniä omien pääomien puutteesta ja ilmaiseksi annetut tuotteet Neuvostoliittoon kärjistivät ongelmaa.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #166

"pidät kiinni YYA-ajan näkemyksestä, jonka mukaan sotakorvaukset olisivat olleet hyödyllisiä."

YYA-näkemyksestä en tiedä tältä osin.
Uskon korvausten nostaneen tuotannon laatua, ja niin uskoo moni asiantuntija. Toki sen hyödyn meille toteutti aiemmat sukupolvet kärsimyksillään. Ja se, olisiko se nousu tapahtunut ilman sotakorvauksia, on mahdotonta sanoa. Sitä voi vain spekuloida.

"me kärsimme vuosikymmeniä omien pääomien puutteesta"

Olen samaa mieltä. Mutta yleensä kärsimys ja haasteet kehittää ja parantaa tuotantoa. Kunhan ne haasteet eivät ole mahdottomia. Näin uskon tapahtuneen.

"ilmaiseksi annetut tuotteet Neuvostoliittoon kärjistivät ongelmaa."

Varmasti niistä ongelmiakin oli. Sitä en kiistä, tuskin kukaan kiistää.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #169

No kuule, jos pääoman puute olisi kehittämiskeino niin Suomi olisi olisi varmaan tehnyt siitä itselleen menestystarinan. Tuo heittosi osoittaa, että et tiedä taloudesta yhtään mitään. Nuo laatuasiat käsiteltiin jo. Ei ilmaiseksi tavaroiden antaminen ole se paras laadun kehittämisen keino. Lue nyt se Rampasen teksti vaikka tuskin siitä mitään ymmärrät.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #172

"No kuule, jos pääoman puute olisi kehittämiskeino niin Suomi olisi olisi varmaan tehnyt siitä itselleen menestystarinan. Tuo heittosi osoittaa, että et tiedä taloudesta yhtään mitään."

Enhän minä pääoman puutetta kehittämiskeinona pitänytkään. Luetko edes viestejäni??

"Tuo heittosi osoittaa, että et tiedä taloudesta yhtään mitään."

Et näköjään..

"Ei ilmaiseksi tavaroiden antaminen ole se paras laadun kehittämisen keino"

En ole niin väittänytkään. Esitin näkemyksen siitä olleen nostetta Suomen teollisuuden kehitykselle. Sille näkemykselle esitin Tilastokeskuksen näkemyksen.

Jos Tilastokeskus on väärässä, niin sitten on.
Rampasella on oikeus omaan näkemykseensä. Hän voi olla väärässä siinä missä oikeat asiantuntijatkin ;)

Wikiäkin kannattaa sitten korjata:
"Sotakorvausten hyötypuolelle on usein laskettu metalliteollisuuden pakollinen kehittäminen"
"Juuri tämän sotakorvausten tuoman pakon kehittää ja laajentaa metalliteollisuutta on katsottu olleen hyödyksi Suomen talouselämälle."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_sotakorvaukset

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #173

Kommenttini: "me kärsimme vuosikymmeniä omien pääomien puutteesta"
Tämän sinä sitten näit niin, että kärsimys kehittää.

Suomi olisi joka tapauksessa joutunut laajentamaan ja kehittämään teollisuuttaan. Ongelmana oli se pääomien puute jo I ja II maailmansotien välisenä aikana. Kun sodat olivat ohitse pääoman puute kärjistyi sotakorvauksien tehdessä loven Suomen BKT:hen.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #174

"Suomi olisi joka tapauksessa joutunut laajentamaan ja kehittämään teollisuuttaan."

Luonnollisesti. Nyt joutui sotakorvausvaatimusten seurauksena laajentamaan ja kehittämään vähän rivakammin ;)

"Kun sodat olivat ohitse pääoman puute kärjistyi sotakorvauksien tehdessä loven Suomen BKT:hen."

Tätä ei varmaan kukaan kiistä.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #29

#29 Se on tuo vanhan ajan natsikortti, nyt tuo "ryssäviha". No iskettiinhän minuakin vastaan taannoin molemmilla aseilla (miekka molemmissa käsissä) - ryssävihalla ja natsikortilla...vaikka en edes Venäjää mistään syyttänyt, vaan vain epäilin.
Puhujalla ei sitten mitään muuta sanottavaa ollutkaan, joten se siitä. Heillä on täysin tyhjä takki ja suu täynnä vain erilaisia opeteltuja iskulauseita. Koska aatteen paloa idän suhteen on enää vaikea nähdä; vaikuttimien pitää silloin olla melko varmaan jokin toinen - "silkka riihikuiva"!

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #22

Ruotsia ja ruotsalaisia harmittaa vieläkin tämä Suomen saama suhteeton hyöty sotakorvauksista. Kun II maailmansota loppui, alkoi niin Neuvostoliitossa kuin Euroopassakin jälleenrakennuksen kausi. Raunioille rakennettiin ja lainarahalla käynnistettiin teollisuutta esim. Saksassa. Kilpailu ulkomaankaupassa oli Suomen ja Ruotsin välillä kovaa.

Ruotsilla oli II maailmansodan jälkeen tietenkin tuhannen taalan paikka päästä myymään tuotteitaan, jotka osin olivat samoja mitä Suomi vei ulkomaille. Nerokas sotakorvausjuoni Ruotsin päihittämiseksi vientikaupan kilpailussa juontaa juurensa jo ajalle ennen Jatkosotaa. Suomi ja NL juonivat sotakorvauksilla jo Talvisodan rauhanteossa. Idea toteutettiin siten, että Suomi Talvisodan jälkeen luovutti menettämiltään alueilta toistakymmentä prosenttia Suomen kokonaismetsävaroista, 70 vientisahaa, neljä vaneritehdasta, yksi rullatehdas, neljä paperitehdasta, seitsemän puuhiomoa ja kartonkitehdasta, viisi sulfiittisellutehdasta, kaksi sulfaattisellutehdasta. Lisäksi: Kahdeksan muuta vesivoimalaitosta, yksitoista meijeriä, muuntajia, moottoreita ja kirjapainoja, 78 erilaista alusta, 267 proomua, 75 veturia, 120 henkilö- ja 1868 tavaravaunua, henkilö- kuorma- ja paloautoja.

Karjalan luovutettujen vesivoimaloiden kapasiteetti oli merkittävä ja Enson voimalaitosten koneistot olivat käytössä vielä 2009. Samoin oli luovutettujen Enson tehtaiden vuosituotanto, joka oli 50% Neuvostoliiton vuoden 1939 selluntuotannosta. (Luovutettujen omaisuuserien lähde: "Mannerheim vai Stalin" Jukka Rautkallio, 2014)

Näillä Talvisodan perusteella määrättyjen sotakorvausten avulla päästiin vauhtiin ja Jatkosodan sotakorvaukset olivat tietenkin merkittävästi näitä suuremmat. Mitä jos Suomi ei olisikaan joutunut luovuttamaan tehtaita, tuotantolaitoksia ja vesivoimaloita? Mitä jos Suomi ei olisikaan joutunut toimittamaan kaikkia niitä tuotteita, laitteita ja kulkuvälineitä omalla kustannuksellaan Neuvostoliittoon? No, Suomihan ei olisi pärjännyt etenkään Euroopan, Englannin ja USA:n vientikaupassa ollenkaan.

Luovutan tämän tekstin käyttöoikeudet Persujen pyhäkoulun opetusmateriaaliksi. Olkaa hyvä.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #22

Ihan lyhyesti: Sotakorvauksia maksaneet maat ovat nousseet lähes kaikki teollisuusmaiden huipulle:
A) Sen takia, että joutuivat maksamaan sotakorvauksia
B) Siitä huolimatta, että joutuivat maksamaan sotakorvauksia.

Kumpi vaihtoehto Rintalan mielestä on oikea?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #90

"Kumpi vaihtoehto Rintalan mielestä on oikea?"

Molemmat! Tilastokeskuksen mukaan.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #107

Tilastokeskus ei todellakaan ota kantaa näihin kysymysvaihtoehtoihin. Tilastokeskus kertoo tilastojen avulla siitä mitä on tapahtunut.

Tilastokeskus kertoo, että sotakorvaukset kasvattivat Suomen teollista tuotantoa. Jopa 4% bruttokansantuotteesta meni vastikkeetta Neuvostoliittoon. Tuotannon kasvu ei sinällään avita mitään maata nousemaan teollisuusmaiden huipulle. Tuotannosta pitää myös saada käypä hinta, jotta oma pääoma karttuisi. Kari Kallio kommentissa #82 kertoo tästä hyvin konkreettisesti.

Jos olet tästä eri mieltä niin tervetuloa meille talonmieheksi. Et saa palkkaa mutta voit lisätä toimeliaisuuttasi. Kuulostaako houkuttelevalta?

Pertti Rampanen kertoo hyvin siitä miten sotakorvausten toimitusten laatua kohottava periaate toimi:

"Tuotteiden materiaalit piti olla "kullasta", ja valmistustoleranssit niin tiukkoja, että sellaisia ei Neuvostoliiton omassa tuotannossa uneksittukaan käytettävän. Lopputuotteen hinnoittelussa sotakorvaustavaran venäläisittäin erinomainen laatu ei tietenkään näkynyt. Toimitukset piti hoitaa sekunnilleen, ja myöhästymisakot ja -sanktiot olivat aivan käsittämättömiä; vaikka myöhästyminen olisi johtunut tuotteeseen vaadituista muutostöistä!?"
http://perttirampanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/188...

Suomi olisi yhtä hyvin voinut kiriä mukana tuotannon laatukilpailussa ilman tätä 4% Bkt:sta haukkaavaa "laatukurssia."
Se, että tuossa toisessa kommentissasi Pekka Näräselle vedät johtopäätöksen, että "Mutta sinun mielestäsi siis Tilastokeskus on venäjämielinen? Antaa kyllä viitteen siitä, että et esitä kommenttejasi tarkoitushakuisesti vaan ymmärryksesi puute on ihan aitoa. Et kykene vastaamaan esittämääni kysymykseen, ymmärrän sen nyt hyvin.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #120

"Tilastokeskus kertoo tilastojen avulla siitä mitä on tapahtunut."

Näinhän juuri kerroin. Esitin, mitä Tilastokeskus "tiedotti".

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #122

OK. Tuo johtopäätökseni sai tästä vahvistuksen. Olet kuitenkin nähtävästi vilpitön.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Tuota saanen kysyä, että mihin unohditko Kepun ja Kekkosen. En äänestänyt koskaan Kekkosta, mutta näin jälkeen päin arvioiden, hän taisi sittenkin taitaa ulkopolitiikan hoidon nykyisiä päättäjiä paremmin..

Niin muuten, tää on minun ulkopolitiikasta tietämättömän yksityisajattelua vaan..

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kekkonen on kuollut ja nyt on vuosi 2018

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Mutta kun sanot, että "enää ei yksi puolue omaa läheisiä suhteita idän ystäväämme", niin muistelen, että oli niitä ennen enemmän kuin yksi. Ainakin maalaisliito Kepu ja Kekkonen ja taisi olla vielä muitakin, jos ihan tarkkoja ollaan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kieroutunuttahan tuo nyt on. Vasemmistopuolue fanittaa ultrakapitalisteja.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tää persujen putin-fanitus on mulle kyllä uutta, tai siis se, että ihan puolueen johdossakin ollaan tätä mieltä.

Mä luulin aina, että ei ole muuta jumalaa kuin Trump.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Kaikki liberaalidemokratiaa hajoittavat voimat kyllä kelpaavat.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Kylläpä oli Packalénilla tosiaan käsittämättömiä ajatuksia Venäjästä A-studion:Talkissa pari päivää sitten!?? Ei tahtonut mies pysyä tuolissaan kun opetti Suomen kansaa itänaapuriin suhtautumisessa.

Mitähän mieltä PS-äänestäjät ovat kyseisen henkilön ulosannista?

Salolaisella oli järkeviä puheenvuoroja.

Eerolan idänkaupan kehumiset ja Krimin anastuksen rinnastaminen aluemenetyksiimme (alueryöstö) kummastuttavat.
Kyllä kannatti menettää yli 10 prosenttia valtioalueestamme, että saimme tehdä kauppaa anastajan kanssa!??
Länsikauppa olisi ollut paljon kannattavampaa kun olisimme sitä saaneet harjoittaa vapaasti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Salolaisella oli järkeviä puheenvuoroja."

Järkeviä? Salolaisen mielestä ihan sama onko Venäjä syyllinen vai ei, tuomita pitää silti. Ei ole mitään jäljellä niistä läntisistä arvoista.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Epäiletkö jotenkin Salolaisen pätevyyttä? Vertaile joutessasi! https://fi.wikipedia.org/wiki/Pertti_Salolainen
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tom_Packal%C3%A9n

on kai siinä nyt eroa kuin yöllä ja päivällä!
Hänen meriiteistään silmiin pisti mm. "viisi vuotta huumausaineiden kenttävalvonnassa Itä-Helsingissä".
Mahtoiko olla siis osa ns. Aarnion tiimiä, lähde ei kehtaa vahvistaa...

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #94

Packalen oli tunnetusti erittäin läheinen työkaveri Keisari Aarnion kanssa. Aarnio oli hänen esimiehensä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #95
Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #98

Tämä on ollut vuosia mediassa ja Packalen on sen itsekin sanonut useaan otteeseen. Erityisesti silloin kun Aarnion tapausta alettiin penkoa vuosia sitten ja tutkinta oli alussa, Packalen kommentoi asiaa ja toi ilmi kuinka Aarnio oli hänen esimiehensä.

Kyllä se on silloin "tunnetusti". Mutta eihän se nyt sovi, että istuvan kansanedustajan tuollaista pientä detaljia tuotaisiin esiin...toisaalta voidaan kysyä, että mitkä on Packalenin meriitit ja taidot poliisina kun ei huomannut, että lähin esimies on Suomen suurin huumelordi?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #109
Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #95

Kun lukee kirjan "Keisari Aarnio" täytyy ihmetellä minkälainen "mafia" toimi poliisilaitoksen sisällä. Aivan järkyttävää toimintaa!?? Peittelivät Aarnion rötöksiä. Kyllä ainakin minulta meni luottamus poliisijärjestöjen ylimpään johtoon pitkäksi aikaa.
Uusi poliisiylijohtaja lupasi pestä pyykin puhtaaksi tältä osin, onkohan onnistunut yrityksessään?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Salolaisen puheita po ohjelmassa saa pitää järkevinä, jos niin haluaa. Ja saa myöskin pitää Packalenin puheita järkevinä, jos haluaa. Vai mitä?

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

Packalen on mielenkiintoinen hahmo:

- poliisi kansanedustaja (persu)
- tunnettu Tehtaankadun mies
- ehdotteli ihmisten pisteytystä ja karsiointia (lienee Warsovan ghetot mielessään)
- keisari Aarnion läheisimpiä ja parhaimpia työkavereita

Siitä voi sitten jokainen vedellä johtopäätöksiä...

Toni Rintala

"Kylläpä oli Packalénilla tosiaan käsittämättömiä ajatuksia Venäjästä A-studion:Talkissa pari päivää sitten!??"

Packalen oli samaa mieltä kuin muutkin A-Talkissa: Diplomaattien karkotus oli poliittinen teko. Se ei siis perustunut faktoihin. Pertti Salolainen korosti tätä faktattomuutta monta kertaa. Mikä Packalenin ajatuksista sinun mielestäsi oli käsittämätön? Ja kuinka luit hänen ajatuksiaan?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kaikella kunnioituksella oikeudenkäyntejä kohtaan, eivät nekään aina "faktoihin" perustu.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen Vastaus kommenttiin #76

Eikö meidän siihen pitäisi kuitenkin pyrkiä?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #76

Tarkoittanet "aihetodisteita" - on syytä vahvasti epäillä, koska ei ole ketään muutakaan varteenotettavaa subjektia nähtävissä jollekin teolle, jollakin tietyllä erikoisella tavalla, jotakin hyvin erikoista objektia kohtaan.
Kyllä sillä perusteella nyt ensialkuun yleensä lähtee diplomaatit kierrätykseen, paljon pienemmistäkin syistä kuin murhayritys hermomyrkyllä.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #89

"Kyllä sillä perusteella nyt ensialkuun yleensä lähtee diplomaatit kierrätykseen, paljon pienemmistäkin syistä kuin murhayritys hermomyrkyllä."

Kuinka monta agenttia on murhattu viimeisen 10 vuoden aikana? Varmaan useita kymmeniä. Kuinka monen murhan kohdalla on diplomaatteja karkotettu? Varmaan pari kertaa?
Miksi muiden ihmisten murhaamisesta ei diplomaatteja karkoteta? Miksi nämä entiset agentit ovat erityisasemassa?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #108

Ehkä tilanne Sinullekin aukeasi paremmin, jos vastaava olisi tehty päinvastaisessa järjestyksessä, eli Britannia olisi iskenyt keskellä katua hermomyrkyllä Venäjällä; se olisi saman tien julistettu sotatoimeksi Venäjää vastaan, mitä se olisi ollutkin.
Kysymyksessä oli tiettävästi melko kovan luokan myrkky, jota ei käytetä "sattumalta" vaan se on varattu "etuoikeutetuille" - maan päämiestä siteeraten keille... "maansa pettureille"

"Valtiollisella Ykköskanavalla esitettävän uutisohjelman juontaja Kirill Kleimenov kommentoi keskiviikkona ex-vakooja Sergei Skripalin myrkyttämistä Britanniassa tavalla, joka kuulosti peitellyltä uhkaukselta pettureille, kertoo BBC.
– En toivo kenenkään kuolemaa, mutta haluan varoittaa kaikkia niitä, jotka haaveilevat sellaisesta (kaksoisagentin) urasta.
– Petturina toimiminen on yksi maailman vaarallisimmista ammateista. Vain muutama tämän ammatin valinnut on elänyt vanhaksi."

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #118

"jos vastaava olisi tehty päinvastaisessa järjestyksessä, eli Britannia olisi iskenyt keskellä katua hermomyrkyllä Venäjällä;"

Jos Venäjä olisi "iskenyt" Britanniassa, siis jos.
Ja joko tiedetään tapahtuiko "isku" keskellä katua vai missä?

Nyt siis vertaat tapahtumaa, josta epäillään Venäjää, siihen, että Britannia tekisi iskun Venäjällä? Miksi vertaat epäilyä selkeään tekoon?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Kannattaiso kysyä suoraan fanittaako persut Putinia tai Venäjää. Miksi sellaista pitää oletella,kun voi suoraankin kysyä?

Olettaminen ei vieläkään tee kenestäkään viisasta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se riippuu ihan kuule, keneltä kysyy, Halla-aho sanoo ei, Huhtasaari sanoo tänään joo ja huomenna ei tai sitten hän pyytää jonkun muun sanomaan mitä pitää sanoa.

Pakcalen sanoo da, ja Eerola da, ja puhuttuaan mestarin kanssa njet.

Eipä noista tiedä, mutta äänestäjä on kuitenkin iloinen, kun on vaihtoehtoja. :)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Aiotko äänestää persuja vai miksi huolestuit?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #38

Just sitä, Huhtasaari heiluu kuin tuuliviiri, se riippuu mitä mieltä hän on asioista, kun on keskustellut Halla-ahon kanssa, tai sitten niiden ihmisten kanssa, jotka hänen puheitaan kirjoittelee.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

En tunne muiden mainittujen persujen kannanottoja, mutta kyllähän Packalen vaikutti aivan johdonmukaiselta. Todisteita siitä, että Venäjä olisi myrkytyksen takana, ei ole esitetty. Ei ole tuotu julki kaikkien nähtäville. Suoraselkäinen poliisimies vetää tuollaisesta tietenkin omat johtopäätöksensä. Miksi todisteita ei esitetä julkisesti vai eikö niitä ole. Salolaisen näkemys oli juuri sitä mitä odottaa sopii. Samaa sokeaa länsikiihkoilua kuin aina ennenkin riippumatta siitä, mitä oikeasti on tapahtunut.

Tämä on samanlainen temppu kuin Ukrainassa pudotettu matkustajakone. Ei ole todisteita ja juttu häipyy vähin äänin. Saatiinhan kuitenkin aikaan hälinää ja aggressioita siihen taipuvilta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näinhän se Venäjä toimii, ei noista koskaan kukaan oikeuteen joudu.

Venäjähän ei käy sotaa Ukrainassa, eikä Venäjä valloittanut Krimiä :)

Satuja saa uskoa, jos haluaa.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Oikeuteen joutumisesta ei voi tietenkään sanoa mitään varmaa - Venäjästä ja venäläisistä kun on kysymys. Se kuitenkin tiedetään, että aiemman Englannissa tehdyn, Litvinenkon, salamurhan tekijä sai paikan Venäjän duumasta.

Toni Rintala

Maailmalla tapetaan useita agentteja joka vuosi ja vielä enemmän toimittajia. Miksi tämä yksi murhayritys on nyt noussut pakotteiden arvoiseksi?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Putin on kyllä koetellut ennenkin, on Ukrainaa, Krimiä ym.

Vai onko nekin valhetta, ja lännen propagandaa?

Niin olihan Krimillä vaalit :)

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

#25.

Juuri näin! Ei oikein tunnu vakavasti otettavalta lähteä torvet soiden julistamaan tuomioita asioista, jotka eivät kestä päivänvaloa.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

En ihan nykyisillä esitetyillä asioilla Venäjää itsekään tuomitsisi, mutta en sanoisi Packalenia suoraselkäiseksi poliisimieheksi. Kaveri on tunnettu Tehtaankadun mies ja lisäksi Keisari Aarnion läheisimpiä työkavereita sekä erittäin hyvissä väleissä Aarnion kanssa ollut. Kas kun ei "suoraselkäisenä poliisimiehenä" sitten tajunnut kaverinsa puuhia 10-20 vuoden aikana...

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

"Tämä on samanlainen temppu kuin Ukrainassa pudotettu matkustajakone. Ei ole todisteita ja juttu häipyy vähin äänin. Saatiinhan kuitenkin aikaan hälinää ja aggressioita siihen taipuvilta."

Samanlainen? Tuota noin... Tämän hermomyrkkyjutun todisteiden määrästä on toistaiseksi vaikeaa sanoa mitään varmaa, mutta Ukrainan yllä tuhoutuneen MH17:n tapaus on tutkittu, ja todisteita on vaikka kuinka paljon. Niiden valossa juttu on selvä: lentokone pudotettiin venäläisvalmisteisella Buk 9M38-ilmatorjuntaohjuksella, joka laukaistiin Ukrainan separatistialueelta. Venäläismedia ehkä sössötti jotain salaliittoteorioita, mutta kyllä tämä tapaus on aika selvä. Puuttuu enää vain ne varsinaiset tekijät; heidän saamisekseen oikeuden eteen tarvittaisiin Venäjän yhteistyöhalua, jonka määrä ei oikeastaan ole tullut varsinaisesti yllätyksenä.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

"Tämä on samanlainen temppu kuin Ukrainassa pudotettu matkustajakone. Ei ole todisteita ja juttu häipyy vähin äänin. Saatiinhan kuitenkin aikaan hälinää ja aggressioita siihen taipuvilta."
Näyt tietävän taas enemmän kuin koko media yhteensä; mistä olet tietosi saanut? Minun ymmärrykseni mukaan, Hollannissa matkustajakoneen pudottamiseen liittyvät tutkimukset jatkuvat edelleen ja aikanaan asia viedään oikeuden eteen punnittavaksi. Toivot tietysti, että asia vaiettaisiin!? Mikä on lie motiivisi? Venäjän hyssyttelykö?

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Nämä jutut toistavat samaa kaavaa kuin pitävät todisteet Irakin joukkotuhoaseista Saddamin aikaan. Muistat varmaan, että se oli täyttä pelleilyä. Sillon sentään esitettiin ns. todisteita, nyt ei ole edes niitäkään

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #100

#100 Kaavoista en tiedä. Tilanteet saattavat näyttää samoilta, vaikkeivät olekaan yhteismitallisia. Irakin sota oli päätetty USA:ssa jo etukäteen! Tarvittiin siis vain ne "Mainilan laukaukset", jotta sota näyttäisi "oikeutetulta"! Tämä tiedetään; vanha konsti parempi kuin pussillinen uusia?
Jos olet yhtään asioita seurannut, mielestäni pitkä ruotsalaisen joukkotuhoase-ekspertin Hans Blixin tv-haastattelu oli paljastava.
Koska hänen mielipiteilleen ei annettu mitään painoa, hän päätteli, että se mitä hän tietää ei voinut olla enää olennaista, vaan jokin aivan muu asia.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Hans_Blix

Onko mielestäsi nyt Venäjä hyökkäämässä Britanniaan vai päinvastoin. Mistä kaavasta oikein puhut? Mielestäni edes PS-puolueessa ei ole sitä tietoa, mitä esim. Putin milloinkin meinaa, suunnittelee ja toteuttaa ja miksi! Siinä nimittäin meillä on esimerkki miehestä, joka ei koskaan tee tarpeitaan sinne minne kyykistyy.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen Vastaus kommenttiin #135

Turha tässä on vääntää, kun meillä kummallakaan ole käsitystä faktoista. Yleensä riittää toteamus, että niin on kuin näyttää. Ei tämä myrkyttämisen todistelu kovin hyvältä näytä, jos ei itse tapahtumakaan.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #139

#139.."niin on kuin näyttää"..ja
Pahalta näyttää siis Venäjän kannalta; heidän pitäisi nyt pystyä todistamaan, että asialla onkin ollut aivan jokin muu taho, ja siihen ne eivät kykene kuten eivät kyenneet polonium -murhankaan kohdalla. Ainoa seuraus oli, että Putin palkitsikin murhamiehet kunniamitaleilla ja nosti heidät syytesuojaan Duumaan! Paljonkos se nosti Venäjän arvostusta/kunnioitusta maailmalla?
Kyllä tätä kannattaa vääntää, jos niin monella on joitakin harhaluuloja naapurimme suhteen! Kuten näyttää olevan..

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minähän kysyin Jouni Snellmanin ketjussa. Mestarin mielestä persuissa saa olla erilaisia kantoja.
Myös se on mestarin putinismia myötäilevä kannanotto että sallii niin totaalisesti rähmällään olevat kannanotot niin korkealta puoluehierarkiasta ja syvältä valtioytimestä kuin valiokunnat. Mestarin länsimyönteisyys on sitä ettei hän itse tee näitä putinia nuoleskelevia ulostuloja, ei yhtään enempää.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Tuntuu, että tällä hetkellä venäjämieliset ovat perussuomalaisissa vahvoilla. Tai ainakin ovat eniten äänessä. Hyvä, että Halla-aho ripitti Eerolaa, mutta mielestäni hän saisi katsoa tarkemmin, millaista porukkaa puolueeseensa on nyt pesiytynyt, mielestäni noin venäjämielistä väkeä ei ollut vielä Soinin aikana.

Vaikka en kuulukaan Perussuomalaisten kannattajakuntaan, niin puolue on kuitenkin realiteetti suomalaisessa puoluekentässä, enkä haluaisi heidänkään joukossaan olevan vieraan vallan etua ajavaa viidettä kolonnaa!

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Heh.

Ja Huhtasaari oli ainoa joka vaalikoneessa rohkeni todeta päivänselvän asian; Venäjä on potentiaalinen uhka.

Haapala kirjoitti roskaa ja on jo joutunut JSN:n pelossa siistimään kirjoitustaan. Mutta ihmeellinen mies tuo Haapala kun sai suomidemoraatit, vasemmistolaiset ja toimittajat tanssimaan samaa tanssia persuja dissaten.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Heh, entä Eerola ja Packalen?

Huhtasaarikin iloissaan jakoi Packalenin blogia :)

Ei tää kuule selittelemällä parane, mestarikin jo on huolissaan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Jännää, siniseksi laskemani Ritala saa jatkuvia tykkäyksiä Siniltä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Noh, noh. Eipä valehdella.

Torvalds ilmaisi myös Venäjän olevan turvallisuusuhka. Ja toisin kuin Huhtasaarella, Torvaldsilla oli suunnitelma uhkan torjumiseksi.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Blogisti voisi ihan ajatuksiaan selventäen kirjoittaa oman mielipiteen Putinista. Katsotaan sitten löytyykö sille kannatusta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ei Ritala siihen kykene. Hän näkee, kuulee ja haistaa vain perussuomalaiset. Mikä tietty on meille hyvä, tarvitaan näitä arjen ritareita jotka tuottavat julkisuutta ja sympatiaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin sitä luulis, kansa nauraa teille Eerolan ja Packalenin juttujen ansioista, EU-vastaisuus onkin Putinin kainalossa kyhnäämistä.

Siitä kansa tykkää :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Putin on diktaattori.

Diktaattori on itse pakotteensa ansainnut.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Juu.

Mutta vakavasti, eikö sinusta ole mitään ristiriitaa siinä, että samalla kun pakotteissa on juustot ja muut suomalaiset tuotteet, niin eurooppa muuten ostaa Venäjän energiaa.

Just männäviikolla hyväksyttiin nord stream 2, eli eurooppa saa, pystyy, haluaa ja voi ostaa lisää energiaa venäjältä.

Tätä pakoitepolitiikkaa ihmetellään ansaitusti. Ei siinä mitään järkeä ole.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #40

Eii siinä ole mitään ihmeellistä, kommenttisi osoittaa sen, että kansainvälisestä diplomatiasta käsitys on aika heikko.

Kannattaa kerrata historiaa, sillä juuri tällä tavalla asioita valtioiden välillä hoidetaan.

Persut tuntevat ilmeisesti vain käräjäoikuden, ja sillä tavalla ei kansainälisiä ongelia hoideta. :)

Kuka sitä pakotepolitiikkaa kovasti ihmettelee? EU-maista valtaosa ei ihmettele.

Kommunistit ihmettelevät ja persut, ja sitten ikuiset Venäjänystävät.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #45

On se minulla heikko. Häviää selvästi sinulle.

Mutta pidä linjasi, persuja koskeva blogi päivässä on hyvä, parhaana ehkä kaksi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #40

Suomi ei ole pakotteisiin lisännyt juustoja tai elintarvikkeita. Eikä energiaakaan.

Niin, ja ei ole myöskään EU.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #56

Ei.

Venäjä teki vastapakotteet.

Ei koske eikä satu Saksaa jonka tuotteisiin eivät pakoitteet yllä tai koske. Venäjä toki räätälöi vastapakotteet maksimaalisen kärsimyksen periaatteella. Ymmärtäen samaan aikaan että Saksa, Suomi ja muut ostaa energiat enivei.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #40

# 40

Unionin pakotteet koskevat lähinnä Ukrainan kriisiin osallisia oligarkkeja. Koska näistä pakotteista niin ansaitusti ihmettelet niin rehellisyyden nimissä olisi syytä kertoa ketkä näistä oligarkeista sinä ja puolueesi haluaisivat pois pakotelistalta. Nythän sulla on hyvä tilaisuus vastata.

Unioni ei sensijaan ole kieltänyt jäsenvaltioiltaan energian tuontia Venäjältä. Unionilla ei ole sellaiseen valtaa vaan energian hankinta kuuluu siihen kansallisen itsemääräämisoikeuden piiriin. NS2:n hyväksyntä Suomessa osoitti että päätös olisi ollut viisaampaa antaa unionille.

Väite jonka mukaan unioni muka olisi kieltänyt eurooppalaisia maita viemästä elintarvikkeita Venäjälle on juuri sitä samaa valehtelua jota Venäjän trollit ovat jo muutaman vuoden suoltaneet. Kuvaavaa että juuri puolueestasi niin moni on osallistunut tämän lööperin levittämiseen. Kyllä niiltäkin osin ovat näyttönsä suhteestaan rehellisyyteen jo ajat sitten antaneet.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #58

Joo, siis pointti oli että Venäjältä ostetaan energiaa ja Venäjä halusi kohdentaa pakotteet kun voi, koska kauppa käy energiassa.

Mikä tässä oli nyt Tomi epäselvää?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #59

# 59

Jos kerran arvostelet pakotteita jotka unioni asetti Krimin laittoman miehityksen ja itä-Ukrainan kansanmurhan johdosta niin vähintä olisi että kertoisit ketkä noista pakotelistalla olevista henkilöistä haluaisit saada listalta pois ja miksi.
Pitäisikö kysymys muuttaa värityskirjan muotoon jotta se hahmottuisi?

Ja kun toisessa viestissäsi kehtaat vielä väittää etteivät Venäjän asettamat pakotteet koskisi muka Saksaa niin sen pystyy lööperiksi jokainen medialukutaitoinen selvittämään muutamassa hetkessä.

Itse asiassa se pistää surulliseksi ja myös epäilemään onko se meidän eduskuntamme sittenkään ihan oikea paikka tehdä päätöksiä jos siellä työskennellään noin perättömien väitteiden pohjalta. Eipä herätä luottamusta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #60

Tomi, mitä perussuomalaiset voisivat tehdä jotta herättäisivät luottamusta.

Ihan absurdia tää uusisuomi nykyään. Dissaa persuja ja kaverit tykkää. Sini ainakin.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #61

# 61

Voisit nyt aloittaa sen luottamuksen herättämisen vastaamalla tuossa edellä esittämääni kysymykseen.
Toisekseen jättämällä nuo 'Saksa ei kärsi pakotteista' (ja tuhannet vastaavat) höpöjutut jatkossa väliin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #63

Tiivistän:

Olisiko pakotteissa enemmän munaa jos ne ulotettaisiin energiaan?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #64

# 64

No en mä sulta vastausta odottanutkaan enkä siis sitä luottamuksen herättämistä. Että sinä ja taustajoukkosi olisivat ihan rehellisin aikein liikenteessä.

Energian tuonti ei tosiaan kuulu unionin päätösvaltaan vaikka puolueesi mukaan unioni päättääkin ihan kaikesta dnergiantuonnista paikallisiin bussiaikaitauluihin. Energiantuonti on sitä kansallista itsemääräämisoikeutta jota puolueesi kritiikittä kannattaa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #67

Jösses sinua, Siniä ja tuota ex-vihreää Joensuusta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #68

Mitä sä oikein taivastelet. Tää persujen putinismi joka siis on ollut aina aistittavissa on nyt purskahtanut kaikella voimalla julkisuuteen. Sitten vielä ihmettelet että usarin palstoilla annetaan persujen kuulla kunniansa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #69

Niin.

Vaan kommentoin vain saadakseni Ritalan näkyvyyden ylös.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #69

Tarkoittanet sitä, että Soini on ollut aina kieli keskellä suuta Venäjän ja sen johtajan arvostelemisessa. Hänen on täytynyt tietää tämä PS:n sisäinen putinistien oppositio jo kauan sitten; joka nyt laulukuorona on pelmahtanut jokaiselle puhelinlangalle laulamaan - rienaaman länttä ja ylistämään Venäjää. Lukekaa nyt hyvät hyssykät ensin ne venäläisten omat raporttit kauheasta myrkynvalmistuskaupungista etelä-Venäjällä, ennen kuin myytte sielunne vihollisen propagandan alttarille! Olkaa nyt edes joten itsesuojeluvaistoisia eikä aina niitä hyödyllisiä idiootteja.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #59

59 # Olisiko niinkin, ettei energiasioissa EU:lla ole mitään mandaattia päättää mitään!

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #40

Sana "pakote" on luonteeltaan rajallinen kuin sanonta piiskaa pyllylle. Sekään ei ole luonteeltaan sama kuin "pahoinpitely sairaalakuntoon"! Jos olis haluttu ruveta kauppasotaan Venäjää vastaan, silloin olisi pantu energia siinä ensisijaisesti pöydälle. Kauppasodissa vain harvoin on voittajia, joten tolkun ihmiset päätyivät vain pakotteisiin.

Toisekseen; Suomi ei ole asettanut mitään pakotteita vaan EU ja Venäjä on asettanut omat vastapakotteensa EU:lle, joihin kuuluvat myös Suomesta sinne vietävät elintarvikkeet. Suomi on osin korjannut tilannetta siten, että on siirtänyt osan tuotantoa Venäjälle. Eiköpä me tämän kanssa voida elää. En näe mitään muutakaan mahdollisuutta. Panihan se Suomen elintarviketeollisuuden miettimään, voisiko edes ajatella, että niitä tuotteita voitaisiin viedä muuallekin kuin Venäjälle! Sen seurauksena on tehty kauppaponnisteluja mm. Kiinaan ja lihanvienti on sinne jo auennut. Trumpin pelin seurauksena, elintarvikevienti Kiinaan voi nopeastikin moninkertaistua ja korvata kenties kokonaan Venäjän tappiot!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Sotakorvausten ansiosta Suomen teollistuminen vauhdittui, kyllä, mutta samalla se yksipuolistui ja esim. kulutustavaroiden osuus viennistämme oli ja ennenkaikkea on nyt, Nokian romahtamisen myötä lähes olematonta esim. Ruotsiin verrattuna. Tässä keskeisin syy miksi Suomen talous lähtee nousuun viiveellä kv. nousukauden alettua, me myymme vientiin lähes pelkästään investointitavaroita ja tämä on perua NL:n kanssa käydystä Bilateerikaupasta, josta Suomi toki lyhyellä tähtäimellä, varsinkin öljykriisin aikan hyötyi, mutta pitkällä tähtäimellä sen haitat ovat huomattavasti hyötyä suuremmat, ja sen huomaa, kun työttömyyslukuja katsoo.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Satoja miljoonia suomalaiset menettävät vuodessa Venäjän pakotteista. Samalla kun Saksa ja muu eurooppa ostaa Venäjältä energiaa sen mitä putkesta tulee. Ja just hyväksyttiin toinen putki (nord stream 2) että eurooppa voi ostaa lisää.

Venäjältä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä olen kommenttiesi perusteella entistä onnellisempi, että persut eivät koskaan pääse enää ulkopoliikkaa suomessa sekoittamaan.

On suomalaisten onni, että persut pysyvät poissa hallituksesta

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #46

#46 Valitettavasti se oikea 'peruspersu' on nykyinen ulkoministerimme.

Hänen sinisyytensä on ohimenevää ja entinen rooli houkuttaa palaamaan omiensa pariin.

Timo Soinin ahdistus, perustamansa puolueen onnistumisesta, on nähtävissä hänen plokikirjoituksissaan.

Mies suoltaa teksteissään katkeruutta, joka ei kuulu sivistykseen.

Sori siitä:)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #53

Soini sentään pystyy sopimaan asioista, vaikka hän käenpoikasta pesässään vaalivoiton takia suojelikin.

Halla-aho ei ole poliitikko, ei puoluejohtaja, eikä mikään valtiomies.

Näppärä sanoissaan ja viisas, ja pystyy sellaisia sanakäänteitä esittämään, että opetuslapsilla kuola vain valuu. :)

Puolue lakkasi olemasta, kun Halla-aho valittiin, eikä hänen johtamallaan liikkeellä ole enää asiaa niihin pöytiin, jossa esim. maahanmuuttopilitiikkaa tehdään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Puolueenne puheenjohtaja arvostelee näitä puoluenne kommentoijia, ole varovainen, tai olet itse kohta puhuttelussa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #47

Ei teitä pettereitä enää erota oikeesti toisistaan :)

Olen varovainen, lupaan.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #49

Luin Wikipediasta työnantajasi keskeiset meriitit:
"Mäkelän keskeiset poliittiset teemat ovat maahanmuuttokriittisyys ja EU-vastaisuus. Hän on aktiivisimpia kansanedustajia sosiaalisessa mediassa. Mäkelä tunnetaan muiden puolueiden kansanedustajien kärkkäästä arvostelusta Twitterissä. Hänen arvostelunsa kohteena ovat etenkin vihreiden, vasemmistopuolueiden ja sinisten edustajat."

Kysymys kuuluu rehellisesti; onko tuollainen mahdollista, että noilla eväillä nousee vielä Eduskuntaan? Muutkin saavat toki vastata!
Ennen vanhaan tuollaista kutsuttiin vain suun pieksennäksi, ei substanssiksi!

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

Suomalaisetkin myyvät aseita ja sotatarvikkeita konfliktialueille ja entinen ministeri häärää valtionyhtiön edustajien kanssa milloin missäkin Pimeässä Afrikassa epämääräisissä yhteyksissä. USA, Ranska, Britannia, Venäjä, Kiina, Israel ja monet muut maat myyvät aseita sota-alueille vaikka olisi minkälaisia pakotteita tai jopa saartoja. Suomen Patria on myös kärkyllä korppikotkana verirahoihin...

Yksi Nord Stream ei siellä paljon tunnu. Energiaa tarvitaan kun Eurooppa ostaa Venäjän kaasua ja samalla se on pois Ukrainalta, joka tuppasi varastamaan kaasua välistä muutamalla miljardilla. Politiikkaa...

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #52

NS2: taustalla häärää pääosin saksalaiset tahot; vain kaasu on Venäjältä. Se on win-win -tilanne ymmärtäisin.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

#39 Suomen elintarvikevienti oli vuosikymmeniä vain erilaisten "vuorien" (voivuori, lihavuori, viljavuori) dumppaamista maailmanmarkkinoille. Siinä touhussa ei ollut kauheasti järjen häivääkään. Ensin tuotettiin liikaa erilaisten maataloustukiaisten voimalla ja sitten voivoteltiin ja vietiin se ylijäämä-vuori alihintaan, vientitukiaisten avustuksella ulkomaille, usein juuri vihollisten elämää sulostuttamaan (itävienti). Veronmaksaja maksoi.
Mitä taas tulee sofistikoituun elintarvikevientiin, se edellytttää aitoa oikeaa osaamista ensinnäkin tehdä ulkomaalaisille maistuvia tuotteita, luoda brändejä ja pärjätä korkeammassa hintaluokassa ja kovassa kilpailussa tilasta herkkusuiden ruokapöydässä. Se ei ole helppo tie, ja edellyttää valtavasti enemmän markkinaosaamista, jota löytyy esim Ruotsista potenssiin x Suomeen verrattuna.
Suosittelen lukemaan tuoreen Talouselämä-lehden 13 s 36 juttu Suomen ongelmista vähittäiskaupan osaamisessa ja sitä koskevan koulutuksen puutteellisuudesta. Tukholman kauppakorkeakoulussa retail managementia voi opiskella kokonaisen tutkinnon verran, Suomessa parhaimmillaan vain 20 opintopisteen verran (yksi lukukausi). Ruotsissa kaupanala kiinnostaa opiskelijoita, Suomessa ala kärsii arvostuksen puutteesta. Menestys siksi mm. elintarvikeviennissä näkyy silloin erona mm. Ruotsin eduksi menestyksenä.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

"On siinä Halla-aholla harjaamista Soinin tyyliin, kun tuota lapsilaumaa yrittää kaitsea."
Halla-aho putkahti itse taannoin tänne keskustelemaan asioista ja esiintyi "hyvin hillitysti"! Ei merkkiäkään vanhasta kansankiihottajasta eli agitaattorista.
Siis toisin kuin ajattelit - väitän juuri päinvastaista, että PS puolueena köröttelee nyt rakoituksella vaaleihin ns kaksilla rattailla, ja että strategia on tarkoin harkittu eikä mikään sattuma.
Uskon, että ei aikaakaan kun politiikkaan syvällisesti paneutuneet ammattitoimittajat tuo pelin paljastavat, mutta tuskin se silti mitään muuttaa. Halla-aho on taitava peluri, se on jo nähty kun hän hajotti puolueensa kahtia niin, ettei vanha kaarti sitä edes ehtinyt tajuta! Piruetti edellytti erikoistaitoja.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

Persut ajaa kaksilla rattailla tai puoluejohto on täysin erimielisiä ja persujen sisällä on todellakin Viides Kolonna. Onko se ystävä EUssa vai Venäjällä siis...

Kyllä puoluejohdon sanomiset tulee ottaa huomioon ja Halla-Aho ei ole siellä yksin tai niin ainakin väitetään. Keisarikin on sanonut, että voi olla eri mieltä, mutta ripitti Eerolaa.

Halla-Aho on itse EUn hillotolpalla ja muu puoluejohto kallellaan itään. Näemmekö seuraavaksi episodin kun Keisariksi nouseekin vaikka Huhtasaari?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

En ole koskaan sanonut Halla-ahoa tyhmäksi, ja hän onkin täydellinen pelimies.

Tällä maahanmuuttovastaisuudella hän seilailee, ja tyhmät seuraavat, jokainenhan normijärkinen ymmärtää, että ei koskaan persujen tavoitteita kokonaisuudessaan mikään hallitus hyväksyisi, ehkä muutama uskollinen fani näin vielä luulee.

Halla-ahon historia ja puheet islamista ja turvapaikanhakijoista estää tuon puolueen hallitukseen menon, ja se on hyvä asia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"If it looks like a duck, quacks like a duck, denies it’s a duck, demands you prove it’s a duck and then accuses you of being a duck, it’s a Kremlin duck"

Darth Putin Twitterissä

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Onko tällä blogistilla muuta agendaa blogeissaan kuin persujen mollaaminen?

?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sananvapaus katsos, sellaista se on. :)

Ei sulla mitään sanottavaa sitten ollutkaan blogin aiheeseen, kunhan hiukan vain harmitti ilmeisesti.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

No ei harmita =)

Ennemminkin huvittaa

Kiitos viihteestä

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #119

Ole hyvä vaan, kiva kun viihdyt.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Onko kenelläkään mitään todisteita siitä, että diplomaatteja yleensä on karkotettu puolin ja toisin ?

Kenellä on, niin saisiko linkin näiden diplomaattien nimilistoihin.

Älkää vaan väittäkö, että nimet ovat salaisuuksia :)

Toni Rintala

"Älkää vaan väittäkö, että nimet ovat salaisuuksia"

En väitä, kerron vain mitä uutiset väittää:

"Venäjältä poistuvan diplomaatin henkilöllisyys ei ole ulkoministeriön mukaan julkista tietoa."
"Presidentti Niinistön mukaan karkotettavaa venäläisdiplomaattia ei ole vielä nimetty. - Karkotettavan henkilöllisyys ratkeaa pikapuoliin, Niinistö totesi."

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Niinpä.

Ei mitään näyttöä ole eikä tule.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset