valpperi

Paavo Väyrysen tarina lähentelee loppua

Paavo Väyrynen on erotettu kansalaispuolueesta.

 

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/243136-paavo-vayryselle-lahto-kansalais...

 

Joten kun hän sitten kesäkuussa häviää keskustan puheenjohtajavaalin, ja on luvannut sitten erota keskustasta, niin kohta ei ole Paavolla lainkaan puoluetta.

 

Jokohan suurimmat Paavo-fanit ymmärtävät, millaisesta kaverista on kyse.

 

Toisaalta Väyrysen tuntien, eiköhän kohta ole uusi puolue perusteilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Väyrynen on viimeinen Kekkosen mies ja Paavon matka Kekkoslovakiaan tyssäsi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kuitenkin Neuvostoliiton luottomies...

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Taisi ritala mennä nyt aika pahasti halpaan.

- Puoluehallitus pitää valitettavana ja surullisena, että Paavo Väyrynen ei ole sitoutunut perustamansa puolueen kehittämiseen. Kansalaispuolue toivottaa Paavo Väyryselle menestystä hänen omissa pyrkimyksissään ja lähettää terveiset Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilälle: "Keskustassa ollut ongelma Väyrysen kaksoisjäsenyydestä on tullut näin ratkaisua. Kansalaispuolueessa ratkaisemme asiat.

Voitte hyvillä mielin käydä vaalikamppailua keskenänne.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ohi on! tarroja voisi joku Väyryselle lähettää :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Missähän kovimmat Väyrysfanit nyt luuhaavat, ja miten täälläkin kaiken uskonsa Väyrysen uuteen tulemiseen laittaneet tähän reagoivat.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Eiköhän tämä ollut Paavon itse junailema juttu. Kansalaispuolue=Väyrynen. Tiedoitteessahan auotaan päätä Sipilälle ihan suoraan.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ilkka Luoman kommentteja odottelen ... muuten niin ahkera skribentti taitaa olla tästä asiasta hiljaa vielä pitkään :)

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Ei Paavoa noin helpolla nujerreta. Tästä hän saa vain taistelutahtoa. Monta käännettä on vielä luvassa. Nyt ei ole muodollisia esteitä PJ-taistelulle ja nähdäänkö kunniapuheenjohtaja vielä vallan kahvassa nähdään ensi kesänä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Paavolla on ollu tilinkäyttöoikeus ja pakko oli saada vähän mainosrahaa vaaleihin.

Sellainen kunniapuheenjohtaja :)

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Nythän tässä ratkesi se suurin ongelma: Paavo on nyt täysin vaalikelpoinen Keskustan puheenjohtajaksi, täytyy olla jopa niiden mielestä jotka eivät sitä aiemmin myöntäneet. Paavohan haluaa ensin katsoa tämän ja vasta sitten on muiden puolueiden aika...:)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin ei sen väliä, vaikka tutkintapyyntö on tehty.

https://demokraatti.fi/vahvistus-kansalaispuoluees...

Paavoon voi aina luottaa :)

Kyllä asettaa itsensäkin melko omituiseen valoon, kun jaksaa tuollaista kaveria kannattaa.

Nythän muuten ratkee paljon asioita, kun Paavo hävittyään kesällä on luvannut erota keskustasta, niin Paavo on taas vapaa perustaamaa uusia puolueita.

Kuka oikeasti enää tuollaista pelleä uskoo.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Kusta noista tietää; tiedä vaikka koko kupletti on Paavon käsikirjoittama, nuorisoseurateatterin johtaja kun on, hurjia juonenkäänteitä ja jännitystä. Hän saa tällä tempulla itselleen puhtaat paperit esiintyä Sotkamossa pj-kandidaattina, eikä tartte edes puolustella mitään olemassaolonsa tueksi.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Eikö tämä ole parasta mahdollista Paavon ajamien asioiden ajoa, eli kokoomuksen ja keskustan ajaman EU:n liittovaltion estäminen, puolueeton näkökulma Krimin "tilanteesta" ja Venäjäpakotteista.

Jos Sipilä ei kykene estämään Paavon ehdokkuutta Pj vaaleissa, niin Paavo varmasti haastaa Sipilän asioissa koskien EU, maahanmuutto Euro jne.

Miten luulet Sipilän pärjäävän face to face Paavolle näissä keskusteluissa? Ei mitenkään. Sipilällä ei ole minkäänlaista kykyä nähdä mitään muuta, kun oman pään sisällä pyörivät ajatukset ja niillä ei pitkälle pärjää, kun keskustellaan asioista vähän muullakin tasolla, kun Sipilän harrastamalla populistisella median suojelemalla höpinällä.

Sipilän on pakko keinolla millä hyvänsä yrittää estää Paavon ehdokkuus. Siinä on samalla Sipilän riski, sillä lain puitteissa pitäisi kuitenkin toimia ja kun on nähty Sipilän hallituksen toimet, eli ensin hosutaan ja sitten katsotaan miten kävi, niin voi Sippepoika ampua itteensä jalkaan.

Paljon pitäisi tapahtua hassuja asioita, että Paavo äänestettäisiin puheenjohtajaksi. Tuskin näin käy, sillä Sipiläfanit ovat niin uskovaista porukkaa, että siinä ei ole mitän tekemistä tosiasioilla kun äänestetään.
Paavon faktatiedot ei pärjää Sipilän populistista median suojelemaa tyhjää höpinää vastaan. Sehän on nähty, kun meillä kerran on noi kokoomukset ja keskustat hallituksessa kokoajan.

Mutta asioita tulee esille, jos Paavoa ei estetä. Se nostattaa Suomessakin Eu ja maahanmuuttoasiat esille aivan kuten muualla Euroopassa jo monissa maissa on noussut.

Suomessa se on vaikeaa, sillä vaikka ylivoimainen kansan suosikki Presidentti tarjoaa keskustelupöytää EU.n ja Euron tulevaisuudesta, niin kokoomusministeri vaan tylysti toteaa, että näistä asioista ei kesukustella.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyllä tämä aika oudolta käänteeltä joka tapauksessa tuntuu, vaikka se toki Paavon aseman kahden puolueen jäsenenä ratkaiseekin silmällä pitäen keskustan puheenjohtajavaaleja. Kyseessä ei ilmiselvästikään ole Paavon juoni, vaan aito erottaminen. Jos kyse olisi juonesta, niin Paavon mainetta ja kunniaa ei olisi mollattu tuolla tavoin. Yllättävää myös, että Usarinkin palstalla Paavon vankkumaton tukimies Sami Kilpeläinen on tuon erottamisen takana.

Ihmettelen kuitenkin jonkin verran sitä, että tuollaisesta selvästikin presidentinvaalikampanjaan liittyvästä rahoitusasiasta on tehty noin raskauttava henkilökohtainen väärinkäytös. Puolueensa etuahan hän on ajanut, jos asiaan ei liity muuta kuin se, mikä nyt on julkisuuteen tuotu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No se ei varmaan tunnu kansalaispuolueelta kivalta olla sellainen vara-vara vaihtoehto.

Jos käyttää puolueen rahoja omiin tarkoitusperiinsä, siitä ehkä mitään ilmoittamatta, niin ei se kauhean hyvältä näytä.

Poliisi sitten tekee arvion, kun tutkintapyyntö on tehty.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Rahasumma on peräisin Väyrysen tukiyhdistykseltä ja se on käytetty presidentinvaalikampanjan rahoitukseen, johon muuten ei tiettävästi ollut käytössä muuta kuin mukimyyntituloja. Kampanja-avustus on siirretty puolueen kautta ja nyt puolue ei halua myöntää velkaansa tukiyhdistykselle. En edelleenkään näe tässä suoranaista henkilökohtaisen edun vuoksi tehtyä "kavallusta", vaan kampanjarahoitukseen liittyvän epäselvyyden.

Toisaalta Paavolla on historiassakin epäselvyyksiä päivärahajupakoissa jalasmökkeineen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Väyrynen teki persut, se onkin jakautunut kahteen osaan tuo puolue :)

https://www.ksml.fi/kotimaa/Uusi-k%C3%A4%C3%A4nne-...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vielä kinkkisemmäksi menee. Taitaa olla taustalla henkilösuhdeongelmia.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

No eipä ratkennutkaan kaksoisjäsenyys. Erottamispäätös ei ole vielä lainvoimainen. Suosittelisin innokkaimpia blogisteja odottamaan faktoja.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mitä faktoja tässä enää tarvitsee, 0% kannatuksella tää on hupaisaa viihdettä.

Kyllähän nämä vielä tappelevat pitkään oikeudessa, mutta mitään merkitystä sillä ei ole mitättömyyden kannatukselle.

Paavon kannattajille voi tulla pitkä vuosi, kun näitä leikkejä seuraa, välillä voi käydä häviämässä Sipilälle, ja sitten taas jatkaa oikeudenkäyntiä vanhoja kaveritaan vastaan.

Pelle, mikä pelle.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti Vastaus kommenttiin #21

No faktoja siitä onko erotettu ja lähenteleekö Paavon tarina loppuaan.:)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #26

Ne faktat näkee ilmeisesti kaikki muut, paitsi innokkaimmat fanit.

Voin kysyä sinulta Paavon saavutuksista lisää vaikka keskustan puoluekokouksen jälkeen ja sitten vaalien jälkeen, vastauksen tietävät näemmä kaikki muut paitsi sinä.

Presidentinvaalit jo nähtiin, vaikka sinunkin puheista päätellen toinen kierros oli varma :)

Siperia opettaa.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti Vastaus kommenttiin #27

Seuraat aktiivisesti asioita, joka on hyvä mutta tyylissäsi keskustella on vain yksi paha vika. Kun heittelee noin tunnepitoisia lausumia ja vihjailevia leimakirveitä ympäriinsä niin aito keskustelu käy nopeasti mahdottomaksi. Voisin korjailla näitä loputtomiin mutta enpä taida viitsiä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #28

Väyrynen on itse toimillaan kaiken aiheuttanut.

Katsotaan sitten, kumpi on oikeassa, jos Väyrynen on keskustan puheenjohtaja, tai kansalaispuolue saa kansanedustajia, niin minä tunnustan olleeni väärässä.

Katsotaan sitten onko sinusta siihen, kun haaveet kaatuu.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti Vastaus kommenttiin #29

Malttia nyt. En minä mitään varmoja väitteitä tulevaisuudesta esitä toisin kuin sinä, siihen olen liikaa maailmaa nähnyt. Nyt en ole aivan varma mutta muistaakseni en myöskään ole esittänyt sinun olevan väärässä, olen vain tuonut esiin vaihtoehtoisia argumentteja varmuutesi vastapainoksi. Väyrysestä olen yrittänyt kiinnittää huomiota niihin asioihin ja perusteluihin mitä mies sanoo ajavansa vastapainoksi niille, jotka ohjaavat keskustelun kokonaan muihin asioihin. Esim jos puhutaan vaikkapa Suomen puolueettomuudesta niin jotkut perustelevat kantaansa jalasmökillä...
Nytkään en liity niihin, jotka toverituomioistuimessa tuomitsevat Paavon laittomuuksista ennen kuin oikeuden päätöksiä on saatu.

Niin, ja fani en ole. Pidätän itselleni oikeuden päättää fakiklubiin liittymisestä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Erottamispäätös on voimassa siihensaakka kunnes se oikeden päätöksellä kumotaan, ritalalla ei ole mahdollisuuksia viedä asiaa oikeuden ratkaistavaksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Erottamispäätös on voimassa siihensaakka kunnes se oikeden päätöksellä kumotaan, ritalalla ei ole mahdollisuuksia viedä asiaa oikeuden ratkaistavaksi.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

the dogs bark, but the caravan goes on

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Jos Väyrynen ei pysty pitämään käsissään kansalaispuolueen raha-asioita, niin miten hänelle voidaan uskoa minkään muun puolueen johtopaikkaa?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jos julkisuuteen tullut tieto pitää paikkansa, niin Väyrysellä meni omat ja vieraat rahat sekaisin ja heittoa tuli.

Onko hänellä taipumusta mennä sekaisin rahojen kanssa?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ei kai. Minä epäilen tätä hörhöporukkaa, joka on tarttunut Väyrysen takinliepeisiin.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Kansalaispuolue taisi tehdä harakirin. Viihdyttävää, persut ovatkin nykyisin jopa hieman tylsiä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, Paavo voittaa draamassa jopa persut, ja se on paljon se.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Ymmärrän kyllä, että meille ns tavallisille ihmisille tilanne voi olla vaikea ymmärtää mutta YLE:n toimittajalta odottaisi analyyttisempää otetta. Toimittaja on väärässä ammatissa kun kommentoi tapahtumia tyyliin: voi ihme, jaksaako joku vielä Trumppia... ahistaa en enää jaksa tätä Putinia..

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tuo 38000 euroa on pikkuraha meillä täällä Suomessa, jossa 90 miljoonan euron Eurojackpott- voittajatkaan eivät näe tarpeelliseksi ilmoittautua Veikkauksen luukulla. Raharikas Sipilä jos joku tämän tietää.

On hyvinkin todennäköistä, että kyseinen rahasumma on liikkunut Väyrysen käyttöön viekkaudella vaan ei vääryydellä.

On mielenkiintoista seurata Suomen Keskustan seuraavaa puoluekokousta, jossa puolueen organisaatio joutuu ottamaan kantaa siihen onko Väyrynen Kansalaispuolueen jäsen vai ei .

Mahdollinen väärä ratkaisu saattaa jättää Suomen Keskustan ilman laillisesti valittua puheenjohtajaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaikkea voi analysoida, mutta keskusta puheenjohtajana jatkaa Sipilä, yhtä varmasti kuin Niinistöstä tuli presidentti.

Paavon opetuslapset tietysti jostain ihmeestä haaveilevat, mutta ne haaveet romuttuu varmasti.

Tuo koko kansalaispuolue on ollut alunperinkin onneton yritys, joihin verrattuna esim. sinisiä voi pitää suurpuolueena.

Vaaleissa ei tule minkäänlaista menestystä, ja tämä Väyrysen toilailu karkoittaa loputkin kannattajat.

Suomelle on hyvä asia, että tällaiset sekoittajapuolueet, kuten persut, siniset, kansalaispuolueet ym. katoavat kartalta, Suomen asioiden hoitoon niillä ei tule olemaan osaa eikä arpaa.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Lavosen kommenttia odotellessa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kuvitellaanpas tilannetta, jossa Paavo lainaa puolueelleen omia rahojaan vaikkapa 38 000€. Näin vähävarainen puolue pääseekin käymään vaalikampanjaa Paavon puolesta.
Ehkä puolue voisi korottaa jäsenmaksua maksaakseen Paavolle takaisin sen, mitä puolue on velkaa? Tosin kun Paavo muodostaa puolueen jäsenistön enemmistön, hänen erottamisensa puolueesta voi vaikeuttaa jäsenmaksun korotuksen hyödyntämistä velkojen takaisinmaksamiseen.

Lopultahan kaikki on hyvin, Paavo ei olekaan tuhlannut omia varojaan vaalikampanjaan!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset