valpperi

Vaalitenttien tasapuolisuudesta ja kiusaamisesta

Nyt saa monesta paikasta lukea persujen itkua kun ehdokas Huhtasaarta muka kiusataan.

Pohjanoteeraus on tämänpäiväinen persudosentin blogi, jossa hän kirjoittaa, että Lauraa kiusataan.

Mitenkään tämä itku ei erotu muutenkaan persujen käytöksestä tai tyylistä kirjoittaa eri asioista. Uhrautuminen ja valittaminen on pääkohta, oli sitten kyse Huhtasaaresta, Halla-ahosta tai Hakkaraisesta, ja tietysti sitten vielä pettureista, eli sinisitä puhuminen.

Jotenkin tämän itkun ymmärtäisi, jos kyseessä olisi muutama kirjoitus, mutta nyt näitä blogeja on saanut lukea reippaasti yli kymmenen kappaletta.

 

Tarvitseeko Huhtasaari sääliä? Pitäisikiö häntä kohdella jotenkin silkkihansikkain, koska hän ei osaa kysmyksiin vastata, tai koska hän ei presidentin tehtävistäkään mitään tiedä.

Itse hän on tuonne pyrkimässä, ja yleensäkin vaalitentit ovat raadollisia ja toimittajat etsivät ehdokkaiden heikkoja kohtia.

Huhtasaaresta niitä heikkoja kohtia ei ole kauheasti tarvinnut hakea, koska niitä tämän tason kilpailuun vaadittavia hyviä piirteitä ei juuri löydy.

Sunnuntaina sitten nähdään, mihin tämä ehdokkuus kannattajien säälintoivotusten myötä riittää, mutta tällainen uhriutuminen näyttää jo naurettavalta, enkä usko, että ehdokas itsekään on tyytyväinen, että hänet esitellään heikkona ja kiusattuna.

Persujen mediataidot ovat mitä ovat, ja kannattajien kirjoituksistakin näkyy jo epätoivo.

Persujen ja Huhtasaaren perälauta vuotaa ja siellä Paavo kahmii ne änkyröiden loput äänet. Nämä kaksi ehdokasta syövät toisiltaan nyt kannatusta, mikä kylläkin on Suomelle hyvä asia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Presidenttikisaan lähteneitä saa "kiusata". Samoin täällä puheenvuorossa tunnettuja poliitikkoja ei tarvitse kommenteissa sääliä, mutta tavallisten kirjoittajien aivopieruja pitää kommentoida kohteliaasti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Voi verrata siihen kun toimittaja avasi Kyllösen tentin kysymällä tantraseksistä. Missä kaikki uhriutujat??!!

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Niin, eikös toimittaja pitänyt Kyllösen tantraseksipuheita hulvattoman hauskana läppänä. Niin hauskana ettei toimittajan pokeri pitänyt.

Olisikohan toimittajan mielestä ollut yhtä hauskaa, jos miespoliitikko olisi vihjannut kiukuttelevan naispoliitikon olevan munan tarpeessa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Toimittaja nimenomaan kysyi eikö tantraseksiheitto ollut populistinen. Mutta kukaan vassari ei uhriudu.
Uhriutumisen kulttuuri on persujen hengitysilmaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #4

Jos vastaava olisi kysytty Huhtasaarelta, niin tääälläkin olisi blogia toisensa jälkeen valitusta epäasiallisesta kohtelusta.

Minusta varsinkin ylen tentit olivat hyviä, oli tiukkoja kysymyksiä kaikille, enkä yhtään nähnyt mitään kiusaamista.

Jos ei osaa vastata kysymyksiin, niin sehän onkuin bensaa liekkeihin toimittajalle.

Kansan on hyvä tietää millaisia kykyjä on ehdokkailla, kyse ei ole kiusaamisesta.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #5

No eipä minulla noiden tenttien linjasta kauheasti ole kritisoitavaa. Tuo tantraseksiesimerkki vain oli täysin kelvoton, koska juuri niiltä kohdin Kyllönen saa jostain syystä pelata ihan eri säännöillä. Samoin tuossakin haastattelussa. Vai voisiko joku miesehdokas kuitata tuon "grillaamisen" horisemalla jotain penetraatiosta?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #4

Jep. Eikö...tsihi...se...kihihi...tantraseksiheitto...hihi... ollut...tirsk... populistinen. Vakuuttavaa grillaamista. Jännä juttu ettei kukaan uhriudu. Eikä kuitenkaan poista sitä erityisesti vasemmalta laidalta tulevaa kitinää, miten naispoliitikkoja tarkastellaan niin paljon kriittisemmin kuin miespoliitikkoja.

Olisi kiva nähdä, millainen olisi median reaktio, jos vaikkapa tänään kovasti pahastuneelle feministipuolueen puheenjohtajalle suositeltaisiin kunnon panoa avuksi pahimpaan harmitukseen. Ja siitä sitten miestoimittaja kyselemään, eikö sellainen hehheh, ole vähän asiatonta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #6

Edelleen Solakivi, kukaan ei uhriutunut vaikka Kyllöstä grillattiin letkautuksesta. Tottakai hän mieluuumin olisi halunnut profiloitua muulla tavalla kuin letkauttajana.
Vaikka kuinka yrität keskustella jostain muusta kuin uhriutumisesta on fakta että Kyllösen tukijat jättivät uhriutumisreaktion omaksi jupinakseen eivätkä suoltaneet blogia blogin perään siitä.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #9

Älä nyt viitsi. Kyllönen on aika lailla koko poliittisen uransa pyrkinyt erottumaan juuri jonkinlaisella rempseydellä. Siksipä hän vastasi toimittajan "grillaamiseen" jälleen uudella sutkauksella. - Johon toimittaja sitten vastasi repeämällä nauruun.
Melkoista grillaamista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #10

Aika ylimielisesti toimittaja kyllä suhtautui letkautteluun. Ja se ei saa Kyllösen kannattajia raivon partaalle.
Persut haluavat sekä letkautella että saada valtiomiesten ansaitseman kohtelun. Aikamoiset vaatimukset.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Eihän Huhtasaarta ole tarkoitettukaan vakavasti otettavaksi ehdokkaaksi, vaan Halla-A halusi vinoilla Niinistölle valitsemalla parodiaehdokkaan.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

On ihan totta, että ei kaikki toimittajien loanheitto ole kohdistunut pelkästään Lauraan. Oikeastaan Saulia, Vanhasta ja Haavistoa lukuunottamatta kaikki ovat saaneet enemmän tai vähemmän lokaa niskaansa. Minä en vain voi ymmärtää tälläistä lähestymistapaa. Äänestäjät eivät saa siitä mitään irti muuta kuin sen, että miten ehdokas pärjää ristitulessa. Tälläistä toimittajien tenttaaminen on ollut jo vuosia.

Mitä Lauraan tulee niin mielestäni hän on pärjännyt tässä ihan ok, ja on kokoajan kehittynyt ulosannissaan. Alussa epävarmuus tuli enemmän esiin mitä se on tullut loppuvaiheissa. On kuitenkin paljon asioita mitä hän olisi voinut tehdä toisin. On esimerkiksi ihan turha lähteä puhumaan omasta vähäisestä kokemuksesta, koska ensiksikään sitä ei juuri ole, ja toisekseen ei kukaan äänestä häntä kokemuksen perusteella, vaan muutoksen saamiseksi poliittiseen ilmapiiriin. Ja tätä hänen olisi pitänyt tuoda kokonaisuudessaan enemmän esiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä ottaa persuille ja Huhtasaaren kannattajille näemmä koville, kun luotto omaan ehdokkaaseen on jo nyt kadonnut. Sitten keksitään tekosyitä siihen, että häviö tulee.

Vika on Huhtasaaressa, kauempaa sitä ei kannata etsiä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Vika on Huhtasaaressa, kauempaa sitä ei kannata etsiä."
Kukas sitten ellei Laura?

Luulenpa että käsittely tenteissä olisi ollut persujen kohdalla ihan samanlaista riippumatta kuka olisi ollut ehdokkaana heidän joukostaan. Halla-aho tiesi kohtelun eikä uskaltanut asettua ehdolle eikä muita oikein esittelykelpoisia puoluejohdosta löydy.

Väinö Hirvelä

Jos mitään kiusaamista ei ole olemasas niin säkin varmaan olet kirjoituksissasi jo tuominnut lauran rikotut ikkunat vai mitä? Onko joku ideologinen kikka millä käännät senkin päässäsi, että natzi kerjäsi sitä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset