valpperi

Suomi on euroopan syrjivimpiä maita

Uusimman tutkimuksen mukaan Suomi on kakkosena listalla, jolla verrataan miten maahanmuuttajat ja pakolaiset kokevat syrjintää.

 

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005485251.html

 

Eipä kauheasti enää kannata väittää, että Suomessa ei olisi rasismia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (85 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eikös brittien pitänyt olla niitä, jotka haluavat sulkea rajansa? Ei tulos yllätä. Suomi kuuluu kulttuurisesti vielä erittäin vahvasti slaavilaiseen maailmaan. Siksi venäläisten ja esimerkiksi puolalaisten avoimesti syrjivä kulttuuri kovasti viehättää persuja ja muita putinisteja.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

En ole lukenut koko selvitystä mutta graafeja katsoessa näyttää, että eniten syrjivyyttä löytyy Luxemburgista, Pohjoismaista, Hollannista, Saksasta, Itävallasta. Börje taas kommentoi mitä sylki suuhun tuo, ilmeisesti näkemättä selvitystä ja omien ennakkoluulojensa pohjalta.

Varmaan ne tanskalaiset ja luxemburgilaisetkin on niitä slaaveja, joka tuntuu rinnastuvan joihinkin alempiin ja vähän halveksittaviin kulttuureihin vihreässä ylemmyydentunnossa.

Mika Sarivaara-Satta

So what? Ja siltikin tänne on tunkua, + rasismia ja rasisteja on kaikkialla, vauvoista vaareihin.

Käyttäjän jakerajaaho kuva
Jarkko Raja-aho

Minäkin olen KOKENUT epämielyttäviä katseita, minustakin on TUNTUNUT että joku teki loukkaavan eleen. Saattoi se tarkoittaa jotain muutakin mutta näin minä sen KOIN. Olen myös suoranaisesti kuullut, että joku on sanonut minulle asioita tavalla josta en pidä. Olen siis KOKENUT koko elämäni rasismia.

Rasismi siellä, rasismi täällä, hiiala hiiala hoi!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomalainen tyyli on juuri tuo, jos ei joku miellyttä, niin sitten haukun tutkimuksen huonoksi ja vääränlaiseksi.

Vaikkei kommentoijalla taida ollakaan yhtään tietoa, miten tuo kysely on tehty, pääasiahan on se, että vastaukset ovat tietysti vääriä.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Nyt on se verran myöhä, etten jaksa tähän tutkimukseen juuri perehtyä, ja tuskin ehdin huomennakaan, mutta voisit sinäkin Petteri vilkaista tuon tutkimuskoosteen neljättä sivua (sikäli jos kuulut niihin, joita faktat ylipäätään enää kiinnostavat). Kohderyhmät ovat erimaissa niin erilaiset, että esim. Itäisen ja Läntisen Euroopan välillä ei voida tehdä järkeviä vertailuja.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Aina yhtä ihanaa kun aikuinen "mies" uhriutuu. Tätä kansantautia ilmenee ainakin yhdessä puolueessa ja se ei ole piraattipuolue.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

KOKENUT ja TUNTUNUT ovat minullekin tuttuja. Itsekin muutin Euroopan ulkopuolelta perheineni Suomeen yli kymmenen vuotta sitten ja tutuksi tulivat myos tappouhkaukset.

Rasismi siella, muttei kaikkialla. Ei paljon laulata.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Koettakaa jo ymmärtää, ettei niitä haluta tänne liian suuria määriä. Suomalaiset eivät ole rasisteja sanan perinteisessä merkityksessä, mutta jos he tuntevat, että tulijat uhkaavat heidän turvallisuuttaan, hyvinvointiaan ja viihtyvyyttään, niin torjuntareaktiot ovat aivan luonnollisia. Pahinta kuitenkin on, että huomattava osa suomalaisista ei enää voi luottaa maamme päättäjien ja viranomaisten harkinta- ja toimintakykyyn maahanmuuttoasioissa, vaan tietyt massamaahanmuuttoa lobbaavat ryhmät ovat saaneet otteen meidän julkisesta vallastamme. Suuriakin määriä ulkomaalaisperäisiä siedettäisiin paremmin, jos luottamus vallanpitäjin haluun ja kykyyn hallita tilannetta olisi korkealla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tässä kyselyssä oli mukan useita vuosia maassa asuneita ihmisiä, kunkahan vaarallisia he ovat. :)

Kyse on puhtaasta rasismista, väärä väri ja väärä ulkonäkö.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

"mutta jos he tuntevat, että tulijat uhkaavat heidän turvallisuuttaan, hyvinvointiaan ja viihtyvyyttään, niin torjuntareaktiot ovat aivan luonnollisia. "

Näin varmaan on. Mutta se, että nämä "torjuntareaktiot" kohdistuvat myös suomalaisiin paluumuuttajiin ja muuten samanlaisiin mutta vierasta kieltä (englantia) puhuviin lapsiin, ovat nämä torjuntareaktiot mielestäni vähän ylimitoitettuja.

Englannin tai muiden kielten puhumisen ei pitäisi aiheuttaa ihmisissä pelkoja, vaan päinvastoin. Se, että muualta tuleva saa työpaikan Suomessa, ei pitäisi aiheuttaa pelkoa hyvinvoinnin suhteen, vaan päinvastoin. Viihtyvyyttäkään ei pitäisi eri kulttuurin ihmisten vähentää, mutta tämä ei Suomessa tietenkään ole mahdollista ainakaan lähimpään sataan vuoteen. Valitettavasti.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

#20

"Mutta se, että nämä "torjuntareaktiot" kohdistuvat myös suomalaisiin paluumuuttajiin ja muuten samanlaisiin mutta vierasta kieltä (englantia) puhuviin lapsiin, ovat nämä torjuntareaktiot mielestäni vähän ylimitoitettuja." /Jukka Salakari

Tässä yhtälössä on varmasti enemmän muuttujia kuin pelkkä paluumuuttajan puhuma kieli. Olen suorittanut osan koulunkäynnistäni ulkomailla, englantilaisessa koulujärjestelmässä, enkä kokenut vierasta kieltä (englantia) puhuvana syrjintää tai rasismia Suomeen palattuani. Enemmän hilpeyttä aiheutti ehkä puhumani suomen kieli, joka siinä vaiheessa oli jopa koomisen asti "täydellistä" kirjakieltä :D

Pekka Iiskonmaki

Suomi on terveydellistä syistä asumiskelvoton marraskuun alusta toukokuun alkuun.

Kansan pahoinvointi taas on ympärivuotista piinaa.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Ilmoitan tässä nyt että lapsesta asti vähintään kerran vuodessa olen joutunut uhkaavaan tilanteeseen romanin tai ei-kantasuomalaiselta näyttävän taholta. Toki toisinaan myös ihan perussuomalaiselta (ilman viittausta puolueeseen) näyttävän toverin kanssa. Hengissä on kuitenkin selvitty.

---
Toki tuo selvitys kuulosti ikävältä. Mutta ainakin itse suhtaudun kvalitatiiviisiin haastattelututkimuksiin suurella varauksella. Tässäkin tulee mieleen että esimerkiksi Mustan Barbaarin sukulaiset kokivat kyllä rasismia palatessaan baarista, mutta lopputulos ei ulkoa päin enää ollutkaan rasismia (ainakaan oman tulkintani mukaan) vaan kyseisten henkilöiden huonoa käytöstä. Ruksi tuohon selvitykseen vaikka aihetta ei ehkä olisi ollut.

---

Rikostilastojen mukaan somalitaustainen henkilö on kolme kertaa useammin henkirikoksen tekijä kuin uhri. Irakilainen seitsemän kertaa. Virolainen ja venäläinen vielä useammin. Nämä ovat lukuja joita tulkinnat ja subjektiiviset kokemukset eivät vääristä. Mielenkiintoinen detalji muuten oli se että aina kun vietnamilainen tekee Suomessa henkirikoksen, uhri on myös vietnamilainen..

---

Miten päin tahansa, on surullista että ihmiset jotka jo ovat maassa laillisesti, eivät voi tuntea oloaan turvalliseksi. Kenelläkään ei pitäisi olla syytä vittuilla heille taustan takia. Se on omaankin pesään kusemista, sillä kiusatut ovat usein niitä joista tulee natseja sossun asiakkaita (termi on nyt laajennettu koskemaan väkivaltaisia hihhuleita).

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Monessa kyselyssä lopputulos on selvä, vaikka tuloksia ei lukisi.
Jos työntekijöiltä kysytään, onko palkka hyvä, ei ole.
Jos eläkeläisiltä kysytään, onko eläke riittävän suuri, ei ole.
Jos työnantajalta kysytään, onko työntekijöiden palkka liian suuri, on liian suuri, jne.

Jos bussissa et istu tummaihoisen naisen viereen, se on syrjintää. Jos bussissa istut tummaihoisen naisen viereen, se on metoo. Siis kumpikin vaihtoehto on väärä?

Itse olen kyllä bussissa tai junassa istunut tummaihoisen naisen viereen tai vastapäätä. Joskus bussissa suomalaisen näköinen nainen on istunut viereeni, vaikka kokonaan vapaita penkkejä on ollut.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Hesarin taulukkoon on saatu Australia :D. Olisiko kuitenkin kyse Itävallasta?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Hyvä huomio, entä itse aihe?

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

#17 Tietenkin tuo on huono uutinen, mikäli pitää paikkansa, ja kait pitääkin.

HS juttu vaikuttaa kuitenkin vähän vasemmalla kädeltä tehdyltä. Ihmettelin "Australian" lisäksi esim. seuraavia kohtia:

"Suomi osoittautui nyt yhdeksi Euroopan syrjivimmistä maista. Eniten syrjintää koetaan Luxemburgissa, jossa joka toinen Saharan eteläpuolisesta Afrikasta muuttanut kertoi syrjinnästä." (Lue kommentti #12)

"Syrjintää koetaan etenkin työnhaussa ja JULKISISSA PALVELUISSA mutta myös yksityisissä palveluissa, kuten kaupoissa, hotelleissa, ravintoloissa ja pankeissa." (Sanon suoraan, että pidän väitettä julkisissa palveluissa tapahtuvasta syrjinnästä epäuskottavana, mutta mene ja tiedä)

Luen alkuperäisen raportin läpi joskus kun ehdin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #32

Saharan eteläpuolisesta Afrikasta muuttaneita on Hesarin taulukon mukaan syrjitty paljon myös Seychellin saarilla (Saharan eteläpuolisessa Afrikassa)!

Luotettavan tuntuinen raportti.

Olli Utriainen

Miksi ihmeessä tänne sitten lappaa kymmentuhatmäärin porukkaa "syrjittäviksi" ? Miksi esimerkiksi somalit, irakilaiset jne. pysyvät Suomessa syrjittävinä, vaikka heidän omissa maissaan on turvallista elää ja asua.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Entiset globaalit roistot , suuret siirtomaaisännät ja imperialismin airueet: Englanti,Portugali, Italia ja Ranska ovat vähiten syrjiviä! Hohhoijaa :)

Eipä silti, nollatoleranssi syrjinnän suhteen on paikallaan.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Australia ja Seychellit, eurooppalaisia maita? Kommenttiosiossa joku toimittajaa paremmin perehtynyt korjaa Itävalta ja Ruotsi... :)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Hyvä että löysit olennaisen osan tutkimuksesta. :) Onko jotain muuta blogiin liittyvää?

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Vanhoissa siirtomaavalloissa, joissa on entuudestaan paljon maahanmuuttajia, Saharan eteläpuolelta tulevat eivät koe olevansa syrjittyjä.

Pohjoismaissa päinvastoin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Tuo jo asettaa Hesarin jutun kyseenalaiseksi.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Vai että kokevat syrjintää. Että oikein syrjintää kokevat! Sehän on väärin se; ketään ei saisi syrjiä.

Pitäisikö teidän, jotka ette syrji, alkaa tehdä hyvät työnne paremmin?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Miksi ne tänne laittomasti tungeksii, missä maanmiehensä jo ilmoittavat kokevansa täällä syrjintää?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Oikein hienoa dialogia! Kun me syrjimme kaikki muita, vika on niissä muissa, kun eivät ymmärrä pysyä poissa.

Eikö pikemminkin meidän ole aika muuttua ja lakata syrjimästä?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #74

(Nyky-)syrjintä on suurelta osin keksitty ongelma; koetusta syrjinnästä on lanseerattu objektiivista syrjintää, jota ei juurikaan koskaan näytetä eikä edes yritetä näyttää toteen. Syrjityksi tulemisen kokemuksia kokevan yksilön yksilöön itseensä meneviä syitä ei käsitellä (kuten psykologista alttiutta syyttää toisia omasta saamattomuudestaan tai kykyjen puutetta); yhteisöllinen moraalisaarna taas on vahvaa ja kitkerää.

Toisin sanoen, homma leijuu ilmassa kuin pakokaasut liikennevaloissa.

Jossakin siellä käytännön melskeessä sitä kai tapahtuu? Mutta missä on evidenssi? Se, että on kokenut syrjintää tulee - kaikin mokomin - ottaa vastaan väitteenä syrjinnästä mutta ei minään sen kummempana "totuutena".

Rauhassa näitä pitää miettiä.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Odotettu tulos, suomi on monikulttuurisuudessa kokolailla uusia maita. Ennen 90-luvun alkua etniset vähemmistöt olivat väkilukuun suhteutettuna äärimmäisen harvinaisia.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Onkohan kyseltävillä ollut käsitteet selvillä, koneinsinööreillä toki ? Tulkkaus? Mappi ö:hön moinen viritelmä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä se vaan niin on, että jos Suomessa vastaan tulee turvapaikanhakija Syyriasta, kebab-yrittäjä Turkista tai avaruusinsinööri Afrikasta, niin suomalaisen reaktio näihin on sama.

Niin mitäs tänne tunkee laittomasti, suomalainen osaa ilmeisesti heti ulkonäön perusteella nähdä kuka on tänne tervetullut ja kuka ei :)

Rasismia tämä on, ei mitään muuta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Mitään tuollaista ei po tutkimuksessa osoiteta, silkkaa mutuilua.

Onko blogisti tai joku muu kommentoivista ylipäätään lukenut sitä tutkimusta? Sen mukaan syrjintää on paljon, erityisen paljon sitä on pohjoismaissa ja keskisen länsi-Euroopan maissa mutta ei Suomi sieltä yleisesti ottaen juuri pomppaa muita syrjivämpänä.

Pidän syrjintää sekä huolestuttavana että tuomittavana ilmiönä mutta ei se poistu ainakaan omia ennakkoluuloja toistelemalla.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Sen mukaan syrjintää on paljon, erityisen paljon sitä on pohjoismaissa ja keskisen länsi-Euroopan maissa..."

Näin ihan fiilispohjalta on pakko esittää myös kysymys: Kuinkahan luotettavia mahtavat olla tulokset Itä-Euroopan osalta? Mistähän ovat löytäneet noista maista edustavan otoksen vaikkapa somaleita tai pohjoisafrikkalaisia?

Ei mutta, siellähän onkin monessa maassa haastateltu venäläisvähemmistöä. Omenat ja melonit?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Suomessa syrjitään vain niitä, jotka ovat syrjimisensä ansainneet.

Tähän kastiin kuuluvat mm. Itä-Euroopasta Suomeen saapuneet taskuvarasliigat, kaksikymmentä vuotta Suomessa asunut maahanmuuttaja, joka ei osaa sanaakaan suomenkieltä ja tänne loisimaan tulleet nuoret miehet, jotka peräävät oikeuksiaan kuin maailmanvalloittajat. Lisätään joukkoon vielä patologiset valehtelijat ja keppostelijat.

Muita en ole havainnut syrjittävän.

Edellä listatun joukonkin osalta syrjiminen on suhteellista.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Voi olla myös suomalaisten veronmaksajien pelastus, kun poliittinen eliitti ei
ymmärrä tekemisiään ? Onko kyseessä Hesarin ( = Bravda ) totuus ja tilaama
"tutkimus" ? Sen lauluja laulat, jonka leipää syöt. Hesarin ja Ylen agenda on
kertoa koko ajan maahanmuutosta ja pakolaispolitiikasta vain yksipuolista
"faktaa". Ja toisaalta molemmat mediat odottavat veronmaksajilta toisen posken
kääntämistä ja kestämistä.

Työperäinen maahanmuutto tuskin on se ongelma ? Ongelma on tämä nykyinen haitta-
maahanmuutto, jossa tulee tuhansia - kymmeniä tuhansia koko maailman sosiaalitoi-
miston paapomaksi ja veronmaksajien piikkiin "oleskelemaan".

Ja mitä tulee monikulttuurisuuden ihanuuteen, niin voisi olla hyvä tutustua
Ruotsin tämänhetkiseen tilanteeseen. Osa suomalaisista saattaa tietää tämän ja
se voi olla yksi syy hieman väljähtyneisiin empatian purskahduksiin.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Olisikohan näiden kunniakansalaisten tekemillä joukkoraiskauksilla ja naisten ahdisteluilla ja joka paikassa hokemilla "Sinä rasisti", mitään tekemistä syrjimisen kanssa?

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Suomeen kaikki hyvä tulee hieman jälkijättöisesti mutta Saksan, Ranskan ja
Ruotsin ym. tapahtumat ja kulttuurin rikastumisen näyttelyistä saa aivan
riittävästi myös vähemmän mairittelevaa ajantasaista ja tuoretta kritiikkiä.

Tätä herkkua odotellessa on voinut muodostua hieman varautunut ja itsesuoje-
luvaiston maustama mielikuva ja ajatusmalli esim. Ruotsin vihervassulaisten
hallitusten aikaansannoksista. Kyllä me olemme pärjänneet ihan hyvin ennen
ja ilman itämaiden tietäjien massainvaasiotakin. Nyt suomalaisien veronmak-
sajien odotetaan uhriutuvan ja sulautuvan kyseisen massan mukanaan tuomiin
ongelmiin, koska olemme sen arvoisia ? Sipilää siteeraten - tutustukaa islamiin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jos ulkomaalaisia ohjeistettaisiin, ettei kannata tulla Suomeen syrjittäväksi, syrjintä voisi vähentyä merkittävästi? Suomalaisiin kohdistuvaa syrjintäähän ei lasketa?

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

Jos suomalaisiin kohdistuva syrjintä laskettais mukaan, olis Suomi maailman rasistisin maa!

Kouluissakaan ei enää saa vapautusta ruoka-aineista edes allergian takia. Mutta sianlihasta voi kieltäytyä ihan vain sanomalla, että kun en tykkää.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Saksan poliisi sai viimehetkillä estettyä Essenin joulumarkkinoille ja ostos-
keskukseen suunnitellun terrori-iskun. Iskun suunnittelijat olivat 6 Syyriasta
tullutta turvapaikanhakijaa, joista 4 vuonna 2015 ja 2 vuonna 2016 Saksaan
saapuneita. Oikea uutinen noin vajaan kuukauden takaa..

Euroopan iskuissa on ollut lukuisia ns. turvapaikanhakijoita tai jo pitkään
maassa "kotoutuneita" moniosaajia. Iskuihin ei ole tarvittu monissa keisseissä
edes Isisin-jäsenkirjaa.

Ranskassa on noin 7,5 miljoonaa muslimia eli noin 11-12 % Ranskan väestöstä.
Vankiloissa on lusimassa noin 68 000 vankia, joista noin 68-72 % on tätä
moniosaajavähemmistöä. Onko Ranska siis rasistinen maa ? Onko rasistista
suhtautua "väärin ja varauksellisesti sellaiseen väestöön, jolla on ongelmia
ja 8 -14 kertainen riski syyllistyä vaikkapa tyttäresi raiskaukseen ?

Tämä Euroopasta tullut tieto pitää muistaa, jos haluaa halata maailmaa. Tätä
ei Hesari tai Yle kerro - vaan suodattavat edelleen vain aineistoa näiden ns.
turvapaikanhakijoiden kantapään sektorista.

Juha Hämäläinen

Suomi on syrjässä kaikesta, joten lienee loogista.

"Suomen johtajat eivät tiedä miten paljon piilorasismia Suoemssa on ja se tulee yllättämään heidät kerran ja kunnolla."
Mamun näköinen kadunmies

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Onneksi natsit olivat hankkimassa meille 78-vuotista itsenäisyyttä viimeisessä rajakahakassa neuvostoliiton kommunisteja vastaan.
Oletteko vieneet kukkia heidän haudoilleen kun antoivat henkensä teidänkin puolestanne?
Joten "asioilla on puolensa"

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala
Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Petteri,nyt on luettu enemmän:)

Kesäkuun alkupuoli 1941[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
SS-divisioona Nord ylitti 7. kesäkuuta Norjan ja Suomen rajan Nyrudin siltaa pitkin ja aloitti moottorimarssin Jäämerentietä pitkin Vuotson ja Sodankylän kautta Rovaniemelle. 8 000–9 000 miehen vahvuisen divisioonan ajoneuvokolonnan ohimarssi kesti kymmenen tuntia. Divisioona oli Rovaniemellä 10. kesäkuuta.

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Toivottavasti natsit meidän taviksien rinnalla hankkivat itsenäisyyden takaisin EUROKOMMUNISTEJA vastaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Oletko kuullut vaaleista?

Siellä ne päättäjät valitaan, turha itkeä aina samaa virttä, jos kansa ei halua samaa. Demokratiassa enemmistön kanta voittaa.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

"Demokratiassa enemmistön kanta voittaa."

Demokratia on paljolti mediapeliä ja syyttömien mustamaalausta. Taitavampi ja ovelampi voittaa, ei aina se paras asia tai edes enemmistön kanta.. Ihan kuten sodassa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #40

"Taitavampi ja ovelampi voittaa, ei aina se paras asia"

Paitsi jos ihmiset ymmärtäisivät äänestää taitavampia asioidenhoitajia eikä kauniimpia ja muutoin suulaampia.
Äänestäjät valitsevat ja heitä tulee syyttää kun päätökset ei aina olekaan hyviä.
Muu on ruikutusta ja höplästävedettävien narinaa.

Demokratia on myös taitolaji jota toiset osaa käyttää asioidensa hoitamiseen ja toiset taas ei.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #42

Eduskunnassa on jo yksi afgaani ja yksi turkkilainen. He edustavat yhden prosentin painoarvolla muualta tulleita. Vaikka prosentti on pieni, niin vaikutus suomalaiseen demokratiaan on merkittävä ja Helsingin osalta vielä merkittävämpi.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #42

"Paitsi jos ihmiset ymmärtäisivät äänestää taitavampia asioidenhoitajia eikä kauniimpia ja muutoin suulaampia."

Tuskin. Etenkin Kokoomus tykkää kysellä riveihinsä missejä ja muita "hyvän näköisiä". Siksi kai on niin suosittu, koska suurin osa nuorista äänestäjistä äänestää ulkonäön perusteella..

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #58

"koska suurin osa nuorista äänestäjistä äänestää ulkonäön perusteella."

Niin, siksipä olenkin sitä mieltä että jos äänestää "ulkomuodon" eikä ammattitaidon perusteella niin sitten olisi ymmärrettävä olla valinnan jälkeen hiljaa.
Tietenkin kokoomus kuten jokainen puolue asettaa ehdokkaansa sen perusteella minkä olettaa menevän läpi mutta jos läpi ei menisikään pelkät ulkomuotovaliot niin tilanne ehkä paranisi. "Ulkomuotovalio" sana sisältää muitakin avuja kuin vain silmillä nähtävät.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #40

Onko sulla parempi vaihtoehto?

Älytöntä höpötystä

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #51

"Onko sulla parempi vaihtoehto?"

Ei ole. Mutta saahan silti parasta vaihtoehtoa kritisoida?
Demokratiassakin on vikansa, kun se sallii kaikenlaista pelaamista. Jo pelkästään kuntatasolla on aika hämmästyttävää sopupeliä ja selkäänpuukotusta. Siksi pysyttelen mielummin lähinnä avunantajana.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #40

Rintala, emme ole sodassa, emme edes sisällissodassa.

Ymmärrän kyllä turhautumisenne, kun äänenne ei kuulu kuin sillä voimalla, joka teidän nuppilukunne on. Taistelusanasto ei juuri tilannettanne paranna.

Politiikka ei ole sotaa eikä taistelua. Politiikka sanana tarkoittaa yhteisten asioiden hoitamista. Se on sitä, että jokainen poliittinen toimija pyrkii edistämään omien äänestäjiensä etuja lupaustensa mukaan. Asioista neuvotellaan ja sovitaan yhdessä, jotta mahdollisimman monen äänestäjän toiveita pystytään täyttämään.

Kansallissosialistien toimintamalli on erilainen. Joskus on syntynyt tilanteita, joissa eniten ja äänekkäimmin vaateitaan esittäneelle on annettu valtaa. Sellaista toimintaa on sittemmin kovastikin kaduttu.

Kansallissosialismi on edelleen demokratian uhka.

Minusta isänmaallisten tärkein tehtävän tulee olla se, että demokratiaa kunnioitetaan ja tarvittaessa puolustetaan.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #75

"Politiikka ei ole sotaa eikä taistelua. Politiikka sanana tarkoittaa yhteisten asioiden hoitamista."

Tästä olen kyllä kovin eri mieltä. Vaikka siinä yhteisiä asioita hoidetaan, se on peliä. Ja kukin ajaa omiaa poliittisia tavoitteitaan.

"Asioista neuvotellaan ja sovitaan yhdessä, jotta mahdollisimman monen äänestäjän toiveita pystytään täyttämään."

Asioista aika vähän neuvotellaan ja sovitaan yhdessä. Vasemmisto ei hyväksy yhtäkään PS:n esitystä ihan periaatteesta, vaikka muut kannattaisi. Kokoomus hylkää PS:n ehdotukset ja seuraavalla kierroksella tekee aivan saman esityksen omissa nimissään. Toiset äänestää ja sopii lautakunnissa yhtä, mutta sitten taas tekevät muutosesityksiä omia ehdtuksiaan vastaan, jotta saavat pöytäkirjaan haluamansa merkinnät, joista voi kirjoittaa lehteen ja haukkua muita.

"Kansallissosialismi on edelleen demokratian uhka."

Demokratian puolella itsekin olen. Mutta demokratioita on monenlaisia. Ja on monenlaisia tapoja kunnioittaa demokratiaa.

Käyttäjän VilleVauhkonen kuva
Ville Vauhkonen

Jos julkaistaan tutkimus, jonka mukaan Suomi on rasistisempi kuin Viro, kertoo se enemmän tutkimuksesta kuin Suomesta. Jos yhdenvertaisuusvaltuutettu siitä pöyristyy, kertoo se enemmän yhdenvertaisuusvaltuutetusta kuin Suomesta. Aikuisen oikeasti, onko Suomi rasistisempi kuin Unkari? Tämän tutkimuksen mukaan on.

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Natseja moitin heidän Juutalaisvastaisuudestaan!

Juha Hämäläinen

Mites palestiinan ihmiset? Saako ne olla antisemiittejä ilman vihaasi?

http://www.bild.de/politik/inland/antisemitismus/i...

Kuvassa palava lippu on Berliinissä holocoustin muistomerkin vieressä!

Temppu josta normi saku joutuisi tuomiolle, mutta me Euroopassa ollaan vieraskoreita?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kv. ihmisoikeustyössä saavutetaan aika ajoin voittojakin. Tällä kertaa sopivasti kuin eilisen ihmisoikeuspäivän kunniaksi: Irak on paikallisten ja länsimaisten lähteiden mukaan vapautettu Islamilaisen valtion terrorihallinnosta, ja al-Assadia tukeva Venäjä kertoo myös Syyrian olevan nyt ainakin vähän vähemmän ei-vapaa. Yess!

Ehkäpä myös Suomen VOKkien juhlamieli voiton johdosta näkyy pian konkreettisesti arjessa turvapaikanhakijoiden hakeutuessa joukoittain hyvin levänneinä kaivattuihin ja mahdollistuviin jälleenrakennustöihin lähtömaahansa, joka lienee nyt ISISin hävittyä ratkaisevasti turvallisempi. Ja täällähän syrjitäänkin...

Irakin jälleenrakennusta meidän suomalaisten onkin sitouduttava tukemaan tuntuvin yhteistyöpanostuksin myös paikallistyövoiman palautuksen lisäksi, onhan oma taloutemmekin nyt lopulta vahvistunut. Niiden turvapaikan saaneiden, jotka ovat ehtineet aloittaa täällä sikäläisissä oloissa hyödynnettävän koulutuksen, on varmaan hyvä käydä se loppuun Suomessa päästäkseen sitten kotimaassaan heti esimerkiksi asiantuntijatehtäviin. Jatkossa on koulutuskehitysapu ja ihmisoikeus/tasa-arvokasvatusyhteistyö syytä järjestää paikan päällä. - Lähi-itää ei jätetä sodan ja ihmisoikeuspäivän jälkeenkään!

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Juutalaiset ovat tehneet kaveria ei jätetä sloganista taidetta.

Sikäläiset kaapivat "kaverin" jäänteet tarvittaessa vaikka seinältä talteen, ettei mitään varmasti jää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Aika moni iski heti kyntensä turvapaikanhakijoihin, no tämä ei tullut yllätyksenä.

Miten muuten nämä viisaat erottavat kadulla turvapaikanhakijan?

Jos esim. suomessa syntynyt tummaihoinen ihminen kokee ja saa osakseen syrjintää, niin miten se asia selitetään parhain päin?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Jos esim. suomessa syntynyt tummaihoinen ihminen kokee ja saa osakseen syrjintää, niin miten se asia selitetään parhain päin?"

Onko sinulla omakohtaista kokemusta tästä, vai oletko lukenut asiakkaiden puuttuessa antikvariaatin vanhoja juorulehtiä? Vai etkö itse myy väärän värisille?

Oletko niin asenteesi vanki, että kieltäydyt ottamasta myyntiin Hitlerin Taisteluni osat I ja II, vaikka niiden keräilyarvo ylittää moninkertaisesti niiden kirjallisen arvon?

Itseltäni nuokin löytyvät kokoelmasta, jossa on satoja muitakin enimmäkseen toista maailmansotaa käsitteleviä teoksia.

Kun lukee, niin ymmärtää. Kun ei lue, niin olettaa. Kun olettaa, niin tekee itsensä lähinnä naurettavaksi. Kun kerran nauretaan, aina nauretaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Aika paljon tuli taas sellaista tekstiä, joka oli sitä ''musta tuntuu'' osastoa :)

Mun myyntini nyt ei varmaan tänne kuulu, mutta mun käsien kautta on varmaan mennyt enemmän Hitlerin taisteluni kirjoja, mitä tulet koskaan edes näkemään, samalla on olen myynyt Leninin teoksia, Stalinin teoksia, ja viikonlopulla myin Trumpinkin kirjan.

Minä kauppiaana myyn niitä kirjoja, mitä ihmiset haluavat ostaa, se ei liity minun ajatuksiini ja ideologiaani lainkaan.

Hyvä että sulla on satoja sotaa koskevia kirjoja, minulla niitä on varastossa tuhansia :)

Tuossa kyselyssä nimenomaan Afrikasta tulevat ihmiset ovat joutuneet rasistisen kohtelun kohteeksi, sitä vaan ihmettelin, että kun täällä kommenteissa alkoi heti meteli, että mitä tulevat tänne laittomasti, niin se vaan ihmetytti, että miten nämä ihmiset tuntevat ja erottavat maahanmuuttajan, vaikka täällä pitkään asuneesta ihmisestä.

Suomi on tuolla listalla kakkosena, eikä se kyllä yhtään ihmetytä, kun näitä tekstejä lukee.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Miksi somalitaustaiset tappavat enemmän suomalaisia kuin päinvastoin jos vain suomalaiset vihaavat somalitaustaisia? Eikö sen vihan pitäisi näkyä myös jossakin? Vai vihaavatko molemmat toisiaan, somalitaustaiset vain enemmän? Vai onko subjektiivinen kokemus rasismista sittenkin väärä?
Vähän analyysiä peliin nyt.

Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen

Tällaisen kokemukseen perustuvan tutkimuksen ongelma on se, että ympäröivä kulttuuri vaikuttaa voimakkaasti siihen, mikä syrjinnäksi koetaan.

Jotta tuokset voitaisiin tulkita rasismiksi, pitäisi tietää kuinka moni suomalainen kokee tulleensa syrjityksi. En löytänyt vastaavaa kyselyä joka olisi toteutettu kantasuomalaisilla, mutta tässäpä tutkimus nuorten osalta:

https://yle.fi/uutiset/3-7844959

"Tuore Nuorisobarometri 2014 kertoo karuja lukuja nuorten kokeman syrjinnän yleisyydestä. Yli puolet haastatelluista, 55 prosenttia, kokee tulleensa jossain elämänsä vaiheessa syrjityksi. Viimeisimmän vuoden aikana syrjinnän kokemuksia on runsaalla kymmenesosalla nuorista."

Hesarin artikkelin mukaan joka neljännes (25%) haastateltu on kokenut syrjintää.

Nuorison syrjintä on siis Suomessa kaksi kertaa yleisempää kuin maahanmuuttajien syrjintä, joten voisiko syrjinnän taustalla olla jokin muu syy, kuin rasismi?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Ilmeisesti ritala olet myös sitä mieltä, että Suomessa on paljon rasismia?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No varmasti on, eipä tuo nyt mikään uutinen oikein ole, me olemme hiukan syrjässä kaikesta, ja hiemankin poikkeava ulkonäkö ja väri, kyllä aiheuttaa edelleen tuijotusta ja joskus vihaakin.

Isoissa kaupungeissa tilanne on varmaan muuttumassa, mutta syrjäseuduilla musta mies on vieläkin nähtävyys ja ihmettelyn aihe.

Nyt kun on ollut tämä pakolaiskriisi, niin se on tehnyt suomalaisille hyvää, on ollut pakko tustustua hiukan erilaisiinkin ihmisiin.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"ja hiemankin poikkeava ulkonäkö ja väri, kyllä aiheuttaa edelleen tuijotusta ja joskus vihaakin."

Onko syrjintä ihonvärin perusteella merkittävämpää kuin jokin muu syrjintä?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #66

Suurinta tyhmyyttä se ainakin on, enkä tiedä miksi syrjintä pitäisi laittaa johonkin pahemmuusjärjestykseen.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #67

Ainakin siitä tehdään tutkimuksia ja puhutaan eniten.

Miten poistaisit tai vähentäisit edellämainittua syrjintää?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #68

Se on syvällä, ei syrjintä lähde kieltämällä, pikkuhiljaa asiat etenee. Me ollaan niin perkeleen jääräpäistä kansaa ja me halutaan olla rauhassa, eikä asioitten tarttis koko ajan muuttua.

Minä olen kyllä ihan samanlainen jääräpää. :)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #69

"Se on syvällä, ei syrjintä lähde kieltämällä, pikkuhiljaa asiat etenee."

Yllättävän järkevä mielipide.

Mika Sarivaara-Satta

Ei väri tee ihmistä erilaiseksi, vai oletko rasisti?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #77

No sitä olen yrittänyt täällä sanoa, joten jos ei ymmärryksesi tähän riitä, minä luovutan.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

"Koetusta" syrjinnästä pääsee eroon muuttamalla takaisin kotimaahansa kaltaistensa joukkoon.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Päivän paras aivopieru, siitä papukaijamerkki :)

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Moni maahanmuuttovastainen kritisoi tätä tutkimusta. Minkä ihmeen takia? Sehän osoittaa, että rasistiset maahanmuuttovastaiset henkilöt ovat onnistuneet! Perussuomalaisten puoluetoimistossa olisi aihetta avata kuohuviinipullot ja pitää leukavia puheita. Kerrankin voi persu todeta, että omalla toiminnallaan on voinut vaikuttaa yhteiskuntaan ja sen ilmapiiriin. Persu voi myös miettiä vaihtoehtoa, jos ei olisi näinkin ahkerasti syrjitty niin maahanmuuttajia voisi olla maassamme vieläkin enemmän. Tämähän on torjuntavoitto, josta jalon kansan parhaat pojat ja miksei myös Kiemunki & Huhtasaari voivat olla ylpeitä!

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Aika pitkä matka noista kyselytutkimuksista on edes siihen, että niiden lähtökohtana oleva olettamus -- että olisi siis olemassa jokin "normaalitilanne" jossa mitään kulttuurisia hylkimisreaktioita ei ilmenisi -- pystyttäisiin kyseenalaistamaan.

Kysellään yksilöiltä kokemuksia ja tilastoidaan vastauksia. Siinä tapahtuu se kaikelle fslskille tieteenharjoittamiselle tyypillinen virhe, että menetelmän näennäisesti eksakti järki siirtyy tutkimuskohteen ominaisuudeksi.

Jos niin sanottua rasismia pitäisi määrällisesti mitata, yksilöiden lähestyminen siinä nyt olisi vihonviimeinen keino. Eikä lähtökohtaolettamana suinkaan voisi toimia se, että olisi olemassa jokin rasismista vapaa abstrakti tyhjiö.

Kehottaisin ihan yhteisöilmiöitä koskevana ajatusharjoituksena suhtautumaan käsitteeseen rasismi kuin se olisi numeraali. Se ilmenee erilaisina kulttuurisina hylkimisreaktioina silloin kun samaa tilaa jakavat toisilleen sopimattomat kulttuurit. -- Sillä kaikki kulttuurit ovat erilaisia, ne ovat kovia kognitiivisia tosiasioita joihin niiden piirissä kasvaneet ihmiset eivät yksilöinä voi oikeastaan ollenkaan vaikuttaa.

Mitä yhteensopimattomampia kulttuurit ovat keskenään ja mitä enemmän vieraskulttuuria on, sitä enemmän niin sanottua rasismia. Kysymys on yhteisöilmiöstä, joka voidaan todeta yhteisötasolla esimerkiksi asuinalueiden segregoitumisena. Yksilötuntoja on turhaa tuoda kuvaan mukaan.

Yksilöt tuntoineen ovat monin tavoin totaalisesti eksyksissä. On niitä jotka moralisoivat, niitä jotka sovittelevat, niitä jotka torjuvat, niitä jotka vihaavat. Se kaikki on lopulta samantekevää, koska yhteisötason reaktio on perustavanlaatuisena olemassa ihan siitä riippumatta miten yksilöt omat tuntonsa käsitteellistävät ja ilmaisevat.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

On se hyvä ettemme ole siellä yksin. Ruotsi on tulossa perässämme hyvää vauhtia!

https://www.kansalainen.fi/31409-2/

Ai niin, eihän tämä olekaan syrjimistä kun tämä koskee vain juutalaisia ja valkoista rotua.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ai sä olet sellaista mieltä, selvä.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Eli maahanmuuttajat kokevat rasismia ja lain puolesta on jopa yksi keissi jo syrjinnästä, jossa syytetty lainvoimaisesti tuomitaan luultavasti syrjijäksi(?).

"Oikeuden käsittelyssä on nyt yksi syrjintärikos, jonka tuomio on todennäköisesti sakkoja."

Sellainen pieni huomio, että maahanmuutajat voivat pitää suomalaisia rasisteina jo heidän etäisyytensä takia sosiaalisissa kanssakäymisissä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämä ei koske pelkästään maahanmuuttajia, vaan myös etniseen vähemmistöön muutenkin kuuluvia.

Käyttäjän RistoNikander kuva
Risto Nikander

Kun tutkimuksen tekijä on hallitus, HS, EK, lääketeollisuus jne. Tutkimuksen tulos on usein päätetty jo etukäteen. Se on propagandaa, mielipiteitten manipulointia jne. jne.

Eipä ole ihme, kun "pakolaiset" ovat nuoria miehiä, sekkkailijoita, makean ja helpon elämän etsijöitä, rikollisia, raiskaajia,jopa terroristeja. Ei hädänalaisia naisia, lapsia, vanhuksia. Moraalista on kysymys.

Ja näille jaetaan etuoikeuksia, erivapauksia, rahaa, asuntoja. Ja taataan oikeusturva viimeisen päälle. Ja vaativat lisää ja lisää.
Maksavatkin 200 kertaa enemmän kuin esim nainen pakolaisleireillä.

Suomalaiset eivät halua tällaista porukkaa Suomalaisten elateikdi. He eivät ole tehneet maamme hyväksi mitään ja heistä pidetään huolta paremmin kuin oman maan puolustajista ja rakentajista.

Petteri Rintalalys puuttuu suhteellisuuden taju, moraali ja isanmaallisuuden. Mutta saihan huomiota vajakkiudellaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset