valpperi

Meillä on Suomessa kaikki hyvin

Loppujen lopuksi kun tätä nykyaikaa elää ja katselee maailmanmenoa, niin ei meillä täällä Suomessa ole asiat kovin huonosti.

Finlandia-palkinto meni upealle kirjailijalle, hänen kirjojaan olen ennenkin lukenut, ja suosittelen niitä kaikille, jopa kulttuuriministerille, jos saa väljemmän pipon. :)

Ruotsinkieltäkin on hyvä osata, eikä se tee kenestäkään huonompaa.

Talous kasvaa taas hyvää vauhtia, eikä näköpiirissä ole mitään suurta kuoppaa.

Turvapaikanhakijoitakin tulee koko ajan vähemmän, tosin jos tiettyjä ihmisiä kuuntelee, niin saa käsityksen, että rajat pullistelevat koko ajan. Näinhän asia ei ole, mutta pelkoa on mukava lietsoa, ainakin jos se edesauttaa omia pyrkimyksiä.

Paperittomatkin saavat enemmän hoitoa Helsingissä, joten se on hyvä heille. Minä en tiedä mikä on hyvä ja mikä huonoa, mutta demokraattisesti päätös tehtiin ja se riittää minulle.

Presidenttikin alkaa olla selvillä jo ennen joulukuuta, Niinistö jatkaa, ja ihan hyvin hän on hommat hoitanut.

Suomi on saanut tänä vuonna paljon kansainvälistä huomiota ja Niinistö on tavannut Venäjän, Usa:n ja Kiinan johtajat.

Kuninkaallisiakin maahamme juuri saapui, joten mukava on niitäkin katsella.

Pian Suomi täyttää sata vuotta ja meillä on yleisesti melko hyvä elintaso, ulkopolitiikkakin on kansan mielestä hyvää, joten silläkin saralla ollaan hyvällä mallilla.

Aina voi parantaa, ja seuraavien vaalien jälkeen taas varmaan uudet yrittäjät antavat panoksensa Suomelle.

Meillä on melko hyvä olla täällä Suomessa, maailmalla voi kuohua, mutta meillä isoin kuohunta taitaa liittyä Hakkaraisen kolariin, paperittomien lääkäripalveluihin, ja Finlandiapalkitun kirjailijan junteiksi haukkumiseen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Toni Rintala

"Turvapaikanhakijoitakin tulee koko ajan vähemmän"

Melko tasaisesti heitä tulee 400-500 joka kuukausi. Tänä vuonna tulee lähes sama määrä kuin viime vuonnakin. Ehkä muutama sata vähemmän.

Käyttäjän AnteroHelppikangas kuva
Antero Helppikangas

Tyyntä ennen myrskyä? Pitäisiköhän enemmän panostaa sääennusteisiin?

Kun asiat ovat hyvin, niin niitä ei osata arvostaa, ennenkuin samat asiat ovat huonosti.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Hyvät lähtöasetelmat ensi vuodelle. Investointipaineitakin sopivasti vientiin liittyvillä verkostoilla. Hallitus hoitanut hommansa kelvollisesti eikä ole aiheuttanut epävakautta tärkeille elinkeinsektoreille.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on meissä syvällä, että kun uutisissa ilmoitetaan, että talous kasvaa kovaa vauhtia ja työttömyys alenee, niin suraava kommentti onkin, että '' eitämä kauan kestä. kohta alkaa jo laskukausi''

Mä en tiedä missä tää ikuinen pessimismi lymyää, kai se vaan on kivampi ajatella kaikesta ensin huonoa.

Mä olen nyt muutaman vuoden aina herätessäni sanonut ääneen, että tänään on hyvä päivä, ja huomenna parempi, mä sairastuin syöpään tässä viis vuotta sitten ja totesin, että ei tää murehtimalla tää taivallus oo ainakaan helpompaa. :)

Murheita on aina edessä, Suomellakin, on Sotea ja eriarvoisuutta, mutta eipä nekään asiat hoidu, kuin hoitamalla, jos ei tämä hallitus pysty, sitten koittaa taas seuraava, maailma ei kaadu hallituksen kaatumiseen.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Petteri, onneksi syöpä ei enää ole kuolemaksi! Silti, jokainen meistä lähtee ajallaan.

Positiivinen elämänasenne vapauttaa paineista.

Suomalaisessa yhteiskunnassa on semmoinen erikoisuus, että hyvinvoivat auttavat jouluisin, heikommassa asemassa olevat, jokainen päivä.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

"... ei tää murehtimalla tää taivallus oo ainakaan helpompaa"

Ei ole helpompaa ei ... mutta kai sinä jotakin nautintoa siitä saat?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eihän tässä mitään hätää oo valmiissa maailmassa :)

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Kyllä se oikeasti vaan niin lienee kuten avaajakin laususkeli. Ken ei todella huonoja aikoja ole nähnyt, ei hyviäkään osaa arvostaa.
Sairastettuani syövän viitisen vuotta sitten, osaan melko hyvää terveyttänikin nykypäivin arvostaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ja presidenttiparikin saa vauvan ja ehtii todennäköisesti vielä saamaan äitiyspakkauksenkin.
Taas yksi lapsi syntyy Suomeen kultalusikka suussaan. Olkaamme siitä iloisia yli puoluerajojen, sillä kateus vie kalatkin vedestä.

Saattaisi se kuuluisa silakka nimittäin muutoin loppua suomalaisilta eläkeläisiltä ja muilta vähäosaisilta.

Laittomasti maassamme oleskelevat turvapaikanhakijatkin saadaan onneksi houkuteltua nyt Helsinkiin täyshoitoon ja - huoltoon. Helsingissä sijaitsee myös Supon päämaja, joten jo aiemmin hyvä turvallisuustilannekin saadaan hallintaan entistäkin paremmin jos enää mahdollista.

Valtakunnassa kaikki hyvin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No niin, postiivista asennetta ;)

Kyllä ne vauvat on sitte ihquja, mä en kyllä enää jaksais.

Turvapaikanhakijoista ja heidän halustaan Helsinkiin ei vielä kukaan tiedä, ja kaupunkeihinhan he ovat koko ajan halunneet.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Äskettäin : Ajatuspaja e2:n ja Magman tutkimuksissakin on mielenkiintoinen prosenttiluku. Kaikista kaksikielisissä kunnissa asuvista ruotsinkielisistä 56% käyttää usein tai ainoastaan suomea asioidessaan viranomaisten kanssa". Mihin me nykyisessä laajuudessa kalliita suomenkielisten järjestämiä ruotsinkielisiä palveluita tarvitaan? Kun kielivähemmistökin luonnostaan juntistuu ja käyttää "meijån" juntin kieltä !

Itse toteaisin meistä junteista:Jos ruotsin kieli olisi rikkaus Suomessa, se kantaisi itse itsensä, eikä sitä tarvitsisi pakottaa koko kansalle. Jos ruotsin kieli kuuluisi suomalaiseen identiteettiin, suomalaiset osaisivat tai sitten he opiskelisivat sitä vapaaehtoisesti, eikä sitä tarvitsisi pakottaa koko kansalle. Ruotsin pakottaminen koko kansalle, alleviivaa ruotsin tarpeettomuuden. Tarpeettomuuteen panostaminen ei millään voi olla rikkaus, vaan se on rasite, ja iso kuluerä, johon valtaväestö alistetaan maksamaan "pakosta"

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mun mielestäkin ruotsinkieli pitäisi olla vapaaehtoinen, mutta turhan suuret mittasuhteet tämä vääntö on kuitenkin saanut.

Asia ei ole niin merkittävä, että siitä pitäisi tapella.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Juuri näin, kuten avaaja viimeisessä kommentissaan lausahti.
"Pakkoruotsista" on saatu kehiteltyä itseään suurempi poliittinen lyömäase ja propagandaväline.
Jossain päin kirjoittelinkin kun itse vanhan keskikoulun kävin, ruotsi oli pakollinen alusta lähtien toisella luokalla saksa, lukiossa englanti, eri vaihtoehtokielineen. En koskaan ole kokenut ruotsin opintoja "pakkoruotsiksi", se oli eräs oppiaine ja sillä siisti.
Sittemmin kun tuli 70-luvulla koulu-uudistus, oppikoulu sulautettiin yläasteeseen, ruotsinkieli oppiaineena ja sen jälkeen, joskus 80-90 luvuilla jotkin puolueet ottivat sen opetusohjelman mukaisen oppiaineen "pakkoruotsiksi" ja tänä päivänä tämä teema toimii oikein hyvin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset