valpperi

Hallituksen EU-linjaus

Hallitus antoin eilen Sipilän johdolla EU-linjaukset, ja melkoinen yksimielisyys taitaa eduskunnassa olla Suomen linjasta.

Normaali opposition arvostelu seurasi tietysti, mutta mitään ihmeellistä arvostelua ei tullut demareilta, eikä vihreiltäkään.

Oppositio on syyttänyt hallitusta siitä, että se on passiivinen eikä toimi aktiivisesti päätöksenteossa, Sipilän puheenvuorosta taas sai sen käsityksen, että olemme aivan ytimessä ja päätöksenteon etulinjassa. Taitaa olla ihan normaalia hallituksen ja opposition ''erimielisyyttä'' joka ei oikeasti mitään merkitse.

Vasemmistöliitto ja perussuomaliset olivat melkein ainoat, jotka näkivät suurempia vikoja hallituksen EU-linjassa.

Minusta Suomen osallistuminen EU:n yhteiseen puolustukseen on erittäin kannatettava asia, ja ihmettelen kyllä, että vasmmistoliitto tätä vastustaa, tällähän on selvä vaikutus tulevaisuuden puolustusmenoihin ja samalla tarve vasemmiston natokauhullekin vähenee.

Perussuomalaiset olivat sitten vastaan kaikkea EU:ssa, sekään ei ollut mitenkään yllättävää, sillä EU on ollut persuille aina mörkö. Huhtasaaren ymmärrys Sipilän puhuessa islamista ja uskonnoista yleensä, oli sitten taas kerran älytön väärinymmärrys.

Perussuomalaiset ja vasemmistoliitto puhuivatkin lähinnä omille kannattajilleen, mitään poliittista merkitystä heidän puheillaan ei onneksi ole.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ei 13/751 pohjalta kannata juurikaan mitään linjauksia vetää tai väittää olevansa ytimissä ja päättäjien pöydissä.

Pieni Suomi tekee mitä EU-päättäjät käskevät ja useimmiten vielä ensimmäisenä tai ainakin ensimmäisten joukossa.

Kataisen ” kaikki nyökyttivät”-linja on myös Sipilän linja. Luottamus Euroopan Unioniin on pohjaton ja katteeton.

Luotetaan jopa EU-armeijaan, jota ei ole edes olemassa jne.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Paras puuheenvuoro oli se, missä Sipilältä vaadittiin johtajuutta SEKÄ eduskunnan mukaan ottamista EU-politiikkaan

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Sipilältä oli aivan erityinen toteamus, että EU vahvistuu Brexitin myötä ?

Britit laskivat syyskesällä vesille uuden maailman nykyaikaisemman lentotukialuksen, joka kaiketi sekin vahvistaa EU:n yhtenäisyyttä ja varsinkin sitä yhteistä EU:n puolustusta, josta mikään jäsenmaa ei todellisudessa ole valmis maksamaan yhtään mitään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

En siitten tiedä, mikä on se hyvä linjaus?

Jos täällä puheenvuorossa kysyy, niin sen mukaan Suomen pitäisi erota ja heti. :) Mutta tämä puheenvuoro ei kyllä ole Suomi pienoiskoossa, ei sinne päinkään.

Valtaosa kansasta haluaa olla EU:ssa, ja jos siellä ollaan niin kai se on parempi koettaa jotain siellä saada aikaan kuin vain katsella sivusta.

Tuosta brexitin vaikutuksista ei kukaan vielä tiedä mitään, siinä menee vielä vuosia, ennenkuin sen vaikutukset konkretisoituvat.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Nyt rupesi kiinnostamaan niin paljon, että piti ihan käydä lukemassa noista linjauksista eduskunnan ja valtioneuvoston sivuilta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset