valpperi

Onko perussuomalaisia tyydyttävää mediaa olemassa?

Anteeksi nyt taas alkuun, että blogini jälleen kosketta persuja, mutta täälläkin on saanut monesti lukea persujen valitusta huonosta ja valehtelevasta mediasta.

Persujen mielestä lähes kaikki ns. valtamediaan kuuluvat julkaisut ovat puolueellisia, tai ainakin kohtelevat persuja eriarvoisesti.

Uusi Suomi on saanut osansa tästä kritiikistä, paljon on ollut valitusta blogien poistoista ja väärästä kohtelusta.

Yle, hesari ja muut valtamiediat ilmeisesti ovat persujen mielestä täysin luokattomia, eivätkä ne ole puolueettomia, ja tekevät suuria virheitä asioista uutisoidessaan.

Mistä tämä persujen mediaviha sitten kumpuaa? Tällaista suurta valtamediakritiikkiä ei juuri esiinny muiden puolueiden taholta, vaan tämä on melkein kokonaan persujen taholta tulevaa syytöstä.

Tottakai valtamedia, ja kaikki mediat tekevät virheitä, mutta niiden virheiden takana on aina kuitenkin ihminen. Tämä ei selitä persujen arvostelua, vaan kyse on pitkäaikaisesta ja säännöllisestä mediakritiikistä varsinkin yle kohtaan.

Vaihtoehtobudjetissaan persut esittivät 50 miljoonan vähennystä ylen budjettiin, se jos mikä osoittaa kiukkua, ei mitään muuta.

 

Mikä sitten on persujen mielestä se oikeamielinen media?  Onko Suomen uutiset ainoa sellainen?

Mv-lehdestä ainakin persujen puheenjohtaja lukee uutisia, taitaa olla ainoita puoluejohtajia, joka niitä siteeraa. Se osoittaa sen perusteen millä lailla persut haluaisivat uutisia toimittavan, totuudella ja lähteillä ei ole merkitystä, kunhan uutinen osoittaa oman puolueen olevan oikeassa.

 

Tähän voisi listata niitä persujen hyvksymä medioita, jos niitä nyt sitten yhtään löytyy.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (105 kommenttia)

Toni Rintala

Persut vastustavat eriarvoisuutta ja puolustavat oikeudenmukaisuutta (suomalaisia kohtaan). Ja kannattavat etenkin suomalaisten oikeutta elää Suomessa. Muut puolueet eivät toimi samoin. Siinä selitys.

En usko, että tosipersu pitää mitään mediaa oikeamielisenä. On vain uutisia, jotka usein ovat toimittajien näkemyksiä. Joissakin medioissa on enemmän toimittajien näkemyksiä ja toisissa vähemmän. Jotkut toimittajat katsovat asioita perussuomalaisten lasien läpi ja jotkut taas vihreiden tai jopa punaisten lasien läpi. Toimittajatkin ovat yksilöitä.

Miksi pitäisi "hyväksyä" medioita? Median tehtävä on olla kriittinen ja haastava sekä esitellä tapahtuneita asioita puolueettomasti. Jos se ei sitä tee, on oikeus esittää kritiikkiä. Kaikille!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllähän se media pitää olla hyväksytty, vaikka se kriittisesti kirjoittaisikin.

Puolueettomuus on olennaista, jos kysymys on tavallisista asioista, minusta kuitenkin toimittajalla on oikeus esittää mielpiteensä, jos kohtaa esim. rasistista kirjoitusta tai muuta ala-arvoista.

Toimittajat ovat hieman liian arkoja nykyään esittämään asioita, rohkeammin voisi tyhmyyttä kommentoida. :)

Toni Rintala

"Kyllähän se media pitää olla hyväksytty, vaikka se kriittisesti kirjoittaisikin."

Tarkoitin aivan päinvastaista. Mutta ei median tarvitse olla hyväksytty ollakseen media. Vai mitä oikein tarkoitat?

Kirjoituksen tulkinta rasistiseksi on yleensä mielipide. Lisäksi (ilmeisesti jopa oikeuden mukaan) suomalaisiin kohdistuva teksti ei voi olla rasistinen, mutta johonkin muuhun kansallisuuteen viittaava täysin sama teksti onkin pöyristyttävä ja tuomio napsahtaa. Eli tuossakin on jo selkeää eriarvoisuutta kansanryhmien kohdalla.

Jopa monikulttuurisuutta vastaan taistelemaan kehoittamisesta on annettu rangaistus, vaikka monikultturisuus ei ole mikään kansanryhmä, jota vastaan voisi ketään kiihottaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #6

Ethän, Rintala, ole oikeasti niin yksinkertainen, ettet ymmärtäisi, että minä suomalaisena saan haukkua ja moittia, yleistää ja lytätä meitä suomalaisia juuri niin paljon kuin haluan. Sellaista kutsutaan itseironiaksi. Myöskin poliittiset ryhmät, kuten Persut, ovat syyllistettävissä ja arvosteltavissa, pilkattavissakin.

On eriasia nimittää suomalaisia juopoiksi kuin jotakin toista väestöryhmää varkaiksi. Jälkimmäinen olisi leimaamista ja rasistista.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #25

Mielestäni ei ole soveliasta ulostaa omaan pesään, eli haukkua suomalaisia siten, että jonkin muun kansanryhmän kohdalla se olisi laitonta. Mielestäni siinä ei saa kyse olla siitä, että riippuu kuka sanoo ja kenelle. Kaikkien tulisi tässä olla tasa-arvoisia, samanarvoisia.

Huumori on erikseen. Mutta silloinkaan ei suomalainen saa sanoa pahaa muista kuin suomalaisista ja ehkä ruotsalaisista ja venäläisistä. Jos menee sen kauemmaksi, saa kyllä myös kuulla syytöksiäkin ;)

Sen sijaan mm. Fathi Ahmed saa pilkata sekä suomalaisia että somaleja ihan vapasti. Siis huumorimielellä. Mutta ei hänkään saa kurdien joukkomurhalle naureskella..

Se, että menet henkilökohtaisuuksiin ja nimittelet minua yksinkertaiseksi sen takia, että minä esitän mielipiteen, on taas melko ala-arvoista. Ehkä et suvaitse itseäsi heikkolahjaisempia tai toisella tapaa ajattelevia?

Ja millainen ihminen ei suvaitse huonompia ihmisiä?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #27

millainen ihminen ei suvaitse huonompia ihmisiä?
..........

Eikös se ole juuri persut jotka jakavat ihmiset huonoihin ja hyviin ihmisiin etnisyyden ja uskonnon perusteella?

Eikös persujen mielestä turvapaikanhakijat ole niitä huonoja ihmisiä?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #53

"Eikös se ole juuri persut jotka jakavat ihmiset huonoihin ja hyviin ihmisiin etnisyyden ja uskonnon perusteella?"

Eikös sellainen ihminen ollut lähinnä Matti Vanhasen isä, tutkijan näkökulmasta?
Vasemmisto ja demarit myös jakaa ihmisiä natseihin ja ei natseihin ihan syyttömiäkin. Jopa poliiseja. Ja heidän silmissään natsit ovat pahoja. Eli he siis jakavat ihmisiä huonoihin ja hyviin. Vai mitä mieltä olet?

Persut eivät jaa ihmisiä hyviin tai huonoihin, Sitä tehdään urheilussa ja ehkä työelämässä. Mutta siinäkin on kyse yksilöistä, ei kuitenkaan uskonnosta. Paitsi joissakin ammateissa..

"Eikös persujen mielestä turvapaikanhakijat ole niitä huonoja ihmisiä?"

Öö.. siis turvapaikanhakijoista ne, jotka eivät oikeasti ole turvapaikkaa tarvitsevia, ovat niitä ihmisiä, joita ei tänne tulisi päästää. Emme me voi tänne ottaa miljardia ihmistä vain, koska he haluavat tänne. Edes Saksa tai mikään muukaan maa ei ota kaikkia halukkaita. Moni maa ei ota ainuttakaan.

Suurin osa hakijoista todetaan huijareiksi. Tanskassa joistakin maista tulevista yli 90% on todettu huijareiksi. Se ei kuitenkaan tee heistä huonoja ihmisiä. Vaan vain parempaa elintasoa tavoittelevia. Ilmaista rahaa hakevia. He tulevat tänne, koska joku on luvannut heille paljon rahaa.

Kyllä täältä Suomestakin varmaan moni lähtisi vaikka Espanjaan, jos joku don Sipilä lupaa ilmaisen asunnon ja pari tonnia kuussa rahaa ilman, eikä tarvitsee tehdä mitään.. ottaa vain aurinkoa! Kyse ei siis ole siitä, että rahan perässä kulkevat olisivat huonoja ihmisiä. Useimmat vain eivät tarvitse sitä turvapaikkaa.

Ne oikeat turvapaikan hakijat on siellä UNCHOR:n leireissä. Ja heitä on siellä miljoonia. Mutta jostain syystä he eivät kelpaa Sipilälle ja muille..

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #56

Persujen yleinen, ellei peräti virallinen mielipide on, että turvapaikkaa ei pitäisi antaa kenellekkään. Ja he perustelevat asian aika puhtaasti erilaisilla rasistisilla termeillä.

Mitä mieltä sinä olet pitäisikö oikeasti turvapaikkaa tarvitsevalle muslimille sellainen antaa?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #57

Voisit esittää lähteen, että missä tämä "peräti virallinen mielipide" esiintyy havaittavasti? Ja mitä ne "aika puhtaasti" rasistiset termit ovat? Vai flirttailetko nyt vain rasismilla?

PS on virallisesti muistaakseni ilmaissut, että sieltä oikeilta leireiltä voimme vastaanottaa sen 700-1000 aitoa pakolaista vuodessa. Nythän me otamme vastaan enemmän kuin Norja, jolla kyllä olisi varaa ottaa enemmän. Ja nyt siis otamme vastaan tuhansia ei-pakolaisia, toisin kuin Norja.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #66

Taidat muistaa väärin. Voisitko vielä sanoa sen oman mielipiteesi voisitko sallia muslimille turvapaikan Suomessa jos Migri pitää sitä tarpeellisena?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #82

Joissakin tilanteissa kyllä voisin. Tunnen monta muslimia Suomesta, jotka on ihan hyviä suomalaisia. He eivät vaadi naisille huntupakkoa eivätkä muutenkaan noudata Sharia-lakia vaan Suomen lakia.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #27

En tainnut missään vaiheessa sanoa, että olisit itseäni huonompi. En myöskään missään vaiheessa nimittänyt sinua yksinkertaiseksikaan. Totesin lähinnä, ettet voi olla niin yksinkertainen, ettetkö ymmärtäisi, ettei suomalainen voi olla suomalaisuutta kohtaan rasistinen. En pidä mahdollisena, ettetkö oikeasti sitä ymmärtäisi.

Eikä yksinkertaisuus ketään alenna, itseäni pidän kovin yksinkertaisena. Yksinkertainen on kaunista.

Väinö Hirvelä Vastaus kommenttiin #25

onko eri asia jos sanon Suomalaiset on juoppoja tai Somalit on juoppoja?
Onko toinen rasistista ja toinen ei?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Persut vastustavat eriarvoisuutta ja puolustavat oikeudenmukaisuutta (suomalaisia kohtaan)
.....

Voisitko määritellä mitä tarkoitat:

1. Oikeudenmukaisuudella Suomalaisia kohtaan?
2. Oikeudenmukaisuudella ei-Suomalaisia kohtaan?

Toni Rintala

Lyhyesti vastattuna PS vastustaa käsittääkseni mm. sitä, että
-asuntojonossa suomalaisten ohi menee nämä turvapaikan saaneet.
-työpaikka annetaan tasatilanteessa ennemmin maahanmuuttajataustaiselle.
-tp-hakijat saavat majoituksen tuosta noin, mutta samaan aikaan vastaava (tai jopa suurempi) määrä suomalaisista kärsii majoituspulasta.
-muutama muukin, mutta nyt ei kerkee..
Tässä nopea vastaus.

P.S. Tänään Espoossa PS poistui kokouksesta uutisen mukaan, koska espoolaista vähemmistöä (suomalaiset) ei haluttu kohdella tasavertaisesti budjetissa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #65

Kokouksen ulkopuolellako he saattoivat vaikuttaa asioihin? Pitäisiköhän heidän boikotoida valtuusto- ja eduskuntatyötä vaikkapa koko vaalikauden ajan? Minusta pitäisi.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #65

Et taida ymmärtää mitä määritelmällä tarkoitetaan?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #81

Ai oikeudenmukaisuudella?
Jokaisella, jolla on laillinen oikeus olla Suomessa, on oikeus olla Suomessa.
Jokaisella, jolla ei ole laillista oikeutta olla Suomessa, ei ole oikeutta olla Suomessa.
Se on oikeudenmukaisuutta.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Persut sinisineen seuraavat maailman menoa omaksumansa median välityksellä. Kansa kuitenkin seuraa valtamediaa, johon se luottaa. Kansa osaa lukea ja ajatella. Ja se ratkaisee, että sinisten/persujen kannatus on ja tulee olemaan kansan keskuudessa melkein olematonta.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Jos saa olla ennustaja, niin siniset floppaa, mutta persut eivät. ;)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Floppaa? Jos Persut menettävät edustajapaikoistaan yli 2/3, eikö se silloin floppaa? Menettivät jo kesken eduskuntakauden vähän yli puolet. Sitäkö et myöskään pidä floppaamisena?

No, toisaalta: positiiviset porskuttavat. ;)

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen Vastaus kommenttiin #26

Ennustus: persut saavat 10% kannatuksen. Siniset jäävät marginaaliin.

Ei ole floppi mielestäni siinä mielessä, että puolue hajosi. Mutta siniset floppaavat.

Vai onko Kailla jo parempaa tietoa (tai arvausta) tulevien vaalien lopputuloksista..?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #45

Itse arvioin Sinisten saavan 7-9 kansanedustajapaikkaa ja Persujen 5-8. Siniset ja Persut saavat siis yhteensä 12-17 paikkaa. Kun edellisissä vaaleissa Persut saivat 39 paikkaa, pudotus on melkoinen. Floppi suorastaan.

Perustelen asiaa sillä, että ministereillä on tapana kerätä hyvä kannatus, vaikka puolueelle itselleen hallitusvastuu onkin rasite. Viime vaalien äänimäärät olivat sellaisia, että Siniset keräsivät suuremman äänipotin lähes jokaisessa vaalipiirissä. Persuporukkaan jääneet olivat niitä, jotka nousivat mukaan Sinisten imussa. Toki mukaan mahtuu joitain poikkeuksia, kuten Huhtasaari.

Esimerkiksi Jani Mäkelän, Immosen ja lähes kaikkien muiden sisältä puoluetta nakertaneen valtakunnanpoliittisen uran ennustan kovin lyhyeksi. Lindström sen sijaan uusisi kirkkaasti paikkansa, jos jaksaisi innostua ehdolle. En toki usko, että jaksaa.

Mitään tietoa minulla ei toki ole, vaikka kristallipalloani olen jo koettanut kiillotella. Uskon, että vuoden päästä Sinisillä on yli 5 % kannatus, ihan Persujen kannoilla. Hillotolppa on puolentoista vuoden päästä. Siihen asti jännitämme.

Ja tuskin ääntäni ansaitsee kumpikaan noista ryhmistä.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #26

Persuilla on kova työ seuraavien vaalien alla ottaen huomioon että Sinisiin lähtivät lähes kaikki puolueen äänimagneetit.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"sinisten/persujen"...
Miksi nuo niputetaan yhteen ?
Nuohan ovat kaksi eri kuppikuntaa.
Pitäisikö myös niputtaa "kokoomus/Kepu" ?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ai miksikö niputetaan yhteen?!

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Ensiksi Petterille. Olet totaalisen väärässä, jos oletat, että vain persut ovat kriittisiä median osalta.

Laitan tässä erään blogistin tekstin, josta kysyin US:n päätoimittajalta hänen näkemystään kahdesti, mutta minkäänlaista vastausta en saanut.

...............

Kysymystä päätoimittaja Huuskolle

22.10.2017 11:10 Arto Ollikainen Lehdistö
oikeudenmukaisuus
Puolueeton tiedonvälitys
Tasapuolisuus
12 kommenttia .

Miten US:n päätoimittaja Huusko näkee tilanteen?

Oheistan seuraavat Raimo Laineen yhden kommentointketjun kommentit, jotka vastaavat mielestäni kovin hyvin "yleistä kansalaismielipidettä":

.....

"Mikä ihme Suomea vaivaa, kun joitakin ryhmiä suojellaan tietoja pimittämälla ja vääristämällä. Näitä rymiä ovat mm. pakolaiset, vasemmistolaiset ja sateenkaariporukat.
Ketkä ovat tämän toiminnan takana rajoittanassa demokratiaa ja sananvapautta."

"Toisaalta on ryhmiä, joiden kimppuun media käy raivokkaasti ja jatkuvasti. Tällaisia ovat mm. Perussuomalaiset, äärioikeisto ja Trump.
Onko takana suuri salaliitto ? Homma alkaa muistuttaa Kekkosen-aikaa, jolloin mediaa johdettiin Tamminiemestä, mutta silloin siihen toki oli syynsä."

.....

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No valitettavan usein juuri persut ovat valittamassa kaikesta mitä mediassa liikkuu, en minä sitä pelkästään persujen yksinoikeutena pidä, mutta valtaosa valituksista tulee kyllä persuilta.

On sensuuria, on väärinkohtelua, epätasa-arvoista uutisointia jne.

Muut puolueet tähän harvemmin osallistuvat, tosin Sipilän mielestä kaikki tiodotusvälineet ovat turhia :)

EI tämä ole mikään persuvihaajan näkökulma, vaan kyllä tämä on ihan yleisesti todettu, että persuilla on eniten valitettavaa esim. ylen toiminnasta.

Onkohan tällä hetkellä yhtään mediaa, joka olisi persujen mielestä tasapuolinen heitä kohtaan?

Toni Rintala

Perussuomalaiset ovat (lähes) ainoana ajamassa suomalaisten etua Suomessa. Moni media, myös Yle, on avoimesti ilmoittanut kannattavansa monikulttuurisuutta, eli suomalaisuuden alasajoa. Siksi varmaan moni suomalaisen luonnon ja kulttuurin ystävä kritisoi mm. Ylen uutisointia.

Uuden Suomen päätoimittajakin kutsuu Halla-ahoa ja perussuomalaisia maahanmuuttovastaisiksi, vaikka he eivät sitä ole. Koska eivät ole, onko väärin nostaa väärä uutisointi esille?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #9

Suomi oli jo ennen itsenäistymistään monikulttuurinen maa, eikä suomalaisuus mihinkään ole kadonnut, eikä katoa.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #14

Ninpä. Suomi oli monikulttuurinen ja on sitä yhä.
Suomalaisuuden katoamisesta olen eri mieltä. Miksi suomalaisuus ei voisi kadota? Moni kulttuuri ja sivilisaatio on kadonnut.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #21

Mitä on suomalaisuus? Sauna, kossu ja joulupukki?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #43

Mitä on ruotsalaisuus, saksalaisuus, kiinalaisuus, somalialaisuus tai nigerialaisuus?

Tyhjentävää vastausta ei varmasti pysty esittämään kukaan, mutta jos sinulla ei tuohon ikään mennessä ole kertynyt pienintäkään hajua mitä se voisi olla, niin en usko, että kukaan pystyy valitettavasti enää sitä sinulle selittämään tai opettamaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

ritala, kerroppa nyt kerrankin missä on tasapuolinen media ?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #11

Tasapuolinen kenelle? Suomalaisille vai persuille?
Toisaalta aivan sama. En voi vastata, koska en tunne asiaa. Minä itse keskityn tuomaan esille yksittäisiä, ja joskus laajamittaisiakin, vääryyksiä.

Mitään yksittäistä mediaa en ole lähtenyt boikotoimaan. Tiedän kyllä, että jotkut ovat niin tehneet.

Miksi pitäisi julistaa jokin media tasapuoliseksi? On mahdotonta olla tasapuolinen kaikkien mielestä, joten sellaisen vaatiminen on turhuutta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #11

Median on puhuttava totta, mutta sen ei tarvitse olla tasapuolinen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"EI tämä ole mikään persuvihaajan näkökulma, vaan kyllä tämä on ihan yleisesti todettu, että persuilla on eniten valitettavaa esim. ylen toiminnasta."
Missä tämä on ja keiden toimesta yleisesti todettu?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #15
Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Siteeraan siteeraamaani tekstiä:

"Toisaalta on ryhmiä, joiden kimppuun media käy raivokkaasti ja jatkuvasti. Tällaisia ovat mm. Perussuomalaiset, äärioikeisto ja Trump."

Voisiko olla syynä esittämiisi persujen valittamisiin. Kyllähän esimerkiksi puoluejohtaja Halla-Ahoa on vedetty edes takaisin kölin alta ja varmaan jätetty vähäksi aikaa sen allekin! ;)

Mutta sehän ei ole kiusaamista eikä vihapuhetta tai muutoinkaan tuomittavaa.

Mietipäs Petteri jos kirjoittaisit vaikka turvapaikanhakijoista tai transsukupuolisista samaan tyyliin kuin suomit ja aliarvioit persuja, niin kuis' siinä mahtaisi äijän käydä..? Niinpä.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Eräs kotkalainen persu tuomittiin käräjillä, kun oli arvostellut tapausta, missä raiskauksen uhri kivitettiin.
Syylliset ilmeisesti selvisivät kuin koira veräjästä.

Joko puuttumiskynnys on erilainen, tai kukaan vanhoista puolueista ei koskaan arvostele mitään räikeän väärää.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #61

Vai noin väärin kämypiirit senkin tapauksen muistavat? Olette kaiken avun ulottumattomissa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Yleinen mielipide" pitää kaikkein luetettavampana mediana Yle:n uutisia, ylivoimaisesti.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Sipilän tekemästä poliittisesta ohjauksesta huolimatta.

Toni Rintala

Kyllä muidenkin puolueiden edustajat viittaavat joskus MV-lehteen (hyvänä) mediana. Onhan siellä myös haukuttu Jussia. Siellähän on kuitenkin suurin osa uutisista samoja kuin muissakin medioissa. Joskus hiukan toisesta näkökulmasta vain. Siellä ne uutiset on usein myös nopeammin ja usein vähän totuudenmukaisemminkin ;)
Ei toki aina.

Ja kyllä, lueskelen usein myös Vihreätä lankaa, Demokraattia, Kansan uutisia, jne.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Nyt tarvittaisiin jotain kättä pidempää! En usko väitettäsi yhdenkään muun puolueen edustajan viitanneen MV-lehteen hyvänä mediana. Nykyisin ei yksikään enää viittaa MV-lehden paikkaansapitämättömyyksiinkään, kuten muutamia vuosia sitten.

Eli, jotta voisit osoittaa olevasi edes vähän totuudenmukainen kommentissasi, linkitäpä joku lehtiuutinen, tviitti, FB-päivitys, blogikommentti, jonka olisi kirjoittanut poliittinen toimija, jonka puoluetaustana on jokin muu kuin PS ja jonka viestinä on MV-lehdessä julkaistu artikkeli tai kirjoitus ja joka on nostettu esiin muussa kuin MV-lehteä moittivassa sävyssä.

Toni Rintala

Sinisissä oli pari (silloin kehumishetkellä toki olivat PS:n jäseniä), ja oli joku muukin, mut pitää vähä kaivella lähdettä...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #50

Niin, eli kaikki kehuneet ovat siis silloinkin olleet persuja.

Mutta haluaisin kuulla yhdestä poliittisesta toimijasta, joka täyttäisi nuo ehdot eikä olisi persu.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

ritala, kerroppa nyt meille, missä meillä on tasapuolinen media, äläkä aina vain kysele.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Yleisesti ottaen kaikki persujen haukkuma ns. valtamedia. Yle, hesari, Uusi Suomi, Suomen kuvalehti jne.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

ritala, luistelutyylisi ei nyt auta, vaan vastaa kysymykseeni.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

ritala, luistelutyylisi ei nyt auta, vaan vastaa kysymykseeni.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #20
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

ritala, luistelutyylisi ei nyt auta, vaan vastaa kysymykseeni.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #23
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

ritala, luistelutyylisi ei nyt auta, vaan vastaa kysymykseeni.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #24

Ritala vastasi: Suomen kuvalehti

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ja tästäkin sulla on täysin varma mutu. Jos persujen haukkuma on jotenkin parempi ja luotettavampi, niin samalla logiikalla persut onkin sitä parempaa ja luotettavampaa porukkaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #30

Juu, persut on todella luotettavaa porukkaa :)

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Et Petteri voi olla noin aivopesty ja naiivi!!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

ritala, luistelutyylisi ei ny auta, vaan vastaa kysymykseeni.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siinähän se mun vastaus on, onko sulla näppäimistö jumissa, vai kohmeiset sormet

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kummalla meistä on äly jumissa, vai molemmilla ?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ja lopuksi ritala luisteli vastaamalla jne. Siihenkö Remeksen käsitys tyssäsi?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Perussuomalaiset toki kritisoivat valtamediaa normaaliväestöä enemmän, mutta käytännössä he näyttävät myös seuraavan valtamedian uutisointeja tarkalla silmällä...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on totta, persut toimivatkin kaikkien puolesta hyvien uutisten levittäjinä. :)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Niin, tällainen efekti oli mielessäni myös - valtamedian tukiasemina ja vahvistimina siis toimivat...

Omasta mielestäni esimerkiksi Yle on kansainvälisesti vertaillen hyvin puolueeton ja kansanvaltainen tietoa tuottava ja välittävä media ja se antaa myös "valtavirrasta" poikkeaville mielipiteille näkyvyyttä.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Aivan oikein. Perussuomalaiset tekevät vastuulliselle medialle (esim. HS, Yle) saman kuin konservatiiviset aitoavioliittotahot Tom of Finlandin taiteelle: seuraavat ällistyttävällä tarkkuudella ja saattavat kaikkien huulille.

Jari Rahkonen

Petteri on niin keskittynyt persuihin, että tulee mieleen lause "yhden asian..".

Mutta ehkä lähes pakkomielteiseltä vaikuttavan kiinnostuksen takana onkin peitelty halu liittyä joukkoon?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei mun varmaan tarvii, kato täälläkin Outi Mara kertoi, että uusia jäseniä tulee ovista ja ikkunoista, kannatus kyllä laskee koko ajan, eli en sitten tiedä millaisia jäseniä :)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Niinpä vain tuleekin. Minnehän hävisi blogisi, jossa vertasit perussuomalaisia matoihin?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #49

En tiedä, oiskohan madot loukkaantunu :) en mä kauheesti seuraa onki joku poistunut vai ei. Mä jätän noi salapoliisihommat persuille, ne on niissä taitavia.

Jäseniä tulee ja kannatus laskee, melko loogista, ihan persuloogista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #49

Eikä se oo hävinny mihinkään, käy ihastelemassa ja lukemassa uudestaan, niin ei unohdu.

http://valpperi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246016-ri...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #77

Tarkistin. Onneksi matoja ei blogissa mitenkään halveerattu. Lierot ovat Darwinin mukaan maailman hyödyllisimpiä eläimiä.

Käyttäjän MikaVenlinen kuva
Mika Venäläinen

Niin. Ehdotetaan YLElle 50 miljoonan leikkausta rahoitukseen ja samalla vaaditaan parempaa journalismia...

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Ylen politiikan toimituksen ongelma ei ole rahan puute tai toimittajien lukumäärän vähyys, vaan ammattiylpeyden/ammattitaidon puute.
Ammattilaisen kohdalla oma aatemaailma ei ole pääosassa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Minusta ylen toiminta on valtaosaltaan hyvää ja tasapuolista.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Kiitos Sipilän antaman poliittisen ohjeistuksen ?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

ritala, kummalla meistä on äly jumissa, vai molemmilta, sinä kuitenkin kirjoitat jatkuvasi persuista ja pääset karuselliin, onhan se saavutus sekin.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Kukas sinne karuselliin päästää ratsastamaan..? ;D

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Mistä tämä persujen mediaviha sitten kumpuaa?
....

Kiihkoilusta.

Fanaatikkojen keskeisin piirre on se, etteivät he pysty hyväksymään itselleen kielteisiä tosi asioita.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Hyvä määritelmä fanaatikolle. Mainitse yksi itsellesi kielteinen tosiasia, jonka persut ovat tuoneet esille ja jonka siitä huolimatta hyväksyt.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Minä hyväksyn tosi asiat sellaisinaan. Minulla kun ei ole mitään kiinni naulattua ideologiaa ( esim. rasismi, uskonto ) mikä estäisi hyväksymästä tosi asiat.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #80

Onko silloin taustalla ideologia, jos vastustaa löysää humanitääristä maahanmuuttopolitiikkaa, koska se tosiasissa on johtanut mittaviin taloudellisiin kustannuksiin, seksuaali- ja väkivaltarikollisuuden kasvuun, syrjäytymisen kasvuun, terrorismiin, jne., vai onko ideologia taustalla, kun kaikesta tuosta huolimatta kannattaa löysää humanitääristä maahanmuuttopolitiikkaa?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #89

Kyllä silloin on rasistinen ideologia taustalla jos ihmisiä, tässä tapauksessa turvapaikanhakijoita, ei käsitellä yksilöinä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #90

Onko siis kaikissa maissa, joissa on tiukempi humanitäärinen maahanmuuttopolitiikka, kuin Suomella, maahanmuuttopolitiikan taustalla rasistinen ideologia?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #91

Sinä menet ihan väärille urille. Puhumme nyt rasismista emmekä maiden vertailusta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #92

Sinä määrittelit rasistisen ideologian niin, että tosiasiassa kaikki maailman maat toimivat sen perusteella rasistisen ideologian pohjalta. Rupeaa kuulostamaan kyllä aika ideologiselta ja fanaattiselta määritelmältä.

Valtioilla on oikeus syrjiä muiden maiden kansalaisia, muuten ne eivät tosiasiassa mitään valtioita olisikaan.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #93

Valtioilla on oikeus syrjiä muiden maiden kansalaisia, muuten ne eivät tosiasiassa mitään valtioita olisikaan.
......

Valtion hallitus voi halutessaan irtisanoutua rasismista ja pysyä silti valtiona. Rasismi valtion sisällä heikentää valtiota, ei vahvenna sitä.

Nämä sinun juttusi ovat sellaisia että yrität tehdä rasismista salonkikelpoista. Ihan persu meininkiä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #94

Mikä valtio ei syrji muiden maiden kansalaisia?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #95

Minä en nyt oikein pääse jyvälle mitä haluat kertoa "valtio-jutuillasi"

Mutta jos hyväksyt rasismin niin sitten hyväksyt. Minä en hyväksy.

Onko tässä muuta epäselvää?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #96

En hyväksy rasismia, mutta sinun määritelmäsi sille on niin lavea, että kaikki valtiot toimivat sinun mielestäsi rasistisesti, kun syrjivät muun maalaisia ihmisiä. Valtioiden harjoittamalla politiikalla on sen kansan hyväksyntä (ainakin demokraattisissa maissa), joten silloin niiden asukkaatkin ovat rasisteja.

Saako valtiot syrjiä muun maalaisia ihmisiä?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #97

Saako valtiot syrjiä muun maalaisia ihmisiä?
..........

Mennäänpäs nyt jutun alkulähteille.

Persut eivät hyväksy sitä, että muslimille annetaan turvapaikka vaikka hän olisi sen tarpeessa. Siis pelkästään siitä syystä, että hän on muslimi.

Minun mielestä taas turvapaikka täytyy antaa tarpeen, eikä uskonnon perusteella.

Tässä siis on se jutun ydin.

Ja rasismi on yksilön, ei valtion ominaisuus enkä jaksa siitä sen enempää jauhaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #98

Eli siis koko tuo sinun juttusi perustuu valheelle. Persut eivät ole vaatineet, että muslimille ei saisi antaa turvapaikkaa, vaikka hän olisi sen tarpeessa.

Uuden Suomen säännöt kieltävät valheiden levittämisen ja on se muutenkin aika tökeröä. Fanaattisuudestasi ja ideologisesta sokeudestasi tämä kyllä kertoo kaiken, kun perustat juttusi valheille.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #99

Persut eivät ole vaatineet, että muslimille ei saisi antaa turvapaikkaa, vaikka hän olisi sen tarpeessa.
..........

Heh :)

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #101

Varmaan pystyt helposti todistamaan tuon väitteesi, kun noin naurattaa.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Onko perussuomalaisia tyydyttävää mediaa olemassa?".
Tai onko mediaa tyydyttävää perussuomalaista olemassa ?

Joku täällä jo vähän aikaa sitten totesikin:
"Kun persut saivat jytkyn, vanhat puolueet saivat sätkyn".
Eiköhän se noin mennyt.

Ei - en ole persujen kannattaja, mutta silti ärsytyskynnys persujen sanomisiin on selvästi alhaisempi, kuin vanhojen puolueiden kohdalla.

RKP:n edustaja voi HBL:ssä sanoa suomenkielisten vihaavan ruotsinkielisiä ja haluavan tappaa kaikki. Ei noussut meteliä.

Jonkun persun sanoista kaivetaan vaikka väkisin jotain vihapuhetta tms.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Yhden asianmies Ritala taas äänessä. :)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ritalan persutrauma alkaa olla jo sitä luokkaa, että läheisten tulisi olla huolissaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mähän oon sanonu, että rakastan persuja, eihän mikään muu puoulue voi olla niin hauska kuin persut.

Joka päivä saa nauraa hauskoja ulostuloja, persut on politiikan pellepuolue. Sellaisiakin tarvitaan, ainakin muutaman prosentin mielestä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ei se sinisten kannatus mittauksissa ollut kuin 1,5% ja sekin mahtuu virhemarginaaliin. ;-D

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #84

Se on toinen yhtä hauska tapaus, siellä ne kaikke persut ja ex-persut kohta tappelee rkp:n kanssa, no eipä häiritse ainakan valtion asioiden hoitamista kumpikaan.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen Vastaus kommenttiin #87

Jospa koittaisit Ritala keksiä jotain muuta kuin persujen mollaamisen.

Jos ne ovat kerta naurettavaa älykääpiö-marginaalia, niin miksi ylipäätään "räksytät"? Saatko ehkä liksaa siitä? Vai nouseeko oma egosi?

Suhtaudut vain kovin ikävästi oman maasi kansalaisiin, joita kuitenkin on aika iso joukko (=persujen kannattajat).

Ei voi muuta kuin ihmetellä, iso mies.

Ja ajattele, minä en ole persujen kannattaja, vaan komppaan pääsääntöisesti kokkareiden tarjoamaa linjaa - välillä varauksin.

Mutta isänmaallinen kyllä olen ja sitä en häpeä.

Väinö Hirvelä

On totta, että olen persu ja hyvin valtamedia kriittinen. Olen myös huomannut, että moni muu puolueessamme on valtamedia kriittinen. Sitten olen huomannut, että kovin moni ihinen yleisesti ei ole kovinkaan media kriittinen. Toisaalta tämmöinen valtamediat on tosi jees koska inhimillisyys #eiperusteluja. on kanssa vähän kumma näkökulma. Mietin, että tekeekö kirjiottaja sen vain siksi, että vaikkapa yle ja hesari kirjoittaa sitten hänen näkökulmastan hyvää narratiivia vai olenko itse kenties asiassa ihan kujalla?

Olen kerännyt randomisti parhaita yle kritiikkejä mitä tulee facessa yms vataan pitkään ja joka aika sitten yle pyysi kehitysideoita ihan jossain jutussa joten lähetin parhaat keräämäni argumentit puolueellisuudesta. Yhteen postaukseeni he jopa vastasivat se oli tämä. Kaikki kiitos kuuluu alkuperäisen kysymyksen laatijalle jonka nimi on jossain kohtaa hukkunut muistiinpanoistani. :

Aihe koskee tällä kerata mielikuva vaikuttamista.

"Ylen Saksan kirjeenvaihtajan Sampo Vaarakallion raportti Saksan liittopäivävaaleista muistutti minua asiasta, joka on vaivannut minua jo kauan. Vaarakallio kommentoi Vihreiden kannatuslukuja pukeutuneena vihreään paitaan ja pitäen kädessään Vihreiden mainosilmapalloa. Hän viestitti yleisölle, että hän itsekin kannattaa Vihreitä myös Suomessa. Kommentoidessaan AfD puolueen kannatusta hän oli pukeutunut tavanomaisesti ja seisoessaan AfD puolueen vaalimainoksen edessä hän kuvaajan välityksellä kiinnitti huomiota töhrittyyn AfD vaalimainokseen. Vaarakallio antoi kaksi viestiä, jotka eivät jääneet epäselviksi.

Vaarakallion kuten myös monien muiden ulkomaankirjeenvaihtajien toiminta on vastoin otsikossa mainittuja ohjeita. Seuraavassa katkelmia eettisistä ohjeista.

"Turvaamme puolueettomuuden, riippumattomuuden ja luotettavuuden monipuolisella ja ennakkoluulottomalla tiedonhankinnalla. Otamme huomioon oleelliset tosiseikat sekä eri näkökulmat ja annamme arvostelluille mahdollisuuden samanaikaiseen kuulemiseen. Uskallamme kysyä ja kyseenalaistaa."

"Asetamme tasapuolisuuden tavoitteeksi ohjelma- ja sisältötuotannossamme kokonaisuudessaan sekä myös yksittäisissä ohjelmissa, mutta jos se ei ole mahdollista yksittäisen ohjelman kohdalla, huolehdimme siitä, että tasapuolisuus tulee toteutetuksi samankaltaisissa ohjelmissa kohtuullisen ajan kuluessa."

"Emme käytä kuvaa tai ääntä faktasisällöissä tavalla, joka vääristää tapahtumia tai tietoja. Pidämme huolta siitä, että ne antavat tapahtumista ja asioista totuudenmukaisen kuvan."

Päätoimittaja Riikka Venäläisen kertomat Ylen perinteiset vahvuudet ovat: 1) faktan tarkistus, 2) luotettavuus, 3) oikea tieto, 4) pyritään antamaan tasapainoinen kuva, 5) ei valikoida faktoja, 6) ei luoda mielikuvia, 7) pyritään antamaan mahdollisimman niin kun, paras mahdollinen saatavissa oleva käsitys todellisuudesta.

Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmista on erittäin vaikea löytää edellä mainittujen ohjeiden ja vahvuuksien mukaista sisältöä. Olette vt vastaava päätoimittaja, mutta aiotteko omalla kaudellanne huolehtia siitä, että Ylen toiminta muuttuu sellaiseksi kuin sen pitäisi olla?"

Tässä vielä Sampon Eeppinen vastaus joka teeskentelee puoliksi, että kyse on muoti/vaate asioista pelkästään ja puoliksi ikään kuin tietämätöntä. Ehkä olisin itsekin voinut tarkemmin ja selkeämmin rajata kysymykseni, että hän ei pääsisi näin kovin deflektoimaan aihetta mutta huvituin tästä vastauksesta silti kovin:

"Hyvä Väinö!

Kiitos palautteestanne. Kiitos myös siitä, että juttumme ja sisältömme kiinnostavat.

Mitä vaatetukseeni tulee, niin siinä pätevät kyllä sattumanvaraisuuden lainalaisuudet. Minun vaatekaappini on perin suppea.
Kyseisenä syyskuisena päivänä kyseinen paita oli vaatimattoman vaatekaappini uusin ja siistein paita.
Mitä vaatekaappini sisältöön muutoin tulee, niin käytän - vaatteista ja väreistä paremmin tietävien läheisteni arvioita noudattaen - kohtuullisen paljon vihreää väriä. Sen sanotaan sopivan minulle.
Rehellisesti sanottuna, olen tässä asiassa muiden vietävänä. Asia ei kiinnosta minua.

Mitä vihreään ilmapalloon ja virheiden kampanjalehtiseen tulee, niin ne olivat kädessä siksi, että puhuin vihreiden kampanjasta. Minusta se oli hyvin luonnollista ja järkeen käypää.

En minä siinä heitä kannattanut, vaan esittelin, että he ovat vaaleissa mukana, kampanjoivat kiivaasti ja saattavat nousta hallitukseen, koska poliittinen tilanne on Saksassa sellainen.
Hallitusneuvottelut ovat nyt käynnissä ja saattaa hyvinkin käydä juuri niinkuin jutussani tuolloin sanoin.

Mitä kyseisen jutun AfD-osaan tulee, niin puolueen kampanjajuliste oli töhritty ja näytin sen siksi, että niin esimerkiksi Dresdenissä oli käynyt kampanjan aikana lähes toistuvasti. Juliste oli tuotu aamulla paikalleen ja muutaman tunnin sisällä se oli turmeltu.
Kaupungissa kannatetaan puoluetta, mutta se jakaa myös voimakkaasti mielipiteitä. Sen jutussani ilmaisin ja kuvasin siinä siten todellista tilannetta.
Mitä vaatetukseeni tuolloin tulee, niin minulla oli päälläni eri vaatteet, koska oli eri päivä. Pusero oli musta. Vaatekaappini toinen pääväri.

Toisaalta samalla logiikalla ja mielikuvituksella, jolla katsotte vihreää paitaa, voi mustasta paidasta löytää poliittisen viestin.

En ole sen kummemmin vihreiden kuin mustapaitojenkaan kannattaja.

Jos värien mahdollisia piiloviestejä lähtee kavahtamaan, joutuu raportoimaan alasti.

Minun ajatusmaailmassani puolueet, aatteet, liikkeet tai ideologiat eivät omista värejä, sanoja tai käsitteitä.

Terveisin,

Sampo Vaarakallio
Eurooppa-kirjeenvaihtaja
Yle"

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset