valpperi

Oikeudenkäynti Pohjoismaisen vastarintaliikkeen lopettamiseksi

Tänään alkoi Pirkanmaan käräjäoikeudessa oikeudenkäynti vastarintaliikkeen lopettamiseksi.

Poliisihallitus yrittää lopettaa tuon yhdistyksen toiminnan. Pitkään aikaan ei ole Suomessa tällaista keinoa käytetty, 70-luvulla taisi Siitoin porukoineen saada kiellon.

Tämä surullisenkuuluisa Jesse Torniainenkin oli näemmä paikalla, ja tämä asema-aukion pahoinpitely oli ilmeisesti se laukaiseva tekijä, kun tähän prosessiin lähdettiin.

Ilmeisesti Tornianen on nyt vastarintaliikkeessä kuuluisa mies, kun oikein keräys hänelle on järjestetty ja palkittu toimistaan liikkeen hyväksi.

Ala-arvoinen liikehän tuo on, ja on ihan hyvä, että poliisihallitus tähän lähti, perustuslaki on kuitenkin melko tiukka yhdistysvapauden kannalta, joten saa nähdä kuinka käy.

 

Kukaan tervejärkinenhän ei tuollaista järjestöä kaipaa, vaikka tottakai senkin puolustajia muutamia on, mutta jos tuollaista ideologiaa kannattaa, niin eipä silloin voi ihmisestä mitään hyvää sanoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (81 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

ritala, eläin lopetetaan, liikettä ei voi edes lopetta, mutta toiminta voidaan kiektää.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Ei natseja todellakaan kukaan tervejärkinen kaipaa sekoittamaan vielä ennestäänkin sekasortoista tilannetta Euroopassa. Minä kieltäisin myös rikolliset moottoripyöräjengit yms. Kaikki yhdistykset, jotka harjoittavat rikollista toimintaa...

Jaakko Paasonen

Joo ja tämän hieman "tervepäistemmän" mutta
huomattavasti typerämpien vetämän Antifan,voisi lopettaa samalla päätöksellä.. kun kerran kieltämään ryhtyvät.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Kaksipiippuinen juttu tuo kieltäminen.Tälläiset liikkeet voivat jopa vahvistua kieltämisen kautta.

Tuskinpa 30-luvun otteita kuitenkaan otetaan käyttöön tänä päivänä.Eli saman henkisen maailman menetelmiä johon maailmaan nämä nykyiset liikkeet haikailevat.Silloin näiden kiellettyjen liikkeiden jäsenet vangittaisiin poliittisina vankeina ja sullottaisiin Tammisaareen vankilaan 5-10 vuodeksi.

Kai tuota porukkaa teoriassa voitaisiin syyttää valtiopetoksesta ja antaa jopa elinkautinen vankeustuomio. Mutta ei kai tässä vielä aikuisen oikeasti olla kumoamassa nykyvaltiota. Ei olla missään Kataloniasssa.

Mitkä käytännön hyödyt olisivat liikkeen kieltämisestä? Voitaisikoon myös liikkeen taloudellinen tukeminen sanktioida ja takavarikoida avustukset esim. J.Kärkkäisen tapaisilta höyrähtäneiltä varakkailta kansalaisilta,

Nykyään on vain niin helppo toimia maan alla. Enää ei tarvita salaperäisiä asuntoja Pengerkadulla jossa punapainokoneita pyöritetään vaan koko touhu voi toimia netissä, anonyymeissä portaaleissa.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Lopetuksilla voi jatkossa perustella muiden kiusallisten poliittisten liikkeiden lopettamista. Se, että jossain ryhmässä on rikollisia ei tee koko ryhmää rikolliseksi, ellei näiden rikollista toimintaa ole ajaettu ryhmän ohjeiden ja johdon toimesta. Tämä pitäisi jotenkin todistaa, että PVL on ohjeistanut toimimaan väkivaltaisesti. Monen uskonnon opeissa on suoria väkivaltakehtoituksia erinäisiä ryhmiä kohtaan. Kun näiden ryhmien edustajat ryhtyvät väkivaltaan, nii kukaan ei julkisuudessa ole edes esittänyt uskontojen kieltämistä. Lain pitäisi olla looginen ja ryhmien tuomitseminen pelkästään vastenmielesten aatteiden pohjalta on arveluttavaa, koska sitä voidaan sitten käyttää poliittisia vastustajia vastaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kun noiden tavoitteita lukee, nin kyllä ne tavoitteet ovat väkivaltaisia ja yhteiskuntaa uhkaavia

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Asioita on syytä tarkastella hieman laajemmin.

Ensin lainaus Hesarista:
"Poliisihallituksen asianajaja Markku Fredman asiaesittelyllä, jonka aluksi hän totesi, että yhdistys toimii olennaisesti vastoin lakia tai hyviä tapoja. Lakkauttamiseen riittää vain toinen ja lakkauttaminen ei edellytä sitä, että toiminta olisi rikollista, hän muistutti. Käräjäoikeus saa arvioida sen, mitä olisi hyvän tavan vastaisuus".

* Oikeutta eläimille polttaa seitsemän bussia siksi, että se on kuljettanut turkistarhaajia.
* Kuorma- ja taksiautoilijat järjestävät mielenosoituksen ruuhka-aikaan Helsingin Mannerheimintiellä vastustaakseen uusia lakeja.
* MTK järjestää traktorimarsseja.
* AKT:n jäsenet heittelevät kananmunia bussien tuulilaseihin ja estävät liikennettä bussivarikolle.

Noista eo. voi kukin miettiä, ovatko ne lain tai hyvien tapojen vastaisia.

Pasi Harjamäki

Eläinaktivistien, MTK:n, AKT:n tai taksisuhareiden motiivien rinnastaminen kyseisen vastarintaliikkeen tavoitteisiin on nyt vähintäänkin kyseenalaista. Kuten sanoit, on syytä tarkastella hieman laajemmin.

Käyttäjän eskotnurminen kuva
Esko Nurminen

Jos busseja poltettu, pitäisi sekin järjestö kieltää, jos sen johto ei irtisanodu teosta. Jos irtisanoutuu, se oli muutaman fanaattisen teko, jolloin tekijät tuomitaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hyvä kirjoitus, olisi pitänyt kieltää jo aikaa sitten.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Poliisihallituksen hanke saattaa olla hyvinkin hyväksyttävä siitä kapeasta näkökulmasta katsoen, johon muutaman kymmenen marginaali-ihmisen muodostama ryhmittymä mahtuu, mutta oikeudenkäytöllä yleensä pitäisi olla vankemmat perusteet ja hallitut suhteet myöskin siihen kokonaisuuteen jossa kansalaisten oikeustaju muodostuu.

Olen kirjoittanut toisaalla siitä miten suhteeton ja moraaliselle dissosiaatiolle perustuva tämä kieltämishanke on:

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Blogin toisesta lisäyksestä:

""Olen tehnyt yhden elämäntyön väkivaltaa vastustavana absoluuttipasifistina, ja saatan olla sopiva henkilö huomauttamaan siitä millaista tekopyhyyttä ja kaksinaismoraalia sisältyy siihen, että nyt ollaan yhtäältä eliminoimassa tai sanktioimassa rangaistuksia väkivaltaisia provosoitumistaipumuksia omaavalle "aatteelliselle" järjestölle, kun toisaalta valtakunnassa on voimassa "uskonrauhan rikkomista" koskeva laki, jonka tosiasiallisena tarkoituksena oikeusoppineiden mukaan on nimenomaan suojella sellaista uskonnon suojassa kulkevaa "aatteellista" fundamentalismia jolla on taipumus reagoida loukkauksiin väkivaltaisesti. Tätä lakia on myös käytetty.

Niin hyväksyttävä kuin väkivaltataipumuksia omaavan järjestön kieltämisyritys ehkä onkin, se toisaalta antaa hyytävän esimerkin siitä millainen moraalinen sokeus meillä aatteellisen väkivallan suhteen vallitsee. Oman maan marginaalissa toimiva ääriryhmä on helppoa ja houkuttelevaakin julistaa lainsuojattomaksi, mutta vieraskulttuurisen ja maailmanluokkaa kooltaan olevan uskonnon uhkaava fundamentalistinen ääripää on käytännössä lailla suojeltu.

Näin näyttäytyy se, ettei moraalinen arkhimedeenpiste suinkaan sijoitu kaiken väkivaltaisen fundamentalismin vastustamiseen. Se sijoittuu siihen missä jakolinja oman kansamme keskuudessa kulkee -- huonoja ihmisiä ovat meistä ne jotka vastustavat vieraskulttuureja, kun taas ne, jotka osaavat sulkea tiukasti silmänsä vieraskulttuurien mukana tulevalta väkivallalta, ovat hyviä ihmisiä.

Niin yksinkertaisesta asiasta on kysymys. Kaikki kieltoyritykset ovat silkkaa tekopyhyyttä.""

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

vain vihervasureiden ja mamujen vastarintaliikeet saa jatkaa,,kaikki muut kielletään!!

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Tunnen olevani lapsi karkkipöydässä. Mitä valitsisin? Valinnanvaraa on. Anonyymit Alkoholistit, anarkofeministit, antifasistit, pelkät feministit, facistit, kommunistien perinneyhdistys vasemmistoliitto, uudet natsit, vanhat natsit, IKL, neuvostoliitolle salauskolliset vihreät toukohousut, Suomen Vastarintaliike, Odinin veljekset.
Ei perskules, lopetin maksamasta kirkollisveroa ja laitan nekin rahat simmoiselle porukalle, jota Suomen oikeuslaitos pyrkii kurittaamaan. On nuo kaikki niin pimeää porukkaa, että ellei niiden toimintaa kielletä, ainakin pitää seurata tarkasti. Jos joku niistä joutuu median ja valtion erityisen ahdistelun kohteeksi, on se merkki siitä, että se syyhyttää vieläkin synkemmän porukan takapuolta ja tarvitsee siksi tukea.
Otan tästä luettelosta pois Anonyymit Alkoholistit, joka on ainoa kunnon porukka ja ansaitsee pelkästään kunnioitusta.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

"Otan tästä luettelosta pois Anonyymit Alkoholistit, joka on ainoa kunnon porukka ja ansaitsee pelkästään kunnioitusta"

Tämä on laiton porukka. Nimettömät alkoholistit on se oikea.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Ei ehkä laiton, mutta olematon. Molempia nimiä käytetään, mutta Juhanin korjaus on virallinen nimi.

Kaj Granlund

Luin Pohjoismaisen vastarintaliikkeen tavoitteista paikasta

http://www.vastarinta.com/vastarintaliike/tavoitte...

En ole syvällisemmin perehtynyt aiheeseen, mutta netissä oleva 7-kohdan ohjelma ei pidä sisällään mitään tuomittavaa. Se on yksi maahanmuuttoa ja suomalaisuutta koskeva kannatotto monien muiden joukossa.

Sen sijaan löysin jonkun verran natsismia ihannoivia kuvia ja kertomuksia, joiden kohdalla tulee miettiä, ovatko ne vain pikkupoikien ikoneja vai kumouksellisen ja maallemme vaarallisen järjestön tunnusmerkkejä.

Toistaiseksi en näe mitään kummallista tämän liikkeen ja esimerkiksi Vasemmistoliiton (ent. kommunistien) välillä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No aika vähän olet sitten seuraannut mediaa, tutkippa millaista postia he lähettivät kansanedustajille.

Eihän ne pahoja ole, ne on vaan kansallissosialisteja :)

Alkuperäisen verenperimän vaaliminen on yksi tavoitteista

Puhdas Suomalainen rotu myös tavoitteena

Siionismi on uhka maailman kansoille

Kuulostaako tutulle, tuleeko jotain muistikuvia jostain kaukaa historiasta?

Ei kai tyhmyys kieltämällä lopu, mutta hyvä symbolinen osoitus tämä on, että Suomeen ei natseja tarvita.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Kyllä tuon Pohjoismaisen vastarintaliikkeen tavoitteet ovat kirjoitetut melko jyrkin sanankääntein ja niiden toteuttamiseksi viitataan voimatoimiin.

Tosin erään nuorisojärjestön tavoitteet ovat samansuuntaisia "x tukee työtaisteluita, kansalaistottelemattomuutta ja muuta suoraa toimintaa maailman parantamiseksi". Viitanneeko tuo "suora toiminta" kiertoilmaisuna väkivaltaan?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mun mielestä poliisihallitus tekee päätökset tällaisissa kieltämistapauksissa, ja varmasti sielläkin on tiedossa, että perustuslaki on melko suojeleva tässäkin tapauksessa.

Ei kusipäisyys ja natsiajatukset lopu kieltämällä, mutta hyvä esimerkkitapaus tämä on.

Sitten kun täällä aina lähdetään siihen samaan mantraan, että sitten pitää kieltää myös se ja se järjestö, ja pitää olla tasapuolinen.

Se nyt on niin kuitenkin, että natsit ovat kuitenkin tällä hetkellä se vaarallisin yhdistys poliisin mielestä, ja muut tulevat sitten perässä.

Pelko siitä, että nyt sitten alettaisiin kieltämään jotain tavallisempia yhdistyksiä on lapsellinen, kyllä jokainen ymmärtää, että tämän äärijärjestön kieltäminen ei varmaan ole keneltäkään pois.

Vai löytyykö täältä puheenvuorosta joku, joka kannattaa vastarintaliikettä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Muslimit ovat terroristeineen huomattavasti vaarallisempi ryhmä ja islamin järjestöjen ja seurakuntien kieltämiselle olisi täydet perusteet.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Voi jeesus taas kerran, jos Makkonen yrittäisit edes sanoa jokus mielipiteesi siitä mistä puhutaan, ei voi lukeminen olla noin vaikeaa.

Muslimit, islam, muslimit, islam, muslimit, islam, Juu me kaikki tiedetään että ne on tosi vaarallisia :)

Yritä nyt edes, yritä vastata, mitä mieltä sinä olet vastarintaliikkeestä?

Et koskaan sitä arvostele, vaan kiertelet, eli voidaanko olettaa, että niiden toiminta on mielestäsi hyväksyttävää?

Vastaukseen ei pitäisi kuulua muslimit, eikä islam.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"yrittäisit edes sanoa jokus mielipiteesi siitä mistä puhutaan"

Blokissa puhutaan vaarallisten järjestöjen kieltämisestä, itse en näe vastarintaliikettä vaarallisena en ole edes kuullut yhdestäkään sen järjestämästä väkivaltaisesta tapahtumasta kun taas huomattavasti monilukuisampi vasemmisto on jatkuvasti hakkaamassa viattomia ihmisiä, hevosia ja poliisejakin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #39

Ai jaa kirjastoisku, paljon pahoinpitelyja, jesse torniainen,
Niillä opas väkivaltaiseen taisteluun ym.

Supo seuraa niitä jne.

Sulla on omituinen ajattelutapa, joka poikkeaa selvästi kaikista viranomaisarvioista.

Tämä selittää kommenttisi sisällön pitkältä ajalta.

Nyt tietää moni muukin mihin lokeroon sinutkin voi laittaa.

Sitäpaitsi tässä blogissa puhutaan vastarintaliikkestä ja sitä koskevasta oikeudenkäynnnistä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #40

Ei kirjastoiskua yhdistetty vastarintaliikkeeseen ja kahden sekopään tappelulla ei ollut mitään tekmistä järjestön kanssa. Vasemmistoanarkistit sentään toimivat aatteensa ja lippujensa kansaa kuten islamistitkin ja ovat Euroopassa tappaneet yli sata ihmistä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #42

Asia on selvä mulle ja varmaan ovat muutkin nyt tietoisia, että sinä hyväksyt vastarintaliikkeen ja sen tavoitteet.

Olen aina luullut, että vastustat eu:ta ja maahanmuuttoa, mutta että hyväksyt kansallissosialismin ja juutalaisvihan, se oli minulle uutta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #44

Muslimit vihaa juutalaisia ja heidän hallintojärjestelmänsä on vähintään yhtä huono ja raadollinen mitä oli aikoinaan kansallissosialisteilla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #46

Älä enää jatka itsesi häpäisemistä, tulee niin noloa tarinaa jo.

Ihan kuin sanoisit, että natsitkaan ei oo niin pahoja, koska on vielä pahempiakin.

Siis niin uskomatonta tekstiä, että jos en tietäisi, niin luulisi jonkun lapsen kirjoittamaksi.

Timo Ala-Harja

Irvailusi ei muuta sitä tosiasiaa että muslimien muodostamat järjestöt ovat ei vaarallisia vaan suorastaan hengenvaarallisia.Kaikenlainen kieltäminen demokraattisessa yhteiskunnassa näkökannasta riippumatta on arveluttavaa ja se kuuluu diktatuureihin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #81

Oletko sitä mieltä että ääri-muslimien vihapuheisiin ja ihmisten manipulointiin ääri-muslimeiksi ei saa puuttua?

Käyttäjän Ansatsi kuva
Kauko Kaaresoja

Tällaiseksi inttämiseksi suomalainen keskustelu näköjään sitten aina menee, yksi ei ymmärrä yhden pointtia ja sitten vaaditaan sillä perusteella, että pysytäänpäs asiassa. Ilmeisesti Ritala ei myy ollenkaan II maailmansodan historiaa, jos siellä vilahtaa saksalaisia tai nimi Hitler? Että ollaanko sitä niin puritaania? Nyt on menossa myös testi, että "onko täällä ketään, joka hyväksyy vastarintaliikkeen"? Että silleen.

Ei sitä liikettä täällä tarvita. Mutta millä tosiaan selität tämän nuorten miesten turvapaikka /elintasosurffailun. No ei kuulu asiaan, mutta, kun ne on hameet ja housut levällään tänne otettu aivan noin vaan eikä kukaan oikein osaa selittää miksi. Raiskauksia, murhia, pahoinpitelyä, ylimielisyyttä tämä heidän kulttuurinsa tuonut mukanaan, siis hallitsemattoman maahanmuuton mukana. PVL on seuraus ei missään tapauksessa syy mihinkään.

PVL on partiopoikajärjestö tätä nykyä. Kannattaisin, mutta juutalaisvastaisuutta en. Ongelma on se, että yksi väkivaltatyyppi sallitaan ja toista ei ( vaikka ei olisikaan väkivaltainen. ) PVL on kuitenkin 100x ryhdikkäämpi järjestö kuin Antifantit.

On päivänselvää, että järjestö kokoaa rivinsä, vaikka se lakkautetaan ja entistä voimakkaampana, jos nämä kaksoisstandardit pysyvät, tämä on veikkaukseni.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Jos kyseinen järjestö/liike mikä se nyt liekää kielletään, niin loppuuko tällöin natseilu? Veikkaisin, että kyseiset pojat ja tytöt vain siirtyvät jonkun toisen nimen alle ja sama homma jatkuu. Ei heiltä kuitenkaan kokoontumisenvapauttakaan voi kieltää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei kusipäisyys häviä kieltämällä, se on jo sanottu, muuta hyvä esimerkki ja symbolinen vaikutuskin on parempi kuin ei mitään.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Pitäisikö heidän uusikin järjestö sitten kieltää, kun siihenkin käy samat perustelut kuin entiseen? Eihän tuollaisessa kieltämiskierteessä olisi mitään järkeä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #45

Eli annetaan natsien olla rauhassa, kun ei niiden kieltäminen mitään auta?

Sepä vasta järkevää toimintaa olisi.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #48

Miten olisi, että tutkitaan sitä, miksi ihmiset ajautuvat natsismiin ja yritetään minimoida siihen vaikuttavat tekijät tulevaisuudessa? Natsisimi itsessäänhän ei ole syy vaan seuraus.

Nykyisiin natseihin voisi soveltaa myös samaa metodia.

Jaakko Paasonen

Totta haastat Petteri. Ei todellakaan häviä kusipäisyysyys..ei. Eikä siis Ritalankaan kirjoittelun kieltäminen mitään vaikuttaisi. Olispa vain yksi kusipää vähemmän jankuttamassa yhtä ja samaa perusvihaansa.
Mielenkiintoista.;-)

Timo Ala-Harja Vastaus kommenttiin #54

Niinpä jospa kiellettäisiin koko Ritala yksislmäistä asiaansa jankuttamasta niin mihin silloin häviäisi?Johonkin Antikvariaattinsa sopukoihinko?.Ei yksisilmäisellä kieltämisellä mitään ratkaista vaikka kuinka olisi symboliarvoa.Kenelle?

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #94

Yhdentekevää. Merkittävää Tässä keskustelussa on nyt se että nämä suvakkien rasistit, ovat nyt muuttuneet natseiksi.
Aivanko sattumalta? Tuskinpa vain.

Käyttäjän jonirikkola kuva
Joni Rikkola

Tästä se alkaa. Sitten kielletään vasemmisto, SDP, kokoontuminen... Suomi lähentyy kokoajan vanhaa Neuvostoliittoa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Voi elämän kevät, jos tuo oli tosissaan kirjoitettu teksti, niin aika noloa on.

Sinä siis rinnastat vasemmiston sdp:n ja kokoontumisen natseihin?

Ihan oikeasti, herätys!

Pidätkö siis vastarintaliikettä hyväksyttävänä?

Käyttäjän jonirikkola kuva
Joni Rikkola

Aika nolo ja naiivi vastaus sinulta itdseltäsi.

Kuinkahan moni uusnatsi äänesti persuja? Väitäkö etteivät nämä ole poliittia järjestöjä?
Väitätkö, että valtaa pitävät eivät ala käyttää tällaista lakia aseena muita aatteita (puolueita, järjestöjä, liikkeitä ja jopa yrityksiä.) vastaan? Väitäkö, ettei tätä tapahdu jatkuvasti ympäri maailmaa ja Suomessakin erilaisin keinoin, jopa ilmaisunvapaudenkin rajoittamista? Tai määrätään miten sinun tulee ajatella, tahtotila.
Väitäkö, että suomi on joku lintukoto tai ettei euuropassakin olisi menty jo diktaatuurien rajoille...
kun katsot nykyhallituksen roistosakkia joka roikkuu vallassa kiinni ja suomi neito vuotaa verta noissa kynsissä, voit olla varma että jos Sipilällä olisi mahdollisiiuuss, hän kieltäisi kaikki oppositiopuolueet, aatteet ja järjetöt.

Ja kyllä, kaikilla on oikeus mielipiteeseen olkoon se sitten minkälainen tahansa, niin pahalta kuin se sinusta voi tuntuakin. Pointti on, että sitä ei pitäisi tuoda julki, jos se on lakien mukaan ristiriidassa.

Kysyn sinulta mitä tällä kiellolla voitetaan ja mitä tällä hävitään? Onko ongelma ratkaistu kieltämäällä?
Jo valmiiksi tuomittujen ei enää tarvitse miettiä mitään. Euroopassa on kaikenlaista kiellettyä. Mm viimeisimpänä katalaanien valtio. Siinä kielletään Espanjan valtaapitävien toimesta koko katalaanien = kansan hallinto. Ja se on länsimainen eurooppa 2017 Ja lakia käyttäen.
Kysyn, kuinka paljon kiellolla voidaan voittaa? Katalaanien kohdalla ennen empivät ovat nyt itsenäisyyden kannattajia. Nyt heitä on enemmän, kun heidät on kielletty. Aatteita on monia ja erilaisin perustein. Mihin sinä perustat mielipiteesi? Fiktiiviseen ajatukseen, että kielletty on ongelma on poistettu ongelma?
Ko uusnatsiaatteet syntyvät kun yhteisunta tarjoaa sille kasvualustan ja ihmiset. Olisiko silloin syytä poistaa tuo kasvua-alusta ja syy uskoa moiseen.
Muistaakseni esim Ransaan vallankumouksen tekijät oli lain mukaan kielletty ryhmittymä ja miten se nyt sitten menikään... Mustasta tuli valkoinen... ja miksi? Koska kukaan meistä ei ole oikeutta sanoa mikä on väärin ja mikä oiken. (edelleen tuntuu pahalta sinusta myöntää sitä).

Aatteita ja kulttuureja on erilaisia. Se mikä sinusta on normaalia, voi olla jonkun mielestä perverssi ja likaista kuten sianlihan syöminen. Jos enemmistö dsidi oikeuden, sinä olisit vain likainen olento, jolla ei ole oikeutta elää. Se pikku kuplasta ja oikeellisuudesta ja oikeudestamme määritellä aattet ismit jne jne. Voimme määritellä vain rikolliset teot, emme ajatuksia.aatteisiin perustuvia järjestöjä ei voi kieltää mutta niiden teot voi. Kysymys onkin tuomitaanko rikoslain mukaan vai kehitetäänkö laista ase joka kieltää aatteen?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Toivottavasti haitalliset järjestöt voidaan kieltää. Aloittaisin itse bandidoksesta, cannonballista ja hells angelsista. Mutta ei haittaa jos natsijärjestö lähtee myös.

Se vaan että mitä ongelmaa sillä järjestön kieltämisellä oikeasti ratkaistaan. Uusi järjestö hiukan eri nimellä pystyyn ja homma jatkuu.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tarpeetonta melua tyhjästä, Supon edustajan mukaan SVL:n kuuluu 30 jäsentä eli täysin vaaratonta puuhastelua.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No se ei ole onneks sun päätettävisä, niinkuin ei mikään asia. Siitä saa Suomen kansa olla todella iloinen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Makkosen arvomaailma ei onneksi ole valtaosan Suomalaisten arvomaailma

Mikko Toivonen

Olen Makkosen kanssa täysin samaa mieltä. Mahtavaa melua bussilastillisesta tai kahdesta kansalaisia joista valtaosa paria yksilöä lukuun ottamatta huutelee hylättyä ideologiaansa harrastuksena ja mielipiteen vapauden puitteissa.
Paljon enemmän tuollaisten liikkeiden kannatusta lisätään tekemällä niistä julkisen vihan ´ja "virallisen" vihan kohteita.

Tällaiseen vihaleimaamiseen pyrkivät erityisesti punavihreät, mutta myös joillain tavalla rasittuneet yksilöt joilla on oltava "kohde"

Todellisuudessa koko joukko järjestöjä ja virallisia yhdistyksiäkin aiheuttaa paljon suurempaa haittaa yhteiskunnalle kuin tämä muutaman kailottajan joukko. Kaikki ne muut ovat joko eläinsuojelijoita, kettutyttöjä,"prekariaatteja", Griinpissejä ja muita köysissä riippujia sekä monen monta muuta järjestöä joiden toimilla maalle aiheutetaan ja on aiheutettu suurta vahinkoa puhtaan vallanhimon vuoksi. Niitä vaan ei ole kutsuttu natseiksi vaikka toimet ovat samoja tai pahempia

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on sun mielipiteesi, ihan vapaasti, valtaosa kansasta on onneksi eri mieltä. Kaikkea voi vähätellä, jos se helpottaa, ja aina löytyy vielä pahempia asioita kun oikein etsii.

Minä olen erittäin tyytyväinen, että tuota yhdistystä yritetään kieltää, ja ne jotka tuollaista järjestöä pitävät tarpeellisena ovat itsekkin siis samanmielisiä.

Oikeus päättää ja tuomitsee, toivotaan että saadaan kiellettyä.

Mikko Toivonen Vastaus kommenttiin #60

Minä en kuitenkaan edes innokkaan lähtisi pelkällä omalla mielipiteellä puhumaan koko kansan tai edes valtaosan kansasta nimissä. Voi nimittäin tulla yllätyksiä vastaan kun koko kansan mielipidettä demokraattisesti kysyttäisiin

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #61

Niin voi juu, mutta joskus on hyvä käyttää maalaisjärkeä ja miettiä, mitähän mieltä ihmiset ovat rikollisista. :)

Tämä puheenvuoro on sellainen, kun täällä on paljon persuja ja muita maahanmuuttovastaisia, niin sitten hekin luulevat, että kaikki ovat samaa mieltä heidän kanssaan.

Aina sitten galluppien aikaan tuleekin iso yllätys, kun huomaavat, että vain pieni osa oikeasti heitä kannattaa.

Sama tilanne tässä tapauksessa, Jesse Tornianen ja hänen natsikerhonsa ovat suuriluuloisia tolloja, joille ei hyväksyntää tässä yhteiskunnassa löydy.

Mikko Toivonen Vastaus kommenttiin #62

Ero meillä, sinun mielestäsi persuilla, ja sinun edustamallasi ajattelutavalla on, että meillä ei ole vihaamisen kohdetta mihin purkaisimme, mikä sitten vaivaakin, vaan käsittelemme asioita suhteellisesti ja objektiivisesti ilman välitöntä leimakirveen heiluttelua.
Annamme myös jokaiselle mahdollisuuden heittää ajatuksiaan arvioitavaksi.
Jos ne ovat kannatettavia niin niiden taakse löytyy enemmän ihmisiä kuin ne kaksi bussilastillista mitkä ovat tämän "vastarintaliikkeen" taakse ilmaantuneet.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #64

Ero meillä, sinun mielestäsi persuilla, ja sinun edustamallasi ajattelutavalla on, että meillä ei ole vihaamisen kohdetta
.........

Tämä oli varmaan vitsi :)

Käyttäjän Ansatsi kuva
Kauko Kaaresoja Vastaus kommenttiin #62

Lainaus:Niin voi juu, mutta joskus on hyvä käyttää maalaisjärkeä ja miettiä, mitähän mieltä ihmiset ovat rikollisista. :)
-------

Ritala on selvää, että suurin osa kansasta ei hyväksy rikollisia ja pitävät useita rangaistuksiakin liian lievinä. Ei meillä ole tässä mitään epäselvää.

Mutta... kysyn nyt sinulta Ritala suoraan: hyväksytkö sinä Antifasistien mellakat ( Berliini ), näyteikkunoiden särkemisen ja mm Tampereella heitetyt ruutiräjähteet sekä naamioitumisen mielenosoituksissa ja uhkailut. Hyväksytkö tänne tulleiden raiskaukset ja tapot? Vai eivätkö edellä mainitut ole rikollista toimintaa?

Muuten: miksi puhut PVK:stä rikollisina, kun mitään rikoksia ei ole tapahtunut. ( Torniaisen keissi oli aivan yksittäiskatutappelu mielestäni, aivan turha vahinko, jonka jälkiseurausten yksityiskohdat "unohdetaan" tarkoituksella )

Timo Ala-Harja Vastaus kommenttiin #60

Jos ja kun PVL saadaan kiellettyä niin minkä kohteen sen jälkeen valitset jankuttamisellesi?.Elämäsi on varmaankin tyhjää ilman sitä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Koska natseja ihannoivia esiintyy myös persuja kannattavien joukossa ( tai ehkäpä nimenomaan siellä ) niin on mielenkiintoista nähdä minkälaista ristiriitaa se aiheuttaa puolueessa. Siellä on nimittäin paljon porukkaa jotka ovat sionisti-kristittyjä eli pitävät juutalaisia Jumalan kansana. Poliitikoista sellaisia ovat mm. persujen presidenttiehdokas Laura Huhtasaari, kansanedustajat Mika Niikko ja Toimi Kankaanniemi.

Timo Ala-Harja

Tässä yritetään nyt kaikki(pää alaspäin)Makkosen kanssa asioista eri mieltä olevat leimata johonkin ihmeelliseen natsi-siionisti-kristitty-valittu kansa muottiin.

Timo Ala-Harja

Tässä yritetään nyt kaikki(pää alaspäin)Makkosen kanssa asioista eri mieltä olevat leimata johonkin ihmeelliseen natsi-siionisti-kristitty-valittu kansa muottiin.

Käyttäjän TapioUkkola kuva
Tapio Ukkola

Pakolla ja kielloilla ei saada mitään hyvää aikaan. Käy juuri päin vastoin; liike saa lisää polttoainetta toimintaansa.

Parannusta on haettava syvemmältä. On uskallettava tunnustaa tosiasia, että ihmisen ahneus johtaa vääjäämättä eriarvoistumiseen, joka poikii aina vastarintaliikettä. Nykyisen hallituksen toiminta kiihdyttää tätä kehitystä. Onko meidän pakko olla mukana tässä jatkuvaa kasvua ihannoivassa oravanpyörässä vai riittäisikö vähempi. Historia toistaa itseään, emmekä ole mikään poikkeus tuossa ketjussa. Maksamme kovaa hintaa nykyisestä politiikasta ja tuo hintalappu sen kuin komistuu vain tulevaisuudessa.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Koska näitä Uuden Suomen karuselliinsa auktorisoimia kirjoituksia mahdollisesti lukee myös joku yhteiskunnallisista ilmiöistä yleisemmällä tasolla kiinnostunut, eivätkä vain hokujaan toistelevat hiekkalaatikkolällättäjät, tiivistettäköön vielä ne olennaiset pointit, jotka voisi ottaa keskustelun lähtökohdiksi jos mieli ylipäänsä ymmärtää millaisten asioiden edessä ollaan:

Ensinnäkin on niin, että aatteellisten antagonististen ryhmien kieltämisyritykset tuottavat täsmälleen päinvastaisen tuloksen kuin mihin pyritään. Kieltoyritykset vain vahvistavat näitä liikkeitä sisäisesti, ja esivallan järjettömyyden jatkuessa ja etsiessä yhä epätoivoisempia muotoja myös ulkoapäin niille alkaa tulla lisää kannatusta.

Toiseksi todellinen huolenaihe ei edes liity kohteena oleviin maagisen pahuuden edustajiin, vaan siihen, että kasvattaessaan omaa projektiivisuuuttaan ja tosiasiallista lynkkausmielialaa niin sanottu "enemmistö" romauttaa oman henkisen tasonsa. Seuraa projektiivisten viholliskuvien eskalaatio -- ja mitä useampi potentiaalinen viholliskuva saadaan realisoitua ja tuhottua, sitä taantuneemmassa mielentilassa tartutaan seuraavaan.

Kolmanneksi: kannattaisi avata historialliset silmät ja nähdä historiasta millainen on yhteiskunnan joukkotaantumisen ja lopulta totalitarismiin sortumisen kaava. Siinä eivät näyttele mitään roolia minkään tietynnimisen ideologian liput. Äärioikeistolainen natsi-Saksa toteutti aivan yhtä tuhotarpeisen totalitarismin kuin äärivasemmistolaisen Stalinin N-liitto. -- Jos nyt nimetään todennäköisin aatteellinen alusta, jonka nimissä yhteiskuntamme sortuu psykososiaaliseen taantumaan, se on nimenomaan nykyinen "punavihreä", "ihmisoikeuksia" ja "monikulttuurisuutta" arvoinaan tunnustava valtavirta-ajattelu.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Jos nyt nimetään todennäköisin aatteellinen alusta, jonka nimissä yhteiskuntamme sortuu psykososiaaliseen taantumaan, se on nimenomaan nykyinen "punavihreä", "ihmisoikeuksia" ja "monikulttuurisuutta" arvoinaan tunnustava valtavirta-ajattelu.
........

Vai menee yhteiskuntamme "psykososiaaliseen" :) taantumaan ihmisoikeuksien takia? Täytys varmaan muuttaa Pohjois-Koreaan täältä jotta välttyisi moiselta turmiolta :)

Ja ihan tiedoksesi. Ihmisoikeuksia kannattaa laidasta laitaan eri puolueet Suomessa, se ei ole mikään punavihreä agenda.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""ei ole mikään punavihreä agenda""

Ihan tiedoksesi: opillisella käsitetiedolla on psykososiaalisessa taantumisessa täsmälleen yhtä näennäinen rooli kuin on eroa sillä identifioituuko joku punavihreään valta-agendaan kasvissyönnin tai muun askeesin, ruskeasilmäisten mammaalien suojelun, narsistista itserefleksiota palkitsevien toiseus- ja vieraskulttuurien, ihmisarvo- ja ihmisoikeusideologioiden tai totaalista totalitaristista nollatoleranssia vaativan rasistivihan vuoksi.

Elämme sosiologiassa, reaalitodellisuudessa, emme esimerkiksi demokratiassa, saati sitten pelkkää pinta-ajattelua edustavien opillisten ideologioiden käsitemaailmoissa. Liian vaikea asia liian monille.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #80

Ok, mutta oletko ottanut tässä huomioon opillisen käsitetiedon diffuusion alemman regression potentiaalin plasebovaikutuksen vertikaalisesti vai horisontaalisesti?

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #87

Maha Jukkonenkin sortuu näemmä silloin tällöin,sekundaariseen argumentointiin.. siis aina välillä,tai mahdollisuuksien rajoissa,jatkuvasti jne.
Kuten myös tuossa alla..Ritalakin. ;-)

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #104

Maha Jukkonenkin sortuu näemmä silloin tällöin,sekundaariseen argumentointiin
...........

Välkympi olisi huomannut kirjoitukseni olevan ironiaa.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #108

Kuulepas, ironikko. Meistä kahdesta se olen minä, joka jossakin vaiheessa yleisen lynkkausmielialan ja syyttäjien liipasinherkkyyden kasvaessa joudun sanoistani jonkin käsitteellisesti epämääräisen pykälän mukaan käräjille vastaamaan.

Sinulla ei ole hätää, koska sinulla on turvallinen yleiseksi totuudeksi koettu konsensusideologia. Hätää ei myöskään ole niillä jotka täällä töksäyttelevät tökeryyksiään, koska yksinkertaisuus.

Joten mitä valittamista sinulla on? Tai ironisoimista?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #110

Mietis ny vähän kuka on USAn presidentti ja millaista ideologiaa esim puheineen valtamediasta ja pahoista toimittajista hän edustaa. Tai millaista arvomaailmaa suuressa naapurimaassa valta edustaa. Ettäs kehtaat leikkiä mitään heikkoa kun et ole heikkojen puolella.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #111

En minä leiki mitään, en heikkoa, en vahvaa. Minulla on eri käsitys kuin valtakunnansyyttäjällä siitä mikä on suojelua tarvitseva heikko kansanryhmä. Minusta suomalaiset tarvitsevat suojelua väkivaltaisia provosoitumistaipumuksia omaavaa uskonnollisuutta vastaan.

USA ja Venäjä ovat relevantteja vain sinun korviesi välissä. Voit itse selvittää itsellesi miksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #113

Edellisessä kommentissa maalasit juuri itsesi uhanalaiseksi.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #114

Eikö uhanalasia lajeja tule suojella.

Asiasta ihan toiseen, valkoinen heteromies on kyllä siellä uhriutumisen ja oikeudenmukaisuuden hierarkkiassa ihan alimmaisena. Sitä ennen tulee ulkomaalaiset, homot, feministit, vammaiset yms ryhmittymät. Siellä pakan pohjimmaisena joka penää oikeudenmukaisuutta tulee se valkoinen heteromies ja koska valkoinn heteromies penää oikeudenmukaisuutta niin se evätään. Jos jokin muu ryhmittymä penäisi oikeuksia niin siitä tehtäisiin valtakunnallinen skandaali epäoikeudenmukaisuudesta.

Jotain siis liikkeillä on saatu aikaiseksi, on saatu valkoisen heteromiehen asema niin alas ettei siitä kukaan enää edes viitsi välittää, kun on muita tärkeämpiä yhteiskunnallisia asioita käsiteltävänä.

Eikö ollut kiva uhriutumisteksti. Mulla ei vois vähempää kiinnostaa minkä värinen joku on tai mistä kulttuurista tulee. Jos ei osaa olla kunnolla, niin menkööt kotiinsa! Ei haittaa vaikka annetaan vähän vauhtia. Yhteiskunnassa tulee toimia yhteiskuntanormien mukaan ja erityisoikeuksien antaminen vaan lisää vitutusta ihmisissä.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #114

En puhu kokemuksista. En omista, en muiden. "Uhanalaiset" on nimilappu valtakunnansyyttäjän lokerikossa. Minulla on eri käsitys kuin valtakunnansyyttäjällä siitä mikä on suojelua tarvitseva heikko kansanryhmä.

Sinä luulet että tähän liittyy jokin henkilökohtainen asetelma. Ei liity. Nälvimiset kielenkäytöstäni jäävät täsmälleen omaan arvoonsa. Ne eivät millään tavalla vaikuta siihen miten mielettömiksi ajojahdit ja oikeudenkäyttö kehittyvät. Sinulla on vaikeuksia jäsentää asioita yleisellä tasolla.

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #108

Huomasin kyllä mutta se ei pääalaspäin oikein mennyt tajuntaan.

Ironiaa..joo. Hieman välkympi jukkonen olisi tuon huomannut myös minun kirjoituksestani.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se tässä käy selväksi, että liian hienoja sanoja ja liikaa mietintää on osalla viisaita kommentoijia.

Jos tätä ajattelee ihan niinkuin tällai yksinkertaisesti, niin natseja ei tarvita, haluta, eikä suvaita.

Samointein tuon sitten voi kieltää, kun ei niitä suvaita, tarvita, eikä haluta.

Mennään yksinkertaista polkua, ja annetaan oikeuslaitoksen päättää asiasta.

anita frisk

Todellakin, aika yksinkertaista ajattelua. "Natseja ei tarvita, haluta eikä suvaita. Samointein tuon sitten voi kieltää, kun ei niitä suvaita, tarvita eikä haluta."

Suomessa ja muualla maailmassa on hyvin paljon negatiivisia ilmiöitä, joita ei suvaita, tarvita tai haluta. Otetaan pari yksinkertaista esimerkkiä: rikolliset. Kielletään samointein rikolliset. Ongelma poistettu. Ihmisiä alistavat ja ahdistavat uskonnot ja uskonlahkot. Kieltolistalle vaan. Ongelma poistettu.

En kannata mitään höperöitä väkivaltajärjestöjä kummaltakaan laidalta, mutta luulisi olevan muitakin toimintavaihtoehtoja kuin nämä suomalaispäättäjien iänikuiset "kielletään kaikki varmuuden vuoksi"-reaktiot. Jo pieni lapsikin tajuaa että kaikki mikä on kiellettyä tai hyshys on salaperäistä ja kivaa.

Mikäli blogistille siellä kirjojen keskellä myynniltä luppoaikaa jää, se kannattaisi käyttää tutustumiseen historiaan ja erilaisiin mielipiteisiin maailman menosta. Tämä siis ystävällisenä suosituksena ilman sarvia ja hmpaita. "Lue enemmän, luulet vähemmän" oli hyvä slogan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mulle riittää sanat kansalissosialisti , juutalaisviha ja natsi."

Natsit löysivät kannattajikseen juuri kaltaisiasi jotka eivät itse miettineet vaan tyytyivät ylhäältä saneltuun oikeaoppisuuteen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, mutta kun mä oikeesti katsos olen sitä mieltä, että toi pitää kieltää, vai miksi luulet, että tämän blogin kirjoitin.

Mun mielestä nyt ollaan oikealla tiellä kun ollaan kieltämässä natsiyhdistystä, se on jo tullut selväksi, että sinä heitä kannatat.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Onneksi meillä on Makkonen, niin eivät kaikki vain seuraa ylhäältä saneltua, klikkaillen vastaa-painiketta. Olisihan se harmi, jos keskustelut jäsentyisivät siististi säikeisiin.

Juhani Piri

Valemediasta on siirrytty valesyytteisiin ja siitä sitten valeoikeudenkäynteihin. Ja verorahoja palaa iloisesti.

Tietyt ihmiset eivät tunnu tosiaankaan ymmärtävän mihin tämä kaikki johtaa jos tuolta nyt tulee järjestön kieltävä tuomio. Sen jälkeen kaikki järjestöt ovat vapaata riistaa, myös poliittiset.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu juu ja lehmät lentää :)

Jaakko Paasonen

#90 Kyllä ne ymmärtää ja siksi huutavat yhä vain kovempaa kun alkavat tajuta,että enemmistö suomalaisista kyseenalaistaa näiden EUsuvakkien aatteen..jossa tosiaan,ne Ritalan lehmätkin lentää.

Juhani Piri

Kaveri laittoi kyllä niin päivänpolttavan asian linkkinä kun vaan voi olla. Tottahan tämä on vaikka harvoin sitä kukaan uskaltaa ääneen sanoa

https://apina.biz/125148.jpg

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset