valpperi

Soini olisi jatkanut perussuomalaisissa...

MTV:n uutisextrasta voi katsoa, mitä mieltä Soini oli puoluekokouksen tapahtumista.

 

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/timo-soini-avaa-vihdoin-suu...

 

 

Soini olisi toivonut, että varapuheenjohtajiston valinta olisi mennyt toisella lailla, mutta ilmeisesti Halla-aholla oli tarve osoittaa, että nyt on eri ääni kellossa.

 

Onko Halla-aho voittanut siis mitään, jos hän menetti käytännössä puolet puolueestaan ja monta varmaa läpimenijää vaaleissa?

Minusta tuo ei ollut ammattilaisen toimintaa, vaan siinä haluttiin voitonhuumassa näyttää hävinneille. Tyhmää toimintaa, jonka lopputulos ei varmaan ollut mieleinen hänellekään.

Persujen puoluekokouksen päätöstä Soini ei väheksy, vaan se oli hänenkin mielestään täysin laillinen ja pulinat pois.

Minusta Soini teki ison virheen aikanaan kun tämän nuivan porukan otti siipiensä suojaan, ilamn sitä ei olisi kyllä tullut jytkyä, eikä ulkoministerinpaikkaa, joten vaikea sanoa, mikä oli järkevää.

Voittaa voi niin monella eri tavalla, ja tämä Halla-ahon tapa on niistä kaikista huonoin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

ritala, oliko Halla-aholla enemmän, kuin yksi ääni puoluekokouksessa, kuten Soinillakin ?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä sinäkin tiedät, että jos Halla-aho jotain ehdottaa opetuslapsilleen, niin lapsethan seuraavat. Tyhmää väittää jotain muuta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Olitko paikalla Martikaisen lisäksi, vähänä on todistajat.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Olitko paikalla Martikaisen lisäksi, vähänä on todistajat.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #4

Meinasitko että totistajat lisääntyy kun kysäsee parikertaa peräkkäin.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

" Soini olisi toivonut, että varapuheenjohtajiston valinta olisi mennyt toisella lailla, mutta ilmeisesti Halla-aholla oli tarve osoittaa, että nyt on eri ääni kellossa. "

Halla-aholla ei äänestykseen ollut mitään merkitystä. Perussuomalaiset vain kyllästyivät Timo Soinin tapaan johtaa puoluetta. Timo Soini ei ollut enään demokratian kannattaja, hänestä oli tullut yksinvaltias perussuomalaisissa, tai ainakin kuvitteli.

Kuunnelkaa ajatuksella Jussi Halla-ahon puhe Turussa 8.8.2015. Rasismista tässä ei ollut mitään viitteitä, lähinnä pohdiskelua, missä eurooppa menee nyt.

Yritä kuunnella, vaikka tämä ei palvele ja toteuta ajatuksesi juoksua. Maalaisjärki taitaa olla meille parasta mitä olemme saaneet, osalta tämä näyttää puuttuvan.

https://www.youtube.com/watch?v=2n2ytYS1Mpw

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Yksi puhe. Ei yksi puhe muuta ihmisen persoonasta mitään, ihminen asetetaan tiettyyn viiteryhmään sen mukaan mitä hän on sanonut tai kirjoittanut.

Tottakai ihminen tekee virheitä elämässään, mutta virheistä voi oppia. Halla-aho on itse sanonut, että hän ei muuttaisi aikaisemmista lausunnoistaan ja kirjoituksistaan mitään. Se kertoo kaiken tarvittavan.

Tottaka puolueväki oli pettynyt Soiniin, koska odotukset olivat erilaiset, ei Soinikaan tuossa haatattaleussa moiti puoluekokouksen vaalia, kaikki meni äänestysten mukaan oikein.

Halla-aho tuki näitä varapuheenjohtajia, ja halusi syrjäyttää kokonaan vanhan piirin, siihen hänellä oli oikeus, mutta voittiko hän yhtään mitään? Ei voittanut, hän kutisti puolueen yhden asian liikkeeksi, jolle ei enää hallituspaikkaa koskaan tarjota, jos se on voitto, niin onnekis olkoon.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Jos olisin ollut Halla-ahon saappaissa ( tosin en ollut ) olisin toiminut samoin. Tuo hallituspaikka on neuvottelu kysymys, (ei koskaan ) on mielestäni sinun mielipiteesi.

Timo Soini omalla persoonallaan lähti leikkimään suurta johtajaa, lopputulos on nähty. Sininen tulevaisuus kannatus 1,3%, virhemarkinaalin mukaan ovat mukana tai eivät, aika näyttää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #12

No ei se ole pelkästään minun mielipteeni, vaan myös kaikkien muiden puolueiden mielipide. Se on vaikeaa päästä hallitukseen, jos mikään puolue ei suostu tekemään yhteistyötä.

Sinisillä ei nyt ole tässä asiassa suurtakaan merkitystä, persuja paremmassa tilanteessa ne kuitenkin ovat, sillä niitä ei kielletä.

Seuraavassa hallituksessa päätökset tekee kokoomus, demarit ja ehkä vihreät, siinä sitä on persuilla nieleskelemistä. :)

Soini nyt on oman uransa politiikassa tehnyt, ja ehkä vielä lähtee ehdolle, ja ottaa ainakin yhden edustajan paikan, josta sitten voi luopua myöhemmin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #13

”No ei se ole pelkästään minun mielipiteeni, vaan myös kaikkien muiden puolueiden mielipide.”

Mikä se Ritalan yhden miehen puolueen nimi mahtaa sitten olla ?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #13

Milloin ritalapuolue on rekisteröity ?

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä Vastaus kommenttiin #13

Hallituspuolueet toki saattoivat kieltäytyä yhteistyöstä, kun yhteistyön jatkajaksi tarjolla oli irtautuva Sininen ryhmä. Oppositio nyt ei erikoisemmin pidä kummastakaan.

Soini tuskin kotimaan politiikassa jatkaa jos pääsee suurlähettilääksi Bermondseyhin. Tuskin muutenkaan motivoi toimia marginaalipuolueessa, mikä Sinisistä väistämättä tulee.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Halla-aholla ei äänestykseen ollut mitään merkitystä. Perussuomalaiset vain kyllästyivät Timo Soinin tapaan johtaa puoluetta. "

Monet siellä puoluekokouksessa huomasivat ettei Soini ollut edes ehdokkaana. Jotkut eivät sellaista havaintoa ole vieläkään tehneet.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Monet siellä puoluekokouksessa huomasivat ettei Soini ollut edes ehdokkaana."

Ei tuo poista sitä tosiasiaa ettei Soini hallituksessa ajanut perussuomalaisten omia tavoitteita vaan keskittyi lähinnä olemaan hiljaa. Tämä oli todennäköisesti suurin syy miksi puolueen johto vaihdettiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #11

No tulevaisuudessa siellä hallituksessa ei ajeta enää koskaan perussuomalaisia ajatuksia, eikä edes sinne päin. On se Makkosellakin nieleskelemistä, kun kokoomus, demarit ja vihreät hallituksessa hääräävät, taitaa tulla Soinia ikävä. :)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #11

Hallitustyöskentely ja puoluekokous ovat kaksi eri asiaa. Soinihan ilmoitti hyvissä ajoin ettei ole ehdolla mutta se ei Halla-aholle riittänyt vaan hän halusi oman peukalonsa alle koko puolueen ja nyt ruikutetaan kun osa porukasta teki omat johtopäätöksensä uudesta linjasta. Kauko-ohjain antaa määräyksiään pyrsselistä ja täällä Suomessa p..l.t hypähtää.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #15

"Soinihan ilmoitti hyvissä ajoin ettei ole ehdolla mutta se ei Halla-aholle riittänyt"

Miksi jauhat tyhjää, eihän tässä ole kyseessä Soinin haluamiset vaan puolueen demokratia. Enemmistö puolueesta ei ollut tyytyväinen Soiniin ja sen ilmaisi demokraattisesti puoluekokouksessa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #17

Miten se sen ilmaisunsa teki kun Soini ei ollut ehdokkaana? Linjahan olisi joka tapauksessa muuttunut vaikkei kaikkia johtopaikkoja olisi juntattukaan Halla-aholaisille jolloin puolue ei olisi revennyt.

Ahneutta pelkästään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #21

"Linjahan olisi joka tapauksessa muuttunut vaikkei kaikkia johtopaikkoja olisi juntattukaan Halla-aholaisille jolloin puolue ei olisi revennyt."

No miten se linja on muuttunut ja kummalla?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Kun aika on kypsä" Rafael Paasion muistelmat kertoo siitä miten puolue, SDP hänen myötävaikutuksellaan yhdistettiin. Ei niin, että "toisinajattelijat" putsataan puolueesta vaan siitä kuinka "toisinajattelijat" saadaan ymmärtämään, että laiha sopu on lihavaa riitaa hedelmällisempää. Tätä Halla-aho ymmärtänyt ja hyvä niin. Persut oli, tuli ja meni saikin mennä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näin se juuri menee, jollei hallitse johtamista ja joukkojen huomioonottamista, niin sitten käy juuri näin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tasavallan presidentti Urho Kekkonen kutsui päiväkirjassaan Rafael Paasiota ”mannertenväliseksi nahjukseksi”.

Paasio oli ns. kolmaslinjalainen, joka yritti savustaa ulos SDP:stä puolueen oikeistolinjalaisia ollessaan puolueen puheenjohtajana 1963-75.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Vaikkei pitäisi Halla-ahosta, tai Soinista, ja vaikkeivat he tulisi lainkaan keskenään toimeen, niin olisi ollut puolueen edun kannalta siteää ja sopia.

Halla-aho on itse snonut, että ei ole johtajatyyppi, ja se kyllä näkyy ja näkyi hyvin.

Hän olisi voinut loiventaa varapuheenjohtajien valintaa, ja antaa vanhalle ryhmälle hieman siimaa, ja siten pitää porukan jotenkin tyytväisenä. Silloin puolue olisi pysynyt kasassa.

Soinikin sieti erilaisuutta, Hakkaraisen toilailuja ja Halla-ahon kommentteja.

Nyt hän päätti vallanhimossaan näyttää vanhalle kaartille heti kaapin paikan, ja sitten tuleekin yllätyksenä se, että osa ei halunnut jäädä pilkattavaksi.

Tällä toiminnallaan hän menetti useita varmoja seuraavien vaalien läpimenijöitä ja samalla hän menetti paljon puolueen valtaa ja mahdollisuutta vaikuttaa.

Minusta persujen itku sinisten toimista on lapsellista, koska kaikki Halla-ahon omaa vikaa.

Sitä saa mitä tilaa

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

ritala, "Ei mitään nimiä, mutta lässyn,lässyn lää"!

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Nämä nöyryytetyt äänesti Soinin pois vallasta. Vallasta on vaikia luopua kun on 20- vuotta sitä rakentanut muutoksia lupaamalla . Opposiossa oli hyvä arvostella olemassa olevaa hyvä-veli järjestelmää, kun pääsi vallan huipulle takinkääntö tapahtui totaalisesti, kaikki vaalilupaukset köyhän asialla unohtui, hyvä- veli verkosto teki tehtävänsä, Soini loisti vallansa huipulla kaksi vuotta, kun äänestäjät tipautti todellisuuteen, mutta Soini ei olisi Soini, etteikö vielä puoluetta möisi "Isänmaan" hyväksi, eliitin valta saa jatkua kansakunnan "arvot "on taas kunnossa , valtakunnassa kaikki hyvin taas, Presidenttiä myöten.

Nyt oli kentän vuoro ilmaista Soinin tapa tehdä politiikkaa, joka oli "nöyryyttänyt" satoja tuhansia äänestäjiä", lupauksia pettämällä, vain päästääkseen itse vallan "hillotolpalpalle" Lopuksi ei tässä paikalla olevia jäseniä voi syyttää vaalin lopputuloksesta, jos ei puolueen johdolla ole kykyä neuvotella keskenään puheenjohtajan vaihdosta ja vallan jakamisesta sekä seurauksista, muuta kuin neuvottelemalla kilpailevien puolueitten kanssa.

Myös Soini on vuosikausia päästääkseen tekemään "jytkyjä" käyttänyt hyväkseeen myös näitä niin" sanottuja" Halla-ahon siiven kansanedustajia, ilman näitä "Hillotolppa olisi jäänyt saavuttamatta". myös puolueen muilta kansanedustajilta

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Eikös persujen puoluekokous ollut tavanomainen valtataistelu, jonka Halla-aho fiksuna kaverina voitti ylivoimaisesti. Tulihan voitolle tietenkin hintaa.

Soini tiesi häviävänsä, joten varapuheenjohtajaksi haluttiin Niinistö ja oliko vielä Mäntylä. Jos Niinistö valittiin, se olisi tehnyt Halla-ahon voiton tyhjäksi varsinkin, kun hän jäi Brysseliin. Soini olisi ollut todellinen johtaja Niinistö-nuken kautta. Niinistö piti saada sivuun.

En osaa pitää Haalla-ahoa tyhmänä tai kykenemättömänä. Valtasi kiistatta puheenjohtajuuden. Maksoihan se Halla-aholle edustajia. Toinen vaihtoehto olisi lopulta todennäköisesti johtanut Halla-ahon syrjäyttämiseen ennen pitkää. No varmasti potuttaa Soinia. Joutui tekemään itse likaiset työt hillotolpan suhteen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No ulkoministerinä ei varmaan kauheasti harmita:)

Halla-ahon voitto on tottakai ihan demokraattinen, niinhän Soinikin tuossa haastattelussa sanoo, ei hän sitä arvostele.

Demokraattisesti valittu johtaja Halla-aho on, ja sen ovat persut ansainneet. Oppisitiossa on mukava muistella menneitä, ei siinä mitään pahaa ole.

Jos joku kannattaja luulee, että persut pääsisivät jotenkin hallitukseen, nii siinä tulee melkoinen pettymys, mutta sellaista se nykypersun elämä tulee olemaan.

Kovat ajat one persuilla edessä, kun kokoomus, demarit ja vihreät tekevät maahanmuuttopolitiikkaa, silloin voi Soinin linja taas tuntua hyvältä :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persut saavat olla ihan ylpeitä 10% puolue, sillä saa oppositiossa jo melua aikaiseksi.

Nyt persut on puhtaasti Halla-ahon puolue, ei siinä ole nokan koputtamista. Suomalaisetkin tietävät tarkasti kenelle äänensä antavat, jos ovat antaakseen. Enää ei kysytä Soinilta koko ajan, että hyysäätkö rasisteja. Ei voi hyysätä, kun ne kaikki on toisessa puolueessa :)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Luuletko oikeasti, Ritala, että Persut saisivat 10 %:n kannatuksen vaaleissa?

Itse en usko sellaiseen, se vaatisi suoranaisen ihmeen. Nimekkäät ehdokkaat ovat kaikki Sinisissä Huhtasaarta ja Halla-ahoa lukuunottamatta. Pelkästään viimevaalien äänimäärien mukaan Siniset voittavat lopputuloksissa Persut.

Viimeisten loikkarien joukossa on paikallisia puolueaktiiveja. Vantaan loikkaus vei ison joukon peruspuoluetyön tekijöitä. Imatralla Perussuomalaisista lähti viidennes, mukana lähes kaikki aktiivitoimijat.

Kunhan Halla-aho juoksuttaa pahnanpohjimmaisensa toreille keräämään ääniä, 10 prosenttia jää väkisinkin haaveeksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vain entisillä ehdokailla vaalit pitääkin käydä ?
Kyllä ritala täyttyisi nimetä Sintujen vaalipäälliköksi näiden näyttöjensä perusteella.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #30

Eihän vaaleja entisillä ehdokkailla pelkästään käydä. Mutta on selvää, että suurin osa eduskunnasta säilyttää paikkansa joka kerta. Paitsi Persuilla, joiden kannatuksesta on puolet hävinnyt ja sen lisäksi yli puolet eduskuntaryhmästä.

Vielä yhtenä perusteena on se, että koska läpimenon mahdollisuus Perussuomalaisten riveistä uutena ehdokkaana on lähes olematon ja rasistiset ehdokkaat tulevat viemään julkisuudesta suurimman osan, maltillisimmille ei jäisi mahdollisuuksia saada ääntään julkisuuden kautta äänestäjien tietoisuuteen.

Ehdokashankintaan vaikuttaa myös se, että jokainen ymmärtää rasistien lokaavan paitsi itsensä myös muiden heidän mukanaan kampanjoivien ehdokkaiden maineen.

Näistä syistä johtuen istuvia kansanedustajia lukuunottamatta PS ehdokkaiden tunnettuus on heikko. Kun katselin viime kunnallisvaalien Perussuomalaisten vaaliteltoilla pyörinyttä ehdokasjoukkoa Helsingissä, tunnustan miettineeni, kuka tuollaisia ressukoita äänestäisi.

Kun tuosta joukosta karsitaan nyt sitten pois ne Sinisiin siirtyneet ja siirtyvät kunnallisjärjestöjyrät, jää ehdokasasetteluun ainoastaan peräkammareista koottujen ressukoiden joukko.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Päältä ei kannata tähettä tehä, ken eiää hän näkee.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset