valpperi

Perussuomalainen sananvapaus

'Kyllä minä niin mieleni pahoitin''

 

Viimeaikoina on saanut lukea eri sivustoilta, niin täältäkin, kovaa jupinaa siitä, koska omia kirjoituksia sensuroidaan ja poistetaan.

 

Eniten tätä epäinhimillistä kohtelua ovat saaneet osakseen persut ja muut maahanmuuttokriittiset.

 

Omituinen on juuri tuo osumatarkkuus, joka kohdistuu valtaosin juuri persuihin, tai no ei se ehkä ole mitenkään omituista, jos vähänkin on seurannut sitä retoriikkaa, millä jopa puolueen johtajisto mielipiteitään esittelee.

 

Tuntuu, siltä, että aika vähän tämän sananvapauden kanssa on kenelläkään muulla ongelmia, kuin noilla kahdella ryhmällä, sitä kannattaisi iltaisin nukkumaan mennessä hiljaa miettiä, että onko sittenkään koko ympäröivä maailma virheellinen ja paha, vai olisiko ihan pieni mahdollisuus, että vika löytyisikin peilistä.

 

Valitus sananvapaudesta on jotenkin naurettavaa, ja syyttely tietysti seuraa heti perässä, vikaa ei löydy koskaan omasta kirjoitustyylistä, vaan aina on sorrettu turhaan sananvapautta.

 

Kannattaisi joskus syventyä siihen, että miten asiat esittää, voi olla kriittinen ja täysin eri mieltäkin asioista, mutta asiat voi silti esittää niin, että ei joudu jälkeenpäin asioita oikeudessa selittämään, tai ihmettelemään poistettuja kirjoituksia.

 

Joku tietysti kohta kirjoittaa, että taas se Ritala on ottanut persut hampaisiinsa ja vihaa persuja, en minä persuja vihaa, tyhmyyttä minä vihaan, ja minkä minä sille voin, että sitä löytyy useimmiten juuri persujen kirjoituksista. :)

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (137 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

" olla kriittinen ja täysin eri mieltäkin asioista, mutta asiat voi silti esittää niin, että ei joudu jälkeenpäin asioita oikeudessa selittämään"

Toisaalta lukija voisi yrittää ymmärtää asiat asioina siellä tekstissä eikä tulkita karkeita sanoja aina kirjoittajalle negatiiviseen suuntaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Uhrin pitäisi ymmärtää. Ei.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Kukas se nyt uhriutumisesta muistuttaa ?
Sanan säilästä ei jää haavoja jos lukija ei niin halua. Ja jos haluaa niin loukkaantua voi vaikka "Hyvää äitienpäivää"- toivotuksesta ja vallankin siitä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #10

Kuitenkin käytit ekassa kommentissasi sanaa karkea. Jos on karkea "päin toisen naamaa" niin on. Se ei ole silloin mikään turha loukkaantuminen.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #11

Kuitenkin ;) kirjoitin siellä eka kommentissa että nähtäisiin "asiat asioina" eikä suivaannuttaisi turhaan sanojen monimuotoisista tarkoituksista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #14

Karkeusmäärre oli siellä ja vaadit karkeuden sallimista.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #19

Nimenomaan,karkeutta tulee mielestäni sietää. Siitä voit olla varma että karkeuksia realielämässä kuullaan jatkuvasti ja silloin sen pitäisi myöskin kirjoitetussa keskustelussa olla jonkinverran sallittua. Asiat pitäisi pystyä erottamaan sieltä karkeuksien seasta kuten esim. teini-ikäisten kanssa keskustellessa, no, empä tiedä onko sinulla kokemusta teinien kanssa keskustelusta. Siinä ei kuitenkaan kannata keskittyä sanamuotoihin jos aikoo saada jotain hyvää aikaiseksi eikä olla turhan tarkka karkeuksista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #28

Niin teinien karkea vaihe on elettävä läpi. Mutta karkeus valjastettuna poliittiseen valtaan on jotain muuta. Ei hyvä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Tarkoitatko kuten Rinteen "synnytystalkoita"?
Jos sen olisi sanonut Soini oppositiosta se olisi tulkittu kuten Zorpakset,meloonipäät,juppiskootterit PS Soinin tyyliin sopivaksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Hyvinhän se vetoomus on mennyt perille. Kuulemma nyt on jo miehetkin innostuneet synnytystalkoista niin että alkaneet jo itsekin synnyttämään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Odottaako Vihavainen vihreiden presidenttiehdokasparilta iloisia vaalivauva-uutisia ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #55
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #59

Pahasti myöhästyivät, mutta ehkä kaksosilla tilanne on vielä pelastettavissa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #66

"Pahasti myöhästyivät, mutta ehkä kaksosilla tilanne on vielä pelastettavissa."

Sauli ennätti ensin, mikä on minusta hyvä juttu, koska toivon Saulin jatkavan presidenttinä, mutta ihan vain inhimillisistä syistähän sitä toivoo perheonnea jokaiselle ja miksei myös sympaattiselle Pekallekin.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"...tai no ei se ehkä ole mitenkään omituista, jos vähänkin on seurannut sitä retoriikkaa, millä jopa puolueen johtajisto mielipiteitään esittelee."

Olikos tässä siis logiikkana, että satunnaisen perussuomalaisen juttuja voi poistella, koska puolueen johtajisto on sanonut tai kirjoittanut jotain?

Viimeisin jupina taisi nousta Voutilan saamasta bannista. Voisitko kertoa mikä kyseisessä postauksessa oli sellaista, joka mielestäsi oli bannin arvoista?

Vai kierrelläänkö tässä nyt vain sitä tosiasiaa, että porukat suunnassa ja toisessa ovat keksineet, kuinka joukkovoimalla saadaan hiljennettyä ikävät mielipiteet? Ei tarvitse enää edes mellak..., järjestää mielenosoitusta. Riittää kun masinoi ilmianto-, sähköposti- jne. kampanjan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eiköhän tässä ole kysymys persujen ideologisoidusta kertomuksesta että heidän mielipiteensä ovat jotenkin muka ahtaalla. Persujen pressaehdokas laittaa blogiinsa otsikon tyyliin "tästä ei saa puhua mutta puhutaan kuitenkin" .
Koko persuideologia perustuu siis valheelle ja valheen levittämiselle. Se valhe on että olisi joku sensuuri persuja kohtaan.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Persujen osalta ja näkökulmasta varmasti noinkin. Se ei kuitenkaan sulje pois sitä kohtuullisen vastenmielistä ilmiötä, jossa joukkovoimalla ja leimaamisella yritetään hiljentää väärämieliset. Ja siihen syyllistyvät niin persut kuin muutkin. Toki kaikki yhtä lailla valittaen, kun osuu omalle kohdalle.

Ei se mitään uutta ole. Noitavainoista McCarthyn kommunistivainojen, neuvostovastaisten, epäisänmaallisten jne. kautta nykyaikaan. Luulisi vain, että nuo kaikki olisivat opettaneet jotain.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Perussualainen sananvapaus tarkoittaa sitä että perussuomalaisilla pitää olla sananvapaus, muilla ei.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Voipi olla. Aika harva jaksaa innostua erityisesti perussuomalaisten sananvapaudesta. Aika paljon useampi siitä, miten kuuluisat kaksi ääripäätä yrittävät saada itselleen epämiellyttävät näkemykset sensuroitua.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sininen Saarakkala, on oiva esimerkki ennakkosensuurista.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #37

Olisikin, mutta vapaasti näyttää suoltavan tekstejään kenenkään ennalta estämättä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sininen Saarakkala, on oiva esimerkki ennakkosensuurista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kyllä, persut on nimenomaan sensuurihenkisiä.

Jos persut pääsisivät valtaan, sananvapaus olisi kuollut, kuten Erdoganin Turkissa ja Putinin Venäjällä.

Kansallismielisyys on sellainen aate ettei se siedä arvostelua.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002859566.html

Tällaistakin on kansallismielisyys

Jos Halla-aho tai Huhtasaasi joskus pääsisi valtaan, niin kai sitten joskus tulevaisuudessa saisimme ihailla hänen palatsiaan, kuten Erdoganin palatsia.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #40

Vihavaisen kommentointi on suorastaan kouluesimerkki asiallisesta keskustelutyylistä. Tuohon kun vaihtaa sanan "persu" tilalle lähes minkä tahansa muun ihmisryhmän, on aika nopeasti vihapuhepoliisilla asiaa. Ei mitään, jatka toki.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #58

"Tuohon kun vaihtaa sanan "persu" tilalle lähes minkä tahansa muun ihmisryhmän, on aika nopeasti vihapuhepoliisilla asiaa."

Persut ei ole ihmisryhmä, vaan tietääkseni poliittinen puolue, kuten kepu ja SDP ja tuo kannanotto jos mikä, on vihapoliisin vihapoliittinen kannanotto.

Normaalisti poliittisia puolueita saa arvostella, paitsi ei näitä herkkähipiäisiä persuja näköjään.

Sitäpaitsi perussuomalaiset ovat yleensä olleet sitä mieltä ettei vihapuhetta ole olemassakaan, vaan puheet vihapuheista on vaan persuille ilkeilemistä ja persujen sananvapauden rajoittamista.

Mutta kyllä sitten saa näköjään puhua vihapuheesta kun persuihin kohdistetaan oikeutettua kritiikkiä. Oikeat puolueet osaavat ottaa kritiikin vastaan, muuta persut ei näköjään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #65

"Persut ei ole ihmisryhmä"

Väitätkö ettei persut ole ryhmä ihmisiä joita yhdistää samanlainen poliittinen ajattelu?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #65

"Persut ei ole ihmisryhmä, vaan tietääkseni poliittinen puolue"

Jep, on olemassa puolue, johon kuuluu poliittista aatetta kannattavia henkilöitä. Vähän kuten on uskontoja, ja sitten on uskovia. Yritä nyt kokeeksi yleistää ryhmän "persut" sijaan vaikka "uskonnon X kannattajat". Samaa virttähän nämä rasistit täällä veisaavat, kun niputtavat uskonnon X edustajat jonkun ryhmään kuuluvan toilailujen perusteella.

Tai voit toki yrittää selittää miten mestarin sanaan uskovat ovat vähemmän ihmisryhmä kuin mestarin sanaan uskovat.

"Normaalisti poliittisia puolueita saa arvostella, paitsi ei näitä herkkähipiäisiä persuja näköjään."

Ja katso, tämäkin argumentti tulee suorana kopiona "rasisteilta". Kyllä muita uskontoja saa arvostella, paitsi ei sitä yhtä. Niinhän se meni?

"Mutta kyllä sitten saa näköjään puhua vihapuheesta kun persuihin kohdistetaan oikeutettua kritiikkiä."

Niin, sinähän täällä olet vihapuheesta messunnut, joten katsoin asialliseksi huomauttaa että retoriikkasi on täsmälleen samanlaista, kuin se jota olet täällä kovasti ollut tuomitsemassa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Kyllä se Ritala jaksaa persuista kirjoittaa. Et vastannut kun kysyin, ei ole toki pakko vastata, mutta onko Petteri Leino antikvariaattiskenestä tuttujasi? Sitten ymmärtäisin paremmin näitä kirjoituksia ja mielipiteitä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihme kysymyksiä. Ja shovinistinen, eli vallan huipulta toisia alistava, asenne että johdatteleviin kysymyskoukkuihin pitää vastata.
Miks pitää kommunikoida törpöllä tavalla, Kokko? Se voi olla pomojen etuoikeus mutta vain huonojen pomojen.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mitä sinä horiset Sini? Mutta sinuna tulisin viimeisenä neuvomaan toisia kommunikoinnissa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #13

Kysymyksen esittäminen on teko johon ehdottomasti, jos kunniottaa toista eikä olla kuulustelussa, liittyy että toiselle jätetään vapaus olla vastaamatta. Jankuttava uudestaan kysely on sivistymätöntä. Koska olet korkeassa asemassa sinulla lienee sivistystä ja tahdikkuuden tajua jotka jätät huomioimatta koska priosisoit "taistelua".

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #16

Jos toinen vaikka ei huomannut kysymystä, niin mielenkiintoista yksityiskohtaa saanee kysyä toistamiseen? Asioiden syy- ja seuraussuhteita selittäviä kysymyksiä jotka eivät loukkaa ketään mielestäni kysytään ihan liian vähän.

Onhan Petteri Leino ehdottomasti maan korkeinta valtaa käyttävä antikvariaattori.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #18

Tuntemattoman suuruutesi ymppääminen Ritalan blogiin on pummimista. Tee suuruudesta oma blogisi.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #21

Tämä on Ritalan blogi eikä Lappalaisen, joten kuten sormusten herrassakin sanottiin: "you have no power here".

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ihmeellisiä kysymyksiä, minä tunnen monta antikvariaattikauppiasta, eikä kyllä yleensä puhuta politiikasta kenenkään kanssa, ihan muut jutut kiinnostavat.

Jos nyt välttämättä haluat tietää, niin tiedän kyllä Petteri Leinon, mutta olen hänet pari kertaa nähnyt ja jopa yhden kirjankin vaihtokaupassa saanut, joten siinäpä vasta ''ystävyys''

Tunnen myös monta muutakin antikvariaattikauppiasta ympäri Suomen, haluatko tietää kenties muuta ystäväpiiristäni?

Vai ajatteletko, että olen samanlainen laumakulkija kuin monet persut, jotka toistavat vain samaa mantraa niin kuin mestarinsa. :)

Ei, mielipiteet ovat omiani, riippumatta siitä, kenet tunnen.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Kiitos vastauksestasi.

Mielipiteesi ovat vain kuten yhdestä suusta puolustusministerin erityisavustajan kanssa, sillä hänellähän on aktiivinen persubashing menossa. Tottakai on, koska mies joutuu palaamaan antikvariaattihommiin kun vaalikausi loppuu. Ja olisi joutunut jo aikaisemminkin jos persuja ei olisi saatu hajalle. Sinänsä itse arvostan antikvariaattikauppiaita kovasti ja tykkään niissä käydä ja uskon että Leinokin osaisi ne hommat paremmin.

Mutta se Petteri Leinosta. Jatkakaa.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Facebookin tai vaikka puheenvuoron sensuurista on mielestäni turha itkeä. Molempia pyörittää yksityisyritykset, joilla on lain suoma vapaus valita sivujensa sisältö ja asiakkaat. Oikeiston rakastaman vapaiden markkinoiden pitäisi korjata asia, mikään ei taida estää tekemästä omaa sivua tai blogialustaa.

Mielestäni sananvapautta rajoitetaan tosissaan vasta silloin kun valtio ja sen koneisto alkaa estämään puhumista tai puhujaan kohdistetaan väkivaltaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyvä kommentti.
Jos tekeytyy sananvapausmarttyyriksi vaikka omaa resursseja omiin media-alustoihin kuten persut on rasittavan koketeeraavan epähedelmällisen puppugeneraattorin veivaaja.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala
Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Missä menee raja asiakkaansa saa valita? Eikös joku kakkukauppias/leipuri saanut tuomion kun ei suostunut tekemään Homoille, homo aiheista kakkua?

Toki laki on joka maassa erilainen.. Mutta silti aika jännää--

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mitäs jännää siinä on että asiakaspalvelija saa potkut työn tekemättömyydestä. Edes sen ihmetteminen että syrjintä saa seurauksia paljastaa jotain hyvin vinoutunutta. Syrjintä on assosiaalista käytöstä ja huonoa käytöstä jota tietysti tapahtuu kuten muutakin samantapaista esim roskaaminen tai näpistely. Mutta että assosiaalinen käytös pitäisi hyväksyä jos se on syrjintää! Vinoutunutta!

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #104

Se ei saanut potkuja, eikä se ollut työntekijä.. Vaan itse Yrittäjä..
Eikös yrittäjä itse saa valita asiakkaansa..? Ainakin näin laitoit kun kyseessä on nettissä toimiva yrittäjä tässä tilanteessa (Facebook)?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #131

Voihan facebookia vastaan nostaa kanteen että on syrjinyt Samuli Voutilaa. Tässäkin (leipurin) tapauksessa joku on aloittanut prosessin. Ei se ole mikään hullujen päivien haamu, joka on tätä kakkuleipuria rangaissut.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #133

En tiedä mitä Facen omistajien pitäisi tehdä että Face syyllistyisi johonkin.. Vähän eriasia haastaa oikeuteen pienyrittäjä jolla ei ole rahaa edes oikeuskuluihin kuin johonkin Facebookin luojia(Nyky johtajia vastaan).. haastaisin kyllä jos tietäisin että minulla olis edes 0000,01% mahdollisuus voittaa :D

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Sananvapaus kaikilla.
Kommentti: Ulkoministeri Soini lipoi Turkkia vielä tammikuussa.
Mutta tässä on Soinin puheen varsinainen helmi:
-Suomella ja Turkilla on samat perustavanlaatuiset demokraattiset arvot.

Puheensa jatkossa Soini sanoi olevansa huolissaan Turkin tilanteesta jne, mutta vahinko oli jo tapahtunut.
-Ulkoministerin mukaan Suomella ja Turkilla on siis ”samat perustusvanlaatuiset demokraattiset arvot”.
IS 11.10-17

Kiesus miten PS olis revitellyt jos tuo olisi tullut Tuomiojan suusta .

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta pitkässä juoksussa persut saattavat kompastua omaan halpamaiseen somekäytökseensä. Vaikka muut eivät revittelekään heidän mokiaan "symmetrisesti" tai ehkä juuri siksi, persut aletaan kokea rasittavina. Aikansa kutakin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Takinkääntäjä PS tuli nähtyä jo .2 vuotta kepu,kok juoksupoikana.Kaikki kävi kun vain Audin takapenkki oli alla.
Siis nykyiset Halla-aholaiset.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mutta pitkässä juoksussa persut saattavat kompastua omaan halpamaiseen somekäytökseensä."

Jotkut ns. älyköt ovat näköjään alkaneet keräämään irtopisteitä ymmärtämällä ja puolustamalla tätä persumaista änkyröintiä, ihan sivistyneellä tavalla sitäpaitsi. Jotkut tietenkin tekevät sen siksi että toivovat pääsevänsä hillotolpille persuja myötäilemällä, mutta voi siinä olla joku muukin motiivi takana.

Olisiko Sinillä jotain aavistusta mitä siinä voisi olla. Minä olen yrittänyt "keskustella", mutta en ole saanut selkoa asiasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #36

Vaikea sanoa. Sovun hakeminen ja siltojen rakentaminen voi olla haaveena. Kuka ei haluaisi. Itsekin "räksytän" jotta toinen kuuntelisi. Kirjoitukseni ovat suunnattuja persuille. Yritän auttaa heitä huomaamaan ideologiset ristiriitaisuudet. Viime aikoina kyllä on alkanut myös kokoomuslaiset ihmetyttää. Keskusta on minusta toiselta planeetalta. Niin kaukaisia ettei yhtään räksytytä.
Pointtini on että noilla älyköillä on varaa ojentaa halaavat käsivartensa persujen ympärille. Minulla ei ole sellaista asemaa. Haluan yksinkertaisesti selittää heille että ovat väärinkäsittäneet asioita.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #39

"Vaikea sanoa. Sovun hakeminen ja siltojen rakentaminen voi olla haaveena."

Jos näin on, niin luuletko että kauniit puheet auttaisivat tässä asiassa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #41

Jossain määrin voi olla niin. Persut haluavat provosoida ja jos saavat kaunista puhetta osakseen he epäonnistuvat provosoinnissa.
Nythän monet näistä älyköistä eivät ole varsinaisesti puhuneet kauniisti vaan ovat esittäneet kahden ääripään teorian ja tolkkuteorian.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #43

"Nythän monet näistä älyköistä eivät ole varsinaisesti puhuneet kauniisti vaan ovat esittäneet kahden ääripään teorian ja tolkkuteorian."

Vaikken varmasti älyköihin kuulukaan, niin spekuloinpa kuitenkin. Ehkä nämä älyköt ymmärtävät, että asiat harvemmin ovat mustavalkoisia, ja siksi pyrkivät dialogiin kaikkien kanssa, ymmärtääkseen erilaisia näkemyksiä ja argumentteja?

Kaikkein paras osoitus kahden ääripään olemassaolosta ovat juuri ne älyköt, joita kritisoidaan kummaltakin laidalta sen toisen ääripään symppaamisesta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #45

Missä sitä dialogia käydään johon nämä älyköt pyrkivät?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #50

Tänä aikakautena lähinnä jossain somen ja tiedotusvälineiden ulkopuolella, koska se on ainoa ympäristö, jossa on edes teoreettinen todennäköisyys sille, ettei paikalle ilmesty kusipäitä ulvomaan omaa suvakkirasistipuhavihernatsi -litaniaansa.

Some ja tiedotusvälineet on jo aikoja sitten menetetty urpolaumalle, joka asian puhumisen sijaan länkättää menemään metakeskustelua siitä, kuka ja miten saa aiheesta keskustella.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #57

Niin on ja siihen syylliset eivät ole ne joita suvakeiksi kutsutaan koska toinen puoli teki someregressiosta urheilulajin bannonin reseptien mukaan.
Siinä mielessä voi sanoa että tämä alusta on hyvä poikkeus kun kuitenkin on somea.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #57

"Some ja tiedotusvälineet on jo aikoja sitten menetetty urpolaumalle, joka asian puhumisen sijaan länkättää menemään metakeskustelua siitä, kuka ja miten saa aiheesta keskustella."

Olet siis sitä mieltä että tällä kuvailemallasi tavalla ei saa keskustella.

Minä en toki sano että et saisi näin ajatella, etkä sanoa, toki saat ajatella ja sanoa mitä haluat.

Mutta sanomalla näin liityt niiden joukkoon jotka haluavat rajoittaa keskustelunvapsutta :) Et suvaitse sitä että "urpolauma länkyttää metakeskustelua" ja haluat varmasti kieltää koko sen länkyttämisen. :)

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen Vastaus kommenttiin #39

Et sinä siltoja yritä rakentaa vaan tuputtaa omaa "oikeaa" mielipidettäsi ainoana oikeana totuutena. Siltoja rakennetaan silloin kun molemmat tulevat vastaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #92

En julistautunut sillanrakentajaksi. Lue uudestaan.

Timo Ala-Harja

Tämä Sini Lappalainen tuntuu olevan varsin teräväkielinen räksyttäjä.Mitenkä prsut ovat rajoittaneet Ritalan sanavapautta ja jotka tuntuvat olevan hänelle varsinainen pakkomielle joista pitää joka käänteessä räksyttää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No ei mun sanavaputta kukaan kiellä, mutta kerroppa mistä johtuu, että lähes aina, kun puhutaan sananvapauden riistämisestä, niin asianosaisena on persu?

Onko koko muu maailma persuja vastaan, kun vain heitä näin julmasti kohdellaan?

Ei mulle ole pakkomielle, muu kuin yleinen tyhmyys, ja ymmärtämättömyys, ja persuissa se kylläkin ilmenee.

Ainaista ruikutusta, kun joku blogi poistetaan tai tekstetejä häviää.

Älytöntä uhrautumista, kun tosiasia on se, että silloin kun tekstejä poistetaan, niin siihen on hyvä syy.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kommenttisi kiteyttää helvetin hyvin nykyisen vihapuheen. Pientä yleistämistä ja kansaosan väheksyntää. Pistäpä tuohon mikä tahansa muu ryhmä tilalle. Syyte tulisi välittömästi. Yleinen tyhmyys ja ymmärtämättömyys. Huomaatko miten helppoa on vihapuhua ja yleistää?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #42

"Huomaatko miten helppoa on vihapuhua ja yleistää?"

Puolustat persujen vihapuhetta oikeutettuna tunteenpurkauksena, joka johtuu ties mistä, vaikkapa kansan tuntemasta syvästä turhautumisesta ja epäoikeudenmukaisuuden tunteesta. Helppohan näitä syitä tunteenpurkauksille on keksiä.

Mutta näköjään ääni muuttuu kellossa jos tunteenpurkaus menee toiseen suuntaan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #44

En puolusta minkäänlaista vihapuhetta ketään kohtaan. En hyväksy sitä muita, enkä itseäni kohtaan.

Mutta koskeeko vihapuhekriteerit kaikkia samalla tavalla? Onko ne tietyille ryhmille löysempiä kuin toisille?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #42

Mä arvasin, että kolahtaa johonkin. ;)

Mutta sanoppa sinä se, että miksi valtaosa näistä itkuista sananvapaudesta lähtee juuri persuista, mistähän se johtuu?

Onko kyse sitten ''viisaudesta'' vai oikeasti ''tyhmyydestä''

Tähän olisi mukava saada joku muu selitys kuin tyhmyys :)

Onhan niitä persuja, jotka puhuvat ja kirjoittavat asiallisesti, mutta se tyhmyys näkyy aina kärjessä, kun puheenjohtajistokin on kirrjoittamistaidoistaan tuomittu niin joku vika on jossain.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #47

Kolahtaa? Mie olen aina pitänyt yrittäjiä, antikvariaattien pitäjiä, fiksuina, oppineina ihmisinä. En tiiä onko ne sittenkin vähän yksinkertaisia. En oo kyllä jutella monenkaan kanssa, mutta yx Ritala on vähä semmonen outo hörhö, joten kyllä niiden kaikkien täytyy olla. Kolahtiko?

Itselläni ei ole tapana yleistää ja tiedän ison joukon samanmoisia perussuomalaisia, joten se siitä.

Koeta selviytyä kiukussasi, katkeruudessasi ja ivallisuudessasi. Kaikkea hyvää siulle!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #53

En oo katekra ja kiukkkuinen lainkaan, minähän vaan ihmettelen asioita :)

Maailma on ihmeellinen paikka ja kummallinenkin välillä.

Yksi kerta on vahinko, kaksi kertaa sattumaa, kolme kertaa ei enää vahinko, neljä kertaa on järjestelmällisyyttä ja siitä eteenpäin asia on jo huolestuttavaa.

Siis yleistäminen onkin tyhmää, mutta välillä on pakko, sillä kai siihenkin joku selitys on, että aina, siis aina on kyse persuista tai muuten maahanmuuttovastaisista, kun itketään sananvapaudesta?

Sitä tässä ihemettelen, eikä sinunkaan vastauksesi siihen mitään uutta tuo.

Yleinen ongelma ilmeisesti persuissa, joten parempi kieltää koko ongelma, helppoa kuin heinänteko. :)

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #42

"Pientä yleistämistä ja kansaosan väheksyntää." Kummallinen tulkinta. Ei persut ole mikään kansanosa. Romanit, lappalaiset ja monet muut etniset vähemmistöt ovat kansanosia. Ei esim. homot, lesbot tai persut ole "kansanosa". Persut ovat poliittinen puolue jossa on jäseniä ja joita pölhöpopulismiin hurahtaneet sitten äänestävät. Omaksi vahingokseen.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

En usko että Persuja kohdellaan julmasti vaan niitä jotka kannattavat samoja arvoja kuin perust!! -ISÄNMAA, -Nationalismi, -Omat ensin sitten muut, -lokaalisuus, EU:sta ero (EI globalismille, ja vallan yhteen paikkaan keskittämiselle) jne.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #98

Nationalismin ja lokalismin nimissä globalismia vastaan ja desentralismin puolesta. Ensimmäisenä on kiellettävä suomen kieleen ujutetut lainasanat!

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Antivariaatin pitäjälle kysely: Myytkö tulevaisuudessa tiskin alta sensuroimattomia Peppi Pitkätossu kirjoja. Ruotsissa jo mielensä pahoittajat ovat alkaneet sensuroida kyseisiä kirjoja. Sananvapaus on koko eurooppalaisen kulttuurin syvintä olemusta. Nyt sitä pilkotaan useissa maissa lainsäädännöllä. Tien päässä häämöttää diktatuuri.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Höpö höpö, ei suomessa mitään tuollaisia kielletä, aika ja ihmiset muuttuvat, mutta Suomessa on yleisesti ymmärtäväisiä ja järkeviä päättäjiä.

Marko Parkkola

Mahtavaa pahoittaa mielensä toisten mielensä pahoittamisesta! Tässä mennään jo aivan uusiin sfääreihin lumihiutaliuudessa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eikös olekin kivaa :)

Ne oikeat mielensäpahoittajat tuntuvat löytyvän aina tietyistä ryhmistä.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Aivan, feministeistä ja sjw:sta

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #93
Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #95

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=SJW

Social Justice Warrior...

Yksi idiootteimista ryhmistä mihin olen pitkiin aikoihin tavannut/törmännyt..

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #99

Hoh hoh, jenkkilän altrightiltä kopsattu lainasana on ainoa mihin olet "törmännyt". Lol.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Toinen ryhmä mik on myös kunnostautunut uhrautumisessa on nämä jumalan sanan saarnaajat. Heiltäkin poistetaan usein kirjoituksia, tai ainakin uhriutuminen on pinnalla.

Persut, muut maahanmuuton vastustajat ja nämä syvästi kristityt, siinä on kolme ryhmää, joilla on suurimpia ongelmia sananvapauden kanssa.

Syy ei löydy mistään muualta kuin omasta päästä, ja jos ei osaa käyttäytyä, niin kyllä kyseessä on eräänlainen tyhmyys.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tai että omalle kohdalle osuneesta huomautuksesta kuuluu rummuttaa koko maailmalle. Mielellään höystetään valitus huudahtamalla "kirjarovio".

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Mutta nehän tuntuvat olevan samaa ryhmää, nuo konservatiivit ja fundamentalistit. Molemmille on tärkeää saada vihata ja solvata tiettyä uskonnollista ryhmää ja polkea homoseksuaalien ja transsukupuolisten ihmisoikeuksia.

Ja mieletön parku, kun on joku, joka ei anna sitä oman verkkolehtensä sivuilla tehdä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ei näytä pääsevän karuselliin tämäkään Petteri Ritalan hengentuote.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä en oo karusellin kipee, mulle tulee pyörityksessä paha olo :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Veit sanat suusta kaikilta muiltakin karuselliin yltämättömiltä kirjoittajilta :)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Muistatteko Paul Newman -elokuvan Cool Hand Luke?

Minusta tuntuu, että yhteiskunnassamme on kommunikaatio-ongelma. Ei pelkästään "suvakkien" ja "rasistien" välisessä kommunikaatiossa, vaan myös "maahanmuuttokriittisten" ja "maahanmuuttajien" välillä.

Cool Hand Luke (1967) - The Captain's speech " What we've got here is failure to communicate"

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jatkuva uhrautuminen ja tiedotusvälidenden asiaton arvostelu kääntyy ja on jo kääntynyt persuja vastaa. Tilanne on vähän sama jos ihminen kiroilee jatkuvasti, kiroilun teho menettää merkityksensä, mutta jos ihminen joka harvoin jos koskaan kiroilee päästää voimasanan suustaan se tehoaa aivan eri tavalla.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Menköön tositarina. Eräällä työpaikalla (jossain päin Suomea) oli mikrotukihenkilö (siihen aikaan, kun vielä työpaikoilla oli mikrotukihenkilöitä). Hän oli ihan yleisesti tunnettu siitä, että hänen keskustelusanavarastossaan joka toinen sana oli sidesana.

Päivänä eräänä hän sitten meni auttamaan erästä rouvashenkilöä ja jatkoi normaalia puhetapaansa. Rouvapa pisti saman puhemoodin päälle. Ei kuulemma kertaakaan enää käyttänyt kiroilua siinä huoneessa...

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Petteri R., on jo vaara, että yhden kansanliikkeen aliarvioiminen on jäänyt ajatusmaailmasi pakkomielteisyyteen.

Perussuomalaisessa kansanpuolueessa on upeita ihmisiä, jotka eivät näillä huudeilla huutele.

Lienet myös tietoinen, että tunteiden hallinta ei ole kaikkien hanskassa.

On siten julmaa ja ilkeämielistä, että leimaat kaikki Perussuomalaiset l. Persut, kuten heitä nimität, vihapuhujiksi, tyhmiksi ja sen myötä maailmankuvaasi sopimattomiksi.

On korkea aika pysäyttää ja saada rajat puheillesi, jotka käytännössä toimivat itseäsi vastaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Perussuomalaisessa kansanpuolueessa on upeita ihmisiä, jotka eivät näillä huudeilla huutele."

Niitä upeita ei vain oikein näy eikä kuulu, kun ne huutelijat on aina edessä ja aina kovassa äänessä.

"On korkea aika pysäyttää ja saada rajat puheillesi, jotka käytännössä toimivat itseäsi vastaan."

Mirja, jos persu kerran saa huudella, niin miksei sitten Petteri.
Persuja ei tarvitse pysäyttää, mutta Petteri pitää.
Ei tämä kyllä ihan näinkään oikein mene, miten sinä nyt tämän asian esität

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Arto V., sorry, olen Mirjami, mutta ei haittaa! Monet erehtyvät.

Perussuomalaisten ahdistus kumpuaa vahvasti kansojen riveistä, jotka unohdettiin valtakunnan päätöksissä. Ilmeisimmin unohdetaan edelleen.

Mielestäni kukaan ei saa huudella.

Ei Petteri eivätkä Perussuomalaiset.

On kuitenkin sanottava sana, niin kuin se on.

Kun ahdistaa ja huolettaa, ei ole syytä/ei pidä mennä nettiin purkamaan pahaa oloaan. Pahan olon ilemenemät ovat aina ylisanoja, uhoa ja pelkoa. Pelko on pahin, joka saa ihmisen vihantunteet vahvoiksi.

Arvostan kunnioittavaa keskustelua. Vuorovaikutusta, jossa tunteita puretaan, mutta ei uhkailla eikä provosoida.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #73

"On kuitenkin sanottava sana, niin kuin se on."

Kun suututtaa, niin yleensä kannattaisi vähän hillitä sitä suuttumustaan, pitäisi laskea sataan tai jotenkin muuten yrittää. Nyt tässä nettikirjoittelussa tehdään paljolti päinvastoin. Ensin nostetaan suuttumusta ja sitten vasta kirjoitetaan. Suuttumustaan voi myös tehostaa kirjoittamalla näitä vihajuttuja.

"Kun ahdistaa ja huolettaa, ei ole syytä/ei pidä mennä nettiin purkamaan pahaa oloaan. Pahan olon ilemenemät ovat aina ylisanoja, uhoa ja pelkoa. Pelko on pahin, joka saa ihmisen vihantunteet vahvoiksi."

Olen samaa mieltä, mutta sananvapauden nimissä sallisin tällaisen vähän kiihtyneessäkin mielentilassa käydyn, yliampuvan ja epäasiallisenkin keskustelun, silloin kun se käydään perhepiirissä, eli vaikkapa kantasuomalaisen välisenä. Silloin jos lähdetään porukalla parjaamaan vierasta, vaikkapa maahanmuuttajaa, ollaan arveluttavalla alueella ja onhan siitä jo lakiinkin jotain kirjoitettu.

"Arvostan kunnioittavaa keskustelua. Vuorovaikutusta, jossa tunteita puretaan, mutta ei uhkailla eikä provosoida."

Toki tällainen keskustelu on aina parasta ja siihen pitää pyrkiä, mutta toki pitää sallia myös se että ihmiset joskus kiihtyneessä mielentilassa puhuvat vähän mitä sattuu. Sen sijaan pitäisin epäilyttävänä sitä jos vihapuhe on jatkuvaa, eikä missään tilannessa puhe muutu ns. normaaliksi. Silloin kai pitäisi harkita jotain toimia tilanteen korjaamiseksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Olenko minä nyt vaarallinen persuille? Ei kai sentään.

Varmasti on persuissa ihan tavallisiakin ihmisiä, mutta se taitaa olla sellainen hiljainen vähemmistö.

Persuilla on oikeasti ollut vaikeaa ulostulojen kanssa, kun johtajistakin valtaosa on tuomittu kirjoituksistaan, ei sitä oikein voi enää vahingoksi sanoa.

Sellainen on näemmä usean kommentoijan mielestä hyväksyttävää, ja ilmeisesti se ei myöskään vaivaa jäsenistöä, kun heidät valitsivat.

Yhtään en ihmettele, että se järkevin osa persuista erosi.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Persukarjassa ongelma ilmenee ilmaisutaidon puutteena. Joku voisi kutsua sivistymättömyydeksikin. Siis joidenkin öyhöttäjien osalta. On olemassa ihan fiksusti kirjoittavia persujakin. Ihan totta.

Jos tulisi tarve ilmaista, ettei halua Suomeen enää yhtään ainutta turvapaikanhakijaa, sen voi ilmaista ainakin kahdellakymmenellä fiksulla tavalla, ilman että joutuu bannattavaksi.

Persuretoriikassa on noin yksi tapa ilmaista asia: Kaikki v**un karvaranteet pitää upottaa Välimereen.

Myönnän, ihan vähän kärjistin. Ymmärtänette kuitenkin pointin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hyvin sanottu, asiat pystyy ilmaisemaan eri tavoilla, monella persulla sitä taitoa ei tunnu olevan, ja sitten itketään kun sananvapauttani on loukattu

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Minulla ja persuilla saa olla mielipiteitä, ja sananvapauden puitteissa saa arvostella ihan vapaasti. Minä en ole herkkänahkainen, antaa tulla vaan.

Mielipiteeni kuitenkin on ja pysyy, ja se on sellainen, että persut ovat nykyään ääriliike, joka ei sovi mihinkään päättävään asemaan politiikassa, en hyväksy heidän politiikkaansa, jota pidän valheellisena ja vahingoittavana.

Ennen Halla-Ahoa puolue oli vielä yleispuolue, nyt puolue on yhden asian liike.

Onni on se, että mikään muu puolue ei tee heidän kanssaan yhteistyötä, joten se vaikuttaminen on oppositiossa huutamista ja täällä blogeissa julistamista, joilla ei ole mitään vaikutusta Suomen asioihin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Petteri, on hyvä, että kerrot ääneen, mistä on kyse.

Et hyväksy perussuomalaisia, sillä mielestäsi edustavat vain yhden asian liikettä.

Turha tästä on enää keskustella.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eiköhän mun mielipiteeni ole tullut täällä aika lailla selväksi ennenkin :)

Mika Sarivaara-Satta

Muut puolueet tekevät PS:n tarpeettomaksi muuttaessaan maahanmuuttopolitiikkansa PS:n linjalle jakamalla saman Arvo Pohjan, kuin PS. Niin tai näin, win-win on joka tapauksessa tiedossa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ok, puhutaanpa asiasta ensi vaalien jälkee, ehkä kokoomus, vihreät ja demarit sitten yhdessä tätä arvopohjaa noudattavat. :)

Taitaa maahanmuuttopolitiikka aika paljon höllentyä.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #80

Yhtälö on yksinkertainen: Mitä enemmän Rauhan Uskonnon kannattajia maahan päästetään/otetaan, niin sitä enemmän Rauhan Rekkoja ja muuta moniarvoista Allahu Snackbar Riemua maahan saadaan, joten PS: nousee väkisinkin, tai muut puolueet tulevat järkiinsä suhteessa harjoitettavaan mamu-politiikkaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #81

No se 10% on se persujen kannatus, eikä se siitä mihinkään paljon liiku.

Periaatteessa sillä kannatuksella ei ole mitään merkitystä, koska hallitukseen on tie tukossa. Yksin jää persut ja siellä sitten oppositiossa itketään.

Usko vaan vaikka mihin kannatukseen, mutta todellisuutta se ei ole. Turunkaan tapahtuma ei kannatusta nostanut, muutakuin vihreiltä.

Suomalaisista valtaosa on älyllistä porukkaa, eikä sorru persujen pelotteluun.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #84

Ei realismi ole pelottelua, vai missä päin maailmaa muslimien määrän lisääminen on tuonut muille iloa ja onnea? No, ilmeisesti sinulla ei ole heittää "mukulaa" maahanmuuttosoppaan, kun et osaa nähdä kauemmas kuin seuraaviin vaaleihin.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen Vastaus kommenttiin #86

Onhan se hankalaa ajatella 100 vuotta eteenpäin kun ei keskiverto tallaaja tiedä edes huomisen kauppalistaa. Katsoin tuossa eräs päivä Buffet dokkarin... korkoa korolle. Suomen ja euroopan huolto suhde heikkenee. Vaaleat eurooppalaiset eivät viitsi enää lisääntyä samaan tahtiin kuin ennen. Mutta pikkuhiljaa mamutaustaisten suhde väkiluvussa kasvaa. Kun esim. Islamin uskoisia o suhteessa vähän, homma vielä toimii. Suhteen kasvaessa alkavat nämä kansanryhmänä toteuttaa ja vaatia itselleen mm. Oikeuksia toteuttaa uskontoaan länsimaisten arvojen vastaisesti. Myönnytysten tie ei ole tässä mahdollisuus.

Miksi nämä afrikan ja lähi-idän tuöijat vaativat valtavia panostuksia "kotouttamiseen"? Kaukoidän tulijoille ei ilmeisesti vastaavaa bisnestä ollut. Tai romanian pakolaiset 80 luvulla, he tulivat tänne pakoon mutta palasivat sitten kotiin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Petteri Ritala on varmaan lukenut Juha Siltalan tietoteoksen Lapuan liike ja kyyditykset 1930 ( Otava 1985 ).

Lapuan liike oli ehdottomasti ääriliike.

Yksikään puolue ei tehnyt yhteistyötä Lapuan liikkeen kanssa, mutta Lapuan liikkeen päämäärä eli kommunismin nujertaminen Suomessa tapahtui 11.11.1930, jolloin eduskunta päätti tasavallan suojelulaista. Tällä lailla kiellettiin kommunistinen liike Suomessa.

Eduskunnassa päätöksen tekivät maalaisliitto, kokoomus, ruotsalaiset ja edistyspuolue äänin 132-66. Etukäteen sovitun suunnitelman mukaisesti sosialidemokraatit pystyivät äänestämään periaatteensa mukaisesti valtalakia vastaan.

Valtalain säätämisen jälkeen Lapuan liike hiipui vähitellen hävitäkseen lopullisesti merkitykseltään liioitellun Mäntsälän kapinan myötä 1932.

Historiaa lukemalla tajuaa, että päätöksentekoon johtavissa prosesseissa myös suomalaisessa parlamentaarisessa järjestelmässä on ollut tilanteita , jolloin huolimatta poliittisten puolueiden pidättäytymisestä yhteistyöstä jokin yhteiskunnallinen liike on saanut kantansa läpi demokraattisessa äänestyksessä eduskunnassa.

P.S. En pidä Perussuomalaista puoluetta Lapuan liikkeen tapaisena ääriliikkeenä.

Mika Sarivaara-Satta

"Mielipiteeni kuitenkin on ja pysyy, ja se on sellainen, että persut ovat nykyään ääriliike, joka ei sovi mihinkään päättävään asemaan politiikassa, en hyväksy heidän politiikkaansa, jota pidän valheellisena ja vahingoittavana."

-Valheellista ja vahingollista-, väite kaipaa perusteluja, tai sitten vaan öyhötät.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Väitettä tukee että persuja Puheenvuorossa puolustaa vaan pieni porukka joka Outi Maraa lukuunottamatta tuntuu olevan melko kiihkomielistä ja erityisen kiinnostunutta altright-öyhötyksestä ja rotuteorioista kotimaan arkisten ongelmien sijaan.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #126

Ja vastauksesi avartaa "valheellista ja vahingollista" väitettä miten?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #134

Onhan se valheellista että minimaalinen ekstremistirypäs muka puhuu kansan äänellä ja minusta vahingollistakin koska se loukkaa kansaa.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #136

jaa,jaa, vai että ihan ekstremistirypäs

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708232200346985...

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/823208/HSgallup+V...

ja että puhe ihan loukkaa kansaa, siis moni ihan pahoittaa mielensä, hellanlettas sentään.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Blogisti kirjoitti: ”Joku tietysti kohta kirjoittaa, että taas se Ritala on ottanut persut hampaisiinsa ja vihaa persuja, en minä persuja vihaa, tyhmyyttä minä vihaan, ja minkä minä sille voin, että sitä löytyy useimmiten juuri persujen kirjoituksista. :)”.

Ja näin kirjoittaa mies, joka ei kykene edes kirjoittamaan, ehkä eniten vihaamansa persun nimeä oikein. :))))

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Merkityksellinen kommentti, siitä valtavat pisteet :)

Asiasta et tietenkään mitään pysty sanomaan, kun olen siinä oikeassa, persut uhriutuvat sananvapautensa kanssa.

Kumma kun ei juuri minkään muun puolueen kannattajat eivät koe sananvapautta ongelmaksi. Monella persulla ei vaan kyky riitä kirjoittaa asiallisesti.

Mika Sarivaara-Satta

"Vapaus tarkoittaa sellaisten asioiden kertomista, joista ihmiset eivät halua kuulla."-George Orwell-

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Miksi arvostelet niitä, jotka eivät osaa kirjoittaa asiallisesti, kun itse et koskaan kirjoita asiallisesti?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #100

Ilmeisesti sinulla ei ole käsitystä mistä nyt puhutaan, nyt puhutaan siitä, että sananvapauden nimessä kirjoitataan mitä tahansa potaskaa, ja sitten itketään kun kirjoitus poistetaan.

Arvostella saa, ja olla piikikäskin, kunhan ymmärtää mitä sananvapauteen kuuluu.

Usea persu ei sitä näemmä ymmärrä.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #101

Sinä et ymmärrä, mitä sananvapaus tarkoittaa, sillä sitä joko on, tai sitä ei ole, koska rajoitettu sananvapaus ei ole sananvapautta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #102

Eli sinä vastustat Suomen lakia, ja hyväksyt rasistisetkin kannanotot?

Asia selvä, mielipiteesi on huomioitu, joskin se on älytön.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #103

Eihän rasismi ole rikos Suomen lain mukaan, joten ei rasistisetkaan kannanotot ole lain vastaisia. Typeriä ne toki ovat, niin kuin jatkuva vinkuminen persuistakin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #107

"Typeriä ne toki ovat, niin kuin jatkuva vinkuminen persuistakin."

Typeryys ei ole laissa kiellettyä, eikä sitä voida kieltää.
Jokaisella on oikeus olla typerä, vaikka se muita kovasti suututtaisikin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #114
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #114

Minä en kyllä suosittele typeräksi tekeytymistä mikä on kieroa ja vilpillistä ja yksi trollauksen muoto.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #116

"Minä en kyllä suosittele typeräksi tekeytymistä mikä on kieroa ja vilpillistä ja yksi trollauksen muoto."

Tuntuu vähän siltä että typeräksi tekeytyminen on välillä välttämätöntä, ihan vain kohteliaisuudesta ja hyvien välien säilyttämiseksi typeryksien kanssa. Joskus sekin on tarpeellista.

Politikkojen on ihan pakko teeskennellä välillä typerää, ainakin vaalitilaisuuksissa, muuten ei ole poliittista tulevaisuutta.

Mitä typerämmältä saa itsensä näyttämään, sitä parempi poliittinen tulevaisuus.

Monet wanna-be politikot ovat jo aloitteneet vaalikamppanjansa ja yrittävät mahdollisimman uskottavasti esittää typerää myös täällä US:ssä. Jotkut onnistuvat siinä paremmin, jotkut huonommin, jotkut ovat uskottavan typeriä, toiset taas vähemmän uskottavasti typeriä.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #103

12 §

Sananvapaus ja julkisuus

Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä.

Tämän mukaan seison tai kaadun, koska kaikki mikä on legaalia, ei ole legitiimiä, mutta autoritaarisen kollektivistin mielestä se voi olla älytöntä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #101

Lähes jokaisessa kommentissasi solvaat persuja ja sitten itket, että he eivät tyhmyyttään osaa kirjoittaa asiallisesti.

Ihmisten solvaaminen tyhmäksi ei ole arvostelua, ei edes piikikästä sellaista. Se on vain yksinkertaisesti moukkamaista ja typerää, mutta toki sananvapauden piirissä (ainakin, jos kohteena ei ole mikään vähemmistöryhmä tai yksittäinen henkilö), joten jatka toki valitsemallasi tiellä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #106

"Ihmisten solvaaminen tyhmäksi ei ole arvostelua, ei edes piikikästä sellaista. Se on vain yksinkertaisesti moukkamaista ja typerää"

Sopiiko ihmisen mielipiteitä sanoa moukkamaisiksi ja typerikisi........?

.......vai onko myös se moukkamaista ja typerää?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #108

Sehän riippuu täysin mielipiteestä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #110

"Sehän riippuu täysin mielipiteestä."

Eikös kyse ole myös sananvapaudesta.

Jos joku on jonkun toisen mielestä moukkamainen ja typerä, tai jos hän puhuu moukkamaisesti ja typerästi, niin saako sitä sanoa ollenkaan, vai pitääkö käyttää kiertoilmaisua?

Mutta sehän on itsesensuuria ja sananvapaus kärsii.

Sitäpaitsi mielipide on aina mielipide, eikä sitä voida kiistää.
Vaikka henkilö tai mielipide ei olisikaan typerä,
niin jollakin voi olla mielipide jonka mukaan ne ovat typeriä,
Mielipide jostain toisesta ei voi olla väärä.
Moelipidettä ei voida koskaan kiistää.

Sen sijaan jos antaa vääriä tietoja faktoista, se ei ole meilipide, vaan valehtelua tai sitten asianomaisella on vain väärä tieto asiasta.

Jos joku sanoo esim. että kaikki terroristit ovat muslimeita, niin se on joko vale, tai sitten se on väärä tieto, väärä fakta.

Pitääkö sana olla aina vapaa, voiko mielipiteensä aina sanoa, vai kannattaako sitä rajoittaa siltä varalta että kyseessä saattaisi olla vale, tai väärä tieto, eli väärä fakta?

Mielipiteet eivät voi olla vääriä, mutta niiden esittämistä kannattaa varmasti rajoittaa joskus ihan muista syistä.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen Vastaus kommenttiin #110

Mielipide on kuin persreikä, jokaisella on omansa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #106

Niin jatkankin, ja kuten edellä olen sanonut, niin paljon on persuja tohkeissaan omasta sananvapaudesta, että ei voi enää olla yksittäistapauksista kyse.

Joku kollektiivinen älyttömyys persuja vaivaa, sen nyt jokainen voi nähdä, kun ei tunnnuta ymmärtävän yhtään, mitä voi ulos suoltaa sen sananvapauden mukaan.

Olkoon moukkamaista ja typerää, niin siltikin jokainen kirjoitukseni on sananvapauden piirissä, samaa ei voi sanoa monen persun kirjoituksesta, joita täältäkin on poistettu.

Käyttäjän amgs kuva

Petteri, kiitos osuvasta kirjoituksesta!

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Vanhoina hyvinä aikoina Ritalaa teilaamassa olisi täällä ollut sankka joukko persuja. Missä ne on nyt, kun Outin täytyy yksin puolustaa puoluetta. Kertooko se siitä, ettei persuissa enää ole ketään muita?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Missä ne on nyt?"

Jossain muualla varmaan, hauskuuttamassa jotain muita.

Vähän ikävähän tässä tulee,
mutta sananvapauteen sisältyy myös vapaus olla sanomatta mitään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persut nyt varmaan suunnittelevat vastaiskua, ja kirjoitukset ovat valmistumaisillaan, ne on varmaan vielä oikoluettavana, koska oikeinkirjoitus on tärkeää, usein tärkeämpää kuin sisältö :)

Ei vaan, ne on varmaan juhlimassa uusimman presidenttigallupin tulosta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tai ne onkin kaikki siirtynyt sinisiin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ehkäpä minä jaksan keskustella? Joskus tuntuu, että vaikka päivänkakkarasta kirjoittaisi, siinä täytyy olla joku koukku, vähintäänkin rasistinen piirre.

Se, että uskallan omalla nimellä, kuvalla ja puoluetaustani ilmoittamalla kirjoittaa täällä, on monelle varmasti haaste. Kimppuun on helppo hyökätä, eiks vaan?

Koetan vääntää vaikka rautalangasta, ettei näkemiänne natseja ole joka paikassa. On vain ihmisiä, jotka näkevät asiat eri tavalla. Luojan kiitos kaikki eivät ajattelekkaan samalla tavalla, olipa asia mikä tahansa. Se on hyvin inhimillistä ja sitä kutsutaan mielipiteeksi. Myös arvot ovat jokaisen ihmisen itsensä kokemat, ne muokkautuvat jokaisella elämän kokemuksen, tiedon ja elämisen kautta. Ja tämähän se tökkii, näissäkin keskusteluissa. Mitä sinä pidät arvokkaana, puolustamisen arvoisena, voi olla itselleni jopa täysin päinvastainen ja merkityksetön. Mutta koetetaan jatkaa keskustelua, mie en luovuta :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mä olen ainakin aina arvostanut sinua vaikka tiedän ettet usko sitä. Sä puhut suomea eikä mitään altrightkäännösvääntöä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sinähän puhut yleensä aina asiaa, mutta sitä vaan ihmettelen että miten voi noita hullumpia puolustella :)

Voin kuvitella millaista tuskaa ovat esim. Lindström ja muut lähteneet kokeneet viimeisinä kuukausina persujen riveissä. Monet heistä ovat taitavia poliitikkoja, jotka joutuivat nielemään kaikenmoista koohotusta.

En yhtään ihmettele, että lähtivät, ja kyllä sinne persuihin vielä jäi muutama sellainenkin edustaja, jonka soisi hyppäävän kelkasta pois.

Persujen mielikuva puolueena muuttui täysin puheenjohtajavaihdoksen myötä, on aika vaikea perustella ulospäin näkökantojaan, jos puolueesta koko ajan tulee erilaista lakien rajoilla liikkuvaa tekstiä.

Sitä miellikuvaa ei voi muuttaa, kun Halla-Aho haluaa pitää tietynlaista radikaalia ilmettä päällä, sääli niitä ihmisiä, joilla olisi oikeasti jotain annettavaakin politiikalle, toisaalta ainahan voi valita paremmin, ja loikata johonkin normaalimpaan puolueeseen :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset