valpperi

Mikä on AFD:n ja perussuomalaisten logiikka?

Jäi tässä mietityttämään, että mihin nämä puolueet ja monet muutkin maahanmuuttovastaiset puolueet pyrkivät politiikassa.

AFD on omaksunut sellaiset teesit, että ei ole mitään mahdollisuutta hallitukseen, Merkelin syrjäyttäminen on tavoitteena ja pysäyttää maahanmuutto.

Persuilla Huhtasaarenkin mukaan on erottava EU:sta, Schengen lopetettava ja rajalle saatava tiukka valvonta.

Omia ajatuksia on kunniakasta ajaa, mutta jos olet täysin yksin, niin mihin tällä sitten pyritään. Yleensä politiikassa pyritään vaikuttamaan asioihin, ja hallitus on siihen se paras ja melkein ainoa keino.

Näillä ulostuloilla nämä kummatkin puolueet ovat tuhommeet mahdollisuutensa vaikuttaa päätöksiin, oppositiossa vaikuttaminen on mahdotonta, sen muutkin puolueet myöntävät.

Onko tarkoituksena sitten ollenkaan vastuu, vai onko tarkoituksena vain herättää kauhistusta ja pahennusta kärkkäillä puheilla, siltä se kyllä vaikuttaa.

Jos asia ei ole näin, ja kuvitellaan, että AFD olisi saanut sen 33% äänistä samalla ohjelmalla kuin nyt, niin eihän sekään mitään muuttaisi, sillä yksin he olisivat silti, ja hallitus jäisi silti haaveksi.

Mihin tarkoitukseen sitä kannatusta sitten kerätään, jos oma agenda on niin jyrkkä, että sillä ei ole mahdollista saada yhteistyökumppaneita?

Tämä asia kiinnostaa, koska monet persujenkin kannattajat sanovat, että nyt kannatus nousee, mutta mitä sillä kannatuksen nousulla sitten tehdään.

Soini vei perussuomalaiset hallitukseen, mutta se oli persukannattajien mielestä takinkääntö, tai politiikka mitä siellä tehtiin. Kuvitteleeko persut oikeasti, että jyrkemmällä linjalla olisivat hallitusovet auenneet.

Sama tilanne nyt Frauke Petryllä, hänkin yritti tehdä puolueesta vähemmän jyrkemmän, mutta se ei ollut muiden mieleen.

Ilmeisesti lopulta se on niin, että nämä liikkeet eivät halua päättämään, sillä he tietävät, että sitä kautta kannatus laskee, jos on pakko pahoista puheista luopua. 

Tietävätkö persujen äänestäjät tämän, että hallitukseen emme mene, vaikka kannatus kovasti kasvaisikin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (84 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Varmasti joku persu osaa selittää sen, mikä logiikka tässä touhussa on :)

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Kansanedustajan palkka lienee moninkertainen monen populistiedustajan entiseen tulotasoon nähden. Tarvinneeko se tuon kummempaa motiivia?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No onhan sekin yksi mahdollisuus, mutta mahtaako kuitenkaan olla se oikea. Mä luulen, että ei ole ajateltukaan kannattajien joukossa koko asiaa. Ei ymmärretä, että tie on poikki.

Käyttäjän TaskinenMika kuva
Taskinen Mika

En kyllä perus ole, mutta pitämällä agendalla vaikkapa nyt haittamaahanmuuttoa, saadaan reserviä mahdolliselle rajakontrollin lisäämiselle. Vaikka nyt tapahtuisi muutama terrori-isku, niin siinä tapauksessa ihmisten saaminen kaduille ei varmaankaan tuottaisi hankaluuksia. Sanoisin riittävän määrän. Tässä voi olla yksi toiminnan logiikka. Valta on kuitenkin viime kädessä kaduilla. Siinä yhteydessä ei kaikki äänestäjät varmaankaan seisoisi enää änestämiensä puolueiden takana.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pelko ja pelolla ratsastaminen on ollut aina hyvä keino.

Mä kyllä luulen, että ei persut pysty noin syvällisesti asioita suunnittelemaan :)

Eero Mattila

Enpä tiedä AFD motiiveista sen enempää kuin persujenkaan. Mutta kovin outoa on, että lain noudattaminen tuntuu jäävän vain joidenkin marginaaliryhmien vaatimukseksi.
- Tavallisen veronmaksajan on vaikea ymmärtää, miksi hallitus katsoo päältä kun viranomaiset laiminlyövät tehtäviään kuten rajavalvonta ja matkustusasiakirjojen tarkistus. Tai miksi Kelan ja sosiaalitoimiston virkailijat noudattavat jotain kummallista kaksoisstandardia ihmisiin, joilla ei ole edes henkilöllisyystodistusta.
- Kaiken kukkuraksi tämä ralli perustuu yleisesti tiedossa olevaan tosiasiaan eli ihmissalakuljetukseen.

- Mediassa keksitään kiertoilmauksia laittomalle maahanmuutolle ja laittomille maassa olijoille. Ikään kuin yritettäisiin peitellä viranomaisten laiminlyöntejä. Kritiikin esittäjät leimataan tehokkaasti fasisteiksi ja natseiksi. Nyt jo useissa muissa Euroopan medioissa tuodaan esille laittomien maahanmuuttajien tekemiä rikoksia, Suomessa tosiasioita edelleen peitellään kuten mm. nuorten tyttöjen silpomisia... uutisissa esitetään jonkinlaista asennekasvatusta, mihinköhän ne faktat unohtuivat.

Laittomaan maahanmuuttoon kohdennetaan yhä enemmän varoja ja samaan aikaan pienituloisilta suomalaisilta leikataan sosiaaliturvaa... tämä pitäisi vaan tyytyväisenä hyväksyä?

- Huvittaa oikein kun ADF eteen yritetään laittaa äärioikeistoa, oikeistopopulismia yms. kumma kyllä laittomuutta suosivien puolueiden eteen ei tarjota etuliitettä..

Laiton ei muutu lailliseksi vaikka yleinen mielipide olisi mikä tahansa.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Toisaalta, historia on opettanut, että aina silloin tällöin tuollaiset vastarannankiiskien porukat ovat lopulta saaneet enemmistön ja kaapanneet vallan. Sen jälkeen kyyti on ollut yleensä kylmää. Itse asiassa, ei tarvitse kovin kauas menneisyyteen katsoa, kun löytää samankaltaisen ilmiön demokraattisesta länsimaasta.

Yhtä lailla voi siis kysyä, mitä helkkarin logiikkaa on lällätellä, kun äärioikeiston presidenttiehdokas häviää justjust tarkastuslaskennalla, tai kun populistipuolueiden kannatus on vain parinkymmenen prosentin luokkaa? Siitä ei ole kovin pitkä matka tilanteeseen, jossa vaalien tulos on toisenlainen.

Kannattaisiko vaikka ennemmin kokeilla sellaista politiikkaa, joka ei ota pannuun merkittävää osaa äänestäjistä?

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Lakkautetaan koko persu jos ei usko maahanmuuton ihanuuteen . Ryhtymällä
kokoomuksen,keskustan,vihreiden ym ym muiden apupuolueeksi suomi olisi
kuin entisajan neuvostoliitto, kaikista asioista oltaisiin samaa mieltä ja muu olisi vihapuhetta
Ikävä kyllä poiliittinen erimielisyys on demokratiaa. Ritalalle ei poliitiikasta mitään
logiikkaa kannata etsiä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Enhän minä vaadi olemaan samaa mieltä, mutta kysymykseen et sinäkään vastaa.

Kannattaa lueka blogi, ennenkuin mölisee.

Kannatan demokratiaa, ja jokainen saa äänestää juuri niinkuin haluaa, mutta mikä on sen kannatuksen keräämisen tarkoitus, kun hallitustie on poikki, mihin silloin pyritään ?

Jos on kovat puheet ja kovat tavoitteet, eikä mikään muu puolue niitä jaa, niin mikä silloin on vaaleissa tavoite?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Olen samoilla jäljillä.
Jos asioista pitää olla samaa mieltä, jos se olisi jokin arvo, niin diktatuurihan olisi vaihtoehto.

Jos hallitukseen pitää päästä "päättäämään" ja se onnistuu ihan vain olemalla joo-miehenä niin onko se demokratiaa?

Kaikesta huolimatta oppositio on paras mahdollinen paikka jos ei tue hallituksen politiikkaa - kyllä ne prosentit näyy ja jopa huomioidaan.

Aina ei voi voittaa mutta on hienoa että voi olla eri mieltä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Persuja äänestetään tunteiden, tarkemmin sanottuna erilaisia ihmisiä kohtaan tunteman vihan takia. Koska mukana ei ole lainkaan järkeä, homma tyrehtyy, kuten blogisti aivan oikein toteaakin, vain siihen tunteiden purkaukseen.

Eero Mattila

Kovin vahvoja mielipiteitä. Montako persua tunnet?
- Ovatko kaikki persut todellakin ihmisvihaajia? Vai oletko sinä perusvihaaja?

Minua ihmetyttää kaltaisesi ihmiset, joiden tuntuu olevan vaikea hyväksyä, että Suomessa asuu Hakkaraisia ja Savolaisia ja he ajattelevat eri tavalla kuin sinä. Eikös erilaisuus pitäisi olla rikkaus?

Mika Sarivaara-Satta

Erilaisuus ihonväreissä on rikkaus, ei ajatuksissa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Minua ihmetyttää kaltaisesi ihmiset, joiden tuntuu olevan vaikea hyväksyä, että Suomessa asuu Hakkaraisia ja Savolaisia ja he ajattelevat eri tavalla kuin sinä. Eikös erilaisuus pitäisi olla rikkaus?
.........................

En pidä erilaisia ihmisiä vihaavia ihmisiä rikkautena. Tarkoitin erilaisilla ihmisillä ihmisten ulkoisia ominaisuuksia.

Ja mielipiteeni Persujen kannattajista perustuu heidän kirjoittamiinsa kommentteihin täällä. Ne pursuavat ihmisvihaa ulkoisesti erilaisia ihmsiä kohtaan. Yksikään persu täällä ei ole vastustanut rasismia.

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #25

Vielä kun muutama kaltaisesi ihminen esittää täysin perustelematonta ja pahantahtoista leimaamista ilman mitään todellista näyttöä - minäkin liityn persuihin ja tulen vaatimaan kaltaisiltasi puskahuutelijoilta jotakin näyttöä nimittelyn perusteluksi. Voit sitten tulla selittämään miten minä vihaan erilaisia ihmisiä.

Aikuisen ihmisen pitäisi ymmärtää, että puheesi on puhdasta vihapuhetta.
- Tunnen muutaman perussuomalaisen kannattajan, joilla on hyvin korkea kristillinen elämänkatsomus, ovat mukana mm. vapaaehtoistyössä, päihdetyössä jne. Jos oikeasti jotakin elämästä ymmärtäisit häpeäisit. Päihdetyössä ei katsota ihonväriä, mutta ei sillä saa mitään etuoikeuksiakaan.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #26
Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #26

Aikuisen ihmisen pitäisi ymmärtää, että puheesi on puhdasta vihapuhetta.
....................

Heh, vihapuheen tuomitseminen on vihapuhetta :)

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #25

Mitä mielestäsi jokainen muslimi haluaa tehdä? Entä jokainen vihreä? Feministi?

Olet niin sokea ja tyhmä ettet kykene näkemään omaa puhdasoppista fasismiasi.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #25
Kaj Granlund

Muista aina psykologian projektiokäsite. Se kaataa hyvin monen kommentoijan sanomiset roskakoriin. Sinun kohdallasi voisin kysyä: "Keitä sinä vihaat noin paljon?"

Minä en usko että islam ja kristinusko koskaan tule toimeen keskenään. Se selviää, kun lukee Koraania, sunna, shariaa yms. Islam on kommunismin tapainen totalitaarinen järjestelmä, jossa politiikka ja uskonto ovat sama asia ja se tavoittelee yhtä maailmanlaajuista kalifaattia. Islamin oppineiden mielestä islamin suurin este ei ole kristinusko vaan se, että eri ryhmittymät eivät osaa yhdistää voimansa yhteisen kalifaatin luomiseksi - meidän onneksemme!

Tämän ymmärtäminen ei edellytä vihaamista, enkä vihaa ketään hänen uskontonsa takia. Ymmärrän vaan, että öljy ja vesi eivät sekoitu. Enkä muuten ole persu.

Käyttäjän MikkoHeikkinen kuva
Mikko Heikkinen

Jengi puhuu täällä ihmisvihasta ja harrastaa sitä itse myös. Näköjään sitä on ihmisvihassakin sitä parempaa ihmisvihaa. Typeriä ihmisiä on kaikissa ihmisroduissa.

Kaj Wiik

Vastaus saattaa löytyä Kremlistä...

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Populistien lento loppuu yleensä vastuuseen. Sitä pitää karttaa kuin ruttoa. Kerätään vain kannatusta ja öyhkitään oppositiossa lisää kannatusta.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Persut ovat nimenomaan logiikka- ja järjenkäyttökriittisten äänillä eduskunnassa. Osa lienee juuri yhtä pihalla kuin miltä näyttävät ja mikä on äänestäjiinkin vedonnut. Osa taas käyttänee kyseistä äänestäjäkuntaa hyväkseen ja siellä politiikka on hillotolppakeskeistä. Itse uskon, että mitä fiksumpi Persu on kyseessä, sitä todennäköisemmin se vain hyväksikäyttää äänestäjiään hillotolpan saadakseen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kieltämättä välillä tulee tällainen käsitys.

Missään tapauksessa en usko, että persujen strategiaa suunnittelev t ovat mitenkään tyhmiä, kyllä siellä selvästi on pelisilmää asioiden ajamiseen ja esilletuomiseen.

Se vain kiinnostaa ja epäilyttää, että ymmärtääkö persujen nykyinen äänestäjä sen tosiasian, että persut eivät pääse niistä asioista päättämään, mistä kovasti ääntä pitävät.

Mulla on sellainen ole, että ei sitä tavallinen tallaaja ymmärrä.

Eero Mattila

Kovin leimaavaa ja yleistävää tekstiä. Yhtä hyvin noin voisi sanoa kaikkien puolueiden äänestäjistä. Suurin osa kun ei ollenkaan seuraa, miten hänen äänestämänsä ehdokas toimii ja toteuttaako lupauksiaan.
- Poliittiset virkanimitykset ovat vuosikymmeniä olleet muiden puolueiden monopoli - aika järjetöntä syyttää hillotolppa ajattelusta uusinta vaihtoehtoa Suomen poliittisella kartalla... joka ei juurikaan ole ehtinyt poliittisia mandaattivirkoja jakamaan. Kaikki muut eduskunnassa istuvat puolueet ovat hyödyntäneet hillotolppia jo vuosikausia??? Mikähän sun logiikka on vai onko sitä?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Arvostan rehellisyyttäsi. Harva poliitikko uskaltaa sanoa suoraan, että hänestä äänestäjät ovat tyhmiä. Toisaalta äänestäjien aliarvioiminen tekee sinusta tyhmän, mutta kuten sanoin, arvostan rehellisyyttäsi.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Sanoin kyllä, että persujen äänestäjät ovat tyhmiä. Yksi varsin ilmeisistä syistä tuodaan tässä blogissa esille. Toki muidenkin puolueiden änestäjistä löytyy tyhmiä, sillä ei persujen kanntus aivan koko sitä populaatiota kata. Kova yritys toki näyttää olevan haalia ne loputkin oman asiattomuuden taakse.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #50

Jaa. Eikös persuja äänestävät duunarit ja pienyrittäjät (jotka muodostavat suurimman osan puolueen äänestäjistä) ennen äänestäneet demareita? Nämä entiset demaritko niitä tyhmiä ovat?

On kyllä hyvä tietää, että demareiden mielestä persuja äänestäneet ovat tyhmiä. Ei sinänsä mikään ihme, kun demareiden ajama politiikka on ollut sellaista, että on väkisinkin tullut mieleen, että he pitävät duunareita ja pienyrittäjiä tyhminä. Kiitos kun vahvistit tämän todeksi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #53

"Nämä entiset demaritko niitä tyhmiä ovat?"

Demariudesta luopuminen tyhmentää äänestäjän siinä silmänräpäyksessä?
Mutta laskeeko tällöin keskim. ÄO kummassakin puolueessa?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #56

Timo Soinin aikana perussuomalaisissa oli todella paljon demareihin pettyneitä duunareita. Kuten Soini sanoi, se oli työväenpuolue ilman sosialismia. Viime puoluekokokouksen jälkeen persuista tuli kertaheitolla aivan samanlainen äärioikeistolianen puolue kuin Vaihtoehto Saksalle tai Front National.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Itse uskon, että mitä fiksumpi Persu on kyseessä, sitä todennäköisemmin se vain hyväksikäyttää äänestäjiään hillotolpan saadakseen."

Juu, Perussuomalaisethan onkin juuri SE puolue, jonka kautta on parhaat mahdollisuudet saada hillotolppa. Näin järkeilee turkulainen sosialidemokraatti. Huutonaurua.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Tietenkin on, kun Persuissa on parhaiten tilaa fiksulle päästä höynäyttämään typeryksiä. Demareissa ei niin vain päästä hillotolpalle, kun fiksuja ihmisiä on paljon ja hillotolppia vähän. Persuissa fiksuja on vähemmän kuin sekoilulla hankittuja hillotolppia. Persuissa ei myöskään tarvitse omata periaatteita, vaan pelkkä rasistinen mölinä riittää. Kun Persuissa ei ole ajettavia arvoja, niin arvoton käytös riittää. Helppoahan se Persu politiikka on, jos vain henkilökohtainen moraali on riittävän joustava heidän tyylisen politiikan tekoon. Ne joilta moraalia sitten löytyy, joutuvat ajamaan asioita oikeiden puolueiden kautta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #65

Miksi sitten demarien kannatus laskee vuosi vuodelta ja äänestäjistä 2/3 on eläkeläisiä? Veikkaan, että yksi syy ovat ylimieliset turkulaiset typerykset, jotka kuvittelevat olevansa parempia ihmisiä, kuin muut.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Juhana Turpeinen: "Osa lienee juuri yhtä pihalla kuin miltä näyttävät ja mikä on äänestäjiinkin vedonnut."

Ja miltähän itse näytät?

Ylensyöneeltä juppiraukalta jonka pitäisikin painua pihalle vähän hikoilemaan suunsoittamisen sijaan.

terv. Moustgaard - eniten pihalla

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Olisihan persut pysyneet hallituksessa Halla-ahonkin johdolla. Ainut vaatimus oli hallitusohjelman noudattaminen, joka ei taas kepulle, kokkareille ja Arvo Pohjalle kelvannut. Siinä mielessä hassu avautuminen.

En tiedä onko persuille esim. tiukempi maahanmuuttopolitiikka kynnyskysymys hallitukseen menolle, mutta oletetaan, että on. Voi olla, että se ei muille puolueille käy ja he jäävät pihalle seuraavasta hallituksesta. Mahdollisesti löysän maahanmuuttopolitiikan takia kustannukset ja sosiaaliset ongelmat kasvavat. Tällöin persujen kannatus kasvaa. Se taas pakottaa muut puolueet joko muuttamaan kantaansa maahanmuuttopolitiikan osalta tai ottamaan persut mukaan hallitukseen sitä seuraavissa vaaleissa.

Mikään ei ole puolueille pahempaa, kuin kannatuksen menetys. Jos persujen kannatus nousee riittävän isoksi, niin kyllä muut puolueet muuttavat omaa linjaansa. Ruotsissa ei Ruotsidemokraattien kanssa tehdä yhteistyötä, mutta silti punavihreä Ruotsin hallitus on muuttanut maahanmuuttopolitiikkaansa monelta osilta yhteneväksi Ruotsidemokraattien vaatimusten kanssa. Siellä on jopa "suljettu" rajat. Siis Ruotsissa, joka on sentään humanitäärinen suurvalta, jossa ei fasistirasistit pääse vaikuttamaan politiikkaan.

Eli politiikkaan voi vaikuttaa hallituksen ulkopuoleltakin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

En usko, että Halla-Ahon johdolla puolue on koskan hallituksessa. Jos sitä oppositiossa vaikuttamista kysyy persuilta, niin monet ovat sanoneet, että siellä ei mitään saa aikaan.

Kannatuksen kas uun uskoo jokainen puolue, mutta jaksaako se äänestäjä odottaa ja odottaa, jos ei hallitusovet koskaan aukea.

Jokainen voinsitä omalta osaltaan miettiä, ja äänestää kannattaa kuitenkin aina.

Eero Mattila

Jos oltaisiin Italiassa tuolla logiikalla olisit äänestänyt varmaankin Berlusconia..

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Monessa maassa jokin puolue on hallituksen ulkopuolella vaa´ankieliasemassa ja antaa hallitukselle tukensa, kunhan sille keskeisissä asioissa noudatetaan sen ajamaa linjaa. Tanskan kansanpuolue on tästä hyvä esimerkki.

Ehkä sinun on vaikeata ymmärtää, ettei kaikkia kiinnosta hillotolpat ja poliittiset palkkivirat. Vaikuttaa voi myös hallituksen ulkopuolelta, jos kannatus on riittävän suuri.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #23

Kyllä minä sen hyväksyn ja ymmärrän, että ei kaikkia valta kiinnosta, mutta näytäppäjoku sellainen ouolue, joka ei halua valtaa :)

Jos persut eivät halua valtaa ja hallitukseen, niin silloin olisi varmaan hyvä kertoa se myös äänestäjille.

Epäilempä kuitenkin, ettei sellaista ilmoitusta tule

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #27

Juurihan osoitin, että valtaa voi käyttää hallituksen ulkopuolellakin. Mikä tässä on sinun niin vaikeata käsittää?

Eivätkä persut ole sanoneet, etteivät haluaisi mennä hallitukseen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #29

Persut ovat ihan itse sanoneet, että oppositiossa ei saa mitään aikaan.

Tuo puhe mitataan kun vihreät, demarit ja kokoomus ensi vaalien jälkeen laittavat maahanmuuttopolitiikan uusiksi.

Veikkaanpa, että silloin voi oppositiossa päästä persuilta itku.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #43

Nuo persut, jotka sellaista puhuivat taitavat nykyään olla sinisten riveissä.

Jos seuraava hallitus muodostuu mainitsemiesi puolueiden ympärille, niin voi olla, että maahanmuuttopolitiikka muuttuu löysemmäksi. Itse toivon, että sillä ei olisi vaikutusta kansalaisten elämään, mutta negatiiviset esimerkit muista länsimaista valitettavasti kertovat aivan muuta. Silloin itku ei pääse persuilta (joiden kannatus kasvaa oppositiossa), vaan tavallisilta kansalaisilta.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Persuthan olisi Halla-Ahon johdolla jäänyt hallitukseen ainoana ehtona oli hallitusohjelman noudattaminen, jossa mainitaan mm että eu integraatiota ei syvennetä.

Näin ei kuitenkaan käynyt Sipilälle eikä Orpolle ja samaa mieltä oli vielä Niinistökin.

Ja sitten nähtiin tämä vallankaapaus kun Soini, Elovaara, Elo, Terho jne kaappasivat vallan pois perussuomalaisia äänestäneiltä kansalaisilta.

Eero Mattila

Näinhän siinä kävi. Halveerattiin kansanvaltaa ja omaa hallitusohjelmaa ja sitten vielä koti, uskonto ja isänmaa -puolueen presidentti kiittelee. Eipä voi paljoa tyylipisteitä jaella. Outoa on, että niin moni pitää hallituksen toimia hyväksyttävinä. Oikeustaju ei taida sisältyä peruskoulun oppimäärään?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Halla-aho joutui toteamaan että Soinin poliittinen viekkaus ja häikäilemättömyys oli paljon suurempi kuin hänen omansa. Ei siinä tyylipisteitä todellakaan jaeltu mutta persujen hallitustaival taisi siirtyä hamaan tulevaisuuteen jälkeen Halla-ahon & co:n. Oppitunti politiikasta kun se on likaisimmillaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämä on sitä taattua persumutinaa.

Pääministeri ja suurimman puolueen puheenjohtaja valitsee kaverinsa, ei siihen ole nokan koputtamista.

Äänestäjät sitten antavat tuomionsa seuraavissa vaaleissa, tätä kutsutaan demokratiaksi.

Jokainen saa valita oman puolueensa, ja jos ei meno jossain tyydytä, niin sitten voi perustaa oman, sellainen on ihan normaalia toimintaa.

Ymmärrän kyllä, että se ottaa persuja aivoon, kun samalla menetettiin iso määrä vaikutusvaltaa ja puolue muuttyi yhden asian liikkeeksi.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Eli siis persujen kohdalla kyse ei ollut siitä haluaako olla hallituksessa kun päätöksen siitä teki Sipilä. Persut halusi.

Saksan tilannetta en tunne senkään vertaa kun Suomen persujen, mutta siellä tänään lukemieni uutisten perusteella Afd:n nousu vaikuttaa paljonkin politiikkaan ja sehän yleensä on tarkoitus. Muuttaa asioita, jotka menee väärin tai epäoikeudenmukaisesti.

On täysin selvää mielestäni, että afd oppositiossa on huomattavasti vaikutusvaltaisempi, kun esim siniset Suomen hallituksesta. Sinäänsä huono vertaus kun sinisillä ei ole edes puoluetta mistään omista linjoista puhumattakaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #31

Enpä usko, ajatteleppa seuraavaa suomen hallitusta, joka ehkä kootaan kokoomuksesta, vihreistä ja demareista.

Arvaappa kuinka paljon sieltä oppositiosta persut vaikuttavat, kun hallitus höllentää maahanmuuttopolitiikkaa.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila Vastaus kommenttiin #42

Pakko muistuttaa:). Vuonna 2011 persut sai jytkyn, ei hallitukseen mutta tämä persujen pelko ajoi valtiovarainministeri Urpilaisen vaatimaan vakuuksia suomen tuesta kreikkapaketeille. Vakuukia mitä mikään muu maa ei halunnut. Tämän sai aikaan persut pelkästään olemalla olemassa, olemalla oppositiossa.

Että kyllä oppositiostakin voi jotain vaikuttaa.

Eero Mattila

Hallitusta ei valita kaveripohjalta vaan äänestystuloksen pohjalta. Eli kansan mandaatilla mennään. Ihan sama mikä puolue on kyseessä, äänestystulosta tulisi kunnioittaa. Kansan antama mandaatti siirrettiin smurffeille ja se on normaalia?
Sinusta on normaalia poistaa hallituksesta henkilöt, jotka haluavat noudattaa hallitusohjelmaa. Käsityksesi normaalista on epänormaali.

P.S. En ole persu vielä...

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Missähän kohtaa hallitusohjelmassa lukee että eu integraatiota ei syvennetä?

Siellä todetaan, että "Euroopan unionin on keskityttävä olennaisimpiin kysymyksiin, eikä integraatiota ole tarpeen syventää kaikilla politiikan aloilla."

On täysin puuta heinää jos väitetään, että hallitusohjelmassa lukee, että eu integraatiota ei syvennetä ja se olisi täysin poissa laskuista.

Kommenttisi perusteella voisi sanoa että Halla-Aho vaati muita unohtamaan hallitusohjelman sensijaan että olisi vaatinut heitä noudattamaan sitä.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila

Persuille ainut agenda on maahanmuutto. Mistään muusta ei puhuta kun mihinkään muuhun ei riitä ilmeisesti osaaminen. Montako ulostuloa esim ministeri Mattila on tehnyt sotesta. Ja kyllä niputan siniset ja persut edelleen samaksi ryhmäksi.

Montako kommenttia tai analyysia ehdokas Huhtasaati on tehnyt ulko ja turvallisuuspolitiikasta?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #59

Tarkennus: muusta ei puhuta kuin maahanmuutosta, eikä siihenkään ole osaamista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #78

Juu osaaminen ei ole arvossa muun kuin trollauksen suhteen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kovin valikoiden otit hallitusohjelmn kirjauksen EU-politiikasta. Hallitusohjelmassa on rajattu EU-politiikan tärkein alue
"Euroopan unionin tärkein tehtävä on rauhan, turvallisuuden, vaurauden ja oikeusvaltion turvaaminen maanosassamme. Euroopan suhteellisesti heikentyneen aseman vahvistaminen edellyttää unionilta vahvaa toimintakykyä, yhtenäisyyttä ja kansalaisten luottamusta."
" Unionin on noudatettava toissijaisuus- ja suhteellisuusperiaatteita, eli päätökset on tehtävä mahdollisimman lähellä kansalaisia. Euroopan komission on toimittava avoimesti ja kuultava kansalaisia."
" Unionia on uudistettava
ja sen toimintaa parannettava, mutta hallitus ei pidä perussopimusten muuttamista nyt ajankohtaisena."

Hallutsohjelmaan on selvästi kirjattuna kolme eri poliitkan aluetta, jossa syventymistä voidaan tehdä. Nuo kolme aluetta ovat;
1. Kasvu
2. Vakaus
3. Turvallisuus

Vakauden kohdalla sanotaan mm. "Suomi on talous- ja rahaliiton jäsenenä sitoutunut edistämään euroalueen vakautta. Suomen tavoitteena
on sääntöperusteinen ja toimiva euroalue, jossa jokaisella jäsenvaltiolla itsellään on ensisijainen vastuu omasta talouspolitiikastaan. Samoin jokainen jäsenvaltio vastaa itse veloistaan. Hallitus pyrkii palauttamaan
no bail out -säännön uskottavuuden. EMU:a ei tule kehittää sellaisen talouskoordinaation syventämisen kautta, joka johtaisi yhteisvastuun laajentamiseen."

Ei tuon kirjauksen pohjalta Sipilän hallituksella ole oikein paljon jouston varaa integraation syventämiseen. Katsotaan kuinka hyvin ohjelma tulee pitämään vai alistuuko Suomen päättäjät jälleen Saksan ja Ranskan esittämiin vaatimuksiin.

Käyttäjän MikkoHeikkinen kuva
Mikko Heikkinen

Äänestämättä et voi vaikuttaa, äänestämälläkin vähän niin ja näin. Kannanotto nykypolitiikkaa vastaan ääni persulle/afd/mikätahansavaltavirrastapoikkeavapuolue voi olla myös. Silloin ääni on annettu, mutta ei pöhöttyneelle järjestelmälle. Toki tällainen toiminta saattaa olla tuntematonta toisille.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Politiikka vaatii pitkäjänteisyyttä. Tulokset saavutetaan vähitellen. Aina tämä ei vaadi yhteistyötä. Pelkkä vahva vähemmistö riittää puhumattakaan niukasta enemmistöstä.

Kansa päättää vaaleissa. Tähän mennessä joka vaaleissa Suomessa tulos on aina ollut erilainen kuin yksikään aikaisempi tulos.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Valtaa voidaan käyttä monin tavoin. Suomessa perussuomalaiset menivät hallitukseen ja joutuivat syömään suurimman osan lupauksistaan. Seuraus: kannatuksen romahtaminen.
Ruotsissa ruotsidemokraatteja pidetään paitsiossa, mutta heidän knnatuksensa kasvu on pakottamassa muut puolueet reivaamaan politiikkaansa ruotsidemokraattien ajamien asioiden suuntaan.
Saksassa AfD:tä ei voida enää dissata marginaaliin. Se voidaan pitää poissa hallinnossa, mutta kun kannatus alkaa lähennellä 20 prosenttia, on muiden tultava pelaamaan samalle kentälle AfD:n kanssa. AfD:llä on siis valtaa, mikäli puolueen johdolla pää kestää sen, kuka tunkion huipulla seisoo.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

En ole pitkään aikaan yrittänyt etsiä persujen politiikasta logikkaa. Sitä mitä ei ole ei voi löytää. Uhmaikäisen lapsen touhut ja jutut muistuttavat eniten persupolitiikon toimintamalleja.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Logiikka ja Vihreät sopivat samaan lauseeseen yhtä hyvin, kuin sinappi mansikkakakkuun.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Mitä jos jättäisit väsyneen vihreistä vinkumisen Soinille. Sillä raukalla ei ole enää mitään muutakaan agendaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #79

Luitko kommenttia, johon tuo vastaukseni oli? Persuja saa siis haukkua loogisuuden puutteesta, mutta Vihreitä, joiden päätöksistä tuntuu logiikka puuttuvan kokonaan, ei saa arvostella?

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Kyllä Ritalalla on ongelma, muista ilta lääkitys niin Persu fobia helpotta.
Ettei tuu uniin

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei oo fobiaa, pelkkää ihmettelyä, kerro sinä viisaana mikä on persujen tavoite politiikassa, hallitus vai ei?

Pekka Pylkkönen

Tämä kuvio tekee politiikasta hiukan tylsää pilkunviilausta. Suomessa hallitus on äärioikeistolainen jos se ei nosta sosiaalietuuksia ja äärivasemmistolainen jos verotus kiristyy prosentin desimaaleja. Sama tietysti koskee muitakin edustuksellisia demokratioita.

Tavallaan ihan kiva ja turvallinen systeemi, mutta onhan se hidas reagoimaan yhtään mihinkään. Tämäkin hallitus tappeli toista vuotta jotta sai palkkakustannuksista nipistettyä prosentin tai pari. Ja samaan aikaan palkkasumma kasvoi joka tapauksessa enemmän kun ihmiset neuvottelevat omia palkkojaan ihan toisissa sfääreissä kuin TES-taulukoissa.

2015 pakolaiskaaos sai koko Euroopan housut kinttuihin. Se oli pieni mutta vaikuttava demonstraatio unelmasta. Ehkä 10.000 uutta suomalaista joista 80% ei luo työuraa. Jos tämä toteutuisi hiukan kookkaampana, koko Eurooppa olisi äärioikealla. Joko lainausmerkeissä tai ihan oikeasti.

Niko Sillanpää

Tarkoitus on tietenkin vetää valtavirran politiikkaa omaan suuntaan viemällä äänestäjiä eli puheena olevassa asetelmassa selän kääntäminen "maailman hädälle" ym. kehitysmaalaisten edulle siinä, missä kyseinen etu on ristiriidassa meidän etumme kanssa. Näin on tapahtunutkin esim. Tanskassa, Norjassa ja Itävallassa. Avainmaa on toki Saksa, eli jos Saksa kääntää selkänsä, kääntää EU:kin.

Käyttäjän tapiomakelainen kuva
Tapio Mäkeläinen

Ennen eläköitymistä olin mukana työehtohommisaa ja sivuavissa jutuissa. Tapasi siinä kansanedustajiakin eri puolueista. Ihan fiksua porukkaa oli persu, kokkari tai sdp.
Kyllä monet sanoivat että ihan karsea määrä pn luettavaa ja hyvin monenlaisiin adioihin pitää osata keskittyä.
Meinaan vaan että jos yhden asian agendalla lähtee Arkadianmäelle niin se on pitkä 4 vuotta. Siellä on 25 kertaa suurempiakin asioita kuin esim maahanmuutto . Katsokaa nyt mitä tapahtuu sote ja koulutusrintamalla.
Mistä Hallaho aikoo löytää osaavaa ehdokasainesta kun Sinisiin nyt läks esimerkiksi kaikki ministerit. ?Valtuustoissa tietysti on väkeä mutta Eduskunta ja siellä eteentulevat asiat ovat täysin eri kertaluokassa kuin suurimmissakin kaupungeissa.
Historia on täynnä esimerkkejä takarivin taaveista jotka vaikenevat koko vaalikauden..
ei tämä PS ongelma yksin ole.
Työttömyys yksin on taloudellisesti 7 kertaa suurempi haaste kuin maahanmuutto oli pahimmillaan.
Kekkonenkaan ei vastoin yleistä luuloa pystynyt mitä vaan sopimaan. Saati pressa nyt. Jos nyt Huhtasaari voittaisi niin mitä hän muka pystyisi tekemään. Niinhän nyt ei tietenkään käy mutta ihmettelen aikuisten ihmisten lapsellista uskoa siihen että vaikeisiin monimuuttujaongelmiin löytyisi yksinkertaisia vastauksia. Tähän uskoon populismi perustuukin. Ja sitten käy kuin punakaartille,,, ei tää nyt ollukkaan nääs.. mä meen kotio
Jenkeissä yksi harvinaisen pitkälle päässyt reihuu ja twiittaa kuin katujätkä. Sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila

Erittäin hyvä kommentti.
Populistien uskohan on siinä että äänestämäälä heitä kaikki ongelmat saadaan ratkastua juuri heidän tark. tavalla. Ei tajuta että valta on jakautunut yhteiskunnassa. Senhän Sipiläkin joutui oppimaan, edes PM ei kyennyt sanelemaan miten asiat hoidetaan.

Kun populisti tuon tajuaa pettymys onkin valtava. Kehenkä uskoo sen jälkeen, ketä äänestää, tod.näk. ei ketään. Populismi ei ole demokratialle hyväksi.

Käyttäjän koskelainenheikki138 kuva
Heikki Koskelainen

Tämä on yksi niistä syistä miksi en kannata sitovia kansanäänestyksiä. Kyllä kansa tietää mutta ei aina vihapäissään käytä sitä tietoa kovin kaukokatseisesti.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Periaatteessa perussuomalaisiin ja AFD:hen pätee sama logiikka kuin muihinkin puolueisiin. Ne otetaan mukaan hallitukseen jos niiden kannatus on riittävän suuri. Perussuomalaisille kävi jo aiemmin niin, että ensin eivät kelvanneet hallitukseen, mutta kun kannatus jatkoi kasvuaan, niin johan kelpasivat. Jos ei olisi otettu, perussuomalaisten kannatus olisi saattanut jatkaa kasvuaan (kolmas jytky). Hallitusvastuu voikin sitten syödä kannatusta, ja kukaties muut puolueet ajattelivatkin näin ottaessaan perussuomalaiset hallitukseen.

Uudelle Halla-Ahon perussuomalaiselle puolueelle voi käydä ihan samoin. Jos kannatus kasvaa, hallituksen ovi voi aueta. Ei Halla-Ahon perussuomalaiset niin radikaali ole, etteivätkö muut puolueet suostuisi samaan hallitukseen, jos kannatus jatkaa kasvuaan. Toki Halla-Aho on hieman vieroksutumpi persoona kuin Soini, joten hallituskynnys voi olla vähän (silloisia) Soinin perussuomalaisia korkeammalla.

Radikaaleilla ja/tai muuten muista puolueista poikkeavilla puolueilla hallituskynnys on siis korkeammalla kuin muilla, mutta jos kannatusta on vastaavasti enemmän, ne saavat myös vaikutusvaltaa. Jos nuo puolueet jäävät pieniksi, ne jäävät marginaalisiksi myös vaikutukseltaan.

Sekin on mahdollista, että muut puolueet korjaavat politiikkaansa tuon radikaalin puolueen suuntaan, ja kykenevät näin imemään osan sen kannatuksesta itselleen. Tässä tapauksessa tuo radikaali puolue voi jäädä hallituksen ulkopuolelle, mutta sen aatteet löytävät (osin) tiensä hallitusohjelmaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Juho, muistini mukaan PS:ssä oli 2015 vastustusta hallitukseen menemisestä, mutta Soinilla oli kiivas halu päästä ministeriksi "hillotolpalle", jota oli haaveillut jo vuosikausia. Nyt kun sen voi toteuttaa, niin hallituksessa ollessa oli sitten joustolle paikka keskustan ja kokoomuksen pyrkimyksille.
http://tp83.puheenvuoro.uusisuomi.fi/212381-peruss...

http://tp83.puheenvuoro.uusisuomi.fi/196290-aanest...

Kysymys kuuluukin, olisiko Halla-aholle (tai hänen seuraajalleen) niin suuria omia poliittisia hillotolppia päämääränä? Epäilenpä ettei olisi, joten oppositioon voikin jäädä jollei hallitusohjelmaan tulisi puolueelle tärkeitä kirjauksia toteutettavaksi.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Jokaisessa puolueessa on varmaankin argumentteja sekä hallitukseen menon että siitä poisjäännin puolesta. Siihen en uskalla ottaa kantaa, miten vahvoja nuo voimat perussuomalaisten sisällä olivat. Vielä vähemmän uskallan ottaa kantaa siihen, millaisia yksittäisten henkilöiden sisäiset motivaatiot olivat.

Perussuomalaiset on mielestäni käyttäytynyt hallituksessa varsin asiallisesti siinä mielessä, että he ovat varsin systemaattisesti pitäneet kiinni sovitusta hallitusohjelmasta (ehkä muita hallituskumppaneita tiukemmin), ymmärtäen että hallituksesta jostain pitää luopua jotain toista voittaakseen, ja ymmärtäen, että perussuomalaisten hallituskäyttäytymistä tullaan seuraamaan suurennuslasilla.

> Kysymys kuuluukin, olisiko Halla-aholle (tai hänen seuraajalleen) niin suuria omia poliittisia hillotolppia päämääränä? Epäilenpä ettei olisi, joten oppositioon voikin jäädä jollei hallitusohjelmaan tulisi puolueelle tärkeitä kirjauksia toteutettavaksi.

On totta, että populistiselle protestipuolueen kannatus kumpuaa usein oppositioasemasta, koska siellä kritiikkiä on helpompi esittää. On selvä, että osa perussuomalaisten kannattajista on jo pettynyt nyt koettuun hallitustaipaleeseen, kun perussuomalaiset näyttävät aiempaa enemmän yhdeltä valtapuolueelta muiden joukossa. Osa kannattajista ei ehkä enää näe puolueen tavoitteiden toteutumista, kun ne verhotaan ympäripyöreään hallitusretoriikkaan aiempien räväköiden populististen heittojen sijaan.

Halla-Aho näyttäisi olevan aika asiakeskeinen, joten konkreettiset hallitusohjelman sopimukset voisivat olla hänelle henkilökohtaisesti kiinnostava tavoite. Ei hän mikään varsinainen oppositioräksyttäjäkään ole. Se pitää muistaa, että nykyisen hallituksen linjauksiin perussuomalaiset saivat kirjatuksi tavoitteitaan maahanmuutosta ja EU-politiikasta, joten tuo voi hyvin toistua jatkossakin. Ja tietenkin voi käydä niin, että tästä huolimatta kannatus voi kuihtua hallituksessa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Monet sanoo, että oppositiossakin voi vaikuttaa, ja että jos kannatus nousee, niin sillä on vaikutusta hallituksen linjavetoihin.

Lopulta taitaa kyllä kyse olla niistä dynaamisista vaikutuksista, joita on aika vaikea mitata, jokainen varmasti kuitenkin rehellisesti ajateltuna myöntää, että Suomessa valtaa käyttää hallitus, ja muu on sellaista sanahelinää.

Persujen tulevasta mahdollisuudesta hallitukseen on tietysti omien kesken jonkunlaisia haaveita, Halla-Aho itse tietää varmasti tilanteen, että hallituksessa persut eivät lähitulevaisuudessa ole, ei ole sitä mahdollisuutta jakaa omia arvoja kenenkään muun kanssa.

Se on kuitenkin ydinkysymys, että ymmärtääkö persujen äänestäjä tämän, osa valveutuneimmista varmasti tietää, mihin tämä politiikka johtaa, mutta tarkoitankin sitä tavallista äänestäjää, jolle persujen viesti on, että me rajoitamme maahanmuuttoa ja ajamme paperittomat pois.

Tämä retorikkaa uppoaa tiettyihin ihmisiin hyvin, mutta sen toteuttaminen on käytännössä mahdotonta.

Pesuille on melko vieras asia tämä kompromissi, en siis tarkoita puoluejohtoa, vaan tavallista äänestäjää, jokainen myönnytys, mitä on pakko hallituksessa tehdä on takinkääntö, tällaisen puolueen kannatuksen pitäminen tasaisena on melko mahdotonta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Minulle ei ainakaan käy selville mitä sinä yleensäkään loppujenlopuksi tarkoitat, tietänetkö itsekkään ?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Joskus on vaikeaa ja joskus helppoa :)

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Nykyään enemmistöhallitukset ovat tulleet Suomessa tavaksi, ja siksi voi tosiaan sanoa, että nykyään hallitus käyttää valtaa ja muut vain räksyttävät kukin omia oppositioloitsujaan hallituskaravaanin vierellä.

Tässä mennään helposti jopa yli järkevyyden. Viimeisimmät hallitukset ovat ryhtyneet toteuttamaan myös monia sellaisia hankkeita hallituksen (yleensä pienen) enemmistön turvin, jotka olisi viisaampi hoitaa parlamentaarisen konsensuksen hengessä. Tarkoitan tässä koko maan tulevaisuuteen, monen seuraavankin hallituksen yli vaikuttavia koko maan injaa muuttavia hankkkeita, kuten sote, kuntauudistus yms.

Mainitsin tuossa edellä jo yhden tavan, jolla oppositio vaikuttaa. Usein käy niin, että hallitus korjaa linjaansa lähemmäs oppositiota siinä pelossa, että muuten opposition suosio kasvaa liikaa. Tällöinkin hallitus siis päättää, mutta tekee jossain määrin opposition linjausten mukaisia päätöksiä.

On totta että moni persujen äänestäjä ei varmaankaan ole ymmärtänyt kaikkea mitä hallituksessa on julkisesti tai kulissien takana tehty, eikä ymmärrä sitä, onko perussuomalaisten politiikkaa ajettu eteenpäin, vai ovatko muut hallituspuolueet olleet ohjaksissa.

> Tämä retorikkaa uppoaa tiettyihin ihmisiin hyvin, mutta sen toteuttaminen on käytännössä mahdotonta.

Tuo ei mielestäni pidä paikkaansa. Mainitsemasi maahanmuuton rajoittaminen ja paperittomien pois ajaminen ovat varmasti menneet perussuomalaisten ajamaan suuntaan enemmän kuin olisivat menneet ilman heitä.

Hallituksessa ei mielestäni tarvitse tehdä takinkääntöä, mutta sen ajatuksen hyväksyttäminen äänestäjillä, että joskus joissain kysymykissä on annettava hallituskumppaneille hieman periksi, jotta toisissa voitetaan, ei ole helppoa. Kaikki asiat eivät toki ole tällaisia, vaan hallituskumppaneilla on tietenkin myös yhteisiä tavoitteita, jota ne kaikki ajavat innolla eteenpäin (opposition kuitenkin usein räksyttäessä).

Eero Mattila

Hallitus käyttää valtaa, joo...
- Mielestäni Sipilä jatkaa Kataisen viitoittamalla tiellä, eli hänellä ei ole ollut aikomustakaan noudattaa mediaa varten laadittua hallitusohjelmaa.
- Paradoksaalista tässä pelleilyssä on valtamedian suhtautuminen.

Hallituspuolue, joka olisi halunnut noudattaa hallitusohjelmaa pilkotaan tai savustetaan ulos, miten nyt asian haluaa ilmaista ja arvovaltainen valtamedia ei näe tässä mitään outoa. Päinvastoin ulos potkittuja syytetään populisteiksi??? Homma jatkuu ja ryhmää, joka olisi yrittänyt pitää kiinni kansalaisille annetuista lupauksista (eli hallitusohjelmasta) mustamaalataan ja parjataan kaikkien muiden toimesta.

- Tyyliin olitko tyhmä, kun luulit että sopimuksia olisi tarkoitus noudattaa. No näinhän nämä asiat EUssa yleensä tuntuu menevän. Sopimus tehdään lehdistöä varten, joka kiltisti jakaa tätä median välityksellä kansalle. Jos joku huomaa, että sopimusta ei noudateta ja sanoo sen niin sanoja leimataan fasistiksi, rasistiksi tai jotenkin epäluotettavaksi. Tästähän oikeastaan puuttuu enää se, että kriittiset leimataan EUkansanvihollisiksi. Sitten EUforia alkaa olla valmis.

Vapaassa demokraattisessa maassa syntyneenä, tämä tuntuu oudolta, mutta kaikkeen ilmeisesti tottuu - valheisiinkin. Kun riittävästi toistetaan valhe muuttuu totuudeksi, näinhän se Stalin aikanaa opasti;-).

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #71

Muutama kommentti tuohon.

En tiedä mitä kohtaa hallitusohjelmasta Sipilä / hallitus ei ole noudattanut.

Perussuomalaiset heitettiin ulos hallituksesta, mutta perussuomalaiset hajosivat itse.

Perussuomalaisia (ja kai sinisiäkin) tosiaan "mustamaalataan ja parjataan", eli heidät esitetään usein tarkoituksella mahdollisimman negatiivisessa valossa (enemmän kuin muut puolueet siis, ja ehkä enemmän kuin he ansaitsisivat). Mediakin kunnostautuu tässä. Ehkä tässä on jotain syntipukkiefektiäkin, eli on hyvä vuodattaa kaikki paha jonkun valitun tahon päälle.

EU-politiikka on oma lukunsa. Siinä tietenkin kulissien takainen vetäminen yhteen suuntaan toimii vahvasti. Vallan keskittymistaipumus on luonnonlaki, joten tässä ei ole mitään uutta. Mutta kansalaisten pitää tietenkin olla valppaina, ja ymmärtää, että herrojen ja keskusjohdon etu ei ole aina heidän etunsa.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Monet sanoo, että oppositiossakin voi vaikuttaa, ja että jos kannatus nousee, niin sillä on vaikutusta hallituksen linjavetoihin.

Tottakai, juuri noin tapahtuu nykyisen gallupdemokratian aikana, jolloin joka eduskuntapuolueella on suuri kiusaus olla sitä mieltä kuin haastateltujen enemmistö, olipa kyse mistä asiasta vain.

Tällainen gallupdemokratia tarkoittaa sitä, että nuo puolueet ovat luopuneet ideologioistaan ja pyrkivät pelkästään kalastelemaan ääniä päästäkseen hallinnoimaan sellaista politiikkaa, joka tapahtuisi ilman yleistä ja yhtäläistä äänioikeuttakin -- eli toteuttamaan kapitalistiluokan valtaa.

Maahanmuuttokysymyksessä tämä gallupdemokratia näkyy hyvin selvästi, kun verrataan niiden muiden 7 eduskuntapuolueen puheita nyt ja 15 vuotta sitten. Vuosituhannen alussa yksikään eduskuntapuolue ei pitänyt maahanmuuttoa juuri puhumisen arvoisena aiheena, mutta nyt joka eduskuntapuolue puhuu maahanmuuton riskeistä, haitoista ja vaaroista ihan Vihreitä myöten.

Nuo muut puolueet ovat muuttaneet puheitaan ja linjaansa vain siksi, että Perussuomalaisten kannatus on kasvanut.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Äänestäjiä, varsinkin heidän tietämättömyyttän käytetään hyväksi monella eri tavalla.

Demareille on tärkeämpää käyttää hyväksi äänestäjiään maahanmuutto pisneksen pyörittämisessä, yhteistyökumppani kokoomuksen kanssa.
Välittämättä yhtään tavallisen, Suomalaisen vähävaraisen ahdingosta, kunhan vain pisnes pyörii, ja veronmaksajat maksaa.

Luona OY on suurimpia yksityisiä yrityksiä jotka pyörittää maahhanmuutto pisnestä.

Luonan hallituksen puheenjohtajana toimii Helsingin kaupungin ex-sosiaalijohtaja Paavo Voutilainen, joka siirtyi Baronan leipiin 2014 vuoden keväällä.

Hädänalaisten ihmisten majoittaminen on Voutilaiselle tuttu bisnes, sillä hän vastasi Helsingin kaupungin hätämajoituksen ostosta vuoden 2012 loppuun asti.

Voutilainen johti myös Helsingin kaupungin asettamaa kriisimajoitustyöryhmää, joka luovutti loppuraporttinsa vuoden 2013 lopussa.

Luonan muut hallituksen jäsenet ovat Baronan toimitusjohtaja Markus Oksa, kansanedustaja Sanna Lauslahti (kok), ex-kansanedustaja Ulpu Iivari (sd) ja ydinvoimayhtiö Fennovoiman entinen yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Pasi Natri. Natri on europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin (sd) puoliso.

Turvapaikanhakijoilla bisnestä tekevä Luona laskutti valtiolta viime vuonna 54 miljoonaa euroa.

https://m.kauppalehti.fi/uutiset/nain-valtio-ruokk...

Nyt voikin jokainen miettiä kuka oikeasti käyttää tyhmiä äänestäjiä hyväksi..

Käyttäjän SimoHyytinen kuva
Simo Hyytinen

Minun mielestä parhain kommentisi/artikkeli. En väitä yhtään faktaa vääräksi.

Mielipiteenä, että oppositiosta ei voi vaikuttaa, on mielestäni väärä ja tämän Tanska osoittaa; he ovat suht maahanmuuttovastaisia juuri nyt.

Saksassa AfD ei ehkä pääse koskaan vaa'ankieliasemaan on varmaan kanssa fakta, mutta jos ei yritä, niin mitään et saavuta.

Hyvä kirjoitus, vaikkei oikein itseäni miellyttänyt. Oli helppo lukea kerrankin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se, että oppositiosta voi vaikuttaa, on tietysti totta, sen verran, että ehkä prosentin verran on sieltä vaikutusvaltaa hallituksen asioihin.

Hallitukseen pyritään, oppositioon joudutaan. Jos haluaa olla päättämässä esimerkiksi Suomen pakolaispolitiikasta, niin aika vaikea siihen on vaikuttaa hallituksen ulkopuolelta.

Osoittaako nyt sitten Suomessa vihreiden kova nousu jotenkin sen, että hallitus olisi lieventämässä pakolaispolitiikkaa? Eipä todellakaan näytä siltä, Tanska on Tanska ja Ruotsi on Ruotsi, meillä on erilainen poliittinen kulttuuri, ja on turha verrata muiden maiden käytäntöihin.

Vihreiden ulostulot ja nouseva kannatus ei näy mitenkään hallituksen politiikassa.

Käyttäjän SimoHyytinen kuva
Simo Hyytinen

Omat tuttavani tuolta Ruotsista ovat vähän "ihmeissään" olleet hallituksen linjasta. Feministihallitus ei ole hoitanut oikein pakolaispolitiikkaa. Noh joku prosentti raiskausten kasvussa ei enää yllätä.

Mielestäni vihreiden nousu Suomessa osoittaa tyytymättömyyttä vähän kaikkeen, mitä hallitus tekee, ei pelkästään pakolaispolitiikka. Mutta keitä ovat vihreiden kannattajat, kertoo kaiken: he ketkä saavat yhteiskunnalta palkan/tuen. MOT

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset