Mikä on AFD:n ja perussuomalaisten logiikka?

Jäi tässä mietityttämään, että mihin nämä puolueet ja monet muutkin maahanmuuttovastaiset puolueet pyrkivät politiikassa.

AFD on omaksunut sellaiset teesit, että ei ole mitään mahdollisuutta hallitukseen, Merkelin syrjäyttäminen on tavoitteena ja pysäyttää maahanmuutto.

Persuilla Huhtasaarenkin mukaan on erottava EU:sta, Schengen lopetettava ja rajalle saatava tiukka valvonta.

Omia ajatuksia on kunniakasta ajaa, mutta jos olet täysin yksin, niin mihin tällä sitten pyritään. Yleensä politiikassa pyritään vaikuttamaan asioihin, ja hallitus on siihen se paras ja melkein ainoa keino.

Näillä ulostuloilla nämä kummatkin puolueet ovat tuhommeet mahdollisuutensa vaikuttaa päätöksiin, oppositiossa vaikuttaminen on mahdotonta, sen muutkin puolueet myöntävät.

Onko tarkoituksena sitten ollenkaan vastuu, vai onko tarkoituksena vain herättää kauhistusta ja pahennusta kärkkäillä puheilla, siltä se kyllä vaikuttaa.

Jos asia ei ole näin, ja kuvitellaan, että AFD olisi saanut sen 33% äänistä samalla ohjelmalla kuin nyt, niin eihän sekään mitään muuttaisi, sillä yksin he olisivat silti, ja hallitus jäisi silti haaveksi.

Mihin tarkoitukseen sitä kannatusta sitten kerätään, jos oma agenda on niin jyrkkä, että sillä ei ole mahdollista saada yhteistyökumppaneita?

Tämä asia kiinnostaa, koska monet persujenkin kannattajat sanovat, että nyt kannatus nousee, mutta mitä sillä kannatuksen nousulla sitten tehdään.

Soini vei perussuomalaiset hallitukseen, mutta se oli persukannattajien mielestä takinkääntö, tai politiikka mitä siellä tehtiin. Kuvitteleeko persut oikeasti, että jyrkemmällä linjalla olisivat hallitusovet auenneet.

Sama tilanne nyt Frauke Petryllä, hänkin yritti tehdä puolueesta vähemmän jyrkemmän, mutta se ei ollut muiden mieleen.

Ilmeisesti lopulta se on niin, että nämä liikkeet eivät halua päättämään, sillä he tietävät, että sitä kautta kannatus laskee, jos on pakko pahoista puheista luopua. 

Tietävätkö persujen äänestäjät tämän, että hallitukseen emme mene, vaikka kannatus kovasti kasvaisikin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu