valpperi

Persujen gallup-jytky on siis 6%

Hesarin uusimman gallupin mukaan persujen kannatus on n.6% luokkaa ja UV:n 2,5%

 

Nyt minä ymmärrän paljon paremmin sen persujen huolenpidon ja murheen näistä eronneista, harmitus on siis teitysti suuri, koska sinne meni samalla uskottavuus.

Kyllähän se oli tiedossa, että puolueen äänestäjät ovat nyt sitten ainoastaan maahamuuttokriittiset ja EU-vastaiset, ja niiden osuus on juuri tuo.

Haaveeksi jää ne vaalivoitot ja haaveeksi jää hallitus.

Halla-Aholla on edessä kuihtuvat ajat, ja pienpuolueen arki

Tälläaisella kannatuksella ei ole mitään sanomista Suomen maahanmuuttopolitiikkaan, eli isoksi meteliksi jää se persujen huuto, kansaa ei kiinnosta nämä asiat niin paljon, ja kun maine on mikä on, niin sitä saa mitä tilaa.

UV saa juuri sellaisen kannatuksen, kuin oletinkin, ja tuskinpa kukaan täysjärkinen odotti muuta, jos ne vaaleissa saavat 2-4% äänistä, niin sehän on huipputulos.

 

Hallitukselle nämä keskustan ja UV:n lukemat tietävät tietysti hankalia aikoja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Perussuomalaisetpuolueelta taisi puuttua perusta. Se oli rakennettu hetken trendien varaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eiköhän se mene niin, että yhdenasianliikkeellä ei kauhean pitkälle pötkitä.

Täälläkin on fanaattisimmat ovat puhuneet suurimman puolueen asemasta ja isosta vaalivoitosta, siinä on se todellisuus hämärtynyt, tuollaiselle ääriliikkeelle ei riitä tuon enempää kannatusta Suomessa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Minusta HS:n kannatuskyselyn suurin yllätys oli demareiden kannatuksen nousu jo toista kertaa peräkkäin. Mikä ihme sen aiheuttaa? Siirtymää on luultavasti sekä Keskustan että Persujen kannattajista. Silti demarit vaikuttaa puolueena lähinnä kuolleelta. Vetovoima puuttuu.

Linkin olisit voinut laittaa jo aloitukseen. http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005295694.html

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Demarien kannatuksen nousu johtuu siitä, että prosenttiluvut yhteenlaskettuna ovat aina sata prosenttia. Kun persut/UV floppaa, niin siitä riittää jaettavaa ja toki oppositiossa oleva vanha ja "kunnianarvoisa" työväenpuolue automaattisesti saa siitä tuhdin siivun. Keskustasta on varmaan eniten siirrytty vihreisiin ja nukkuviin.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Tuossahan se oleellinen tulikin: "Puoluekannatusarvio on laadittu yhdistämällä toisiinsa vastaukset ja kuntavaalien vaalitilastot."

Eli kysymyksessä ei ole mikään kannatusmittaus, vaan on otettu edellinen kuntavaalitulos, jaettu se uuvattien ja persujen kesken jollain hämärällä menetelmällä ja sen jälkeen edelleen jollain toistaiseksi tuntemattomalla menetelmällä maustettu sopivasti tuota kuntavaalitulosta kyselyssä saaduilla tuloksilla.

Ei sillä, että äänestäisin kumpaakaan asianosaista, mutta joku raja noissa valeuutissakin pitäisi silti olla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Lienee selvää, että kuntavaalitulos on kuitenkin ennen kaikkea ollut nostamassa persujen/UV:n kokonaiskannatuslukuja puhtaaseen tämänhetkiseen mielipidetiedusteluun verrattuna. Joten tämänhetkisten gallupvastausten valossa tulos lienee ollut kyseisille ryhmittymille vielä surkeampi eikä sitä sinällään siksi ole haluttu edes julkituoda, koska sen on ilman muuta katsottu tarvitsevan järkiperäiset korjauskertoimet.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama Vastaus kommenttiin #6

Todennäköisesti on otettu kunnallisvaalikannatus 8% ja jaettu se puoliksi uv:n ja ps:n kesken 4% molemmille. Sitten kyselyssä on havaittu, että ps:n kannatus on 8% ja uv:n 0%. Molemmat yhdistämällä saadaan ps:n kannatukseksi (4% + 8%) / 2 = 6% ja uv:n kannatukseksi (4% + 0%) / 2 = 2%.

Tuota voi sitten nimittää "korjauskertoimeksi" tai tulosten manipuloimiseksi vähän sen mukaan kuinka paljon Hesarista tykkää.

Itse kannattaisin hyvää lehtimiestapaa jossa tulos julkistetaan sellaisena kuin se on kyselyssä saatu ja sitten vasta tekstissä selitellään asia parhain päin lehden poliittisten tarkoitusperien mukaiseksi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Jos kuntavaalitulosta on käytetty isosti korjauskertoimena, niin suurimman kannatusmuutoksen kokeneilla Keskustalla ja Vihreillä kannatus on muuttunut vielä jyrkemmin. Persut + Siniset näyttää olevan edelleen kuntavaalien tasossa, joten korjauskerroin tuskin on vaikuttanut sitä tai tätä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Olen jo pitkään epäillyt, että persujen maksimikannatus on siellä 10% tietämillä, ja siltä se näyttää.

Ainahan nähin gallppeihin löytyy selityksiä, ja yleensä juuri niiltä joille tulos näyttää huonolta.

Suuntaa nämä antavat kuitenkin. Mielenkiintoista olisi kuullaa persuilta, että oliko tämä heidän mielestään hyvä tulos ja odotettavissa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kova on vihreiden nousu tässäkin, ja suunta on koko ajan ylöspäin. Mielenkiintoista katsoa kuinka kauan sitä riittää, ja meneekö ohi jonkun noista kolmesta suuresta.

Seuraavaa hallitusta näyttää johtavan kokoomus, ja kyllä se siltä näyttää, että vihreät siellä ainakin ovat, ja jos keskustan lasku jatkuu, se on demareille hyvä, silloin olisiikin mielenkiintoinen kokoomus, demarit ja vihreät hallitus mahdollinen. Se on sitten eri asia löytyykö yhteistä linjaa.

Kyllä siltä näyttää, että maahanmuuttovastaisuus ei saa kauheasti tukea kansalta, tai se ei ainakaan ole kynnyskysymys äänestäjille.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Luultavasti se yhteinen linja löytyy, ovathan kaikki kolme arvoliberaaleja ja EU-myönteisiä. Mielenkiintoista oli muuten tuokin, että yhteenlaskettuinakaan uudet ja vanhat persut eivät pärjää enää edes vasemmistoliitolle, vaikka on melko luultavaa, että sieltäkin on väkeä valunut vihreisiin. Näyttää kuitenkin olevan niin, että demarit eivät vuoda vihreisiin aivan niin paljon kuin persut demareihin. Jytkynhän tekivät demareihin pettyneet duunarit, jotka aikoinaan siirtyivät joukolla persuihin. Nyt he ovat palaamassa takaisin.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Halla-Aho kärsii prikulleen samasta ongelmasta kuin Paavo Väyrynen. Suomalainen media ja sen kautta EU:ta kiihkeästi kannattava eliitti mustamaalaa jatkuvasti EU-vastaisen liikehdinnän uskottavimpia johtohahmoja. Molemmilla on taustallaan vanhoja syntejä, joita voidaan kierrättää aina vain uudelleen. Gallupit osoittavat siis osaltaan median vaikutusvaltaa ja sen näkemyksiä ohjaavien tahojen mieltymyksiä.
Suomalainen kielialue on pieni ja täällä nk. valtamedia pystyy ohjaamaan mielipiteitä aivan uskomattoman tehokkaasti. Jos keskustelee keskivertosuomalaisen kanssa, niin voi olla lähes 95% varma, että hänen poliittiset näkemyksensä heijastelevat median kautta hänelle kaupiteltuja näkemyksiä. Korkeintaan n. 5% äänestysikäisestä väestöstä on tutkinut asioita itse ja muodostanut näkemyksensä sitä kautta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Median syytä, heh. Ei pidä peiliä syyttää, jos naama on vino, sanoo vanha venäläinen sananlasku.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, kaksi peräkkäisissä eduskuntavaaleissa tullutta persujytkyä olivat ilman muuta pelkkää mediapeliä!

Huvittavaa tuollainen kiukuttelu, kun kaikki menestyminen, mikä vastaa omaa näkemystä, tulkitaan kansan vilpittömäksi tahdoksi ja kaikki vastoinkäyminen jonkun kasvottoman "median" tuotokseksi.

Joskus Kekkosen aikana näin olikin osittain asian laita, koska silloin niin sanotuista "yleisistä syistä" johtuen sensuroitiin mediaa aivan sananmukaisesti monien kysymysten kohdalla ja YYA-liturgia oli hyvin ehdollistettu suurimmalle osalle kansaa.

Nyt sen sijaan eletään melko puhdasta kaupallista aikakautta ja media pyrkii kaikin mahdollisin tavoin kirjoittamaan sellaista, mitä lukijat haluavat lukea. Useinpien medioiden kohdalla se tarkoittaa sitä, että ne pyrkivät aikaansaamaan itselleen mahdollisimman luotettavan imagon. Sensaatiomedialle ja valemedialle jää toki aina omat markkinarakonsa myös, mutta ne eivät suuren yleisön valtamielipidettä ohjaile.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ainahan se on galluppien syytä, jos kannatus laskee :)

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Somen mukaan perussuomalaisten kannatus on selkeässä nousussa. Minusta se on parempi ja luotettavampi mittari kuin tällaiset epämääräiset gallupit, joiden ainoa tarkoitus on poliittinen ohjailu.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mistä tällainen tieto löytyy?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Somen mukaan"

Onko tuo tarkoitettu vitsiksi vai teetkö itsestäsi tarkoituksetta naurun alaisen?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Somen mukaan, tää oli päivän paras :)

Vähän kuin Esson baarissa kuultuja totuuksia

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Mita itse olen persusomea seurannut, on persujen kannatus aina nousussa. Jo vuonna 2010 siella ennustettiin etta kannatus on yli 50% seuraavissa vaaleissa. Niin kuin nytkin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mikä muuten on Hesarin ( Helsingin Sanomat) kannatus uusimman gallupin mukaan ?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ei siihen gallupia tarvita. Lehden kannatuksen kertoo tilaajamäärä ja irtonumeromyynti.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ei välttämättä kerro.

HS:n omat haamuostajat saattavat tyhjentää kioskien ja kauppojen tiskit irtonumeroista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #27

Ja Donald Trump saattaa olla venäläisten rakentama robotti.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #28
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #29

En todellakaan. Se oli vain esimerkki yhtä uskottavasta salaliittoteoriasta kuin tuo sinun esittämäsi. Björn Wahlroosko ne irtonumerot ostaa?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #30
Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Gallupeista niin tiedä, mutta levikki n. 330 000. Enemmän varmasti, kuin PS:n kannattajia.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Maahanmuuttokriittisilläkin on yksisilmäisinä oma sijansa suomalaisessa politiikassa. Kaikki muut puolueet näyttävät olevan pihalla kuin "lumiukot" kasvaneen muuttovirran hallinnassa - niin EU:n tasolla kuin Suomessakin.

Onneksi meillä on ollut Soinit ja Halla-ahot julkisuudessa parin viime vuoden ajan, vaikkakin nämä ovat parhaimmillankin pystyneet varsin vaatimattomiin suorituksiin median ja valtapolitikoinnin vietyä asiaa haluamiinsa suuntiin.

Ilman 2015 perussuomalaisten vaalitulosta hallitusvastuineen tilanne olisi varmasti vielä paljon hullumpi.

Kokoomuskin on nyt ( vihdoinkin ) heräilemässä "pakolaisongelman" luonteesta ja ristiriidoista, Keskusta ei ole vielä herännyt ollenkaan ja muu oppositio ei tunnista ongelmaa lainkaan - varsinkin Vihreät ja Vasemmistoliitto.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Maahanmuutto on näennäisongelma. Ketään ajattelevaa ihmistä ei kiinnosta sen parissa pipertäminen, kun oikeitakin ongelmia on. Todellinen ongelma on tuhokapitalismi, joka on tekemässä planeetastamme elinkelvottoman. Valta on otettava takaisin suuryhtiöiltä.

https://www.theguardian.com/environment/true-north...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tänä aamuna tuli Ylen gallup, ja tulos on samansuuntainen. Vihreät on saanut kunnallisvaalien jälkeisen nousun tasaantumisen perään uuden höngän päälle. Näyttäisi siltä, että pian vihreiden ja keskustan käyrät kohtaavat. Jos tahti jatkuu molemmilla puolueilla samanmoisena, kannatukset voivat olla samalla viivalla jo seuraavassa mittauksessa. Eroa on enää 0,7 prosenttia, eli saman verran kuin UV/ST-ryhmällä kannatusta kaikkiaan. Taitaa olla maailman ensimmäinen puolue, jonka jokainen kannattaja - Simon Eloa lukuun ottamatta - on hallituksessa ministerinä.

https://yle.fi/uutiset/3-9729958

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset