valpperi

Työelämäkokeilu eli orjatyö sopii demareille?

Tänään eduskunta hyväksyi tuon työelämäkokeilun, jonka perusteella työtön voidaan velvoittaa palkattomaan työhön kokeilualueilla jopa puoleksi vuodeksi.

Eipä siinä mitään, se sopii erittäin oikeistolaisen hallituksen toimiin mainiosti, mutta suurin kysymys tulee tietysti siitä, että miten on mahdollista että työläisen paras ystävä demari hyväksyy tällaisen?

Neljä demariedustajaa vasemmistoliiton ja vihreiden kanssa äänestivät esitystä vastaan, mutta muille tuo kelpasi, uskomatonta.

Mitenhän tämän asian demarit selittävät kannattajilleen? Paljon on kuultu paskapuhetta demareilta, miten hallitus sortaa työttömiä, mutta kun tulee tekojen aika lopputulos on tämä.

Eipä kauheasti tarvitse ihmetellä laskevia kannatuskäyriä, kun toiminta on ihan mitä sattuu.

Olisi mielenkiintoista kuulla demareilta, että miten tämä meni niinkuin omasta mielestä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Vaikka laskenkin itseni monessa suhteessa aika oikealla olevaksi, en kyllä näe hyvänä sitä että ihmiset pannaan yksityisiin yrityksiin tekemään työtä sosiaalituilla. Julkiselle puolelle se on ihan ok, kunhan tulotaso ja työn määrä ovat siinä suhteessa missä ne olisivat vastaavaa työtä palkallisenakin tehtäessä.

Ehkä yksityisellekin hyvin lyhyeksi ajaksi ja vain työntekijän/-hakijan omasta toiveesta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Totta, kyllä jonkinlainen palkka pitäisi aina työstä saada, eikä varsinkaan ole hyvä juttu, että voidaan myös yksityiselle sijoittaa, kyllä siinä on aika iso vaara kilpailun vääristymiseen.

Eihän tuo sinänsä ole huono asia, mutta tuo aika on liian pitkä, kuukauden tutustuminen olisikin jo ihan eri juttu.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Sanoisin että tuo aika riippuu aika paljon siitä että kokeeko tekijä oppivansa uusia taitoja vai tekevänsä vain työtä.

Tein yliopistossa 8kk mittaisen t&k- projektin yritykselle ilman liksaa. Opin niin paljon että jäin itse hyvin tyytyväiseksi. Niin ja tuosta seurasi myös välitön työllistyminen hyvin mielenkiintoiseen duuniin - ns. Piilotyöpaikkaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mitä merkitystä sillä on laitetaanko pakolla julkiselle vai yksityiselle?

Sylkykupin roolissa ollaan joko yhteisöön tai yritykseen nähden joka tapauksessa. On vain saivartelua pähkäillä kumpaan se sopisi paremmin.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Höpsis. Jokainen joka antaa tavalla tai toisella panoksensa yhteiskunnan rakentamiseen ansaitsee arvostusta. Teki sitten työtä, työharjoittelua tai vaikka vapaaehtoistyötä.

Julkisella työn hyöty kohdistuu usein kaikkiin kansalaisiin. Verovaroin pelatessa se on moraalisempaa kuin hyödyttää yhtä yksityistä firmaa ja sen omistajaa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #22

Ansaitsee toki. Mutta ei sitä saa kuten kuvasta näkyy.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Kansuutisessa uutisessa on huvittavaa, ettei siinä mainita äänestystä suuressa salissa demareiden vastalauseen pohjalta. Sillon vastalause hävisi 121-50, nyt äänestettiin koko paketista. Valikoivaa on uutisointi

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Piti lukea tuo Demokraatin juttu läpi useamman kerran läpi ennen kuin tajusin mistä on kyse. SDP on siis ilmoittanut valiokunnassa vastustavansa kuntouttavan työtoiminnan käyttöä yrityksissä, mutta kannattaa kokeilua muuten. Varsinaisessa äänestyksessä valtaosa demareista äänestää kuitenkin koko paketin puolesta. Että sellaista...

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Olen aivan varma että kunnissa suoritetava työelämäkokeilu ei tule työllistämään vakituisesti ketään, sillä kunnissa on jo vuosien ajan kierrätetty työttömiä milloin 9 euron töissä ja palkkatuella. Mutta ykistyisissä yrityksissä vielä voisi olla mahdollista työllistyä jos on oikeasti osaava ja yritteliäs. Näin vielä luulen asian olevan, mutta muuttuuko asia tulevaisuudessa toiseksi, kun putken päästä työnnetään koko ajan karenssin uhalla työttömiä työelämäkokeiluun.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Mutta ykistyisissä yrityksissä vielä voisi olla mahdollista työllistyä jos on oikeasti osaava ja yritteliäs. Näin vielä luulen asian olevan...".
Nyt luulet väärin.
Poika oli työllisyyskoulutuksessa ja sieltä lähetettiin yksityiseen firmaan "työharjoitteluun". Kävi kuten muillekin koulutettaville: Työtä riitti vain niin kauan kun eivät maksaneet yksityiselle firmalle mitään. Heti kun aika tuli täyteen, pihalle lensivät ja uusi ilmainen sisälle.
Kenenkään työtaitoa tai -halua ei moitittu, vaan päinvastoin.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Mihin siis tarvitsemme kumileimasimia ?

Poliitikot mielellään käyttävät termiä ”nukkuvat äänestäjät” ja syyllistävät heidät.
Ei ole äänestäjän vika, jos yksikään ehdokkaista ei herätä vähääkään luottamusta.

Miksi äänestää sellaista johon ei luota edes äänen vertaa ?

Myös äänestämättömyys on kannanotto ja sen tulisi näkyä tuloksissa. Jos esimerkiksi eduskuntavaaleissa äänestysprosentti olisi 50, paikoista tulisi täyttää vain puolet eli äänestysprosentin suhteessa. Nykyinen tilanne on järjetön. Jos äänestysprosentti putoaisi lähelle nollaa valintaan riittäisi, että äänestää itse itseään. Sitten olisi muka valtuutettu hoitamaan yhteisiä asioita. Ei tietenkään ole.

Jos nuo äänettömät äänetkin hyväksyttäisiin mielipiteeksi, äänestysprosentti olisi aina täydet 100. Mittavien säästöjen lisäksi vaikkapa vain 100 edustajan toimien seuraaminen olisi helpompaa kuin 200 joukkoon piiloutuvan. Myös putoamisen vaara kasvaisi ja silläkin saattaisi olla veronmaksajien kannalta hyvä vaikutus.

Nykyinen määrä 200 ei ole mikään tae edes demokratialle, koska vain puolueen kellokkaan mielipiteellä on ryhmäkurin takia merkitystä. Sen mukaan kaikki ainakin eduskunnassa äänestävät. Kumileimasimet ovat turhakkeita.
Lisäksi vielä EU:n sanelu.

Sillä mitä poliitikot puhuvat ei ole merkitystä, koska poliitikot saavat vapaasti valehdella ilman seurauksia. Edellisissä kuntavaaleissa Ukissa kaksi jostain puolueesta valittua loikkasi heti tulosjulkistusta seuraavana päivänä toiseen puolueeseen. Eivät voi siis syyttää edes linjaerimielisyyttä, vaan teko oli harkittu petos, mikä ilmeisesti jäi täysin ilman seuraamuksia. Edes Oikeusministeriö ei kiinnostunut tapauksesta, vaan vähätteli temppua vastauksellaan ”Poliittinen vastuu toteutuu sitten seuraavissa vaaleissa”.
Mahtoiko toteutua. Kukaan ei ole Uudestakaupungista vastannut kysymykseeni.

Äsken PS hajosi, kun parikymmentä heistä petti äänestäjänsä.

Ei taida poliittinen vastuu toteutua, koska kaikilla on aina kannattajansa. Yhä edelleen jopa Hitlerillä, Stalinilla ja muilla hirviöillä on kannatusta ja loikkarit taitavat olla sankareita vastaanottavassa puolueessa.

Eduskunnassa tarvitsemme kansan edustajia emmekä ”kansan”edustajia eli kumileimasimia.

Toteuttaisi myös monen kaipaamaa julkisen sektorin leikkausta. Politiikkahan on ehdottomasti kallein osa julkista sektoria poliitikkoineen, heidän avustajineen ja poliittisine virkamiehineen.

Heikkoa tuossa esityksessäni on, että kirjoitan äänestysprosentista, vaikka pitäisi laskea hyväksyttyjen äänien osuus.
Myös kirkkovenettä äänestäneet nostavat äänestysprosenttia. Toistaiseksi kai kuitenkin kirkkovenettä äänestäneiden osuus on varsin pieni, joten jatketaan äänestysprosentilla.

Miten siis vähennämme kumileimasimien määrää ja kustannuksia ?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset