valpperi

Halla-Ahon ja persujen itku ja valitus

Ihmetyttää kovasti tämä Halla-Ahon ja persujen valitus nykyisestä tilanteesta. Valitus siitä, että ei ole toimittu demokraattisesti, ei ole kohdeltu oikein ja kaikki meni väärin.

Suomessa saa vaihtaa puoluetta, vaihtaa eduskuntaryhmää, erota ja liittyä ihan mihin puolueeseen vaan, ja koska tahansa.

Suomessa suurimman puolueen puheenjohtajasta tulee yleensä pääministeri ja hän valitsee mieluisat hallituskumppanit. Hän tekee valintansa niinkuin haluaa, ja jos löytävät yhteisymmärryksen puolueiden kanssa, hallitus syntyy. 

Valinta on pääministerin käsissä ja siihen voi vaikuttaa henkilökemiat, linja, arvot, tai ihan miltä pääministeristä tuntuu, tämäkin on demokraattista.

Miksi persut ja Halla-Aho nyt sitten ovat niin vihaisia, tottakai se harmittaa, kun omasta puolueesta häviää valtaosa, ei se tietenkään ole ihmeellistä.

Mutta nythän hänellä on se haluamansa uskollisten joukko, joka ei kyseenalaista linjaa, kaikki on nyt auki hänelle ja hän saa tehdä sellaista politiikkaa kuin haluaa, ei ole vanhoja änkyröitä häiritsemässä.

 

Kaikkiin näihin tapahtumiin on olemassa se tuomari, ja se on kansa. Kansa sitten vaaleissa kertoo kuka oli petturi, kenellä on sitä uskottavuutta ja kenen linja on kansan mielestä oikea.

 

Lopettakaa nyt jo se itku ja valitus ja tehkää sitä politiikkaa mikä on teille sopivaa, mennyt on mennyttä ja valittamalla se ei parane.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta jos uhriutuminen on oman ideologian kulmakivi ja keino niin se on.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siltä se vaikuttaa, eipä se valitus kuitenkaan enää auta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Niin totta. Jussin ek-ryhmän on nyt pantava hihat heilumaan ja esitettävä oppositiosta käsin teräviä välikysymyksiä hallitukselle koskien hallitusohjelmaan kirjatun maahanmuutto-ohjelman toimeenpanoa ja harjoitettava tietysti muutenkin näkyvää perussuomalaista politiikkaa.

Itku ei auta markkinoillakaan saati sitten pitkäjänteisessä yhteiskunnan rakenteita tervehdyttävässä luottamustehtävässä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Juho Antikainen

Meinaatko, että Jussin persut siirtyvät vihervasemmiston kuoroon vaatimaan hallitukselta laajempaa turvepaikanhakijoiden vastaanottoa, vapaata maahanmuuttoa ja perheiden yhdistämitä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Jussi Halla-ahon komennuksessa oleva perussuomalaisten ek-ryhmä tekee tietysti omanlaistaan politiikkaa ja vaatii hallitusta noudattamaan pääosiltaan Halla-ahon itsensä keväällä 2015 hallitusohjelmaan kirjoittamaa maahanmuuttopoliittista ohjelmaa.

Vasemmistoliiton ek-ryhmällä on käsittääkseni "hieman" erilainen näkemys valtion harjottaman maahanmuuttopolitiikan linjaustarpeista, joten PS-ryhmän ja Vasemmistoliiton yhteistyö tulee olemaan hyvin vähäistä.

Kovinkaan tyytyväinen en itse ole viikon tapahtumiin ja niiden seurauksiin, vaan olisin tässä tilanteessa halunnut järjestettävän uudet ek-vaalit ja sitä myöten selkeyttää sisäpolitiikkaa ja selvittää kansan tahtoa. Köyhiä kurittava meno kun jatkuu Sipilän ja Orpon ym. organisoimana kuten pari vuotta jo on mennyt ainoastaan sillä erotuksella, että nyt persuja on sekä hallituksessa että oppositiossa,,,

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #7

"Köyhiä kurittava meno kun jatkuu Sipilän ja Orpon ym. organisoimana kuten pari vuotta jo on mennyt ainoastaan sillä erotuksella, että nyt persuja on sekä hallituksessa että oppositiossa."

Olet oikeassa siinä että köyhät kärsii tämän hallituksen kuristusotteessa, mutta tämähän on porvarihallitus, jonka kansa on valinnut. Valitsijat eivät kaikki voi olla rikkaita, vaan mukana on myös käyhiä. Sitä saa mitä tilaa. Näin kansa on päättänyt ja näin se on valinnut.

Tämän hallituksen aikana köyhän harteille asetetaan kansakunnan pelastamisesta aiheutuva taakka.

Pääasia on että tehdään niitä tärkeitä rakennemuutoksia, vaikka niistä kärsiikin vain köyhä, köyhät on tottuneet kärsimään.

----------

Seuraava hallitus, jos kansa niin päättää, ei ehkä enää ole tällainen kova porvarihallitus, ehkä se sitten helpottaa vähän myös köyhän asemaa ja laittaa rikkaille lisää velvoitteita. Tätä toivoisin, mutta kansa sen päättää, en minä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #15

Paras ase köyhyyttä vastaan on työ ja toimeentulo sen kautta.

Tämä hallitus ei ole pahasti kurittanut köyhiä ajatellen että budjettimenot ovat kasvaneet tällekkin vuodelle yli 2 %, verotusta on kiristetty ja verotulot ovat kasvaneet, sekä julkista velkaa otetaan edelleen totuttuun malliin valtion taholla 5,7 miljardia euroa ja kuntien taholla n. 2,0 miljardia euroa tänäkin vuonna.

On se kova tämä porvarihallitus.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #19

"On se kova tämä porvarihallitus."

Niin, se on sen verran populistista ollut tämä Sipilänkin politiikka, että köyhiltä ei ole leikattu vielä tarpeeksi valtiontalouden tasapainottamiseksi, eikä pienipalkkaista työläistäkään ole kuritettu tarpeeksi, enemmän olisi pitänyt kurittaa.

Mutta rikkailta ja hyvätuloisilta ei ole otettu mitään, koska nämähän ovat porvaripuolueita, eli hyvätuloisten asioiden edistäjiä. Näin on siksi että se on kansan vaaleissa ilmaisema tahto, eikä sille voi mitään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #23

Eikö pääomaveron korotettua prosenttia nostettu?

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Nuivien välikysymykset jäävät kyllä puuttumaan, kun oma voima ei riitä (vaaditaan 20 allekirjoitusta) eikä muu oppositio(kaan) halua leikkiä heidän kanssaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Hyvä tietää tuokin yksityiskohta, mikä on itseltäni jäänyt oppimatta.

Pienen ja toisten ryhmien vieroksuman oppositioryhmän toimintamahdolisuudet ovat siinä tapauksessa,,, no pienet.
Yksittäisten kansanedustajien välikysymykset täysistunnoissa tai kirjalliset kysymykset kuittaantuvaat helposti ministereiden asiapapereista lukemalla viranomaistekstillä eikä valiokunnissakaan omille esityksille löydy kannatusta.

Voihan itku...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei taida halla-aholaisten ryhmäkoko riittää edes välikysymyksen tekemiseen yksin?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Koska Sampo Terholla ja Halla-aholla ei ollut väitetysti linja-erimielisyyksiä, niin Halla-ahon piutäisi olla riemuissaan siitä että hänen linjaansa nyt edustaa Sampo Terho hallituksen johtotriossa.

Jos asiat olisivat etusijalla, eikä henkilökysymykset, niin onhan tämä riemuvoitto Halla-aholle. Nyt hänen politiikkaansa edustavat samanmieliset persut hallituksessa, jos he olisivat oppositiossa, he olisivat todennäköisesti hänen oman puolueensa mukana oppositiossa ja tyytymättömiä änkyroitä ja uhkaisivat hänen vallankäyttöään hänen omassa puolueessaan.

Huomauttaisin vielä että juuri populismi johtaa näihin tapahtumiin, niin ennen, nyt ja vastaisuudessakin. Viittaan tässä omaan tämänpäiväiseen blogiini.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tästä syystä juuri luulisi Halla-Aholaisten olevan iloisia, koska petturit ovat poistuneet ja linja selkeytyy.

Huhtasaari jatkaa itkuaa ylellä, ja kysyy: ''Emmekö olisi saaneet olla ehdolla, kun riski tulla valituksi on aina olemassa?''

Voiko ihminen oikeasti olla noin vajaa. Tottakai saa olla ehdolla, tottakai saa tulla valituksi, mutta kenenkään ei ole pakko tehdä kanssasi yhteistyötä, jos ei halua.

Tuntuu siltä, että tuo uhriutuminen on näemmä näiden Halla-Aholaisten ominaisuus, kova on suru, kun oma linja ei kiinnosta kaikkia, muuten sitä kutsutaan politiikaksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Perussuomalaisilla on nyt syytä suruun, kaikilla.

Ei tästä minunkaan mieleni ole mitenkään piristynyt, tunnelmat ovat kaksitahoisia ja tunnen myötätuntoa monia osapuolia kohtaan, myös niitä kohtaan joille maahanmuuttajavastaisuus on se pääasia ja jotka sen takia äänestivät Halla-ahoa. Heidätkin on nyt petetty.

Mutta pragmaattisesti ajatellen, pääasia on että maata voidaan hallita, pääasia on että hallitus pustyy nyt jatkamaan Sipilän johdolla toimintaansa ja Sipilällä on sellainen ministeriryhmä jonka kanssa hän katsoo voivansa tulla toimeen. Vaihtoehdot, joku toinen hallituskoalitio, tai uudet vaalit, olisivat olleet huonompi vaihtoehto.

Jos ja kun kansa sitten kahden vuoden päästä vaihtaa päättäjät, se on sitten eri asia. Itse toivoisin ettei kansa silloinkaan valitsisi mitään yhden asian liikettä, millainen Halla-ahon porukka on, kovin tärkeään asemaan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Huhtasaaresta kaavailtiin heti puoluekokouksen jälkeen uutta ulkoministeriä.

Kuinkahan hyvin tällainen muukalaisviha-agitaattori olisi pystin uskottavaan kantamiseen sopinut ? Suomen ulkopuolella asia ei aivan varmasti olisi jäänyt huomiotta, joka tuskin olisi ollut etu Suomen uskottavuudelle ja julkikuvalle.

Soini on toiminut ulkoministerinä uskottavasti ja hyvin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #10

Juu, ei siihen virkaan kyllä mitään Trumpin ihailijaa ja kreationisti- uskovais- hihhulia olisi pitänyt tyrkätä. Siinä kohtaa Halla-ahon ajattelu on kyllä tosi kummallista. En ymmärrä. Mieshän on itse kai ateisti, näin olen ainakin itse ymmärtänyt.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #12
Eero Mattila

Ehkä sinun kannattaisi suhtautua elämään hieman positiivisemmin. Ja asioihin asioina. Vaikea ymmärtää mikä kauna sinulla on Halla-Ahoa ja Huhtasaarta kohtaan? Lapsuudentrauma?
- Perussuomalaisten eliitti yritti pitää vallan itsellään ja epäonnistui - toimi itse hyväksymiään sääntöjä vastaan. Sellainen ei ole kunniallista missään kulttuurissa - ei varmaan Hämeenlinnassakaan.

Perussuomalaisten
suorajäsenyys estää ylätason
ja puolueen eliitin mahdollisuuden sopia ennak-
koon esim. henkilövalinnat. Muissa puolueissa pii-
rien johto neuvottelee listat niistä henkilöistä, jotka
valitaan puheenjohtajistoon ja puoluesihteeriksi.
Suorajäsenyys takaa, ettei tällainen puolue-eliitin
kähmintä ole mahdollista perussuomalaisten puo-
luekokouksessa, vaan jäsenet suorittavat valinnat
itsenäisesti. Demokratia toteutuu sanan todellises-
sa merkityksessä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #37

Niin olen EUmyönteinen. Venäjätrollaus pelottaa minua. Natsit ja monet trumpilaiset ovat minusta suuri yhteiskuntavaara. Ihan yksinkertaista.
Olen haistanut hommaforumin tuulet melko varhain. Ja vetänyt johtopäätökseni.

Käyttäjän aleksihalme86 kuva
Aleksi Halme

Koska Sampo Terholla ja Halla-aholla ei ollut väitetysti linja-erimielisyyksiä, niin Sampo Terhon loikkaus vähentää kovasti hänen uskottavuuttaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Halla-ahon rasitteena oli rasistinen menneisyys, rasistinen kirjoittelu, josta tuli tuomiokin.

Halla-aho ei olisi saanut Laura Huhtasaarta ulkoministeriksi soinin tilalle, eikä Hakkaraista kulttuuriministeriksi Sampo Terhon tilalle, eikä ylipäätänsä yhtään ministeriä ministeriöön.

Tämä Terhon loikkaus mahdollisti sen että nyt hallituksen kärkitriossa on EU- ero- äänestystä kannattava ministeri. Jos loikkausta ei olisi tapahtunut, hänen tilalleen olisi kärki- troikkaan tullut joku EU- integraation syventämistä kannattava ministeri.

Näinollen loikkaus edisti voimakkaasti ja pragmaattisesti Halla-aholaista agendaa hallituksessa.

Eri asia sitten on että en usko että Sampo Terho oikeasti on sitä mieltä mitä mieltä kamppanjassa sanoi olevansa ja integraatiota syvennetään silti. Mutta se taas on minun mielestäni hyvä asia.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen Vastaus kommenttiin #20

Sampo Terho on niin kauan ministerinä, kun tottelee Petteriä ja Juhaa. Sampo on takkinsa kääntänyt.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #29

Jos Sampo Terho olisi totellut uutta puheenjohtajaa, ei ministeriössä olisi yhtään perussuomalaista, mutta sen sijaan olisi ruotsalaisia ja kristillisiä ja perussuomalaisten vaatimusten sijaan olisi toteutettu kristillisten ja ruotsalaisten vaatimuksia.

No, minun mielestäni jälkimmäinen vaihtoehto olisi kyllä ollutkin parempi vaihtoehto, mutta luulisi että sellainen joka haluaa toteuttaa persupolitiikkaa, Terhon ratkaisu on parempi vaihtoehto.

Mutta eihän asiakysymykset ole kaikille tärkeitä vaan tärkeimpiä kysymyksiä ovat henkilökysymykset ja varsinkin Halla-ahon asema ja määräysvalta.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Hallitukseen päässeet ovat jo kääntäneet takkia ja ottavat ohjeet Petteriltä ja Juhalta. Ja samoin toimivat muutkin "ottopojat".

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Hakkaraisella on oikeastaan varsin fiksu suhtautuminen asiaan.

Teuvo Hakkaraiselta erikoinen oravavertaus uudesta roolistaan oppositiossa: ”En ryhdy räksyttäjäksi” http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005253351.html

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hakkarainenhan on perisuomalainen hieman kuppia ottava maaseudun mies, joka yrittäjänä painaa pitkää päivää, eikä turhista kitise.

Mielipiteet ovat mitä ovat, mutta ei hän tällaisista asioista hermostu, hän menee aina vaaleissa läpi, koska linja on kaikille tiedossa, ja se ei hevillä muutu. :)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

On todella demokratian irvikuva, kun puolue äänesti Halla-ahon suurella ääntenemmistöllä puolueensa puheenjohtajaksi ja sitten pettävät puolueen ja äänestäjänsä loikkaamalla puolueesta pois. Selkärangatonta tomintaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Älytöntä höpötystä.

Jos uudet johtajat tekevät työpaikkasi vastenmieliseksi, eikä sinua enää tarvita ja pilkataan, niin eikö silloin ole aika vaihtaa työpaikkaa?

Kummallinen käsitys, että on jossain pakkotyössä paikassa, jossa ei viihdy.

Emme elä missään Pohjois-Koreassa, jossa johtaja määrää ja alamaiset juoksevat.

Demokratiassa, Suomessa jokainen saa valita puolueensa niin monta kertaa kun haluaa, kansa sitten vaaleissa antaa sen tuomion, ei kukaan muu.

Omituisia demokratiakäsityksiä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Kuka nyt pilkkaa ketä? Miksi persuväki sitten äänesti Halla-ahon puheenjohtajakseen? Kyllä siihen päätökseen pitää puolueenkin sopeutua. Näiden loikkareidenn tavoitteena oli ainostaan säilyttää ministeripaikkansa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #24

Niinhän siinä kävikin, puolue on nyt sopeutunut siihen että Halla-aho on puheenjohtaja. Kaikki hyvin.

Eero Mattila

Sotket asioita aika pahasti, ehkä tahallaan?

Hallituksessa olevan ministerin tulisi nauttia jäsenpuolueensa luottamusta. Valta Suomessa kuuluu kaikissa yhdistyksissä ja myös puolueissa jäsenistölle. Jäsenistö valitsee yleisessä kokouksessa puheenjohtajan ja myös muut luottamushenkilöt. Jäsenistöllä on myös oikeus vaihtaa nimittämänsä luottamushenkilöt jos luottamusta ei ole. Ministerin paikat ovat puolueen äänimäärän mukaan annettu.
Näin toimii demokratia.

Tässä Sipilän mallissa luottamus onkin vain pääministeriin päin. Ikään kuin pääministerin oma puolue, joka ei ole vastuussa yhtään kenellekään eikä mikään instanssi voi heitä vaihtaa. He eivät nauti kenenkään luottamusta.
Ja tämä on tosiaan ennennäkemätön demokratian irvikuva.

Vastaava asia jos eduskunta kieltäytyisi noudattamasta äänestystulosta - vanhat vaan jatkaisivat. Tällaista tapahtuu Afrikan maissa, mutta ei koskaan ennen Suomessa.

Perussuomalaisten
suorajäsenyys estää ylätason
ja puolueen eliitin mahdollisuuden sopia ennak-
koon esim. henkilövalinnat. Muissa puolueissa pii-
rien johto neuvottelee listat niistä henkilöistä, jotka
valitaan puheenjohtajistoon ja puoluesihteeriksi.
Suorajäsenyys takaa, ettei tällainen puolue-eliitin
kähmintä ole mahdollista perussuomalaisten puo-
luekokouksessa, vaan jäsenet suorittavat valinnat
itsenäisesti. Demokratia toteutuu sanan todellises-
sa merkityksessä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #41

Demokratia toteutuu kun puolueen jäsenkunta valitsee itselleen johtajan. Näinhän nyt on persuissa tapahtunut.

Mutta ei puolue voi sitoa itseensä jäseniään. Kaikilla on oikeus halutessaan erota puolueesta. Sekin on demokratiaa. Jos näin ei olisi, se ei olisi demokratiaa.

Englanti eroaa EU:sta. Se on demokratiaa. UUVA eroaa persuista. Sekin on demokratiaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #42

"Englanti eroaa EU:sta. Se on demokratiaa."

Kun britit eroavat ei heillä enää ole äänioikeutta EU:ssa tai mitään oikeutta ministerin virkaa vastaaviin toimiin.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Ohoh. Taas kansalaiset äänesti väärin. Loikkari Soini sanoi aikoinaan, ettei kansa äänestä koskaan väärin. Olisiko Soini väärässä. Keneltä ne äänestysohjeet pitäisi saada.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Erityisesti tuon petturi-retoriikan viljely keskusteluissa oikein agressiivisessa sävyssä on kiinnostavaa. Tulee vähän IKL mieleen. Liekö muiden puolueiden kannattajat ja kansanedustajat ovat olleet pettureita tähänkin halla-aholaisille? Sellainen vaikutelma tulee jos vähän lukee millainen viesti tulee "kentältä". Tästä syystä en ihmettele, ettei Sipilä, Orpo ja presidentti Niinistö oikein pitänyt Halla-ahon luotsaamia perussuomalaisia hallituskelpoisina. Ei voinut luottaa siihen, että puolue muuttuu entistä enemmän hallituksen sisäiseksi oppositioksi jolle kaikki vähänkin eri mieltä ovat "pettureita".

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näinhän se juuri varmaan meni.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Mitä vaalit muka ratkaisevat?
Usein tulee lisää ongelmia

-kuten brexit- vaaleissa
-kuten Trumpin valinta
-kuten Englannin viimeiset parlamenttivaalit
-kuten persujen viimeinen puheenjohtavaali

Ei vaali ole ratkaisu ongelmiin.
Ongelmat ratkaistaan hallituksessa.

Mutta Halla-ahon puolue olisi hallituksessa aiheuttanut vain lisää ongelmia,
sen takia hallituksessa on nyt "uusi vaihtoehto", vai mikä sen nimi nyt oli.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

"Suomessa saa vaihtaa puoluetta, vaihtaa eduskuntaryhmää, erota ja liittyä ihan mihin puolueeseen vaan, ja koska tahansa."

Tottakai saa. Mutta tässähän on kyseessä irvokas näytelmä, josta ennakkoon viikko ennen puoluekokousta kirjoitti Turun sanomat. Ja kuinka oikeaan se kirjoitus osuikaan. Kyllä sen jutun täytyi perustua johonkin vihjeeseen ja ehkä se oli vihje valitsijoille, mitä seuraa, jos valitsee Halla-ahon.

Nämä "ottopojat", jotka saivat jatkaa ministereinä, ovat täysin "kummisetien" Petteri ja Juha, peukalon alla. On täyttä satua kertoa, että toimitaan hallitusohjelman mukaan ja ollaan tiukkoja maahanmuuttokysymyksissä. Simon Elo puhuu täyttä soopaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos se kerran tiedettiin ennakkoon niin kumma ettei suprälykäs mestari sitten supervoimillaan kehittänyt vastastrategiaa.
Halla-aholaisten syyttelyistä puuttuu AINA itsereflektio.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Ainoa vastastrategia olisi ollut luopua ehdokkuudesta. Olisiko se ollut hyvä strategia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #32

Miten niin ainoa. Esim ohjata väkensä äänestämään Terhoa ja miehittää koko varajohtajisto yms. Miljoona mahdollisuutta. Nyt Halla-aho omasta näkökulmastaan jos kerran seuraukset olivat aavistettavissa toimi lapsellisesti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #32

Olisihan se ollut ainakin parempi strategia, ei olisi johtanut tähän tilanteeseen.
Halla-aho kyllä älykkäänä miehenä tiesi riskit.

Mutta kenties Halla-aho on niin älykäs että tämä tilanne on juuri se mihin hän alunpitäen pyrki. Nyt hänellä on kuuliainen puolue takanaan ja oppositio asema ja pahimmilla kilpailijoilla on loikkarin leima.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #35

Tuohon minäkin uskon. Erikoisesti on hän myös painottanut kuinka UVn sisäänmarssi tuli täytenä yllätyksenä. ;)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Halla-Aho varmaan onkin älykäs, mutta ei se silti ole sama asia kuin viisaus ja ymmärrys.

Omassa puolueessa ei pitäisi olla häviäjiä, mutta tällä kertaa se toiminta taisi olla sellaista, että kohtelu oli kovaa ja ala-arvoista, kuitenkin oli kyse oman puolueen jäsenistä.

Halla-Aho oppii näemmä kantapään kautta, että ihmisten kanssa on hieman erilaista toimintaa kuin nettikitjoitukset.

Politiikka on herkkää ja arvaamatonta, se oppi varmaan nyt tuli.

Tähän sopii mainiosti persujen lause: sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näin niitä puheenjohtajia persuissa valitaan pienessä pöhnässä :)

Ammattimaista meininkiä tottakai.

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/ps-aktiivin-mukaa...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Minua puolestaan ihmetyttää, miksi kutsut Halla-ahon lausuntoja "itkuksi ja valitukseksi". Kun suurin osa puolueen kansanedustajista häipyy, ja puolueen puheenjohtajalta kysytään kommenttia, niin mitä muuta hän voisi sanoa kuin, että eihän tämä hyvä juttu ole? Ja kun yksi lähteneistä kansanedustajista valehtelee, että puoluekokouksessa olisi tehty natsitervehdyksiä, niin mitä muuta puheenjohtaja voi kuin aluksi hämmentyä kysymyksestä ja myöhemmin todeta väitteen vääräksi? Millaiset kommentit puheenjohtajalta olisivat sellaisia, jotka eivät olisi "itkua ja valitusta"?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset