valpperi

Kuka jättää persut ensin?

Veikataanpa kuka- ja kuinka monta persua jättää Halla-Ahon porukat. 

Minä veikkaan, että Jari Lindström, Jussi Niinistö etunenässä. Muitakin varmaan tulee, mutta mielenkiintoista nähdä kuinka monta. 

Eihän tuossa nykypersuissa ole kenelläkään tavallisella politiikolla mahdollisuuksia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Nythän voisivat Soinin kanssa perustaa SKYP vol. 2:n, joka sitten jatkaa hallituksessa.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Noiden lisäksi veikkaukseni on Pirkko Mattila demareihin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niinistö menee varmaan kokoomukseen ja Lindström demareihin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Itse uskon että Lindström on opportunisti/jne. ja menee ns. "Halla-Aholaisten"/nuivien mukana. Hän vaikuttaa vähän sen tyyliseltä. Voin tietenkin olla väärässäkin, mutta laitetaan nyt sellainen 80% että hän pysyy Halla-Ahon johtamissa persuissa. Masentunut/ahdistunut mies ja silti tuhoaa paljon pienempipalkkaisten jne. ihmisten elämiä... kiva kiva hyvä etä sai edes maistiaiset siitä ettei aina kaikki mene putkeen.... silti ei vielä merkkejä oppimisesta. Ja sanoiko vielä että yllättyi ns. "nuivien" menestymisestä? Kuka täysjärkevä olisi voinut yllättyä?

Tuo mies on käynyt USAssa ja otti feikkitilastot ihan päähänsä luullen niiden olevan tottakin (ainakin kirjoitustensa mukaan... ehkä joku häntä on opastanut jälkikäteen.. puheensa USAn tilanteesta olivat höpötystä ja mies nieli koukun ja kohon). Työttömät Suomessa saa "töihin" (huomaa lainausmerkit) kun pistää 9€/päivä hommiin (=ei oikeaa työtä ja tuota on moni yritys käyttänyt hyväkseen vuosia), tai karenssi eli kaikki tuet lähtee ellet saa sossusta eikä sieltä kaikki kehtaa ottaa ja seuraavassa vain pieni osa ongelmasta:

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000001038049.html

Lindsrömin jätkä. Tiedän itse koska olen menettänyt varmasti vähintään 2-3 vuoden tuet kun en vain kyennyt hakemaan niitä mm. ahdistus/masennuksen takia... niitä ei vain voi hakea mikäli ei pysty. Kuka ne muka minulle korvaa... ei kukaan enkä kaipaakaan korvauksia, mutta se minua vituttaa jos ja kun jatkuvasti jotkut muut joutuvat saman käymään läpi. Eli jatkuvasti on vähintään tuhansia Suomessa, luultavasti kymmeniä tuhansia, jotka käyvät tuon saman läpi ahdistuskohtauksien/masennuksien/jne. mukaisesti. Tämä on kai oikein kaikille Suomessa (hallituspuolueiden/Eduskunnan mukaan) koska kukaan ei edes tiedä tästä tai ei välitä. Jos valitettaisiin olisiko edes väliä? Eiväthän ne äänestä useinkaan, jotka ovat edes leipäjonossa... mikäli ovat onnekseen sinne edes löytäneet.

Noita ei Lindström halua tunnustaa vaan karenssia lisää vaan ja koska ihmiset (jotkut) ovat kilttejä eivätkä kehtaa edes hakea tukia joita ansaitsisivat, niin he kärsivät ja sitä kautta elämänsä kiertyy yhä kauheammaksi ihan vain jotta kunnat ja valtio "säästää". Se "säästää" lainausmerkeissä koska valtio menettää rahoja tuollaisessa "säästötoimessa"... nuo ihmiset saisi autettua auttamaan itseään ja samalla valtiota, mutta me emme tee niin, vaan "säästämme". Sen kautta tulee juuri niitä pitkäaikaistyöttömiä/työkyvyttömiä ja niin paljon muita... mutta eihän minua kuunnella eikä näitä ihmisiä, jotka aidosti tietävät asioista.... Lindström vetää USA:sta perusteettomia tilastoja esityksistä ja awot. Ihan aidosti... kun ei tuossa ole mitään järkeä. Sen puolesta en ihmettelisi vaikka menisi suoraan Halla-Aholaisten kanssa eteenpäin (tosin useimmilla Halla-Aholaisilla voi olla enemmän järkeä päässä).

Ei ole Lindsrömin vika kaikki, häntä ennen olleet ovat järjestelmän luoneet. Hän vain ei ole kyennyt sitä alkuunkaan korjaamaan... ikävä kyllä on voinut jopa entisestään pahentanut. Toivon että tahtomattaan.... ei vain ole tajunnut...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Patrik Gayer puhuu twitterissä "4-5 loikkarista" eduskunnassa uuden hallituspohjan takana. Tiina Elovaara?

https://twitter.com/PatrikGayer

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Pentti Oinonen on masentunut. Harkitsee lähtöä. Arvot muuttuivat liikaa.

https://yle.fi/uutiset/3-9664690

Käyttäjän HeikkiTunkkari kuva
Heikki Tunkkari

Kaj Turunen vaikuttaa aika kypsältä. Ja Ari Jalonen myös. Mutta ensin ei voi lähteä kuin yksi, niin veikkaa. Turusta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Onneksi persuihin on myös paluumuuuttajia. Kuten Kiemunki.

Toki hän ei ole kansanedustaja, onneksi.

https://yle.fi/uutiset/3-9664218

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siellä on kai huomenna eduskuntaryhmän kokous, ehkäpä sen jälkeen kuullaan jotain uutisia.

Aika hiljaista on noiden ministerien osalta, eipä juuri ole kommenttia tullut, luulisi, että lehdistö ainakin on yrittänyt.

Jos joku noista Soinilaisista oikeasti haluaisi porukan kasaan, niin vaikeaa se ei olisi, sitä sitten en tiedä onko sillä mitään pitkäkestoista kannatusta, mutta eipä tuohon Halla-Ahon porukkaankaan ole järkeä jäädä jonku Jusii Niinistön, Tiina Elovaaran ja Jari Lindsrömin. Sivuraiteella olet siinä puolueessa, ja tulevaisuutta ei ole. Suosittelen puhdasta loikkausta, koska tässä tilanteessa se on erittäin hyväksyttävää.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Timo Soini voisi nyt hyvin loikata Kristillisdemokraatteihin.

P.S. Rukousaamiaisetkin ovat jo tuttuja.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Soinihan ei voi sietää loikkareita.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #20
Käyttäjän ArvoPelttari kuva
Arvo Pelttari

Niinistö ei lähde mihinkään, koska on kova IKL-larppaaja ja siellä on Mussolinin ihailija Eerola puheenjohtajistossa.

Niko Sillanpää

Soini, Lindström, Elovaara, Lohela, Niinistö (jos saa pitää puolustusministerin paikan), Saarakkala, muutama smp:läinen. Arvaisin noin kymmentä yhteensä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Miten Soiniin voi enää luottaa, kun antoi puolueessa valua nuivien käsiin tai käsille?
Niinistön luottamus on myös romahtanut, samoin Lindtrömin. Ei ketään entistä tai nykyistä perussuomalaista voi päästää ministerin pallille.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Lähteeköhän Timo Soini.

Toivoisin että ainakin joku ryhtyisi puuhaamaan uutta puoluetta Hallan paneman perussuomalasten tilalle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei taida Soini enää viitsiä, eiköhän hänellä ole jo muita suunnitelmia. Nuoremmat voivat kyllä sen tehdä, se vaan, että jonkun pitää siihen hommaan lähteä, varmasti saa nopeasti kansanedustajia mukaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Terho olisi ainakin pätevä, joskaan ei oikein mikään valovoimainen tähti- tyyppi, ei ainakaan muiden kuin minun mielestäni.

Minä muuten pidän Sampo Terhon puheenjohtajavaaliretoriikkaa pelkkänä retoriikkana, enkä anna sille mitään painoarvoa. Todelliseen Terhoon olemme tutustuneet ennen kuin hän ryhtyi ehdokkaaksi, turvaltakseen Soinin puolueen jatkon.

Pieleen meni, sehän nähtiin. Soinin puolue katosi maailmankartalta.
Mutta Terho on edelleen olemassa ja hän voisi kyllä perustaa vähän erilaisella retoriikalla oman puolueensa.

---------------

Minulle tekee pahaa ja yrjöttää kun ajattelen miten Sampo Terho ja koko nykyinen perussuomalaisten ministeriryhmä taipuu oppositiopolitiikassa nykyisen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajiston, Hakkaraisen ja Huhtasaaren linjanvetoihin.

Se tuntuu niin mahdottomalta vaihtoehdolta että melkeinpä luulen ettei se koskaan voisi tapahtua.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #29

Eihän sitä tiedä vielä taipuuko, ei noita irtautumispäätöksiä varmaan tehdä äkkipikaisesti. Kyllä luulen, että lähtijöitä on, mutta aika näyttää.

Terho on Halla-Ahon miehiä, ja jää sinne, mutta on siellä kuitenkin ihan asiallisiakin poliitikkoja, joilla ei ole persuissa enää tulevaisuutta

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ehkäpä Lex Vennamo muutetaan ensin paremmin tämän päivän tarpeita vastaavaksi?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset