valpperi

Halla-Aho kaataa hallituksen? - Tai sitten ei

Mielenkiintoista höpinää Aamulehdessä, siitä, että jos Halla-Aho valitaan puheenjohtajaksi, niin Soinilaiset muodostavat oman eduskuntaryhmän ja jatkavat hallituksessa.

Mistähän tällaisia juttuja oikein tulee, ja mitkähän ovat ne ''luotettavat'' lähteet :)

Onko tuollainen mahdollista? Persuista ei ota selvää, ja voihan se olla mahdollista, jos kokoomus sanoo yhteistyölle ei.

Onhan sitä puolueita jakaantunut ennenkin, ja kun tietää miten erilaista porukkaa persuissa on, niin kaikkihan on varmaan mahdollista.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Asiaa on syytä tarkastella sitä tausta vasten, kummasta Halla-aho hyötyy enemmän hallituksen kaatumisesta vai sen kitkuttelusta vaalikauden loppuun. Veikkaan, että hallitus jatkaa. Uskon, että Halla-aholle on tärkeää näyttää, ettei hän ole sellainen veneen keikuttaja, miksi häntä on kuvattu.

Toisaalta sote-uudistun valinnanvapauksineen on Kokoomukselle ja Keskustalle niin tärkeä kysymys, etteivät he sitä hevillä kesken jätä, joten he antavat Halla-aholle siimaa tarpeen mukaan. Syuntyyhän siitä kirjoittelun ja puheen aihetta, mutta ei sen enmpää. Kyllä maailmaan uhoa mahtuu. Lopullisesti tilanne purkautuu seuraavissa eduskuntavaaleissa. Sitä en ennakoi, ovatko ne ennenaikaiset vai ei.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Olen samaa mieltä, että hallitus ei kaadu, koska tuo sote valinnanvapauksineen on tärkeämpi kuin Halla-Aho.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Katsos kun Halla-aho ei kelpaa kokoomukselle kun tämä on saanut terävällä kynällä aikaan pahennusta joillekin ja saanut siitä jopa jonkunlaisen tuomionkin. Sen sijaan Vapaavuori, joka aiheuttanut terävillä nyrkeillään joillekin kipua ja saanut tuomion, on kokoomuslaisten mielestä nuhteeton ja ansaitsee saada korkeita virkoja jne.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä sitten taas uskon, että ihminen voi oppia, Vapaavuori on varmaan oppinut nuoruuden törmäilyistään, kun taas Halla-Aho ei linjaansa ole muuttanut, muutakuin tiukempaan suuntaan.

Suomessa tuo Halla-Ahon linja maahanmuuttajia ja islamia kohtaan ei saa kannatusta kuin pienessä piirissä, se piiri tietysti joillekin riittää, mutta yleispuolueeksi siitä ei ole.

Tietysti jos tätä puheenvuoroa lukee, voi saada sen käsityksen, että kaikkihan ovat maahanmuuttoa ja islamia vastaan, mutta kun tämä puheenvuoro on yhtä merkittävä vaikuttaja kuin se tunnettu hyttysenpaska itämeressä. :)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Nimenomaan. Vapaavuori oli kuitenkin törttöillessään 17-vuotias eli on aivan varmasti vähän kypsynyt sen jälkeen. Halla-aholla on vuodelta 2012 tuomio uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Halla-aho oli siis tuomituksi tullessaan jo aikamies ja tohtorikin, ollut jo kauan. Hän sanoi korkeimman oikeuden päätöstä yhdeksi mielipiteeksi asiasta. Kommentista voi päätellä ettei Halal-aho enää kypsy kuin keittämällä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Politiikan toimittajat saavat leipänsä spekuloinnista. Jos ei ole tuoretta kommentoitavaa, täytyy spekuloida, että saa päivittäisen urakkansa täyteen. Yhtä hedelmällisen aiheen saisi spekuloimalla alkoholilain ympärillä, että hajoittaako Puska hallituksen ja jos alkoholilaki menee läpi, muodostavatko puskalaiset oman eduskuntaryhmän, joka siirtyy oppositioon ja jos näin tapahtuu, kumpaanko ryhmään Sipilä asemoituu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ongelmana persupuolueessa on se ettei sen eliitti enää ole samalla tavalla radikaalisti maahanmuuttokriittinen ja EU- kriittinen kuin valitsijakuntansa. Siperia on opettanut, eli eduskuntatyö ja kansanedustajatoverit, eliitille poliittista realismia, mistä puolestaan valitsijat ovat edelleen osattomia.

Jos puolue hajoaa, tapahtuu hajoama puolue-eliitin ja valitsijakunnan väliltä. Eliitti jää ilman valitsijoita ja valitsijoiden pitää valita itselleen uusi eliitti.

Jos ja kun Halla valitaan puheenjohtajaksi, se on osapuilleen sama asia kuin jos jäsenet olisivat hylänneet eliittinsä. Halla tulee valitsemaan uuden eliitin, sellaisen jonka mielipiteen vastaavat paremmin äänestäjien mielipiteitä ja nykyeliitti jää tuuliajolle.

Siksi Sampo Terho on pannut ja panee nyt kaiken peliin, se on sekä hänen, että koko nyky- puolue- eliitin ainut oljenkorsi pysyä vallassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset